A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Gaming is believing.
évek óta keresek egy játékot, még gyerekkoromban volt számomra nagyon szeretett game, amolyan harci stratégia volt. félig felülnézetes, félig amolyan 3D. a katonáknak kaját kellett vinni emberekkel hogy éhen ne halljanak, mindig kenyeret meg ilyeneket kellett vinni ahol épp tartozkodtak, a péktõl, aki a kis kunyhojában csinálta a kenyeret. meg volt fegyveres, aki kalapálta a fegyvereket, meg bõrkészitõ, ezek mind a kis házukban tevékenykedtek, katonákat kellet gyártani és harcolni az ellenséges néppel. ennyit tudok róla mondani, olyan 10-15 éves játék lehet.
köszi szépen elõre is!!
üdv!!
Folytassam? reggelig lehet. Nincsen olcsó Hobbi. Ha olcsó, akkor nem is igazi hobbi. A hobbi, olyan, mint a házasság. Még a gatyád is rámegy, de sok örömet, bánatot, problémát okoz.
Na abbahagyom a mélyen szántást, mielõtt parasztnak néztek...
http://www.freetvmaci.info/
Velem ugyanez van a Lego gyûjteményemmel. Azt viszont el nem adom. 😄
Gaming is believing.
Kissé off, de egy példa rólam-tõlem.
Kamaszkoromban nekiálltam makettezni. Egészen jól ment, de egy pár éve bekövetkezett esemény miatt, érdeklõdésem vesztettem iránta. Egyszerûen már nem kötött le, így pihentettem. Ez volt majdnem 6 éve, de a gyûjteményem, eszközeim megtartottam. Idén szeptemberben rájöttem, hogy csak a helyet foglalják, így felhívtam pár ilyen irányú ismerõsöm, és eladtam a készletem. Döbbenetes összeget kaptam, pedig mindent mélyen árán alul adtam el. Eddig fel sem fogtam, hogy mekkora összeg az, ami elment arra a hobbimra. Igazság szerint, ismerve a számot, össze sem merem adni, hogy valójában mekkora összeget költöttem el rá, mert ami befolyt, csak a töredéke annak, amibe került...
Szóval, a legköltségesebb dolgok közé tartozik a szabadidõ (az adott ember számára) értelmes eltöltése. Ez alól talán nincs is kivétel.
Viszont azt meg tudom érteni, ha vlaaki azt a kevés - vagy nem annyira kevés - szórakozásra szánt idejét tudatosan az õt leginkább érdeklõ játékokra kívánja szánni, és nem egy nagy halászhálóval merít az érdekesebbek közül, majd mazsoláz. Mindenki maga tudja eldönteni, hogy mi luxus neki, mi éri meg, meddig nyújtózkodhat. Egy biztos, bármely hobbiból könnyû pénznyelõt csinálni - beleértve a családot is 😊
A digitális disztribúció ugyan valóban egyre fontosabb, de a számok megtöbbszörözését azért nem kell tõle várni. Hogy vegyünk egy példát is, a Sins of a Solar Empire esetében az eladások 20%-át tette ki.
Az arányok változásához pedig az is hozzájárul, hogy a germánoknál eddig alig fogyott a currentgen (a handheldet leszámítva), az utóbbi idõben azonban szignifikánsan növekedett ezek felhasználói bázisa is.
Azaz a BIU a kiadók szövetsége Németországban. Már megint csak retail eladásokról beszél a kimutatás, online értékesítésrõl nem.
Indie-ket megint kihagyta a számokból.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A PC vásárlóközönség jó nagy része Digit distribbel veszi a termékeket. Minden nagy kiadónak van digitális disztribúciós rendszere vagy összeállt egyel... nem véletlenül...
Az online rendelt fizikai sem számítanak bele az NPD számaiba.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Persze, most jöhet istencsászár azzal, hogy "a hülye PC-s WOW", de ez csak egy kiragadott példa volt. Konzolos fronton legalább annyi kocka van, mint a PC-n. Csak míg az általam említett emberke egy játékra költ és eggyel játszik sokat, addig a többiek ezt sok programmal teszik. Nincs különbség.
Gaming is believing.
számtalan emberke található csak itt az sg-n, akikrõl hsz-eik alapján kiderül, hogy mintha nem lenne életük a játékon kívül. több (nick)nevet is tudnék konkrétan mondani, de nem fogok. akinek nem inge...
amikor valaki szinte az összes játékot - legalábbis - telepíti és elkezdi, ott már baj van, szerintem. több szempontból is.
egyrészt aki mindent kipróbál és mindennel játszani akar, nem bír kihagyni egyetlenegy olyan játékot sem, ami kicsit is érdekli, az biztos, hogy mindent lewarezol.
mert nem lehet anyagilag bírni ezt.
másrészt, ezek az emberkék kiégnek. ezért lehet az, amikor egy egyébként ha nem is hibátlan, de kétségtelenül szórakoztató játékot valaki fröcsögve gyaláz, mintha a világ legszarabb játéka lenne.
mert nem lehet ennyi játékot õszintén, önfeledten élvezni.
harmadrészt, aki ennyi játékot kipróbál, annak szinte biztos, hogy minden gondolata e körül forog, és még ha a játékidõk egyre rövidülnek is, akkor is fizikai képtelenség végigtolni mindegyiket.
mert nem lehet ennyi ideje egy normális szociális környezetben élõ (tehát másfajt szórakozás, sport, csaldá, stb. mellett) fiatalnak, hogy ennyit játsszon.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Az persze ebbõl is kiderül, hogy az árbevételek arányát az átlagban vásárolt konzolos játékok drágulása, és a PC-sek olcsóbbá válása is erõsen befolyásolja.
Akkor tulajdonképpen ugyanarra gondolunk, én mindössze azt állítom, hogy adott a konzol exkluzív felhozatala és egyéb tulajdonságai sokak számára már ebbe a kategóriába eshetnek. Más pedig a PC-vel lehet így. Korábban úgy általánosítottál, mitnha ez szinte nem is lenne lehetséges - szóval félreértettük egymást.
Az egy-egy játékkal fogallkozó példáim, meglepõ módon példák voltak 😊 Viszont látható a hatásuk, és sokan ha nem is egy játék miatt vesznek konzolt - amit én sme tartok a legjobb ötletnek -, de egy bizonyos nagy exkluzív megjelenéséhez idõzítik a vásárlást, az adja meg a végsõ lökést.
Gaming is believing.
ZÓ!
Még mindig nem érted, mit mondok.
Szerintem egyszerûen hülye, aki egy-két cím miatt platformot vált. (Aki Halo3 miatt váltott platformot az nem szimplán hülye, persze ez magánvélemény....)
Azt magyarázom, hogy minden platformnak megvannak a maga exkluzív címei. És, e mellett, hatalmas az átfedés a különbözõ platformokra kijött játékok közt. Egy HALO3 nem váltható ki a STALKER-el, vagy Crysis-al, viszont, ha az ember körülnéz, biztos talál olyan játékot, ami legalább annyira érdekli. És mivel amúgy sem tud játszani mindennel, logikusabb lemondani arról, amihez nem rendelkezek megfelelõ géppel. Én ugyanígy le tudok mondani a GTA4-rõl, pedig az idei évben azt vártam leginkább. Egyszerûen, így is van mivel játsszak, mégpedig olyan játékkal, ami ugyan annyira leköt, ha nem jobban.
Ha valaki egyetlen cím miatt platformot vált, az vagy nagyon gazdag, vagy nem kezeli helyi értékén a játékokat. Ez csak játék. Egyetlen cím nem ér meg 60-80 ezer forintot!
Egészen más tészta, ha egy adott platform a számomra annyival többet nyújt, annyival több játék van rá, ami érdekelne, annyival kényelmesebb számomra, annyival jobban megfelel a követelmény-rendszere számomra. A két dolgot felesleges összemosni, aki GTA4 miatt konzolra vált, az megérdemli, hogy hülye kockának hívják, mert az.
(Természetesen ez szigorúan a magánvéleményem, de így látom a dolgot)
Gondolom a jol bevalt modszerhez folyamodtaok, miszerint a keszitoktol ennyit vettek at a boltok es ott rohadnak a polcokon 😄
Nme tudom, hogy ki volt az, aki a Fallout 3 5 milliós PC-s eladását azzal intézte el, hogy a korábbi 4.7 milliós all-platform shipped adatra hivatkozott. Chochóval együtt azóta is várjuk a forrásodat.
NPD 2007 szeptember (PC) (elég pangós idõszak volt ez, kevés friss és nagy megjelenéssel, úgy érdemes a mostanihoz viszonyítani
Konzol
Akkor mi ez ha nem leepules ?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Gaming is believing.
Igaz nektek ez is eladasnak minosul. 😄
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Gaming is believing.
1.
2.
3.
JAPÁN SZOFTVERELADÁSOK, NOVEMBER 17.- 23.
01.
02.
03.
JAPÁN SZOFTVERELADÁSOK, NOVEMBER 03- 09.
01.
02.
03.
1. Kingdom Hearts II PS2 725,591
2. Doubutsu no Mori NDS 416,132
3. Mario Kart DS NDS Nintendo 302,742
4. Naruto: Narutimate Hero 3 PS2 Bandai 216,966
5. Pokemon Fushigi no Dungeon: Ao no Kyuujotai NDS Pokemon 157,786
6. Pokemon Fushigi no Dungeon: Aka no Kyuujoutai GBA Pokemon 156,430
7. Tamagotchi no PuchiPuchi Omisecchi NDS Bandai 156,181
8. Metal Gear Solid 3 Subsistence PS2 Konami 103,894
9. Mario Party 7 GC Nintendo 100,130
10. Kahashima Ryuuta Kyouju no Nouo NDS 93,240
Ez pedig nem is osszesitett konzol szoftver eladasi lista csak a jatekok listaja, amit eladtak azon a heten.
Nevezzuk is at a topicot szerintem a "Konzoljatekoknak lealdozott" cimre 😄
1. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King - Blizzard
2. Spore - Electronic Arts
3. Call Of Duty: World At War - Activision
4. Left 4 Dead - Valve/EA
5. Fallout 3 - Bethesda Softworks
6. The Sims 2 Deluxe - Electronic Arts
7. The Sims 2 Apartment Life - Electronic Arts
8. Bejeweled Twist - Popcap Games
9. World of Warcraft Battle Chest - Blizzard
10. The Sims 2 Mansion and Garden Stuff - Electronic Arts
Bejeweled Twist😊)) micsoda eladásojk lehettek belõle... elfogyott 1000 db?
"Vajon PC-bol mennyit adhattak el ?"
tripla enyit?