17438
  • Chocho
    Épp erről beszéltem. A PC a cégeknek nem éri meg annyira, mert a konzolgyártók mögött álló pénz a mindig döntő. Amúgy a Crysis sem ellenpélda, mert máig nem jött szebb játék. Ámen. :)

Mielőtt meg jönne valaki a Killzone 2-vel, a demot végigvittem és annyi a véleményem, hogy szép, de semmi különös. ;)
  • Dante73
    Tudom, a warez az egy jó érv mindenre, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy pusztán amiatt van ez a bohóckodás a konzol körül! (már csak a konzolon is jelen levő warez miatt, ugye...)
    Azért ne felejtsük el, hogyan érik el a konzolok az eladási statisztikáikat! Exkluzívok, fél-egy évvel korábban megjelenő játékok, hatalmas reklámtevékenység, stb. Ha annyival alkalmasabb játékra, miért kell vajon mesterségesen gerjeszteni a forgalmát? Mert bár tudom, hogy nem kell összeesküvésekben hinni, de egy olyan gány port, mint a GTA4 sokat elárul arról, mennyire is önálló a konzol, és mennyire meg KELL támogatni az eladásait. (Pedig ugye AZ VALÓ játékra...)
    Ugyanakkor egy The Witcher, Egy Sacred2, STALKER, köszöni szépen, megvan, hatalmas reklámkampány nélkül, a konzolhoz képest féláron értékesítve, ingyenes, (VALÓBAN INGYENES) tartalmakkal megtámogatva.
    (Most fel lehet hozni a Crysist elle3npéldának, de szerintem, felesleges, több okból is.)

Szóval, akárki, akármit mond, ma is jobb döntés a PC, még játékra is, hiába tolják ennyire a konzolt!
  • [HUN]FaTaL
    Nem köpök én le semmit. Utálom az RPG-ket és az MMOkat mert nem tetszenek, ezért nem játszom velük, ennyi az egész.
  • Chocho
    Utálod? Ez miben nyilvánul meg? Leköpöd a dobozokat a kirakatban, vagy mi? Én nem utálok semmit a játékvilágban, maximum nem játszom bizonyos programokkal.
  • Chocho
    Miért, az MMO-k nem lehetnek igényesek, vagy mi? Ott a Warhammer Online! Fantasztikusan jó játék, messze a legjobb MMO a WoW óta. Second Life? Egy élvezetes poén, igazi "játék". Lineage II? Igazi fantasy epic, manga stílusban. Estig sorolhatnám...
  • Chocho
    Ez így igaz. Ott van a Stalker: remekül fogyott! Annyi ment el belőle tavaly, mint a Fallout 3-ból, ami azért vicces, mert utóbbi kijött konzolokra is, s azokkal együtt kelt el csak 2 millió (szigorúan tavaly, hogy most hol tart, nem tudom).

Viszont csak PC-re manapság tény, hogy nem jó döntés fejleszteni, mert sokkal több munka van vele, mint egy multiplatform játékkal. Azt elég ráoptimalizálni Xboxra, megoldani, hogy PC-n és PS3-mon is el-el szenvedjen, majd kiadni és várni a milliókat. Ez üzlet. :(
  • Chocho
    Az MMO is játék, szar ügy.
  • Purga
    Van
  • Cat 02 #10453
    Igen, attól még pénz, PC-n van -> van jövője.
  • Balumann
    Nah vegyük a GTA 4 példáját, PC-s szemszögből. Először fejlesztették, nem volt szó PC-s változatról, tagadták hogy terveznék kiadni (erre már sokan áttértek konzolra). Aztán kiadták ekkora késéssel, úgy hogy óriási a gépigénye, sokaknál nem is a teljesítmény a probléma hanem a megjelenése miatt játszhatatlan. És akkor jön a magyarázat, azért ilyen, mert nem veszik meg hanem letöltik és nem éri meg jobban megcsinálni.
    Jó lenne végre a szemellenzőt levenni, és észrevenni, hogy pont fordítva van, azért vettek sokan konzolt, mert látták hogy PC-re silány portokat csinálnak (pl GTA 4 nem jön ki, gta 4 kijön csak játszhatatlan meg atomerőműkell neki, ...), illetve sok játékot nem adnak ki (meg csak később).

Az MMO azért fogy, mert tovább tart. Ha végre összetennének egy FPS-t vagy autóst vagy akármit, ami nem hemzseg a bugoktól, normálisan fut és szépen, moddolható, pályaszerkesztő van hozzá meg ilyenek, akkor azok is fogynának (csak kicsit összetettebb játékok kellenének, mint az ilyen konzolátiratok). Persze konzolra jobban veszik (bár én kételkedek, hogy ez normális helyzetben is így lenne, aha nem próbálnák megölni a PC-t), ez szvsz nem ok arra, hogy ne adjanak ki normális játékokat PC-re (ezt bizonyítják a különböző magyarázatok, miszerint nem elegendő a pc-k teljesítménye h fusson, meg pc nem való játékra, meg stb.), nyilván valamilyen konzolgyártók-kiadók összeesküvése is van a háttérben.

Pc-n való játéknak még mindig meg van az előnye (módkészítés, pályakészítés, irányítás beállításához szélesebb választék, beállítások, stb.), és a gép fejleszthetősége is lehet előny, hogy nem kell az egészet cserélni ha jön újabb generáció.
  • Istencsászár
    Erről szó sincs.
  • Micsu
    ígyvan

nem az mmo fogja vissza a pcs játékipart hanem a warez
    de elég megnézni a 2009es felhozatalt és máris azt mondom hogy még nem veszek konzolt
  • CS@
    Nahát mostmár a WoW tehet arról is, hogy egy kritikát sem érdemlő GTA4 portot nyomtak ki PCre.
  • Istencsászár
    Pénznek pénz, de ez nem ösztökéli a fejlesztőket arra hogy pécére minőségi játékokat gyártsanak, hogy pécére exluzívokat gyártsanak, hogy pécére ne csak portoljanak fél évvel később, hogy a pécés port ne legyen olyan mint a GTA4, hogy a pécé ne legyen 5ödleges platoform... nem számít, de mégis... az MMO havídíjakból beömlő pénz nem fogja ezt előre vinni, mert mellette a tényéeg eladások a konzolhoz ( 1 dbhoz ) is mérten kevéske...
  • Cat 02 #10447
    "helyesen:
    "az összes konzol hozott annyit mint a WOW""

tehát a wow-ból származó pénz nem pénz ? Én se bírom a wow-ot de attól még pénz az Isten szerelmére, persze bele lehet kötni, de te is tudod h hülyeséget írtál =\
  • [HUN]FaTaL
    Én utálom az MMOkat (kivéve Test Drive Unlimited) de attól még a bevétel az bevétel.
  • [HUN]FaTaL
    Mert az micsoda? Engem meg nem érdekelnek a jRPGk és a verekedős játékok. Ja meg a multiplatformok sem, akkor gondolom konzolon kevés lesz az eladás. LOL vagy
  • gazgoblin
    valójában annak a 99 millának a nagy része wow alapjáték+kiegek eladásából van

az MMO szám csak a havi kaszálásidíj bevétele

forrás

micsu:
    "az összes konzol hozott annyit mint a temetett pc úgyhogy kussolnák"

helyesen:
    "az összes konzol hozott annyit mint a WOW"

és ez csak azoknak rossz hír akik nem wowoznak vagy utálják az MMO-kat
  • Micsu
    az összes konzol hozott annyit mint a temetett pc úgyhogy kussolnák

azt bírom hogy pont az osztja az észt hogy az mmo nem játék meg mekkora csiraság fizetni a havidíjat, mikor a liveért folyamatosan fizet hogy lowuljon egy kicsit multiba kontrollerrel, meg leszedjen pár demot, hát NAGY LOL

mmoval is lehet napi pár órát játszani vannak nagyon jó darabok ne félj előbb utóbb ez lesz a konzol sorsa is ha eltűnik a pc
  • [Jakuza]
    Nem, neked orom, hogy MMO nem jatek.
    De ki a f*sz erdekel, hogy te mit makogsz ? :D
    Gondolom a kiadokat egyaltalan nem, foleg ha termeli nekik a dollarmilliokat. Hat a helyukben en is tennek ra nagy ivben, hogy te mit gondolsz, csak kuldje valaki azokat a zoldhasuakat.
  • Istencsászár
    Neked örömteljes h a Pécé = MMO. Oké MMO, eladott példányszámokat, de nem a kényszeres havi előfizut, az nem játék.
  • [Jakuza]
    Miert az micsoda ? Mar uj kategoriaba is tettetek ? Szovegszerkesztes ? ROTFL
  • Istencsászár
    MMO nem érdekel, csak játékok.
  • [Jakuza]
    Tevedes ez ket ceg. :D
    Activision-Blizzard

Igen latom hogy osszbevetel.
    Ott alul a szamoknal 6 konzolt szamait osszesitettek.
  • [HUN]FaTaL
    Add már hozzá az MMO-t. Mellesleg ez egy cég, nem pedig összbevétel. Ha nem érné meg nem csinálnának PCre játékot, hiába hittérítesz a konzolokkal.
  • [Jakuza]
    Bizonyara az o szamitasuk alapjan nem fog szamitani, hiszen az MMO es a tobbi jatekot lekell vonni a bevetelbol. :D
    IQ 2 azert odabasz. :D
  • Istencsászár
    Bizonyára a warez miatt nem érte el a 100at sem, de még az egyik konzol fele bevételét sem, ez örömteli gondolom.
  • Istencsászár
    Ja hogy ez elfogadható? oké.
  • [HUN]FaTaL
    Bizonyára a warez produkált 99milliós bevételt ;D
  • Chocho
    Akkor miért csinálnak rá játékokat, de komolyan? :D Annyira bírom, hogy császár önmagában felér egy gazdasági elemzőhivatallal...
  • dronkZero
    Kicsit olyan vagy, mint azok a lökött oroszok, akik lementek valami barlangba világvégét várni. Csak ők tűztek ki dátumot is, és amikor nem jött el végül, akkor a vezérük megpróbált öngyilkos lenni, a többiek meg hazamentek...
  • [Jakuza]
    Hasznalj keresot az elveszettek megtalalasahoz.
    Vagy esetleg jatsz "aki bujt, aki nem, megyek" vagy szamhaboru nevu jatekot. :D
  • Istencsászár
    Aha, ami nem MMO az nagyrészt a warzeban elvész pécén...
  • Chocho
    A PC nagyon jó az MMO-ra. :) Nekem legalábbis anno bejött, csak mostanában nincs időm ilyesmire.
  • gazgoblin
    PC=MMO

nekem ennyit jelent

(de ez nem baj mert én is tolok mmo-t)
  • Chocho
    Na és? Most komolyan, ez jelent valamit is? :D
  • gazgoblin
    Activison

bevétel millióban:
  • Chocho
    A sima Unreal 1 zseniális játék, mai napig imádom. Kár, hogy a 2 olyan lett, amilyen...
  • Chocho
    Ízlések és pofonok. :)
  • Chocho
    Ahhoz se volt viszont elég, hogy megmentse őket.