17438
  • Zóanagyvarázsló
    Szerk:

A második képen helyett kap a net revenue kontinensenkénti lebontása is.

Egyébként ritka igényesen ollóztam ki ak épeket, na mindegy. De most már elég a floodból!
  • Zóanagyvarázsló
    Nem, ahol másodikok, az a deferred net revenue (Észak-Amerikát tekintve, mert worldwide vezet a PC). Ez pedig a különböző átütemezett bevételeket jelenti (melyek az előzőekből kimaradtak, mivel nehezebben tudják mérni) , főleg a előfizetéseket, online letöltéseket, mikrotranzakciót, azért áll még jobban ebben a PC.

Worldwide net revenue:

Worldwide deferred net revenue:
  • Zóanagyvarázsló
    OK, így már sikerült harmonizálni az adatokat.

Abban is egyetértünk, hogy az NPD mérése manapság elvault már (és ez ellen ők is tesznek, folyamatosan állnak át), de nem vetnék rájuk köveket. Ez az egész "decline dolog" inkább amédia felelőssége, az újságírók erőltetik bele saját szavaikkal a cikkekbe.

Januárban például a következő - "decline-cáfolat" - hangzott el az NPD részéről:

"As we've seen from a number of our studies, the PC continues to be a top platform in terms of total game playing time," said Fraisure. "I don't think this slight decline in retail sales is anything more than a reflection of a shifting of distribution channels."

Forrás
  • [Jakuza]
    Tudod mit ugyanazt jelenti az is, hogy 5 ev bortonbuntetesre itelem, vagy 5 ev bortonbuntetesre itelem, 10 evre felfuggesztve. :D

Ez a szep tudod ezekben a csusztatasokban, hogy egesz mast jelent a ket mondat es eppen ezzel akarnak manipulalni.
  • Bucser
    Tudod mit? akkor legyen annyi odaírva, hogy "PC retail market in decline".
  • Bucser
    Ahham 2. legtöbb bevételt.. és mi generálta legtöbbet? a PS3 az X360 a handheld vagy melyik?

Nem mindegy, hogy abból a revenue-ból 29%-al vag 15%-al részesedik az egyik szegmens (nem hinném, hogy 30%-nál nagyobb részt elérne bármelyik is...)
  • [Jakuza]
    Na akkor mi igaz belole ? A szazalekos novekedesek ? 158% steam, 20% Casual gaming, magasabb digital retr. stb ?
    Erre van pofaja valakinek ilyet allitani, hogy "PC Gaming Market in Decline" Na ez a csusztatas.
  • Zóanagyvarázsló
    Ráadásul worldwide. Egyébként ez az EA-s adat mit hivatott bizonyítani Jakuza szerint? Mert arra még nem jöttem rá.
  • [Jakuza]
    Nezd csak meg benne akkor a PC-s szekciot es megdobbenve veheted eszre benne, hogy a 2. legtobb bevetelt generalja benne.
    Ugy latszik ez elkerulte egyesek figyelmet.
  • Bucser
    Erre mondom, hogy csúsztatás. Ugyanis az EA revenue a teljes cégre vonatkozik!!! PC+NDS+PSP+Phone+X360+PS3+PS2.
  • Zóanagyvarázsló
    Köszönöm, ezt kellett volna írnod. Nme vettem észre a Boston Globe-ra vezető linket, már látom, hogy a Microsofttól számazik a 11.3 milliárdos adat. Ebben megkövetlek, de felhívhattad volna a linkre a figyelmem, így a saját balfaszságom miatt nem vettem észre. És akkor ugyanott tartunk (ahová már lejjebb is kilyukadtam, ezek szerint legalább helyesen következtetve, ha már vak vagyok), hogy ez a Microsoft worldwide adata, ahogy a PCGA felmérésnek is ők az egyik legnagyobb támogatói. Na ezeket már érdemes összehasonlítani, és ezek nem ütik a - hiányos - NPD-t.

Meg szerencse hogy ezek is szamodra 2006-os hirek.
    Te el is olvastad amik megjegyzesre kerultek vagy csak ugy kineztel a fejedbol ? :D

De én a fentebb taglalt 2006-os adatokra kérdeztem rá.

Egyébként egész éves EA-s adatokról van szó, mert decemberi az említett hír, és a pénzügyi év előbb véget ér, arra vonatkozik az a szám.
  • Bucser
    "Valve cofounder Gabe Newell recently said he expects Steam sales will soon surpass Valve's retail store revenues."

Tehát jelen pillanatban még el sem éri a Valve retail eladási árbevételét a steam?? akkor miről beszélünk??
  • [Jakuza]
    Meg szerencse hogy ezek is szamodra 2006-os hirek.
    Te el is olvastad amik megjegyzesre kerultek vagy csak ugy kineztel a fejedbol ? :D

http://store.steampowered.com/news/2116/

"In fiscal 2008, EA posted GAAP net revenue of $3.67 billion and had 27 titles that sold more than one million copies. EA's homepage and online game site is www.ea.com. More information about EA's products and full text of press releases can be found on the Internet at http://info.ea.com."
  • [Jakuza]
    Talan el kellene olvasni a cikket, meg van a klink is benne, hogy honnan ideztek egy USAban keltezet Boston Globe forrasra hivatkozva ha felremlene, ahol elorejelzesekkel progniztizaltak es a valos adatokat linkeltek. Persze akadhatnak benne pontatlansagok, de ettol meg nagyjabol lefedik a valosagot minimalis tureshatarral, ami belefer a hibaszazalekba.
    Ennyit a csusztatasrol. Na persze aki nem olvassa el, az nem is fogja eszrevenni csak a szart csapkodni, vagy arrol beszelni ugyebar Bucser ur.
  • Bucser
    Az a 3,673-as revenue az a teljes EA és nem csak a pécés ág.

Megnézheted szépen a www.ea.com company info -> investor relations alatt.

Egyébként 2009q2 gyors bevételi jelentésből:

"Highlights
    􀂃 Madden NFL 09 sold 4.5 million copies and was the number one title across all
    platforms in the quarter based on NPD data.
    􀂃 SPORE is a hit selling nearly 2.0 million copies in just 3 weeks – over 40 million
    creatures have been uploaded into Sporepedia™. SPORE is the number one title on
    the PC in North America and number three title in Europe year-to-date.
    􀂃 Warhammer Online: Age of Reckoning, an MMO from EA’s Mythic Entertainment
    studio, sold 1.2 million copies in the quarter – with over 800 thousand current players.
    􀂃 The EA SPORTS core portfolio of annual simulation games takes a step up in
    quality – up 4 points year-over-year according to Metacritic's aggregated review score
    system on the Xbox 360® and PLAYSTATION®3 entertainment systems.
    􀂃 EA was awarded 5 of the 9 honors at the Leipzig Games Convention in Germany –
    Spore as best PC game; Mirror’s Edge™ as best Xbox 360 game; Skate It as best Wii™
    game; Warhammer Online: Age of Reckoning as best online game; and Sonic
    Chronicles, a game developed by EA BioWare, won best Nintendo DS™ game.
    􀂃 EA Mobile is the world’s leading publisher of games for phones – with revenue of
    $47 million – up 24 percent year-over-year.
    􀂃 EA BioWare and LucasArts announced the development of Star Wars®: The Old
    Republic™, a story-driven massively multiplayer online PC game.
    􀂃 EA signs publishing agreements with Grasshopper Manufacture and Epic Games."

A 2009Q1 jelentés szintén megtalálható egy tabbal lejjebb (gy.k.: 2007 szept vége-2008 szeptember végéig tartó év).

olvasgatható a pénzügyesebbeknek.
  • Zóanagyvarázsló
    Melyik cikk? A "tied" 2006-ra vonatkozik, és 2008 július 15-én kelt, a PCGA-é pedig 2007-re vonatkozik, és 2008 augusztus 9-ei dátum tartozik hozzá.
  • Bucser
    A Cikk 2008 közepén készült és abban az időben már 2007-ről az összes szükséges adat rendelkezésre állt.

Aki meg itt ömleng és csapkodja a szart az te vagy.
  • [Jakuza]
    Mit is csusztattam ? Jah hogy a 2008as EA beszamolot igazolo tetelek es Valve steames beveteleinek adatai sajat forrasu hirkent vannak megemlitve ?
    Tenykent el is fogadhatod, bar lehet sajat beveteleiket magasabbnak akarjak tuti ezek a cegek beallitani, hatha tobb adot kell fizetni az altal, hogy megakarjak teveszteni a hirrel sajat magukat. LOL

• [Jakuza]
    Te nagyon lol vagy oreg nagyon megakarod magyarazni az igazad, csak egy valamit elfelejtettel a hulye omlengesed kozben a cikk 2008 feleveben keszult tehat nem teljes eves statisztikat kozol.
  • Zóanagyvarázsló
    Elnézést a gépelési hibákért, ez így elég csúnya lett, de az Opera "popupolása" nem segítette azt a bénázást, amit mások esetében gépelésnek hívunk.
  • Zóanagyvarázsló
    :DD A sánta kutya hozzád képest tényleg egy Ferrari.

Hozzáteszem, wordlwide szinten tényleg hihető az adat, hiszen nagyságrendileg közel áll a PCGA 2007-es, 10.7 milliárdos adatához. De ugye az arról is kiderült, hogy nem mond ellent az NPD adatainak. Tehát az egész ellentmondás ezzel is fel is oldható, a jól titkolt forrás nélkül is.
  • Bucser
    Csúsztattál egy orbitális hatalmasat... Valljuk be.

Egyébként pontos adatokkal várjuk meg a februári jelentési szezon végét. Addigra minden tőzsdén jegyzett cégnek közzé kell tennie a 2008-as évre vonatkozó pontos számait. Ergó a nagy kiadókról mindent tudni fogunk.
  • [Jakuza]
    Majd te megkeresed, elvegre neked is elkell valahol kezdeni azt, hogy nem mas keressen meg szamodra egy igazolo tetelt.
  • Zóanagyvarázsló
    Egyébként a PCGA a közelnúltban 10.7 milliárdot mért, azon is folyt itt anno a vita. Jakuza azt az adatot is elfogadja. Ebből viszont csökkenés következik, nem?
  • Zóanagyvarázsló
    Bocsánat, 11.3 milliárdot, mert még kiderül, hogy direkt kerekítettem lefelé, aljas szándékból.
  • Zóanagyvarázsló
    Nagyon magas labdát kaptál: csak meg kell osztanod a 2006-os adatokat alátámasztó forrást (a végeredményt, a 10 milliárdot). Semmi többet nem kell tenned. Én nem tudom, hogy hol keressem. Jelentkezzen, aki tudja Jakuzán kívül, mert ismerjük annyira, hogy tudjuk, nem fogja bizonyítani az állítását!
  • Zóanagyvarázsló
    Azt tudjuk jól, hogy digital download arány aaz eladásokon belül növekszik, és a retail eladások csökkenése nem kis mértékben ennek az átrendeződésnek köszönhető. Ezt senki nem vitatja. Jövő héten jön egy részletesebb NPD adat is, és egyszer azt is megérjük, hogy az online eladásokat mis feltüntetessék között is. Elvileg egyre jobban figyelik azt is, talán egy év múlva már nem kell ilyen banalitás miatt marakodni.
  • [Jakuza]
    Magyarazd meg!

Te aztan keptelen vagy meg egy adatnak is utana nezni, es josz egybol, ez a cikk nem foglal magaban semmi konkretumot, tehat hiteltelen.
    Ahelyett, hogy egy kicsit is utananeznel.
    Ehelyett rossz hir hozojarol szolo mellebeszelestrol papolsz, mikozben meg igazad sincs, hiszen te hasra utve elintezted a dolgot annyival, hogy hazugsag a cikk, hiszen nem feltetlenul szerepel valos allitas benne, hiszen neked mindent be kell bizonyitani, kulonben az nem lehetseges.

Papolhatsz a worldwide eladasrol is, hiszen mar eleve egy csusztatott NDP cikkrol beszelunk, amit nem is lehet eleve tenykent kezelni, mert egyetlen egy tetelbol levont egy vegkovetkeztetest.
    Pedig mint mar leirtam eleve ellentmond az allitasanak a nagy tetelu steames vasarlas. Lehet hogy csokkent minimalisan a retail eladas, mikozben jol lathatoan a netes revenue kimagasloan megugrott.
  • Istencsászár
    Mihez képest? és mit vesznek? számokat, ne %okat, amíg ezek nicsenek jöhetsz itt ilyen stattal, nincs sok értelme.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem NDP, hanem NPD. Már többször szóltam miatta. Nem azért, mert tragédia, de ha már egyfolytában a vita középpontjába kerül...

És még egyszer: NEM a Steamre és a WoW-ra vobnatkozó adatokat kifogásoltam a blogbejgyzésben, hanem a végeredményt.
  • [Jakuza]
    Talan az ertelmezeset a mondatnak en tegyem meg helyetted ?
    Szerinted a 158%-s eladasi mutato novekedese mivel magyarazhato ?
    Az NDP szerinti 14% bevetelcsokkenessel a PC iparban ?
    Hat nekem a 158% novekedes tobb mint ketszeres haszonnak tunik az elozo evhez kepest, ez eleg ellentmond annak az NDP-s tenynek, miszerint idezem a cikk nagybetus reszet amit mindenaron sulykolni akarnak a celkozonsegnek.

NPD Says: PC Gaming Market in Decline

Na ez a felrebeszeles es hazudozas a szamok tukreben.
  • Zóanagyvarázsló
    A problémém a linkeddel az volt, hogy egy forrásmegjelölés nélküli blogról van szó (csak nem éppen te szóltál le éppen valakit, mert a Hardwiredről mert linkelni egy olyan hírt, mely mindenhol máshol is megtalálható?), és nem 2008-ról, hanem 2006-ról. Emellett más jelelgű adatok is bennefoglaltatnak a számokban, nem US, hanem worldwide adatról van szó (hiszen nagyságrendileg az általad is elsimert PCGA adattal vág egybe). Hasonlítgatni a kettőt, és ezáltal fikázni az NPD-t tehát nincs értelme. Olyan ez, mint a kaviár és a Ferrari pulzusát összemérni, egy az egyben értelmetlen.

Tehát mind mondom, nem a menetközben felbukkant adatok tűnnek gyanúsbnak, hanem az odavetett végeredmény. Ha annak a visszafejtésében tudsz segíteni, azt örömmel fogadom - ha már szerinted ezek a 2006-os adatok olyan könnyen útbaesnek neked. Én szeretném a legjobban látni a pC-s piac erejét bizonyító számokat, és még inkább szeretnék ilyeneket látni 2008-ból, majdan 2009-ből, 2010-ből... és így tovább. Csak én sajnos nem járok zugblogokra ezek után :(

Egyébként érdekességként, kommentár nélkül linkeltem be az aktuális, komolyabb oldalakra kikerült hírt, tehát ha itt nem én vagyok az, aki bármit is bizonygatni kezdett. Persze érthető, ha nem szereted a rossz hír hozóját, de nem érett dolog ebből személyes ügyet kreálni.
  • Istencsászár
    15 millió = 15 millió potenciális vásárló? nem.
  • [Jakuza]
    Ja es a cikkben szerepel egy ilyen kitetel is ami allitolag mellebeszeles.

"http://store.steampowered.com/news/1431/"

"February 7, 2008 - Valve® today announced that Steam®, a leading platform for PC games and digital entertainment, has surpassed 15 million accounts and realized year-over-year sales growth of 158% through the holiday season."

Micsoda mellebeszeles, ha persze. :D
    El kellene mar vegre azt fogadni, hogy az NDP manipulativ szamokkal probal a celkozonsegekre hatni, eros csusztatasokkal es nagyon elfogult konzolos ervrendszerrel, ami nem is meglepo, mivel a konzolgyartok erdekkepviseleteben alakult meg anno.
    Persze ehhez ismerni kellene a tortenetuket is egyeseknek.
  • [Jakuza]
    http://store.steampowered.com/news/2116/

"In fiscal 2008, EA posted GAAP net revenue of $3.67 billion and had 27 titles that sold more than one million copies. EA's homepage and online game site is www.ea.com. More information about EA's products and full text of press releases can be found on the Internet at http://info.ea.com."
  • [Jakuza]
    Talan o beszel a levegobe, mivel a leirt szamoknak utana lehet nezni, es helytalloak. Raadasul toled se hallottam ervet ellene, talan illik elolvasni a cikket es utana jarni. Konnyu a mellebeszelesrol papolnod, ures frazisokkal, mondanivalo es hatter nelkul.

Mind a Valve mind a Blizard mind a tobbi megjelolt bevetelenek adatainak utana lehet jarni.
    Csak a Blizardnak a PC-s iparban kozel 3 milliardos bevetele volt, csak maga a a Wow produkalt tobb mint 1 milliardot ezekutan csak csures es csavaras az USA retail 700 millios eladasabol kovetkeztetest levonni, mert az a felrebeszeles, foleg ha mindossze tizedresze a piacon betoltott szerepe.

jAVASLOM MINDENKINEK FIGYELMEBE EZT A SZAMOT
    JAVASLOM FIGYELMEBE MINDENKINEK EZT A SZAMOT AMIT AZ ae OLDALROL ELERHETO ES NEM A HITELTELEN ndp
  • Istencsászár
    Kettőről van szó, az egyet nem bírtam végigjátszani, de a második részben megtaláltam mindazt ami az elsőből számomra hiányzott... a multiját még egyszer sem indítottam el, nem is fogom.
  • Chocho
    Nekem van kontrollerem a PC-mhez és nem játszottam vele FPS-t. A Mirror's Edge-et ki akartam vele próbálni, de össze vissza forgott miatta (a patch-csel még nem néztem meg), így maradt az egér. Mellesleg ha meglesz a 16:9 monitorom, kipróbálom vele a Crysist, kontrollerrel... Aztán majd leírom a tapasztalataim.
  • Chocho
    "persze van multija de nem azért veszi aze ember"

Dehogynem. Sokan tolják a multiját, mert hogy az milyen jó... Nekem 4-5 menet után elegem lett belőle, de a sok boxos másképp látja.

Na megy hogy elkelt 4 milla... na ja, mert agyonhypolt, mainstream szemét. Jó játék a GOW, de túlértékelik, s mielőtt még azzal jönnél, hogy nem tudom, miket beszélek, hadd szögezzem le, hogy itt figyel a polcon.
  • Dante73
    Mint arra többször rámutattam, ezek a számok nem érnek semmit. Egyik oldal mellett, vagy ellen sem. Ugyanis a források valamit bizonyítani akarnak. És, mivel a statisztika már csak ilyen, azokat a számokat veszik figyelembe, amik az író véleményét tükrözik. (vagy trükközik?)
    Lehet jönni számokkal, de ha az ember nagyon akarja, könnyedén bebizonyíthatja, hogy haldoklik a PC, de azt is, hogy a konzol halódik, csak egy megfelelő írást kell találni.
    Így ezeket a "számháborúkat" teljesen feleslegesnek érzem. Mindkét platformnak megvannak a gyenge, és erős pontjai, akár a játékmenetet, akár az eladásokat nézzük. És, az az igazság, hogy ez a kettő nem esik egybe. Többnyire az emberi butaság, hiszékenység miatt. (Mit keres konzolon FPS, vagy szimulátor? Mindkettő játszhatatlan rajta...) Tudom, vannak, akik habzó szájjal éltetik a dolgot, és észre sem veszik, hogy a marketingszöveget nyomják.
    (kis kitérő a gondolatmenetben; PC-n létezik kontroller is, mégsem láttam senkit azzal FPS-ezni. Vajon miért?)
    Tehát, ha értelmes vitát akartok folytatni, akkor lehet, de a számok erre alkalmatlanok. (szerintem) Nagyon régóta várom, hogy valaki bebizonyítsa, mennyivel jobb a konzol, de eddig nem jött össze. Rajta!