A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja de nálatok ez az a nagy igényesség amit mindig emlegettek

az meg a másik hogy havernál gta4eztem 360on, framegondok ott is akadnak de csak akkor jöttem rá hogy miféle popupról beszéltek állandóan mikor a saját szememmel láttam, ez nektek igényesség? Bementem a fegyverboltba és csak az eladót láttam benn kb 2 másodperc alatt építette fel elõttem a terepet hát én már nagyon rég tapasztaltam ilyet pcn, mass effekt is megvan a srácnak inkább meg sem néztem, ennyit az igényességrõl! Tudom azóta van már hdd install, vehetsz vinyót vagy új boxot, 1 éve még azzal dobálództatok hogy csak berakom a lemezt és megy a játék, nem kell patch + install azóta már a konzoltársadalmat is elérték ezek a gondok

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Istencsászár
A multiplatfomrok és az exluzívok közt van némi különbség... az exek sokkal szebbek, és jobban kihasználják az adott hardwert ( de a multik közt is akadnak nagyon szépek ), bár ez fõként a konzolra igaz mert pécén még az exekre is ráfér pár raklapnyi optimalizáló peccs ( krájzis, stalker ).

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

dronkZero
Nem volt, de már van. Egyébként Már Medium grafikán többet tud, mint bármelyik azóta megjelent multiplatform játék PC-n.

Igen, megizzaszthatja a csúcsvasakat is, de _NAGYON_ jól skálázható. Emellett ezt igen vicces indoknak felhozni, mert a hardver PC-n behozza ezt a lemaradást. Ha úgy tetszik, vedd külön játéknak a Crysis 2007-es, 2008-as, meg 2009-es csúcsPC-t...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Istencsászár
Prológ van, már az is állejtõs, és még van tengernyi idejük finomítani rajta... masszív világbüntetés lesz.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
"Lehet, egyszer kijön konzolra, de olyan kinézete, mint PC-n, sosem lesz"

Ezt nem tudohatod, olyan minõségben biztos nem lesz mint high end pécéken, de gyönyörûre meglehet konzolra is csinálni... persze pécére sem tudták optimalizálni, akkor a konzolról ne is beszéljünk...

Dante73
Még konzolon sincs. Majd jövõre...

http://www.freetvmaci.info/

Dante73
Tegyük hozzá, hogy megjelenésekor, pl én az akkori Tomb Raideren vettem észre a dolgot. Volt benne egy next-gen kapcsoló. A különbség ég és föld volt, az akkori gépem simán meghalt alatta. Konzol vígan vitte.
Most ez a helyzet a Crysis-al, csak fordítva. Lehet, egyszer kijön konzolra, de olyan kinézete, mint PC-n, sosem lesz. Pedig a játék 2007-es, és most 2009 van. Talán a következõ generáció. Illetve, azon biztosan, csak az a gond, hogy 2 év, és mi PC-sek majd megint kapunk valamit, amirõl az akkori konzolos álmodni sem mer majd. És egyre többet.
Kíváncsi leszek pl a Witcherre, konzolon. Nemcsak az irányítás miatt, de szerintem a kinézete se fogja megközelíteni a PC-s verziót, de ha mégis, tuti akkor is, hogy akkor "tömeg" nem lesz a városokban, egyszerûen kevés hozzá az 512Mb...

dronkZero
Nem tudok hozzászólni, azt sem tudom mi az... Valami autós? 😄

Gyanítom, hogy nem a gépigény miatt nincs PC-n...

Istencsászár
Amúhy a Krájzist kár felhozni, olyan mélységben amirõl te beszélsz nem volt gép amin normális kereketen belül futtatható lett volna egy jó hosszú ideig, talán még a mostani csúcsvasakat is megizzasztja... amúgy tényleg szép, bár én nem a grafikát hanem a fizikát emelném ki, ami elég kellemes.

Istencsászár
GT5, akarsz róla beszélni?

dronkZero
Crysis.

Grafikában, fizikában, AI-ban kenterbe ver minden más játékot. És itt nem kell szûkíteni a kört, hogy konzolos játékot, multiplatform játékot, nem. MINDEN játékot aláz. Még idén is fog.

És a felbontás és AA csak a hab a tortán, a hangsúly a dinamikus objektumokon, fényeken/árnyékokon és a nagyfelbontású textúrákon van. És ez még 2007(a nextgen elavulásának éve). 😛

Technikailag elavultnak tekinthetõ, már a 2007-es PC szintet sem tudják hozni a konzolok.

Akarsz még beszélni róla?

Istencsászár
Jobban néz ki igen minimálisan fõkeént köszönhetõ a nagyobb felbontásnak és több AAnak, majd ha tényleg jobban néz, ergó más lesz, akkor visszatérhetünk erre.

Bucser
Nézd meg a tavalyi multiplatformok mindegyike kivéve a borzalmas port GTA IV-et sokkal jobban néz ki és fut PC-n mint konolon valaha fog. ez csak mélyülni fog. ha pedig nem multiplatformokról beszélünk akkor ez a szakadék még mélyebb.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Istencsászár
Drasztikus változások lehet hogy lesznek a következõ években, bár kétlem, eddig sem történtek ilyenek ezen 3 év alatt ez után sem lesz, ismétlen ez nem PS2 és Pc éra, az egy kicsit más volt...

FlyHigh
3 évre elõre nem lehet beszélni, fõleg nem hardverek és játékok terén. Ami ugye biztos, hogy amíg a PC fejlõdni fog, addig az X360 marad mostani állapotában és ez a kettõ közti különbség drasztikusan fog jelentkezni fõleg a grafikában. Ennek egyszerûen ez a rendje és a földön nem lesz olyan programozó aki a pc-s szintet 3 év múlva is tudni fogja tartani konzolon.

Thrash \'Till Death

Istencsászár
"Ha rendesen optimalizálják, nagyságrendekkel szebb, jobb (lenne) mint a konzolos"

Ezért nem fogok soha porszívóval mosogatni😄DDD ki vagytok akadva amikor ti döntötök arról hogy min játszokotok, hol itt a probléma? aki pécét vett a GTA4 maitt ( csak egy példa ), csak is magára vessen.

Dante73
Tévedésben élsz.
Hol elfogadható az, hogy veszek egy High-End PC-t, erre szarnak optimalizálni? Vegyek konzolt? Ne nevettess már, hogy azért költsek 2x annyit, (PC + Konzol) mert egyesek nem jól dolgoznak....
Ez cseppet sem változtat azon, hogy a PC sokkal jobban kihasználható... (lenne).
Hiába egy csoda, amit a vége felé kihoztak konzolból, nézd meg pl a PC-s Colin McRae2-t, és a konzolost. Ég és föld.
Lassan, de biztosan SOKKAL jobban fognak kinézni a PC-s játékok. Azért a GTA4 optimalizálása is (illetve annak elmaradása is egy irányba mutat. Ha rendesen optimalizálják, nagyságrendekkel szebb, jobb (lenne) mint a konzolos. Tudod mit? Valahogy nem hiszek a véletlenekben... M$ beszáll a boltba, és kapunk egy fosch-t, mellé az üzit, vegyé kondzót... Mikor akinek szeme van, és lát is vele látja, hogy a konzolos verzió a határon táncol, (Pop-up már befigyelget konzolon is) míg a PC-s verzió optimalizálására tesznek, magasról... Csak nem azért, mert konzolra jóval drágább a játék, meg amúgy is, minél több konzol fogy annál jobb?
Mert van egy ilyen kinézete a dolognak, hogy nehogy már jobb legyen PC-n a gamma... Hiába lehetne.
Mikor erõszakos "térítésrõl" beszélek, ezekre gondolok. Nem hajlandók rendes munkát végezni, hátha elmegy még egy pár konzol.
Hát, köszönöm, kenjék a hajukra. Ezt én nem eszem meg, aki pedig igen, és még örül is neki, annak csókolom az önéletrajzát....

Istencsászár
Nem lesz olyan, PS2 hardwere elég egyenge volt, és egy csoda amit kihoztak belõle az egyes fejlesztõk, ezek a mai konzolok sokkal erõsebbek és sokkal kisebb az eltérés jelenleg is és majd gen végén is mint ezelõtt. Jelenlegi konzolok egyes paraméterik még mindig jobbak mint a pécéjé...

dronkZero
Crysis.

Istencsászár
Az exluzív pécés játékok sem szebbek annyival hogy erre azt lehessen mondani hogy a konzol elavult visszafogja azt. Felbontást egekben lehet tenni és AAt rátolni akinek van high end pécéje és ennyi, ez számomra nem jelenti azt hogy a pécé jobb.

A pécénél ott vannak a lehetne szavak hogy lehetne optimlaizálni, ki lehetne hozni, mindent lehetne, de nem ez a helyzet. A fejlesztõk sem hülyék, nem azzal fognak szórakozni hogy pécére bencsmárkokat fejlesszenek a kártáykhoz és optimalizálják le a csúcsvgakra... már csak a belefektett munka és az eladások sem érnék meg.

Aki pówerpécét vett és siránkozik hogy jajj de nekem mennyire erõs a gépen és a konzolok miatt nem tudom kihasználni az magára vessen, vegyen egy játékgépet na pedig egy kihasználatlan erõmûvet.

FlyHigh
3év múlva kb majd olyan lesz az x360, mint az utolsó idejében a ps2. Hát szépnek már nem szép, igazából a programozók már nem is férnek el rajta, számítógép után box elé ülve csak a fanyalgás lesz. Szerintem a jövõben ezek az életciklusok is csökkenni fognak, lehet ebbõl a konzolos dologból nagyobb üzletet csinálni úgy is, hogy ne lehúzásnak érezzék a felhasználók.

Thrash \'Till Death

koschwarz
"Nagy tévedés hogy az a fejlõdés ami a pécén megy."

lol?

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Istencsászár
"azt nem feltétlenül kell kivárni. Inkább fejlõdjünk, lépjünk túl."

A GT5öt miért csinálják ennyi évig? az exluzívik miért olyan szépek? mert vabn idõ, pénz, szakértelem... a PS2bõl is a generácuió végén jöttek a legszebb játékok, mert a fejlesztõk tökéletes kiismerték a hardwert, trükköztek össze vissza és a végeredmény állejtõs lett. Nézzetek meg olyan játékokat amelyek ebbe a generációban jöttek ki mérföldekkel szebbek az elõzõ résznél. PGR3 => PGR4 , GoW => GoW2 , Resistance => Resistance 2 stb... és ha ezeknek a játékoknak lesz ebben a generációban egy következõ részük az is ráfog verni az elõzõ részre.

Nagy tévedés hogy az a fejlõdés ami a pécén megy. Az nem fejlõdés hogy az órajelekt, ramokat emelgetjük az szuflát ad, de pont pécén értelmetlen hiszen nem optimalizálnak az adott kártyára hiszen minjárt jön a következõ architektúra.

koschwarz
az a jó, hogy a jelenleg középkategóriának (talán már csak annak is az alsó szegmensébe tartozó) megfelelõ gépemen minden konzol-játék port vagy eleve pc-re is készített játék gyakorlatilag max grafikán megy, amellett, hogy sokszor a pc-s változat turbózott grafikával jön ki (hozzáteszem a rend kedvéért, dx9-ben, xp miatt). csak a legutóbbiak: fallout3, farcry2, dead space.

(kivéve persze az ilyen extrém eseteket mint milyen a gta4-port, bár az meg speciel hidegen hagy, vagy eredeti pc-gammaként a crysis)

tehát, amíg generációváltás nem lesz a konzolgépeknél, addig nem igazán kell gépet cserélnem nekem sem, tekintve hogy manapság gyakorlatilag nincs eredeti pc-játék...(de pl. a stalker clear sky is maxon van).

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Dante73
Ez a legnagyobb gond a konzolokkal. Élettartamuk harmadánál egy elavult gépezetté válnak, ha erkölcsi értelemben nem is, de technikailag mindenképp. Gondoljunk bele, hogy 512Mb memória van bennük. Ma már egy vicc. (Mikor kijöttek, mondjuk akkor is poén volt; tudni lehetett, hogy NAGYON kevés, mégis, mit ki nem lehet hozni belõle...)
Ezért is fájó pont, hogy ma bármelyik PC-s gémet negyed akkora gépigénnyel ki lehetne hozni, (legalábbis ami konzolról jön) mi több, kellene kihozni, csak ugye, az optimalizálás idõ, pénz, munka.
Nézhetjük bárhonnan, ma a játékok kinézetét már visszahúzza a konzolok jelenléte, hiszen sokkal erõsebb a PC, viszont a készítõk szeme elõtt ott lebeg egy esetleges konzol-átirat, másrészt ugye minden játékgyártó konzolra is készít játékot, így nem tesznek maguk alá, egy olyan PC-s játékkal, ami konzolon megvalósíthatatlan, mert ártana az üzletnek. Jópáran azonnal váltanának PC-re, legalábbis, akik a grafikára verik. Az pedig ugye jelentõs bevételkiesést okozna...

Chocho
Én is így gondolom. Danténak és istencsászárnak is igaza van a maga módján, de azt, hogy hülyeség így gondolkodni, nem tartom ésszerû véleménynek. Ezek a gépek már csak a rájuk ragasztott jelzõ miatt "nextgenek". Régi típusok (a PS3 is két éves!), elavult technológiával és az IT szféra más területein már rég utolért programozói háttérrel. Persze itt jön be a képbe Dante, s mondja, hogy mindig lesz rá jobb és jobb - igaz. De azt nem feltétlenül kell kivárni. Inkább fejlõdjünk, lépjünk túl.

Gaming is believing.

Istencsászár
Ez nem pécé hogy évente cserélgetik, most van életciklusa felénél.

FlyHigh
3év? Nem tudom így hirtelen elképzelni, hogy addig kitartson. 3 év rengeteg idõ, még akármi forradalmi dolog jöhet...

Thrash \'Till Death

Dante73
Egyrészt az konzol határát rég elérték, (Mellékes, melyik konzolról beszélünk) talán az elsõ játékkal, másrészt, sosem fogják elérni, a büdös életben....
Ugyanis optimalizálni mindig lehet rajta még egy kicsit, egy kissé gyorsítani az adatáramlást, hozzátenni ezt, elvenni ezt-azt...
Tehát eleve baromság a kijelentés. Optimalizálást csak abbahagyni lehet, befejezni nem. Tehát, ha el is érték a maximumot, az a sajátjuk, nem a gép maximuma. Azt meg rég elérték, ugye, legyenek büszkék rá!
Jó példa a GTA4 PC-s portja. Ott elég hamar befejezték az optimalizálást, de mondjuk egy FarCry2-nél nem adták fel olyan könnyen, de BIZTOS, hogy azon is volna még mit csiszolni...

Istencsászár
Még egy 3 év mire jön az új konzol.

RF készítõi egy noname csapat, egyetlen nextgen fejlesztésük volt Saints Row 1-2 ami ugye se nem tökéletes, se nem használja ki a gépet.

Saints Row 2 grafika:

"Azt hiszem ennek megfelelõen egy erõs közepest érdemel a látvány, talán többet is kaphatott volna ha a tisztelt fejlesztõk bõkezûbben bánnak a speciális effektekkel.A fizika a Havok motort használja, ettõl függetlenül valami csapnivalóra sikerült"

"Kézhez kapjuk az irányítást és rögtön ledöbbenünk. Jöhet a kérdés, hogy ez most mégis micsoda?! A PS2 színvonal úgy gondolom enyhe kifejezés, a HD-ba felhúzott elõzõ generációs grafika szintúgy, maradjuk annyiban, hogy ezt most meglehetõsen szörnyûre sikeredett. A téglával csinált arcok, a fûrésszel formált tereptárgyak és úgy az egész látványvilág 2005-ös színvonalon mozog."

Ha tudnának korrekten programozni akkor GTA4 színvonalat hozták volna, de nem hiszen õk nem egy R*, nem egy neves studio. Azt hogy a gép határait elérték egy nagy badarság, max az optimalizálatlan összetákolt motorjuk ami az RF alatt van az lehet hogy elérte a határait, de semmi gond, hamarosan kiderül, a GoW2 a mérece.

FlyHigh
szerintem nagyon jó hozzáállásuk van az RF készítõinek, várják az új gépet, szeretnének rá még jobb játékokat fejleszteni. Valóban merész dolog volt ezt kijelenteni, hogy ez a gép ennyi, de egyszer ennek az idõnek is el kell jönnie.

Thrash \'Till Death

[Jakuza]
Miert nem az ? 😄
Kar volt barkinek is koptatni a billentyuzetet, ilyen idiota kijelentesek miatt.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

FlyHigh
Én is csak olvastam ezt a hírt, semmi bizonyíték rá. Nem tartom amúgy lehetetlen dolognak és szerintem simán jöhetne a váltás, halom új megvalósítási lehetõség csak jót tenne a játékiparnak. Én megmondom õszintén, várom a micro új konzolját és ha tényleg jó lesz be is nevezek egyre

Thrash \'Till Death

Chocho
Mondjuk szerintem azért erõs ezt így kijelenteni, mert nem nyílt a forrás és nem tudjuk, mennyi mindent lehetne még rajta optimalizálni. Lehet, hogy õk tényleg úgy vélik, hogy mindent megtettek, de ne feledjük, ez mindig programozási tehetség kérdése. Részemrõl biztos vagyok abban, hogy nem így van, noha azt el tudom képzelni, hogy nem voltak olyan messze tõle.

JAKUZA: Szerintem félreértettük egymást. Én csak azon akadtam fenn, hogy Te a cikkre mondtad, hogy idióta. Holott nem az, hanem a nyilatkozó fõ van kicsit elszállva. S végig arról van szó, hogy õ, azaz a játék készítõje hogy vélekedik.

Gaming is believing.

FlyHigh
Red Faction: Guerrilla készítõi.

Thrash \'Till Death

Istencsászár
Kik érték el?

FlyHigh
Én nem tartom kizártnak hogy elérték a box határát, régi gép már, a szoftverek fejlõdtek, a box maradt. Megnézem tuti pécén a RF-t.

Thrash \'Till Death

[Jakuza]
Szerintem megegyszer gondold at az allitasod, mert sajat magadnak ellentmondasz.
Ha azt irjak, hogy a velemenyem szerint, akkor a nyilatkozo ugy gondolja, hogy az allitasa nem igaz ? 😄 Te most tenyleg ezzzel a marhasaggal akarod ezt megmagyarazni ?
Ab ovo idiotizmus a nyilatkozat es nem azert amire te akarsz kilyukadni, mert az szimpla megmagyarazom, ha mar hulyeseget mondtam tipusu felvetes.
Erre irtam, hogy uristen, ha valaki azt allitja, hogy "SZVSZ" akkor az nem ugy gondolja, hogy amit mondott igaz es egy tagadast jelkepez a kijelentese ?
Oh my god! 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Chocho
Csak ismételni tudom magam. Olvasni tudni kell. Azt mondja az író, hogy az interjúalany véleménye szerint... ehh... csak égsz.

Gaming is believing.

[Jakuza]
Uristen, te tenyleg jol vagy ?
Ez mar olyan magyarazkodas, amibol nem fogod tudni kimosni magad.
Velemenyem szerint, de ez biz nem biztos igaz 😄DDDD
Lehet aprilis elsejet nezted a naptarban. 😄

Chocho
"A Gameplayer magazinnal folytatott beszélgetés közben Rick White, a fejlesztõk egyik embere elárulta, hogy elérték az Xbox 360 határait. Véleménye szerint elérték azt a pontot, ahol már még egy autó elhelyezése a memóriában tenne kárt, annyira kihasználtak minden egyes területet. Minden egyes apró változtatásra fokozottan kellett figyelniük, ugyanis bármilyen apró hiba az egész rendszer leállását okozhatta."

Ott van, hogy mi a forrás és hogy VÉLEMÉNYE SZERINT. Nem azt írta a kolléga, hogy EZ BIZ IGAZ. Mondom, olvasni tudni kell, pláne a Te korodban...

Gaming is believing.

[Jakuza]
Viccelsz ? Mintha nem lehetne frissiteni a memoriaban tarolt adatokat.
Ugy irjak le mintha veges lenne, es ha beletettel valamit akkor az a veg.
Mi ez ha nem idiotizmus ? Ertelmezni tudni kell. 😄

Chocho
Viccelsz?? Elolvadna a GPU. 😄DDD

Gaming is believing.

Chocho
Nem a cikk idióta, hanem az, akit idéznek. Olvasni tudni kell.

Gaming is believing.

Istencsászár
+ ha 360at meghaladta akkor PS3al mi a helyzet? ki se adják arra?😄

Istencsászár
Oké. 1280*720 + AA + fix 30 fps minumum, ha ezek egyik nem teljesül akkor nem hogy nem érték el, de még bénák is voltak s badarságokat beszéltek, a GoW2t mércének felállítani merész dolog hiszen pályadesingbe, változatosságban csillagos 5ös. Kiváncsian várom ezt a játékot.

[Jakuza]
😄DDDDD

"Véleménye szerint elérték azt a pontot, ahol már még egy autó elhelyezése a memóriában tenne kárt, annyira kihasználtak minden egyes területet."

Vajon MS reklam elferne meg a memoriaban ?
Reg olvastam mar ilyen idiota cikket. 😄

Chocho

Gaming is believing.

Chocho
Megelõztél. 😊

Gaming is believing.

Dante73