17438
  • [HUN]FaTaL
    Miért szerinted mi a különbség? Mindkettő egy kapcsoló.
  • [Jakuza]
    Igen pont ezt mondja Istencsaszar.
    Ezert vezette le Dante ezzel a peldaval, hogy megsem ugyanolyan mert a Ferrari az jobb a Trabantnal, ugyanugy mint az eger jobb az FPS-hez, de alapjaban veve FPS-t iranyitasz mindkettovel, mint ahogy autozol mind a Trabanttal, mint a Ferrarival. Ugye erzed a kulonbseget ? :D
  • Dante73
    NEM ugyanolyanok. Közös alapokról indultak, és a kontroller INKÁBB a billentyűzethez áll közel, mint az egérhez. Nem mondok sem többet, sem kevesebbet.

De komolyan érdekel, hogy szerinted akkor hová vezethető vissza, mi az alapja. Mert ugye, az egérnek semmi, annak nincsen előzménye. (nem volt szükség hasonló eszközre) Billentyűzetnek a normál, gombos működésű kapcsolók, és szerintem a kontroller a bill egy mellékága, azaz nem előzmény nélküli. De komolyan kíváncsi vagyok, hogy akkor honnan származik, mi nem ugrott be nekem, mint előzmény?

(Bocsi az erőltetésért, de komolyan, érdekel a dolog, mivel szeretném megérteni a dolog lényegét, és hogy miért is alkalmas FPS-hez a kontroller, miért nem félmegoldás... stb. Azt, hogy használható nem vitatom, természetesen.)
  • Chocho
    Erre nem tudok mit mondani. Akkor szerindet ugyanolyanok. Hát rajta. ;)
  • Istencsászár
    Jajj ez a trabant és ferrari példa jópofa de a valósághoz semmi köze.
  • Istencsászár
    Nincs értelme vitázni.
  • Dante73
    "Mert más célt szolgál és másra tervezték. Ennyi. Miért, szerinted a Ferrari is Trabant, mert négy kereke van? Ne röhögtess már, kérlek..."

Más célt szolgál? Nem. Irányít. Másra tervezték? Igen, fogjuk rá. De azért ugyan onnan vezethető le, mint a bill, egérhez semmi köze.... Azaz inkább a bill, mint az egér kiváltására alkalmas.
    Traban és ferrari? Szintén ugyanoda vezethetők vissza, azaz autó mind a kettő.... Persze, inkább ülök én is ferrariba, ha lehet.
  • Chocho
    Az olyan meg egyszerűen hülye és nem kell vele foglalkozni. :)
  • Chocho
    Ámen. De ezt sokan nem értik meg.
  • Chocho
    Nem arról beszéltem, hogy bénák vagy hogy buták. Magáról a pályatervezésről. ;)
  • [Jakuza]
    A kulonbseg semmi :DDDDDDDDDDD
    Ne vakeraljal. Eg es fold a kulonbseg, akin nincs szemellenzo az tisztaban van az eger, vagy hanyatteger es a kontroller kozotti diferencianak ebben a jatekstilusban.
  • Istencsászár
    Amúgy nemtudom még mit kell ezen lovagolni. Aki rendelkezik mind a kettővel, veszi a fáradtságot h ezen meg azon is játszik annak édes mindegy hogy egér vagy kontroller pl én, játszhatok 5 órát Csével pécén, aztán egyből 5 órát Halo3 multit, a különbség semmi... az egér halál pontos, a kontroler meg kényelmesebb ennyi a különbség ( és alap a rezgés és a ravasz és lehet folyamaotsan a sebességet változtatni nem kell pötyögtetni mint a Wt:) ) ennyi.
  • Istencsászár
    LOL majd Halo3at toljad Legendaryn és erre visszatérhetünk, vagy Killzone 2be ahol az AI össze vissza bujkál és változtatja a helyét... a multiplatformok meg ugyan azok szóval ez egy oltári hülyeség már bocs.
  • [Jakuza]
    Acsi ne beszeljunk azert felre, nem arrol van szo milyen sajtreszelovel lehet butitani a nepet, hanem ha egy idiota azt mondja, hogy kormot vagni jobb sajtreszelovel, mint koromvagoval.
  • Istencsászár
    Ezekszerint te még nem próbáltad, mármint a kontrollert, ez nem baj, de legalább ne hadoválj akkor róla.
  • Istencsászár
    És ha van? nem kötelező használni, ki lehet kapcsolni, amúgy játéka válogatja, OPCIONÁLIS annak akinek nem megy, nincs mindenki megáldva a tehetséggel hogy a kontrollert tökéletesen alkalmazza.
  • Chocho
    Mert más célt szolgál és másra tervezték. Ennyi. Miért, szerinted a Ferrari is Trabant, mert négy kereke van? Ne röhögtess már, kérlek...

Mellesleg ja, a multiplatform FPS-ek nem a legjobbak sajna. Ezért kell Stalkerezni. ;)
  • Dante73
    Ez a gond!
    Ugyanis a multiplatform FPS-ek emiatt olyanok, amilyenek. Példa, bár nem FPS; Fallout 3. Véletlenül sem oda lövök, ahová célzok, kikapcsolni meg nem lehet.

Egyébként szedtél már szét kontrollert? Én anno igen. Nem mondom, hogy bill-nek tervezték, de volt benne 8 gomb, oszt annyi. Mi az, ha nem egy pici bill? De most komolyan kérdezem, miért nem az a véleményed szerint?
  • zomgzerg
    szakértő uram, ezé van auto aim a játékokban
  • Chocho
    Már nem azért, de ez miért zavar titeket? :) Ha a nép sajtreszelőt akar, hát hajrá. Nem kell hisztizni. Mellesleg a konzolos FPS-ek játékmenete más, mint a PC-seké, pont az irányítás miatt. A tervezéskor úgy helyezik el az ellenfeleket és úgy tervezik meg az AI-t, hogy a játékosnak nem legyen gondja a joyokkal. Ezért is egyszerűbb egy konzolos FPS.
  • [Jakuza]
    Igy van.
    A regi par gombos kontrollerekbol vagy tekergetos szarokbol alakultak ki a joystickek. Hat bizony azokkal FPSezni is hasonlo a Ford Fairlaines hasonlathoz. A mostani kontrollerek pedig a regiekbol kialakult gombos vagy joystices valtozatok kombinacioja.
  • dronkZero
    Erre van egy nagyon egyszerű teszt.

Az analóg kar a kontrolleren az végeredményében egy joystick, csak kicsi meg szar. Na, hát hajrá, meg lehet próbálni joystickkal FPS-t tolni...

Sok sikert.

Lehetséges, csak olyan, mint sajtreszelővel rejszolni...
  • Chocho
    Nem az. De mindegy, hagyjuk... :)
  • Dante73
    Melyik kijelentés?
    Tegyük már fejlődési sorba a dolgokat!
  • Dante73
    Mond!
    Láttad TE valaha a régi, még nintendo-s kontrollereket?
    8 gomb, senni más, azaz egy pici billentyűzet, még ha nem is úgy néz ki! Tetszik, vagy sem, az...
  • Istencsászár
    Lévén h 1db karakter bepötyögésénél többre teljesen alkalmatlan, ez a kijelentés elég vicces:)
  • Chocho
    "A BILLENTYŰZET utódja!"

Csak ezt ne mondtad volna... Nem utódja, semmi köze sincs hozzá. Teljesen más fejlődési utat járt be.
  • Dante73
    Abból indulj ki, mire találták ki a kettőt, és hogyan fejlődtek tovább.

Egér;
    Egy asztalon való (viszonylag) pontos célzásra lett kitalálva. 2 Dimenzióban. A játékokon belüli használat mindössze annyit tett hozzá, hogy átrakta 3D-be, azaz nem egy sík felületen való célzást, hanem egy gömb (virtuális, természetesen) felületén mozog a középpontja.
    Más változás nem volt a dologban. Emelték az érzékenységét, ráraktak +pár gombot, de az egér, az egér a kezdetektől.
    A játékok koncepcióját ehhez találták ki.
    Bill;
    Nem sokat változott, kijöttek "gamer" billentyűzetek, a felesleges gombok eltávolításával. Nem szorul magyarázatra.

Kontroller;
    A BILLENTYŰZET utódja!
    A wsad, ugrás, lövés célzás, egyéb gombok kaptak helyet egy kis dobozon. (korai darabok) Később kaptak 1-2 analóg módon nyomható kart, azaz a billentyűknek adtak egy + funkciót. Így próbálván meg kiváltani az egeret. Hogy ez mennyire volt sikeres, mennyire nem, ítéld meg magad, de szerintem, ma is alig több, mint egy gomb a billentyűzeten. nem véletlen, hogy nem pedállal kormányozzuk az autót. Jó, és működőképes, de csak repülőn használható, ahol a preciziós irányitást nem úgy értjük, mint pl az autóknál.

Kontroller FPS-hez félmegoldás továbbra is. Mutatja ezt nem egy játék célzórendszere, sajnos, konzolport esetén, PC-n is.
  • Chocho
    Az Internet tehet róla, tudom én. ;)
  • Chocho
    Riddickből én már nem csak egy remake-et akarok, hanem rendes új játékot is. Pláne, hogy ég két film lesz a főhősről...
  • Chocho
    Ez jó.
  • Istencsászár
    Élménybe a kettő közel áll egymáshoz, az ilyen ironman, meg pókember meg nemtudom mik után ez tökéletes filmadaptáció... amúgy a Batman játék is jónak igérkezik, azt nagyon várom, Riddick remake is jó lesz.
  • Zóanagyvarázsló
    Csak érdekességként jegyzem meg, a következő Bourne játékot már a Starbreeze készíti.
  • Zóanagyvarázsló
    Ez az átka, ha a gépen dolgozva, időnként szünetet tartva be-benézek ide is :)
  • Chocho
    Talán majd a Wanted megmutatja. Elég jónak tűnik.
  • sirpalee
    Hát azért a riddicket meg a bourne játékot ne emlegesd egy lapon, nem azonos színvonal a kettő.
  • Chocho
    Nekem nem kell a vórz. X)
  • Istencsászár
    Aztán a Halo Warst is, hozza a fpsek hangulatát maximálisan, nem hittem volna, csak nehéz ( persze kezdhettem volna normalon is, de akkor meg könnyű:) )... felénél vagyok, és ez a pálya időre megy és már 5ször buktam bele 5*30+ perc, így most hanyagolom egy kicsit:)

Sikerült beszerezni a The Bourne Conspiracyt, ahhoz képest h filmadaptáció meglepően jó, a Riddick mellett ez a leg igényesebb alkotás amit láttam, hozza a filmes hangulatot ( szó szerint ) és szép is.

Forza 2őt most pörgetem kormánnyal, az a bajom vele hogy egy kicsit a sebességérzet lehetne nagyobb, kicsit becsapós a dolog féktávaknál így:)
  • Chocho
    Be fogom. XD Tudom, hogy alacsonyabb a felbontásuk, de hát Istenem, elleszek én velük. :) A korábbi Halok is jók voltak, ezt is muszáj végigtolnom.
  • Istencsászár
    *hely