17438
  • Chocho
    A Live! nem azt jelenti. A szabványra van szerződésük, ami nagy reklámot hoz nekik, nem egy gépre. Szóval?
  • Chocho
    Nem tudod, milyen az engine. Ha valami szarul van írva, akkor szarul van írva. Nagyon drága és időigényes megcsinálni, így tojnak rá. Nem tudom, mit akarsz még itt bizonyítani. Jakuza elméletei megy egyenként marhaságok, általában semmivel sem mond nagyobb igazságokat, mint császár, csak ő a PC oldalán áll, ennyi az egész...
  • Dante73
    Lehet bármilyen szar egy motor, PC "erőből" elviszi, ha nincsen tele szeméttel.
    GTA4-nek mindössze egy normális memóriakezelés kellene, amit, ha ismer(het)ném a motort, én is összehoznék két nap alatt. (Ez természetesen költői túlzás, mivel nem értek hozzá annyit, de egy hozzáértő csapatnak tényleg nem volna nagy kunszt)
    Továbbra sincsen megfelelőbb indok, mint amit mondok.
  • Dante73
    Live!-os van. Mégsem jöhet.
    Pedig közel jártál....
    Most akkor fel akarják vásárolni, vagy nem? EA látva a PC-s portot megijedt? Vagy most mi van?
  • Chocho
    Sajna lehet az is, hogy igazad van, de annak se lenne több értelme, mint az én teóriámnak. A R* a konzolverziókat is elcseszte, lassan futnak és csúnyák. Szerintem itt a gond a rossz motorban rejlik. Optimalizálni annyi ideig tartana, mint új motor írni.
  • Chocho
    Azért nem jött ki a patch, mert leszarják. Sajnos van ilyen. Ennek ellenére a R*-nak semmi köze a konzolokhoz, mert már nincs exkluzivitási szerződése a Sonyval. Jöhet a hamu. :)
  • Dante73

Őőőőő... Nem ez volt a kérdés....
    Lett bevétel? Tuti. Annyi, amennyit reméltek? Tuti, hogy nem. Ez mentette meg őket a felvásárlástól? Egyáltalán, épeszű ember a portot látva, el tudja képzelni, hogy van olyan ember, aki ettől várja a megmentést? Nekem nem úgy tünik.
    De mint írtam, legyen. De miért nem próbálnak javítani az eladáson? Egy patch, és én is megvenném. Sok-sok más emberrel karöltve. Akkor hozhatna is normális bevételt. Nem logikus? Ha bevételt várok, akkor "normálisan" dolgozok, de ha ez nem jött össze, legalább a károkat minimalizálom. Nehogy felvásároljanak....

Eddig nem kell hamut szórnom a fejemre, mert nagyon nem áll össze a kép. De komolyan mondom, hogy szeretném, ha bebizonyítaná valaki, hogy nincs igazam. Nagyon szeretném!!!
  • Chocho
    Lett bevétel, sokat megvettek.
  • Istencsászár
    Nem tűnik el csak van fontosabb dolga is, addig csámcsogjatok.
  • Dante73
    GTA4. Nem értünk egyet. Komoly, hozzáértő ember, ettől a porttól bevételt vár? Ne nevettess, légyszíves. Nem emiatt a port miatt nem vásárolták fel végül. Csak egy jól hangzó indok, a sok között, ez is. Egyszerűen, értelmes ember, látva azt, hogyan sikerül a port, elhalasztja a megjelenést. Legalábbis, ha komoly bevételt remél, amivel megmentheti a céget a felvásárlástól.
    De tudod mit? Fogadjuk el, amit mondasz. Akkor még egy dolgot magyarázz el, légyszíves! Miért nem jött még ki optimalizáló pecs? Miért nincsen legalább nyilvánosan tervbe véve? Ugyanis, az eladásokon csak az javíthatna... Ha ezt még megmagyarázod. Nyilvánosan hamut szórok a fejemre.

Én a konzolos gondolkodású "jobb a konzolt" értettem ez alatt. azaz, hogy eleve ALKALMASABB a konzol játékra, mint a PC, ami NEM ARRA való. Amit leírtál, az teljesen természetes. Hiszen kinek a pap, kinek a paplan. Tehát, mivel vannak előnyei is a konzolnak, könnyen megmagyarázható, egyeseknek miért jobb a konzol, az a hozzáállás viszont nem, hogy ; Hehe, Te CSAK szívsz a PC-vel, vagy az az "üdvrivalgás" ami a GTA4 PC-s portját kísérte, konzolos oldalról.
  • Chocho
    A GTA4-gyel azért kellett sietni, mert az EA erőszakkal akarta felvásárolni a T2-t, s azoknak vissza kellett vágni a karácsonyi szezonban. Nincs itt semmi "vegyékonzót" összeesküvés. Gondolkodni kell mindössze.

Az igaz, hogy császár, mint sok konzolos, eltűnik, ha nincs igaza, s a "másik topicban" kezd el panaszkodni, ahol a többiek neki adnak igazat - illetve... inkább DanielT-nek, akinek a véleményével utólag mindig összevág istencsászáré. Mester, s tanítvány? :)

A konzol nem jobb - nekünk nem. De másnak, akit nem érdekelnek a számítógépek, főnyeremény lehet. Éppen ezért nem szabad lehúzni egyik platformot sem.
  • Dante73
    Ezért mondom, hogy logikátlan a konzolos gondolkodás;
    "Krájzisnak mindig a grafikáját hozzák fel, nemhiába mert másban nem mutat semmi átütőt, mondjuk én inkább a fizikáját hoznám fel az jobban átjött mint a grafó..."
    Na most ez hogy is van? Egy jó dolog van benne, a grafika ÉS A fizika? Nálam ez eleve kettő..., de mindegy.
    Vagy a másik. Mondja jön a rage erre is, arra is. De vajon mekkora lesz a gépigény? Válaszom, hogy ez baromság, mert a másfél éves gépem, mindent fullon visz, ami konzolról jön. Viszontválasz; Ja csak az rohadtdrága volt, (póverpc) és különben is, az övé már 3 éves. és a többi. akit érdekel; 9520-21. Magyarán simán lehülyéz. Nem azt mondja, ami jogos is lenne, a GTA4 után, hogy azért ki tudja, a portot elbénázhatják, hanem hogy hülye vagyok, mert drága a gépem. (Mellesleg jegyzem meg, fél éve nincsen, hogy BEBIZONYÍTOTTAM neki, hogy 6 év alatt, azonos játékmennyiség esetén, kb azonos összegbe kerül a két platform. De mindegy is.

Kicsit gondolkodtam.
    Istencsászár szerint a konzol jobb. De miért is?
    1; Mint feljebb írtam, a konzol élettartamát figyelembe véve, ugyanannyiba kerül a két dolog.
    2; Az első másfél évben a konzol szebb képet ad, a későbbiekben nem. (4,5 év!)
    3; A lentebbi játéklistát figyelembe véve, van mivel játszani PC-n, bőven.
    Miért is JOBB a konzol? No nem relatíve, hanem úgy, általánosságban. Semmiben!

Jakuza "összeesküvés" elmélete.
    Gta4. Miért is olyan, amilyen? (PC-n, természetesen)
    Abban egyetérthetünk, hogy 2 oka van a kiadásának. (PC a szívünk csücske maszlagot hanyagoljuk, mert a látottak alapján ez szót sem érdemel) Ugye ami mindent mozgat az egyik, azaz a pénz, de egy ilyen portért ki fizet vajon? Hát nem sokan. A másik (jobb szó híján[félálomban vagyok]) a dicsőség, hogy meg tudták csinálni. Nos ez sem jött össze. Ez sokmindenre jó, de hogy a készítőinek pozitív hírnevet nem hozott, az tuti.... Ez sem jött be.
    Akkor miért csinálták meg, pláne így? Mondjon már valaki egy értelmes indokot legyen szíves! És abban a magyarázatban legyen benne az is, miért nem is lesz hozzá teljesítmény javító patch, ugyanis (állítólag) nem lesz.
    Mert az, hogy a R* kanada béna farkakból áll, nem válasz. Hogy sietni kellett, szintén nem. Hogy a PC alkalmatlan rá? Nevetséges.
    Nálam csak a Vegyé konzót marad állva. (Sherlock Holmes után szabadon. Aki nem tudja, mire gondolok, szóljon, elárulom.)
  • [Jakuza]
    Tegnap is ezt csinalta, amikor konzolos mertekkel nem igazan talalt szebb game render cutscene-t a crysisenel. :D
  • dronkZero
    Ja, amikor kap egy ilyen húzósabb pofont, akkor aznap már nem nagyon mutatkozik... :P
  • Chocho
    Ütős. :D Hol van császár ilyenkor? :)
  • [Jakuza]
    Ezt mar eleg regota tudtuk, csak van aki nem tudja elismerni.
    Egyertelmuen hozzajarult ehhez az utobbi 8-10 ev robbanasszeru PC fejlodese es az internet. Mondjuk mi vasarlok nem csak nyertunk ezzel, hanem vesztettunk is a gyorsabb amortizacios folyamattal, viszont a teljesitmeny hihetetlenul megugrott es ez altal a hasznalhatosag is ami meg szelesebbre tarta a kihasznalasi lehetosegek tarhazat.
  • dronkZero
    Nahát, nahát!

"Kiderült az is, hogy bár a Doom 4 multiplatform játék lesz, de szignifikánsan élethűbb lesz majd pc-n, mint Xboxon vagy PS3-on, mert Carmack szerint a számítógépek erőfölénye ma már nem kérdés."

Csak egyes vallási fanatikus konzolhívőknek...
  • [Jakuza]
    Ennek itt a magyar forditasa, ha nem ertenek valaki.

Valve: A kalózok valójában elégedetlen vásárlók

A lenyegi resze pedig:

"Végül a kiadók által démonizált kalózkodás kapcsán Holtman kifejtette, hogy a kalózok valójában rossz kiszolgálásban részesülő vevők. Oroszországot hozta fel példaként. A kiadók általában pár nap, esetleg hét vagy hónap késéssel dobják piacra az adott játékot a régióban. Az orosz játékosok viszont szeretnek olvasni, tájékozottabbak, mint amerikai társaik, így érthető módon a külföldi megjelenéssel egyidőben akarnak játszani az adott játékkal. Amióta a Valve hasonló elbánásban részesíti az orosz vevőket és világszerte ugyanazon a napon teszi megvásárolhatóvá boltban és online egyaránt a termékeit, a kalózkodás számlájára írható bevételkiesés is jelentősen lecsökkent."

Szoval nem illik mindent a warezolok nyakaba varrni.
    Nagyresze a kiadok politikajanak is az eredmenye, mint peldaul regiok nem figyelembe vetele, pl hianyzo nyelvi kiadvanyok, felretajekoztatas a jatek minosegerol es sorolhatnam.
  • Chocho
    Anno ezt írtam róla.

A Runawayről pedig ezt.
  • Istencsászár
    kb de leglább grafikai bugok és egyéb dolgok nemvoltak benne...
  • Istencsászár
    Örülök neki hogy másfél éves pówerpécéd van, nekem 3 éves konzolom, Graikailag lehet nem nagy pécén, de leég jól néz ki leglábbis nálam pofás volt konzolon és hdtévén igaz ez már évezredekkel ezelőtt volt. Mirrors nekem tökéletesen futott, és gyönyörű volt, pécén nagyobb felbontást tudsz hozzá, de 360on is volt AA és a Hdtévéen gyönyörű volt, kiégette a panelt szinte és be se reccent természtesen, nem mondom h 60 fps volt mert nem.
  • Dante73
    Ezt felejtsd már el, légyszíves....
    Eddig egyetlen konzolport izzasztotta meg a gépem, a GTA4. Az viszont minden gépet megizzaszt. Pl; Grafikailag nem egy nagy szám, de a "legújabb" azaz a Mirror's Edge maxon, 1280x1024, 4x AA, és STABIL 60 FPS... Akkor miről beszélünk? Másfél éves a gépem...
  • Micsu
    hát a gtat sztem nem múlták alul
  • Zóanagyvarázsló
    Valve: Pirates Are Just Underserved Customers
  • Bucser
    Na nektek a Mass effect olyan a konzolra mint amilyen nekünk lett a GTA 4.

Szar minőségű port siettetve kiadva..
  • Zóanagyvarázsló
    Sajnálattal hallom, hogy ezt te is emg tudod erősíteni, előzetesen kíváncsi lettem volna rá. Így utólag a S&M S2, az AVS, a Perry Rhodan és az Outcry érdekel igazán 2008-ból. (És a BS 2.5 is megérhet pár pillantást.)

A Runaway látványvilága viszont nekem nem jön be, mondhatni zavar, ráadásul már sokat hallottam, hogy túl logikátlanok a feladványok. A kihívás nem zavar, de ha erőltetté válik, az már nem jó. Mondjuk már számít akkora frencsájznak, hogy már csak kíváncsiságból is bele kell kóstolnom előbb-utóbb.
  • Chocho
    A The Abbey egy fertelem volt... :D Az idei felhozatal szimpatikusabbnak ígérkezik. Lesz új Runaway is!
  • Istencsászár
    Mass Effect szép játék, főleg a karakterek, de azért volt ott egy Bioshock, egy GoW amiket stabil frémmel popup nélkül megtudtak csinálni ellenben a MassPopupot nem, és nem is az hogy itt-ott, hanem mindenhol, szörnyű, de a játék kiváló pont nekem készült. Pécére volt még fél évük h ezeket a bakikat áthidalják és sikerült, hiszen kaptak a sajtótól és a gémerektől anyázást bőven...
  • Istencsászár
    biztosan szebb lesz pécén, hogy mennyivel? milyen áron? milyen vasat kell majd alápakolni? majd kiderül...
  • Micsu
    a ragel is lehet majd dobálódzni ahogy a sajtópresseket olvasom, pedig az multiplatform lesz
  • Micsu
    Bioshock sztem annyival pont szebb hogy az igényességi vágyam végett inkább a pcs verziót toljam (ezt DTtől tanultam)

Mass Effektről meg annyit hogy pcre a bugyuta fejlesztőknek (bioware) csak sikerült normális framel + popup nélkül átportolniuk a gémet (vagyis én nem tapasztaltam ilyet), de megmondom őszintén, nekem tetszett a gém, de azon a szintű butításon nem tudtam magam túltenni amit csori mass effekt kapott
  • Zóanagyvarázsló
    Akkor jobban ismered őket, mint én. Csak meglepődtem, mert azt hittem, hogy meglepődtél :)
  • Istencsászár
    Krájzisnak mindig a grafikáját hozzák fel, nemhiába mert másban nem mutat semmi átütőt, mondjuk én inkább a fizikáját hoznám fel az jobban átjött mint a grafó ami szép, de ez még mindig egy db játék évek óta, és jelen állás szerint ez az egy marad is még egy jó ideig, ahogy írtad ezt büszkén mutogatni és mint a véres kardot végighurcolni mindenen át állandó jelleggel felesleges...
  • Chocho
    De szebb a Bioshock. X)
  • Chocho
    Jaaa, hogy ezek... szinte mindet ismerem, néhányat próbáltam és végig is vittem. Amúgy a So Blonde-ot lehagytad, szégyelld magad!
  • Istencsászár
    Bishock nem szebb, ugyan az szinte, nagyítóval lehet keresni minimális eltéréseket, az árnyékolás más ami neked nem tetszett a pécés után ( megnéztem összehasonlító videót ), csupán csak ennyi, de annak nem fura aki sose látta a pécéset avagy fordítva.

Mass Effect valamivel szebb, de HDtévén is gyönyörű volt, sokkal inkább az alacsony frém és a popup tett rá a keresztet a konzols verzióra, és ez nem a konzol miatt volt hanem a bugyuta fejlesztők nem tudták normálisan megírni.

A legtöbb mulbi minimálisan szebb, a legnagyobb eltérés csak a felbontás és az AA növelés terén dől a pécé fele.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerintem nem szorul rá PC-s játékpiac arra, hogy a Gears of War 2-nek már csak az említésére reflexből ezt kelljen bizonygatni.

Ahogy túlzásnak érzem a Crysis "konzolos oldalról" való lehúzását, úgy a GoW 2 "gyengébb grafikája" miatti leszólását is. Vagyis magát a vitát tartom fölöslegesnek, de ha másnak nem az, akkor tőlem mehet. Végül is ez is flémtopik már a kezdetek óta.
  • [Jakuza]
    Miert ne ? Eddig csak azt hallottuk tole, hogy a konzolos jatekok jobbak, tokeletesen ellentmond a Crysis peldaja neki, vagy az, hogy PC-vel tobbet jatszanak a jatekosok, annak ellenere, hogy allitolag a konzolo magasan jobb.
    Hadd engedtessek mar meg nekunk, hogy helyre tegyuk a fickot ha nincs kepben, es hadd hozzunk mar fel peldat, hogy lehet ugyanilyen kinezetu jatekot megemliteni.
    Persze ilyenkor nagy kuss van, mivel nincs ilyen egy olyan platformon ami allitolag jobb, ugy hogy az jatekra kihegyezett celhardver mig a masik nem az.
  • Zóanagyvarázsló
    A vita abból indult ki, hogy Totti szerint a GoW 2 gyönyörű, és szebb az első résznél. Közben megkapta a fejéhez, hogy az a grafika csak közepes, és persze a Diablo 2 prerendelt átvezetői is voltak már olyan szépek. Magát Crysist pedig éppen én hoztam fel, hogy ha már mérni akarjuk vlaamihez, akkor ahhoz. De egy másodpercig nem volt szó arról, hogy a GoW 2 a grafikai csúcs.

És személy szerint túlzásnak tartom az alapján az egy szem technológiailag kiemelkedő játék alapján alázni a másikat. Egyelőre még kicsi az eltérés a multiplatform címek különböző portjai között (értsd: átlagos játékos észre sem veszi, különben is a játék folyékonyabb mivoltának, a popup megúszásának több gyakorlati értelme van), kár ennyi alapján fölényeskedni (és részemről nem is ezért hozam fel a Crysist), ezért tartom már én is túlzásnak.
  • [Jakuza]
    Pontosan, a tobbi pedig csak magyarazkodas kategoria.