17438
-
#9461 Én meg úgy vagyok az átvezetőkkel, hogy hangulatos legyen,jól legyen megrendezve. Nézzetek meg egy Metal Gear Solid 1-es átvezetőt. PS1,1998,poligonok villódzanak itt-ott,karaktereknek szinte nincs arca,jó nagy pixelek mindenhol,de mégis olyan hangulatosak, hogy mai napig elismerően csettintek. -
#9460 Na akkor most melyik szebb ? -
#9459 Elfogadom hogy az, nem értek én ehhez, de te látom igen ( a CGI számomra nem ingame átvezető pont ), de te is tudod hogy én mire gondoltam, mit írtam, szóval kérlek ne keverd itt a szart és hagyd abba azt a magas lóról való beszédet. -
Zóanagyvarázsló #9458 *csúnya helyett gyenge, mert az előbbi mégiscsak esztétikai kategória -
Zóanagyvarázsló #9457 De ez csak egy félreéréts volt, mivel Totti - érthető módon - in-engine cutscene-eket nézett belőle. Nem mintha azokkal probléma lenne, mint korabeli RTS-sel, de ha egy mai UE3-as játékhoz hasonlítjuk, akkor nyilván viccnek tűnhet az összevetés is, hiszen ez a szezon és a fazon keverése. Emiatt szerintem semmi értelme egymás torkának esni.
In-engine cutscene-ben a GoW2 PC-s ellenfele a Crysis lehet. De attól, hogy az utóbbi jobb grafikával rendelkezik, még nem biztos, hogy csúnya az előbbi. (Nem néztem GoW2 videókat így ezt én nem ítélném meg, de a Crysis grafikáját ismerjük, a demóval pedig játszottam is.) A látványvilág esztétikussága pedig már egy külön kérdés, engem nem igazán érdekel a Gears of War. -
#9456 Okoska CGI mindketto csak az egyik pre-render a masik nem.
A tudatlansagoddal talan kezdeni kellene valamit, es elkellene menni felvilagositani magad. -
#9455 "nem CGItm hanem játék motorral készült átvezetetőt, onnan jött le hogy ez valami rts féle, erre írtam h vicc..."
értelmezd, fogadd be, dolgozd fel és maradj csönndben -
#9454 Nyugodtan magyarázkodhatsz, de te is pontosan tudod hogy én mire gondoltamn, én is tudom hogy te merre akarsz továbbra is csúsztatni. -
#9453 Na de milyen minosegueket tud felmutatni? Ugy hogy ezeket a videokat 2003-2004 kornyeken keszitettek.Es az ilyen kis konzolmokusok ledegradaljak es vicc elnevezessel illetik. -
sirpalee #9452 Erről most felesleges vitatkozni, de a warhammer intro elmarad tőle színvonalban (szerintem), és az újabb introjuk nem lett a legjobb. De ezt nem azért mondom, hogy leszóljam őket, csak elég jó körülmények között dolgoztak.
Nem tudom mi lehet a black hole-val az oldaluk szerint dolgoznak aktívan. De kb olyan színvonalon mozogat mint a többi magyar jf-es cég. Ahol nagyobb élet van a crytek hungary, és az eidos hungary. (de itt is inkább a cryteknél) -
Zóanagyvarázsló #9451 Ja es a masik fele tisztaban kellene lenni a CGI jelentesevel (Computer-Generated Imagery), ugyanis mind a ketto ugyanaz, csak a pre-render es a game engine-t elkeszitesi eljaras mas, de mind a ketto CGI.
Ez jogos, de az összevetés ettől sem fair. És lehetne a következő kérdés az, hogy nem nevetséges-e, hogy az Exigo csak öt videót tud felvonultatni, szemben a GoW2-vel. Ami persze szintén csúsztatás lenne. Különböző dolgokról van szó, így ez alapján kár fikázni a másik játékot. -
#9450 Azert mert szebb mint az a fos hulladek Gow2 ? :D
Raadasul csak halkan sugom meg ugyanugy hasznalnak azokban is motion capture es hasonlo trukkoket csak rahuzzak a texturat es kesz a vegeredmeny.
Ja es a masik fele tisztaban kellene lenni a CGI jelentesevel (Computer-Generated Imagery), ugyanis mind a ketto ugyanaz, csak a pre-render es a game engine-t elkeszitesi eljaras mas, de mind a ketto CGI.
-
Zóanagyvarázsló #9449 Lett újra ilyen színvonalú munkájuk. A magyar nyelvű honlapjuk. (És itt is a válasz a kérdésemre, mely szerint összesen 5 CGI videó készült az Exigóhoz.)
A Black Hole-ról egyébként hallani mostanában bármi biztatót? -
#9448 Ismét csak a Krájzist hoznám fel példának, ahol még csak a kamerát sem veszi ki a fejünkből az "átvezetők"-nél...
És az még mindig mindent aláz grafikailag... -
sirpalee #9447 Armies of Exigo intro
Itt van a torrentje (legális, a hivatalos oldalon volt fenn a link).
Erre az introra gondolt yakuza...
Yakuta abban igazad van, hogy eszméletlen szép. De gondolom tudod, hogy milyen körülmények között készült? Andy Vajna pénzelte akkoriban az egész céget, és másfél évük(!!) volt 50 emberrel az intro elkészítésére. Ismerek pár embert, aki dolgozott rajta, és mondták egy apró részletre annyi időt kaptak, amire más introknál közel sincsen ennyi idő szánva.
Nem akarom lebecsülni a munkájukat, olyan minőséget hoztak össze, amit nálunk még rajtuk kívül senki sem csinált meg (és nekik sem lett újra ilyen színvonalú munkájuk), de van még olyan studio ami össze tudta volna rakni, ha megkapják ugyanezt az időt és pénzt. -
#9446 Ne beszélj félre. Megnéztem jútúbon cutscanét, nem CGItm hanem játék motorral készült átvezetetőt, onnan jött le hogy ez valami rts féle, erre írtam h vicc... ismétlem 6odjára, nem CGI, még mindig nem CGI. -
Zóanagyvarázsló #9445 Az ingame cutscene-ekből nekem is "kis alakok" rémlenek (hiszen RTS), a CGI videói közül pedig csak a tényleg remek intrót láttam. A cutscene szó mindkettőre használható, de nem érzem fairnek az összehasonlítást, bár nekem is hiányoznak ezek a mai játékokból.
Egyébként mennyi ilyen átvezető található az Exigóban? -
#9444 Ki beszel CGI-rol vagy ingame engine cutscenekrol ?
Egyszeruen arrol van szo hogy megint egy marhasag, amit allit Totti. Vicc kategoriaba sorolta az Armiers of Exigo cutsceneit, es meg raadasul meg abban is felrebeszelt, mert o kis alakokokat latott a jatek cutsceneiben, mert meg ehhez is idiota.
Csakhogy idezzem mit irt : "
nem fogom megnézni, mert nem érdekel azt se tudom miaz, de gondolom 90% h valami rts/rpg... de megnéztem, ugye ez csak valami vicc?"
-
#9443 Ne lovagolj már rajta, számomora gyönyörű, mert az is valójában, ha játszottál vele tudod, egy játék nem attól lesz szép mert techdemót lehet blőle csinálni, japó gémek teknóban messze elmaradnak, mégis profi kidolgozás és az összhatás végeredménye állejtés pl Resi 5, láttad? játszottad? semmi extra nincs benne mégis döbenetesen jól néz ki. -
Zóanagyvarázsló #9442 Könyörgöm, mi értelme van a CGI és az ingame átvezetőket egymással versenyeztetni? Ez eleve platformfüggetlen dolog.
Az első Resident Evil pedig FMV átvezetőket vonultatott fel minden platformon. Más világ volt. -
#9441 Én ingém jelenetket írtam erre te jössz CGIvel, először majd másodszor és harmadszor, negyedszer már nem, mert talán sikerült felfogni hogy másról akarsz beszélni mint ami az alapfelvetés volt.
Miért kellene tudnom olyan játékról ami nem érdekel? -
#9440 A lentebbi komment nem így értelmezte önmagát. Konkrétan arról volt szó, hogy kibanagy tévé kell ahhoz, hogy üssön. Akkor meg? -
#9439 Igen, nem rossz a design... de ennyi? Erre kell úgy verni? A képen, amit linkeltél, anno nem látom a nagy zsenialitást. Akkor már inkább a Resident Evil... -
#9438 Aki itt felrebeszel az te vagy.
Tudatlan vagy. Azt sem tudtad milyen jatekrol van szo, ezt te magad is beismerted a postban es meg te beszelsz felrebeszelesrol.
-
#9437 Minél nagyobb kijelző annál átütőbb a látvány, akár pécé akár konzol... -
#9436 Pályadesing, ha kijátszottad tudod miről beszélek, nem kell ahhoz csódateknó játéknak lenne hogy gyönynörű látványt adjon, COD is nagyon szép, mert jó munkát végeztek a fejlesztők, mégis egy ősrégi elavult motor van alatta, persze a GoW alatt nem ősrégi és nem elavult. -
#9435 Ajánlom h fogadd be te is az inputot h miről volt és ne Jakuza félrebeszélésből indulj ki, nem arról volt szó, csak Jakuza benézte vagy nem értette meg, elsőre, s másodikra, de 3.ra talán igen. -
#9434 Istenem, de megható, mindjárt sírok... -
#9433 Egyet kell értsek. A hozzá nem értés és a tudatlanság nem egyenértékű a szakértői hozzáállással. -
#9432 ... és ezzel ott vagyunk, ahol a part szakad. A konzol is csak akkor ad szép látványt, ha gazdag vagy. Ámen. -
#9431 Miért fáj az igazság? A GOW 2 egy "szép" játék, de nem estem hanyat tőle. Pláne, hogy kb. 80%-ban megegyezik az első résszel, ami már két éve elérhető... -
Zóanagyvarázsló #9430 A telejsség kedvéért megjegyzem, hogy a CGI-ért a Digic Pictures volt felelős, nem a játék fejelsztői. Megérdemlik, hohy megemlítsük a nevüket, és mellesleg ők is magyarok. (A Mark of Chaos és a kiegészítője intrójáért is ők a felelősek.)
Ugyanakkor tényleg kár keverni az ingame cutscene-eket és a CGI átvezetőket, manapság már PC-n is az előbbi dominál (hiszen olcsóbb), de már a WC III-ban is túlsúlyban voltak, emellett olyan szerepet töltenek be, amit többnyire korábban sem a CGI pótolt. Például már a StarCraftban - és talán még inkább a Brood Warban - is a legtöbb pályazárás ingame előadott eseményeket jelentett, csak nem váltott át "mesélő módba" a kamera. (Egyelőre az is tetszik, amit a StarCraft II-ből ki akarnak hozni, hogy Raynorral a Hyperionon lehet mászkálni a küldetések között.)
Ry0K3N:
Hát azért a Frozen Throne Arthas vs Ilidan harcát megcsinálhatták volna CGI-vel ahogy eredetileg tervezték. Csak ugye időszűke......
Az nekem is fájó pont, ráadásul szerintem elég béna és egyszerű is lett a végeredmény, nagy kár érte. -
Ry0K3N #9429 "Sokkal többre tudom becsülni amikor ríl tájm a játék motorjával mennek ezek a bejátszások"
Hát azért a Frozen Throne Arthas vs Ilidan harcát megcsinálhatták volna CGI-vel ahogy eredetileg tervezték. Csak ugye időszűke...... -
#9428 Igen. Ezt mi megbeszéltük. Az, hogy te még lovagolsz rajta, az a te bajod... -
#9427 "Utána szólt rá a társa hogy hééé nyisd ki a szemed, és meglátta a valóságot."
Ha ez egy jó videó lenne, akkor ez egyértelmű lenne. Direkt a kedvetekért néztem meg most már hatodjára. Nekem is megfordult ez a megoldás a fejemben, de elvetettem, mert vannak "külső" nézetek, ahol a fitt csajszit ölelgeti a butaarcú. Még ha FPS nézet maradna, mint amikor látjuk, hogy kilép a fürdőkádból, akkor oké...
De nem is erről volt szó, ez mindenesetre grafikailag kb 5 objektum meg egy háttér... -
#9426 Mi van Totti bejelentkezett a masik altjaval ? :D -
#9425 Ha már az olvasásnál tartunk: Istencsászár írta hogy ő a GOw2-ről tud beszélni mert az eggyel épphogy csak játszott. Ezzel kezdte!!!
Így ő ahhoz hozzá se szól, nem huzza le, nem isteníti ismeretlenűl. Ellentétben veled. -
#9424 Kínozták, kitépték, ugárzást kapott stb... legyen fantáziád, nem kevés időt töltött ott lent, mondahtni meghalt, hiába élt még valamilyen szinten. -
#9423 És nem fél perc alat öregedett 70 évet... szval látod hogy nemérted. -
#9422 Ha olvasni is képes lennél, nem csak írni, akkor tudnád, hogy az első részt végigjátszottam, de csak a koop miatt, maga a játék grafikailag sem, játékmenetileg sem, meg fílingben sem jött be. Ha nektek szabad szubjektíve isteníteni, akkor nekem is legyen már szabad szubjektíve fikáznom. Ha nem így gondolod, akkor nyasgem.