17438
  • Zóanagyvarázsló
    Az érdekel is, egyszer mindenképp akarok neki adni egy esélyt. Na meg a Riddicknek is - szintén a Starbreeze-től, és az legalább van PC-re, sőt lesz a remake is.
  • Istencsászár
    Darkness kell neked:) abban ez megvan maximálisan, egyszer mindenkép próbáld ki.
  • Istencsászár
    Nem akarok a te értelmetlen kapálódzós krájzisimádó szintedig lemenni, mert a gondolatmeneteddel eléggé egyedül vagy, de mivel neked a technikai megvalósítások számítanak elsődlegesen mutass ennél jobbat fpsben, nincs? akkor szar a krájzis, valójában nem, de te ezen a szinten mozogsz.
  • Chocho
    Azok a legjobb akciójátékok, amikkel valaha játszottam.

Ha meg már DN: "Your face, your ass... what's the difference?"
  • Zóanagyvarázsló
    Én azt is szeretem, ha egy FPS-ben ütős főkarakterrel nyomolunk, vannak jó beszólások, ami kell a darálás közben. Magyarul hangulat, ami persze már szubjektív, de ugy gyakran szubjektív szempontok miatt élvezünk egy-egy játékot. (Duke Nukem 3D is the best!)

De ha már akciójáték, akkor ott a Max Payne 1-2 (TPD ugye), szerintem odaveri a jelenlegi felhozatalt.
  • Chocho
    Hát a Crysisról aztán ne mondd nekem, hogy jó a történetvezetése, mert megeszem a monitorom...
  • [Jakuza]
    Most arrol volt szo mi kell egy jo FPS-hez.
    Grafika,fizika, jo tortenetvezetes. Kiegesziteskent jo iranyithatosag, ami nem rontja le a jatekelmenyt.
    Tehat ne hasonlitsuk mar ossze a Monkeys Islanddal.
    Az FPS az agyatlanok sportja, vagy legalabbis a ne gondolkozz sokat csak huzd a ravaszt jatekosoke, meg ugy is ha vannak taktikai FPSek is.

Na de megkerdezhetek mas kategoriat is.
    Teszem azt csak felveteskent ha mar az MMO-kat annyira fikazzak a konzolosok, Mutassanak mar csak egy ehhez hasonlot a konzoljukra.
    Fizikaban, kinezetben, jatekelmenyben, jatekstilusban.
    Meg egy ehhez hasonlo single playt sem tudtak produkalni.
  • Istencsászár
    * szar multiplatform játékokkal te meg ezekszerint nem játszol hiszen grafban nem üti meg a Krájzis szintjét, gondolok itt a Fear 2őre
  • Chocho
    Grafika + fizika = jó játék? Istenem, mit csinálnál egy Monkey Island előtt?
  • Istencsászár
    Azért jó ha van ott jobb sztori mint az átlag, pl The Darkness, még a grafikájába is bele lehet kötni itt-ott, de messze az egyik legjobb fps amivel valaha játszottam.

Te folyamaotsan a Crysis grafikájával jössz ami még manapság sem adatik meg sokaknak h teljes pompájában élvezze... ez eleve rossz és nem örvendetes. Tény hogy szép senki az ég világon nem vitatja, de cudar világ lenne ha a Krájzis lenne az az fps amihez a többnek kellene viszonyulni, szerencsére ez nem így van, talán egyszer megérted, addig is jó szórakozást hozzá ebben az évben is, hiszen nem lesz pécére komoly exluzív fps.
  • [Jakuza]
    Nem csak grafika, hanem ott van a fizika szinten.
    Azt tudjuk, hogy egy FPS-hez nem kell agy egy atlagos vonalvezetesu sztori pedig boven eleg.
    Na mar most a konzolos jatekok maximum tortenet vezetesben lehetnek szpariban a Crysissel, de hol a tobbi ?
    Ennyit arrol, hogy melyik platformon talalhato a mai napig fellelheto legjobb minosegu FPS.
    Ha pedig a multbeli FPSek kozul szemezgetek, akkor sincs a konzol sehol.
  • Chocho
    Nekem is egyszer nyújtott élményt és kész. Ezzel szemben itt egyesek minden második mondatukban a Crysisról beszélnek. Beszarás...
  • Istencsászár
    mielőtt erre csak annyit írnák h ne légy ennyire korlátolt megkérdem h a minőség alatt mit értesz? egy fps attól lesz minőségi h milyen a graf? tehát a krájzisnon kívül az összes fps szar hiszen nem annyira szép? vagyis pl a HL2 is szar ezekszerint
  • Cat 02 #9808
    Warhead egyszer végigjátszható, multi meg olyan amilyen :D
  • Chocho
    A Crysis is dög unalom mára szvsz...
  • Chocho
    De Dante, sajnos császárnak ebben igaza van. Te is láthatod, hogy a PC-n mekkora szeletet nyer a casual réteg. Nekik pedig a szar kell, ha elhiszed, ha nem.
  • [Jakuza]
    Mutassal mar olyan minosegu FPS-t konzolra, mint a Crysis.
    Itt latszik, hogy fogalmatlan vagy az FPSek teren.
    Talan a Halo3 ? Ne nevetessel mar.
  • Cat 02 #9804
    Cod "egyszerű" céllövölde mégis több mint 200k ember játszik vele rendesen.
  • Istencsászár
    Van valami adatod a TDU eladásairól pécén és 360on? én nem találtam semmit:(

Tudom h pörög az sg topik szoktam nézegetni a képeket, nekem maga a TDU nemigazán jött be, valahogy úgy viszonyulok hozzá mint a Dirthez, Gridhez, jójó de valami hiányzik... persze nem zárja ki h valamikor kezembe akad egy példány és játszogatok majd vele.

Félreérteted, nem azt írtam, csak h van egy réteg a pécén illetve a konzolon is akik ezeket a játékokat szívesen fogadnák az adott platfromon... ismerősöm mióta megtudta h jön a Witcher 360ra meg van őrülve annyira fájt a szíve h nem tud velel játszani, és biztos vannak olyan emberek akik 1-1 jrpgt nagyon szívesen látnának pécén, pl a The Last Remnant, bár belevetve magam az a játék mégse az én világom a harcrendszer elég összetett mármint azokhoz képest ami nekem szórakozást nyujt pl Lost Odyssey vagy FFek.
  • Skyline
    "Olyanokkal mint Crysis, amihez hasonlo meg csak nincs is a konzolon, "
    Részemről ezután a mondat után a te neved is bekerül nállam a nem észrevevendő autisták közé már bocs...:DDD
    Egyetlen mondatból látszik hogy gőzöd közöd incs a konzolos fps kínálatról (Condemned 2,Darkness,Killzone 2,stbstbstbstb mind olyan nevek amiket a crysis legfeljebb grafikában hagy le minden másban messze alattuk van)...
    Fröcsögöd a hülyeségeidet vérfanatikus pc-s lévén dobálózol az 5-10 éve megjelent játékok eladásaival,és azzal a maxiszűk látóidegzeteddel annyira nem vagy képes hogy felfogd:pont azt bizonygatod közben hogy a warez öli a pc-s játékipart.:)
    ról persze hogy a multiplatform címek amik EGYSZERRE jöttek ki a konzolváltozattal és még jobbra is sikerültek (Pl Call of duty 4) miért fogytak pc-n a legszarabbul néma qss a válasz....Szevasz továbbiakban nemolvasom amit írsz,fröcsögj:DDD
  • Zóanagyvarázsló
    Pedig körültekintően fogalmaztam: az egymillió hivatalos bejelentéaséről bezséltem, amikor volt kis teaser is meg minden. Az tény, hogy korábban már emlegettem egymilliót is, ahogy 600 ezret és 900 ezret is hasonló időszakokban. Nem is mondom, hogy ezzel hazudtál vagy csúsztattál akkor (azegymilliót én is elfogadtam akkor, s valóban átléphették már akkoriban), de a 2 milliós tipped túlzónak bizonyult. Ahogy most is az lehet, eévégre ha 1 millió ment el egy év alatt, azóta aligha dupláztak rá néhány hónap alatt. De én örülnék al egjobban, ha ez igaz lenne.

Szerintem ha a majdani konzolos változat a két platfromon elkel egymillió példányban, akkor már elégedettek lehetnek a CD Projektnél.
  • Sanyix
    konzol hurkalé
  • Istencsászár
    2008 oct 30ai hírrel közöltték le a hivatalos infót a szájtok h 1 millión túl a játék, 2 millió sehol sincs írva... lehet nem igy van, de guglibe beírtam h wither 2 miilon, és mindenhol 1 millát hoz ki még a hivatalos oldalon és fórumon is és ezek dátuma 2008 október vége.
  • [Jakuza]
    Ne csusztass, en a bejelentes utan irtam joval es meg be is linkeltem ahol emlittik es utana jottel az egymillioval, amikor az egy milliot a te linked elott tobb mint egy evvel lekozoltek.
  • Zóanagyvarázsló
    Jakuza írt már 2 milliót rá az 1 millió hivatalos bejelentése előtt is. Szóval jobb nem leállni tippelgetni, majd tényként kezelni azt. Egyelőre azt tudjuk, hogy az 1 milliót már átléptük az EE előtt.
  • Dante73
    Nem. Hanem ha PC-re egyszerre jön a konzolossal, foglalkoznak vele, (nem fél év az első patch-ig, ami KOMOLY hibát javít) akkor eltörpülhetett volna. Pillanatnyilag (nézd meg magad) top10-es téma, még mindig, itt az SG-n. 2 éves játékról beszélünk lassan!
    2; Aha. Szóval ez a nem különbség, ezek az azonos igények. Értem.
    Mert csak a nagy többséggel kell foglalkozni. Azzal a kisebbséggel, aki többnyire fizetőképes, nem kell foglalkozni, a konzolos emo kölyköket kell a pofájába tolni. Értelek. Witcherből is véletlen ment el 1,5M körül...
  • Dante73
    Valaki írta lentebb ezt a számot, azért ezt használtam. Nekem is soknak tűnt, de lusta voltam utánanézni.
    Szerintem, a mostani helyzetben, szépen teljesített. Kíváncsi vagyok, konzolon hogyan teljesít. véleményem ugyan van róla, de azért kíváncsi vagyok.
  • Istencsászár
    "Én azt magyarázom, Hogy egy TDU-t felesleges konzolra kiadni"

miért is? pécén annyira sikeres volt h a konzol eladások eltörpülnek mellette?

"emo kecsegek, akik 3 méteres karddal rohangálnak" stílusú játékokat erőltetni"

jrpg egy más műfaj ahogy a játékosok többsége sem Witcherezik vagy Sacredezik pécén, úgy konzolon sem jrpgzik... de pécénis megvan a réteg akik szívesen fogadják ezeket a játékokat, lásd FF7, FF8 anno, ami nekem az első volt és azonnal beleszerettem a műfajba és itt figyel az FF8 a polcon mint egy ereklye
  • Zóanagyvarázsló
    Jövünk itt olyan baromságokkal, hogy miért csak 2 millió ment el a witcherből, mikor milyen fasza játék.

Aligha ment el még 2 millió. Most az EE megdobta egy kicsit, de ha 1.5 millióról beszélhetünk, az már nagyon jó. És persze a kiadónak, a fejelsztőnek is, mert bőven nyereséges a projekt. (100% fölött lehet a profit.)
  • Dante73
    "A játékosok különböznek nem a platform"
    Ezt a mondatod nem is értem. Mivel a két platform, mint gép közt a különbség nyilvánvaló, így természetesen a játékosokról beszélek.
    Hogy nem lesz Sims, és WoW konzolra, (sajnálattal közlöm) engem igazol...
    Emellett nyilvánvaló az átfedés is. Ez természetes dolog. Én azt magyarázom, Hogy egy TDU-t felesleges konzolra kiadni. MMO. Az ott nem siker. PC-n, ha jó, akkor általában az. Nekünk meg felesleges az "emo kecsegek, akik 3 méteres karddal rohangálnak" stílusú játékokat erőltetni, mert körberöhögjük, és a portolás árát sem hozza be.
    Van annyi különbség a két tábor közt, amire érdemes lenne figyelni. Ezt magyarázom, de nagyon nem akarod érteni.
  • Istencsászár
    "Ha szerinted a Sims, és a WoW sikeres lehetne konzolon, akkor oké, legyen igazad."

Ilyet én sosem írtam, és felesleges is fikciókba menni, nem lesz konzolra egyik sem, vagyis a sims egyes elfajai vannak egyes gépekre, de h mit teljesít ott fogalmam sincs.

A játékosok különböznek nem a platform. A nagy többség csak játszani akar jó és szórakoztató játékokkal, őket te mindig kihagyod és csak arra a rétegre, szegmensre koncentrálsz amiben te is bennevagy és ami számodra emészhető és átmegy a szűrődön.
  • Dante73
    Jön a Sacred2 konzolra. Tuti bukás, hacsak nem egyszerűsítenek a fejlődésen. Witcherben elég egyszerű a fejlődés ahhoz képest, de szerintem az is alulmúlja majd a várakozásokat.
  • Dante73
    1; Abszolute nem, de mindegy. Nagyon nem akarod érteni, hogy különbözik a két platform. Ennél világosabban már nincsen kedvem megfogalmazni. Ha szerinted a Sims, és a WoW sikeres lehetne konzolon, akkor oké, legyen igazad.
    Bio a hangulat, és az ötlet miatt. Ez az extrája. A helyszín, történet, egyebek. Crysis grafikailag messze felette van mindennek, a "nano suit" is jó ötlet, a viszonylagos szabadság, és sorolhatnám. Céllövölde, de mégsem. Mirror's Edge olyat nyújt, amit eddig egyetlen játék sem. Egy adrenalin-bomba az egész, úgy ahogy van. És maga az alapötlet, azaz az ugrálás FPS köntösben egy új ötlet, ami szerintem korszakalkotó. (Én megmondom őszintén, elösszőr szkeptikus voltam. 3x vittem végig, eddig.) STLKER eleve csernobil miatt érdekes, és az RPG elemek is azzá teszik. Más kérdés, hogy szerintem közel sem hoztak ki annyit a témából mint lehetne, de ezzel együtt az elfogadható kategóriában van.
  • Istencsászár
    "Konzolra Casual, PC-re kissé gondolkodósabb játékok kellenek. Ennyi."

nem, te rétegekről beszélsz, akiknek bonyolult játékok kellenek, bár ilyenek nem léteznek mert minden játék hama megtanulható, csak élvezni kell, hiszen ezért játék, azok megtalálják azt a platformot ahol ezek elérhetőek... bonyolult lenne egy MMO? lótúrót, egy RPG? mitől? mert szöveget kell olvasni? vagy inventoryba szórakozni? ugyanmár... egy rts? itt is csak tudni kell használni azt amit van, és akir érdekel az tudja a taktikákat, fogásokat, mert ez a szenvedélye, annyira az hogy komolyabban utánajár és beleveti magát...

Bisohock miért is nem céllövölde? van egy hangulata meg világa ezért lett sikeres, amúgy csak egy sima fps, semmi extra... Crysis dettó. Mirrors Edge is csak egy stílusos gombnyomogatós játék, semmi különös, ahogy a Tomb Raider is az. Stalker is csak egy lövölde, rpg elemekkel megspékelve ezért jó és sikeres... egyszerűen nem értem miért kel a dolgokat túlmisztifikálni.
  • [Jakuza]
    Koszonjuk Emese!
    Totti es a WoW
  • Dante73
    Káros a warez? Egyetértünk. A mondandóm lényege az volt, hogy nagyban benne vannak ebben a kiadók is. Nem csak az egyszeri user. A jelenlegi warez elleni harc, egy ruppót nem ér. Jövünk itt olyan baromságokkal, hogy miért csak 2 millió ment el a witcherből, mikor milyen fasza játék.
    Hogy menne el több, mikor mindenki warezol? Úgy őszintén? Emberek már rá vannak állva a dologra, ismerek olyat, akinek 3 eredeti játéka van, azt is tőlem kapta. Nincsen az a kultúra kialakítva, tudatosítva, hogy a warez káros, és olyan portokkal, mint a GTA4, ez nem is megváltoztatható. De mondhatnék 100 másik portot is.
    Felmérés. Oké, csinálnak. Akkor magyarázd már meg nekem a felmérések fényében az NFS-t, légyszíves.... Konzolra elmegy, (oda se nagyon) de PC-n? Hiába volna igény normális autós játékra, mert nincsen jelenleg olyan, ez nem az.
    Istencsászár!
    A PC-s, és a konzolos különbözik. Vagy a WoW kellene nektek? Sikeres lehetne? Sims? vagy nálunk a japó jRPG-k? Gondolkozz, mielőtt megszólalsz. Konzolra Casual, PC-re kissé gondolkodósabb játékok kellenek. Ennyi.
    Finnyás vagyok? Igen. De mégis, Egy Mirror's Edge, egy TR, Egy Bioshock kielégít, tökéletesen. Egy Crysis is, egy warhead is, egy STALKER is. Mert van bennük valami, amitől nem egyszerű céllövöldék, mint a CoD, pl.
    Skyline!
    "Dante73 : már bocsi te tényleg ennyire korlátolt vagy? Kajakra visszafordítod és állítod hogy azért warez,mert szar a kínálat?:DDD
    Tipikus gyenge kifogások, érdekes hogy konzolon a jóval kisebb mennyiségű warez mellett jóval nagyobb a minőségi kínálat...Nem?:)
    De biztos azért kevesebb a warez mert több a minőségi kínálat....:D"
    És én vagyok korlátolt? Konzolra, mondjuk ps3-ra warezolj már nekem le egy játékot légyszíves. Vagy intézd el, hogy a 360 ne veszítse el a garanciáját! köszi!!!
    Nem állítottam, hogy azért van warez, mert szar a kínálat. Azt mondtam, hogy belejátszik, keményen a dologba, és a jelenlegi kínálattal kijönni a warez-csapdából lehetetlen. Ugyanis rohadt nehéz az embereket rábeszélni, hogy vásároljanak, ha kilencven százalékban szart akarunk adni a pénzükért! Vagy Te fizess be egy kocsira 10 milkát, aztán kiderül, hogy Trabantot, Suzukit, vagy Mercédeszt kapsz. Zsákbamacska szerűen....

Ezért bátorkodom állítani, hogy a kiadók is vastagon benne vannak. Szart akarnak lenyomni a torkunkon, miközben a warez miatt sírnak. Ha nem szart akarnának adni, ha nem csak a védelemre (amit két nap alatt feltörnek) költenének, hanem magára a TERMÉKRE is, jönnének a vásárlók is, mert megveszi az ökör, ahogy a konzolokra is megveszi. Érdekelté kell tenni a vásárlót, világossá kell tenni, hogy a vásárlással támogat, hogy a pénzéért nem szart kap, és nem rinyálni ezerrel.

Nem, a warez nem szabadságharc, korántsem. De a jelenlegi kinálatot tekintve, én nem tudok sem csodálkozni rajta, sem sajnálni a kiadókat miatta. A játékosokat sajnálom, akik megkapják az NFS-t, a GTA4-et, nesze b+ jáccá! De aztán le ne warezold! jelszóval. Ki az az ökör, aki ezekért fizet, és komolyan veszi a kiadó sirámait?
  • Zóanagyvarázsló
    Én is tudnék egyszerre több platformon is játszani, ha a PC felhozatala is a legütősebb számomra. Éppen ennek kellene a normálisnak lennie, nem a kizárólagosságnak. (Most Tottitól elvonatkoztatva.)
  • Istencsászár
    "egymillio mas PC-s jatekkal nyomulsz mikozben leszarozod."

Érdekes, én úgy tudom hogy nem, de lehet a kémeid jobban tudják... pécére 4 db játék van fent. Cs Source, rfactor, Nox, Bridge Commander, mással nem is játszhatnék hiszen el sem indulna és nincs is rájuk szükségem hiszen vannak konzolra, vagy csak arra.

• [Jakuza]
    Persze en meg mindenrol beszeltem altalanossagban, ugyebar Istencsaszar az ugye nem izlik neked, mint ahogy az se mikozben leszarozod a WoW-t elsok kozott voltal aki megvette es egymillio mas PC-s jatekkal nyomulsz mikozben leszarozod.
    Na ez a ketszinuseg netovabbja.
  • Istencsászár
    fpsről beszéltél és arra reagáltam, ne kavard bele az ezeréves eve meg total warsodat meg a NWt...

Ott a Halo3, The Darkness, Condemned 2, PS3on ott a Resitance 2, hamaorsan a Killzone 2 miért is lenne szüksége az emberelnek a krájzisra ezek mellett? max annyiban hogy pówer high end pécén nagyon szépen néz ki igazi techdemó feeling, viszont játékmenteben számomra unalmas lapos titál átlagos alkotás. A felsorolt konzolos játékok sem rondák, és van bennük tartalom, csak nem krájzis szépségűek, bár a KZ2 van olyan szép összhatásban viszont annál nekem meg a tartalommal lesz a gondolom ahogy látom.