17438
-
#10701 Miért, klasszikus lett? Nem. Van egy réteg, amelyik a mai napig nyúzza, de az átlag játékosok hamar elfelejtették. Mellesleg nem az én cikkem, s InGen kolléga ritkán téved. ;) -
Micsu #10700 cd galaxisból 2.000 é megvehetted volna :D -
#10699 Nekem sajna 7600 GS lett... no comment. Odaadtam párom bátyjának, ő örült neki az FX 5500 után. -
#10698 20-30 óra játék nekem se ér meg 12 rugót és egy átlag embernek se.
Ide a társadalom nagyon szük rétege jár akik ilyesmit megengethetnek maguknak részemröl inkább megvárom mig lemegy az ára 5000 HU környékére és akkor veszem meg.
A csere meg ugyanaz mint a warez ahol egy ezresért letöltesz egy játékot közbe meg egy másik töled tölti ,ugyanugy nincs haszna a kiadonak. -
Skyline #10697 "Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék"
Öhm...Az érdemes megvenni kategóriájú játékok pc-n jelentős részben kb ugyanannyiért szerezhetőek be mint konzolra 1-2 ezer forint difivel.
Mellesleg konzolnál (és ittott láttam pc-nél is) ott a lehetőség hogy megveszem a játékot mondjuk 12 pénzért,végigtolom,ha ütősbejövős,megtartom,ennyi. Ha nem,és érzem hogy többet elő nem veszem (ergo nem ért meg tizenezret) fogom lemegyek a nagykörútra ahol kapásból villamosmegállónként vannak konzolboltok és elcserélem 500-1000 ft cserepénzért egy másik játékra akármilyen kategóriában (ahova járok ott ha ujdonságot viszek be mert nemjöttbe simán cseréli a srác bármi más újdonságra is),így akár hoppá 1 hónap alatt 15 pénzből 3 játékom van amit akárhonnan nézek már nem tizenezer hanem 5ezer.
Abba meg ne menjünk bele kinek mi ér meg és mennyit,ha már egyszer van az embernek pofája ahhoz hogy kétszer végigtoljon valamit hát vegye meg és ne jöjjön a gagyi "szegényvagyok","nincspénzemrá","gyerektartás" és egyéb hülyeségekkel.:)
-
#10696 Nem vágod a lényeget!
A hozzáállással van a gondom, leginkább.
1; Mi közöm az űrlaphoz? miért én szerezzem be?
2; A gép tönkrement, minek regisztrálgassam? Úgy is cserélik egyrészt, másrészt... ha nem is cserélik, minek regisztrálgassam online? Ha nincsen itthon netem, akkor mehet a netkávézóba, ölemben a géppel, meg a dobozával? Mert nem tudom, mi kellhet róla... Gamertag-om sincs biztosan, ráadásul, elméletileg, nem is lehet, mert magyar vagyok, viszont kérik, magyar nyelven!
Én nekem ez a rendszer nem tetszik, és csak sajnálni tudom azokat, akik szerint ez a csúcs. Már ne is haragudj, de ehhez a típusú ügyintézéshez én Magyarországon nem szoktam hozzá. Lehet, van némi köze ahhoz a dolognak, hogy hosszú éveket töltöttem el a kereskedelemben, és tudom a jogaim, (A légkondisok is ráfáztak, hogy nem tudták/akarták megcsinálni) de már maga a módszer is példa nélküli. Ha ebbe az irányba mozdulnak a dolgok, azaz túlbonyolítják, kényelmessé teszik MAGUKNAK, miközben azt mondják, ez mennyire jó nekem, akkor csak sajnálni tudom, mindannyiunkat. -
#10695 "Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék"
Egy akcójáték kb 10 óra egy átlagos végigjátszás során ami nem rohanás előre easyn fokozaton, fel kell fedezni mindent, nem az a lényege hogy rhanjon az ember előre hogy minál hamarabb vége legyen aztán fikázhassa... szóval a 10 óra átlagba megvan, az ujrajátszhatság pedig embere válogatja, imserős 4.szerre játsza végig a Dead Spacét ps3on, legutóbb a legnehezebb fokozaton, nekem bőven elég volt egyszer.
Egy rpg, jrpg nem 10 óra konzolon és pécén sem, egy sportjáték pl egy Fifa, Forza és a többi szinte végtelen játékidőt ad, egy RTS ugyszintén az is van konzolra...
"Anno egy Tomb Raider egy hónapig tartott, a mostani alig egy hetet húzta"
mert végigrohantál rajta mert jó volt:) nekem 4 hét volt... egy Alone 5 egy hét volt, napi 1 chapter... nem kell tulzásba vinni, mert 24 óra elég ahhoz hogy egy játékot kitoljon az ember, és sokan vannak igy hogy ezt teszik aztán másnap jön a fika hogy rövid, hát istenem... régen sem voltak hosszabbak a játékok, max mi változun. -
#10694 Ezzel a kálvárával kb egyedül vagy, x360 topikba egy szál ember nem szólt egy rossz szót sem az ügyintézésre, hogy bármi baja problémája lenne, max telszámot kérte, pedig nem 1-2 gép lett visszaküldve... ismerősnek is a baj volt a dvd olvasóval mert kiírta hogy nem olvasható olykor olykor, aznap telo, másnap vitték is neki el, köv héten meg is kapta... -
Zóanagyvarázsló #10693 Azért a GTA4-től sok minden védte az embert, ekőttem warez nélkül is lebuktak, ami a port minőségét illeti ;)
A 10- órás játékok nálam is a budget kategóriát jelentik. Szerencsére a Dead Space-ről a Tesco is így gondolta :) A Crysisról pedig az EA, de sajnos nem került utamba, hogy fillérekért megvegyem. -
Zóanagyvarázsló #10692 Értelek, nincs is ezzel semmi gond, csak más számára nem olyan nagy az eredetileg említett kontraszt. Preferencia kérdése, de ahogy látom, ebben nincs is vita közöttünk. -
#10691 Így, írásban nehezen jön át a dolog.
Lényeg az, hogy pénteken ment tönkre a gép, és még semmi nem történt az ügyben. Tegnap ugyanis regisztrációnál közölte a support oldal, hogy ilyen gép, nincsen is. Vagy 10 alkalommal írtam be a serialt, egyszer csak jól, de semmi.
Arról ne is beszéljünk, hogy a regisztráció vagy fél óra, még a gatyám színe is kell nekik. Kérdem én, mire fel?
Felhívom őket, kitöltenek egy hibabejelentőt, jönnek viszik, gondoltam én, de nem így van. 5. napja próbálom a hibabejelentő űrlapot megszerezni. Ez a csúcs? Vicces...
Persze, oké, lehet csak pechem van, de egyáltalán, hogy jövök én ahhoz, hogy az űrlappal nekem kelljen bajlódnom?
Tudom, Magyarországon nem jellemző a gyors ügyintézés. (Pl tavaly a légkondim egész nyáron szervizben volt, ismerem a lassú ügyintézést, de az űrlappal legalább nem én bajlódtam.) Viszont, ha normális helyen vesz az ember PC-t azzal nincs ilyen gond. Én egy helyre járok, (Alien) és (igaz már ismerem a srácokat) max egy délelőtt, bármi is a gond. Szóval, a lényeg, hogy túl van bonyolítva a dolog.... kinézetre ez a csúcs, de ha benne van az ember.... hát, nem igazán az.
Zoo!
Igazad van, tényleg valami önigazolás is van a dologban, és nem is jellemző a dolog, de 2 vásárlástól kímélt meg a warez, az utóbbi fél évben. (GTA4, és Dead Space)
A témához csak annyit, hogy (többek közt) azért sem kellene konzol, mert a régi PC-s játékok demói voltak akkorák, (játékidőben) mint a mai átlagos konzoljátékok. Nekem tizenezret nem ér meg egy 5-6-8 órás játék. Tudom, a DVD-k mérete is korlátot szab, és vannak lényegesen hosszabb játékok, de akkor is, nekem a mai játékok rövidek. Anno egy Tomb Raider egy hónapig tartott, a mostani alig egy hetet húzta... (egy végigjátszás) ugyanakkor régen valahogy a játékok többször is végigjátszhatók volzak, a maiak már kevésbé.
Jó szórakozás a konzol, de számomra, mivel van játékra IS alkalmas PC-m, teljesen felesleges, még akkor is, ha emiatt nem játszok sem GTA4-et, sem Dead Space-t... (Viszont játszok Crysis-t, Witcher-t, és mostmár hónapok óta egyfolytában Sacred2-t)
Chocho!
Azon csodálkozom, hogy a 6600-ad rosszabbra cserélték! Az enyém is tönkrement anno, és 7600Gt lett belőle, ami még ma is megy, a szomszéd szobában, tökéletesen, vagy 4 éve. Az PC-nél "jó" ha tönkremegy valami, ugyanis az árából jobb/újabb típusú alkatrészt kapsz cserébe, de minimum ugyan olyat. (Hacsak nincs nagy peched, mint most nekem, a dobozzal.. -
Micsu #10690 gamakapocsról
"Valószínűleg, ahogy az előd esetében történt, ebből sem válik majd igazi klasszikus, ám a Dawn of War 2 így is egy nagyon-nagyon jó kis játék, ami manapság ritka a PC-re."
hát ha pc exc nézzük akkor ok de általánosságban azért ez erős volt, csokító tegyél rendet :D -
#10689 Nekem K750i telefonom van, 2x 1 giga memóriakártyával, ez is tökéletes zenehallgatásra. Játékokat is raktam rá vagy 100-at, meg persze videókat is, de valahogy a zenehallgatás vonzóbb lehetőség számomra :-) Csak egy normális jack átalakító kellene, hihetetlen hogy milyen szar minőségüeket adnak, 4 db ment tönkre eddig, kb. 2-3 hónapig bírta mindegyik, ráadásul az eredeti SE boltokban 8000 (!) Ft-ért, szerencsére máshol van olcsóbban is. -
#10688 Na igen, csak az egyrészt megint plusz kütyü, másrészt francnak kéne akkora vágódeszka a zsebembe. Pláne, hogy kb annyit használnám, mint a telefonon a java-t, havonta 2x1.5 órára. A telefonba, mint plusz funkció, tök fasza a játék, de kizárólag játékra egy handheldet az életben nem vennék... -
Cat 02 #10687 fail :D -
Cat 02 #10686 De majdnem belekötöttem ebbe, csak aztán rájöttem h igazad van, azok a fránya vonatok halálpontosak :D -
#10685 Vadi új 1 hónapja piacon levő x800am 1 hét alatt elhalálozott ramhibával, 4-5 hét után kaptam vissza egy újat. Monitorom 1 év gari lejárta után pár nappal elsötétült örökre, már nem számolom de kb 3 vinyom ment eddig a levesbe és a mostani is már kezd köhögni...
360am pedig köszöni jól van. -
#10684 Csakis PSP, 1ó40 perc az a táv amit minden hétvégén megtesztek oda vissza ( Esztergom-Budapest ), 1 hónap alatt kitoltam a God of Wart, és most egy hónapja FF7CC igaz ez annyira jó játék hogy néha itthon is be kell kapcsolnom és játszani vele:D, filmnézésre is tökéletes, zenére is, bár ezen nem nagyon szoktam, ha zene kell akkor a Sony Ericsson w810i. -
#10683 Ja, játék csak vonaton, másfél órás út alatt. Tízpercekre nincs értelme BKVra, oda elég a zene. -
Skyline #10682 Én meg berakom EZT a gyöngyszemet,bejön 1 perc alatt a menü,lemegy a csodálatos intro,full valódi fotorealisztikus grafika,,éles kép,no rece,gyönyörű animációk,és mindezt egy 10ezer forintos asztali dvd lejátszón, Dvdplayer Powaaaa! -
#10681 Én csak annyit mondok hogy tegnap betettem a Resi 5öt, 8 perc alatt felkúszott a HDDre, majd elindítottam. A generáció egyik legszebb játéka cakk pakka mindent egybevéve, már már render szint, tű éles textúrák, semmi rece, be se reccen, atom fix fps, hihetetlenül aprlékos animációk, fényeffektek, az elmosódás is ép annyi amennyinek kell lennie, semit nem akar takargatni, kidobja a képre 1:1ben had ámuljon a ember, a töltési idők nem haladják meg az 1 másodpercet, mire az első két szót elolvasnám a loading képernyőn már el is tünt... igy kell játékot csinálni, igy kell optimalizálni, mindezt egy 50ezres gépen, japó powa! -
#10680 Album vagy shuffle... és azokkal hogy játszol? :D -
#10679 Heh, hát az olyan, hogy bármikor késznek kell lenni a futásra... :P De (kopp-kopp) pesten nem volt még balhém, pedig 10 éve itt élek már... De asszem ránézésre nem tűnök könnyű prédának, annak ellenére, hogy effektíve az lennék...
Egyébként nem lengetem, indulásnál album vagy shuffle benyom, aztán megérkezésnél stop. És az emberek felének van füllhallgató a fülében... -
#10678 Nem félsz, hogy az orkok egy nap megirigylik? :D -
#10677 Nem is azon van a hangsúly hogy szigorú feltételeknek kellene megfelelnie a kütyünek... Inkább hogy nem látom a fantáziát a célgépekben, az olyan dolgokban, amit kizárólag rendeltetésszerűen lehet használni. Mintha ketrecbe lennék zárva... :) Szal egyszerűen nem kell, egyáltalán nem vonzóak számomra az ilyenek.
Na azért tévés hűtőszekrényt sem vennék soha a büdös életben, szórakoztató elektronikára értem ezt az egészet. -
#10676 Ja, használom, szükségem van rá hogy elnyomjam a BKV-t. Napi másfél óra. ScummVM meg szintén tökjó, ezer éve nem játszottam pl a DoTTtal, gép előtt ülve most sem tenném, de szintén utazás közben teljesen király.
Mondjuk lehet, hogy az árából vehettem volna egy fapados X-et... :)
"s még minket nézel hülyének, amiért egy 9 éves hardvert jónak tartunk a maga kategóriájában. "
Nem néztelek hülyének, de most már kezdem meggondolni magam :P
Nem arról van szó, hogy a "maga kategóriájában", azt nem vitattam soha. Csak azt, hogy ha már beújítottad a következő generációt, nemigen tudod mire használni a régit. Telefon egyébként pont ilyen, azok is felgyűltek az évek során(ott nem tartottam szigorúan a 4-5 évet, csak az utsó alakult így), de azokat még elajándékozni sem lehet, kutyának sem kell... -
Zóanagyvarázsló #10675 Nyilván, a hasonlít alapja nem is ez volt, hanem az, hogy lényegében az is egyfunkciós. Mondjuk mi meg szoktuk tartani a régit, mert hely az mindig kell. Legfeljebb ha elférünk az egyikben, addig a másik ki van kapcsolva. De ez már eléggé OFF.
Mindenesetre az említett 4-5 év az említett logika mentén még mindig felfogható gyors cserének, majd szólj, ha 8-9 évesen is használod ;)
Egyébkétn nem különbözik a szemléletünk, én is szeretem a kompaktsága miatt a PC-t, csak nem zárok ki ilyen szigorúan egyéb ketyeréket. Pláne nem állítok be olyanokat eldobható alkalmi eszköznek, melyek 5-10 éven bőven jó szolgálatot tehetnek, de akár még utána is. -
#10674 Te ezeket használod is rajta? Nekem egy Nokia 6070-em van, s arra használom, amire vettem: telefonálni. Néha SMS-ezem, de nem szeretem igazán. Na már most Te veszek egy olyan "telefont", ami inkább való már szórakozásra, mint hétköznapi felhasználásra, s még minket nézel hülyének, amiért egy 9 éves hardvert jónak tartunk a maga kategóriájában. -
#10673 Ja, még annyi, hogy nem, a hűtőgép nem lesz szar, viszont ha hűtőt cserélsz, olyankor nem tartod meg a régit. -
#10672 Beletrafáltál, 4 vagy 5 év után vettem mobilt most januárban. Amire "szükségem volt": kisjack kimenet, 8G SDkártya zenének, ScummVM+az összes Lucasarts kaland. Most nézegettem, hogy van Javas Sega emulátor is, csak még nem újítottam be... Ja, és lehessen rajta telefonálni is. :)
A discman is, az mp3lejátszó is kimaradt az életemből. Nagyon nem szeretem, ha minden funkcióra külön eszközt kell magammal cipelni, mikor csak elhatározás kérdése integrálni ezeket. De ugyanígy az otthoni, fix kütyük is. Gépre kötök hangcuccot, nincs külön Hi-Fi-m. Minek? Tévét is gépre kötöm, ha filmet nézek fotelból.
És még így is tele van leharcolt, használaton kívüli, vagy elromlott hardverrel a szobám.
Igen, akkor ezek szerint homlokegyenest különbözik a szemléletünk.
Ja, ha ez elvakultság, akkor lófasz a seggetekbe! :P :D -
#10671 Ott a pont. ;) Szerintem Skyline is a Zero-féle felfogásra értette azt, amit anno lent írt. -
#10670 Ma már egyre kevésbé. A HC multi leragadt az ezeréves CS-nél, UT-nál és Q3-nál... (jó-jó, a Battlefield icipicit több gépet eszik, de az se lehet gond egy két három éves PC-nek). -
#10669 Na igen, az Internet átka a flash... ezek szerint már nem is olyan "olcsó" az ötletem, mint ahogy azt alant írták egyesek, igaz-e? :) -
#10668 Amiket felsoroltál, mind a PC-re kitalált feature-ök, melyeket később átvettek a konzolok is (többé-kevésbé). A PS2-t alapjában véve nem filmletöltésért venné senki sem... -
Zóanagyvarázsló #10667 Mégis mire akarnád használni? Nem PC, nem arra való, hogy (látszat)funkciókat keressen neki az ember. A PS2 egy olyan gép, mely 9 éves életciklusnál jár - a Japán megjelenést nézve. Persze ha mobiltelefont is oylat veszel, mely tud nyomtatni, warezolni, na és persze 10 évig használod, akkor nem szóltam.
Egyébként igen, tök jó az, hogy a régi PC-s alkatrészek is felhasználhatóak, érthető, ha számodra hasznosabbak is, de ettől nem lesz szar a hűtőgép. -
Zóanagyvarázsló #10666 Akkor úgy mondom, hogy éppen msot volt kár felhozni, mert még valaki magára veszi, és átmegy flémbe a topik. De mindegy, én ezzel lezártam, és remélhetőleg nem így lesz.
A vidéki probléma megint más kérdés,de nemkell általánosítani pc fronton.
Pedig elég sokan élnek vodéken :) Mindenesetre jó tudni, hogy bizonyos helyeken azonnal cserélnek, számomra ez eleddig hihetetlennek tűnt.
A pc-nek annyi jövője van hogy éves szinten az a 2-3 játék lemegy rajta,pár mmo fan,pár szimu fan.
Én egy MMO-t vagy szimulátort nem várok, mégis mintegy 10 2009-es PC-exkluzív van a listámon - persze javarészt rétegjátékok. De igazad van, mainstream exkluzív kevés van, ezt már mindenki tudja. -
#10665 Ja, ezzel csak annyit akartam, hogy lehet, hogy évi 3 játék. És? Pl én november közepén megvettem a Left4Dead-et, és azóta nem is játszottam mással. Ezzel legalább elvagyok, nem úgy, mint a sekélyes és rövid "nagy címek"-kel. -
#10664 HC multit kihagytad, pedig MMO mellett az a legnagyobb réteg, ráadásul az MMO-val ellentétben ez pörgeti a hardvereladásokat is a legjobban. Illetve hát játéka válogatja, vannak még ma is elborultak Quake1-ben is. -
Skyline #10663 Egyrészt nemmondtam semmilyen fröcsögést (elvakult pcfan egyedeket mondtam ami nemjelenti hogy perpillanat fröcsögnek,csak leírja pár hozzászóló értelmi képességét a témában) ,másrészt nemírtam neveket vegye magára aki akarja,ha ez feszkeltés (nem nemaz:D) énkérek elnézést.:)
A vidéki probléma megint más kérdés,de nemkell általánosítani pc fronton.
És főleg nem dobálózni vele. Normális körölmények között normális helyen gyorsabb bármiféle currentgen konzol garanciamegoldásnál.
A pc-nek annyi jövője van hogy éves szinten az a 2-3 játék lemegy rajta,pár mmo fan,pár szimu fan. Ennyi nemtöbb nemkeveseb. És ezen a tényen nem változtat egyes konzolhaterkedő hadiszamarak maxi frankómegmondó hozászólása,ennyi a jövő.
Vagy még enyi se.:D
-
#10662 Jó, aláírom, arra lehet használni, hogy még a budin is tudj játszani, de túl sok haszna nincs. Töltögetni nem tudsz vele, filmet, zenét is csak lemezről tudsz vele lejátszani, hálóra akasztani nem nagyon lehet... Ja, igen, nekem ez nagyon kritikus szempont, még a zsíreredeti játékaimat is krekkelem, hogy ne kelljen szarakodni a lemezekkel. Zenét is kizárólag mp3-ból hallgatok, filmet fájlból nézek.
Gondolom ha valaki nálam kicsit kevésbé adathordozófób, akkor annyira nem gáz.
De én nagyon nem látom, mi a francra tudnék egy PS2-est használni...