17438
  • Totti5
    Mi az hogy elvesztette? aki felhagy a gémingel besértődés okán, vagy rebútolták az agyát és mára teljesen casual lett ( ez már önmagában nevetségesen hangzik ), az sose volt gémer... milyen stílus a Mirrors? ugyan úgy lehet hentelve végigmenni rajta, az utolsó pályák meg kimondottan eksönsúter stílus, persze én egy töltényt nem eresztettem el benne, meg is kaptam az acsit érte a játék végén, de a többség biztosan fegyverekkel játszotta ki.
  • [Jakuza]
    Ja nem csak egyszeruen mert egy hulladek es ezzel akarjak kiszurni az ember szemet, mig a sok aberralt elvezkedik, mert behulyitettek oket.

Ezek a konnyen manipulalhato nepcsoportok, jon a szuggesszio, "a szomszed kutyaja szerint a jatek marhajo, vedd meg" Ezek utan az osszes kutyatulajdonos azt allitja, hogy a jatek marha jo. :DDD
    Na de mi van mondjuk azokkal, akiknek nincs kutyajuk ?
  • DarkSector
    jah vágom...de ugye pc-n ez akkor lenne ugy, ha nem lenne skálázás, vagyis monnyuk úgy 22-es csapda.

mivel lehet fejleszteni , ezért ugyanez a veszte, hiszen visszafelé is kompatibillissé teszik...szóval a legjobb az lenne, ha...tegyük fel a fejlsztők időnként húznának egy alsó határt, ami ugye tudjuk hogy kivitelezhetetlen üzleti szempontból.

És a régebi gépekre nem fecsérelnék az erejüket...
  • Dante73
    MIért van az, hogy minden írásod után, megfogom két ujjal az orrnyergem, lehajtom, és ingatom a fejem?
    Ugyanis, megint ugyan azzal jössz!
    Persze, hogy nem fogyott, mikor ezt a stílust már évek óta ölik-gyilkolják! Azokat, akik ezt a stílust szeretik, kedvelik, már elvesztette a játékipar. Nincs semmi csodálkozni való abban, hogy nem működik a recept.
    Mindenáron az okozattal próbálod magyarázni az okot, de nem fog menni.
  • [Jakuza]
    Dante kerdezd mar meg magadtol te azert nem jatszol egy jatekkal mert olyan jo ?

Az elobbi konzolos hozzaszolasokbol ezt vettem ki. :D
    En is ugy vagyok vele, ha van egy extra klasszis jatek, akkor kihagyom, mert ugyebar miert is jatsznak vele, ami az Xboxra a masodik legnagyobb forgalmat generalta. De nem en nekem nem jon mar be, biztos tul oreg vagyok mar hozza ? :D
  • gazgoblin
    "Hozzad ki szolt vagy talan te vagy az ugyvedje ?"

Ne irkálj nyilvános helyre megvédhetetlen ostobaságot és nem fogok reagálni :D

És utána ne szólj be óvódás szinvonalon mert még mélyebbre süllyedsz.
  • Totti5
    Szerencsére nem lett bukta és készül a következő rész, az látszik hogy nem tudott tömegeket megmozgatni, nem pont az a mindenki által emészhető játék, ezért is volt visszafogott a fogadtatás, meg szvsz rosszkor jött ki, jöttek a 360 exluzívok jött a karácsony, és egy GoW2, Fable 2 mellett nem a Mirrorst választottát a játékosok, én sem, pont az említett két játék miatt, de ettől még pécén fogyhatott volna, vagy ott sincs rá igény, vagy ott sem mozgatott meg tömegeket? nem hát.
  • Dante73
    Nem Dante mondja meg, nem Jakuza, és nem Zo.
    Azaz nem A 3, amúgy PC-s játékos, hanem a konzolos? Vagy azok, akik amúgy PC-n is a casualt keresik?
    Mert érdekes módon, az itteni PC-sek azonos véleményen vannak...
  • [Jakuza]
    Jogos ,mert a gyikarcuaknak a blur homalya a nyero. Es meg buszkek is ra.
    Az olyan jatekokat mint a Witcher lehuzzak , mikozben a hatterben ott rinyalnak, hogy csinaljak meg nekik konzolra. Orulok hogy nem kapjak meg mert a fejlesztok azt mondtak, hogy il7yen igenytelen gany munkat, mint amit a konzol fejlesztok akarnak raerotetni a vasarlokra azt ok nem engedik.

HC FPS konzolra ezt meg ki talalta ki ? RE5 ? muhahaha ? Na ne.
  • koschwarz
    "Álleejtős grafika kb két éve egy vicc, gyakorlatilag már régen elérték a BOX határait, már évek óta minden játék ugyanolyan szinten van grafikailag."

szerintem is, ezért is írtam, hogy a két éves, a középkategória és az alsókategória közé csúszott gépem is bőven megfelel a mai játékok 95%-ának. pusztán csak azért, mert a xbox360 "megragadt" ezen a szinten, és mivel a legtöbb játék hozzá igazodik, az xbox-nál jobb PC-m röhögve futtat minden játékot maxon (hozzáteszem xp-n, tehát nem directx10-ről beszélek). kivételek: pl. arma-sorozat, de ahhoz egyébként sem elég isten gépe sem.

aki ma játék miatt megveszi a legújabb videókártyákat, procikat...az tényleg egy hardverbuzi.
  • Dante73
    Nézd meg a Mirror's Edge-t.
    Meg merem kockáztatni, hogy bukás. Ugyanakkor, én, a magam részéről azt mondom, hogy ZSENIÁLIS játék. Remek, kidolgozott háttér, forradalmi játékrendszer, stb. Miért is lett akkor bukta?
    Mert kazsual józsikának nem elég csili-vili a grafika, (agyilag felfogni azt nem megy, hogy DIREKT olyan, amilyen) Nem jön szembe 1000 lelőhető ellenfél, és még szörnyek sincsenek....
    Resi5 mint HC?
    Bocsi, igaz, csak láttam belőle 20-25 percet, míg öcskös tolta a boxon, de ha az neked HC, akkor nem vagy tisztában a fogalom jelentésével. Ha 10-15 évvel idősebb lennél, és azokkal a valőban HC játékokkal játszottál volna, amiket siratok, nem mondanál ilyen zöldségeket. Ugyanis abban a kihívások inkább idegesítőek, mint nehezek. Ha előveszem a bioshockot, egy egész estét képes vagyok vele átjátszani, észre sem veszem az idő múlását. A Resi5-öt még nézni is untam. (Öcsém meg játszani unta)

Zo!
    Cod 4 akkor rossz példa volt. Helyettesítsd be akármelyik másik multiplatformmal.
  • [Jakuza]
    Hozzad ki szolt vagy talan te vagy az ugyvedje ?
    Szerintem neked megfelelo a Cod4 egy igazi FPS jatekosnak meg nem, mert nem a hulladek arkade szarokkal akar jatszani.
  • Totti5
    COD mindig is árkéd volt, de nemértem az elégedetlenkedés okát mert most jött ki az Arma2, American Army valahány, és hamarosan az OPF2... tessék akkor ezeket venni, vinni és játszani velük, minden olyan benne van amit a CODokban nincs, a nagy pécés tömegeknek nyitva áll az ajtó, vagy csak egy rétegnek?
  • gazgoblin
    "aham ertem, meglehet magyarazni igy is."

nem lehet, mert nem kell...lolmár!
  • [Jakuza]
    aham ertem, meglehet magyarazni igy is. Ellenben ugy is, hogy azert nem jatszom vele, mert szamomtra mar nem ez a szinvonal.

Ugyanis ha az lenne akkor jatszanal vele. Es ugyanez a helyzet a tobbi fos konzol atirattal, ami arcade stilusba taszitja a regi jo jatekokat es a kutyanak se kell egy ido utan PC-re es szepen lassan apadnak el az olyan eladasok, amik regen 3 millio eladasokat termeltek.
  • gazgoblin
    "sokan a legjobb CoD-nak tartják"
    "Én pedig levettem a szériát a napirendemről, beláttam, hogy ez már nem nekem való."

Nemértem mi a gond.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem érzem. Szerintem nem én vagyok A PC-s. Sem Dante, sem te. Akad egy rakat játékos, akinek "PC-s szemmel" is ez jön be, sőt főleg ez.
  • Totti5
    Neki nem tetszik, azt pedig nem Dante fogja megmondani hogy a Pécés mit akar, max azt hogy ő, mert a COD konzolon és pécén is baromi népszerű, nem csak a MW hanem a WAW is, nekem pont az utóbbi tetszett a legjobban az utóbbi érszek közül, meg term. az első rész, de annak csak a multija, a single az utóbbi részekben nagyon ott van a szeren, a multi nem szvsz, de a népnek ez kell.
  • [Jakuza]
    Nem erzed az ellentmondast a sajat iromanyodban ?

"Melyik PC-s szemével?"

"Én pedig levettem a szériát a napirendemről, beláttam, hogy ez már nem nekem való."
  • Totti5
    Resi5öt is tudod HCként mondjuk nem easyn kezded el, hanem hardon, az anyázás garantált és a kihívás is + ott vannak az acsik, a rengeteg unlockolni való extra.

Én amit játszok komolyan azt ugy játszom mint egy HC, mondjuk a FIFA, mert lehet úgy játszani, bármit lehet úgy játszani, már mi rendelkezik olyan tartalommal hogy lehessen.

Téged elveszítünk, küzben jön a helyedre 100 casual, nem probléma, én meg amit akarok játszok HCként, amit nem azt casualként. Amúgy meg ott vannak az only pécé játékok, ennyire unatkozol? vagy már azok is casualosodnak? biztos a csúnya konzol teszi ezt is:)
  • Zóanagyvarázsló
    Ma már nagyon sok játékos váltott konzolra, PC-ről.

Nyilván volt okuk rá. Ennek a topiknak viszont arról kellene szólnia, hogy van-e ok PC-n maradni, azt is fenntartni konzol mellett, esetleg konzolról áttérni. A játékplatformok egymás kárára versenyeznek a játékosok kegyeiért. Legalábbis PC-Box-PS3 relációban nagy átfedés van a kínálatban, illetve annak minőségében (a technikai megoldásokra gondolok).

PC-s szemmel nézve a CoD4 egy szar.

Melyik PC-s szemével? Mert vették erre a platformra is, mint a cukrot, sokan a legjobb CoD-nak tartják. Mások persze az OFP/ArmA játékokat emlegetik a legjobb CoD-ként...

Mellesleg a régi, kifejezetten PC-s epizódok is szkripteltek voltak, a CoD 2 közben jó párszor temettem az arcomat a kezeim közé. Sajnos a CoD 2 arcade-ebb jellegű multija üzletielg jó húzás volt. Erre van igény PC-n is. Én pedig levettem a szériát a napirendemről, beláttam, hogy ez már nem nekem való.
  • dronkZero
    "Ez úgy ahogy van hülyeség, amúgy én nem próbáltam még a játékot,"

Van értelme innentől tovább olvasnom? ÉN meg végigjátszottam, és a saját két szép szememmel láttam, hogy mekkora hulladék fos.

Azt elhiszem, hogy az igénytelen konzolos spanjaidnak tetszett, pont erről beszélek. Nekik ez lehengerlő játékmenet, nekem meg lehengerlően szar. Álleejtős grafika kb két éve egy vicc, gyakorlatilag már régen elérték a BOX határait, már évek óta minden játék ugyanolyan szinten van grafikailag. A nagyon jó történet jó háromnegyedét ismerni lehetett az első részből, az nem ennek a játéknak az érdeme. A két választható karakter meg elég olcsó húzás a játékidő növelésére...

"belegondolsz te is rájössz hogy amilyen érveket felsoroltál azok nem a konzol hibái"
    Pont ennek a megelőzésére írtam ezt oda:
    "Ha esetleg kétségeid lennének, hogy ez a konzolos játékokra jellemzők, akkor mutass egy PC-exkluzív címet, amiben ezek megtalálhatók!"
    Ilyen egyszerű a szituáció. Én még _csak_ multiplatform címekben találkoztam ilyesmivel PC-n. Tehát konzolról jött. Nagyon egyszerű a cáfolat, néhány PC exkluzív példa az utóbbi időből, ahol ezek a "fícsörök" szerepelnek.

"mert jó és mert tetszik a népnek" KONZOLON, és én meg szívok miattatok, mert olyan játékokba kerül be _változtatásként_ ami egyébként nagyon érdekelt volna, de ezekkel a húzásokkal elkúrták az egészet.
  • Dante73
    Majdnem.
    Nem így megyek videókártyát venni. Elég hülye lennék, ha így tennék.
    "valószínűleg vesz egy next-gen konzolt" -Hát én a büdös életben nem veszek, mert látom a konzolos játékok hiányosságait. Látom, mennyire Casual lett. És most már azon is erősen gondolkodok, hogyha elavul a gépem, úgy újítsam-e fel, hogy alkalmas legyen játékra?
    Mert a Resident Evilből agyatlan hent lett, mert a Tomb Raiderből túlélő horror lesz... Minek? Ezekkel ÉN már nem fogok játszani... Engem a játékipar elveszít.
    És eddig a casualosodás miatt hány potenciális vásárlót vesztett, és még hányat fog?
    Jön mindenki azzal, hogy a casual-é a jövő. Na ja, ha a warez elleni harc nevében a HC játékokat megszüntetjük, amit pedig "nem" abból casual szart csinálunk...
  • Totti5
    Ez úgy ahogy van hülyeség, amúgy én nem próbáltam még a játékot, de akiket volastam azok állejtős grafikáról, élő környeztről, nagyon jó történetről, lehengerlő játékmenetről, két válaszsztható karakterről beszélnek, ezzel a folyamaots konzol+COJ2 összeolvasztással és fikázással kb egyedül vagy... ha nem tetszik ház nem tetszik, de nem kell hozzá ideológiákat gyártani és nem kell egyből mindent a konzolra fogni, mert ha belegondolsz te is rájössz hogy amilyen érveket felsoroltál azok nem a konzol hibái, sőt senkié sem, hanem a fejlesztők egyes sémákat átvesznek és továbbvisznek pl életcsík ami tény hogy a Halo 1 óta elterjedt, de miért is? mert jó és mert tetszik a népnek, ha nem lenne jó nem lenne, de ugytünik hogy sikeres és nagyon sok fps/tps játékban alkalmazzák.
  • gazgoblin
    nagylevegő hosszú lesz megint!

"és nem érezné nagyon sok PC-s úgy, hogy az Ő kárára hódit teret a konzol."

szvsz:

Simán lehet az is, hogy a PC-n nincs elég játéktipus (megfelelő mennyiségű felhozatallal), és ami van rá nagyobb mennyiségben (MMO, RTS, FPS) azok már ezerszer lerágott csontok, kevés innovációval.

Elég egy hype kampány 4-5 jó cuccnak, ami nem jön PC-re és a csóka már megy is konzolt venni. Nincs ezzel baj hiszen te is így mész videókártyát venni, gondolom. (én legalábbis vártam az ilyesmivel annó amíg nem volt elég játék amihez kellett egy új VGA)

De az aki már huzamosabb ideig játszott konzolon és megkedvelte a konzolokra jellemző játéktipusokat az nehezebben fog visszamászni PC-re.

Hiszen mit lát szegény 3-6 év PS2 tolás után?

Hát azt hogy már PC-t kéne upgradélni amire nem jön minden és lemarad egy tonna játéktipusról (főleg ha azok folytatások). Ami miatt meg a PC jólenne azokat el lehet faszán tologatni kontrollerrel is.

Valszeg vesz egy nextgen konzolt.

Szapulhatnám a trendeket amik pl. kiölték a point&clik kalandjátékokat én is, de inkább belátom hogy a tömegeknek ez már nem kellett.

Kózuál vs hardcore vita ez, és sajnos mindig a kózuál győz, mert az eszi a szemetet. Még a pénztárcáddal se tudsz szavazni mert a sok légy megeszi a szart akár veled akár nem.

"Tehát, mégis, mit várnak az eladásoktól?"

És mi lesz a jövőben a trend?
    Lassan (mármost) totál elévülnek a nextgen konzolok, és PC-n minden szebb lesz (több AA nagyobb felbontás 60fps stb).
    Viszont a konzolok felszednek (felszedtek) egy olyan vevőbázist hogy józanul nem lehet majd csak PC-re kihozni valamit.

Viszont a PC ott issza meg a levét ennek, hogy felesleges lesz ULTIMATE PC portot csinálni, mert a konzol elég korlátolt, és felesleges a fejlesztésre több pénzt áldozni, csak hogy PC-n szebb/jobb legyen. (vagy jönnek a fél-egy év késések)

Ragozhatnám még de egy a lényeg: Profit
    Ki termeli azt? Hát az átlagjóska, az egydélutános piff-puff szar vásárlásaival. Ő a picsaeccerű szórakozásra szavaz a pénztárcájával! Te meg szopol. PONT

• dronkZero
    Ha csak a RAM lenne, én már boldog lennék...
  • dronkZero
    "Mi az hogy konzol egy hibája, meg hogy kozolos egy játék?"

Pont ma mutattam be pár hozzászólással lejjebb a Call Of Juarez:Bound In Blood példáján.
    1. Butított agyatlan hentelés játékmenet. (Első részhez képest)
    2. Életcsík hiánya, helyette a pár másodperces regeneráció. (Nagyon hülyegyerek megoldás, az első pillanattól kezdve gyűlölöm)
    3. Kikapcsolhatatlan autoaim. (Erre úgy őszintén kinek van szüksége PC-n? Ráadásul kibaszott idegesítő, ahogy rángatja a célkeresztem...)
    4. Blur blur hátán, nem látni tőle a grafikát.
    5. Nagyteres engine, mégis cső pályák. (Ez az egyik legdühítőbb. A PC bírná, de a konzolok nem, így mi is beszorulunk a kurva csöveikbe)

Ha esetleg kétségeid lennének, hogy ez a konzolos játékokra jellemzők, akkor mutass egy PC-exkluzív címet, amiben ezek megtalálhatók! Ezek a primitívségek mind konzolról jöttek, a konzol hiányosságai az okok:
    1+2. Konzolos hülyegyerek célcsoport.
    3. Kontroller
    4. Grafikai hiányosságokat jótékonyan fedi
    5. Kevés kraft a hardverben.

Na ezért van bajom a dologgal, kurvára bekorlátoz _ENGEM_ az a tény, hogy szar a platformotok.
  • Dante73
    Konzolos hibán azt értem, hogy van benne egy szűk keresztmetszet, a RAM mennyisége. Azaz, hiába bírná a proci a normális AI-t leszámolni, kénytelenek egy (rossz) scriptel megoldani a dolgot, mert nem tudják eljuttatni a megfelelő helyre a leszámolt adatmennyiséget. Nem elég hozzá a keresztmetszete a gépnek.
    Ez PC-n nincs így. Ott RAM (általában) van dögivel, bírná a gép, mégis megkapjuk a buta scriptet. És ha a buta scripthegyet kiszedték volna a játékból, máris más lenne az eladási statisztika.
  • DarkSector
    szerintem igazad van.
    de pl ez a:
    "Valamint az is valószínűnek látszik, hogy ez, azért van így, mert a konzol egy "hibáját" lusták a PC-s verzióban kijavítani. Tehát, mégis, mit várnak az eladásoktól?"

is egy pc-s fanok álltal kitalált dolog.
    Mi az hogy konzol egy hibája, meg hogy kozolos egy játék?
    mert énis tudom, hogy az IRÁNYITÁS nem ugyanaz, de másban nincs eltérés.
    Ha van az nem a konzol hibája, vagy a pc hibája...
    Meg ugye sokszor hallani, hogy ez ekkora felbontásban ekkora pixxelekkel megy....meg tuomisén, csakhogy szerintem a játékélmény többet számít...

én talán ezért töltögetek manapság legtöbbször emulátorokat pc-re?
    PS-ps2-gc emukat...nah ott nem annyira a pixelek száma volt a lényeg...
  • Dante73
    Elég érdekesen alakult a vita.
    Jöttök itt azzal az érvvel, hogy a CoD4-ből mennyi fogyott platformonként, de nem gondoljátok át az okokat. Hogy egyáltalán, volt-e esélye a normális fogyásnak PC-n...
    Mert aki végiggondolta, az tudja, szinte semmi. Arra volt jó a dolog, hogy el lehessen mondani; warez. Persze, nyilván nem ezért adták ki, hanem mert mára a PC-s üzletpolitika teljesen elszakadt a valóságtól.
    Ugyan már elmondtam az okokat, de a gyengébbek kedvéért még egyszer;
    Terelés; Ma már nagyon sok játékos váltott konzolra, PC-ről. Aki megjelenésekor szokta olvasgatni a játékok topikjait, tudja, miről beszélek; -Én már nem bírom, veszek egy boxot, -Amúgy is kellene, inkább váltok, -Nem hiszem hogy kijön, váltani kell... És szinte százával a hasonló megnyilvánulok. Vagy a "társtotyik" azaz a PC-s játékoknak... Érdemes beleolvasni.... -A PC drága... (ahha..) -Patchelni kell... (Huhuuuu) -telepíteni kell... (jja) -Kényelmes... (WTF?) És hasonló baromságok százait olvasni. Egyáltalán az a csoda, hogy még létezik a PC-s játékipar, ilyen tájékozatlanság, vagy emberi butaság mellett.
    Nos ilyen háttérrel, hogy lehet összehasonlítani azt a játékot, ami akár egyszerre jelenik meg? Sehogy.
    És a dolognak itt még nincs is vége... PC-s szemmel nézve a CoD4 egy szar. Hangulata ütős, míg a scripthegyek ki nem verik az ember szemét. Onnan inkább idegesítő a dolog. És ez hamar bekövetkezik. Valamint az is valószínűnek látszik, hogy ez, azért van így, mert a konzol egy "hibáját" lusták a PC-s verzióban kijavítani. Tehát, mégis, mit várnak az eladásoktól?

Végezetül. A dolog lényege ebben a topikban érhető tetten. Ha normálisan működne a dolog, erre a topikra nem lenne szükség, ugyanis a konzolos nem esne neki a PC-snek, és a PC-s sem a konzolosnak. Elférnénk egymás mellett, ha a dolgok a helyükön lennének, és nem érezné nagyon sok PC-s úgy, hogy az Ő kárára hódit teret a konzol.
    Nem magyaráznánk a dolgot azzal, hogy -Erre halad a világ.
    Mert a világ nem csak úgy megy bele a vakvilágba, hanem halad arra amerre terelik.
  • [Jakuza]
    Amugy meg ez volt az eredeti interju:

"Call of Duty 4 has over 13 million unique users on Xbox 360," Hickey explained. "A particularly impressive number considering an estimated 30 percent of Xbox's installed base is not connected to Xbox Live. On January 8, 2009, Bowling estimated that there were over 4 million unique online users on the PS3 platform and over 10 million on the Xbox 360. We assume the PS3 unique users have now eclipsed 5 million based on Xbox 360 identified online user growth of 30 percent."
  • [Jakuza]
    AZ egy masik tereles, mert ott is szepen hangzik az egyedi elofizeto elnevezes es ugyebar azt szepen atudatlanok enevezik maguknak 13 millio jatekosnak. :D 8 accountrol ? Tehat az a masik vicc bejelentes.

Kb olyan mint a Gmailnak 2 milliard regisztralt felhasznaloja van, persze az mar nincs elvonva belole, hogy egy usernek hany accountja van, hany script altal legeneralt kamu cim es sorolhatnam, mert a valos szamot jo parral ellehetne osztani. Szal egy nagy kamu felfujt lufi az egesz.
  • Zóanagyvarázsló
    Nem eladásokról van szó, hanem unique userekről, accountokról.

Mint alább is írtam, ez marketing, és üzenet a részvényeseknek, tőzsdének. Hiba ebbe mást belelátni. Mellesleg abból a szempontból érdekes még, hogy a Live-on fizetős a multi.
  • gazgoblin
    tisztázandó : fallout 1-2ről beszéltem a hsz elején
  • [Jakuza]
    Na ne. Hiszen maguk a fejlesztok probaltak ezzel nyujtani a retestesztat, hogy mar X360-n a meltan legnagyobb (8.1 millio) eladassal rendelkezo Halo 3-t is felulmultak. :D alias Robert Bowling

Na akkor most mi van ? :D

• gazgoblin
    Itt inkább az dominál hogy amíg egy fallout az átlag játékos számára nehezebben emészthető (már-már rétegjáték) addig az oblivion csilli-villi tömegtermék (fallouthoz képest ugye)

És mivel egy csilli-villi 3d-s game előállítása elég tetemes összeg, ezért nem meglepő ha a kiadó/fejlesztő nem egy rétegjátékot kiván csinálni, hanem profitot a kózuálok lehúzásából.

A fő baj inkább ott van hogy mostanában elég kevés az olyan fícsőr amitől egy HC gémer is csettint a nyelvével, mert nem úgy érzi, hogy a cucc amit megvett 2 délután alatt letolható/eldobható.

HC gémer szeret rákockulni egy játékra és megmutatni mindenkinek hogy ő a legjobb benne.

pl. new game+ (Ahol ha újrakezded a játékot akkor nagyobb kihívást kapsz és nem kell feltápolnod magadat nulláról. Mint pl diablo nightmare és hell fokozata)

vagy ott az achivment/trophy rendszer, ahol azért van pár olyan feladat, hogy egy mmo grind huszár is beanyázna...

vagy nem csak online multi kéne hanem online ranglista is

Kellenek ilyen dolgok, és nemhiszem hogy túl bonyi lenne berakni a játékokba ilyesmit.
  • Balumann
    "-Kényelmesebb konzolon játszani mint PC-n ebben remélem egyetértünk (kanapé, nagytévé, nem vagy körberakva egér+billel, nem kell fejlesztgetni a gépet vagy oprendszert telepítgeti, nem kell hardware requirement-et böngészni stb.)"

Az én székem kényelmesebb mint a kanapém (legalábbis nekem, hosszabb távon), HDTV-t ugyanúgy lehet géphez is használni ahogy én is használom, billegér nem körülöttem van hanem előttem, de ugyanúgy vannak gamepades játékok, meg egyéb irányítók...
  • Totti5
    Ki mondta neked a 13 mlliót? olyan 5-6 millióról volt szó mindig is, leglábbis amit én olvasok ott sosem volt szó még 10 milla körüliről sem, a 13 meg egyenes vicces...
  • [Jakuza]
    tottikam most ugye jonnel mondjuk a Cod4-el, ahol allitolag 13 milliot adtak el X360-ra, mikozben a valos szam meg az 5 milliot se eri el ? :D

Mondjuk ilyen arcade szar nem igazan kell a PC-seknek, inkabb a casual retegeknek.
    De ide tehetnenk a Fallout 3-at, ami valljuk meg az elodokhoz kepest egy nagy nulla, annyira elkonzolositottak.

Nezzuk hogy is allt januar vegen ?

X360 sold 1.14 millio PS3 552,000 ez meg nem eri el a 1.7 milliot.
    Mennyit is adtak el ? 4.7 milliot ? Vajon a tobbi 3 milliot hova adhattak el ?

Na de felesleges lenne szamokkal dobalozni, mert meg ezek a szamok sem mervadoak, mert nem minden jatek fogy ugyanugy a PS3-n vagy mondjuk a PC-n, megvannak a regi beidegzodesek a nevek hallatan, ilyenerovel felesleges lenne osszehasonlitani mondjuk a Halo 5-t, ha egyszerre jelennenek meg, mert PC-n ugy sem fogyna annyira, mint konzolon es egy Baldurs Gate 3-nal ugyanez lenne a helyzet, csak forditva.
  • Zóanagyvarázsló
    Egy játék nagyobb összplatform hájpot kap amikor még új, sokkal jobban a köztudatban van, mint amikor utólag csendben megjelenik PC-re. Másfelől így akinek van konzolja is PC mellett, az már megvette (vagy akár konzolt is vett a csúszások miatt), más pedig végigjátszotta havernál.

Más kérdés, hogy mennyire jogos a csúsztatás. Következhet például egy elsősorban nem PC-re szánt játék polírozásából (DMC4), vagy akár abból is, hogy a wareztől féltik a konzolos eladásokat (AC). Persze ez mind csak hazugság, megírták az SG-n.