A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerinted a 158%-s eladasi mutato novekedese mivel magyarazhato ?
Az NDP szerinti 14% bevetelcsokkenessel a PC iparban ?
Hat nekem a 158% novekedes tobb mint ketszeres haszonnak tunik az elozo evhez kepest, ez eleg ellentmond annak az NDP-s tenynek, miszerint idezem a cikk nagybetus reszet amit mindenaron sulykolni akarnak a celkozonsegnek.
NPD Says: PC Gaming Market in Decline
Na ez a felrebeszeles es hazudozas a szamok tukreben.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Tehát mind mondom, nem a menetközben felbukkant adatok tûnnek gyanúsbnak, hanem az odavetett végeredmény. Ha annak a visszafejtésében tudsz segíteni, azt örömmel fogadom - ha már szerinted ezek a 2006-os adatok olyan könnyen útbaesnek neked. Én szeretném a legjobban látni a pC-s piac erejét bizonyító számokat, és még inkább szeretnék ilyeneket látni 2008-ból, majdan 2009-bõl, 2010-bõl... és így tovább. Csak én sajnos nem járok zugblogokra ezek után 😞
Egyébként érdekességként, kommentár nélkül linkeltem be az aktuális, komolyabb oldalakra kikerült hírt, tehát ha itt nem én vagyok az, aki bármit is bizonygatni kezdett. Persze érthetõ, ha nem szereted a rossz hír hozóját, de nem érett dolog ebbõl személyes ügyet kreálni.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
"http://store.steampowered.com/news/1431/"
"February 7, 2008 - Valve® today announced that Steam®, a leading platform for PC games and digital entertainment, has surpassed 15 million accounts and realized year-over-year sales growth of 158% through the holiday season."
Micsoda mellebeszeles, ha persze. 😄
El kellene mar vegre azt fogadni, hogy az NDP manipulativ szamokkal probal a celkozonsegekre hatni, eros csusztatasokkal es nagyon elfogult konzolos ervrendszerrel, ami nem is meglepo, mivel a konzolgyartok erdekkepviseleteben alakult meg anno.
Persze ehhez ismerni kellene a tortenetuket is egyeseknek.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
"In fiscal 2008, EA posted GAAP net revenue of $3.67 billion and had 27 titles that sold more than one million copies. EA's homepage and online game site is www.ea.com. More information about EA's products and full text of press releases can be found on the Internet at http://info.ea.com."
Mind a Valve mind a Blizard mind a tobbi megjelolt bevetelenek adatainak utana lehet jarni.
Csak a Blizardnak a PC-s iparban kozel 3 milliardos bevetele volt, csak maga a a Wow produkalt tobb mint 1 milliardot ezekutan csak csures es csavaras az USA retail 700 millios eladasabol kovetkeztetest levonni, mert az a felrebeszeles, foleg ha mindossze tizedresze a piacon betoltott szerepe.
jAVASLOM MINDENKINEK FIGYELMEBE EZT A SZAMOT
JAVASLOM FIGYELMEBE MINDENKINEK EZT A SZAMOT AMIT AZ ae OLDALROL ELERHETO ES NEM A HITELTELEN ndp
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Gaming is believing.
Dehogynem. Sokan tolják a multiját, mert hogy az milyen jó... Nekem 4-5 menet után elegem lett belõle, de a sok boxos másképp látja.
Na megy hogy elkelt 4 milla... na ja, mert agyonhypolt, mainstream szemét. Jó játék a GOW, de túlértékelik, s mielõtt még azzal jönnél, hogy nem tudom, miket beszélek, hadd szögezzem le, hogy itt figyel a polcon.
Gaming is believing.
Lehet jönni számokkal, de ha az ember nagyon akarja, könnyedén bebizonyíthatja, hogy haldoklik a PC, de azt is, hogy a konzol halódik, csak egy megfelelõ írást kell találni.
Így ezeket a "számháborúkat" teljesen feleslegesnek érzem. Mindkét platformnak megvannak a gyenge, és erõs pontjai, akár a játékmenetet, akár az eladásokat nézzük. És, az az igazság, hogy ez a kettõ nem esik egybe. Többnyire az emberi butaság, hiszékenység miatt. (Mit keres konzolon FPS, vagy szimulátor? Mindkettõ játszhatatlan rajta...) Tudom, vannak, akik habzó szájjal éltetik a dolgot, és észre sem veszik, hogy a marketingszöveget nyomják.
(kis kitérõ a gondolatmenetben; PC-n létezik kontroller is, mégsem láttam senkit azzal FPS-ezni. Vajon miért?)
Tehát, ha értelmes vitát akartok folytatni, akkor lehet, de a számok erre alkalmatlanok. (szerintem) Nagyon régóta várom, hogy valaki bebizonyítsa, mennyivel jobb a konzol, de eddig nem jött össze. Rajta!
http://www.freetvmaci.info/
Ha jon egy ellenkezo elojelu iras, ami semmiben nem kulonbozik a tiedtol, akkor ott hol vannak a levezetesek stb.
Ezt hivjak kettos mercenek. Nagyon jol lathato hogy nem tetszik az iras neked, mert abban ellenkezik a te altalad leirtakkal, amivel annyira bizonygatni akarod, hogy a PC jatekipar haldoklik.
Mar ez nevetseges. Erre emlekeztet a korabbi irasod is, ahol az elozo eves osszefoglalot irtak hivatalos jelenteskent a PC jatekipar bevetelerol, a megalakulo szimpoziumon.
A forrasoknak pedig utana lehet nezni, ha valaki "nagyon" akar, persze te ezt miert is akarnad, hiszen szamodra mindenkeppen haldoklik a PC-s ipar, mikozben a cikkben valoban pontatlansagok vannak, mivel a megjelenesekor meg volt hatra a 2008-as evbol kozel 5 honap.
"As of January 16, 2009, 554 games are available on Steam, and as of October 10, 2008, there are over 16 million active user accounts."
Ahogy nezem 3 honap alatt plusz egy millio elofizetovel novekedett a steamesek kore, a cikkben szereplo 15 milliohoz kepest.
Nehez elfogadni, ha nem a konzolrol van szo, szamodra nem de bar ?
<#hehe>#hehe>
Itt is van ra az ellenpelda.
PC Game Software Sales Actually Growing
Gaming is believing.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Mint ahogy a prepaid kártyák sem számítanak oda lévén a WoW közönség legnagyobb része bankból utal..
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
Szep es jol mutat az, hogy odairjak, hogy 2008-ban mi fogyott legjobban, csak hat van aminek 8 honapja volt ra, van aminek 2.5
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
1. World of Warcraft: Wrath of the Lich King
2. Spore
3. World of Warcraft: Battle Chest
4. Age of Conan: Hyborian Adventures
5. Warhammer Online: Age Of Reckoning
6. Call Of Duty 4: Modern Warfare
7. The Sims 2 Double Deluxe
8. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King Collector's Ed
9. Fallout 3
10. World Of Warcraft: The Burning Crusade
11. Call Of Duty: World At War
12. The Sims 2 FreeTime
13. World Of Warcraft
14. Sins Of A Solar Empire
15. Warcraft III Battle Chest
16. The Sims 2 Apartment Life
17. Crysis
18. Left 4 Dead
19. Diablo Battle Chest
20. The Orange Box
Forrás
Hamár múltkor volt abból vita, hogy a konzolpiac erõsödik vagy gyengül, lássuk számokkal, hogy 2007 és 2008 között hogyan telejsített, éves és decemberi NPD adatok következnek. (Nem a vitát akarom feléleszteni, inkább érdekességnek szánom, és ha már egyeseknek megért némi orögést, akkor leglaább utólag érdemes megnézni a számokat.)
2007
2008
Nem a DLC az ingynees, hanem az a pakk, melynke segítségével tudsz továbbra is játszani az azt letöltõkkel. Talán a PC-s verzióba belerakják, gazdaságosabb lenne nekik, mint hasonló platformexkluzív tartalmat összehozni.
Gaming is believing.
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Miért kellene 30x meghalni? Nem kell! Egyik része sem volt idegesítõen nehézkes. (Azt én is utálom) elég ha figyelsz, és "precíz" vagy. Ezért nem szerettem az anny végét. Ott eleve "lehetetlen" volt a dolog, azaz, az irányítás gyerekbetegségei miatt, nehézkes volt. Pedig, az viszonylag új, legalábbis, már next-gen név...
Gaming is believing.
TR elsõ részei lehet hogy nehezebbek voltak, de az új részek meg másban többek, a kettõ valahol kiegyenlíti egymást...
Persze, ma is vannak bonyolultsági elemek, amik már hiányoznának, de azért...
A casual tényleg egyszerûsíti a játékokat, de azt sem árt figyelembe venni, hogy azok sem voltak olyan hûdehajde nehezek. Mindössze az újdonság erejével még annak hatottak.
Gaming is believing.
Mindössze az a gond, hogy "fejtörõsebb" játékot ma már nem egyszerû találni. Biztos van, de a nagy nevek, valahogy vagy nem jönnek már, vagy egyszerûsödnek, vagy szimplán elcseszik. Rengeteg példát lehetne hozni, pro, és bizonyára kontra is.
Nekem, valahogy a tavalyi kínálatban a TR volt az, ami a legkevesebb csalódást okozta. (Ugye emlékszünk még, a régi TR-ek Fence, és korner bugjaira? Rendesen vadásztuk õket... És akadt, nem egy, nem kettõ.
Egyébként, fogalmam sincsen, mi az, ami a játékok egyszerûsödését okozza. Egy régi TR egészen más, a maga szintjén egy jóval bonyolultabb, összetettebb játék volt, mint a mostaniak. Pedig a vasak most bírnák igazán. Lehet, hogy a casual térhódítása, a vásárlói igények, az idõ szûkössége, a pénzvadászat okozza, nem tudom. Millió oka lehet, de engem elszomorít.