17438
  • Chocho
    Crysis, Stalker. ;)

HawX? Az a xar? :D
  • Istencsászár
    Naa valami uj címeket is sorolj már... kezdenek nalmasak lennei ezek, mindig csak ugyan az... ja hogy nincs? ott a Half Life, Doom, Battlefield ezeket mondogasd, ne ezt a 2 db rétegjátékot, harci szimulátort ami jelenleg csak pécére van, de mivel bevételeket is szeretnének látni a következő részük konzolra is jön, ami még sikeres is lehet látva a Battlefield BC sikerét, de ehhez egy bugmentes, jol kinéző játékra lesz szükség, ami ezeknek a gyenge pontjai, és persze a horror gépigény vagyis az optimalizálatlanság.

repülő szim is réteg, lévén hogy jelenleg konzolon alig van repülős játék, pécére is csak a sok éves repszimek létenek ezekbe kár belemrülni hiszen aki ebbe szerelmes az pécén fogja játszani mert arra eléretők azok a hc kiegészítők amivel ezek élvezetesek

a népnek HawX kell, nem flight szimulator... majd ha kijön a félszim Il2 360ra lehet hasonlítgatni

ezeket a kijelöléseket, egy egyszerű kezelőfelülettel meglehet oldalni 1 gomb használatával, és mivel minenki ezt használja nem érdekes az idő mivel egyenlő eséllyel indul mindenki, szóval megoldható tökéletesen lásd RTS Halo Wars...
  • Balumann
    Nah akkor még1x, hátha sikerül megérteni. Pont azt mondom, hogy a hülye konzol miatt csak butított pár gombos játékokat csinálnak már, és ha ez az irány nem lenne, jobban kihasználnák a billentyűzeten lévő sok gombot, az egér pontosságát, stb.. Van azért 1-2 kicsit összetettebb játék, mint pl. America's army, Joint Operations, Jedi Academy-ben is volt azért pár gomb, illetve szimulátor műfajban ott vannak a repülőszimulátorok.

Arma-ban a járművekhez, meg így normálisan lehet elég lenne a 12 gomb, biztos bele lehet sűríteni azt a 25-30 gombot 12 -be kompromisszumokkal, de leaderként lehetetlen, F1-től F9-ig ki lehet jelölni egyenként és mindenkinek külön parancsot lehet adni (amiket számokkal lehet a leggyorsabban kijelölni, rámenni a kijelölővel nagyon sok idő lenne).
    Nagyon kiváncsi leszek, hogy adják ki a 2. részét, mert ha így akkor az arma "tábor" 3/4 -ét biztosan elvesztik. De a legnagyobb probléma a célzás lenne, mert tényleg nehéz és szükség van az ultrapontosságra.

És még1x mondom, példaként említettem, hogy nagyon jól meg lehet oldani, hogy ne legyenek irreális mozgások (pl. a fegyver külön mozog részben a fegyvertől), a célzás ne legyen túl könnyű (fegyver továbbhúzás, mozgó ellenfelek és nagyobb távolságok, ki lehet venni a célkeresztet is tehát bele kell nézni mindenképpen a célzóba), ultrapontos célzással is legyen nehéz a lövöldözés, és legyen sokféle mozgási lehetőség (sprint, futás, gyorsséta, lassú séta, ráadásul kihagytam, hogy gugolás és hasalás közben is más a sebesség, és ha előveszi az opticot akkor is, bár lassú séta közben max 5 méterre lévő ellenséget lehet eltalálni.
  • Chocho
    Hmmm... mintha régebben még Te verted volna magad rá, hogy ilyen szép, meg olyan jó...
  • Chocho
    Mert nem toltad az 1-et...
  • Chocho
    Elhiheted, hogy meglehetősen otthon vagyok a témában, s mindössze a poén kedvéért linkeltem az oldalt. :)
  • Istencsászár
    De abba sem vagyok biztos hogy az Armához 20 gomb kell...
  • Istencsászár
    Arma és az OPFen kívül milyen össztett fs van pécére? ne nevetess már... wsad + sfhit és elsődelges + másodlagos tüzelés van az fpsek 98%ban, a maradék 1 % az arma meg az opf a másik meg max amikor valami képességed van ahhoz kell még min 1-2 gomb...
  • Istencsászár
    Akár már hétfőn a kezembe tarthatom, de majd csak 2 hét mulva. Pécén szebb? ahogy az szokott lenni a capcom portoknál, minimálisan talán az meg kit érdekel?, az irányítás meg ugyan úgy ahogy a capcom játékok 99%nál ennél is tökéletes lesz kontrolleren, bár ezt te nem tudhatod, én viszont 5ször kitoltam a demot oda vissza.
  • Balumann
    Nem a tényekkel vitatkozik senki, csak azon, hogy azok a tények tényleg jelentenek-e előnyt, vagy nem. Amiket felsoroltál az egyén (tehát szubjektív), és játék függő is. Pozitívumként hoztad fel a rezgést, a nem helyhez kötöttséget, a kényelmet (ami viszont tényleg hülyeség, mert teljesen kényelmes a billentyűzet+egér is, nekem nem kényelmesebb a gamepadot fogni)
    A többi amit felhoztál az pont azért negatívum, mert szinte teljesen lebutítják a játékokat, hogy lehessen padon irányítani. Szerintem ez sokkal nagyobb negatívum mint amiket te felhoztál, mert nem tudnak összetettebb játékokat készíteni a nagyon kevés gomb miatt. Ha ez az irány nem lenne, akkor már olyan játékokkal játszanánk valószínűleg, amikben sokkal több lehetőség van, mégkevésbé lineáris, sok taktikai és egyéb lehetőségek (fizika kihasználása), stb.
    Tudom a beszűkült látóköröd miatt ezt még nem fogod tudni megérteni, de majd egyszer talán.

Nemhiszem, hogy van olyan itt, aki ne próbált volna már konzolt, konzolon játékot, vagy ne látott volna konzolos játékmenetvideót (amit játékosok vettek fel). Bőven elég ahhoz, hogy lássuk a különbséget a 2 között.
  • Zóanagyvarázsló
    Mondjuk a RE4 még egeret sem támogatott. És ennél az epizódnál is tettek a sok sirámra, ami a harcot illeti, kíváncsi leszek, a PC-s portnál milyen megvalósítást kapunk. Szerintem marad kontrollerre optimalizálva.
  • Zóanagyvarázsló
    Volt már rá példa, hogy nem a megfelelő platform megjelölésével tették ki a képeket - valószínűleg ez történt most is. Az egyik képen pedig Box kontrolleres X van, bár ez egyáltlaán nem zárná ki a képek PC-s voltát - lásd DMC4. Egyébkétn egy bő 99%-os esély van szerintem a PC-s portra, tehát rajongóként sem lennének álmatlan éjszakáim.

Tegnapi álláspontjuk a PC-s portról
  • Micsu
    nem

tudjuk hogy pcn szebb lesz, könnyebb lesz irányítani, stb :)
  • Istencsászár
    Senkit nemérdekel a buta konzolos, primitív elvult garfu játék...
  • Chocho
    A Resi5 pc-s téma mindenkinek elkerülte a figyelmét? :)
  • TDantes
    Te egy nagyon fura valaki vagy...
  • Istencsászár
    Ne hagyd abba.
  • TDantes
    ,,akinek nincs konzolja és pécéje mert köze nincs a témához" Nincs konzolja és PC-je? Mármint nekem? Egyik sincs? Akkor szerinted mi az apám f*száról netezek? Bocs...de szerintem ne konzolozzá' annyit mert látom megártott...
  • Istencsászár
    Igaz az kussoljon akinek nincs konzolja és pécéje mert köze nincs a témához...
  • TDantes
    A tény nem az, hogy neked( vagy bárki másnak) van csak igaza...ezt mondjuk jó lenne felfogni
  • Chocho
    Resdient Evil 5 PC shotok!!!!
  • Istencsászár
    Ti még a tényekkel is vitatkoztok, felesleges szófecsérlés ami itt megy...
  • TDantes
    Nincs rezgés? Nekem ne is rezegjen az egerem...hülyét kapnék tőle...

Asztalhoz vagyok kötve...hát ja...de nem is akarok akkora kocka lenni aki az ágyból egyik kezével tökét vakargatja másik kezével a kontrollert nyomkodja...

Kontroller..kényelmes fogás? Nem tudom...de az én egeremet is kényelmes fogni

Szabadság...ezt nem értem....Viva la Kontroller? Vagy mi?

Lehetséges a 10/10-es headshot hát szerintem míg te a kontrollerel vacakolsz, én az egérrel tízszer lelövök bárkit. Pedig nem is szeretem az FPS-eket...
  • Chocho
    Karaj!!!
  • Dante73
  • Zóanagyvarázsló
    The Witcher Among 100 Best Selling PC Games Ever, Claims Developer
  • Balumann
    Az az ultra pontos célzás és irrális pontosság nagyon játékfüggő, és ha jó egy játék akkor nélkülözhetetlen az élvezetes játékhoz, és megint csak az Armed Assaultot tudom felhozni példának (tudom, takarodjak már el ezzel :D), ahol még egérrel is nagyon nehéz célozni és eltalálni az ellenséget ha kicsivel távolabb van, amikor már mm-eken múlik, hogy eltalálod-e, és még a célkereszt alap mozgását is figyelembe kell venni, egyszerűen egér nélkül esélytelen. Az irreális rángatózás és forgolódás sincs, mert a fegyver kicsit külön mozog a testhez képest, ráadásul trackIR-el (amihez elég egy kb 3000 Ft-os webcam meg egy mégolcsóbb kis fejlámpa) még a fejmozgás is külön van, bele is kell nézni a célzóba.
    Aztán 4 fajta mozgási sebesség van, van egy gyorsabb séta (lehet tartani, vagy 2x gyorsan lenyomni a váltásra), van a sima futás, van sprint (2x előre) csak utána nagyon fog mozogni a fegyver, és van egy másik gombra a nagyon lassú séta is (és akkor hasalás, gugolás). Mivel billentyűzeten sok gomb van, nagyon sok féle képpen és jól ki lehet szedni ezeket a hátrányokat, de FPS -nél amúgy sem szükséges a fokozatosság, vannak fontosabb részek.

Aztán, nekem a bill-egér páros is nagyon kényelmes (nem kényelmesebb a gamepad sem), a rezgés nagyon zavarna (kormányomon sajnos van is...). Asztalhoz vagyok kötve, de miért akarnék elmenni az asztaltól?

Szóval csak azt akartam ezzel mondani, hogy amiket érveket felhoztál, az a játékok (játékfejlesztők) hibája, túl arcadera meg egyszerűre csinálják és nem használják ki a PC-ben rejlő lehetőségeket ilyen téren sem (gyakorlatilag visszafele fejlődik, butítják hogy jól lehessen irányítani egy ilyen egyszerű controllerrel).

Splinter Cell -ben volt fontos a mozgási sebesség fokozatossága, ott görgővel lehetett nagyon jól szabályozni és tökéletes volt.
  • Chocho
    Az első dolog, amit kikapcsoltam a kontolleremnél, a rezgés volt. Agyamra ment.
  • Chocho
    Bocs, de ez faszság... Irreális forgólódás, WTF?? Leragadtál a görgős egér korszakban, vagy mi? :D
  • CS@
    Reméljük a legjobbakat, hogy nem voltál túl szorosan odakötözve ahhoz a fránya asztalhoz és most onnan szakadsz elfele
  • Micsu
    attól még lenn vagy :)
  • Istencsászár
    szakadok
  • CS@
    „asztalhoz vagy kötve vele”
    Hát ezen énis :)
    Azé nyugtass meg, hogy nem minden 360tulajt kötöznek az asztalhoz ha billentyűzetet használ, mert még a végén nem merek majd énse 360at venni.
  • Istencsászár
    fetrengek
  • [HUN]FaTaL
    Controllerrel hibátlan lehet a dodging pl. UTban :D CS-ben meg mikor kell pötyögetni a billel? A rezgésnek kb lófasz értelme van. Toljad csak az FPS-t kontrollerrel, attól, hogy így játszol az még egy rakás fos marad :D
  • Micsu
    mond már meg hogy counter stirkeban mikor kellett pötyögtetni a billel vagy egy rts ben?
    a rezgés kb a gyerekeknek tetszik, de egyébként van rezgős egér, megnyugodhatsz
  • Dante73
    Bill+egér(PC)
    + ultra pontos célzási lehetőség Igaz
    + mindenki tud vele játszani, nem kell úgymond beletanulni Igaz
    - irreális pontosság Jó játéknál nem igaz
    - az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb... nem tudom, ez alatt mit értesz
    - nincs rezgés Már van.
    - billentyű gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz Erre van a shift ctrl - futás, séta, azaz 3 állás itt is van
    - asztalhoz vagy kötve vele messze nem igaz egy gamer billre,

Kontroller(x360*)
    + kényelmes fogás
    + szabadság
    + alap rezgés
    + ravaszok
    + analóg karokkal lehetséges a előrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
    - bele kell tanulni
    - lehetséges a 10/10 headshot, de valószínűbb hogy nem mindig sikerül
    Ezeket nem igazán tudom kommentálni, addig még nem jutottam.
  • Balumann
    Nah, megint irányítás vita. Szerintem a legjobb, ha minden játékhoz ki lehet választani, hogy mivel szeretnénk játszani.

Nekem így a 4-5 év után van kormányom, gamepadom, joystickom is a bill-egér páros mellé (egyik sem egy profi ,de teljesen jól lehet mindegyikkel irányítani a megfelelő játékot). Én nem szeretnék FPS-t, repülőszimulátort meg stratégiát gamepaddal (bár eleinte úgy játszottam IL-2-t meg Flight simulatort is... szerencsétlenkedni jó volt vele), autós játékot meg billentyűzettel irányítani.

Nem játszok már én sem túl sűrűn, és csak 2 játékkal (Arma és IL-2 Sturmovik), és meggyőződésem, hogy PC-n lehet legjobban játszani. Armed Assault-ban trackIR -el (vagyis webkamera + fejlámpa módolva), coop módban (saját készítésü, illetve letöltött küldetéseken), TS mellett, hihetetlen és szinte megunhatatlan a rengeteg bug meg buta AI és kis szaggatás ellenére is, pedig már nagyon régóta játszunk vele ;)
    Már csak ez a 2 játék miatt is jobban megéri a PC így :D
  • Istencsászár
    FPS/TPS

Bill+egér(PC)
    + ultra pontos célzási lehetőség
    + mindenki tud vele játszani, nem kell ugymond beletanulni
    - irreális pontosság
    - az ember hajlamos az irreális rángatózásokra, forgolódásokra stb...
    - nincs rezgés
    - billentyű gombokkal nem lehet fokozatosan haladni, vagy nyomod, vagy elengeded, vagy pötyögtetsz
    - asztalhoz vagy kötve vele

Kontroller(x360*)
    + kényelmes fogás
    + szabadság
    + alap rezgés
    + ravaszok
    + analóg karokkal lehetséges a előrehaladási sebesség fokozatos váltása és megtartása
    - bele kell tanulni
    - lehetséges a 10/10 headshot, de valószínűbb hogy nem mindig sikerül

*PS3 kontroller egy elavult konstrukci, elrendezésben és ergonómiában is jobb a 360, egyedül a dpad ami jobb a dualshokkon
  • Chocho
    kontroller formatervezése = játékok.
    billentyűzet formatervezése = MUNKA

Attól függetlenül igaz ez, hogy én imádok billentyűzeten játszani (persze szigorúan olyan játékokat, amiket rendesen írtak meg rá).