17438
-
#10501 A két recekirály:), de tartalmilag kiválóak, aztán majd hogy hejreálljon a rend a vizualitás terén szerezz be egy PGR4et:) -
#10500 A PC-n a 2 milla is szép teljesítmény. Nagy a warez, meg ugye a gépigény se hétköznapi ezeknél a játékoknál. Szóval én személy szerint örülök. -
#10499 Ezt már csak három hét, és megtapasztalom. :) Az első játékaim a Halo 3 és a Forza 2 lesznek. -
#10498 Azzal a fosh duálsokkal? 360as kontroller az elrendezése miatt is sokkal kényelmesebb és jobb fpsre mint az az öskövület:D -
#10497 Nem rossz, de ha olyan 4 körül lenne akkor tapsolni is lehetne hogy no lám... -
#10496 Kontrolleren FPS-t játszani nem rossz dolog, de egérrel könnyebb, az tuti. A Resistance mindenesetre remekül ment kontrollerrel. -
#10495 2-2 milla megvolt, az messze sem rossz. -
#10494 Két millát eladtak volna PC-re szvsz, az SA-ból is elment 3. -
#10493 Nem érsz rá? Ehhez képest egész nap itt vagy. -
#10492 Ez a kinek a felsőbrendűbb a mondanivalója engem nem érdekel, ebből a témából én most out. -
#10491 "Autó + bill messze nem egy kategória mint a kontroller + fps..."
Szerintem meg tökéletesen ugyanaz. FPS-hez bill + egér, autóversenyhez kormány. Kontroller bunyózni jó, árkád játékokhoz (pl. trackmania) meg focihoz. Másra szerintem nem. És? Ér ez valamivel többet mint, amit te írsz? Nem. Kutyát nem érdekli. -
#10490 „Autó + bill messze nem egy kategória mint a kontroller + fps”
Leirtad ezt na bumm jelent valamit? Semmit. Szerintemmeg pontosan ugyanaz a kettő semmi különbség nincs köztük.
Ez a szép ebben a dologban, hogy a Te szavad semmivel sem ér többet, mint az enyém. -
Micsu #10489 Nem kell egyből a prokra asszociálni egér + bill kapcsán, egy mezei gamer is jobban elboldogul vele mint egy kontrollerrel -
#10488 Ez hogy jön ide? kit érdkelnek a prók? értelem szerűen az ONLY pécé SC és CS játékok egér és billel tolandóak a kezdetek óta, oda az kell hogy ezredmásodperc alatt ida oda klikkelj meg ránts, vagy különben meghalsz... ennek is megvan a szépsége a kockák élvezik, de én ebből már kinőttem, valahol a COD1 táján, az még elviselhető volt warozás szinten. RTSnél meg én azt szeretem h felépítem a bázist, és megyek a csatába, azt hogy az idiótája ilyen olyan rush taktiával 3 emberrel lerohan az nálam egyenlő a játszhatatlan kategória, ezért sem megyek netre Halo Warsozni, max ismerőssel mert ahogy olvastam már ott is ezt csinálják...
Autó + bill messze nem egy kategória mint a kontroller + fps...
Parasztvakítós egerek nem érdekelnek, azért vettem G5öt mert kényelmes ( nekem ) ha nem döglik meg sosem cserélem le, mert minek? persze már elavult ez is, hiszen folyamatosan gyártják a pró egeret aranyét amit vegyél meg mert attól leszel pró:) -
Micsu #10487 vagy menj fel nyugodtan a razer honlapjára akinek minden terméke előtt ott van hogy gamer és tudom most ezt nem fogod elhinni de egeret és billentyűzetet gyárt és gondolom nem hallnak éhen, sztem össze szedhetnéd pár fanboy haverod és elmagyarázhatnátok nekik hogy az egeret meg a billentyűzetet nem játékra találták ki úgyhogy hagyják abbba ezen termékek árusítását
a másik legalja meg az hogy te is gamer egérrel toltad a cst ami persze nem játékra lett kitalálva, ezt hogy képzelted?
-
Micsu #10486 "e meg még örülsz is neki, és élvezed az FPS-t kontrollerrel..."
Hajjaj, de még hogyan, de már megint egy szintel lejebb csúsztam mert az RTSt is tökéletes élvezem, a Halo Wars bebizonyította h ehhez sem kell egér, és még kényelmesbeb is kontrolerrel, persze ez is lasabb, és a hotkej huszárok kerüljék el messzire, de tökéletes és kényelmes, nincs szükségem egérre és billre ami gépelésre lett kitalálva és nem pedig játékra.
:D
te még mindig itt tartsz?
minden játékot más cuccal tudsz jól játszani + a hatékonyságot sem szabad elfelejteni
autós játékra elismerem hogy nem jó a billentyűzet de hogy egy fpsre vagy egy rtsre?
azt magyarázd már el nekem császárom hogy ha olyan jól lehet kontrolerrel játszani akkor a cgsen cs:sben vagy koreában sc versenyen miért nem azzal versenyeznek a játékosok ha a bill nem játékra lett kitalálva? (és azt azért nyugodtan hozzátehetjük hogy több százezer dolláros versenyekről van szó)
meg lehet szokni a kontrollert fpsnél vagy rtsnél, ugyan olyan jól mint a billt autós gémnél de hatékonyság zéró, én meg nem a lowstyl híve vagyok mint a konzolfanok -
#10485 Megint jössz ezzel a butasággal, hogy egérbill gépelésre lett kitalálva, úgyhogy ebből rögtön következik, hogy a kontroller jobb minden játékra. Wolfeinstein, Doom1-2, Civilization, Pirates, meg sorolhatnánk a végtelenségig a nagyon régi, de bizonyos játékstílusokat nagy mértékben meghatározó játékokat.
Szó sem volt akkoriban PCn gamepadokról.
Tehát ezeket a játékokat akkoriban kimondottan az akkori lehetőségekre(egér+bill) írták/optimalizálták. Vagyis, ha a butuska elméletedet megfordítjuk ily módon, akkor máris az fog kijönni, hogy a kontroller nem ezekre a játékokra lett kitalálva, hiszen ezeket a játékokat kimondottan bill+egér kombóra találták ki. Attól hogy a papírt nem feltétlen papírcsákó hajtogatására találták ki attól függetlenül még mindig abból lesz a legjobb papírcsákó.
Mindez nem változtat azon, hogy már akkor is tudtuk, hogy biza C64en a mai analóg irányítást teljesen nélkülöző joyal is jobb volt a TestDrive, mint PCn a billt nyomkodva. -
Zóanagyvarázsló #10484 Nem is mondtam, hogy jó vagy sikeres (nekem személy szerint az egész koncepciótól borsódzik a hátam), de a casual bármely játékgépen bevethető, és próbálkoznak is vele. NFS és Sims MMO-t is sikerült már megbuktatni bénázással. -
#10483 A Home értelmetlen időpazarlás, semmire nem jó... ahogy jött ugy el is tünt. -
Zóanagyvarázsló #10482 És hány egykori, "megöregedett" játékos válik munka után csupán könnyed szórakozásra? És hányan válnak kiégett játékossá, akiknek már semmi nem jó? És hányan vannak, akik annak idején is a blockbuster akciójátékokkal játszottak leginkább?
De ha azt mondod, hogy az online casualkodásé a jövő, abban tényleg van valami, ez nyilvánvaló. Ez viszont valamilyen szinten trend konzolon is (lásd Home). Nekem megteszi erre a kongregate.com :) -
#10481 "Ha bejött a warezegér a TDU topikba, elküldtük melegebb éghajlatra, Sacred2 ugyanez"
ez a helyes hozzáállás, de ez nem jelent semmit, de legalább nem rontják itt a levegőt...
"GTA4 közel 15 giga, viszont! több textúra-pakk van"
nemigen látszik rajta...
"KONZOLON ERŐLTETNI, NEM ODA VALÓ!"
én most fifázok klubban, online co op ha ugytetszik, ranked meccsek, rengetegen játszák este éjszaka, lenyomunk vagy 15 meccset 3-4-7 fős ellenfelek ellen ( 3 a minimum ), mert megvan a bázisa... a TDU is ilyen, de ez nem jelenti azt hogy konzolon ne lenne sikere, amúgy valahol ott látom az okát h konzolon a TDU teknóban szar volt, rece, fps is talán szar volt, popup is volt... pedig egy PGR4 10szer szebb nála és az tökéletes minden szempontból, szóval én az igénytelen kiadásban is látom a buktatót a TDU kapcsán, de nem tudom mennyien TDUznak konzolon, azt hogy az SGn 10-20? ember játszik vele sokat nem jelent ( persze világszerte biztos sokan, de messze nem annyian mint amennyien a megjelenés évében )
"Ha azonos feltételekkel indulnának, azaz egyszerre jelennének meg a játékok, egy GTA4 rendes portot kapna eleve, sehol nem volna a konzol"
tehát azt állítod hogy a több mint 10 millió GTA4ből ami elment konzolra, mondjuk 6 milla pécére, 5 pedig konzolra fogyott volna hogy ha egyidőben startolnak és nem trágya a port?
"e meg még örülsz is neki, és élvezed az FPS-t kontrollerrel..."
Hajjaj, de még hogyan, de már megint egy szintel lejebb csúsztam mert az RTSt is tökéletes élvezem, a Halo Wars bebizonyította h ehhez sem kell egér, és még kényelmesbeb is kontrolerrel, persze ez is lasabb, és a hotkej huszárok kerüljék el messzire, de tökéletes és kényelmes, nincs szükségem egérre és billre ami gépelésre lett kitalálva és nem pedig játékra. -
#10480 "Visszatérő téma, én továbbra is úgy látom, hogy ha PC-n akad...."
Egyre többen vannak. Gondolj bele, hány ember dolgozik PC-n? Hány ember kezdte ezzel az "ipart"? Hányan vannak, akiknek karnyújtásnyira van a játékra is alkalmas gép, valamikor játszott is, de ha meglát egy CoD-ot, nem az jut eszébe, hogy de jó volna, mert más szemmel látja már a dolgot?
Szerintem ez hatalmas potenciál. Ki kellene használni, ennyit mondok. NFS-el, CoD-al nem lehet. Sacred2 sem az igazi még, de közelebb van mérföldekel. Second Life példának okáért. Mikor utoljára hallottam róla, még hatalmas bevételeket produkált. Fel lehet menni fél órára, nem kell puffogtatni, nem kell "versengeni", viszont ki lehet kapcsolódni.
Nincs birtokomban a bölcsek köve, de látok egy hatalmas, kihasználatlan potenciált. Én sem tudom, pontosan hogyan kellene kihasználni, azt látom, mi az az irány, amerre haladni kellene.
Sajnos a "játék" valahol megakadt a gyerekek szintjén, vagy a késői gyerekkorukat élők szintjén. Túl kéne lépni rajta, és a felnőtteknek is készíteni játékokat. (Ez persze átvitt értelemben értendő) -
#10479 Ha bejött a warezegér a TDU topikba, elküldtük melegebb éghajlatra, Sacred2 ugyanez, és sorolhatnám. GTA4-et nekem se jutna eszembe megvenni, hozzáteszem, nem is játszok vele, csak kipróbáltam. Úgy szar, ahogy áll.
TDU. Konzolon 12 egy tucat. Biztos így van, nem tudom. Viszont PC-n, mint MMO, megfelelő támogatással menő lehetne. Tehát HIBA VOLT KONZOLON ERŐLTETNI, NEM ODA VALÓ! PC-s topikba nézz be. Én 2 évig toltam, ma is vannak rendszeres talik...
Méretek; GTA4 közel 15 giga, viszont! több textúra-pakk van benne. Sacred2- hez külön le lehet tölteni, 7 giga. Az úgy már 19.... És akkor az két textúra pakk, a GTA4-ben meg 3 van azt hiszem, de kettő biztos.
Bullshit?
Miért? Mert van 5 játék? Azaz nincsen kínálat, mert MINDEN konzolon jelenik meg?
Hogy produkáljon így bevételt a PC? Minden előbb jön ki konzolon, és van pár PC exkluzív cím, és abból is 1-2 elképesztő gépigénnyel bír. (Crysis, Stalker)
Ha azonos feltételekkel indulnának, azaz egyszerre jelennének meg a játékok, egy GTA4 rendes portot kapna eleve, sehol nem volna a konzol. (És ezt a játékgyártók is így gondolják, egyébként nem lennének exkluzívok, csúsztatott megjelenések!!!)
A bevétel meg ugyanott volna, hiszen aki akar, konzolon is ugyanúgy warezolhat, mint PC-n tenné.
Semmi más nem történik, csak annyi, hogy M$ magához von még egy "kis" bevételt, a Sony-val karöltve, Te meg még örülsz is neki, és élvezed az FPS-t kontrollerrel... -
Zóanagyvarázsló #10478 Valóban, a Witchernél nem tervezték, sokáig nagy volt a csend, és az egyik fejlesztő is azt írta, hogy PC-pártiként elég szkeptikusak voltak konzolokkal szemben, de már rájöttek, hogy nem is oylan rossz az, talán egyszer fejlesztenek rá (ez volt a megjelenés után a válasz az egyik konzolos portot kérő topikban). Lébnyegében a Rise of the Wolf sem port lesz, hanem remake, vettek hozzá egy új engine-t (DaVinci), ezt akarják használni a jövőbeli játékaikhoz, és talán jobban optimalizálható konzolra, mint a csúcsra járatott "szétmoddolt" Aurora.
Egyébként inkább azt akartam érzékeltetni, hogy fordított példák is vannak, konzolra is érkeznek gyengébb portok olyan játékból, melyektől nem ott várják az eladásokat. Az már más kérdés, hogy még egy Supreme Commander is sokkal kevesebbeket érdekel, mint a GTA IV.
Aki PC-n kezdett játszani, "megöregedett" nem fog konzolt venni, max buligépnek. Neki "érettebb" játékok kellenek, amikbe belemélyesztheti a fogát. Egy Cod nem fogja a gép elé szögezni. És Ő fizetni is tud! És sokan van....
Visszatérő téma, én továbbra is úgy látom, hogy ha PC-n akadnak akik a hardcore és rétegízlésük kielégítését várják (köztük én is), a többség platformfüggetlenül elsősorban könnyedebb játékokkal szeretne játszani. Nem véletlen, hogy a CoD PC-n is a legsikeresebb FPS-ek között van (egyáltalán a CoD 4-gyel szemben egyedül az "exszovjetek" által tömegvásárolt STALKER-el állják a versenyt), de a Far Cry 2-ről sem mondható el, hogy PC-n elkerülte a toplistákat. -
#10477 "konzolosként inkább ne is akard megérteni hogy mire jók az alábbiak:
-game mechanics
-modder community
-content creation"
örülök neki h kioktatnak, amikor x évig F1c és rfactor sufnitunning játékkal játszottam pécén... -
#10476 Szerinted fel tudja fogni a picsinyke kis agyaval ? :D -
readswift #10475 eladás eladás eladás, húzzmárel , fasza netes multi = fix eladás okoska. -
readswift #10474 konzolosként inkább ne is akard megérteni hogy mire jók az alábbiak:
-game mechanics
-modder community
-content creation
segítek: a hosszútávú elmélyülést szolgálják, nem a kanapés kikapcsolódást. Iylen a szaros konzolodra soha nem lesz! BLÁKKBÁSZTER NINTENDO SZIKSZTIFÁÜR az kell neked. -.- -
#10473 "Nem véletlen, hogy egy CoD viszonylagos bukás PC-n"
mert pécén Armázik meg OPFezik mindenki? ugyanmár... könyebb letölteni mint megvenni, hiszen csak egy COD a sok közül, arra jó hogy 1szer kitolja és hónapokig multizzon vele, erre a warez verza is tökéletes
"Ugyanakkor egy autós MMO (TDU) viszonylagos bukás konzolon"
Miért lenne bukás? konzolon akik komolyabb autós játékokkal játszanak azok Forzáznak, a többiek PGR4eznek ( csak 360ról van szó ) és köszönik szépen megvannak... a TDU jó játék, de e kettő mellett annyira nem üt h mindenki rohanva csak azzal játszon, ugyan úgy igény van jó autós játékokra is, ha a TDU2 jó lsz biztosan sikeres lesz, pécén meg a TDUn kívül más nincs, csak a GRID, de az meg ugye olyan amilyen... a többi pedig szim.
"Tehát marad a Sacred, mint "tolt" cím. (Persze, az is foglal 12 gigát, + a patchek"
hírtelen nem jut eszembe melyik játék, de pécén több gigával több volt mint a konzolos a játék pedig detto ugyan az... tényleg a GTA4 mennyit rak fel? konzolon 6-7 giga ( pontosan GTA IV 6.8GB ), pécén? install van, az gondolom kb a duplája, de 10giga körül biztos van ( vagy nem ).
"Neki "érettebb" játékok kellenek, amikbe belemélyesztheti a fogát"
bullshit, aki célirányosan egy játékréteget választ ki az azt a platformot erősíti amelyiken ez jelen van... -
#10472 Sacred2 -nél nem tudom az indokokat.
Witchernél, gondolom (az eltelt időből) nem tervezték a kiadásakor a konzolra portolást. Crysis-t, meg vagyok győződve róla, nem LEHET portolni. Stalkert szintén nem tartom valószínűnek. Tehát marad a Sacred, mint "tolt" cím. (Persze, az is foglal 12 gigát, + a patchek, amik TARTALMAT is hordoznak -karácsonyi sziget pl- tehát ezen a szinten, ezzel a térképpel, szintén nem egyszerű a megvalósítás.
Én ott látom a dologban a lényeget, hogy (igenis) másfajta tartalom kell a két platformnak. Nem véletlen, hogy egy CoD viszonylagos bukás PC-n, míg egy WoW zsebrevágja a piacot. Ugyanakkor egy autós MMO (TDU) viszonylagos bukás konzolon, (Pedig ugye, az a fő platformja...) míg egy CoD siker. Jelentős átfedés van természetesen, de mégsem ugyan az a két platform piaca.
Aki PC-n kezdett játszani, "megöregedett" nem fog konzolt venni, max buligépnek. Neki "érettebb" játékok kellenek, amikbe belemélyesztheti a fogát. Egy Cod nem fogja a gép elé szögezni. És Ő fizetni is tud! És sokan van.... A tipikus fiatal konzolos pedig hamar megunja majd a Sacred2-t, mert 3 hónapja tolja, az első boss leveri, és sehol a vége. (Ez természetesen kicsit sarkított megfogalmazás)
Vissza térve a Crysisra, mennyire volt mondva, hogy majd az FC2 leveri. Hát nem tette, kinézetre, ötletre, játékmenetre, semmire sem. Sokkal vacakabb játék. Nem rossz, nem rossz, de... valami hiányzik. Legalábbis nekem. Egyetlen pozitívuma van; Nincsenek alienek, és szörnyek benne, de ezzel vége is.
Stalker azért volt téma, mert késett. Sokat. Nagyon sokat... Amúgy nekem nem jön be, valami hibádzik benne, de hogy mi? Nem igazán tudom. Talán a megjelenése nem korszerű. (Nem a grafika, hanem az összkép, az olyan 5 évvel ezelőtti. kijelzők, egyebek)
Szóval, ez egy hosszú téma... -
Zóanagyvarázsló #10471 Fogalmam nincs, hogy mire gondolsz, de az igazágtartamára van egy "tippem". De keressél mást, ma nem érek rá arra, hogy a szokás szerint rádtörő roppant érett személyeskedési vágyaidra reagáljak, így nem tudlak csöppet sem szórakoztatni. -
#10470 Te szoktad hasogatni.
Foleg amikor felsorolnak 100 cimet es megemlitesz egy nevet, mert annyit tudsz viszozasul felhozni es ezzel mar azt hiszed neked is lett igazad. :D -
Zóanagyvarázsló #10469 Persze, csak hasogatom a szőrszálat :) De a lényeg úgyis az: ha valóban várható profit, akkor jönnek a portok. Még konzolra is érkeztek olyan förmedvény portok, mint a Supreme Commanderá vagy az Universe at Waré. -
#10468 "A GSC pedig nem szakított a THQ-val. A THQ szakított velük :)"
Jaj... érted, nem? -
Zóanagyvarázsló #10467 A Sacred 2 elvben multiplatform jó ideje, nem a PC-s megjelenés körül találták ki a portolást. A GSC pedig nem szakított a THQ-val. A THQ szakított velük :)
Hiába voltak remekek az eladásuk, ennek mintegy 2/3-a volt szovjet tagállamokban ment el, ott pedig a GSC volt a kiadó is. Ezek után a THQ nem látott bennük hosszabb távon aranytojást tojó tyúkot. Egyébként már a GSC certified Xbox 360 developer majd' másfél éve, de nem igazán rukkoltak elő eddig semmivel. -
#10466 A duplaugrás, a fogyó teleport, az adreanlin combo mind mind egy kalap szar, a járművek szintén. Az assault nem új játékmód benne volt már a 99ben is. Mi UTsok a 2003at (és a 2004et) unreal: quake arenanak hívtuk :D -
#10465 Stalker körül elég nagy hype volt, és mivel a Crysis mellett a másik exluzív fps pécére ami hypolt és mindenki tud róla az eladások nem döntögettek rekordokat, egyiknél sem... -
#10464 Szerintem azért tetszett jobban az UT99, mert azt próbáltad előbb, több élményed fűződik ahhoz :) Én a 99-est csak próbaszinten ismerem, akkor nem tetszett, aztán a 2003 -al majd a 2004-el játszottam nagyon sokat, 2004-el már multiban is. És az azért nem igaz, hogy nincs újdonság, minden részben került bele valami, pl. 2004-ben a járművek (ha jól emlékszem korábbiakban nem volt), a bombing run, onslaught, és az assault játékmód (valamelyik pályán az űrben kezdünk :D), és én pl. pont ezek miatt szerettem meg.
Az UT3 -ban is van néhány újdonság, pl. a deszka, új fegyverek, nagyon szép látvány, és 4 fős COOP mód. Kár, hogy ennek ellenére inkább idegesít a játék, mint élvezetes, botok szerintem butítva lettek elég keményen (2-en játszottunk coopban, haverom kihozta a zászlót, én meg sniperrel fedeztem. 16 -ot lőttem le egymás után, ugyan ott, ugyan úgy jöttek ki egymás után, persze úgy h előtte újraéledtek, arrébb sem kellett mozdítanom a fegyvert). -
#10463 Szerintem nem. Egyszerűen csak rájöttek, hogy a PC-s piacból már nem sajtolható ki több, ezért portolták a játékaikat. A STALKER-t ellenben nem kellett, mert a csapat szakított a THQ-val. -
Zóanagyvarázsló #10462 Ugyanakkor egy The Witcher, Egy Sacred2, STALKER, köszöni szépen, megvan, hatalmas reklámkampány nélkül, a konzolhoz képest féláron értékesítve, ingyenes, (VALÓBAN INGYENES) tartalmakkal megtámogatva.
Azért nem is voltak címek a STALKER évekig a "szaksajtó" egyik kedvenc témája volt. Annyival kaptak ezek csak kevesebb reklámot, amennyivel kisebb pénzű kiadó áltt mögöttük. Másrészt ezek, mint a STALKER kivételével timed exkluzívok azt mutatják, hogy mesterségesen nyomják a PC-t is. Legalábbis a te logikád szerint.