A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Én mindössze a legelõre mutatóbb játékot mondom, grafikailag.
Nem az irányvonalról van szó! Más irányvonal nem számít. Összetettségrõl, bonyolultságról, innovációról beszélek. Mind szellemi, mind egyéb téren.
Már bocsi, de azért mert sok van valamibõl, nem biztos, hogy a legjobb. (Vagy együnk szart? Sok milliárd légy csak nem téved!) Esetleg játsszuk a WoW-ot? Még mindig az az a játék, amit világszerte a legtöbben játszanak.
A legtöbb konzolos ugyanis "kényszer" konzolos. Olvasd el a "leáldozott" topikotok elsõ hsz-ét. (Elegem van ebbõl, abból...) Magyarán, nem azért kell, mert jó, hanem mert nem kell telepíteni, peccselni. (Vicces) Vagy az ilyen konzolmoslékok miatt, mint a GTA4 váltanak sokan. Megint "kényszer". Nem azért mert jobb a gép.... hanem mert M$ bátyó azt akarja, hogy válts. Ugyanakkor technikailag, grafikailag, összetettségében ott egy sokkal jobb gép, PC-nek hívják.
Ennyi az egész...
http://www.freetvmaci.info/
Witcher szerû minõségi jûték jó ha 5 évente 1 megjelenik. Azoknak jó akik az rpgket kedvelik, egy jrpg mivel másabb? semmivel csak egy picit mást irányvonalat követ. A játékosok túlnyomó többsége akár pécé akár konzol az általad oly (nem)szeretett elavult konzolos játékokkal jkátszanak a legtöbbet és várják a legtöbben, hiszen a játékosok túlnyomó többsége casual nem pedig hardkór, te lehet ezekbõl kitünsz és valami magasabb szellemi fokozaton ûzöd a géminget de én maradok a moslékba és fogyasztom a számomra szórakoztató játékokat, ha meg felsõberdnûségi kényszerem támad leülök szimezni pécén az LFSel hiszen konzolon ugs sincs olyan<#wilting>#wilting>
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Crysis. Csak HASONLÓ kinézetût mutass légyszíves konzolon.
Különbség; Bioshock. (És ez ugye elég régi példa...) Gondolhatod, hogy egy "brájtnesz" gombot megtalálok még, nem? Lehet, neked tökéletes volt, de nekem, (és öcsémnek is) rettenetesen sötét a PC verzióhoz képest. (hozzátartozik, hogy azért a PC verzióval is inkább teljes sötétségben játszottam, úgy volt az igazi)
Witchert, Sacredet, és többit azért említem, mert én bonyolultságban, összetettségben hasonlórol nem tudok konzolon. Azok, ezen a téren mutatnak túl a konzolon, és ha az elõdeiket nézem, akkor immár sok-sok éve.
Elég csak a WoW-ot említeni. Még hasonló sincs (illetve én nem tudok róla) konzolon.
Konzol grafikailag, játékok összetettségében elavultabb, mint a PC. Majd jön a kövi gen, akkor 2 évig TI vezettek, majd a maradék 4 évben megint mi. Konzol alapvetõen egy casual platform, amit a fõ piac (amerika, japán) szellemi színvonalát, igényeit figyelembe véve nem csoda. Felesleges hadakoznod ellene.
Dante, ha sötét akkor konzolon is van olyan hogy brájtnessz, meg kontraszt beállítás a játékban és máris láss csodát... vagy a tévé volt rosszul belõve, de nálam ilyen gond nem volt, alapon tökéletes ment és mindent láttam illetve a látvány elsõ osztályú.
Lehet minimálisan szebb lesz a Witcher konzolon vagy gyengébb, majd kiderül függ a portolás minõségétõl, de az igéret szerint valamivel szebb lesz.
Te itt ugy beszélsz ezekrõl mint ha olyan óriási különbségek lennének... nincsenek minimálisak a pécének amik a folyamatosan fejlõdõ hardwernek köszönhetõ, nade ujra itt a kérdés hol vannak az elõremutató fejlesztések?? amik valóban lemossák a szerinted teljesen elavult konzolt? hol? hol? hol?
Witcher; Én eleve az irányításra leszek kíváncsi. PC-n eléggé eltalált valami, egér nélkül el sem tudom képzelni. (Mondjuk, vannak annyira ötletesek a készítõk, a játék alapján, hogy megoldják) Viszont, hogy az eredetit sem fogja megközelíteni látványban, abban biztos vagyok, nemhogy az EE verziót... Egyszerûen városban be fog rosálni a gép. mikor 30-50 NPC jelenik meg a képen. + ugye a fény-árnyék leszámolása is ott marad. Sacrednél ugyanez. Csak ott több NPC is befigyel egyszerre, egy egy téren. Vagy mikor jön 20 csonti, 4-5 patkány, 1-2 pók, és felkapcsolódik közben a közvilágítás is...
Mondom; meglátjuk, de szerintem nagy csend lesz itt akkor errõl a témáról....
Hol írtam ilyet a Stalkerrõl? nem írtam.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Gaming is believing.
Gaming is believing.
Mond!
Te látod, mit mivel hasonlítasz össze?
Ott a The Witcher, egy sötét, effektmentes képet, egy a lámpákkal agyoneffektezett képpel hasonlítsz össze. Nem kell több, (Az agy a legjobb kompjuter) csak annyi, hogy próbáld nem figyelembe venni a lámpákat, és a havazást a másik képen. A különbség máris nem létezik.
De ha a Witchert akarod hasonlítgatni, akkor ajánlom, az arcokkal kezd. Abban a legütõsebb.
Sacred2 nem ingame kép, de kb játék közben is készülhetett volna. (Harcnál ilyen nézet ugyanis nem igen használatos benne.) Unakármi képéhez meg ismételten semmi köze; A háttér teljesen más, az alakok közelsége is az. (Amúgy a Sacred2-ben nem ennyire szépek a figurák, az egy dolog, ellenben egy HATALMAS szabadon bejárható terepet kapsz, több, mint 500 küldetést, és tele van ötlettel.)
Tudod mit?
Ha kijön mindkettõ konzolon, majd hasonlítsuk össze akkor, "saját magukkal"... Addig az ilyen összehasonlítások csak önmagunk becsapására jók!
Azért, kíváncsi leszek, hogy azok a játékok, amik most kerülnek PC-rõl konzolra, mennyivel lesznek szebbek? Ugyanis, a Te álláspontod szerint, hónapok tellnek el a kettõ közt, (a witchernél vagy másfél év) így annyival szebbnek kell majd lenniük, mint a ME-nek, vagy a Bio-nak. Sõt, mivel a konzol gyönyörû, meg überfasza dolog, sokkal többel....
Meglátjuk.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Technikailag? Na jó, abban a Crysis a király, de most komolyan, hol volt szó itt technikáról? Azt írtad, hogy a Stalker és a Crysis szép, de egyszerû játékok. Nem így van. Mellesleg nekem a Stalker grafikája a mûvészi elemek miatt ezerszer jobban bejött a Crysisénál. Na meg ott a millió látványhúzó mod... mondjuk csak a Float 32 az, ami szvsz kötelezõ hozzá, de a többi se semmi, elhiheted.
Ami a Killzone 2-t illeti, még nem jelent meg. A Crysis meg már így is több, mint egy éves. Hasonlítsuk össze õket? Ugyan már. A Crysis egy nyílt terepen zajló egyszemélyes háború, míg a Killzone 2 egy csõ-fps.
Gaming is believing.
A Killzone 2 egy hétköznapi fps. Erre a Stalkerre meg azt mondod, hogy nem elõremutató... a f@szt nem. Hülyeséget mondasz. A Stalker egy félig RPG hibrid játék, hihetetlenül mély történettel és filozófiai témák egész miliõjével. Persze ezt Te nem tudod, mert nem vetted komolyan. Hogy is vehetted volna? Nem csak menni kell és lõni benne. Ez pedig már meghaladja a képességeidet.
Gaming is believing.
"Az enginével kitörölheted, a krájzisé olyan jó lett hogy senki sem liszenszelte, pedig még errõl is volt szó hogy szerenék, hál istennek nem történt meg.."
Ezt írtad, mire késõbb nyomtál egy listát a Crymotort liszenszelõ gémekrõl. Az, hogy megjelennek-e, kit érdekel? Liszelnszelték, ennyi.
Fable 2? Jaja, kipróbáltam. Elment egynek...
Gaming is believing.
Bár nekem a Witcher gy is jobban bejön (ami viszont tuti az 😊)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Fable 2
Sacred 2
Uncharted
Azt hittem valami ütõseket hozol fel, de ezek nem azok... amúgy a Sacred, Witcher jön konzolra is.
Bioshock gyönyörû, pécén minimálisan szebb. Mass Effect meg törvényszerûen szebb hiszen fél évük volt még rajta csiszolni, de ott sincs egetverõ különbség mint mirõl te szeretnél bizonylatot tenni...
Szimpatikus a Relic hozzáállása, mely szerint DRM helyett inkább ingyenes DLC-kkel kívánnak küzdeni a warez ellen.
És én olyan játékokkal példálózom, amik vannak, nem 2010-ben jönnek majd ki. (vagy nem...)
Mára a konzolod elavult. tetszik, nem tetszik, már a Bishock, a Mass Effect is szebb volt PC-n, mint konzolon.
Emészd meg...
Hadd ne röhögjelek már pofán... A "nem játszom", mint alternatíva?
Ellenben a mostani gépemen simán menni fognak a következõ konzolgeneráció játékai, legfeljebb alacsonyabb grafikán. ÉN választhatom azt, hogy nem fejlesztek, de játszok. TE nem. Ennyi.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Nade téjünk vissza kicsit még ehhez a fejlõdéshez. Hol vannak ezek a játékok? feltehetõleg itt pc exluzívokon van a hangsúly ami nem a krájzis vagy a stalker ( nem azért mert nem szépek, de nincs bennük elõremutató dolog de még mindig ez a két játék az ultimate érv évek óta )
Igen. Valóban megy egyfajta lehúzás. Ha hülye módon vásárolsz. Viszont konzolon a játékoknál megy ugyanez, valamint a fejlõdés hiányzik, szinte teljesen.
Ugyanis az sem komplett, aki félévente, évente cserél hardwerelemet. Tehát a fejlõdés létezõ, folyamatos. Ennek ára van. 2-3 évente érdemes cserélni ezt azt, viszont árban ugyan ott vagy. (mint azt tisztáztuk már) Viszont, ha ugyanez menne konzolnál is, azaz állandóan fejlõdne, ténylegesen, akkor 2 évente új hardwer kellene, az ára pedig az egekben lenne. ha hozzávesszük a játékok árát, máris sokkal drágább lenne.
Ezért is mondom, hogy a PC olcsóbb. ott ugyanis valódi fejlõdést kapsz a pénzedért. Ugyanez a fejlõdés, (a megfelelõ átmenetekkel, azaz nem a mostani ugrásszerû, hatévenkénti fejlõdéssel) konzolon méreg drága lenne, ezért kivitelezhetetlen.
Véleményem szerint, sokszor tényleg lehúzás megy a hardwerelemeknél, viszont, ha ésszel csinálod, akkor nincsen lehúzás. Ellenben a konzolos gameknél, mindenképp mûködik a dolog...
"nem pedig vezényszóra, amikor megjelenik"
6 év, és senki sem kötelez rá... ha játszani akarsz akkor veszel gépet, ha nem akkor nem játszasz az új játékokkal, pécén ehhez még 6 év sem kell, ott RÁ vagy kényszerítve vagy ebben a 6 éves periódusban megjelenõ játékokkal sem tudsz kielégítõen játszani.
"Meg azt a kört is, hogy PCn a multiplatform játékok idõvel egyre alacsonyabb grafikai beállításokkal hozzák a konzolos szintet"
ki mondta hogy nem?
Meg azt a kört is, hogy PCn a multiplatform játékok idõvel egyre alacsonyabb grafikai beállításokkal hozzák a konzolos szintet. Ami 2007-ben még Very High beállítás volt PC-n, és úgy volt konzolos minõségû, az most valahol Medium környékén van. És akkor az AA-ról még nem is beszéltünk.
Ha játszanál PC-n, tudnád. Ha nem lennél vallási fanatikus, belátnád.
Mint ahogy az is, hogy képtelenek -ennek ellenére- lépést tartani a PC fejlõdésével. Ennek köszönhetjük a GTA4, és hasonló szörnyszülötteket. Egyrészt, próbálnak meggyõzni, mennyivel "jobb a konzol" másrészt, mivel még nem fogtak eleget rajta, így eszükben sincs új gépet összeállítani.
És nekem ez a legnagyobb bajom a dologgal. Kisajtolják belõle az utolsó csepp pénzt is, mielõtt leváltják. Nincsen pörgés, nincsen fejlõdés, mesterségesen fenntartott "álfejlõdés" folyik.
El lehet adni, sokan el is hisznek mindent, sõt, habzó szájjal éltetik a konzolt.
De ez nekem akkor sem tetszik.
Én már csak ilyen egyszerû jáétékos vagyok.
😊
fotográfik kolomp edisön :D
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Gaming is believing.
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
Jól van akkor. Tagadd csak a tényeket, igazi vallásos fanatikus módjára.
"2 éve NEM tudták volna ezt igy ebben a formában megcsinálni."
Persze, nem tudták volna. Nyilván olyan rengeteget fejlõdött alatta a hardver.
Az a durva, hogy ennyire nyilvánvalóan vagytok hülyére véve, és még örültök is neki.
Mert mit is jelent ez? Hogy munka- és idõbefektetéssel többet ki lehet hozni a konzolból, mint amit az elsõ év játékai tudnak. Csak éppen így nem kell bele annyi munkát meg idõt fektetni, "jó lesz az már úgy is". Aztán két év elteltével kicsit jobban odateszik magukat, többe pöcsölnek a textúrákkal, nem csak odabasszák, modellekbe is kicsit több idõt fektetnek, effekteket is okosan válogatják össze, és ti meg összefossátok magatokat a gyönyörtõl.
Egyébként én nem sok extrát látok ezen a KZ2-n...
Killzone 2 látványa nagyon eltalált, az más kérdés hogy maga a játék számomra nem jelent többet mint egy Krájzis, de külsõre és profizmusra az egyik legszebb fps lesz, azt hogy ilyen lett a több év fejlesztésének köszönhetõ... 2 éve NEM tudták volna ezt igy ebben a formában megcsinálni.
"Konzolon nem futna, az tény" az a tény hogy nem jelent meg konzolra ezért semmi hasonlítási alapod nincs, amúgy futna, lehet nem olyan csillivilli szinten, de egy olyan minõségben mindenkép amin a játékosok többsége játszott vele megjelenéskor, de nem tudhatja senki... azért a Krájzis annyira nem szép és nem jövõbe mutató hogy ilyen badarságokat állítsunk róla, persze pécén ez az etalon még évek mulva is ez lesz?