17438
-
Zóanagyvarázsló #10621 Igen, ez a szokásos, mondhatni korrekt szint a műfajban. Az első részben viszont igenis feltűnt, hogy meglepően ügyesen, és akár nagyobb távot is megtéve az ember hátába kerülnek, megpróbálják bekeríteni, meglepni. És nemcsak azzal, hogy a fedezék más végén bukkannak elő :)
(Maga a játék viszont ezzel együtt is unalmas volt számomra.) -
#10620 Fear 2 demoba is teljesen jó volt, igaz én az 1el nem játszottam, de ha nem csinál hülyeséget akkor fel sem tünik hogy most mennyire okos vagy mennyire buta, arra a pár mpre amig meglátom és megölöm... -
Zóanagyvarázsló #10619 Az jó, ha így van, mert a mai napig örülni lehet, ha FEAR, sőt egyáltalán a HL szintjét megütik e szempontból. Ugye demó alapján ez még a FEAR 2-nek sem sikerült... -
#10618 Ai teljesen jó, bujkál, egymással kommunikálnak, taktikusan támadnak, változtatják a pozíciójukat... egy non stop akció shúterbe kell ennél több? -
#10617 Már hiányoztál. -
#10616 Nyilván -
#10615 konzolos játéknál=konzolosnak -
#10614 Igen éppenséggel én játékmenetre(fizika kihasználása, taktikai lehetőségek, szabadság, fegyverek és sérülések realisztikussága), AI-ra (rekaciók, taktikázás, fizika meg terep kihasználása), illetve irányításra (összetettség, mozgási és tevékenységi lehetőségek) gondoltam, de nyilván ezek a legkevésbé lényegesek egy konzolos játékban... -
#10613 A CS-t meg mégtöbben. És? -
Zóanagyvarázsló #10612 Így már értem. Csak azért volt fura, mert Balumann inkább a játékmenetre, mesterséges intelligenciára célzott, tehát ez aligha elégítené ki :) -
#10611 TrackIR annyira el nem terjed dolog hogy mint érv felesleges felhozni... neked lehet hogy van, de én nem ismerek senkit az ismerősi körömbe akinek lenne, de azt is megkockáztatom hogy a többésgük sosem hallott róla.
Ne keverd a dolgokat, attól még simán előjöhet a kompatibilitás és jöhet a hibakeresés a fórumok nyálazása stb... aztán jöhet az options és a butítás, optimális frém beállítása stb, én csak arra válaszoltam amit írtál:)
X360on nagyon Halo3aznak, Codoznak és GTA4eznek amióta ezek megjelentek bomba biztosan az első 3ba vannak, vagy a Forza 2 ami szintén sláger a hc autós körökben, ugyan ugy megvannak ezek mint pécén...
Most volt hírezve pár napja
"A Halo 3 a megjelenése óta folyamatosan ott található a legnépszerűbb online Xbox 360 játékok között, így bizonyára senkit sem lep meg, hogy gigantikus mérföldkőhöz érkezett a harmadik rész.
Szombat este, egy három percig és tizenkilenc másodpercig tartó Infection meccsen a Foundry mapen négy játékos hatalmas mérföldkövet élt át, ráadásul úgy, hogy egyikük sem tudott róla: mint kiderült, ők játszották az egymilliárdomodik online meccset a Halo 3-ban.
Az egy egyes, és utána kilenc nulla. A fenti meccsátlaggal számolva ez úgy 2,3 millió nap folyamatos játékot jelent, ami 6300 év, több, mint hat évezred - kinek melyik adat tetszik.
A játék népszerűsége pedig továbbra sem apad: a Halo 3 2008-ban is a legnépszerűbb játéknak bizonyult az Xbox Live-on, és könnyen lehet, hogy idén is ő fogja elhódítani ezt a címet."
lehet hogy ezt a játékot többen játszák mint az Armát és Il2őt együtt véve jelenleg is multiba...
-
#10610 A normális mozgásanimációk, grafikában mind a kettő top, de annyira eltérő a látványviláguk hogy felesleges összevetni. -
Micsu #10609 ő ezt úgy mondta hogy megnézte a demot meg a gt video reviewet
császár: a killzone 2 demo pontozással még adós vagy ha toltad -
#10608 Nemigazán érted amit mondok, Arma-val jóval többen játszanának ha kevesebb bug lenne, meg jobban optimalizált. De az Arma/Opf és az átlagos FPS között is van "hely", PC-n azokat tudnák eladni leginkább, mert sokkal több időt igényel, ki lehet használni a billentyűzet sok gombját, etc... És emellett nagyon fontos a módolhatóság meg pályaszerkesztő, az nélkül tényleg nincs is értelme megvenni egy ilyen játékot, RS Vegas 2 például itt bukott meg (nameg persze a bugjai miatt is).
A kevésbé igényes casualoknak, akik az újabb multiplatform játékokat szeretik, azoknak kellene konzolt venni, PC-re meg jöhetnének az összetettebbek (még ha nemis annyira, mint egy Arma vagy IL-2).
Nem véletlenül írtam ezt a TrackIR -es dolgot, egy nagyon olcsó genius webkamera, és egy fejre rakható led-el (illetve idális esetben 3 -al) nagyon meglehet dobni a játékélményt, kétlem hogy ez pl. konzolon lehetséges lenne.
"pécén nem úgy működik h beteszed a lemezt? install és indít? vagy 2 óráig írod az indítófájlt?:) ejjha... "
Hehe, legelőször ott szálltam be ebbe a vitába másik topikban, amikor azon ment a vita, hogy mennyivel egyszerűbb konzolon játszani, mert PC-n fel kell telepíteni, helyet csinálni, drivereket frissíteni, beállítani a grafikát ami sajnos nem mindig megy maxon a konzollal ellentétben, ha jól emlékszem ezzel még te is vitatkoztál, örülök hogy elindult valami észheztérés szerü folyamat.
És miért cska az én igényeim lennének, nagyon sokan játszanak IL2-vel, szerintem LockOn -al is, meg Arma-val is, főleg idősebbek, nagyon sok magyar is. Magyarok közül van aki már több mint 7 éve il-ezik, és mostanában is sokan csatlakoznak meg veszik meg a játékot. Kíváncsi vagyok ez melyik x360-as játékról lesz elmondható 5-6 év múlva. -
Zóanagyvarázsló #10607 *
hogy mi az ereti gondoaltod
Eredetileg: eredeti gondolatod lett volna. De így jobban hangzik :) -
Zóanagyvarázsló #10606 Killzone 2ben benne van ami a Crysisból hiáyzik.
Konkrétan mire gondolsz?
Egyébként elég más stílusú ahhoz a két játék, hogy csak óvatosan lehessen összemérni őket. -
Zóanagyvarázsló #10605 Nem is szó szerint értettem, csak arra céloztam, hogy a portolás miatt szokás lehúzni. A mellbimbók hiánya olyan szinten huszadrangú dolog, hogy aligha érinti egy játék minőségét (mert ugye a fogalmazásod miatt kissé összegabalyodott a kettő, és én nem tudhatom, hogy mi az ereti gondoaltod).
Amúgy ne érts félre, mert egyetértek veled, és az említett SP jelenet is az egyik kedvencem, csak azt mondom, hogy ettől nem lesz jobb vagy rosszabb egy játék, akkor sem, ha stílus miatt úgy illene, ahogy mondod. Na meg ez egy egyszerű moddal megoldható probléma, legalábbis szokott készülni ilyesmi, olyan játékhoz, amihez nem kellene :) -
#10604 "már az arma-nál is tovább juthattunk volna"
ezt nemértem, milyen játék jelent meg ami kicsit is hasonló az Armához? OPFhez? mi köze ennek a konzolhoz?
"Persze valakinek jók ezek az egyszerűbb konzoljátékok, berakja a lemezt"
pécén nem úgy működik h beteszed a lemezt? install és indít? vagy 2 óráig írod az indítófájlt?:) ejjha...
"pc-re mindent kiadni, konzolra pedig az ilyen egyszerűbbeket"
a saját igényeidet ne vetítsd ki globálisan, pécén játszók többsége casual, nekik nem kell Lock On, nem kell Arma, nem kell iracing... ha ez így lenne akkor mindenki konzolt venne mert játszani szeretne egy jót, normális játékokkal, és ettől pécére nem lenne több szim:)
"Csak Arma-val meg IL2-vel játszok mostanában"
ez a te igényed jelenleg, ezért veled különsebben nem kell foglalkozni, nem vagy potenciális vásárló aki pl rohanna Resident Evil 5ért jövőhéten
"ha konzolon ilyen egyszerűbb játékokat el lehet adni szép grafikával"
ugyan azok a slágerek konzolon mint pécén, kisebb nagyobb eltérések vannak itt ott, de lényegében egyforma... egy Fallout 3 is nagyon szépen megy konzolon ( ha nem jobban ) Witcher is szépen fog teljesíteni mert rengetegen várják erre van igény és nem azért mert bonyolult játékok, ilyen nem létezik, hanem mert jók... persze idő kell ahhoz hogy az ember beletanuljon, de mihez nem?
"Crysis -t sajnáltam hogy olyan lett, és nem mutatták meg milyen egy jó játék."
Killzone 2ben benne van ami a Crysisból hiáyzik.
-
#10603 AhhA!
Nem. Szerintem eleve nincs is benne. Pedig ebbe a játékba kellene, hiszen a "valóságot" akarja ábrázolni. Félreértés ne essék, nem rakok nude patch-ot a Tomb Raiderre, de pl a Maffiában használtam. (Ott a bordélyban szüntette meg a takarást, kizárólag) Mert ott kell.
Emlékeztek a South Parkra, mikor Cartmen pucéran megy át a színpadon? Onnan nem gond, hogy kiverték a kis srác szemét... Ez a GONDOLKODÁSMÓD a legirritálóbb. -
Zóanagyvarázsló #10602 Tehát a GTA4-gyel az az igazi baj, hogy a portolás során kihagyták a mellbimbókat -
#10601 Nem, csak (én úgy értettem) egyenlőségjelet próbáltál tenni a minőség, és a példányszám közé. NFS jó példa a dologra, hogy nagyon nincsen ott semmi... Kettő köszönőviszonyban nincs egymással.
A "furcsa" gondolkodásra pedig egy másik példa;
GTA4. Rendőröket gyilkolászunk kedvünkre, tömegmészárlást végzünk, stb... De egy mellbimbó az nincsen a játékban. (igen, hiányzik! Az ÖSSZKÉP miatt) Pedig, ugyan mindkét dolog természetes valamilyen szinten, egy női, (vagy férfi, kinek kinek ízlése szerint) test mégis sokkal természetesebb. (Kellene legyen)
Tehát van egy állprüdéria, egy profithajhász kiadói rendszer, és máris kész a GTA4, vagy bármi más, hasomló, "minőségi" termék. -
#10600 Persze hogy eltűnőben van, csak addig kellettek amíg nem vettek elegen konzolt. Alap esetben a legjobb a fejlesztőknek és a kiadóknak ha mindenre kiadják a játékot, még régebbi konzolokra is.
Majd jön az új generáció, és hogy hű mit tud majd az, és CSAK erre fog megjelenne ez meg az mert a PC meg a másik szar, aztán lehet folytatni a mások győzködését, hogy melyik a jobb. -
#10599 Nah akkor azt mondom, hogyha nem lenne konzol, és PC-s irányba haladtunk volna, tehát összetettebb, játékokat kezdtek volna el gyártani, már az arma-nál is tovább juthattunk volna, kevesebb bug, jobb AI (amik a hátránya sajnos az arma-nak), jobb modolhatóság és fejleszthetőség, és jóval nagyobb réteget vonzana.
Persze valakinek jók ezek az egyszerűbb konzoljátékok, berakja a lemezt, és már játszhat is egy gyönyörű játékkal, amihez nem kellenek hetek, hogy megtanulja irányítani a játékot. Normális esetben itt kéne, hogy ketté válljon a PC és a konzol (pc-re mindent kiadni, konzolra pedig az ilyen egyszerűbbeket), és nem az általános játéklebutítás miatt a konzolt tekinteni elsődleges platformnak, és azon vitázni, hogy azon jobb-e játszani.
Csak Arma-val meg IL2-vel játszok mostanában, mert szinte akármeddig lekötnek, kihívás megtalálni a megfelelő taktikát, összejátszani, teljesíteni a küldetéseket (mivel nem lineáris elég nagy szabadság van). Sajnos ezek egy konzolos játékban nincsenek meg, pedig a korábbi fejlődést tekintve rég alapnak kellene lennie. Persze így több bevételhez jutnak a kiadók, meg a konzol gyártók, minek jobb játékokat csinálni PC-re, ha konzolon ilyen egyszerűbb játékokat el lehet adni szép grafikával.
Crysis -t sajnáltam hogy olyan lett, és nem mutatták meg milyen egy jó játék. A Warhead játszható, de én mondjuk a nagy hype miatt vártam olyanokat, hogy az ellenség fedezékbe megy, nekemdob tárgyakat, gránátot visszadob, meg jobb fizikát, stb..
Far Cry 2 milyen lehetett volna, ha a PC-sek igényeit célozzák meg. -
Zóanagyvarázsló #10598 Én pedig ma a Chaos Gate-tel játszottam. Pedig - FDD-t leszámítva - a legrégibb alkatrész is 2006-os a gépben. Sőt, telepítve van a HoMM III, az Alied General, Dungeon Keeper 2, a Phantasmagoria és a Need For Speed: High Stakes is. És ez még mind DOSBOx nélkül. A Dead Space, a King's Bounty és a DoW2 sem sértődött meg miattuk.
Azért szégyelljem el magam? :) -
#10597 A játékokat ugy készítik hogy annak széles közönsége legyen, ezért válnak multiplatformá, az exluzivitás eltünőben van ez tisztán látszik pl Capcom, mert nem éri meg, persze egy Halo nem lesz PS3on soha ahogy egy GT sem lesz más platformon... de egy FF13, Tekken, DMC stb... könnyedén vált multiplatformá.
Sims lehet jó játék és biztosan az is hiszen nagyon sikeres a non gémerek körében, azt nemtudom nagyon elképzelni hogy te vagy innen bárki is 1 óra belezés hentelés után leülne Simsezni a legújabb tündibündi kiegészítővel:) nem mi vagyunk a célcsoport.
Nem látom h rossz játékok lennének, a minőség még mindig elsődleges, persze kivételek vannak, mert a népnek NFS kell legyen az akármilyen trágya sok millió megy el belőle, mert erre van szükség, de szerencsére ez nem álltalános, szóval nincs itt nagy probléma, sőt... -
#10596 Azért egy high-end gépen nyomni a Sims 2-t elég... hát ööö, izé... -
Zóanagyvarázsló #10595 Senki nem mondta, hogy az üzleti sikertől lesz jó egy játék. Inkább pontosan ugyanazt, mint te: a bevétel mozgat mindent, ezért válnak az említett játékok is multiplatformmá.
Egyébként mi a baj a Simszel? Attól, hogy legtöbb férfi hardcore játékosnak nem kenyere (nekem sem), még lehet profi. (És most nem az ikeás bútorokra és társaikra célzok.) Lehet nem szeretni, de az említett kereskedelmi tévés példákhoz inkább nem hasoníltanám. -
#10594 "A plazmatévén nézni a Mónika Show-t ugyanis szerintem az igénytelenség netovábbja..."
Még jó, hogy nincs plazmatévém.
Mellesleg igazad van. -
#10593 Az emberek nagy tömegben hülyék sajnos. Ezért nem értem, miért jössz állandóan a bevétellel. Azért, mert egy SIMS nagy tömegben kel el, nem biztos, hogy (más szempontok szerint) egy jó játék. De mondhatnám a Mónika Show-t is, vagy a Barátok közt-et. Mindkettőt sokan nézik, nagy bevételeket produkálnak, tehát JÓK? Sajnos, ma nem a színvonalas szórakoztatáson, hanem a bevételen van a hangsúly. És az átlagembernek olyan jó ízlése van, hogy az fáj!
Úgyhogy szerintem a minőség és a bevétel közé ne húzz egyenlőségjelet, mert sajnos nagyon nincs arányban a kettő. (Mondhatnám, hogy emiatt lehet FPS-t eladni konzolra, egyáltalán, de nem teszem.) Igénytelen világban, illetve ál-igényesben élünk. A plazmatévén nézni a Mónika Show-t ugyanis szerintem az igénytelenség netovábbja... -
#10592 Nem teljesen mindegy? irhattam volna Lock Ont is. -
#10591 Van Combat Flight Simulator is. :) Mellesleg nem hasonlította őket össze, hanem arra célzott, hogy a FS sajnos nem vonz annyira sok játékost, mint egy kommerszebb repcsis shooter. Ez pedig - PC-s ipar ide, fanboyok oda - így igaz. -
#10590 Úgy van hasonlíts egy katonai repszimet egy polgárihoz :D Gratula. -
#10589 Tom Clancy's HAWX (X360) 76.55%
Mi alapján? mert pénz kell nekik az eladásokból, mert sok munkát, pénzt fektetnek bele, és nem csak egy réteget akarnak kiszolgálni, abból nem lesz nagy profit, a multiplatofrmá válás egyértelmű üzenet.
-
#10588 Nem, ha vérzik, akkor be kell kötözni a sebet, erre van gyorsbill. :D Ez van a sima 1.066-ban is, csak ugye ott nem ilyen drasztikus a hatás. :) -
#10587 És ahhoz plusz gombok kellenek hogy ha vérzel és kúszni tudsz? félreérted, nem erről van szó:) -
#10586 Mi alapján mondod, hogy bevételek kellenek, tudod hányan vették meg az IL-2-t meg Arma-t az elmúlt 2 évben körülbelül? Rengetegen. IL-2-vel több ezren játszanak ma hyperlobbyn (nem tudom ebből, hogy mennyien eredetivel, de mivel már elég olcsó, vszínűleg elég sokan). Battlefield 2-vel is játszanak rengetegen, bár az is egyszerű csak nem lineáris.
Hawx -et ahogy látom lehúzzák rendesen PC-n, vajon miért? Persze tudom, PC-s mentalitás hát persze, meg a paraszt PC-sek nem tisztelik a fejlesztőket. Ugye?
Annak az IL-2-nek meg vszínűleg több köze lesz a Blazing Angelshez mint az il-2-khöz, ami végülis látványos, izgalmas, de nemhiszem hogy lesz aki több év után is játszik vele meg megveszik. -
#10585 Hát azt elhiszem. Akik eddig próbálták, nagyrészt ki voltak akadva... Nem is értem, mit gondolt az Ubisoft. -
#10584 Ronda, akad, atomvillanás, homály, nekem szar mert elég sokat Ace Combat 6oztam, ami még most is a legszebb, fix 60 fps és tű éles... Havxben tartalmilag kicsivel több dolgo van, de amikor elkezdett nekem akadni, kiléptem és del ez ugy kb 2 percre az indítás után volt. -
#10583 A S.T.A.L.K.E.R. nem. Pláne az Oblivion Lost mod után. :P Egy kicsit vérzel és már csak kúszni tudsz... -
#10582 Irányítás szempontjából tök átlagos mind a kettő...