A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Csak ne próbáljuk megmagyarázni, hogy azért mert sok sok játékos valamit csinál az már mindenképp jó is lesz, mert ugyanolyan szar FPSezni gamepaddal, mint GTAzni billel, hiába csinálja ezt sok játékos.
Egyébként a spóroláson kívül nem tudok másra gondolni (mintha vagyonokba keülnénak...), nyilván arra jutottak a kiadók, hogy az emberek megveszik a silányabb kiadásokat is. Egyébként ez régiófüggõ is, például a nagy szláv kiadól 1C/Cenega, CD Projekt saját játékaikból, a Kelet-Európában sikeres mûfajok képviselõibõl erõltetik a külsõséget, van néhány szép darabjuk.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
GTAt billentyûzeten a játszani elkeserítõ dolog hiszen a java része jármûvezetésbõl áll amit billen max nyilak nyogogatásával tudsz irányítani ami hogy is mondjam... szar, nem játékra való. Amit nem kormánnyal kell játszani ( árkéd autósok meg ilyen GTA félék ) az kontrollerrel lett kitalálva.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
2. Eszméletlen baromság. Nekem van olyan ismerõsöm, aki nem tud NHLezni gamepaddal, és billentyûzettel nyomja, pedig ha 4en játszunk, még akkor is jutna neki szabad gamepad. Bár tény és való, hogy én se tudok szinte megmozdulni se billentyûzettel és nem is játszanék vele gamepad nélkül, de ez nem változtat azon, hogy ez az állítás így badarság.
3. Ez neked a nagy kényelem, hogy odamész, kinyitod, beleteszed a lemezt, becsukod, visszamész? Nálam 2klikkelésbõl elindul…
4. Ebben egyetértek. HDTV n való közös játék sztem is jobb lehet, mint nálam a 21es moncsin.
5. Mint említettem tojok az összesre kivéve az NHL –t.
Én már nem is akarok érteni hozzá, de mégis mit kellene? netán te programozó vagy? vagy van valami informatikai végzettséged? mert nekem van😊
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
2, Kontroller nélkül játszhatatlan szóval ha már kontroller akkor konzol
3, A lájv és a konzol nyujtotta kényelem , csak betolom és már megy is...
4, a sport játékok sokkal élvezetesebbek konzolon és HDTVn illetve amikor ismerõsökkel, barátokkal összejövünk és Fifázunk, akkor csak wireless kontrollert kell vinni semmi mást...
5, bárhogy nézem a konzolos sport játékok mindig is jobbak voltak a konzolon, és aki sokat fifázik, akinek ott figyel a polcon a Fifa 08, Euro 08, Fifa 09 annak csak a konzol az ésszerû választás, nincs alternatíva
gáz focizni szerintem bill+egérrel, ahhogy fps-t nehezebb konzolon.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Ez az írásaim félreértelmezése. Én a megoldást keresem arra, hogy a PC játékokat újra felvirágoztassák. A konzolosokkal nincsen semmi bajom.
Én a PC-s CE változatokról írtam, hogy semmit nem adnak az árukhoz képest. A Red Alert CE, a Crysis CE szinte semmit nem ad.
Ja és a Fifához visszatérve. PC-n is jó meccseket lehet játszani. Én a gyengébb grafikájú UEFA EURO 08-cal jól eljátszottam a haverokkal. Igaz ingyen volt (nyertem). Te PC-n miért nem játszanál FIFÁT?
www.gportal.hu/bioshock
élõbe még szebb...

Látványosan próbálod az összes lehetõséget visszavezetni warezra... ne erõltesd.
"Ez egy bizonyíték"
Nem, ez bullshit.
Nézzük a Fifát. Vajon miért nem fejlesztették a PC-s változat grafikáját éveken át. Azért, mert ha ugyanazt kaptuk volna mint a konzolosok akkor õk is inkább letöltötték volna a PC-s változatot. Ez egy bizonyíték (bár csak közvetve).
www.gportal.hu/bioshock
www.gportal.hu/bioshock
Meg lehet nézni, hogy egy olyan sikeres játék folytatásánál is, mint a Fable, milyen nevetséges CE-t adtak ki végül. Szánalmas. Bár aligha lesz ez a siker kerékkötõje ebben az esetben - ha a CE elõrendelést bizonyára sokan lemondták.
Viszont a CD Projekt valóban próbál ebben is többet nyújtani, bár idõben kissé visszanézve tõlük sem kell elájulni, vlaha ez terméseztes volt. (A budget szériáik viszont nagyon nem tetszenek.)
Emlékszem, nem rég a kezembe került egy PS. Ismert játékkal, a CMR2-vel. Ég és föld a grafikája, egy pc-hez képest. Kíváncsi leszek, látunk-e ekkora különbséget az elkövetkezõ 3 évben. Ha nem, akkor nincs mit szépíteni, a konzolok miatt nem látunk. Mert a PC-s hardwerek bizony nagyságrenddel erõsebbek a konzoloknál. És mégsem szebbek sokkal a konzolportok, pedig maximum egy másik textúracsomag kellene, plusz kis optimalizáció.
2; Üzlet. Jelenleg, 2 gyártó van talpon, tulajdonképp. Mindkettõ szarul áll. Innen a verseny már nem igazán tesz jót. Mert ha az egyik meghal, (és erre megy ki a játék) akkor mi játékosok nagyon, de nagyon megszívjuk.... Ha lenne 4-5 nagy, igazad lenne, teljes mértékben. Így már kockázatos a dolog.
3; Witcher, mint példa kiváló. Magyar szinkron, színes könyv, ígényes csomagolás, térkép. Mindezt olcsón, a mai árakhoz képest. Nekik megérte. Talán, mivel a játék igényességében is bíztak, megkockáztatták, nyertek. Persze, ha valaki eleve szart árul, még szép, hogy nem kockáztatja meg. Itt sem az alacsony eladás a gond, aminek a létezésérõl lehetne vitatkozni, (ugyanis mindig azt látjuk, hogy konzolra több játék jelenik meg, az adott játék jobban fogy, a végelszámolás viszont mást mutat..., kissé érdekes, ez is) a minõség. Amibe egy térkép is beleszól.... Persze, az adott játék igényessége eleve eldönti a dolgot. Vagy vegyük nagy kedvencem, a TDU-t. Az autós játékok kategóriájában, mindent visz. Mégis, a legkisebb mértékig sem volt igazi siker. Egy olyan platformra hozták ki, amin eleve az MMO nem népszerû, (márpedig, ez az!) a PC-s kiadást, ami valljuk be, józan ésszel nagyobb sikerrel kecsegtetett, már csak a téma miatt is, magasról leszarták. Ugyanis konzolon hatalmas az autós játékok konkurenciája, míg a PC jelenleg elég szûkösen áll. Az MMO ott nem, míg PC-n népszerû. Ha nem szarják ismét torkon a PC-seket, Kapunk egy színes kézikönyvet, színes térképet, kijavítják a bugokat, azonnal, mekkora siker lehetett volna? A jelenlegi hozzáállással, eleve bukásra volt ítélve, PC-n. Nem, õk az M$ netjét kívánták népszerûsíteni, terelni az embereket konzol felé.... Ezzel a hozzáállással nem is LEHET PC-s játékot sikerre vinni. Pancserek. Nincs itt min csodálkozni, nincs miért sírni, pláne nem a warez miatt... Igényesen kell dolgozni, ígényes terméket, igényes csomagolásban kiadni, és a warezos is vásárolni fog. Mert plefföli a pofáját. Egy NFS-t "ellopni" nem bûn.... (érzésre, legalábbis.) Nézz meg egy Witcher, és egy NFS fórumot. Mekkora a hsz-ek alapján a warez aránya? Elképesztõ a különbség.
Szóval, nem olyan egyszerû ügy ez. Minden éremnek két oldala van. Bármit is állít Saxicola, elgondolkozni érdemes rajta. Az igazság lehetõsége benne rejlik a mondanivalójában.
http://www.freetvmaci.info/
Ez egy orbitális nagy marhaság. Semmi bizonyítékod nincs rá, és logikai fokon sincs értelme.
"Ja beszélnek, de semmi konkrét lépés. Vagy arra gondolsz, hogy az NVidia szemét módon hat a készítõkre. Pl. ATI kártyán rosszabbul fusson."
Ez üzlet. Ez versenyre buzdítja a gyártókat és nekünk ez csak jó. 😊
"Én a többségérõl beszéltem. De a Fallout 3 CE drága ahhoz képest ami benn van. A Crysis CE és a Red Alert 3 CE pedig röhej."
Már megbocsáss, de ha alacsonyak az eladások, mi a frászért lenne teletömve minden földi jóval? Nem térülne meg.
Gaming is believing.
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
Nemcsak a hardverek állnak erõben sosem látott közelségben egymáshoz képest, de egy igazán superior verzió költségeit sem vállalja fel senki, és igazuk van.
bagoly mondja verébnek 😄
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
GTA SA kijövetelekor már réges-régen messze szebb játékok voltak PCn(de talán még konzolon is), mégis a sok csilli-villi nem überelte a külsõre már kicsit idejétmúlt GTAt. Amikor már messze szebb játékok vannak PCn, mint konzolon, akkor se jön ki egy GT vagy egy FF PCre, és itt csak azokról írtam ami engem érdekel, ott vannak még olyanok, mint a verekedõs játékok, meg jó ég tudja még mik, amik szinte nem is léteznek PCn. Úgyhogy ilyen idióta okból nem hinném, hogy a fejlesztõk a következõ 4évben leállnának a további grafikai fejlesztéssel.
Persze nem csak a grafika számít. Ha mostani látványvilággal innovatívabb, érdekesebb játékokat fognak készíteni akkor nincs baj.
Jó példa a Fallout 3. Nem túl szép látvány, de nagyon élvezetes játék.
www.gportal.hu/bioshock
beszélsz beszélsz, támaszd is alá...
Igen de azért mert ott konzollal játszanak. Az üzletekben a konzolos játékok fohlalják a helyet. PC_s példányok mutatóban vannak.
"Mondd valamit a Crysis cím? Fogják fejleszteni orrba-szájba, épp ez a baj. Mert másra már nem igen fekszenek rá."
Én a jövõrõl beszélek. Nem fognak túllépni a Crysis grafikán, mert akkor a konzolosoknak nem lehetne annyi játékot eladni.
"A HW gyártók MÁR felkarolták és naná, hogy van jövõje a PC-s iparnak. A fejlesztõket viszont miért kéne támogatniuk? A kettõnek semmi köze egymáshoz. Elég nagy támogatás nekik, ha olyan eszközökkel dolgoznak, ami az átlag felhasználókhoz még csak hónapok leárazgatása után jut el."
Ja beszélnek, de semmi konkrét lépés. Vagy arra gondolsz, hogy az NVidia szemét módon hat a készítõkre. Pl. ATI kártyán rosszabbul fusson.
"Ez most is így van. Érdemes megnézni pl. a Fallout 3 CE-t!"
Én a többségérõl beszéltem. De a Fallout 3 CE drága ahhoz képest ami benn van. A Crysis CE és a Red Alert 3 CE pedig röhej.
www.gportal.hu/bioshock
www.gportal.hu/bioshock
Mára a konzol gyengébb mint a pécé, ez tény, de jobban kihasználható ergó a GPUból is többet tudnak kihozni... a konzol nem az erõfölényével száll szembe a pécével mert ez max 1 évig igaz, hanem a kihasználhatóságával, ami igy 3 év elteltével is gyönyörû látványt nyújt és a jövõre vagy utána megjelenõ játékok még szebbek lesznek... a fejlõdés nem áll meg, egyre többet hoznak ki a gépbõl és egyre szebbek lesznek a játékok. Persze krájzst ultra high grafikán nemtudom milyen magas felbontásba csak a pécé képes megmozgatni, vagy még az sem, de kell ez nekünk? lehet gyönyörû játékokat csinálni, nem kell ahhoz krájzis techdemo szint, felesleges, persze nem baj hogy van, kell ez is ezekszerint.
Íme pár csak konzolon elérhetõ játék nyugodtan oda lehet állítani a pécés játékom mellé, semmiben sincsenek alatta, sõt. ( az exluzívok minden platformon szépek, pécén mit állíthatunk ezzel szembe? Crysis, Stalker és még?
GT5
PGR4
Uncharted
Eternal Sonata
stb...
/ nem flém keltés képen írtam ezt! , minden olyan játék gyönyörû ami igényes akár pécé akár konzol és ezek képekrõl nem jönnek át, HDTVn kell látni /
Istenem, de nagyot dobbant a szívem! 😊
Gaming is believing.
Tévedés, az USA-ban így is jóval alacsonyabb a warez, mint a világ más részein.
"Sajnos a következõ években megfigyelhetjük majd, hogy a PC-s játékokat egyre jobban háttérbe fogják szorítani. A grafikát nem fogják fejleszteni, mert akkor a konzolosok látnák, hogy mennyire siralmas megjelenítésre képes a masinájuk."
Mondd valamit a Crysis cím? Fogják fejleszteni orrba-szájba, épp ez a baj. Mert másra már nem igen fekszenek rá.
"Hogy van-e jövõje a PC-s játékoknak? Ha a videókártya és egyéb hardwaregyártók felkarolnák az ipart, akkor igen. Elvégre nekik az számít, hogy a hardwaret megvegyék az már nem, hogy legális-e a szoftver vagy sem. Tehát támogatniuk kellene a fejlesztõket anyagilag."
A HW gyártók MÁR felkarolták és naná, hogy van jövõje a PC-s iparnak. A fejlesztõket viszont miért kéne támogatniuk? A kettõnek semmi köze egymáshoz. Elég nagy támogatás nekik, ha olyan eszközökkel dolgoznak, ami az átlag felhasználókhoz még csak hónapok leárazgatása után jut el.
"A CE változatokról pedig annyit, hogy sokkal több extrát kellene beléjük pakolni. A Red Alert 3 Premier Editionja például alig ad valami pluszt. Ja és fõleg kézzel fogható extrákra van szükség. Térképek, könyvek stb"
Ez most is így van. Érdemes megnézni pl. a Fallout 3 CE-t!
Gaming is believing.
A PC-s játékok már vannak annyira háttérbe szorítva, hogy elérték a határt. Szerintem. Ha ennél is jobban háttérbe szorulnak, sok ember lemond inkább a játékról. Én is. Egyszerûen, ha 2 játék lesz egy évben, ami érdekel, már nem fogok új videókártyát venni, mert nagyon nem éri meg, akkor pedig elõbb-utóbb fújtak a PC-s játékoknak. Most ott tart a dolog, (nálam) hogy le akartam cserélni a videókártyám. 8800Gts / 320 van a gépemben, ezt akartam cserélni 4870 re. De már meggondoltam, mivel akkora javulást nem hozna, hogy megérje azt az 50 ezer forintot. Veszek inkább egy omniát, és a telcsimet cserélem le. Majd tavasszal, talán.... Egyébként való igaz, kis optimalizáció, és már az én kártyám is alázza bármelyik konzolt. Bõven akad rá példa.
Konzolt is vehetnék, de nem érdekel annyira a játék, hogy célgépet vegyek hozzá. Akkor már a tv-m is cserélni kellene, mert a mostani ugye egy mezei 72-es Thomson, monitort meg nem fogom állandóan emiatt szétszedni, amúgy is, ha közben megakad valami a gépen, látnom kellene... Akár egy letöltés, akár egy konvertálás, akármi...
A játékok tartalma pedig.... Példa.
NFS... (Igen, már megint....D)
Most jön az Undorcover. Szép eladásokat fog produkálni. De vajon, ha a Porsche-t alakítanák át, hogy mai grafikai színvonalon legyen, minden más az eredeti maradna, vajon jobban fogyna? Nem tudom, egy vásárlóval, (velem) biztos több volna. De gyanítom, nem én lennék az egyedüli. Pistike mamája pedig ugyanúgy megvenné.... Egyszerüen, másik szinten volt a játék, mint a mostani förmedvénynek kinézõ valami, amiben fizika 0 van. Mert az, hogy árkád egy játék, nem kellene, hogy azt jelentse, hogy nincsen benne fizika.... És ez most látszik már, a videók alapján. Viszont, a víz fröccsen... <#taps>#taps><#taps>#taps><#taps>#taps> Hát, gratulálok. Egy GTA4 biztos, hogy színvonalas lesz. Mert a fejlesztõ figyel a régiekre is, és az újakra is. Tuti, lesz egy két vállalható kompromisszum, de ha (majd) leülök elé, biztos nem csak az agyamat húzom fel vele...
Szóval, aki régen is játszott, annak egyértelmû a színvonal zuhanórepülése, illetve eltolódása a butítás, butulás felé....
Amerika megint más tészta. Ott a 30-40 dolláros ár nem jelentõs része a fizetésnek. Ott egyszerûen lusták az emberek és emiatt inkább warezolnak, vagy a konzolt preferálják.
Sajnos a következõ években megfigyelhetjük majd, hogy a PC-s játékokat egyre jobban háttérbe fogják szorítani. A grafikát nem fogják fejleszteni, mert akkor a konzolosok látnák, hogy mennyire siralmas megjelenítésre képes a masinájuk.
Hogy van-e jövõje a PC-s játékoknak? Ha a videókártya és egyéb hardwaregyártók felkarolnák az ipart, akkor igen. Elvégre nekik az számít, hogy a hardwaret megvegyék az már nem, hogy legális-e a szoftver vagy sem. Tehát támogatniuk kellene a fejlesztõket anyagilag.
A CE változatokról pedig annyit, hogy sokkal több extrát kellene beléjük pakolni. A Red Alert 3 Premier Editionja például alig ad valami pluszt. Ja és fõleg kézzel fogható extrákra van szükség. Térképek, könyvek stb
www.gportal.hu/bioshock
Bár csocsóba és dartsba tényleg sok pénzt öltem, de azok már nem számítógépes játékok, abszolút társaságfüggõk, és kocsmában lehet régi/új ellenfeleket találni. De ha otthoni csocsózásért ki fizet meccsenként? Senki, kifizeti az ember egyszer a hardvert (asztal) és a szoftvert (legyenek ezek a labdák), és utána bármennyit játszhat.
Szvsz 3000-4000 Ft tökéletes ár egy játékért. A gyûjtõi és különleges kiadásokért meg elkérhetik a 10k+-t.
Gaming is believing.
Ugyanakkor abban igazat adok Neked, hogy ez szomorú. De meg lehet érteni, ha valakinek nincs pénze. :-/
Gaming is believing.
Nem az én 12000FTomon múlik a játékipar. Nem is Magyarországon. Nem is Kelet-Európán. Teljesen totálisan indifferens, hogy én személy szerint mit csinálok. Akkor meg úgy csinálom, hogy _nekem_ legyen jó, és leszarom a világot.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Én azon a véleményen vagyok, hogy eddig is megérte, ezután is meg fogja érni portolni, fejleszteni PC-re. A késéseknek a konzolos és pécés játékok közti árkülönbség az elsõdleges oka. Ugyanis elõbb eladom 30%-al többért, aztán ráérek bevezetni az olcsóbb piacra. Ha megéri, kiadom, viszont ha az arány majd átlépi a határt, tényleg nem éri meg. de ez nagyon messze van... Ha elérjük egyáltalán.
Aha, csak mikor vevõként végignézem a kínálatot, akkor ott van a 0Ft-os ajánlat is, ráadásul kényelmesebben. Ezt figyelembe is vehetnék, és akkor máris más lenne a leányzó fekvése. _Biztos vagyok benne_, hogy lenne olyan alacsonyabb árazás, amivel _többet_ keresnének. De az tuti, hogy ennyit nekem nem ér meg a nyugodt lelkiismeret...
Szerintem egyébként back to the roots, _idõ_ alapú fizetési rendszer kellene, az minden szempontból korrekt. Mint a pénzbedobós játékautomaták. Ennek meg gondolom technikai akadályai vannak. Ja, nem havidíjra gondoltam, hanem óra-, esetleg napidíjra.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Persze, de ha nem külön veszi az ember, hanem az adatforgalomért (melybõl megint szép sápot levenne a netszolgáltató, meg még 6 adófajta, mert ez lenne az állam számára is a legnagyobb biznisz), akkor éppen az egész internetet tennéd jogdíjassá, mi lenne a különbözõ ingyenes tartalmakkal? Én folyamatosan hallgatok böngészés közben netrádiót, egy csomó trailert, bemutató videót és demót letöltök (ugye ezek manapság 1-2 GB körüliek egymagukban), ami ezek szerint többe kerülne nekem, mint az engem érdeklõ fizetõs javak...
Továbbra is a nem konkrétnak szánt példát elemezve (mint hipotetikus jövõt), az 500 Ft/játék árazás akkor mûködhetne, ha már eleve vissza lenne szorítva a warez, az egész világot lefedné a rendszer, és a költségek nem többszörözõdnének tovább. Igaznak kellene 20:1 aránynak, melyrõl én nem vagyok meggyõzõdve, és még mindig ott lennének a rétegjátékok, melyekkel így sem játszanának milliók, ellenben a jelenlegi rendszerben éppen a hardcore magra támaszkodva tudnak fennmaradni.
Egyébként kapitalizmus van, nem azt fogják nézni, hogy mennyiért térül meg még egy termék, milyen olcsón lehet eladni, hanem azt, hogy milyen drágán. És ez valahol érthetõ, hiszen az ember a munkahelyét sem úgy választja, hogy annyi fizetést fogad el, amennyi éppen elég neki saját maga és a családja fenntartására. Emellett átalakulna a piaci struktúra a megváltozott igényeknek köszönhetõen, tehát nem alkalmazható egy az egyben a mai kínálat, de még csak megközelítésnek is merész lenne.
Ezért mondom, hogy sci-fi bármilyen rendszertõl 80-90%-os reálérték-árcsökkenést várni az elkövetkezõ 10 éveben. Majd ha már holo-titkárnõnk lesz, akkor ez megvalósul. Jelenleg nem egy ilyen távoli és képlékeny cél belövése a piac feladata, egyelõre a jelen kihívásokkal kell foglalkozni. Talán éppen kisebb warezzel tartanánk elõbbre (pláne Magyarországon), ami az árakat illeti? Ez már egy valószínûnek tûnõ mai felvetés.