17438
-
#10901 Mindez tökéletesen igaz. DE.
Itt vagyok példának én, magam. Anno el sem tudtam képzelni, hogy fizetek egy játékért. Megvettem az első gépem, ott voltak a haverok, jöttek a kiírt lemezek "százszámra"... Komolyan mondom, ESZEMBE SE JUTOTT, hogy esetleg fizetni kellene.
Viszont teltek az évek, megtaláltam a magam kis forrásait, töltögettem, stb. És egyszer csak kialakult az IGÉNY. Nem volt benne, hogy feltörhetetlen játék kellett volna, nem volt ott a multi miatti muszáj sem. Kialakult az igény, arra, hogy a "dobozos" kelljen.
Ha a korai években nem warezolok, nem kedvelem meg a játékokat, nagy valószínűséggel, ma nem is játszok...
Másik oldalát tekintve a dolognak ott a hardver kérdése. Napokban olvastam egy DCG-s cikket, ami szerint egy megvásárolt példányra minimum 9 letöltött jut. (Az adat, hogy valódi, vagy becslés, végül is mindegy) Tehát, ha úgy vesszük, akkor a warez híján, a hardverekben 90%-os visszaesés történne, ha sikerülne elérniük a kiadóknak a céljukat, és megszűnne a warez. Hol lennének a mai játék, a mai grafika, számítási teljesítmény, az ATI az nVidia, az Intel az AMD termékei, a warez nélkül? A béka segge alatt.
Tudom, ez mind-mind önigazolásnak hat, és valljuk be, valahol az is. Ugyanakkor van igazságtartalom is mögötte, nem csak levegőbe beszélés.
Sok érvet nem hoztunk még fel, de ez sem gond. Mindnek van igazságtartalma. mint ahogy annak is, ha valaki károsnak tartja, vagy csak egyszerűen lopásnak, mert az, lopás. De azért tisztázzuk; Nem csak játékot érinti a dolog! Aki zenét, filmet, sorozatot, azaz bármit, amiért egyéb esetben fizetnie kellene, letölt, ugyanolyan tolvaj, mint én.
Amit valamelyik nap linkeltem cikk, pont erről szólt. A mai ellenlépések, azaz a terelés konzol felé, (igen, az is warez elleni lépés valamilyen szinten) a "feltörhetetlen" védelmek kitalálása, pénz, (a MI PÉNZÜNK! Ugyanis kifizetjük a termék árában!) és idő pocsékolás. A megoldás nem a tömegek krimianalizálásában, és a fentebb felsoroltakban rejlik; ugyanis ezek miatt van olyan vásárolt játékom, amit ki se vettem a dobozból, játszom a törttel. Azaz a vásárlónak kényelmetlen, a warezos meg jót röhög, és játszik. Hanem a jobb, "értelmesebb" tartalmasabb, olcsóbb játékokban rejlik.
A Játékok ugyanis a fiataloknak lettek kitalálva; nem feltétlen gyerekeknek, de fiataloknak. (persze, ha megöregedett az ember, folytatja, de olyan ismerősöm nem nagyon van, aki 30 fölött, sőt 25 fölött kezdte volna...) Márpedig a fiataloknak a mai árazás nem kedvez; Pistike ellopja anyu mobilját, elküldi az SMS-t, mert a gépet megkapta karácsonyra, de szülinap még messze, amikor esélye lesz tizenezret kiadni játékra, a kicsit öregebb egy rekesz sör, és két-három "vicces" cigi-tabletta árát már sajnálja szintén kiadni; vagy bulizik két szombaton, vagy eggyen játszik. A választás nem nehéz.
Az öregebbnek ott a család. Magyarán, egy másodlagos hobbiért próbálnak elsőrendű árat bezsebelni... Persze, hogy sok a warez.
Hozzáteszem, hogy az is igaz, hogy az ingyenesnek nincs alternatívája, (lásd a népszavazást) de az is igaz, hogy részben jogosan okolható a mai árképzés a warez elterjedéséért. Ha negyed ennyibe kerülne a játék, Pistike nem KÉNYSZERÜLNE anyu mobiljának ellopására, (a két-három éves budget játék nem alternatíva; az osztálytársak nem azokkal játszanak) a zsebpénzéből LAZÁN tudna pengetni, a fiatal pár üveg sörrel kevesebbet vesz, és buli előtt játszik, és az öregebb korosztály sem kényszerül választásra a család, és a hobbija közt.
Ugyanakkor, ha nem a grafika az elsődleges, hanem visszakerül a helyére, azaz szimpla eszközzé válik, a mostani cél helyett, a kísértés is megnő a játszásra.
Ezek persze általánosságok. Én annyit látok, hogy van némi haszna is a wareznek, nem csak kárt okoz, ugyanakkor a kár mértékéről sem vagyok meggyőzve, legalábbis olyan mértékben mint sugallják, és a kiutat sem a jelenlegi irányban látom.
Ennyit állítok, nem többet, nem kevesebbet. -
lowdog #10900 "Én, a PC-s szívok azért, hogy a konzol versenyképes legyen. Azaz, kapom a későbbi, és nem egyszer rossz portokat"
portokról volt szó, "barátom", tehát a segghülyék a jelek szerint ugyanazt veszik mint az "okosok". akkor most mi a különbség köztük? vagy te megeszed a szart ha ingyen van?
van még öngólod mára? -
Zóanagyvarázsló #10899 A két véglet inkább a warez miatt síró kiadó, illetve a másik oldal önigazolása. Mármint a letöltések számával való szorzás, valamint a warez nem okoz kárt egyáltalán, mert úgyse vennék meg a játékokat. Szerintem inkább e 100% és 0% között lesz az igazság. Egyszerű emberi tulajdonságokra apellálok (az ingyen jó...), nem másra.
Érdekes az is, hogy bár kevesebb PS3 kelt el Magyaroszágon, mint Xbox 360, még sem fogynak az utóbbira jobban a játékok. Nyilván az is belejátszhat, hogy feltöretlen konzolt olyan vesz, aki játékért is fizetne, de nem ilyen egyszerű a képlet.
A gyakorlatban ugyanis sokaknak van mellette másik konzolja vagy PC-je, de azokra inkább warezol, mert kell a pénz, a PS3-as játékokért pedig "jobb híján" fizet. Mennyire hihető, hogy az ilyen kényszer alapján vásárló a PS3 feltörése esetén is játékokr aköltene? Elvégre elmehetne sörözni, félretehet a nyaralásra, vehet új mobiltelefont, esetleg még egy konzolt vagy VGA-t.
Vagy hány ésd hány olyan véleménnyel szembesültem az utóbbi években, hogy valaki konzolt akar venni, az olcsóbb, így arra vesz játékot, de azért a multiplatformok miatt kell a PC is, mert arra ingyen van a játék...
Persze ezek is csak "példák". De léteznek, sőt jellemzőek. Az, hogy van olyam, amely tényleg nem károsít? Lehet, de attól még van olyan is, amely nyilvánvalóan igen. Ezért nem érhető egzakt módon a warez által okozott kár.
Ugyanakkor én is warezoltam anno, én is ismerem belülről a másik oldal érveit, tudom, hogy lehet őszintén abban, hogy úgyse venné meg az ember. Utólag viszont már nem tudok ebben annyira hinni. Az én korosztályom vásárolta akár 1k/CD áron is a warezt, ha kellett a játék. Egy 4 CD-s játék tehát 4k volt, már ha az ember valamit nem RIP-ben íratott ki. Szóval a lényeg, hogy ma ugyanezen emberek nem si annyira kis része, dolgozva, százszor több és olcsóbb legális lehetőség mellett inkább a torrentre szavaznak. (Persze tudom, kell a pénz a családra vagy bármire. Viszont érdekes módon "nem ingyenes" szórakozási formákra rendszeresen jut, játékra pedig nem, mert az "ingyenes". És persze WoW-ra is jut, akár minden hónapban, mert azért muszáj fizetni. Ju eszembe, hanyan és hanyan tették már fel a kérdést: single játékért miért kellene egyáltalán fizetni? Hiszen annál semmi előnnyel nem jár az eredeti...)
Szóval nekem nincsenek illúzióim, attól, hogy valaki "úgyse venné meg" kategóriának kiáltja ki magát, engem nem győzött meg egyértelműen. Akkor győzne meg, ha a warez megszűnése esetén tényleg varázsütésre felhagyna e szórakozási formával. -
#10898 A szubkultura miatt baratom, mert a segghulyeknek is ellehet adni valamit, amihez nem kell esz. Begyuruzott a amerikai kultura egy resze hozzad ezzel, ahol az a lenyeg hogy hajas segget novessz a fotelbol rendelj kajat es mindent a szadba adjanak.
Ha ott mar egy kis erokifejtest kell tenned az mar reg rossz.
Szoval 2 IQ-val is betudd tenni a gepbe a lemezt tatott szajjal hulyere vehessenek a szines diszdoboz vasarlasanal, mikozben minden szart rad lehet sozni. -
#10897 Ez a „warez káros nincs kibúvó dolog” már kezd mókás lenni.
Ez egy teljesen egyoldalú kijelentés ami így ebben a formában max a fejlesztők/kiadók részéről igaz.
Egy: „a warez mindenképp káros a fejlesztőknek” vagy „a warez mindenképp megkárosítja azokat, akik dolgoztak a játékon” már jobban hangzana, de így marhaság.
Itt a nagy csatában azt még megjegyezném, hogy sztem még mindig fontos érv a konzolok mellett az egyszerűség. Itt természetesen nem arra gondolok, hogy berakom a lemezt és már megy is, mert az szarabb és kényelmetlenebb is egy normális PCnél, hanem olyanokra, hogy a használatához nem szükséges minimális ismeret sem, az átlag felhasználó részéről tönkretehetetlen OP rendszer meg ilyenek. -
#10896 Aki játékokat vesz is itthon, annak nagy valószínűséggel vagy sok pénze van, vagy ez egy hobbija, és nagyon sokat költ erre. Én pedig azt mondom, hogyha ennyit kiadunk érte, akkor az tényleg sokáig kössön le, lehessen vele játszani, sok lehetőség legyen benne és stb.. Ebbe nálan nem tartoznak bele az elmúlt 2-3 évben kiadott játékok egyike se (lenne 1-2 jó, de elkurják mindig valamivel). És nem, akkor sem venném meg ha nem tudnék velük játszani, majd ha lesz 1 olyan amiért tényleg érdemes! -
#10895 De ezek a végletek amiket felsorolsz most is, és ez nem lenne ha megfelelő ár/érték arányok lennének. Nagyon sok lehetőség van ezen belül, és több szemszögből is nézhetjük.
-Vannak, akik csak azért vesznek gépet, mert le tudják tölteni a játékokat, egyébként max egy kis gagyit vennének netezésre (ez mennyire káros, hiszen a hardvereket megveszi, nemde?:P)
-Van aki vesz gépet, aztán a nagyrészt letölti, de 1-2 -t ami megtetszik neki azt megveszi (de azért amennyit meg tud venni, nem venne gépet). Ilyenkor is káros a warez?
-Valaki vesz gépet, és arra vár, hogy kijöjjön egy neki ideális játék, amiben rengeteg lehetőség van és az ő által kedvelt stílusban van (pl. fps, tps, stb.)...
Akinek lenne pénze és mégsem vesz játékot, az is nyilván azért nem vesz, mert nem éri meg neki megvenni. Pedig gyakran előnyösebb eredetivel játszani, hiszen lehet vele neten multizni, csak a mostaniak annyira élvezhetetlenek ezek a hülye fejlődésrendszerek meg mittudoménmik miatt, hogy nem veszik meg...
Az, hogy van pénz az is gyakran relatív, mert elég sok mindenre lehet költeni, és sajnos nálunk a játékok nem számítanak olcsó szórakozásnak.
De a legnagyobb hülyeség és átgondolatlanságra vall kijelenteni így, hogy a warez kártyékony, mert nemigaz. Ha jó egy játék, akkor a warezzel való játék után jobban meg lehet szeretni, később megvenni, vagy ha az adott részt már nem de a következő részt már lehet, hogy megveszik (mint ahogy én tervezem az Arma 2-t, ha nem konzolosodik el nagyon), és még lehetne sorolni. És ezt próbáljuk magyarázni itt is, hogy persze ez nem megy, mert ilyen gyorsjátékokat csinálnak (fps/tps kategória főleg), amiket már akkor meg lehet utálni ha kipróbálja az ember, főleg ha az úgy akad közelsem jogosan, hogy játszhatatlan... -
Zóanagyvarázsló #10894 Akinek van esze olyan hardvert vesz, amin elmennek az újabb játékok, különben nincs értelme megvenni sem ugyebár...
Szerintem ez éppen egy a wareznek köszönhető rossz felfogás. Meg kell venni az erős gépet, hogy menjenek a legújabb játékok, és azok már úgyis ingyen vannak. Ez pedig ördögi kört szül, enneka magatartásnak a természetesként, "erkölcsöként" való elfogadását.
Én pedig éppen azt látom a gyakorlatban, hogy az se feltétlen vesz játékot (legfeljebb nagyon olcsón), aki megtehetné. Persze reprezentatív felmérésem nincsen erre, de ez igaz az ellenkező előjelű tapasztalotkra is. Mindenesetre a józan ész azt mondatja velem, hogy ha valami könnyen, következmények nélkül elvehető ingyen, akkor azt sokan el is veszik. Köztük olyanok is, akik akár megvehetnék, de az ingyen mégiscsak jobb, a pénzt mindig van hova tenni.
Persze tudom én, hogy a BKV-n is azért bliccelnek/blicceltek a tömegek, mert nem volt rá pénzük. (Egyébként bérlet hiányában tényleg nem is olcsó közlekedni. Ez van, semmi nem olcsó, de talán mégis ingyen van...) -
#10893 Nem biztos. Hátha most tudsz 101-jére meggyőzni, hogy mindenki téved. -
#10892 "ezzel most te is elismerted"
ilyet nem mondtam, nem vitázok erről teljesen felesleges 100adjára
-
#10891 "Még mindig nem vagyok hajlandó erről vitázni mert teljesen felesleges, te más játékokkal játszol ergó az érvek itt el is haltak, neked teljesen más a nézeted a játékok felhozatalában is, te csak azt látod hogy leszartak egy GTA4 portal."
Tehát akkor nincs más érv a konzol mellett, mint a játék kínálat (pc-re nem kiadott vagy csak késleltetett és szarul optimalizált játék), ezzel most te is elismerted. (igazad is van, nincs is, mindenben a PC előnyösebb, ha így csinálnák a játék fejlesztők is). Olcsóbb és csak a következő generációnál kell fejleszteni, cserébe sokkal kevesebb lehetőséged van mint pc-n több téren is.
A rossz, hogy sokan csak a kényszerítés áldozatai lesznek, mert játszani szeretnének újabb játékokkal szaggatás meg mindenféle probléma nélkül, holott sokkal jobban járnának géppel. Soknak eleve van jobb gépe is, annak mi oka van konzolt venni? Mi ha nem egy mesterséges erőltetés hatására.
"A warez káros, ez alól kár kibúvókat keresni, akinek van pénze hardwerre annak van pénze játékra is, persze könyebb letölteni és krekkelni ( vagy 360ra kiírni ) és játszani 0day játékokkal megjelenés előtt, ingyen."
Ez meg nagyon jól hangzik, de közel sem reális. Többnyire fenntáll a lehetőség, hogy vesz egy jobb gépet, vagy vesz egy gyengébbet, amit pár hónap után dobhat ki mert nem fut el semmi rajta. Magyarországon élünk, nem Amerikában, jelenleg sokan szerintem örülnek, ha egyáltalán gépet tudnak szerezni amin tudnak játszani.
Amúgy meg sokan tudnak olcsóbban is összerakatni gépet, meg vannak különleges alkalmak amikor lehet több pénzt szerezni, illetve gyűjtögetni. Akinek van esze olyan hardvert vesz, amin elmennek az újabb játékok, különben nincs értelme megvenni sem ugyebár... -
#10890 Hát persze. -
lowdog #10889 szerinted miért akarnak konzolra átterelni? biztos gyűlölik eredentően a pécét.
véletlenül sem a warez miatt, ááá, az kizárt. -
#10888 Azt hiszem eljött a pobt, ahonnan felesleges a további vita... -
#10887 Nos, bocsi, az első bekezdésbeli kirohanásért.
Ott van az eb elhantolva, hogy máshonnan nézzük a dolgot. Próbáld egy kicsit PC-s szemmel nézni, légyszíves!
Én, a PC-s szívok azért, hogy a konzol versenyképes legyen. Azaz, kapom a későbbi, és nem egyszer rossz portokat. Magyarán, örüljek, hogy egyáltalán kapok valamit... mert át akarnak terelni konzolra. Hogy is mondjam, ez a Te oldaladról, lehet, hogy elfogadható, az enyémről aligha. Nyíltan a pofámba hazudnak, és még örüljek, is; ez nálam nem fér bele.
Én teszek szívességet, amikor fizetek, nem a kiadó, hogy fizethetek. Mint kereskedőnek, ez volt az első lecke, amit megtanultam. Én is másképp éreztem, (kereskedői oldalon ez nem nehéz!) de ha ezt a vásárló is érezte, érezhette volna, sosem leszek sikeres. És mily meglepő, a kiadók is a relatív sikertelenség miatt sírnak. Aztán a warezra fogják... -
#10886 GTA4 szar port, én nem róla beszéltem hanem olyan játékokról mint egy Fable, mert a kettő biztos lesz majd, GoW, Mass Effect stb...
Örülj igen.
Biztosan mással ez tény.
Senki nem kényszerít arra hogy letöltsed, arra sem kényszerít hogy halomra vásárolj... megvannak az arany középutak.
Kérdezd a MS hungaryt, amíg engemet nem akadályoznak a lájv használatbán különsebben nem izgat... MS is tudja hogy ez a helyzet én is, béke van.
Még mindig nem vagyok hajlandó erről vitázni mert teljesen felesleges, te más játékokkal játszol ergó az érvek itt el is haltak, neked teljesen más a nézeted a játékok felhozatalában is, te csak azt látod hogy leszartak egy GTA4 portal. -
#10885 Később elvándorol?
Ne viccelj már, de most komolyan kérlek! GTA4. Konzolos megjelenéskor nem készült már a PC-port? Akkor minek örüljek? Hogy titkolták, hátha veszek egy konzolt? Hadd ne fejtsem ki a véleményem... És hány ilyen játék volt már? Hány lesz? Örüljek? Nem tudom megállni, megkérdezem; Hol élsz te? ÖRÜLJEK? ...
Siker minőség, garantált. Hát erre csak annyit mondok; biztos más játékokkal játszunk.
Nem keresek kibúvókat! Kikérem magamnak, hogy ezt tenném. A tapasztalataimról beszélek. Környezetemben nem egy ember warezol; sokan pénzhiány miatt, sokan kipróbálási céllal. Alig ismerek olyat, aki megtehetné, hogy vásárol, mégis warezol. 10-ből, jó, ha 1 Magyarán, nem vagyok meggyőzve a warez károsságáról, legalábbis, nem abban a mértékben, mint ahogy sugallják. Messze nem...
LIVE!
Mond, mibe kerülne egy magyar CÍMLISTÁT betenni a lájvba, hogy ne kelljen trükközni. Semmibe.... Viszont szervizelésnél KELL, a MAGYAR szervíznek is. de remek, kiváló. Ezekről a szavakról is eltér a véleményünk.
Nem tudom miről beszélsz. Ha a konzol értelméről, akkor elértettük egymást. Én azt mondom, hogy semmi nem szól mellette, a PC-vel szemben. illetve, a PC ellenében.
A választás puszta szimpátia kérdése kell(ene) hogy legyen. -
#10884 Én inkább örülnék hogy az MS nem hanyagolja el a pécét és jópár 360 ex később pécére is elvándorol, az lényegetelen hogy lesz belőle pécé port, a konzolos sikerhez eladáshoz mérten a közelébe sincs, az ex szó pedig főleg a Sony felé irányul hiszen a 360nak nem a pécé hanem a PS3 az ellenfele.
Hülyeség hogy nem lennének, az tény hogy egy ex cím okot adhat a hardwer vásárlásra, illevte az ex címek mögött ott áll egy MS vagy Sony, a siker garantált, a minőség garantált, a jó játék garantált.
A warez káros, ez alól kár kibúvókat keresni, akinek van pénze hardwerre annak van pénze játékra is, persze könyebb letölteni és krekkelni ( vagy 360ra kiírni ) és játszani 0day játékokkal megjelenés előtt, ingyen.
A pécés lájvról nem tudok és nem akarok nyilatkozni valszeg egy szar jelen formában. 360on nekem tökéletesen működik, sosem volt vele problémám, egy remekül kitalált rendszer, minden olyan lehetőséggel ami a multiplayerhez kell, remek, kiváló...
Nem akarom magyarázni, mert ugyis tudod, erről kár beszélnünk. -
#10883 " csak egyszer számokat látssunk már ezek mellett hogy mégis..."
Lehet, hogy le is fosnád a bokád hirtelen... :P -
#10882 Kezdjük az elején.
"Hátszél" Nagyon egyszerű a képlet. Csak gondolj bele, miért vannak eltitkolt PC portok, time exkluzívok? (Azaz csúsztatott megjelenések?) Mert KELLENEK. Ha nem kellenének, nem lennének. Ez ennyire egyszerű. Az, hogy vannak, azt bizonyítja, hogy a kiadók szerint, M$, Sony, szerint kellenek. Tehát, úgy gondolják, hogy enélkül az eladásaik a fasorban sem lennének. Ok-okozat. Ennyire 1xű.
Warez. Valahogy nem vagyok meggyőződve a károsságáról. Akinek nincs pénze, nem is potenciális vásárló. Aki bizonytalan, annál még jó is, ha az adott termék olyan. Hozzáteszem, nem tartom kizártnak, hogy káros, de ez annyira bonyolult, és annyira nehezen bizonyítható, hogy nem vagyok meggyőzve. Persze, dumának jó, de hiba azoknak feltétel nélkül hinni, akiknek az állítás érdekük... Így ezen a téren maradok bizonytalan; saját eljárásom, környezetemben élők eljárása, és az, amit hallok úton útfélen, nem összeegyeztethető.
Hamacsi... Ezért mondtam, hogy hagyjuk ki a LAN-t, azaz a hamacsi lehetőségét. Nem lehet multizni tört játékkal.
Live...
Azt várnám, hogy a befolyt összegből bővítsék az érintett országok körét, a szerverparkot. Ha már az ÖSSZES multit fizetőssé teszik. De nem ezt látom. Bezsebelik a lét, nem történik semmi, ráadásul, olyanokat látok, hogy GTA4 tulajok, kénytelenek feltenni az utolsó patchet, ami sokaknál ront a helyzeten, különben nem tudnak multizni. Ez oké is volna, ha nem hallanám, azt a sok rosszat az új patchról. De hallom. Tehát megint szar munkát végeztek, amit rákényszerítenek az emberre.... És aztán, ha valaki a topikban segítséget kér a hamához, nekiesnek a (a rossz vásárlástól frusztrált) topiklakók...
Ha már fizetek, akkor legyen normális...
De sajnos, ez is csak egy újabb lehúzás. (mmint a Live!)
Negyed ennyibe kerülő játékok.
A kiadók sírnak, nem veszik a játékokat. Ugyanakkor évek óta nem vizsgálták fölül az üzletpolitikájukat. Ugyanis, annak a világnak, amiben kialakították, rég vége. Ma már (tulajdonképp) megszűntek, vagy megszűnőben vannak a régi értelemben vett jóléti államok. Abban a rendszerben működött a minél drágább, annál jobb elv. Ma már megnézi a jómódban elő is, mire költ. Számomra logikusabbnak tűnik az, hogy kisebb, célzott reklámkampány, jóval alacsonyabb árak, szélesebb vásárlóközönség. (sűrű fillér-ritka forint) Jelenleg annak vagyunk tanúi, hogy a kiadók kézzel lábbal tiltakoznak a változás ellen, mikor a világ rég otthagyta őket. Ez a nagy warez elleni harc oka is. Ha 2-3 ezres lenne egy játék, amit egy kölyök is kipenget a zsebpénzéből lazán, elszaladna boltba, vagy várna törésre, ellopná mama mobilját egy SMS kedvéért, és sorolhatnám az indokokat...
Az pedig, hogy neked nem sok 7 ezer, az irreleváns. Sokaknak sok.
És a végén;
Magyarázd már el, hogy exkluzívokon kívül, mi szól a konzol mellet?
Abszolút értelembe véve semmi. Épp ezért kellene ugyanolyan választásnak lennie, mint PC esetében. Akinek ez szimpatikus, ezt veszi, akinek az, azt. De most, ha korábban akarsz játszani, azaz türelmetlen típus vagy, kénytelen vagy konzolt venni... Így, hogy ekkora a hátszél, sem éri el összbevétel szintjén a PC-t, egyetlen konzol sem. (külön-külön) -
#10881 Nah, hát akkor kezdjük előlről...
Warez mindig is volt, szerintem mindig is lesz, az árak és a kínálat nem olyan, amit mindenki megengedhet magának (ár/érték, minden szempontból relatív!). Aki nem veszi meg az vagy letölti, vagy nem játszik vele, károsítónak mondani a te hülyeséged, meg a mai szöveg amit szintén a konzol melletti érvként használnak fel. Ráadásul a károsítók közé sorolódnak azok is, akik letöltik aztán csak később veszik meg, amikor már le sem szarják a statisztikák, mert olyankor csak a frisseket kell nézni... Pedig főleg nálunk nagyon sokan várnak addig, míg lejjebb megy az ára.
"ilyen hogy csúsztatott nincs, mindennek meg van az oka"
meg persze, hirtelen több idő kell, hogy elszarják a pc-s verziók portolását... valószínűleg a pc-s verziók készülésének titokban tartásának is oka volt.
Hamachival kapcsolatban részben igazad van, de nagyon jó közösséget is ki lehet alakítani, mivel privát mindenki hív haverokat, és nagyon jókat lehet játszani, függetlenül attól, hogy eredeti-e vagy nem. Arról nem is beszélve, hogy Graw 2-t, és vegas 2-t is többen megvették eredetiben, mert ahogy multiztunk megkedvelték a játékot (nem csak ezeket, több játéknál is volt példa rá).
Live meg inkább szünjön meg, nem kell hogy 1 rendszerbe erőszakoljanak mindenkit. Maradjon meg a rendes szerverkeresős módszer, Xfire-en meg MSN-en meg könnyen el lehet érni egymást, meg TS-en is lehet gyülekezni ha van egy privát. -
#10880 "Ha hozzávesszük a hátszelet, amit a konzolok kapnak"
Miért is? mert egy neves címnél biztosra vehető a sok 100 ezer és az 1 millió, vagy több, sokkal több... példákat kár felhozni ujra, hosszú a lista, a pécé ettől távol áll, akár csak egy konzolt is nézünk pl 360, persze lehet jönni az online terjesztéssel, de egyenlőre nem számottevő, de oda lehet gondolni számokat izlés szerint, persze a realitás talaján maradva.
Warez jelen van, egyedül a PS3on és az Új PSPn nincs warez, de a pécés warezzal kár összehasonlítani hiszen ég és föld, pécén felfoghatatlanul nagy és káros, ugyan úgy konzolon is, pl itthon is ahol egyik ok hogy nincsen Lájv, mert itthon biza 10 360 tulajból 7 warezol, ez a szomorú helyzet.
"Ha nem lennének csúsztatott megjelenések, exkluzívok, ha a kiadók belátnák a jelenlegi értékesítési rendszer hibáit, és átállnának egy digitális terjesztésre"
vannak exluzívok, vannak timed exluzívok, ilyen hogy csúsztatott nincs, mindennek meg van az oka. A géming ipar egy baromi jó üzlet, persze kétoldalú a dolog, a fejlesztők értünk vannak mi pedig ő értük, a kiadók, multik, gyártók pedig ugy helyezkednek és ugy ügyködnek hogy nekik minél nagyobb legyen a bevétel.
Emlékszem amikor jött ez a digitális terjesztési mánia, a Steam... elemezték hogy mennyivel olcsóbbak lesznek a játékok, hiszen nincs terjesztés, csomagolás, szállítás, de ebből semmi nem lett, ha olcsóbb is akkor az elenyésző és akkor már inkább legyen ott a polcon fizikailag, és az sem mellékes hogy néha drágább, pl nekünk a remek forint miatt... éljen a digitális terjeszés! természtesen vannak jó oldalai is, ez látszik a steamon, rengeteg retro és rengeteg kult játék hugyér beszerezhető legálisan, ez nagyon jó dolog, csak egyszer számokat látssunk már ezek mellett hogy mégis...
"Negyed ennyibe kerülő játékok, kihagyott LAN (hamacsi)"
Azért amennyi munka és enegriga van egy játékba szvsz nem sok az a pénz, főleg pécén az a 7 ezer átlag aztán hónappal később ugy dobálják az emberek után, egyszerűen a pécé játékoknak nincs értékük annyira olcsóak, hova kell olcsóbb már? a konzol más tészta, az drágább igen, pár ezerrel egyes esetkeben, de igaz hogy pl az EA pécére is annyiért adja amennyiért konzolra 11k körül.
Ez a multi kérdés egyszerűen megoldható lenne egy egységes rendszerrel mint pl a Live vagy PSN, de maradjunk az egyetlen normális rendszernél a lájvál, ami minden olyat tud amit kell, egyszerűen, ötletesen és gyorsan... Hamacsiról mindig az ugrik be hogy warez hiszen én is használtam anno, hogy direkt ipvel megkerüljök a lobbyt és az orogi cdkeyt... valjuk be ez az egyik fő szerepe...
"ma már semmi nem szól a konzol mellett"
számodra nem, ebbe nem megyek bele, mert felsleges 100adjára. -
Micsu #10879 Látom neked is ez jutott eszedbe a voxel szóról :D -
Micsu #10878 Outcast is voxeles volt és az egyik legnagyobb gém amivel játszottam -
#10877 Ja, abba halt bele a technológia, hogy nem kapott videokártya-támogatást.
Az ilyen Blood-ot, Shadow Warriort azért túlzásnak tartom "voxeles játék"-nak hívni, van benne egy-két voxeles ojjektum, meg alkalmazza a technológiát, de hát milyen kevéssé...? -
Flatline #10876 Jól lenyúlták a demoktól, aztán nem lett belőle semmi.
A Darwinia is voxeles, ha már újabbakat is ér mondani :) -
Zóanagyvarázsló #10875 Van még egy pár.
Az Outcastot imádtam, gyönyörű is volt, és nem kellett hozzá 3D-kártya. -
#10874 Aha, Armored _Fist_! :) Tudtam én, hogy armored... :P
Ja, meg persze a Delta Force. De a NovaLogicon kívül próbálkozott voxeles technikával még valaki? -
#10873 Jaj, Armored Fury egy BF2 kieg :P Mi volt a címe a komancsos tankosnak? -
#10872 Hjah, hát ezek a mai fiatalok nem értik már ezeket a szavakat... :D
Ja, nekem is a Comanche rémlik. És még mik voltak? Volt a Comanche-éktól valami tankos, Armored Fury talán? Csak abban 3 centiről néztük a voxeleket, nem a levegőből... Meg a Blade Runnerről tudok, viszont azt sosem láttam, csak képről. Volt még valami ezzel a tech-hel? -
Flatline #10871 Ha jól emlékszem a Comanche volt az első voxeles amúgy :) (Pc-n) -
Flatline #10870 A sallang szöveg kit érdekel, elcseszte a hírező arc biztos :) Valóban nem voxeles, hisz erről szól a videó is :) -
#10869 " ám néhol az eredeti voxeles grafikát is megcsodálhatjátok. "
Another World soha nem volt voxeles... -
Flatline #10868 Van jövő, csak párhuzamos a konzolokkal, nem egyedüli, mint régebben. Bár sohasem volt mondható, hogy a PC volt a király, bármennyire is szeretnénk azt hinni.
Rég volt, hogy az Another World féle, eredetileg Amigás-Pc-s dolgokat portolták konzolokra. Ma már inkább fordítva megy. (Retrospektív ANother World -
#10867 Ha hozzávesszük a hátszelet, amit a konzolok kapnak, (Exkluzívok, korábban megjelenő játékok, botrányos port(ok)) Akkor látjuk a VALÓDI különbséget, hiszen a konzol ráadásul "warezmentes" míg egyes becslések szerint, 90/10 a warez/ vásárolt játékok aránya.
Gondoljunk már bele! Ha nem lennének csúsztatott megjelenések, exkluzívok, ha a kiadók belátnák a jelenlegi értékesítési rendszer hibáit, és átállnának egy digitális terjesztésre, valamint az árat is átgondolnák, (Mert ugye nagyon soxor a pénz az úr... Negyed ennyibe kerülő játékok, kihagyott LAN (hamacsi) (csak ne games for windóz, mert azzal csak a gond van, lásd GTA4)) és ütős multi, 4x vagy jóval többször ennyi fogyna? És a PC haldoklik.... Hogy Besenyő Pista bácsit idézzem; Nóóórmális?
méghogy a PC piac haldoklik? Egy frászt. A kiadók ökörsége, átgondolatlan, rossz pénzpolitikája ellenére még él, akárhogy is próbálják agyonverni, és költik halálhírét....
Akárhogy nézzük, ma már semmi nem szól a konzol mellett, csak az exkluzívok, még ha régebben a patch, vagy a rendben nem tartott gép okozhatott is hibákat. Tapasztalatból mondom, hogy a Vista, e tekintetben nagy előre lépés, (másfél éve van a gépemen, és semmi sem lassult, sőt...) a patch már konzolon is jelen van... irányítása sokrétűbb a PC-nek, ezer más dologra is használható, árban hasonló mindkettő, nem ül a nyakadon az M$ LIVE!-ja, amit azt hiszem 6 országban használhatsz, stb...
konzol, egy vicc. -
Zóanagyvarázsló #10866 A feltett kérdéstől függ, hogy mellékes vagy sem. Egyébként NA+EU szinten vezetne MMO-k nélül is, náluk csak 25%-ot tesznek ki az előfizetések és a mikrotranzakció.
Egyébkétn számtalan budget és rétegjáték jelenik meg PC-re, nem hinném, hogy mennyiségben bármely konzol lenyomná, vélhetően együtt sem. Talán a kérdésekre - vagy legalábbis egyrészükre - választ kapunk, ha átnyálazzuk az egész jelentést. Mindenesetre a 4-5 milliós játékok "csak" a jéghegy csúcsát jelentik.
[Jakuza]: Majd kipróbálom azt is, de egyelőre a 3.0 is nagy lépés volt :) -
#10865 Persze hogy mellekes, mert ilyen erovel minden jatekstilus ellehetne szeparalni mas platformnal is.
Foleg akkor, ha a bevetel allandoan a fo hivatkozasi forras a masik oldalt. Azt tudjuk, hogy szorakoztatasban semmivel nem mulja felul a konzol a PC-t, tehat az nem lehet vitaalap.
Na de ha a bevetelrol beszelunk, akkor mi jogon kerdojelezhetoek meg az MMO-k ? Itt latszik, hogy csak egy mondvacsinalt urugy arra, hogy megprobaljak a ket platform kozotti urt tagitani.
Mesterseges erdekutkoztetes, aminek a hitele nulla. -
#10864 Upsz elfelejtettem, ha letoltod akkor egy regebbi verziot tolts le javaslom a 2.1-t, mert abban meg rengeteg mas funkcio is mukodik, szal jobb mint az uj, mert ott meg teljesen ingyenes volt
-
#10863 MMO-k aránya szerintem mellékes. Azért, mert van valaki aki szerint nem számít? Akkor mégis, mi számít, ha nem az összbevétel?
Márpedig, platformok közt az első, így arról ne beszéljünk, mi haldoklik, és mi az, ami csak hatalmas hátszéllel marad talpon egyáltalán a "versenyben"....
Mert, akárhogy is nézzük, ha az 50%-os MMO-kat ki is vesszük, még mindig 2.-3. (lenne, ha megtennénk, de nem tesszük)
Ezért is hiszek annyira ezeknek a jelentéseknek. 4-5 milliós eladások konzolon, PC-n 1-2, Konzolra TÖBB játék jön, mégis a PC vezet összbevételt tekintve. Nekem ez így első blikkre nem áll össze.... (Ha az MMO-kat kivonom, akkor sem)
Szerk; Elbaszta a Adobe-dat, de nem figyelmeztettél volna, köszi! (nálam jó, hál istennek) -
#10862 Off:
Es nem 100MB hanem kevesebb mint 4mb.
Raadasul olyanokat is lehet csinalni meg a free verzioval is, amit egy AR sosem enged, pl szovek kiollozas es sorolhatnam.
Eg es fold a kulonbseg, bar sajnos mar ez is fizetos lett, ha minden funkciot kiakarsz hasznalni, de meg igy is jobb free modban mint az Adoba hulladekja.