A PC-s játékoknak van jövője!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha jól emlékszem a Comanche volt az elsõ voxeles amúgy 😊 (Pc-n)
A sallang szöveg kit érdekel, elcseszte a hírezõ arc biztos 😊 Valóban nem voxeles, hisz errõl szól a videó is 😊
dronkZero
" ám néhol az eredeti voxeles grafikát is megcsodálhatjátok. "

Another World soha nem volt voxeles...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Van jövõ, csak párhuzamos a konzolokkal, nem egyedüli, mint régebben. Bár sohasem volt mondható, hogy a PC volt a király, bármennyire is szeretnénk azt hinni.

Rég volt, hogy az Another World féle, eredetileg Amigás-Pc-s dolgokat portolták konzolokra. Ma már inkább fordítva megy. (Retrospektív ANother World
Dante73
Ha hozzávesszük a hátszelet, amit a konzolok kapnak, (Exkluzívok, korábban megjelenõ játékok, botrányos port(ok)) Akkor látjuk a VALÓDI különbséget, hiszen a konzol ráadásul "warezmentes" míg egyes becslések szerint, 90/10 a warez/ vásárolt játékok aránya.
Gondoljunk már bele! Ha nem lennének csúsztatott megjelenések, exkluzívok, ha a kiadók belátnák a jelenlegi értékesítési rendszer hibáit, és átállnának egy digitális terjesztésre, valamint az árat is átgondolnák, (Mert ugye nagyon soxor a pénz az úr... Negyed ennyibe kerülõ játékok, kihagyott LAN (hamacsi) (csak ne games for windóz, mert azzal csak a gond van, lásd GTA4)) és ütõs multi, 4x vagy jóval többször ennyi fogyna? És a PC haldoklik.... Hogy Besenyõ Pista bácsit idézzem; Nóóórmális?
méghogy a PC piac haldoklik? Egy frászt. A kiadók ökörsége, átgondolatlan, rossz pénzpolitikája ellenére még él, akárhogy is próbálják agyonverni, és költik halálhírét....

Akárhogy nézzük, ma már semmi nem szól a konzol mellett, csak az exkluzívok, még ha régebben a patch, vagy a rendben nem tartott gép okozhatott is hibákat. Tapasztalatból mondom, hogy a Vista, e tekintetben nagy elõre lépés, (másfél éve van a gépemen, és semmi sem lassult, sõt...) a patch már konzolon is jelen van... irányítása sokrétûbb a PC-nek, ezer más dologra is használható, árban hasonló mindkettõ, nem ül a nyakadon az M$ LIVE!-ja, amit azt hiszem 6 országban használhatsz, stb...
konzol, egy vicc.

http://www.freetvmaci.info/

A feltett kérdéstõl függ, hogy mellékes vagy sem. Egyébként NA+EU szinten vezetne MMO-k nélül is, náluk csak 25%-ot tesznek ki az elõfizetések és a mikrotranzakció.

Egyébkétn számtalan budget és rétegjáték jelenik meg PC-re, nem hinném, hogy mennyiségben bármely konzol lenyomná, vélhetõen együtt sem. Talán a kérdésekre - vagy legalábbis egyrészükre - választ kapunk, ha átnyálazzuk az egész jelentést. Mindenesetre a 4-5 milliós játékok "csak" a jéghegy csúcsát jelentik.

: Majd kipróbálom azt is, de egyelõre a 3.0 is nagy lépés volt 😊
[Jakuza]
Persze hogy mellekes, mert ilyen erovel minden jatekstilus ellehetne szeparalni mas platformnal is.
Foleg akkor, ha a bevetel allandoan a fo hivatkozasi forras a masik oldalt. Azt tudjuk, hogy szorakoztatasban semmivel nem mulja felul a konzol a PC-t, tehat az nem lehet vitaalap.
Na de ha a bevetelrol beszelunk, akkor mi jogon kerdojelezhetoek meg az MMO-k ? Itt latszik, hogy csak egy mondvacsinalt urugy arra, hogy megprobaljak a ket platform kozotti urt tagitani.
Mesterseges erdekutkoztetes, aminek a hitele nulla.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Upsz elfelejtettem, ha letoltod akkor egy regebbi verziot tolts le javaslom a 2.1-t, mert abban meg rengeteg mas funkcio is mukodik, szal jobb mint az uj, mert ott meg teljesen ingyenes volt

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Dante73
MMO-k aránya szerintem mellékes. Azért, mert van valaki aki szerint nem számít? Akkor mégis, mi számít, ha nem az összbevétel?
Márpedig, platformok közt az elsõ, így arról ne beszéljünk, mi haldoklik, és mi az, ami csak hatalmas hátszéllel marad talpon egyáltalán a "versenyben"....
Mert, akárhogy is nézzük, ha az 50%-os MMO-kat ki is vesszük, még mindig 2.-3. (lenne, ha megtennénk, de nem tesszük)

Ezért is hiszek annyira ezeknek a jelentéseknek. 4-5 milliós eladások konzolon, PC-n 1-2, Konzolra TÖBB játék jön, mégis a PC vezet összbevételt tekintve. Nekem ez így elsõ blikkre nem áll össze.... (Ha az MMO-kat kivonom, akkor sem)

Szerk; Elbaszta a Adobe-dat, de nem figyelmeztettél volna, köszi! (nálam jó, hál istennek)

[Jakuza]
Off:

Es nem 100MB hanem kevesebb mint 4mb.
Raadasul olyanokat is lehet csinalni meg a free verzioval is, amit egy AR sosem enged, pl szovek kiollozas es sorolhatnam.
Eg es fold a kulonbseg, bar sajnos mar ez is fizetos lett, ha minden funkciot kiakarsz hasznalni, de meg igy is jobb free modban mint az Adoba hulladekja.

Közben megoldottam a problémát, de többnyire tényleg csak a szenvedés megy az Adobe Readerrel - a GTA4 jobban futna a gépemen, mint az... Ez a Foxit viszont elsõ ránézésre jónak tûnik, köszönöm a tippet.
[Jakuza]
Na ott a pont, mikozben haldoklo piacrol piacrol beszelnek, szerencsetlen PC ag termeli egyedul a legtobb bevetelt.
Ezert emlitem meg mindig, hogy a felvetes, hogy konzol egy tevkepzet, mintha az osszes autogyar bevetelet osszehasonlitanak egyetlen egy masik cegevel, mikozben az osszes bevetel mashova vandorol, nem egy helyre.

[Jakuza]
Mert ilyen szarokat hasznalsz, mint Adobe reader.
Ha ismerned a Foxit readert rajonnel, hogy mar reg le kellett volna cserelned azt a szart.

Szerk.: Egyébkétn eddig is csak abléakban tudtam megnyiti a pdf-et, az elõbb felügyeskedtem teljesbe, azóta lefagy. Letötölttem újra, dettó. Rakhatom majd újra miatta az Adobe Readert...
Mi lenne? Nem errõl bezséltünk, hanem a szintén 2007-re vonatkozó, 2008 nyara óta simert Horizons Report-féel jelentésrõl. Ott van szépen az elején, abból látszik az MMO-k aránya. (Ugye elvben 2008-ról szóla jelentés, de a hivatkozott számok még mindig tavalyiak, a 2008-as adatok még feldolgozás alatt állhat. De még nem olvastam végig.)

Amit most linkeltél, az pedig a bevétel, MMO-kkal és minden egyébbel együtt (NA+EU). Nincs ezzel semmi gond, nem is ezen ment a vita.
Dante73
Belenéztem, hirtelen ezt találtam benne;

Most akkor mi van?

Dante73
Mellékes.

Istencsászár
Nem is akartam neked ilyet írni, nem oda ment az utalás...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
PS3ra alig van JRPG, ezen generáció JRPG platoformja a 360, erre van a legtöbb ilyen stílusu játék, illetve ezen generáció legjobb JRPGje is 360 only a Lost Odyssey... hamarosan egy újabb nagyágyú jön ki only 360ra a Star Ocean 4, aztán a következõ cím majd a FF13 lesz ami ugyebár elveszetette a PS exluzivitását.

PS3ra akciójáték fogy MGS4, Killzone, Resitstance meg minden egyéb... a fõbb japó marhaságok amik japóban dominálnak azok Wííre, NDSre és PSPre jelennek meg, nem pedig PS3ra...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Millió fölötti címeket kértél, én pedig írtam párat. Ezzel nem állítottam azt, hogy a PC-s eladások kenterbe verik a konzolosakat. Csak tényeket és becsléseket írtam, állásfoglalást nem.

Egyébként többek között azért nem kizárólag tavalyiakat írtam, mer tamagad is a Witcherrel és a Crysisszal példálóztál, azok pedig régebbiek.

A közelmúlt megjelenései közül a DoW2 és az ETW esetében is több, mint valószínûnek tûnik az 1 milliós határ áttörése.
Te a PCGA számairól beszélsz (11 milliárd). Én is (ebbõl közel 5 milliárd MMO). Miért nem olvasod el? Mi a probléma?

Link

Ha jól tudom, a PS3 eladásainak jelentõs részét a (kategória nem ugrik be, most ébredtem) kigyúrt EMO-k, (Ami eleve önellentmondás) méteres kardokkal hadonásznak, aztán felugranak a harmadikra stílus adja.

Nem jól tudod. PS3-on is az akciójátékok a slágerek, MGS4, Resistance, Motorstorm, KZ2 fogy rá igazán jól, a multiplatform címek mellett. Több jRPG van a riválisra, de az ugye csak Japánban boostolja az eladásokat.

És nem szóltam le az MMO-kat, nem értem, hogy miért teszel úgy, mitnha ezt tettem volna, te pedig nagy rajongójuk lennél.
Istencsászár
ha 2005tõl nézzük akkor a helyzet akár egy 360al szemben is KO, de ezt mindenki tudja, csak néha érdemes rákérdezni hogy hol vannak a nagy milliós számok pécé frontról... ha azt nézzük egy GT4 5-6 milla ( jó ez pécével szembállítva nem korrekt ) Halo 3 a szerény 8 milliójával, egy GoW 1 a kb 5 milliójával GoW2 4 milliójával a többirõl nem is beszélve, na mind

Istencsászár
tavalyi játékokról kérdeztem, 1-2-3 kivételtõl eltekintve kb

Ugyan írtam, hogy nem teljes, de azt nem, hogy 2005-tõl néztem - ha már a jelenlegi konzolgenerációhoz mérjük. Egyébként nyilván lehetne hússzor ennyi címet írni.
Dante73
5 Milliárd mirõl? Minek kapcsán?
Tudod, mennyire tartom valósnak az általatok oly nagyra becsült üzleti jelentéseket. (lásd; gazdasági válság; azt írnak bele, ami a PILLANATNYI érdekük) viszont, egy a GDC-n, értõ közönség elõtt elõadott számadat, ki tudja... talán odafigyelést érdemel.

MMO-k számítanak-é, avagy sem... Az általam linkelt szám alapján 10-15% körül van a részesedésük. Nem vészes adat azok számára sem, akik nem "csipázzák" a témát.

De helyesen meg lett jegyezve, hogy a távol-keleti játékok.... Ha jól tudom, a PS3 eladásainak jelentõs részét a (kategória nem ugrik be, most ébredtem) kigyúrt EMO-k, (Ami eleve önellentmondás) méteres kardokkal hadonásznak, aztán felugranak a harmadikra stílus adja. Most akkor halott a konzol? Ugyanmár! Ez szimpla ökörség. Valaki(k) próbálják beadagolni, hogy "vegyé kondzót" mert az hú de jó... Sokan pedig el is hiszik. Ami nem gond. Az a gond, ha utánna azzal jönnek, hogy az MMO nem ér, mert.... nem ér!

Ugyan arról van szó, mint a DRM esetében; valakinek nagyon jó a dolog, sok milliót, milliárdot keres rajta, de egy ruppót nem ér az egész. A játékokat feltörik, és a védelem nélküli játékokat pont ugyan annyian warezolják le, mint az agyon védettet.

[Jakuza]
Szar Doom3 a szereny 3.5 milliojaval mar be se kerul, vagy Wh 40K Dow a 4 milliojaval ? ? 😄

Egy lista közelmúltból MMO-k és Sims nélkül (nem teljes):

AoE III 2.5 millió (a második kieget bejelentõ press release-e szerint)
Anno 1701 - ez csak tipp, a két elõdje együtt 4.5 millió körül/felett fogyott, németeknél nagyon népszerû a széria
BioShock - 1 millió (Csak nem a levegõbe ebszél.)
CoD4 - 2-3 millió (nincs konkrétum, de szerintem ez csaupábn szerény becslés, a millió átlépése nyilvánvalóan 1000%)
CoD: WaW - 1 millió felé kerül vagy került, ez nem kérdés, hivatalosan nem tudni semmit
Crysis - 1.5 millió
Gothic 3 - a kieg bejelentésekor 900 ezer fölött járt, ha alulról is, de súrolja az álomhatárt
Spore - az elsõ 3 hét után 2 millió felett járt, azóta is "játssza a Simset"
STALKER - 2 millió
The Witcher - 1.2 millió
Nem az a kérdés, hogy jobb vagy rosszabb az MMO mûfaj a többinél (ez teljesen szubjektív, minek is vitázni róla), hanem az, hogy a fõleg Ázsiában uralkodó modell milyen hatással van a "hagyományos" játékokra.
Szerintem sem fog leáldozni egyik platform sem. Mindegyiknek meg van a vásárlóköre, warez ide vagy oda (a közhiedelemmel ellentétben Xboxon is virul a warez, PSP és PS3 még tartja magát, de ami késik, nem múlik <#hehe>).
PC-ben különben is hatalmas üzlet van a szoftverhez kapcsolódó hardverben is, szal már csak emiatt sem fogja egyik fél sem engedni kihalni (ezért kellenek a csilivili optimalizálatlan játékok, mert akkor ki venne 100.000Ft-os videókártyát?). Persze kell a grafikai és egy fejlõdés, de egy picit lassíthatnának...

MMO: én nem WOW-ozok, de a TDU-val játszom és az baromi jó. Pedig nem igazán kedvelem az MP játékokat, mert azokat ismerõs emberekkel jó játszani, környékemen meg mindenki warezol szal no multi (én még kirívok közülük az eredeti TDU-mmal). De a krúz legalább bárkivel jó, aki õrült és sg-s. xD
Deathmatch mód leköt egy ideig, amíg nem jönnek a csaló mesterlövészpuskával és 2m után leszednek mint egy nyulat (COD2).

wedge31
A lényegi kérdés hogy mitöl rosszabb egy mmo a többi játék tipusnál ? egyértelmü a válasz semmivel ez csak egy konzolos butuska érv.

Mert ha már igy nézük melyik konzol fogy a legjobban ? hát persze hogy a nintendo ami ugye egyesek szerint gagyi és melyik konzolos játékok fogynak a legjobban ? hát a nintendo játékok amik ugye ugyszintén gagyik az " igazi konzolosok " szerint.

Ha kivenénk a konzolos lufibol a nintendot leengedne mint a pc-és lufi mmo-k nélkül.
A világ már évek ota erre megy egyszerü casual játékok kelenek az embereknek a platform teljesen mindegy.

Ha pc-és piac az mmo-k miatt szárnyal ennyire az lényegtelen mert mellete vannak más játéktipusok is a lényeg hogy volt,van és lesz ,mindahogy konzolon se mindenki mariozik / bár ez csak tipp mert lehet hogy mégis mindegyik máriozik /

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Kit érdekel a linkelt - pontosabban idézett - cikk? El lehet olvasni az eredeti jelentést is, és akkor tippelgenti sem kell. Már tavaly is közel 5 milliárdról olvastunk, és az a szám - némi túlzással - hetente elõkerült itt.
Dante73
Olvastad a linkelt cikket?
Ott van; 11 milliárdos a bolt.
Wow ebbõl 1 milliárd.
A második 1 milliárd valóban hasraütés, de ahhoz nincsen adatom.
Nem hiszem, hogy túl nagyot hasaltam volna.

11 Milliárdos bolt, amibõl 1 MMO hoz 1 milliárdot. A többi, mondjuk még 1-et. Azaz MMO nélkül 9 milliárdot hoz.
Dante73
Hol ütöttem hasra?

De miért kell hasraütni, ha egyszer rendelkezésünkre áll maga a jelentés? (Például a saját honlapjukon.) A teljes bevétel közel felét az elõfizetések teszik ki, ezt már 126 alkalommal tárgyaltuk ki itt is.

Balumann:

Van egyáltalán olyan statisztika, amiben benne van minden eladás, tehát a neten vásárolhatók (steam, meg az egyéb ilyen letöltõsek) is?

A kiadó többnyire nem szokta kihagyni ezeket a számokat sem, de valójában ritkán mehetünk biztosra, ha nem mondjátk konkrétan. Mindenesetre a Witcher 1.2 milliójában deklaráltan szerepel a digitális disztribúció is.
A fórum témája érdekes. Sokat vitatott kérdés, hogy vajon „A PC-s játékoknak van-e jövõje?”, de én csak annyit mondok aki nyitott szemmel jár az pontosan tudja, hogy se a pc-s, se a konzolos játékoknak nem áldozott le. Megmondom õszintén én az utobbi 5 évben szinte csak konzolon játszottam, de 2009-re odáig jutotttam, hogy annyira már nem is érdekelnek a játékok. Manapság, már igen csak megválogatom, hogy mi kerüljön bele a gépembe. Õszintén szólva az utóbbi 3-4 évben igen csak jellegtelen, laposak lettek a videojátékok, persze tisztelet annak a kevés kivételnek. Jelenleg nincs egyetlen egy konzolom sem. Minap néztem körül több online shopban és õszintén meglepõdtem, hogy a PC-s ipar a vártnál kevésbé esett vissza. Én azért még mindig tartom azt az elvemet, hogy vannak játékok amik Pc-n és vannak amik inkább konzolon állják meg a helyüket. A fórum kérdésére válaszolva igen van jövõje a PC-s játékoknak, az X-box 360 miatt. A Microsoftnak a pénz a lényeg, nem pedig az elvek.

Balumann
Van egyáltalán olyan statisztika, amiben benne van minden eladás, tehát a neten vásárolhatók (steam, meg az egyéb ilyen letöltõsek) is?

Dante73
Witcher - 1,2m DARAB... Az dollárban mennyi?
A konzol viszont nem ad valós képet, hiába "nagyok az eladások" (kérdésemre, miért nem válaszoltál?) Nem lehet warezolni, meg van támogatva korábbi megjelenésekkel, exkluzívokkal... Nem adja vissza az összeg az adott játék értékét. PC-n legalább nincs kec-mec. Jó játék megy, rossz bukik.

De arról, ami 11 milliárdot produkál évente, azt állítani, hogy akárcsak haldoklik... Eléggé merész...

http://ipon.hu/?news=5929 Olvasd el, érdemes!

Istencsászár
Mesélj nekem akkor azokról a nagyágyúkról amik átlépték az 1-2-3 millát elmúlt évbõl pl, lehet multiplatform is és nem MMO. Witcher 1 milla fölött van, Crysis? 1-2? biztos van még ezer egy és vannak amik 3-4+milliók, de nem jut most eszembe egy sem.

Balumann
A jelenlegi választékot nézve az MMO -k azok, amik PC-n megérik az árukat (ahogy láttam a véleményeket). Amennyiben lesznek jobb FPS/TPS-ek (itt megint a pc kihasználtságát, optimalizálást, játékidõt, multiplayer és módolási/pályabõvítési lehetõségeket is figyelembe kell venni), azok is sikeresek lesznek.

Itt nem mmo fanatikus mindenki de vannak és lesznek jó mmok az tény

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dante73
11 Milliárdos bolt, amibõl 1 MMO hoz 1 milliárdot. A többi, mondjuk még 1-et. Azaz MMO nélkül 9 milliárdot hoz. Mennyit is hozott tavaly a box...? És exkluzívokkal, szar GTA4-el van megtámogatva...
Gratulálok a logikádhoz....

[HUN]FaTaL
Hol olvastál ilyet hogy az MMO=PC? 50 millió dollárt hoz egy nem MMO játék...

http://goo.gl/gd6Zi5

Istencsászár
ja bocs, itt mindenki MMO fanatikus, ha a jövõ az ami a pécén kezd kialakulni pl ez az MMOZási hajlam, MMOt mindenbõl, aztán a 80%a bukás... ha tényleg ez a jövõ akkor kihazsnálom a pillanatot amíg lehet és játszok rendes játékokkal

az a baj hogy a túlzott okoskodásban az nem jut eszedbe hogy nem mindenkinek az jön be ami neked, a single játék szép és jó én is szeretem de a jövõ nem ez

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Kandurex
Nem akarok annyira beleszólni, de abba egyezünk már ki, hogy Mo. legdrágább és átverõs boltja az 576, ....

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Istencsászár
ha neked jó hogy a pécé az MMO miatt "szárnyal" akkor ennek én nagyon örülök vagyis nem ez elkeserítõ lenne számomra hogy ha pécén játszanák

wedge31
Na ugye ,vedd fel velük a kapcsolatot és magyarázd el nekik ugy látszik nem akarnak beletörödni.

Istencsászár
ebben a szövegbe 3szor szerepel az MMO kiemelten... pécé = halott

wedge31
" Sokan azt mondják, hogy a konzolok megölték a PC játékok piacát, pedig nem így van. A PC Gaming Alliance szerint az öreg vas még mindig 11 milliárdos üzlet.

A tavalyi GDC-n alakult PC Gaming Alliance olyan nagy cégeket tömörít, mint az Intel, az NVidia, az AMD-ATi, a Microsoft, az Alienware, a Dell, az Acer, a Gateway, az Epic, az Activision Blizzard, a Capcom, vagy épp a LucasArts. A PC-s játékok megmentésére létrehozott szövetség idei elõadása szerint nem, hogy meghalt volna a számítógépes játékpiac, de egyenesen szárnyal. Világszinten 11 milliárd dolláros üzletrõl van szó, csak az amerikai és európai piac 6 milliárdot ér. Egy sikeres PC-s cím 50 millió dollárt is képes hozni a kiadónak, egy ázsiában is befutott MMORPG pedig 100 milliót ér. A rekordot a World of Warcraft tartja 1 milliárd dolláros évi bevétellel, bátran kijelenthetõ tehát, hogy hiába a konzolok térhódítása, a PC még mindig jó üzlet, érdemes rá odafigyelni a fejlesztõknek és a kiadónak egyaránt. " - gamekapocs.

Ezek hülyék , összekéne öket hozni az ide járó konzolos emberkékel azok elmagyaráznák nekik hogy a pc-és játék már évek óta halott és ök gyakorlatilag már nem is léteznek.