17438
  • Dante73
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az őszintét megvallva, ha megtehetném, és már 1-2 éve O'ahu-n élnék, de nem az adórendszerük miatt. Schumacher-t nem igazán értem. Élete végéig elég a pénze, akkor is, ha otthon adózik... Ugyanakkor, valahol én is megértem, a mázlistát.

Az adórendszerről meg annyit, hogy a véleményem ismered, Az egyik, hazugozik, miközben hazudik, (egyébként ugyanazt mondaná itthon, mint külföldön, vagy négy fal közt...) a másik egy töketlen barom... Mindkettőnek mennie kellene, de egyik sem fog gyanúm szerint, viszont, ez már nem ez a topik....

A zugboltokat, külföldről rendelést pedig (mivel nem voltam egyértelmű) abban az összefüggésben "ítélem el" hogy bár sokkal egyértelműbben tilos, vagy elítélendő, viszont ez egy országnak okoz kárt, míg a warez "csak" egy cégnek.
    Mégis, nem utolsósorban a médiának köszönhetően, a warezos az kecseg, az ügyeskedő pedig "népi hős"... Nemhiába érték el a mahasz matricát a kiadók, (amiért hangsúlyozom, az égvilágon SEMMIT nem kapsz!) míg az ország a WC kilincsét sem...
    Na de elég a borús gondolatokból, valaki dobjon fel valami vidámat, mondjuk, essünk neki a konzolosoknak, Ők pedig nekünk! Vérre szomjazom!
  • Zóanagyvarázsló
    Na igen, az már külön történet, és nem annyira idetartozik, hogy a magyar adórendszer sajnos nem versenyképes.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Személy szerint az sem szimopatikus, ha multimilliomos sztárok Svájcba költöznek az enyhébb adóteher miatt (pl. a kedvencem, Schumacher), ha valahol meg is értem. Egy vállalkozás esetében viszont gyakran a túlélés a tét, a nagyokkal szemben különben nehéz fennmaradni.
  • Dante73
    Nagyon sokszor egyébként az a trükk, hogy mondjuk, Szlovákiában vannak bejegyezve, oda adóznak, mi pedig csodálkozunk, hogy előttünk járnak, mi meg hiába akarjuk az adóreformot, a két nagy egymást gyilkolja, okolja, mi meg szívjuk a hosszú cicit. Egytől egyig le kellene lőni őket, mert mind magával van elfoglalva nem az országgal.
  • Dante73
    Zoo!
    Trükköket ismerem, egyiket-másikat én találtam ki...

ICS!
    Nem feltétlen csalók, "csak" mondjuk külföldi forgalmazótól rendelik, vagy tudom is én, ebben az üzletágban mik a speckó trükkök.
    Az a lényeg, hogy ekkora, azaz 15-20-30%-nyi árengedmény, pusztán a haszon kárára nem kivitelezhető, ugyanis a haszon, messze nincs ennyi rajtuk...
    Ennyi a logika lényege.

De, gondolom, nektek is tanította anyukátok, hogyha valami nagyon olcsó, az gyanús, nem? Bár, erről szívesen megfelejtkezik az ember, ha a pénztárcája úgy kívánja....
  • Istencsászár
    Platinumshop Resi 5 - 12900.- Ft.
    Űberkonzol Resi 5 - 13500.- Ft.
    Konzol Stúdió Resi 5 - 13990.- Ft.
    576 AKCIÓS Resi 5 - 15.299.- Ft.
    MM pedig gondolom 16-17-18 körül...

szóval azt mondod hogy akik az MM és 576 alatt vannak árban azok csalók? külföldön a játékok miért olcsóbbak? itthon még a legolcsóbb boltba is minimum 1-2 ezressel drágább...
  • Zóanagyvarázsló
    Vélhetően a "zugboltok" inkább arról szólnak, hogy külföldről rendelik, nem pedig a hazai forgalmazótól, ezért tudják még úgyis olcsóbban adni, adóval és haszonnal együtt is. Vess be mindent, hogy kiderüljön, kérj ÁFA-s számlát, uszítsd rájuk az APEH-et, és így tovább! :)

Magyarul idehaza a forgalmazó, esetleg a kiadó régiós poltikája áraz túl, illetve az 576 mint nagy megteheti, hogy a többiekhez képest is rátesz 1-2 ezrest, mert úgyis betérnek hozzájuk, aki ésszel vásárol pedig úgyis kerüli őket.

A nagyok nem mindig egyértelműen olcsóbbak, nyilván neked sem kell magyarázni a legnagyobbak "trükkjét": a látványos, gyakran gyorsan kifogyó akcióval becsalják az embereket, majd megveszik ott a sok átlagos árú terméket is. Emellett a látszólagos olcsóság miatt mennyiségileg is többet vezsnek, oylat is, amire egyébként nem lenen nagy szükség, célirányosan nem keresnék.

OFF:

Egy plamaTV MM-ben elég olcsó,

Hehe, a múltkor volt TV - de talán nem plazma - 35 millióért az MM-ben :)
  • Dante73
    Teljes mértékben igazad van.
    Külföldön vásárolni, nem törvénytelen, nem erkölcstelen, semmilyen értelemben nem bűn. Mégis; az a bevétel is hiányzik az államkasszából, és (többek közt) azért is fizetünk ekkora adókat. (Ugyanis a benzintől kezdve, mindennel ez történik, és a benzinturizmust sem nézem jó szemmel, akár hozzák, akár viszik. Kifejezetten a célirányos tevékenységre gondolok, az, hogy egy külföldi tankol ha kell, vagy egy magyar odakint ha kell, természetes, és kiegyenlíti egymást)

Zugboltok...
    Egy plamaTV MM-ben elég olcsó, egy kenyérpirító szintén; nagy tételben vásárol, kedvezményt harcol ki, amit részben átenged a vásárlónak. Mikor az ő árai alá sikeröl menni, akkor bénáztak, vagy a minőség más, és ezer dolog bejátszik. Viszont akkor, ha 20-30% al olcsóbban adnak valamit, akkor a kereskedelemben szerzett gyakorlatom, azt mondatja velem, amit mondtam. Ha valami gyanúsan olcsó, annak oka van. Alkalmazott nincs bejelentve, áfa csalás van a háttérben, kettős könyvvitel, napestig sorolhatnám a trükköket.

De egy dolog BIZTOS. Ha ennyire az átlag alá megy árban egy cég, ott valami nem gömbölyű. Tudom, erről jó elfelejtkezni, jó érveket felhozni ellene, mert pénzt takarítasz meg vele, de sajnos, ez törvényszerű, ma Magyarországon...
    Az pedig, hogy miről adsz számlát, mi kerül a könyvelésbe, és mi után adózol, különböző dolgok...;-)
  • Zóanagyvarázsló
    Én is ezt mondom, hogy érdemes igyekezni itthon vásárolni, mert akkor ap énz is itthon marad. Ez tényleg fontos szempont, és sokan nem törődnek vele. Mellesleg ez nem kizárólag az állam jelképes bevételésről szól, hanem a hazai szoftverpiacról is.

Ugyanakkor külföldről rendelni nem jogsértő, s nem erkölcstelen, nekem ez a lényeg. Én a lennék a legboldogabb, ha meg lehetne oldani itthon mindent, de általában idehaza drágábban, késve és rosszabb minőségben (értsd: félrefordítások, magyar kiadással nem működő DLC és patch, esetleg igénytelenebb kiadvány stb.) jelennek meg a játékok.

Ugyanez a véleményem arról is, ha valaki a szakértelmét és a jövedelemadóját külföldre viszi - vagyis nem itthon próbál boldogulni. De hogy meglopna egy Ausztriában dolgozó magyar orvos? Nem folyik be a pénze (hangsúlyozottan: az ő pénze) az államkasszába az tény, de a saját életét joga van másik országban szerveznie.

Egyébként ha a "zugboltok" tudnak adni számlát, akkor ugyanúgy fizetnek a magyar államnak. Ha visszajött a Box, elmész, veszel valami olcsót egy iylenben ajándékba az öcsédnek, és máris a végére jártál.
  • Istencsászár
    Nem hiányzik 360ról, 2*AA megvan, persze akadnak kivételek, PS3ról viszont hiányzik.

Én nem mondtam hogy untam volna, amit unok azzal nem játszok... ACnál nem untam egy pillanatát sem, de lehetett volna több féle küldi, azt hogy tudom mik a játék hiábi és le is írom nem jelenti azt hogy unom, attól még tökéletesen élvezem azt.

Én nem rendelek külföldről, mert nincs olyan kártyám, persze volt 1-2 eset amikor valakit megkértem hogy fele áron rendelje meg nekem az egyik oldalról, mert külföldi online oldalakon mindig van valami akció, amikor nevetséges áron megtudod venni a játékokat... mert ott veszik, itthon pedig nem.

Zugboltokat nemismerek... van itt pesten 4 bolt ahova járok és korrektek, igényesek, segítőkészek, nem nem az 576 ahol 3-4-5 ezerrel drágább minden, oda járjon az aki ujgazdag vagy vak.

• Dante73
    Azt hiszem, óriási tévedésben tartottalak, miszerint csak sírok.
    Korántsem. Mindössze arról van szó, hogy a tremd nem tetszik. Hála az égnek, nem unatkozom egyenlőre, mert még azzal sincs időm játszani, ami érdekel, legalábbis, nem minddel.

Belbecs-külcsín, sajnos nem marhaság... Nagyon nem. Az sem, hogy egy olyan platformon gyúrnak rá, ami grafikailag elavult, és ezt TE is tudod. Hiszen a HD nem HD, mert a textúrák negyedelve vannak, a látványt millió felesleges effekttel takarják, hogy a hiányosságai ne tűnjenek fel, hogy gyakorlatilag az élsimítás mint olyan hiányzik a box-ból, és sorolhatnám.
    Csak azt tudnám, hogyha unalmas, akkor hogy élvezted minden pillanatát? Nem önellentmondás ez? Legalább egy kicsit?

Sokan verik itt a mellüket, hogy nem lopnak. Mert külföldről rendelnek, (azaz ENGEM, ÉS TÉGED lopnak meg) zugboltokban vásárolnak, amiből "van egy rakat", ahol vagy az adót, vagy a közterheket nem fizetik, tehát megint csak az államot, azaz minket lopnak meg, és az a legszebb az egészben, hogy teszik ezt egy külföldi multi, és a játék kedvéért. De ŐK nem lopnak, mert az államot becsapni nem bűn. Tudom, demagóg duma, csak sajnos igaz.
    Azt is tudom, hogy ezért nekem fognak esni, Zoo jön azzal, hogy bizonyítsam, hogy nem fizetnek közterheket, meg ez amúgy sem nagy összeg, (Pedig nyilvánvaló a dolog, hiszen hogy máshogy lehetne 20%-al olcsóbb mint a boltokban, és érdekes módon, kb mindig ez az árrés, olyan helyeken, ahol nem kapsz számlát, vagy nem fizették ki az ÁFÁ-t) ICS azzal, hogy ez baromság.... ChoCho azzal, hogy ez nem bűn, mert nem eladásra hozzák, (csak cserélgetik...)

És milyen igaz, nem bűn, de engem, téged, mindenkit megkárosít... A warezos pedig egy tolvaj genya, holott, ha nem létezne warez, nem is játszana a nagy többsége, max venné a budget játékokat, amit így is megvesz.
  • Balumann
    "és lesz 2. rész amibe lehet ezeket pótolni"
    Én meg le merném fogadni, hogy a 2-ben is ugyan ilyen egyszerű lesz az irányítás, és közel sem lesznek élvezetesebbek a küldetések. Teljesen új környezet lesz, nem fognak ezzel foglalkozni, mert minek ha így is megveszik konzolon? Hihetetlen, hogy még most sem érted... Az első részben szerinted nem tudták, hogy hamar meg fogják unni az emberek ezek a küldetések miatt...? Ugyan már. PC-re miért nincs bejelentve akkor, ha kijavítják a hibáit? :DD

Jah és senki sem veri magát, hogy milyen szar a gamer élet. Én is elvagyok most a régebbi játékokkal, nemolyan rég a worms wp-vel játszottunk 4-en több órát, közben nagyon jókat szórakozva :D Abban van kreatívság, kell taktika, ügyesség, és humor is van benne (na meg annyi pálya hogy majd kifagy a pályaválasztó :D). ArmA meg IL-2 mellett nagyon jó pótlék :D
  • Istencsászár
    "míg sok konzolos veri a seggét a földhöz gyönyörűségében. Mert szép. És elégedett..."

mocskos állat vagyok hogy az ACt is megvettem anno... nagyon jó játék, élveztem minden pillanatát, és nem nem veri senki magát, mindenki egy hibát emelt ki a játékból, mégpedig az egyszerüséget, folyamatosan ismétlődő egynhangú feladatokat. Olyan embert nem láttam aki elégedett volt ezzel, de ettől függetlenül kihagyhatatlan alkotás, és lesz 2. rész amibe lehet ezeket pótolni.

"Tehát ott tartunk, hogy a belbecs már nem számít, csak a külcsín, egy grafikailag elavult platformon."

baromság, viszont nekem számít a grafika, a hd kijelzőmön szép grafikát akarok látni, ezt a Capcom a Resident Evil 5el meg is adta, ami a generáció legszebb játéka jelenleg és zsámít a belső, de azt hogy napi 24 órát sírjak és verjem magamat hogy milyen szar a gémer élet és hogy nincs semmi ez már nevetséges... raklap kiváló játék van, lehet hogy pécére ezek egy része nincs, de hát az már nem az én bajom... konzolra sincs minden, de összességében ha az össze platformot nézzük egy szava nem lehet az embernek, de hát mindig egyszerűbb elégedetlenkedni.
  • Zóanagyvarázsló
    Nyugi, én komolyan már nem reagálok, úgyis untat mindenkit a téma. Minket is. Viszont még mindig az az érzésem, hogy az alább leírtakat el sem olvastátok, mert még az általam is elimsert közös pontokat is újra és újra ellenem kívánjátok fordítani. Na ez is vicc, csak ez már tényleg a rosszabbik fajtából.
  • [Jakuza]
    Rohogj csak a hulyesegeden, amiben megmagyarazod, hogy az nem olyan, mert az nem buntetendo, es nem karosit.
    Ugyanolyan kibuvo a vasarlas elol mint a masik.
    Csak azt nem wareznek hivjak, hanem csere-berenek.
    Viszony ugyanugy nincs haszna belole a kiadonak. Igaz neked ezt hiaba is probaljak elmagyarazni, josz a tragikomikus "hahaha most jo poent mondtam idiotizmussal".

A miertre pedig egyszeru paraszti esszel is ralehet jonni, mert mas lehetoseg nincs es a sok csereberes, nem tud varni ket percet, hogy valakivel egybol eltudja cserelni.
    Ugyanis ha valaki megveszi az nem fogja egybol cserelni,hanem egy bizonyos ido eltelik, mig a masik oldal azonnal letudja tolteni a warezt. Na de ettol meg mindketto kibuvo a vasarlas alol, hiaba is probalkozol a magyarazkodassal.
    Ennek a felfogasahoz, nem kell dimploma.
  • Zóanagyvarázsló
    Én csak azt nem értem, hogy ha a standnál árult vajaskenyeret meg sem eszik az emberek, inkább továbbadják, akkor miért vásárolják mégis tömegesen? Talán jobb a marketingje? Mert ez esetben megvan a recept: nekem is ebben kell fejlődnöm!
  • [Jakuza]
    Hagyd, ugy sem tudod megmagyarazni neki, mert mindig ezzel a hatulrol mellbe terelessel jon.
    Neki aztan mindegy, hogy ellopjak, vagy egyet megvesznek hogy elcsereljek egy vajaskenyerert, vegul pedig a vajaskenyerarus jar jol mert mindennap valaki tobbszor elcsereli a termeket egy vajaskenyerert.
    Az ev vegen meg kiderul, hogy a vajaskenyerarus eladott 800 vajaskenyeret egy evben, o meg nez ki a fejebol, hogy 800 eladott peldany helyett csak egyet sikerult eladnia.
  • Dante73
    Egy példán keresztül próbálom érzékeltetni a dolgot.
    Assasin Creed.
    Kinézet, pályatervezés, mozgások, stb csillagos ötös. Gyönyörű játék.
    Küldetések, játékmenet csapnivaló. Azaz minden a külcsín, semmi a belbecs. Ez akkor lesz igazán érdekes, ha hozzávesszük a játékplatformod, a dobozt...
    Te büszke vagy arra, (mi több, engem és sokakat leigényteleneztél, mert nem így teszünk) hogy HD-ben nyomod. Holott az a HD legalábbis erősen idézőjeles. Grafikailag közelébe sem ér annak a tudása, amit ma egy átlagos PC tud. Tehát, az, amire a fejlesztők gyúrnak, számodra, teljes pompájában elérhetetlen. Mégis, minden játéknál "összecsinálod magad" mennyire szép. Holott sokkal szebb is lehetne... PC-n...

És milyen érdekes az élet, én, aki jobb minőségben láttam az Assasin Creed-et, a játék összetettsége miatt sírok, míg sok konzolos veri a seggét a földhöz gyönyörűségében. Mert szép. És elégedett...

Pedig, fordítva kellene legyen, hiszen, amit én láttam, szebb volt, mint amit Te láttál, (elégedett is voltam a látvánnyal) mégis, a látvány nem nyűgözött le annyira, hogy ne a hiányosságaira emlékezzem, és ne arra, hogy ha egy kicsit RPG-sebb a játék, (Nem RPG, csak közelebb áll hozzá) mennyivel jobb lett volna, mert így unalomba fulladt.

Tehát ott tartunk, hogy a belbecs már nem számít, csak a külcsín, egy grafikailag elavult platformon.

Meredeken hangzik, tudom, de sajnos, sokkal igazabb, mint akár azt álmodban is elismernéd.
  • Balumann
    "miért kéne elővenni? vannak játékok amik egyszer jók, 2. végigjátszásra nemtudnak ujat mutatni, ezzel nincs is baj, a játékok túlnyomó többsége ilyen"
    Nálam ezek tartoznának az olcsóbb kategóriába... csináljanak olyat, ami tud újat mutatni, ma már bőven van lehetőségük.

"Az azért érdekes hogy itt mindenki 50 órás játékra vágyik... egy mario nem volt annyi, egy régi retró játék messze nem volt annyi"
    Bakker a márió óta eltelt jónéhány év, emellett egy jó ügyességi játékot sokszor elővesz az ember, mert egyszerű és jó kihívás. Pl. haverom 4x játszotta végig az Abe's Odussey-t és Exoddust is (nekem sajna túl nehéznek bizonyult akkor legalábbis :D). Ezzel szemben a CoD ha már ismered az ellenfelek helyzetét, és a story-t is sem kihívás, sem élvezetet nem ad (mondjuk a 4 talán még ad, de más többnyire nem).

Jah és egy jó coop-al vagy multival, jó pályákkal és módolhatósággal bőven lehet valami 20+ óra (de talán singleben is!), egy egyszerűbb fps is. SWAT 4 pl. nem tartozik a szuperjátékok közé, mégis élvezetes coopban többször is, mert az ellenségek+civilek mindig máshova termelődnek be, szintén van hozzá pálya, mód (amit még nem próbáltunk, de elvileg javít egy csomó negatívumot, pl. azt a durva lassúságot).
    Nah tehát a lényeg, vannak bőven jó játékok, jól optimalizálva, ötletekkel teli, hogy ne legyen hamar megunható. Achivementek meg minden ilyen baromságok nélkül is ami szintén nem tudom miért lett ilyen divat, csak egyenlőtlenné teszi a multit, a kezdők még nagyobb hátránnyal indulnak, nemtudom miért jó...

Szerintem rád még az egyszerhasználhatós autót is rád tudnák sózni, akkor azt bizonygatnád hogy mennyivel hasznosabb. :D

Álomvilág-e az, hogy nem fogadom el (pontosabban nem tetszik) a jelenlegi tucattermékeket, mert tudom hogy ezerszer lehetnének jobbak, hiszen vannak jó példák? Az új játékok nagy részénél jobban élvezem a 3-4 évvel régebbi játékokat, sőt pl. a worms WP még régebbi ha jól tudom :D
  • Istencsászár
    Én semmi pénzért nem játszanék ma már a Tomb2vel, a GTA pedig fizikai kín lenne stb... te így én úgy, ennyi. Én élvezem ami van, ti nyugodtan elégedetlenkedhetettek. MC LA egy remek NFS klón minden olyan dologgal ami NFSből hiányzik és olyan hiányosságokkal ami NFSben megvan még a fostömb Undercoverben is, beletoltam 50 órát és eladtam mert nem kell továbbá vagyis itt állt 1 hónapig de még a dobozára sem néztem untig elég volt, remek volt.
  • Dante73
    Egy Tomb Raider 2 sem mutat újat, egy Vice City sem, mégis, előveszi az ember, mert olyan a játék... Nagyon kevés játékom adtam el. És mindegyik olyan cím, amit elő-elővesz az ember. Itt lehet tetten érni a dolgot; A mai játékokat valóban el lehet adni, mert olyanok, kevés kivétellel.
  • Istencsászár
    Az azért érdekes hogy itt mindenki 50 órás játékra vágyik... egy mario nem volt annyi, egy régi retró játék messze nem volt annyi, valahogy ti nagyon elvagytok tévedve ebben a gémer világban, ott vannak az rpgk, a szimek, mmok meg a multik, lehet beleölni 100 órákat, de egy fpstől egy tpsestől vagy bármi mástól ne várja senki hogy 20+ óra lesz... az lesz egy 8-10 óra vagy egy kicsit több, mindig is ennyi volt, kivételek persze akadnak, de kár ezen lovagolni, valami álomvilágba élnek itt egyesek...
  • Dante73
    nem csak kivitelezésbeli apróságok. Sokszor koncepcionális a dolog.
    Tomb Raider; Ne legyen annyira agyalós, hogy az amerikai hülyegyereknek ne kelljen megerőltetnie magát, viszont Lara segge mutasson jól a búvárruhában...
    NFS; Blúrhegyek, effektek, (felesleges effektek!) tömkelege, hogy eltereljék a figyelmet arról, mennyire ugyan az a játék, mint tavaly... Ugyanakkor egyre bugyutább játékmenet.
    Mass Effect; végletekig egyszerűsített történet, kidolgozatlan részletek, de holnap estig lehetne sorolni.

Persze régen is voltak ilyen dolgok, nem mondom, hogy nem, de jó néhány, akkoriban sikeres játék, bonyolultabb, ötletesebb, mégis átgondoltabb volt. Nem véletlen, hogy annyian siratjuk az NFS-t, a Tomb Raidert, és még nagyon sok más címet.
  • Istencsászár
    "A jó játékot megveszik és nem is adják el, később többször újra előveszik"

miért kéne elővenni? vannak játékok amik egyszer jók, 2. végigjátszásra nemtudnak ujat mutatni, ezzel nincs is baj, a játékok túlnyomó többsége ilyen
  • Zóanagyvarázsló
    Értem. Bár az általatok emlegetettek tipikusan olyan pontok, melyek inkább elsőkézből jönnek át.

Az a gond, hogy ahány játék, ez annyiszor változik.

Értem. Ezek főleg kvitelezésbeli "apróságok", és valóban nem ördögtől valók. Viszont én nem ennyire mai trendként élem meg, régi klasszikusokban is tornyosulnak förtelmes bugok, netán koncepcionális hibák. Szóval inkább a "természetes" - de nem feltétlen szükséges - rosszként fogom fel.

Balumann:

Pedig legalábbis portként, illetve optimalizáció szempontjából egyértelműen a VC bajnok. A San Andreas már kissé bugos is volt, ésa gyalogos irányítás rosszabb volt. Ugyanis nem lehetett hátrálvas lőni, mert CJ megfordult, ez engem kifejezetten bosszantott, az elődök megoldása tökéletes volt.

Kedvenc epizódot én nem is tudnék választani, mindegyik hozott némi fejlődést. Viszont a telefonálgató baártnők már SA-ban is kezdtek idegesítőek lenni.
  • Zóanagyvarázsló
    Vitán kívül csak ennyit: legalább a szarkazmust nem kellene szó szerint venni...
  • Dante73
    Egyesek, soxor nehezen akarják érteni a lényeget, illetve szeretik hasogatni azt a bizonyos szőrszálat. Tetszik, vagy sem, ez is, az is kárt, illetve bevételkiesést okoz a kiadónak, hogy mennyit, az mellékes. Azt nem is említem, hogy a warezosok nagyobb felének részére a vásárlás nem is alternatíva, így kárt nem is okoz, míg az, aki 7-8 ezerért megvesz egy játékot, használtan, az megvenné 12-ért is... ugyanakkor nem egy warezos vásárol is, így a károkozás megint csak kérdéses...
    Ezzel együtt a warez nem jó, csak akadnak előnyei... valamint a kiadók számára sem annyira hátrányos, mint az a köztudatba van vésve...
  • Micsu
    lehet sok lehetőség van a gta4ben de a küldik meg az egész valamiért kurva monoton, a vice city valamiért geci jó volt, anno nekem a sima gta3mal is az volt a bajom mint a gta4el
  • wedge31
    Ember te most tényleg nem vagy százas vagy csak szereted koptatni a szádat ,két darabot azért irtam mert az elöbb az ezret sokaltad gondoltam eddig könnyebben elszámolsz nem érted a lényeget a sokadik rávezetés után sem.

" Akárhogy is nézem, ez alapján a tolvaj többet ártott nekem, és nem arra fogok haragudni, aki még megszánt, és még hozzám is vágott egy kis pénzt. " -fogd már föl hogy nem vág hozzád semmi pénzt a cseréböl semmi hasznod ,egyénre lebontva ugyan annyira károsit meg mindkét fél csak más-más modon.

A hamburgeres alapvetöpiaci versenyt elitélö ostobaságra inkább no comment.

Részemröl a vita off
  • Balumann
    Lépjünk már túl a warez meg cserélgetés kérdésén. A jó játékot megveszik és nem is adják el, később többször újra előveszik. Ami kevésbé jó (sajnos ami mostanában általános) azt vagy letöltik, vagy cserélgetik, vagy továbbadják aztán eljut sok emberen keresztül (ugyanúgy 1 példány) -> lényegtelen a módszer, nem veszik meg többen. Teljesen mind1, hogy konzolon vagy PC-n, az eladások csak azt bizonyítják hogy azok akik a legtöbb játékot megveszik áttértek konzolra, sajnos a játékostársadalom hülyítése miatt (tehát csak a játékkínálat meg a hülyeségek terjedése).

"ez a hozzáállás pedig hűen tükrözi a "van rá okom hogy warezoljak" hozzáállást"
    Ok megvan. Kipróbálni és eldönteni, hogy megéri-e megvenni a játékot. Vagy ha nincs rá pénzem akkor is tudjak játszani valamivel. Jó persze, nincs jogom, ne játszak vele. Több bevétele lesz bármivel is a kiadónak? Akkor milyen alapon probléma a warez? Ja, hogy akkor olyan játékot kéne csinálni ami több embernek érné meg megvenni, szörnyű! Írtsuk ki a warezt, vagy nehezítsük meg és térítsünk át minél több embert konzolra.

Nagyon jól tudja mindenki, hogy lehetnének sokkal jobbak a játékok, hiszen már rengeteg jó példa volt játékokban, csak kicsit tanulni kellene a régiekből ahogy azt a jobb játékoknál meg is csinálják.
    Tökéletes játék nincs, olyan viszont lehetne ami tényleg sokáig élvezetes, mmo féleségeken kívül is. Ezekszerint a GTA 4 sem sikerült úgy... nekem érdekes módon a Vice City jött be a legkevésbé, GTA 3 és a GTA SA volt az amivel nagyon sokáig játszottam. A SA -ban van rengeteg újdonság (nekem kedvencem volt a bicikli meg a repülőzés például, korábbiakban nem volt olyan jó) meg az irányítás is nagyon jó volt benne, vice city-ben nekem irányíthatatlan volt.
  • Dante73
    Az az igazság, hogy nehéz megfogalmazni, de megpróbálom...
    Nézd meg a várost. Mint a 70-es évek Budapestje. Szürke, és unalmas. A főszereplő szintén. Bonyolult a város, de nem jellegzetes. Ma is tudom, hol kell bekanyarodnom az eredeti GTA3 -ban, itt képtelen voltam megjegyezni akár egyetlen VALÓBAN jellegzetes pontot, mert nincsen.
    Ott a mobilozás; az ismerősök a legrosszabbkor hívnak, és "megsértődnek" ha nemet mondasz. Ez eleinte még jópofa, de én már a falra másztam, ha megcsörrent a mobil. 3-4 órát játszottam összesen, úgy mondom...
    A küldetések.... semmi extra. Sehol egy ötlet, lődd, kísérd, fényképezd... A játék alapötlete semmitmondó.

Egy igazi, szürke játék, gagyi grafikával, jópofa, de messze sem reális fizikával, ötletek, elképzelés nélkül. A sorozatot csak a lendület vitte tovább, van egy olyan érzésem, legalábbis.

Apró ötletek persze vannak, és ha a port normális lenne, meg is venném, de ez inkább a sorozatnak, semmint a játéknak szólna. De így hogy a játék sem akkora, és a port is kritikán aluli, esélytelen.

Miben kellene előrelépni?

Az a gond, hogy ahány játék, ez annyiszor változik.
    Egy TDU nál a támogatás az, aminek a hiánya fájó pont. Megbízható szerver, addonok, ne adj isten küldetés pakkok, és egy két reklűm, a táblákra....
    Tomb Raider Underworld; Hossz, útvesztők, logikai feladatok, amiben szegényes volt, az elődökhöz képest; most inkább ügyességi játék, a kontrollereseknek...
    Sacred2; bugok, elhalálozások kivédése, és az, hogy ne alakítsa át minden patch a fejlődési rendszert...

Melyik játéknál mondjam el még, mi a gond? Mert nagyon soknál van, igaz, egy részével együtt tud élni az ember, sőt, van, ami hiányzik is. Pl Tomb Raider corner bugok... Más technikával készültek, ezért az újakban nem is lehet, de jó volt, minél többet megtalálni.... De ez már más tészta, és nem volt akkor sem zavaró, csak egy a technológiából adódó "ficsőr"
  • Istencsászár
    A kiváló fizika, az óriási város, pl éjszaka azon a részen ahol szórakozóhelyek vannak, egy nagy kereszteződés 4 sáv az valami gyönyörűség... az rányékok az effektek a napszakok, ahogy felkel a nap a felhőkarcolók közt, az eső is megér egy külön mesét... aztán ott vannak a profi átvezetők, a szinkron tökéletes, a mozgások detto, a grafika is szemléletes, profi munka.

@Zóanagyvarázsló, feladat felvesz, mész ölsz, kb ez megy benne végig... jópofa, de túl hosszú és vontatott, azt ne kérdezd hogy mi legyen benne ezek helyett, mert nemtudom... nekem bőven elég lenne fele ennyi és akkor talán még nem is unnám meg vagy lehetne benne a bankrablóshoz hasonló feladat mondjuk 10szer.
  • Zóanagyvarázsló
    Áltlaánosságban eddig is ismertem a véleményedet, többé-kevésbé össze is tudom rakni, de éppen a konkrétumokra, pár mondatos megfogalmazásukra lennék kíváncsi. Mármint hogy szerinted miben és hogyan kellene előrelépni?

GTA4 hol van HANGULATBAN a Vice City-től? Vagy alapötletben, vagy bármiben?

Mi a baj a GTA IV-gyel, ha azt mondod, hoyg a portolást ne nézzük? Azt tudom, hogy sokak szerint unalmassá válik, de mégis mitől?
  • Zóanagyvarázsló
    Ha a közönség csak annyira kíváncsi a termékemre, hogy két példány egyidejű használata kielégíti a népet (ugye a legális cserének, a kölcsönnek az a lényege, hogy nincs sokszorosítás), az annak a bukását jelenti. De te azt állítod, hogy mégis mindenki arról beszél a kocsmában, mert a cserélgetés mellett el is lopták tőlem, tulajdonképpen így jutott el mindenkihez. Akárhogy is nézem, ez alapján a tolvaj többet ártott nekem, és nem arra fogok haragudni, aki még megszánt, és még hozzám is vágott egy kis pénzt.

Persze az én üzletemet rontja a cserélgetés, és örülnék, ha inkább engem támogatnénak, de ez van. Józan emberként más szempontból is tudom nézni a dolgokat, és ha a McDonalds elnöke lennék, akkor sem gyújtanám fel a Burger Kingeket, csak mert rontják az üzletem, és ezzel tulajdonképpen ők is bevételkiesést okoznak (nem vonok mélyebb analógiát, jobb, ha te sem próbálod ezt belemagyarázni). Én ugyanis el tudom fogadni ebben a hipotetikus történetben is, hogy nem körülöttem forog a világ.

Azt az orbitális ökörséget meg gyorsan felejsd el hogy magyarországon ha kovács kölcsön ad vagy elcserél egy programot szaboval abbol a kiadonak bármi is leesik ez nagyon epic fail gondolat.

Én is leírtam, hogy külföldről van szó, direkt külön tértem ki a hazai cserélgetésre. Szóval ezzel beszólogatással csak magadat égeted.

Az arányokrol meg lehet vitatkozni de nem érdemes vásárolni kell nem ügyeskedni.

Abban nincs vita, nem si volt, hogy a teljes árú vásárlással támogatod leginkább a kiadót és a fejlesztőt. Ez így van. De azt mondani, hogy az arányok nem számítanak, nem legáns, ha egyszer folyamatosan a bevétel(kiesés) felől közelíted meg a kérdést. Mert azon egyszerű oknál fogva számítanak, hogy az egyik esetében még így is tisztes összeg kerül a kasszába, a másikban pedig nem. Ennek a jelentőségéről tényleg nincs értelme vitatkozni, mert épeszű ember számára egyértelmű.
  • CS@
    Ez a Hummer nem is eredeti autó :) Najó ez most tök lényegtelen.
    Fizika jópofa nagyon tetszik nekemis, semmi gondom nincs vele.
    Grafika terén ha ennyire erőlteted hát legyen :) A grafika egyáltalán nem egy nagy durr, ha azt is számításba veszem, hogy az általad linkelt kép egy prevgen tech, akkor pedig ahhoz mérten, hogy történt közben egy generációváltás, akkor végképp nem.
    A Kidolgozottságba rengeteg minden beletartozhat, kezdve a város felépítésén át a gyalogosok viselkedése a játékban rejlő lehetőségek meg szinte minden, ami alapján a korábbiaknál kicsit élőbb városon kívül egyáltalán semmiben nem remekel, de arányaiban meg sem közelíti az elődöt.
    Igyexem mellőzni a továbbiakban a témát, mert én is tudom, hogy ez nem idevaló sry.
  • Dante73
    Játékélmény terén mi szépülne?
    Egy Vice City, mondjuk egy Realty 80's moddal megfűszerezve, messziről veri a GTA4-et... Egyedül grafika, kidolgozottság terén nem, viszont azt csak sajnálni tudom, akinek a játékélménynél ezek az elsődleges szempontok, mondjuk egy alapötlet, helyszín, hangulat helyett...
    Úgyhogy, nálam, játékélményben messze veri. Nem véletlen, hogy 1-1 küldit a mai napig lenyomok benne... Míg egy Obscure2 még mindig nem volt a gépemen, pedig érdekelne, meg is van, de van amikor elkap a hangulat, és az Obscure nem is izgat.
    A játék nem munka, hogy minden kell, mimnél hamarabb, és a régiekre nincs időm....
  • Istencsászár
    Az emlékek szépítenek. Teknóban a kettő nem egy kategória, fizika grafika, kidolgozottásg terén nagyot alkottak, egy élő várost... a többi része nekem mindegyik GTAnál ugyan az az unalom.

• CS@
    GTA4 témát sajna nem bírom szó nélkül én sem, mert szerintem ez a játék porttól függetlenül egy sz*r.
    GTA4 semmiféle olyan technikai elemet, de még aprólékosságot se nagyon vonultat fel, amivel kiemelkedő lehetne a korábbi fejlesztésekhez képest. Ha esetleg Te úgy látod, hogy az SAhoz képest a GTA4 olyan mértékben kiemelkedhet, mint teszem azt a GTA3 a korábbi felülnézetes részekhez képest, akkor ne is olvasd tovább :)
    A fejlődés az természetes(vagy legalábbis annak kéne lennie) minden újabb rész esetén játéktól függetlenül.
    Mit is kaptunk a GTA4ben?
    Egy nagyon aranyos fizikát és némi grafikai fejlődést. A grafika témát már itt korábban kiveséztük, szó sincs arról, hogy valami bődületes állejtős dologgal lenne dolgunk.
    Valamint kaptunk egy olyan pocsék trágya játékélményt, ami valóban páratlan és felidézni se tudok olyat korábbi részekben, mint itt, hogy a sztory felénél már rohadtul untam az egészet. A vége után egyik porcikám se kívánta elindítani se még1x ezt a borzalmat. Korábbi részeket megjelenés után átlagosan legalább 3x játszottam végig uninstall előtt és még fél vagy 1év után is képes voltam felrakni és újra nekiülni.
    Annyira látni akartam megjelenés előtt én is a játékot, hogy lássam nincs igazuk a konzolosoknak és biztos nagyon jó ez nem pedig olyan unalmas, mint azt mondják. Most, hogy a küszöbön kopogtat az X360am, hát a francnak se kell rá ez a borzalom teljesen mindegy hány fpsel menne rajta többet, mint a PCmen.
    Sry a terjedelem miatt, de elragadtattam magam emiatt a borzalom miatt :)
  • Istencsászár
    NFSel minek foglalkozzak amikor van nekem PGR széria vagy Midnight Club LA? az NFS szar és kész, ezen nincs mit vitázni... rossz irányba ment el, de a nép veszi mert kell nekik a tunning, meg a csicsa, ha nem kellene akkor PGR4et vennének, de nem és Midnight Clubot sem vesznek, a játékosok bírkák nem a kiadók fejlesztők sok esetben, szóval nem kell mindent rájuk kenni.

GTAban nem akarok vitatkozni, megvettem a 4et, 20 órá után beleuntam mint ahogy az előző részekbe is, nem az én játékom, nem vagyok GTA fan.

Mass Effect nekem maximálisan elég volt, remek karakterek és párbeszédek, bele tudtam magam élni, igaz kicsit sok volt a harc, de hát anélkül nem játék a játék...
  • Istencsászár
    A Halo 2 nem is lett annyira pörgős, változatos és sokrétű mint a Halo3, francokat volt rövid... max rövidebb, de nem rövid.
  • Dante73
    Akkor más, korai NFS, akármelyik mostanival összevetve. Ezen nem fogunk összeveszni....
    GTA4 hol van HANGULATBAN a Vice City-től? Vagy alapötletben, vagy bármiben? Technikailag előrébb van, ez tény, de ezzel játékot eladni? Ha neked ez a lényeg, akkor messze nem vagy igazi játékos....
    Witcher vs Mass Effect. Ott az ötlet kidolgozása mozog más szinten. Mindkettőben vannak hibák, hiányosságok, messze nem ugyanaz a kettő, de kidolgozottság terén, a Witcher fényévekre van a Mass Effect-től, bár, mind a kettő elmegy.