A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én sok konzolos videót néztem már, egyik sem gyõzött meg arról, hogy olyan jól lehetne irányítani konzolon FPS játékot, mint egérrel. Lehet hogy valakinek élvezetes, de sokaknak nem, nekem sem lenne az.
Annyira rájöttem videókból, hogy sokszor az oldalazást is használják kisegítve a célzást 😄
Csinálhatnál egy felvételt, hogy te hogyan tudod irányítani. Mert a youtube-n fenntlévõ videók készítõi (legalábbis azok közül amiket láttam) ezekszerint nem tudnak játszani... :/
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Egérrel akár pillanat alatt meg lehet fordulni 180 fokot, és még fejre is célozni, könnyebb nem túl vinni a célkeresztet a célpontról.
Egyébként normális játékokban nem feltétlenül kell headshotot lõni azért, hogy meg lehessen ölni az ellenségeket...
Az Arma2-re leszek kiváncsi, hogy hogy oldják meg a kontrolerrel való irányítást. Abba csak most gondoltam bele, hogy hogy lehetne egyáltalán körülbelülre is becélozni a 7-800 méterre lévõ ellenségeket, mégha sniperrel is. 😄 Lehetetlen! Ha csak nem lesz külön váltó gomb a lassabb célzáshoz.
Én nem vagyok mesterlövész hogy 10/10bõl telibe trafáljak valamit...
"egy kontrollert megfogva az kényelmesebb egyszerûbb lehet, mint pl egy GHs gitárt"
Ne keverd ide a a gitárt ( kormányt, botkormányt ), már csak azért sem mert az egy olyan eszköz amit direkt arra találtak ki hogy a valódi eszközt utánozza, egy egér nem egy fegyver utánzat, ahogy a kontroller sem... egér nem játékra lett kitalálva, de idõvel olyan formákat olyan funciókat vett fel amivel tökéletesen használható arra is, egy kontroller pedig direkt játékra lett kitalálva, de mint 100szor írtam írom 101.dszerre is. FPSre mind a kettõ tökéletesen használható, az egér elõnye a pixelpontos célzás, a kontroller elõnye a szabad használat, alap rezgés és a ravasz, lényegében egyik sem jobb a másiknál, mert mind a kettõ kiválóan használható ugyan úgy... az már más kérdés hogy kinek melyik tetszik, mert én nem tagadom hogy mára már a kontrollert preferálom az alap rezgés, és az analógok adta lehetõségek miatt, illetve szabadon használhatom bárhol vagyok funkciója miatt is.
😊))))
fotográfik kolomp edisön :D
A második felével se értek egyet, az „apróságok” jelentõsen tudják növelni egy játék élvezeti faktorát. Pl. egy kontrollert megfogva az kényelmesebb egyszerûbb lehet, mint pl egy GHs gitárt, az élvezeti faktort, sõt még az élményt is mégis jelentõsen növeli a gitár egy GHban. Vagy mai példám: egy barátom felhozott egy nagyon kellemes gázkart, ami semmiképp sem nevezhetõ kényelmesebbnek, sõt kimondottan fárasztó lehet hosszútávon, mégis az SWGben egy Tie t irányítani sokkal nagyobb élvezetet nyújtott, mint a bill. Növeli egy GTA autós részének játékélményét egy analóg irányítás a billhez képest? Persze növeli. Ebbõl élnek a hardvergyártók, a konzolos oldalon is, ha nem növelné az élményt egy akár konzolhoz készült kimondottan verekedõs játékokhoz készített kontroller a simához képest, akkor nem venné senki, ergo nem is gyártanának ilyet. Aztán szintén nagyszerû példa lehet a WII, ahol az egész gépet képesek voltak felépíteni az irányítás élvezetességére.
Összességében egy mondatban visszajutunk a topik elején már 1000x kitárgyalt dologhoz: Vannak mûfajok, amik igenis élvezetesebbek(jobb játékélményt nyújtanak), bizonyos beviteli eszközökkel. A fennakadásom továbbra is ugyanaz, hogy miért nem lehet ezt elfogadni?
#8060 Az meg igaz, hogy a billentyûzetet és egeret is le kell tenni valahova, de ez ugyanígy lehet elõny is, hiszen a gamepadot pedig egyfolytában fognom kell. Nekem tökmind1 milyen kontrollert fogok, 3NHL meccs után lerohad a kezem tõle.
Ha gamepadot vagy kormányt használok akkor nem kell párna sem egyébként, még jobban bele tudok ülni :-)
És nem kell külön gépet bekapcsolnom ugye ahhoz hogy játszhassak, meg bármit csináljak. ^^
Bár a sima széket is kényelmessé tudom tenni, oszt. társaim még senki se láttak úgy ülni mint én xD
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Sztem teljesen lényegtelen hogy az ember egy kanapéról vagy egy fotelból játszik. Mind konzolhoz mind PC-hez meg lehet teremteni a környezetet a kényelmes játékhoz. Nem tudom mi ez a rögeszme hogy PC-t csak egy irodai székbõl görnyedve kell használni.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Ezt úgy hívják hogy precizitás, amivel a kontroller nem rendelkezik.
Persze, aláírom, konzolhoz lehet hogy kell. Elvégre, egy méterrõl a plazma képe szétesik. Tehát, úgy, ahogy PC-n játszol, nem lehet, ill nem 1szerû konzolon.
http://www.freetvmaci.info/
Szegény inkább vett egy konzolt ahelyett, hogy kényelmesen leült volna a PC elé?
Vagy hogy képzeled el mindezt?
Én már csak ilyen "igénytelen" vagyok.
Inkább ez mint az idióta elfogultság.
😊

😊
A három konzol közül pedig éppen az irányítás és a haverokkal való közös bohóckodás miatt. Nem utolsó sorban a régebbi GC-s játékok miatt.
A grafika és x360/ps3 nem érdekel, mert van egy kurvaerõs PC-m. Gyûlölöm az autós játékokat is.Viszont szerintem rohadt nagy élmény lesz zapperral tolni a COD-ot, Medalt és természetesen mindkét Star Wars-os fénykardozós játékot!
Nálam ez a játékélmény, nem a kontrolleres bohóckodás meg a HDTV.
😊
😄D
Mellesleg csodálatos látvány 😊
Nézd, mint már milliószor le lett ívra most sem lehet ujdonságokat írni e témában. Az egérrel lehetséges folyamatosan a pixel pontos célzás, rángatózás ide-oda, 10/10 fejre hedsát stb... persze ehhez is kell némi érzék, gyakorlás és reflex, mint minden máshoz.
Kontrolerrel is lehet ugyan ezeket, persze sose lesz pixel pontos mert ez nem egér, de ez teljesen lényegetelen is hiszen a többiek is így játszanak.
Halo 3 multi gameplay
De ha valaki nagyon mellõzni akarja akkor van xfps ami
"Az XFPS 360 egy kis konvertáló egység, ami képes arra, hogy Xbox 360 konzolhoz billentyûzetet és egeret csatlakoztassunk. Ennek hála a konzolra érkezõ FPS játékok sokkal élvezhetõbbek lehetnek a PC-s irányításhoz szokott kezeknek."
bár én nem ismerek olyan konzol tulajt aki ilyet használna, hiszen azért konzolozik hogy ne kelljen az asztal mellett görnyedni.
Gaming is believing.
Szakértsétek már meg ti konzolosok is, hogy szerintetek hogy tolják a srácok ezt az FPS kontrollerrel dolgot? Tehát hogy ehhez képest ti mit tudtok?
Mert ezt komolyan fájt nézni. Én ebben a játékban csak fejre lövök, a nyomi az elején még a felszerelését is alig tudta összeszedni, amit meg "harc" címén mûvelnek, az meg már egyenesen szánalmas.
Ti is lyen "jól" tudjátok irányítani az FPS-eket kontrollerrel, vagy csak ezek ilyen balfaszok?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Jó játékok még ízléstõl függõen lehetnek, de az eddigiek alapján világmegváltóak aligha. ME nálam a rövidsége miatt már látatlanban elbukott.
Ám nézegetve itt a videókat hát a srác konzollal elég tréül célzott.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
PC-n többet vár az ember. Ez egyébként a dolog rákfenéje. Akkora gépeink vannak, hogy egy kisebb atomerõmûvet gond nélkül elirányít, ugyanakkor (kevés kivételtõl eltekintve) a fosabbnál fosabb játékokkal akarják kiszúrni a szemünket. Tudom, vannak okai is a dolognak, de azért lelombozó, hogy (szinte) KIZÁRÓLAG az optimalizálás hiánya miatt kellenek ekkora gépek. Mit ki nem lehetne hozni belõlük, ha a fejlesztõk nem a puszta parasztvakításra mennének. De sajnos a jelenlegi rendszer ezt preferálja. És a jelenlegi játékosok nagy része is.
Végignézi az ember az utóbbi évek játékait, és elszomorodik. Sokszor olyan apróságok hiányoznak, mint pl egy TDU-ban az ablaktörlõ. (ilyenkor beugrik az embernek; hány gomb is van a box joypadján, odafért volna? Vajon megint ezért maradt ki valami? De ha nem, akkor miért piszkolódik az ablak?!....) Vagy tankolás. Vagy egy jobb MI az X játékban. (X=tetszõleges játék) Ugyanis nem hiszem, hogy MA ez a csúcs. Csak meg kellene csinálni. De sajnos, nincsen igény rá. Legalábbis, nekem és a fejlesztõknek is, úgy tûnik....
Mindegy, ez is egy hosszú téma....
Amúgy a kettõ sose zárja ki egymást, COD, HALO, GOW stb... és pl lehetne említani a GTA4et is, amik remek singlivel és mellé remek multival rendelkeznek, egy remek játék ettõl lesz teljes.
Arról pedig, lehetne vitatkozni, mennyire jó példa a single része arra, hogy hogyan lehet a valóban hangulatos játékot tönkretenni a script-hegyekkel. Nem akarom magam ismételni, de szerintem azok számára, akik a ma divatos szabadságot szeretik, (játékokban, természetesen) és értékelik az MI-t, azok számára kifejezetten játszhatatlan. Nem akarok senkit megbántani, de számomra úgy tûnik, hogy ez az elkonzolosodás tipikus példája. Egyszerûen, nem volt elég a fejlesztõknek az 500Mb memória arra, hogy a grafika mellé valami mást is betegyenek. Ugyanakkor a fekvés, guggolás, felállás kombó 3 gombot foglal. Nevetséges.
Hidd el, cod-ok multigamek, single-t végigtolja az ember 1-2szer utána csak multi.