17438
  • Zóanagyvarázsló
    Közben megoldottam a problémát, de többnyire tényleg csak a szenvedés megy az Adobe Readerrel - a GTA4 jobban futna a gépemen, mint az... Ez a Foxit viszont első ránézésre jónak tűnik, köszönöm a tippet.
  • [Jakuza]
    Na ott a pont, mikozben haldoklo piacrol piacrol beszelnek, szerencsetlen PC ag termeli egyedul a legtobb bevetelt.
    Ezert emlitem meg mindig, hogy a felvetes, hogy konzol egy tevkepzet, mintha az osszes autogyar bevetelet osszehasonlitanak egyetlen egy masik cegevel, mikozben az osszes bevetel mashova vandorol, nem egy helyre.
  • [Jakuza]
    Mert ilyen szarokat hasznalsz, mint Adobe reader.
    Ha ismerned a Foxit readert rajonnel, hogy mar reg le kellett volna cserelned azt a szart.
  • Zóanagyvarázsló
    Szerk.: Egyébkétn eddig is csak abléakban tudtam megnyiti a pdf-et, az előbb felügyeskedtem teljesbe, azóta lefagy. Letötölttem újra, dettó. Rakhatom majd újra miatta az Adobe Readert...
  • Zóanagyvarázsló
    Mi lenne? Nem erről bezséltünk, hanem a szintén 2007-re vonatkozó, 2008 nyara óta simert Horizons Report-féel jelentésről. Ott van szépen az elején, abból látszik az MMO-k aránya. (Ugye elvben 2008-ról szóla jelentés, de a hivatkozott számok még mindig tavalyiak, a 2008-as adatok még feldolgozás alatt állhat. De még nem olvastam végig.)

Amit most linkeltél, az pedig a bevétel, MMO-kkal és minden egyébbel együtt (NA+EU). Nincs ezzel semmi gond, nem is ezen ment a vita.
  • Dante73
    Belenéztem, hirtelen ezt találtam benne;

Most akkor mi van?
  • Dante73
    Mellékes.
  • Istencsászár
    Nem is akartam neked ilyet írni, nem oda ment az utalás...
  • Istencsászár
    PS3ra alig van JRPG, ezen generáció JRPG platoformja a 360, erre van a legtöbb ilyen stílusu játék, illetve ezen generáció legjobb JRPGje is 360 only a Lost Odyssey... hamarosan egy újabb nagyágyú jön ki only 360ra a Star Ocean 4, aztán a következő cím majd a FF13 lesz ami ugyebár elveszetette a PS exluzivitását.

PS3ra akciójáték fogy MGS4, Killzone, Resitstance meg minden egyéb... a főbb japó marhaságok amik japóban dominálnak azok Wííre, NDSre és PSPre jelennek meg, nem pedig PS3ra...
  • Zóanagyvarázsló
    Millió fölötti címeket kértél, én pedig írtam párat. Ezzel nem állítottam azt, hogy a PC-s eladások kenterbe verik a konzolosakat. Csak tényeket és becsléseket írtam, állásfoglalást nem.

Egyébként többek között azért nem kizárólag tavalyiakat írtam, mer tamagad is a Witcherrel és a Crysisszal példálóztál, azok pedig régebbiek.

A közelmúlt megjelenései közül a DoW2 és az ETW esetében is több, mint valószínűnek tűnik az 1 milliós határ áttörése.
  • Zóanagyvarázsló
    Te a PCGA számairól beszélsz (11 milliárd). Én is (ebből közel 5 milliárd MMO). Miért nem olvasod el? Mi a probléma?

Link

Ha jól tudom, a PS3 eladásainak jelentős részét a (kategória nem ugrik be, most ébredtem) kigyúrt EMO-k, (Ami eleve önellentmondás) méteres kardokkal hadonásznak, aztán felugranak a harmadikra stílus adja.

Nem jól tudod. PS3-on is az akciójátékok a slágerek, MGS4, Resistance, Motorstorm, KZ2 fogy rá igazán jól, a multiplatform címek mellett. Több jRPG van a riválisra, de az ugye csak Japánban boostolja az eladásokat.

És nem szóltam le az MMO-kat, nem értem, hogy miért teszel úgy, mitnha ezt tettem volna, te pedig nagy rajongójuk lennél.
  • Istencsászár
    ha 2005től nézzük akkor a helyzet akár egy 360al szemben is KO, de ezt mindenki tudja, csak néha érdemes rákérdezni hogy hol vannak a nagy milliós számok pécé frontról... ha azt nézzük egy GT4 5-6 milla ( jó ez pécével szembállítva nem korrekt ) Halo 3 a szerény 8 milliójával, egy GoW 1 a kb 5 milliójával GoW2 4 milliójával a többiről nem is beszélve, na mind
  • Istencsászár
    tavalyi játékokról kérdeztem, 1-2-3 kivételtől eltekintve kb
  • Zóanagyvarázsló
    Ugyan írtam, hogy nem teljes, de azt nem, hogy 2005-től néztem - ha már a jelenlegi konzolgenerációhoz mérjük. Egyébként nyilván lehetne hússzor ennyi címet írni.
  • Dante73
    5 Milliárd miről? Minek kapcsán?
    Tudod, mennyire tartom valósnak az általatok oly nagyra becsült üzleti jelentéseket. (lásd; gazdasági válság; azt írnak bele, ami a PILLANATNYI érdekük) viszont, egy a GDC-n, értő közönség előtt előadott számadat, ki tudja... talán odafigyelést érdemel.

MMO-k számítanak-é, avagy sem... Az általam linkelt szám alapján 10-15% körül van a részesedésük. Nem vészes adat azok számára sem, akik nem "csipázzák" a témát.

De helyesen meg lett jegyezve, hogy a távol-keleti játékok.... Ha jól tudom, a PS3 eladásainak jelentős részét a (kategória nem ugrik be, most ébredtem) kigyúrt EMO-k, (Ami eleve önellentmondás) méteres kardokkal hadonásznak, aztán felugranak a harmadikra stílus adja. Most akkor halott a konzol? Ugyanmár! Ez szimpla ökörség. Valaki(k) próbálják beadagolni, hogy "vegyé kondzót" mert az hú de jó... Sokan pedig el is hiszik. Ami nem gond. Az a gond, ha utánna azzal jönnek, hogy az MMO nem ér, mert.... nem ér!

Ugyan arról van szó, mint a DRM esetében; valakinek nagyon jó a dolog, sok milliót, milliárdot keres rajta, de egy ruppót nem ér az egész. A játékokat feltörik, és a védelem nélküli játékokat pont ugyan annyian warezolják le, mint az agyon védettet.
  • [Jakuza]
    Szar Doom3 a szereny 3.5 milliojaval mar be se kerul, vagy Wh 40K Dow a 4 milliojaval ? ? :D
  • Zóanagyvarázsló
    Egy lista közelmúltból MMO-k és Sims nélkül (nem teljes):

AoE III 2.5 millió (a második kieget bejelentő press release-e szerint)
    Anno 1701 - ez csak tipp, a két elődje együtt 4.5 millió körül/felett fogyott, németeknél nagyon népszerű a széria
    BioShock - 1 millió (Csak nem a levegőbe ebszél.)
    CoD4 - 2-3 millió (nincs konkrétum, de szerintem ez csaupábn szerény becslés, a millió átlépése nyilvánvalóan 1000%)
    CoD: WaW - 1 millió felé kerül vagy került, ez nem kérdés, hivatalosan nem tudni semmit
    Crysis - 1.5 millió
    Gothic 3 - a kieg bejelentésekor 900 ezer fölött járt, ha alulról is, de súrolja az álomhatárt
    Spore - az első 3 hét után 2 millió felett járt, azóta is "játssza a Simset"
    STALKER - 2 millió
    The Witcher - 1.2 millió
  • Zóanagyvarázsló
    Nem az a kérdés, hogy jobb vagy rosszabb az MMO műfaj a többinél (ez teljesen szubjektív, minek is vitázni róla), hanem az, hogy a főleg Ázsiában uralkodó modell milyen hatással van a "hagyományos" játékokra.
  • tmisi
    Szerintem sem fog leáldozni egyik platform sem. Mindegyiknek meg van a vásárlóköre, warez ide vagy oda (a közhiedelemmel ellentétben Xboxon is virul a warez, PSP és PS3 még tartja magát, de ami késik, nem múlik ).
    PC-ben különben is hatalmas üzlet van a szoftverhez kapcsolódó hardverben is, szal már csak emiatt sem fogja egyik fél sem engedni kihalni (ezért kellenek a csilivili optimalizálatlan játékok, mert akkor ki venne 100.000Ft-os videókártyát?). Persze kell a grafikai és egy fejlődés, de egy picit lassíthatnának...

MMO: én nem WOW-ozok, de a TDU-val játszom és az baromi jó. Pedig nem igazán kedvelem az MP játékokat, mert azokat ismerős emberekkel jó játszani, környékemen meg mindenki warezol szal no multi (én még kirívok közülük az eredeti TDU-mmal). De a krúz legalább bárkivel jó, aki őrült és sg-s. xD
    Deathmatch mód leköt egy ideig, amíg nem jönnek a csaló mesterlövészpuskával és 2m után leszednek mint egy nyulat (COD2).

• wedge31
    A lényegi kérdés hogy mitöl rosszabb egy mmo a többi játék tipusnál ? egyértelmü a válasz semmivel ez csak egy konzolos butuska érv.

Mert ha már igy nézük melyik konzol fogy a legjobban ? hát persze hogy a nintendo ami ugye egyesek szerint gagyi és melyik konzolos játékok fogynak a legjobban ? hát a nintendo játékok amik ugye ugyszintén gagyik az " igazi konzolosok " szerint.

Ha kivenénk a konzolos lufibol a nintendot leengedne mint a pc-és lufi mmo-k nélkül.
    A világ már évek ota erre megy egyszerü casual játékok kelenek az embereknek a platform teljesen mindegy.

Ha pc-és piac az mmo-k miatt szárnyal ennyire az lényegtelen mert mellete vannak más játéktipusok is a lényeg hogy volt,van és lesz ,mindahogy konzolon se mindenki mariozik / bár ez csak tipp mert lehet hogy mégis mindegyik máriozik /
  • Zóanagyvarázsló
    Kit érdekel a linkelt - pontosabban idézett - cikk? El lehet olvasni az eredeti jelentést is, és akkor tippelgenti sem kell. Már tavaly is közel 5 milliárdról olvastunk, és az a szám - némi túlzással - hetente előkerült itt.
  • Dante73
    Olvastad a linkelt cikket?
    Ott van; 11 milliárdos a bolt.
    Wow ebből 1 milliárd.
    A második 1 milliárd valóban hasraütés, de ahhoz nincsen adatom.
    Nem hiszem, hogy túl nagyot hasaltam volna.
  • Zóanagyvarázsló
    11 Milliárdos bolt, amiből 1 MMO hoz 1 milliárdot. A többi, mondjuk még 1-et. Azaz MMO nélkül 9 milliárdot hoz.
  • Dante73
    Hol ütöttem hasra?
  • Zóanagyvarázsló
    De miért kell hasraütni, ha egyszer rendelkezésünkre áll maga a jelentés? (Például a saját honlapjukon.) A teljes bevétel közel felét az előfizetések teszik ki, ezt már 126 alkalommal tárgyaltuk ki itt is.

Balumann:

Van egyáltalán olyan statisztika, amiben benne van minden eladás, tehát a neten vásárolhatók (steam, meg az egyéb ilyen letöltősek) is?

A kiadó többnyire nem szokta kihagyni ezeket a számokat sem, de valójában ritkán mehetünk biztosra, ha nem mondjátk konkrétan. Mindenesetre a Witcher 1.2 milliójában deklaráltan szerepel a digitális disztribúció is.
  • Daryl Hall
    A fórum témája érdekes. Sokat vitatott kérdés, hogy vajon „A PC-s játékoknak van-e jövője?”, de én csak annyit mondok aki nyitott szemmel jár az pontosan tudja, hogy se a pc-s, se a konzolos játékoknak nem áldozott le. Megmondom őszintén én az utobbi 5 évben szinte csak konzolon játszottam, de 2009-re odáig jutotttam, hogy annyira már nem is érdekelnek a játékok. Manapság, már igen csak megválogatom, hogy mi kerüljön bele a gépembe. Őszintén szólva az utóbbi 3-4 évben igen csak jellegtelen, laposak lettek a videojátékok, persze tisztelet annak a kevés kivételnek. Jelenleg nincs egyetlen egy konzolom sem. Minap néztem körül több online shopban és őszintén meglepődtem, hogy a PC-s ipar a vártnál kevésbé esett vissza. Én azért még mindig tartom azt az elvemet, hogy vannak játékok amik Pc-n és vannak amik inkább konzolon állják meg a helyüket. A fórum kérdésére válaszolva igen van jövője a PC-s játékoknak, az X-box 360 miatt. A Microsoftnak a pénz a lényeg, nem pedig az elvek.
  • Balumann
    Van egyáltalán olyan statisztika, amiben benne van minden eladás, tehát a neten vásárolhatók (steam, meg az egyéb ilyen letöltősek) is?
  • Dante73
    Witcher - 1,2m DARAB... Az dollárban mennyi?
    A konzol viszont nem ad valós képet, hiába "nagyok az eladások" (kérdésemre, miért nem válaszoltál?) Nem lehet warezolni, meg van támogatva korábbi megjelenésekkel, exkluzívokkal... Nem adja vissza az összeg az adott játék értékét. PC-n legalább nincs kec-mec. Jó játék megy, rossz bukik.

De arról, ami 11 milliárdot produkál évente, azt állítani, hogy akárcsak haldoklik... Eléggé merész...

http://ipon.hu/?news=5929 Olvasd el, érdemes!
  • Istencsászár
    Mesélj nekem akkor azokról a nagyágyúkról amik átlépték az 1-2-3 millát elmúlt évből pl, lehet multiplatform is és nem MMO. Witcher 1 milla fölött van, Crysis? 1-2? biztos van még ezer egy és vannak amik 3-4+milliók, de nem jut most eszembe egy sem.
  • Balumann
    A jelenlegi választékot nézve az MMO -k azok, amik PC-n megérik az árukat (ahogy láttam a véleményeket). Amennyiben lesznek jobb FPS/TPS-ek (itt megint a pc kihasználtságát, optimalizálást, játékidőt, multiplayer és módolási/pályabővítési lehetőségeket is figyelembe kell venni), azok is sikeresek lesznek.
  • Micsu
    Itt nem mmo fanatikus mindenki de vannak és lesznek jó mmok az tény
  • Dante73
    11 Milliárdos bolt, amiből 1 MMO hoz 1 milliárdot. A többi, mondjuk még 1-et. Azaz MMO nélkül 9 milliárdot hoz. Mennyit is hozott tavaly a box...? És exkluzívokkal, szar GTA4-el van megtámogatva...
    Gratulálok a logikádhoz....
  • [HUN]FaTaL
    Hol olvastál ilyet hogy az MMO=PC? 50 millió dollárt hoz egy nem MMO játék...
  • Istencsászár
    ja bocs, itt mindenki MMO fanatikus, ha a jövő az ami a pécén kezd kialakulni pl ez az MMOZási hajlam, MMOt mindenből, aztán a 80%a bukás... ha tényleg ez a jövő akkor kihazsnálom a pillanatot amíg lehet és játszok rendes játékokkal
  • Micsu
    az a baj hogy a túlzott okoskodásban az nem jut eszedbe hogy nem mindenkinek az jön be ami neked, a single játék szép és jó én is szeretem de a jövő nem ez
  • Kandurex
    Nem akarok annyira beleszólni, de abba egyezünk már ki, hogy Mo. legdrágább és átverős boltja az 576, ....
  • Istencsászár
    ha neked jó hogy a pécé az MMO miatt "szárnyal" akkor ennek én nagyon örülök vagyis nem ez elkeserítő lenne számomra hogy ha pécén játszanák
  • wedge31
    Na ugye ,vedd fel velük a kapcsolatot és magyarázd el nekik ugy látszik nem akarnak beletörödni.
  • Istencsászár
    ebben a szövegbe 3szor szerepel az MMO kiemelten... pécé = halott
  • wedge31
    " Sokan azt mondják, hogy a konzolok megölték a PC játékok piacát, pedig nem így van. A PC Gaming Alliance szerint az öreg vas még mindig 11 milliárdos üzlet.

A tavalyi GDC-n alakult PC Gaming Alliance olyan nagy cégeket tömörít, mint az Intel, az NVidia, az AMD-ATi, a Microsoft, az Alienware, a Dell, az Acer, a Gateway, az Epic, az Activision Blizzard, a Capcom, vagy épp a LucasArts. A PC-s játékok megmentésére létrehozott szövetség idei előadása szerint nem, hogy meghalt volna a számítógépes játékpiac, de egyenesen szárnyal. Világszinten 11 milliárd dolláros üzletről van szó, csak az amerikai és európai piac 6 milliárdot ér. Egy sikeres PC-s cím 50 millió dollárt is képes hozni a kiadónak, egy ázsiában is befutott MMORPG pedig 100 milliót ér. A rekordot a World of Warcraft tartja 1 milliárd dolláros évi bevétellel, bátran kijelenthető tehát, hogy hiába a konzolok térhódítása, a PC még mindig jó üzlet, érdemes rá odafigyelni a fejlesztőknek és a kiadónak egyaránt. " - gamekapocs.

Ezek hülyék , összekéne öket hozni az ide járó konzolos emberkékel azok elmagyaráznák nekik hogy a pc-és játék már évek óta halott és ök gyakorlatilag már nem is léteznek.