17438
  • Dante73
    Nono!
    Hátrébb a biciklipumpával!
    Arról volt szó, hogy Te (X, aki PC-s) nem láttál még szépet, mert a GoW2. Ez pedig ebben a formában nem igaz! Ha a legszebbet keressük, akkor Crysis. Ennyi. Nem több.
    De ha azt mondod; Bioshock konzolon, azt mondom, Bioshock PC-n. Ha azt mondod Mass Effect Konzolon, azt mondom Mass Effect PC-n... Nem kell mindig a Crysis-al jönnöm, csak ha a legszebbet keressük.

Ugyanis MINDEN játék szebb PC-n, ami multiplatform, még a GTA4 is, csak az, mivel szar port, nem feltűnő. (Mondhatnám, láthatatlan.)
    Arról ne is beszéljünk, hogy a szép játékok, az agyondícsért HD-n, nem is HD-sek. Ugyanis az 540 (1080 helyett, ugye a negyedelés miatt) nem HD... Hoppá. Ami pedig kinyomja a HD-t az szimplán randa, de legalább elavult.
    Ettől lehet szép a box képe, lehet áll leejtős a látvány, de technikailag meglátszik már rajta az eltelt 3 év. Így csodát várni tőle, vagy kikiáltani a legötösebb cuccnak, szimplán badarság.
  • Zóanagyvarázsló
    Pl. 2008-ból pár viszonylag ismertebb cím:

AGON: The Lost Sword of Toledo
    Art of Murder: FBI Confidential
    A Vampyre Story
    Broken Sword 2.5: The Return of the Templars (fanmade, de a híres frencsájz miatt érdekes lehet)
    Cleopatra: Riddle of the Tomb (franciául 2007-ben jelent meg)
    CSI: NY - The Game
    Dracula 3: The Path of the Dragon
    Dracula: Origin
    Murder in the Abbey
    Outcry
    Overclocked: A History of Violence (németül 2007-ben jelent meg)
    Sam & Max Season Two
    Sherlock Holmes: The Mystery of the Persian Carpet
    Chronicles of Mystery: The Scorpio Ritual
    The Colour of Murder: A Carol Reed Mystery

Na meg az alábbi 2009-es listából is esedékesek lett volna pár nagyobb név (Grey Matter - Jane Jensen miatt ismert, Still Life 2). Azt persze nem állítom, hogy ezek mind a műfaj gyöngyszemei lennének (alig egy-két demót láttam ezek közül), de kínálat az eddig is hasonló volt. Legfeljebb mostanában már megjelenik egy-két nagyobb figyelmet kapó példány is - és erre szükség is van.
  • Chocho
    Címeket!!! Most!!!!! :D
  • Zóanagyvarázsló
    Miért varázsolnék elő? Nem én aakrok itt bizonygatni bármit is, csak azt mondom, hogy valamilyen szinten visszaüt, ha mindig csak ugyanazzal lehet példálózni. Az igazi az lenne, ha több mindennel lehetne, mert eddig olybá tűnhet, mintha a Crysisnak Chuck Norrisként vagy Vágási Feriként (kinek melyik) egyedül kellene mindenkivel megküzdenie. Talán még a majdani multiplatform Crysis 2-nek is ő lesz az ellenfele... Ne így legyen!

Mindegy, alényeg, hogy szerintem akkor is hiba mindem mást lefitymálni, mert van egy Crysis. (És ugye ebből indult ki a vita, hogy valakinek tetszhet a GoW 2, amikor már itt van PC-n a fotoreál jövő...)
  • [Jakuza]
    Akkor varazsolj hasonlo Jokert elo az ingujjbol a konzolnal.
    Mert ugyebar kritizalni konnyu a semmire, mert amikor megjegyzesrekerul, akkor mindig jonnek a konnyesszemu kifogasok, hogy az egy tech-demo (LOL), vagy majd jon ki valamikor ez vagy az. :D

• Ry0K3N
    Lol, menni űr MMO. Észrevették hogy sikeres az EVE?
  • Zóanagyvarázsló
    Sőt, némelyiket még tavalyra. Egyébként pár címet véletlenül nem a multiplatform részlegbe tettek (pl. Risen, RA3 kieg).

A Totems pedig fejlesztő nélkül aligha készül el, pedig az Appeal Outcastja nagy kedvencem.

Chocho:

Mindem évben jelenik meg ennyi kalandjáték, legfeljebb nem ismered őket, vagy nem nézegetsz hasonló listákat. Sajnos ha az ember nem direkt keresi őket, akkor nem is tud róluk.
  • Zóanagyvarázsló
    De ez akkor is egy olyan kártyalap, melyet már vagy tízszer játszottak ki, ez pedig kezd már gyanús lenni, megnézném azokat az ingujjakat ;)

Persze ezt csak az analógia kedvéért mondom, érthető, ha technikailag a Crysis a viszonyítási alap. Viszont nem ártana, ha több ilyen viszonyítási alap lenne, mert akkor több lapból állna az a pakli. (Illetve még elő szokott kerülni a két STALKER, én nem láttam őket csúcsra járatva, nem tudom, hogy technológiailag mit képviselnek.)

Egyébként - bár a Crysis demótól high-on is leesett az állam -, ha látványvilágról van szó, akkor ezek a techdemók elbújhatnak a Witcher, vagy a KB mellett az én szememet azok gyönyörködtetik. (Illetve a Nr.1. a mai napig a Disciples II.) Tehát érdekesnek tartom a technológiai szempontokat, de egy jó art design mellett mégiscsak másodlagos. Persze a Crysis esetében a fotoreealizmus "cél", azzal együtt üt, tehát neki kell technológiai háttér.
  • Seth
    Csak 20 jobbat tudnék mondani nála. Hiába, rühellem az rts-eket XD
  • koschwarz
    hát igen, "haldoklik" a PC gaming... nem akarjuk megszüntetni ezt a topikot?
  • Chocho
    Én a boxon agyaltam, de... nincs rá. Most inkább egy 16:9 FullHD monitort veszek helyette. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő...
  • Micsu
    azért idén sem fogunk unatkozni, egyébként meg az első helyre a legjobbat tették :P
  • [Jakuza]
    Akkor vegyel egy konzolt, arra meg ilyen sincs. :D
  • Chocho
    Kéne már, hogy legyen, épp erre várok. :D
  • Chocho
    Ja, láttam... Rage is... na persze. :D
  • [Jakuza]
    Psszt megsugom az nem a teljes lista. :D
    Az itt talalhato. ;)

Amugy, persze kozbejohetnek csuszasok, de ezeket idei evre jelentettek be.
  • Seth
    Goblins 4??? Nem is tudtam róla. Ugyanaz a csapat csinálja aki a régieket is?

• dronkZero
    "Lehet, hogy a Crysis Joker, de a kártyára is ráun az ember..."

Nagyon egyszerű: szebbet kell csinálni, és akkor majd nem a Crysishoz fog mindenki mindent hasonlítgatni. Ja, hogy még nincs? Hát akkor IJ.
  • sirpalee
    Ütős kis lista :) . A goblins 4-en lepődtem meg a legjobban.
  • [HUN]FaTaL
    Azért van ám benne 1-2 LOL. Kétlem hogy MSTS2 vagy DNF jönne az idén:D
  • Chocho
    Jó, pl. a GTA4-ben ingame videók vannak berippelve... ez van a Resi 4-ben is. De pl. a Crysisnál, a Doom 3-nál, a CoD-nál, DMC4-nélm etc. nem. Ott minden real time.

Lehet, hogy a Crysis Joker, de a kártyára is ráun az ember...
  • Chocho
    Ez ám a lista!! Feltámadtak a kalandjátékok!!! Éljen!! :D:D
  • [Jakuza]
    Kis osszefoglalo mi varhato PC-re 2009-ben.
  • sirpalee
    Egyrészt nem tudom melyik játékról van szó, szal nem specifikusan 1-re mondtam.

Csak programozói szempontból mondtam, hogy egy fix jelenet rajzolása sokkal gyorsabb tud lenni, mint amiben fizikát, ai-t és egy halom dolgot kell még számolni (és nem beszélve hogy itt lehet előre z sortingtól kezdve rengeteg gyorsító technológiát bevetni).
  • dronkZero
    Hát, én meg inkább azt szoktam észrevenni, hogy a ríltájm számolt átvezetők több erőforrást esznek, mint a játék. Csak mert egy átvezetőnél "villantani" akarnak, valami látványosat mutatni. Ami több objektum, több effekt, stb.
    De nyilván ezt is játéka válogatja...
  • [Jakuza]
    Ja akkor nezd meg az eltarolt videokat is az adatcsomagban. :D
    Attol hogy mas formatumban lejatszak az elore felvett jelenetet, amit a jatek motorjaval rajzoltak ki attol meg nem lesz real-time render.
    Marpedig igy szoktak ezt megoldani rengeteg esetben.
  • dronkZero
    1: Játékfüggő. Én kifejezetten utálom, ha a játék motorjával készült átvezetők videóként vannak tárolva. Mert ugyanolyan "törés" látványilag, mintha prerender átvezető lenne, kb ugyanakkora helyet is foglal, viszont annál azért sokkal gyengébb. Akkor inkább szaggasson, de számolja ríltájm...
    Mindenesetre van ilyen is, olyan is.
  • sirpalee
    1. Egy fix jelenetet, sokkal gyorsabban tudsz kirajzolni, mint egy dinamikus, folyamatosan változót. Nagyon durván le lehet optimizálni az egészet, és lehet egy 4-5-es szorzó a két fps szám között.
  • [Jakuza]
    Hat ilyen jelenleg nincsen es meg egy darabig nem is lesz.
    Ezt hivnak real-time renderernek.
  • Dante73
    1; Még régi gépemen kipróbáltam, már nem emlékszem melyik játékkal, ami DIREKT arra volt büszke, hogy ott számolja a gép. Feltettem a grafikát olyanra, hogy azt a gép csak nagyon kevés FPS-el tolta, az átvezető alatt stabil 30 FPS volt. Tehát, valami "ördöngösség" van a dologban.
    2; ja.
    3; Sokat nyomhat a latba játékélmény szempontjából aláírom. De... Nem egészen úgy értem, ahogy Te a kijelentésem.
    Crysis. Abban egyetérthetünk, hogy jelenleg grafikailag az a legfejlettebb játék. Márpedig, ha ott a Joker a kezemben, használni fogom, hiába "unalmas" A kör 10, az csak kör 10. A kör ász is egy jó lap. De a Joker üti. Unalmas, unalmas, de így vannak leosztva a kártyák, és ha valaki állandóan arról akar meggyőzni, hogy az ő lapjai jobbak, sorra húzza elő a lapokat, had üssem már. A többi kártya attól lehet még jó, de ne akarjon überelni, mikor nincsen hozzá lapja, mert akkor elő KELL vennem. Ennyire egyszerű.
  • [Jakuza]
    Es az befolyasolja azt, hogy melyik a szebb ?
    Esetleg azt, hogy melyik hangulatosabb ? Mert nem mindegy, foleg ha a kerdesre akar valaki valaszolni. :D
  • Chocho
    Rendezés és dramaturgia szempontjából ez egy kalap kaki.
  • Chocho
    Jó, ez igaz, egy szubjektív vélemény, nem is kötekedtem vele. Csak annyit mondok, hogy tényleg semmi extra, és ez már fáj. Látni akarok valami erősen ütőset, tök mindegy, milyen platformon!
  • Chocho
    1.: De igen. Ingame cutscene esetében az egészet ott számolja a gép.
    2.: Igaz, noha az inkább már művészi kivitelezés.
    3.: Az átvezetők fontos szerepet játszanak, vagyis de, relatíve játszunk velük.
    Crysis: blablablabla... én vérbeli PC-s vagyok, de igazat kell adnom császárnak abban, hogy már nagyon unalmas folyton ugyanazon a lovon ülni.
  • Dante73
    1; Vitáztok itt a CGI, meg a játék motorjával készült átvezetőkön... Mivel mindkettő videó, és bizony, mindkettőbe belenyúltak, azaz, nem ott, az orrod előtt számolja le a gép, poligononként, a vita értelmetlen.
    2; Mirror's Edge átvezetői zseniálisak, pedig ritka "szegényesek" grafikai szempontból. Ha egy átvezetőnek a grafikája a lényege, az régen rossz.
    3; Nem átvezetőkkel játszunk, hanem játékokkal.
    +1; Szegény Crysis mit kapott... Techdemó, és egyebek. Igen, valamilyen szinten az. Viszont grafikai szempontból aki ránéz, az látja, hogy nem az agyoneffektezés, elmosás, stb volt az elérendő cél, hanem a valósághűség. Egy-egy kivágott Screenről már-már nehéz megmondani, hogy játékból van. Márpedig más játék, legyen akár konzolos, akár PC-s, közel sem hozza ezt a szintet. Majd 3-4 év múlva, talán. (Köfi konzolgeneráció idején)

UFF!
  • sirpalee
    Jah, technikailag jobb a crysis, de rendezésben, összerakottságban üti "kicsit" az mgs4 :)
  • Istencsászár
    Ez cryengine, az meg unreal motor, mind a két játék maximálisan kihasználja a motor lehetőségeit, miért is kellene összehasonlítani? mind a kettő gyönyörű, de 100%ban eltérő a képiviláguk.
  • Istencsászár
    pécés szemmel lópoly crysis belázza:D

amúgy profi minden tekintetben, mondhatni nagyon párja a világon
  • Seth
    Mindjárt jön a contra, hogy mijezagagyiság, a Liquid az újjával lövi le az embereket meg a helikoptereket XD
  • sirpalee
    Ha már látványos ingame átvezetőről van szó...

mgs4 act 3