A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kb ugyan annyi mint a pchez

kihagyom thx, nem vagyok oda az arcadehent autóversenyzésért

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Istencsászár
nfs😄DD, mi köze annak a konzolhoz? egy nagy rakás szarkupac az egész

Ezt nézegessétek, ne az nfst... Midnight Club: Los Angeles

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

[HUN]FaTaL
Szerintem csak szimplán szép, nem érzem szebbnek az összhatást mint pl. egy Grid. Igaz utóbbit csak PC-n láttam.

http://goo.gl/gd6Zi5

gta4, új nfs, többet nem is nagyon láttam konzolon csak futtában de az is tény hogy pcn élesebb képet ad ugyanaz a gém

Chocho
A Gridben is marhajók a visszajátszások. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
Ó dehogynem. Visszajátszásoknál mint ha élõ képet néznél ( najó nem, de nem áll messze ) persze játék közben nem azt nézed, de a ripléjben, fotómódban, boxban lehet gyönyörködni bennük, autóõrülteknek maga a hevön.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Chocho
Mindennek viszont nem sok értelme van, mert a játék alatt észre se venni. Szvsz a Grid hatásosabban néz ki fele olyan részletes grafikával is.

Gaming is believing.

Chocho
Bocsánat, beismerem, figyelmetlenül olvastam. Így már érthetõ. 😊

Gaming is believing.

Istencsászár
A világon nincs még egy olyan profi csapat akik ilyen gyönyörû autómodelleket tudnak készíteni, persze ehhez idõ+pénz+szakértelem kell plusz hozzá jön hogy japók készítik és a Sony áll mögötte. Nincs szebb, ilyen aprólékos moddellezés max a GT6ban lesz. A tájakon még lehet dolgozni, de remélhetõleg ez is meglesz van még idejük.

Dante73
Van róla egy demó. Ha jól emléxem, 2010-ben jön ki. Addig egy demó, nem több. Nem játék. Ha az egész kint lesz, lehet, (sõt, valószínû) ütni fog. De ki tudja, mit fejlesztenek, kik... Lehet van sokkal szebb is, csak nem tudunk róla. Sõt, ez valószínû is.
A lényeg; egy demó nem játék, ne példálózzunk vele, csak ha nagyon muszáj!

http://www.freetvmaci.info/

Istencsászár
"Csak az autó szép" nem szép hanem gyönyörû, sõt élethû, sõt a jelneleg az összes piacon levõ ótós játék összesen nem olyan szép mint a GT5 autói, egyszerûen tökéletes.

Istencsászár
"agyonblurozott konzol grafika is"

sorold a játékokat

[Jakuza]
Szerintem jobb ha nem teszed 😄
Morrowind stilus, ami egy igazi RPGsnek valljuk be, megfekszi a gyomrat az akcioorientaltsaga miatt.
A Gothic 3 detto ugyanez a stilus, annyival megspekelve, hogy egy erthetetlenul hardverigenyes bughalmaz, raadasul meg ronda is. 😄

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
Kb egy éve próbáltam, agyonmoddolva, de nem jött be... Lehet azóta már más, nem tudom. Hi-res textúra pack, meg ilyen-olyan egyéb módok, de ez nem segített a low-poly-n, sajnos.
Gothic-ról láttam képeket, meg nem mondom mikor, akkor tetszettek, úgy emléxem legalábbis. Majd lekapom, megnézem, aztán meglátom, kell-e!
Köszi a segítséget!

[Jakuza]
Hat nekem maga a jatek sem jon be, de hat izlesek es pofonok.
Valakinek ez a stilus jon be, valakinek meg nem.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
Értelmezz kérlek!
Irányíthatatlan, és értelmetlen, NEKEM, azaz az ÉN számomra. Pont az a mondandóm lényege, hogy van, akinek a Witcher, van akinek a PoP, van akinek a DMC4 nem tetszik. Számomra igenis játszhatatlan játék, de nem nézlek hülyének, marhának azért, mert neked tetszik, és tudsz, akarsz vele játszani. Ezért kérem ki magamnak, hogy bárki is lehülyézze a WoW-osokat, vagy bárki mást.
Kinek a pap. kinek a papné. Nekem meg a lányuk....

Csak azért vontam a párhuzamot, mert ha már a ritkán klikkelés is nehézkes, akkor a gyakori már megoldhatatlan gondokat okozhat 😉 Én megértem, ha nem jön be, szerintme sem az évszázad harcrendszere - bár gondom sem volt vele, és egy RPG-hez jó ez, nem kell mindig akciósdi. Egyébként a támadások egymásba fûzéséhez kellene egy elképesztõen minimális ritmusérzék, ha nem lenne ott a legnehezebb nehézségi szint kivételével a lángoló kard. Annyi az egész funkciója, hogy oda is kelljen figyelni kicsit harc közben.

Még egyszer: nem gond, ha nem tetszik, de a kifogásaid már sajátosak ("célzás" - ez megmosolyogtatott), pontosabban nem jön át, hogy ez miért zavar ennyire egy RPG-ben. Egyébként OTS nézetben játszottam végig (ezt hívod TPS-nek), szerintem szerencsésebb a többinél.

Dante:

Nemrég láttam képeket egy (vagy több?) Morrowindot ráncfelvarró modból, ha az tényleg normálisan mûködik, akkor elképesztõen jól tud kinézni, pláne a régi textúrákhoz képest.

A Gothic 3 jelenleg 3k körül kapható az üzletekben, magyar felirattal. Én személy szerint az elsõ két részt és a NotR-t (addon a második részhez) jobban szeretem, õk a kedvenceim közé tartoznak.
Chocho
Miért lenne irányíthatatlan és értelmetlen? Mert Te nem tudod irányítani és mert Te nem érted? Na ja. Biztos ezért várta annyi gémer habzó szájjal. Nekem PC-re van meg de valami hihetetlenül jó. Azt mondjuk elismerem, hogy a mi platformunkon elég rétegjáték.

Gaming is believing.

[HUN]FaTaL
Hát én láttam a GT5 prológot PS3on de szerintem semmi extra, nem voltam úgy hanyattvágódva. Csak az autó szép, a környezet szvsz szebb a Gridben, meg az AA hiánya nem tetszett 😄 Gondolom a végleges azért szebb lesz, nem véletlen dolgoznak rajta annyi ideig.

http://goo.gl/gd6Zi5

Chocho
Csak a grafikájával jön és az már létezik rég.

Gaming is believing.

[Jakuza]
Mar pardon de a Witcher egy az egyben a NWN iranyitasat vette at, nem csak a motort, mindossze annyival egeszitettek ki, hogy plusz funkcionak beletetteka combo lehetoseget, de ettol fuggetlenul az iranyitasa teljesen megegyezik. 😄

Istencsaszar meg megint jon amint latom a GT5-el 😄 Igaz nem letezik meg mindig.
Na meg ez a marhasaga "Prológ = Crysis, Full = Crysis Warhead: 😄DDDD" ez is lol a kobon. Min ahogy mostanaban az agyonblurozott konzol grafika is, amitol ugy altalaban felall a hatamon a szor.

dronkZero
Nem _nehéz_, hanem szar. _Nem tetszik_. Ez van. Egyébként pl a KotOR vagy az NWN féle klikkelek-üti, vagy TPS módban kombózás ráklikkelés nélkül... Pl egy széles vágásokkal operáló combónál (sok ellenség elleni módban) mégis mi a tökömért kell az elõttem állóra klikkelnem, ha úgyis körbe fogok kaszabolni mindenkit?

Lehet, hogy felülnézetben jobb, azért még egy körre félretettem. De a TPS mód katasztrófa irányítás szempontjából...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Dante73
Witcher-t letöltöttem, (még az angol nyelvût) kipróbáltam, és egy óra után cakk-pakk töröltem. Igaz, elõbb azért megrendeltem a Magyar szinkronost. Majd egy hónap volt a megjelenésig, de nem érdekelt, annyira jónak tûnt, és nem csalódtam. Kellemes történet, szép grafika, változatos, stb. Harcrendszer pedig ugyan elsõre szokatlan, de bejövõs. Aki sok FPS-t tolt, annak nagyon egyszerû, már az elsõ percben. Neked, hogy nem tetszik, az egy dolog. Ettõl tény, hogy sokkal jobb, mint a többi, általam ismert játéké.
Ha ez nagy gondod vele, akkor szerintem töröld, nyugodtan. Nincsen olyan játék, ami mindenkinek tetszik.

Zó!
Érdekes... Mondjuk, mint ötlet nekem tetszik a sétáló NPC gondolata, persze a megvalósítástól sok függ.... Milyen nyelven elérhetõ?
Oblit sem kezdtem még el, mert nincsen magyarítása, mire lesz, addigra úgy járok azzal is, mint a Morrovindel. Annyira elavult grafikailag, hogy már nem tetszik. (Mert azért, hiába nem vagyok grafika függõ, azért van egy pont, ami alatt már nem igazán tudom beleélni magam, és az idõ múlásával ez a pont egyre "magasabbra" kerül...)

jah hát nehogy belehalj a witcher harcrendszerének nehézségébe, sztem játsz másfajta játékokkal ha az neked nehézséget okozott, kurva egyszerû volt benne mindent véghezvinni, az már nem az én szegénységi bizonyítványomon lesz rajta hogy sok láma nem boldogult vele

de egyébként milyen harcrendszer lett volna jó egy rpgnek? mert ez sztem tökéletes vagy talán dmc szintû 1000féle kombóból álló harcrendszer jobb lett volna egy rpgnek?

dronkZero
Ja, TPS módban próbáltam, és ott is rá kell klikkelni az ellenségre, nem TPS módra klikkelek akkor üt egyet... És úgy már vicces kombózni, hogy a perfekt idõzítés mellett még arra is figyeljek, hogy ne csússzon le az egér az ellenrõl...

Diablóba (fõleg a 2) meg nagyon ne menjünk bele, szerintem az a létezõ legbrutálisabban túlhájpolt legnagyobb rakat szar, amit a játékipar valaha összehozott... 😛 2 haverral multizva sem volt türelmem végigjátszani... Szerintem ebben a játékban közelít a legjobban a nullához a sztori/klikkelés hányados. 😊

Célozni? Elképzelen milyen nehezen boldogulnál a Diablóban, ahol az egész játék csak "célzásból" áll... 😊
dronkZero
Ehehe.... 😊

"Mások azok a hibák, amik miatt játszhatatlannak érzünk egy játékot."
"Witcher; nagyszerû harcrendszer"

Na a harcrendszer volt az, amiatt aztán végképp sarokba dobtam a játékot. Sokkal elcseszettebb dolgot még nem láttam 😊 Az, hogy közelharcban, kombó közben CÉLOZNOM kell, betette a kiskaput... 😛

Második nekifutásom volt már ez a játékkal, ha tényleg emiatt a harcrendszer miatt (is) mondjátok, hogy jó a játék, akkor inkább törlöm az iso-t, nem kap több esélyt... 😞

Na meg az átjárás is korlátozott a térképek között, melykeen belül eleve be van határolva a mozgásterünk (vö Morrowind, berepül az ember ahová csak akar, der akár még a Gothic 2 is szóba jöhet, ahol extrém helyekre eljutva easter eggeket lehet találni).

A Gothic 3-ban az AI uralkodik, így gyakran meglepõ idõpontban és meglepõ hangsúllyal reagálhatják le a játékos cselekedeit, a nevesített karakterek pedig "teleportálás" helyett képesek kilométereket gyalogolni a szkript szerinti következõ állomáshelyükhöz, de ha közben beragadnak valahova, akkor lehet rájuk vadászni... Hangsúlyozom, ezek kiragadott példák, a játék topikjában merültek fel, én mindig abbahagyom, és még nem futottam bele ezekbe, más érdekességekbe viszont igen.
Dante73
Ez se nem jelenti azt, hogy Te hülye vagy se azt, hogy én. Mások azok a hibák, amik miatt játszhatatlannak érzünk egy játékot. Ennyi.
Engem zavar a sok nagyon egyértelmû script, zavar, nem tudom miatta beleélni magam.
DMC4 irányítása nekem nagyon nem jött be, mondjuk maga a világa sem, de ez más kérdés.
PoP pedig tipikusan az a játék, ami túl egyszerû, ugyanakkor a fõszereplõ kinézete, és képességei annyira diszharmóniában vannak, hogy ott már ez zavar. (Egy herceg, amelyik úgy ugrál, mint egy majom...) Egyéb gondjaim is vannak vele, de ez a legszembetûnõbb.
Zó!
Na ja, a szabadság elég viszonylagos, de alapjában azért van, létezik, még ha elég kicsik is a térképek. Hozzáteszem, pl egy TDU, vagy Sacred sokkal szabadabb, de hát ez van. Alapból azért nem egy "csõ" játék...
Gothic 3-at nem ismerem, elmagyaráznád?

Énh imádom a Witchert, de nem sértenék meg más RPG-ket azzal, hogy szabadon bejárható világot emlegetnék a kapcsán. Legfeljebb egy 'nem igazán' prefixszel 😊 Nem a lineáris KotOR, ME és társaik jelentik a mércét - ha mégis, az már elég nagy baj.

Ugyanakkor a CoD5 egy scripthalmaz, (Mint minden játék, de kisérletet sem tesznek a palástolására)

A Gothic 3-nak viszont részben szkriptek hiánya tett be. (Persze nyilván szkripteket futtat az "AI" is, de ez most más kérdés. Mielõtt vlaaki kötözködne 😊
Istencsászár
CoD5 nekem rettentõen bejött, minden scripthalmával együtt remekül szórakozok vele konzolon, kontrollerrel. Veterán fokozaton játszom a singlét egyedül és a co opot + multizok vele. Egyik leg hangulatosabb fps ami létezik ( COD frencsájz ugy cakk pakk ) kár tagadni, magával ragad a háború, az egész egy nagy adrenalinbomba, de mégis kell taktikázni, mert veteranon 1-2 lövés és vége, kommandózni taktikázni kell. Teljesen olyan érzésem van hogy ott vagyok a fronton, és a lényeget képes átadni.

DMC4 nem irányíthatatlan, egy igen komoly és bonyolult kombórendszerrel rendelkezõ hekk end szless, persze aki nem tanulja meg kezelni az sose fogja sikeresen játszani, mint pl én, egy ideig elvittem, de ne nekem való.

PoP kimondottan magával ragadó játék, bár ez sem érdekel ahogy az elõzõ részei sem, de nem láttam benne semmi problémát amitõl rossz játék lenne. Hangulatos, gyönyörû és egyedi ( játszottam vele PS3on ).

Dante73
WoW, Crysis, stb... "Nem is létezik"... Kockáknak való, stb...
Szerintem a CoD5, a DMC4, és társaik nem léteznek... Egy Witcher igenis létezik, akárcsak a Crysis.
Más kérdés, hogy ki, mit szeret.... Crysis 12 egy tucat játék, azaz FPS, amíg nem nézed meg a fizikát, grafikát. Onnan üt. Kár tagadni.... Witcher; nagyszerû harcrendszer, élvezetes játékmenet, jó grafika, szabadon bejárható világ.... Mi kell még? WoW-ot én sem értem, (nem is próbáltam) de ettõl még lehet jó.
Ugyanakkor a CoD5 egy scripthalmaz, (Mint minden játék, de kisérletet sem tesznek a palástolására) DMC4 irányíthatatlan, amúgy értelmetlen, PoP inkább lehetne Monkey of Persia... és sorolhatnám. Ez mind mind izlés kérdése.
Azon pedig kár vitázni.

dronkZero
Inkább "clipping"... Egy reális ütközésérzékelés mellett nem lenne kraft a játékra, annyi procit enne meg a kiszámítása... Fõleg amikor sok kis gib repül szerteszét... Amíg nem volt fizika, addig meg a falakba/levegõbe haltak bele...

Kamerakezelést kifogásolták még, de ezt a játékot sem ismerem. (Jaj, mi van velem, öregszem? Még az idei "nagy" neveket sem néztem meg, csak néhányat... 😛)

Istencsászár
Ez nálam is volt, gémpléjbugokra meg egyebekre gondoltam, ez a hulla rángatózás sok sok játékban jelen van... ragdoll fizika miatt gondolom.

koschwarz
számomra az egyik legidegesítõbb, amikor a hullák darabjai pont úgy szóródtak szét, hogy beakadtak valamibe, és ott zajongtak beakadva amíg arréb nem rúgtam õket. a másik pedig pont ez: mint egy focilabdát, úgy lehetett a legnagyobb hullákat is "rugdosni". bár ez valszeg nem is bug, inkább direkt tervezeés eredménye, bár elég gyökér. miért nem lehetett egyszerûen átmenni rajtuk? de mondom, egyébként példásan kevés bug volt benne.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Istencsászár
Milyen bugok voltak benne?

koschwarz
nem akarok kukacoskodni, meg tényleg nem is volt ilyen szempontból gáz a dead space a mai bug-állapotokhoz mérve, de azért lehetett volna azon is javítani.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Istencsászár
"Ott a Tomb Raider Underworld, amire szintén ráférne a javítás, (KONZOLON!!!)"

Ahogy pécén is, spt mindenre amin kijött, a fejlesztõk, tesztelõk pocsék munkát végeztek. Ott van pl a GoW2, csomó új dolgo került bele, pl multi meg egyebek, tökéletes ahogy van nem is kell hozzá peccs, ahogy pl a Dead Spacéhoz sem kellett egyik platformon sem, mert remek munkát végeztek a teszterek s a fejelesztõk.

A peccselés fogalma még mindig elég eltérõ, konzolon pár sec, 1-2 mega vagy annyi se, észre sem veszed.

Telepítésbe felesleges belemenni mindenki beláthatja hogy a jelenlegi optikai meghajtók már nem képesek egy GTA féle játéknál az adatforgalmat hibárlanul lebonyolítani, de 100 játékból pár darabnál vannak ilyen bajok a többinek még mindig kifogástalanul elegendõ. Az install legnagyobb elõnye 360on hogy a nem búg a meghajtó, ha halk lenne nem lett volna rá szükség, persze így hogy opcionális a leg tökéletesebb megoldás.

A konzol lét elõnye most sem több vagy kevesebb mint az elõzõ vagy elõzõ genben, de ebbe én már nem megyek bele mert felesleges, mindenkinek az a kényelmes, mindenki azon szenved amin akar.

dronkZero
Ez hülyeség ahogy van. Rövidebb, kevesebb, gagyibb volt a Warhead, mint a Crysis. Mondjuk te ezt nem tudhatod, tévedés elnézve... 😛 😄

dronkZero
Hát, pedig a skálázhatóság pont errõl szól... Mégis hogy gondolod, butítod a grafikát, de közben mégsem lesz csúnyább? Ennek szerintem fuss neki még egyszer... Medium-ig semmi gond, onnantól már a textúrákat nemigen szabad lejjebb venni, mert az tényleg nagyon gáz, viszont legalább elmegy tescos laptopon is...

Az összhatás meg nyilván max, vagy aközeli grafikára van kihegyezve, elég szar is lenne, ha pont feltúrt grafikával lenne "szétesett", meg "valami nincs rendben" érzés...

Egyébként nekem a Witcher pont ilyen volt. Max grafikán valahogy olyan...fura. Nem jött be. Mondjuk nem csak a grafika, hanem úgy az egész, ahogy van nem tetszik, de kezdve a grafikával...

dronkZero
Az egy dolog, hogy neked tetszik-e, vagy nem, de a technikai része a dolognak teljesen objektív.

Textúrák mérete, objektumok száma és részletessége, shaderek, effektek minõsége, mennyisége, alkalmazásuk gyakorisága és egyidejûsége... Árnyékok részletessége, száma...

És most tessék hanyagolni a "jóvan, hülyevagy ha ez számít nálad" típusú maszatolást, arról van szó itt, hogy _technikailag_ elavult e már a nextgen, vagy nem, az meg ebbõl látszik, nem abból, hogy "dehát az is szééép".

CS@
Crysis nem szeressem 😊

Ezzel nem arra akartam kilyukadni, hogy elcseszik vagy szar lesz a kész fullos játék.
Pusztán csak arra, hogy igazából jelen pillanatban egyszerûen nem is létezik az említett játék.

Dante73
Ezt mondom én is. Munka a lényeg. Jól dolgoznak, = jó játék. Leszarják, = szar játék. Ez nem érv, egyik platform mellett, vagy ellen.
Istencsászár!
Ma már nem igaz, amit állítasz! Igen is, egyre több konzolos cucchoz KELL patch, KELL a telepítés. Ott a Tomb Raider Underworld, amire szintén ráférne a javítás, (KONZOLON!!!) vagy beszélhetnénk arról is, hogy lassan minden játéknak KELL majd a telepítés, mert a lemez sebessége kevés...
Ennyit az "igényesség"-rõl. Vagy egyszerûségrõl. Lassan eltûnnek, /eltûntek a konzol vélt, vagy valós elõnyei.

Istencsászár
Prológ = Crysis, Full = Crysis Warhead: 😄DDDD

ezen az egy éven már semmi sem múlik csak még szebb és tökéletesebb lehet ( remélem, mert vannak hibái bõven ), de jelen állapotában is kategóriákkal minden autós játék felett áll.

CS@
Mivel a GT sorozat a legkedvesebb konzolos játékom, így igen akarok róla beszélni.
Kezdjük ott, hogy hol vehetem meg a teljes verziót nem a Prolog érdekel…
Akarsz még beszélni róla?
Vagy tulképp nincs is mirõl beszélni a jelenlegi helyzetben?

Istencsászár
Nézz meg egy MGS4et vagy Ninja Gaiden 2õt vagy bármelyik japó gémet, a japók tudnak programozni a nem japók pedig nem.

Chocho
Hát öö... a skálázhatósággal vitába szállnék. Ha butítod, már messze nem olyan. Nem arról van szó, hogy jobbak-e a textúrák, vagy több poligon van-e a boxon, hanem az összhatás nem stimmel.

Gaming is believing.

Chocho
Teljesen egyetértek. Ahogy fejlõdik a technika a PC-s hardverpiacon, úgy avul el a konzoloson, s ennek üteme egyenesen arányos. Azaz ha a PC hamarabb szárnyalja túl a jelenlegi konzolt, akkor annak az életciklusa rövidebb lesz.

Mellesleg mi az, hogy az exkluzívoknak sok idõ kell? Mert hogy "akkor szépek"? Na ne már. Mire megjelennek, egy jóval olcsóbb gyártású hardveren is lesz olyan, ha nem szebb grafika. Egyszerûen túl sokat pepecselnek velük. Ott van pl. a Killzone 2. Remekül néz ki, de egy pénznyelõ, s a büdös életben nem lesz kész a nagy elvárások miatt.

Gaming is believing.

Chocho
Nos, már aki szerint. Én pl. most játszom a Devil May Cry 4-gyel és meg kell mondjam, sokszor csak pislogok, hogy textúrák és design terén mekkorát tudtak kerekíteni a derék japcsik.

Gaming is believing.

Istencsászár
"Bementem a fegyverboltba és csak az eladót láttam benn kb 2 másodperc alatt építette fel elõttem a terepet hát én már nagyon"

Ez egyszerûen nem igaz, a Mass Effcet meg egy trágya hála a fejlesztõknek, egyszerûen nem voltak képesek a helyén kezelni az unreal motort.

Popup 1-2 játékban van, pont az a kettõ amit írtál a többi 100ban nincs, beteszed a lemezet és suhan.