A PC-s játékoknak van jövője!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Komolyra fordítva a szót, nem feltétlen, volt már példa, hogy sajtópéldány került ki. Megesett már, hogy gyakorlatilag a megjelenés elõtt kiloptak egy kópiát. Sokszor.
Ezért az egyenlõségjel még mindig erõs, és talán a kiadók helyi nagy barátai megkérdezhetjék a pártfogoltjaikat, hogy egyetértenek-e velük...
Egyébként 8-10k-ért már egyre szélesebb rétegek vásárolnak hazánkban is játékot, szóval sokak számára megéri. Nem olyan brutális összeg az, de ezt már mindneki a saját pénztárcája alapján tudja megmondani.
OFF
Kaliforniában tudtommal novemberben népszavazással betiltották az egynemûek házasságát. Vagy lenne azóta újabb fejlemény?
De szerintem elég demagóg dolog egy távoli állam néhány szerencsétlen jogszabálya alapján a törvények legitimicióját en bloc megkérdõjelezni. Igen, lehet egy törvény rossz is, mint midnen ember alkotta dolog, de ez nem ok arra, hogy a nekünk nem tetszõket érvénytelennek vagy lényegtelennek tekintsük
Öcskös most fényképezte le a gépet, ugyanis M$ szerint 2006.03.02.-i a gép, azaz 3 éves és 2 hetes... (nem vicces?) holott 2007 augusztusi a gép.... Tehát látni akarják a gépet, de csak képen, különben még véletlenül megjavítanák....
Mindenesetre, nem tudok napirendre térni afölött, hogy a hibabejelentõt nekem kell kinyomtatnom, mert ez sehol sincs így... A gép regisztrálása is idegen számomra, pláne, mivel úgy is cserélik... Akinek pedig box-a van otthon, de nete nincs? Az hóna alá kapja a rossz gépet, és mehet egy net-kávézóba? Komolyan ez ma a csúcs? Nem tudok napirendre térni fölötte...
De most már biztos unjátok a hasfájásom, úgyhogy, ez volt az utolsó ilyen hozzászólásom.
http://www.freetvmaci.info/
Manapság azzal próbálják nyújtani a szavatosságot, hogy például újra felfedezték a coopot, erõltetik az alternatív befejezéseket, valamint az achievmenteket. Na meg manapság kényelmesebb a multi, nem kell az egész hóbelevancot magunkkal vinni.
A részletekbe nem megyek bele, hogy egy játék darabján hány forint adó van, mennyi a kereskedõé, mennyi az anyagköltség, mennyi a tárolás és szállítás, nem megyek bele, a lényeg így is látható. De vélhetõen a számolgatás csak még inkább megerõsítené a példát - mert például szállítani és tárolni egy olcsóbb játék esetében sem olcsóbb.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
M$ és a balhé...
Az egy dolog, hogy kimaradt a rendszerbõl a gépe az öcsémnek, mit mondjak, megesik. De az, hogy meg kell adnom a gamertagom, (ami mivel magyar vagyok, nem is lehet!) hogy fél órát kell regisztrálnom a gépem, hogy megkapjam az ûrlapot, amit nyomtassak, töltsek ki, juttassak vissza, és AKKOR elindul az ügyintézés, én sok mindennek nevezném, csúcsnak nem igazán.
Az is tény, hogy hasomló hiba nálam egy délelõtt. (PC-n) most már 10 napos a konzolon, és még el se kezdtük... Ez fikázás? Vagy csúcs? Komolyan mondom, nem értelek...
Far Cry 2 akkor sem kellene hogy ha 2 ezer forintért adnák oda.
"Te 10-bõl hány játékot tartasz meg?"
Fable2, GoW2, Tomb Raider, Race Pro, Call of Duty: WaW ezeket vettem november óta, ezeket el is adtam, de a Race Prot ujra megveszem amint kijön a peccs, már ha méltóztatnák kiadni, amúgy ezek mindegyiket nálam 10/10 kiválóak, fõleg a GoW2, Fable2.
Timeshift, Forza 2 ( kormány miatt újra meg kellett vennem ) The Bourne Conspiracy, Halo Wars, Resident Evil 5 pedig ezek eladásából lettek meg, ezeket meg is tartom, bár a Timeshift eladáson van, de nem veszi meg senki, szóval rajtam marad... ezek és amiket elõbb írtam azok is mind fóliásak, amik peidg mostanában jelentek meg azok megejenés napján, vagy elõtte már megolvtak.
Én nem ragaszkodok egy játékhoz sem, csak azokhoz amikkel sokat fogok játszani multiban, hogy te mit hiszel és hogy azt mondod hogy amiket eladok azok nekem nem tetszettek ez valótlan állítás, alapból nem veszek olyan játékot nem nem tetszik.
Az összeesküvéselméleted meg az MS fikázás meg hogy mindenki bírka, ezekre nem akarok válaszolni, a problémáddal kb egyedül vagy mármint ami a rossz gépet illeti, bár sejtettem h balhézni fogsz, de ez különösebben nem érdekel.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Azt mondod, nem rossz amit eladsz, 10/10 de mégis eladod. Ha valóban annyi lenne, nem adnád el... Ez ennyire egyszerû. Nekem is tetszik a FarCry2, de, ha meg is venném, tuti eladnám, de annyira nem jön be, hogy megvegyem. Pedig "10/10"... egy darabig, aztán unalomba fullad. És ha unalomba fullad, nem jó játék, nincs helye a piacon. ennyi a történet. Már nem is 10/10...
Te 10-bõl hány játékot tartasz meg? 1-2 darabot? Miért? Mert ennyi érte meg az árát? Ennyire színvonalasak a játékok... Ennyire nincsenek túlárazva.
Ne próbálj azzal etetni, hogy 10/10-es játékot eladsz, mert ha az lenne számodra, akkor nem adnád el, maximum, 1-1- darabot, nem a többséget.
Szóval, amit magyarázol, hogy mennyire színvonalasak a játékok, mennyire jók, csak Te eladod õket... valahogy kissé önellentmondás. Dömpingszerûen nyomatják a 4-6-8 órás játékokat, ahelyett, hogy csinálnának pár igazán jót. Ez anyagilag jobban megéri, aláírom, de PC-n ez a taktika elbukott, és ha konzolon LEHETNE warezolni, nem volnál 1000 féleképp gúzsba kötve, ott is hamar elbukna. De vadászod a jó játékokat, egyébként nem kellene állandóan cserélgetned. Hogy ezt még elõnynek is tartod, az sokat jelent, hogy M$ mennyire is tisztában van az emberi gyarlósággal, becsaphatósággal.
Az a legszebb az egészben, hogy észre sem veszed, mennyire be vagy csapva, mint ahogy arról is meg vagy gyõzõdve, hogy az M$ szerviz technikája a jelenlegi csúcs... Másfél hete ment tönkre a gép, most próbálja az ügyfélszolgálatos csaj rávenni a PC-jüket, hogy fogadja el a serial-ját a gépnek. Ugyanis jelenleg nincs a rendszerben. Az pedig a másik fele, hogyha meg is oldják, nyomtathatom ki a szervízlapot, (hogy jövök én ahhoz? Legközelebb, ha számítógépem bemondja az unalmast, vigyek a szervizbe tintát, papírt?) várhatok 1-2 hetet, a viccnek csak a fokozása,
Ez a konzolos kitaláció, számomra már a vicc kategóriájába tartozik, ott is a rosszak közé. Lehetne ezt is normálisan csinálni, de sajnos, közel sem normális a mai rendszer...
Õ megveszi tõlem és eladja => vesz újat
...
nem olyan bonyolult ez... de boltokba is belehet adni és beszámítják az új árába
megvette => végigvitte => eladta => vesz újat, aki ezt tette a Vegassal az semmi rosszat nem tett... engem pl az a játék nem érdekel, egy demót néztem az elsõ részbõl és nekem ennyi volt, kerestem olyat ami bejön.
Kerdem en ha cserelgetitek egymas kozott a jatekaidat, mennyiert szamoljak be az ujba ?
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
kimaradt hogy ezek nem rossz játékok sõt kiválóak, pl egy GoW2, egy Fable2, Dead Space stb... egyszer nekem bõven elég volt, az alatt 10/10et nyújtott, de a jövõben ezekkel már nem fogok játszani, ezért nem fogom megtartani, ha pedig mégis akkor beszerzem újra már jóval olcsóbban
azért mert aze emberek nem szórják a 10 ezreket játékra amikor havonta 2-3 AA cím is megjelenik, ezért amit kijátszott eladja, amit pedig tudja hogy elõvesz megtartja... azok a játékok amiket bármikor elõveszek pl Halo1-2-3, Halo Wars, DOA, Fifa, Top Spin, PGR, Fight Night, Forza az itt van a polcon és mellé került a Resident Evil 5 is, de amit egyszer kijátszok és soha többé nem veszem elõ azt nem fogom tartogatni mert csak az értéke csökken, ha pedig eladom akkor abból új játékot tudok venni teljesen áron, a megjelenés napján ahogy szoktam...
Budget játékokkal könnyû ha valaki gyüjti a pécéseket azokat 1-2-3 ezerért halomra vásárolhatja és mehet a polcra, ezek nem nagy összegek, de a teljes árú játékokkal ezeket ne keverjük már össze, persze van aki gyüjti, nagyon sok ember van, ha van rá pénze tegye...
az sem mindegy hogy 1 játék 1-2-3szor cserélõdik közben pedig 100ezrek töltik le tök ingyen... ezért legyünk már tisztában az arányokkal és ne baszoggasuk már azt aki legálisan teszi a dolgokat és valóban támogatja a fejlesztõket és a kiadót...
Arról van szó, hogy minden területen nyomják a tömegcikkeket, és a média, reklámok, játéktesztek meg nemtommégmik segítségével ránksózzák 10k Ft feletti játékaikat, amit jóesetben (akció kategória megintcsak) 1 hónap után már csak a polcon bámulsz vagy eladsz. Hogy lehetséges ez? Az hogy lehetséges, hogy a nemtom hány éve mûködõ PC-s játékpiacnak (ugyan úgy warezzal) most már a létjogosultságát is megkérdõjelezzük és egy nem bõvíthetõ, jóval kevesebb dologra használható dobozt tartjuk elsõdleges platformnak. Pc a legrégebbi, lehet csatlakoztatni bármilyen irányítót, lehet bõvíteni (ésszel bõvítés esetén olcsóbb is) gépe meg úgyis mindenkinek van, lehetne szabadon bõvíteni, módokat és pályákat készíteni hogy mindenki igényét kielégítse (ha ez a fejlesztõknek nem sikerül), sokféle multi módot támogatni (pl. coop, és ahhoz is pályaszerkesztõ, Pc-n is alap siker és késõbb is elõvehetõ, ha már készült hozzá többezer coop pálya, mindig jó lesz haverokkal végigjátszani).
Mostmár azt se mondom, hogy összetettebb játék kell. Amit szintén írtam pl. Vegas 2 is nagyon tetszett... csak a találati rendszer az olyan benne, hogy valamikor elõbb hal meg pisztoj láblövéstõl mint fél tár M8 általi test+fejlövéstõl, és pályaszerkesztõt is b****tak hozzá kiadni, meg belerakják a hardcoremódot amivel már fedezékbõl sem lehet kilátni és hamarabb meghal, nincs gyógyulás sem, erre dedikált szerverrel pályaváltás után eltûnik, és csak szerver újraindítással lehet újra betenni 1 pályáig (azóta sincs javítva, 3 patch is jött hozzá pedig), természetesen semmit nem lehet módosítani sem a játékban. Hogy vegyen meg ilyet az ember, és mi vagyunk a hibásak hogyha nem vesszük meg, és azért is hogy konzolon persze megvették (gondolom miután végigvitték coopban adják is el gyorsan)...
Tegnap a végére értem (sokadszor) a Crysis-nak. Mondom, jöhet a warhead. A lakást felforgattam, semmi, haverokat felhívtam, (akiknek kölcsön szoktam adni) náluk sincs. Már kezdtem azt hinni, meghülyültem, és meg se vettem, mikor a számla a kezembe akadt, bizonyítandó, hogy de, igen, megvettem. Nem estem kétségbe, irány a kedvenc torrent oldalam, és most települ éppen a játék.
Kérdésem; ez így akkor most mi? Warez, vagy nem az? Számla megvan, lemez sehol... (azt most hagyjuk, hogy mivel törnöm kell, módosul a fájlszerkezet, tehát warez, mert akkor egy mod, addon, kis rosszindulattal akár egy patch is az)
Vélemény?
Balumannak ott van NAGYON igaza, (a többivel is egyet értek) hogy a warez alól illetve annak célja alól, (Kényszeríteni a kiadókat, hogy normális játékot készítsenek) sikerült a konzollal kibújni.
UGYANIS!
Nagyon sok PC-s, a GTA4, és hasonló portokat látva, átpártolt a konzolhoz, így a PC forgalma, közel sem csoda. Egyszerûen, a rengeteg cserélgetés konzolon, (ami PC-n nem annyira egyszerû, a sorozatszám, internetes reg, stb miatt) bizonyítja, hogy konzolon sincs minden rendben, ami a játékosok elvárásait illeti!
Ugyanis nekem megvannak a régi, eredeti játékaim, és idõrõl idõre elõveszem õket. Konzolon erre vajon miért nincs igény? Azért mert az új annyival jobb, vagy azért, mert a régi is ér inkább 5 ezret, mint egy újabb végig vitelt?
Ha nem nyúlnak bele a piacba konzol-exkluzívokkal, rendesen végzik a munkájukat, azaz a portok normális minõségûek, még a kérdés sem merülne fel, hogy van-e a PC-nek létjogosultsága, játékgépként. Igaz, akkor NORMÁLIS munkát kellene végezni, és nem GTA4-eket, NFS Undorkóvereket kellene kiadni, hanem olyan játékokat, amibe munka is van...
De én nem félek, sikerült Bill bátyó akarata, újra Õ a világ leggazdagabb embere.... És a szart árulja. Hát gratulálok.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Magánszemélyeknél pedig ugyan jogdíjat nem lát a kiadó, de ha egy teljes áron vásárolt játékot kölcsön is adnak egy-két havernak, még mindig nagyobb a bevétel, mintha mind megveszik, de csak budget áron.
A többi felvetésedre is választ kaptál volna, ha alaposabban olvastál volna.
A kocsis példa pedig engem ennyire nem izgat, de számomra újszerûen hangzik, hogy átiratásnál az autógyártó is kap pénzt.
játékkészítõk=inkább kiadók
más téren=nem játékpiacon, hanem pl. elektrotechnika vagy bárhol máshol
Istencsaszar jott a hulyesegevel, amiben az autocserelgetessel, eladassal peldalozik.
Mindketto hulyeseg.
1.
Ugyanis autocserenel, altalaban eladjak a masikat, kiveve mondjuk ha lizingelve van cserefeltetelekkel.
2. hulyesege, amikor azzal peldalozott, hogy vesz egy autot e a regiteladja, akkor milyen bevetelt general az ?
Itt latszik, hogy meg ezzel sincs tisztaban, atiratasrol,adokrol vajon hallott e mar ?
Igen az general akkor is bevetelt, de egy adj egy FF helyett egy Forzat az nem general semmit.
Raadasul pl ennek kb a kolcsonzeshez sincs semmi koze, amivel te magyarazkodsz, mert ott is csak a penzert kikolcsonozheto jatek general hasznot, az nem ha oreg ad mar ket hetre nekem a jatekodat az szinten nem,mint ahogy te pont az ellenkezojet allitod idezem : "de ha egy teljes áron vásárolt játékot kölcsön is adnak egy-két havernak, még mindig nagyobb a bevétel, mintha mind megveszik". Na ebbol a mondatbol a fele se igaz.
Garantálom, hogy jóval többen, persze biztos nem csak ez miatt, de ez volt a leginkább döntõ, és többszázezren nem vettek volna, ha egyidõben kiadták volna a PC-s GTA 4-et normális portolással, legalább úgy ahogy a korábbiakat.
"Tehát ha veszel egy autót és le akarod cserélni egy újra, akkor bepakolod a garázsba szuvenírnek? ez nem igy mûködik, de mindig meg lehet magyarázni a warezt, ha máshogy nem akkor azokkal igazoljuk a tettünket akik eredetivel játszanak és megveszik azokat... nevetséges."
Az a szánalmas, hogy úgy gondolkozol egy játékról, mint egy autóról... úgy, ahogy azt a játékkészítõk szeretnék. Ilyen irányban visznek, a játékok csak rövid ideig legyenek játszhatóak (már az élvezet sem számít többnyire, csak szép legyen), más téren hogy hamar elromoljanak, elavuljanak, hogy aztán lehet megvenni de akkor már persze újabbat.
Az autó drága, nem szórakozási eszköz és 1 kell (jóesetben) belõle, másrészt nem másolható korlátlanul. Milyen gyakran cserélgeted másokkal az autód?
A játék olcsó, szórakozási eszköz, és ha megveszünk valamit alapelvárásnak kéne legyen, hogy ha már 10ezer körül van, ne max 1-2 hónapig kössön le (és az a gáz, hogy már ez is jóeset az újabbaknál).
És miért lehetséges ez? Mert bedõlünk a hülyeségeknek, reklámoknak, elfogadunk mindent így ahogy van. A warez pont arra kényszerítené a játékfejlesztõket, hogy olyan játékot készítsenek amit tényleg megérne megvenni. Ha gondolkodnának az emberek, már rég OLED kijelzõket használnánk, és több évig is játszható játékokkal játszanánk, meg jobb minõségü termékeket kapnánk mindenhol. Sajnos elérik a céljaikat a reklámok, média... minden téren.
Tudom most jön, hülye összeesküvéshívõ vagyok, az oled még nem jó, a játékok tökéletesek és bennünk van a hiba h nem tetszik és csak letöltjük, a konzol tényleg jobb mindenre mint a számítógép és mindenkinek azt érdemes venni, akinek van esze és becsületes az konzolt vesz, minden a lehetõ legnagyobb rendben a világban, stb...
Nekem az a nevetséges amiket te mondogatsz itt (ahogy látom mindenkinek), egyszer remélem te is rájössz.
Magánszemélyeknél pedig ugyan jogdíjat nem lát a kiadó, de ha egy teljes áron vásárolt játékot kölcsön is adnak egy-két havernak, még mindig nagyobb a bevétel, mintha mind megveszik, de csak budget áron. Ráadásul gyorsabb profit is, ami szintén nem elhanyagolható. (Mellesleg - a PC felé terelve a szót - a budget kiadványok után gyakran már csak jelképes összeget lát a kiadó, mert "kiadta" másnak az újrakiadás jogát: lásd Sold-out, Xplosive, EVM. Tehát a budget még nagyobb kárt okoz, ergo warez. Hogyne...)
Ha már témánál vagyunk, íme egy vélemény(cikk) a használtpiacról, akit érdekel a téma, érdemes elolvasnia
Te cserelgetni szoktad az autot, hogy van egy trabim, adjatok helyette egy Opelt.
13 milliból jó ha 100 ezer és még sokat mondtam, nabumm... de jól tették, a pécés portot látva, nem bánták meg az biztos.
Cserénél ugyan ez, A megveszi 1-est, B megveszi 2-est, ugyan úgy 1-1 fogy ha elcserélik, mintha a másikat letöltik.
Másrészt az, hogy így mennek az eladások csak azt erõsíti meg, hogy tucatjátékokat adnak ki, amiket nem is érdemes megtartani :-) Akinek van esze olyan játékot vesz meg, amit akár évek múltán is elõ tud venni esetleg. Az elmúlt 2 évet tekintve ilyen talán a GTA 4 lett volna (akció kategóriára gondolok), amit rengetegen vártak PC-re is (legtöbben csak ezért vettek konzolt ugyebár, mert gondosan titkolták a PC-s terveket), csakhát tudjuk mi lett belõle.
Másrészt a jelek szerint nem vagy tisztában azzal, hogy tõlünk nyugatabbra, ahol a kölcsönzés és a használtpiac is jóval erõsebb (és a piac nagyobb része is ott van, s nem itthon), ezekbõl is komoly jogdíjakat kapnak a kiadók. Tehát az, hogy ebbõl nem jutnak pénzhez, az sem teljesen igaz. (Fogalmam sincs, hogy idehaza mi a módja ennek, de a jogdíj túl magas ahhoz, hogy idehaza lenne ennek egyáltalán relitása. Sajnos.)
mocskos szemét állat vagyok...
Az mas kerdes, hogy egyik lopasnak minosul a masik pedig nem.
A vegeredmeny szempontjabol csak nagyon kicsi a differencia, az pedig abbol adodik, hogy valamivel tobben veszik meg a konzolos jatekokat, hiszen valakinek meg kell vennie egy bizonyos retegbol, hogy utana cserelgetni tudjak.
Az árcsökentett játékot megveszed akkor is ha csak egy ezresér de akkor is profitot termelsz.
A kölcsönzés és a warez közt a vak is látja a párhuzamot csak te és a hozád hasonlok nem te ez már a te problémád.
Ha olyan nagyon támogatni akarod a játékipart vegyél játékot mindegy mennyiért de vedd meg.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
meg kaphato boltban is a full.
Tessék a DEMO ne ijjedj meg nem francia a menü, meg a nyelv...mert az elején telepitésnél van angol is.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Orosz FPS-ek közül inkább a Cryostasist nézném meg, hátha tényleg egész jó, d eugye csak DX10-es demó van, a gépigény pedig horribilis.
nemrég néztem meg ezt az új Necrovision-t. LOL a gépem nem elég hogy max graikán toljam...eddig csak a crysis izzasztotta meg.
Csináltam egy röpke kis videót a játékról...én nagyon meglepödtem, hogy mien faxa lett.
Az eredeti felvételben a grafika kb médium fokozaton van és 1280x960-ban. És ez lett tömöritve.
Necrovision videó (ami azt illeti eléggé WOLFENSTEIN szagú a játék) ... 😛
Aki nem óhajtja leszedni a videót, annak itt egy kép 😛
Gaming is believing.