Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gerey
"As a special thank you to our fans for supporting Dragon Age 2 and helping it gain fantastic early success, we would like to present you with Mass Effect 2 for your PC absolutely free!!
dragonage.bioware.com/me2offer"

Koraérett gyermek volt. Egy bögre kakaó és irány a harctér.

Shepard nehezen harcolhatott az Elsõ Kapcsolat Háborúban, mivel akkor még csak 3 éves volt... Õ 2154-ben született, a háború meg 2157-ben tört ki...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

lightjack
A nagyon messze mit takar? 2012 év végére kész lesz? vagy 2013? 2014? Van vmi info hogy kb melyik évben jelenik meg?

igen nagyon messze van sajna.

Jó lenne valami elõzetes, pár kép esetleg vagy valami info róla.

Nem rossz ötlet. Mellelseg feltûnhet majd benne egy ifjú Shephard nevû közlegény is.
A turiánok meg jól néznek ki ellenfélnek szóval ha jó pár ûrcsatát beleraknak és nem csinálnak valami idiótaságot ( pl csak földi harc )
és kellõen nagyszabású lesz akkor nem lesz baj vele.

Jó esetben meg majd követheti a mass effect fõsztoriját feldolgozó film is.
Mimasz
Én is várom :D Kár, hogy nagyon messze van még a megjelenése...

Ennek nagyon örülök! Óriási lehetõségek rejlenek az Elsõ Kapcsolat Háborúban. Nem beszélve arról, hogy a pletykák szerint a Bioware kiveszi a részét a film rendezésébõl és felügyeli a készítés menetét! Már várom.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

lightjack
Halleluja! Nem a játékot sûrítik egy filmbe. Mégha csak úgy csinálnák, hogy egy részt egy filmbe, akkor is kevés lenne szerintem az amit megmutatnának a játékból. Mondjuk az nem zavarna, hogy hogyan nézne ki Shepard, mehetne nyugodtan az alap fickóval. Nah ez most már így érdekesebb lesz!

Információk a filmrõl : link
Nem a játék történet dolgozza fel hanem elõzmény lesz.
reméljük a legjobbakat. Én is várok.

Köszi,akkor nincs nagy gáz tudok várni még egy hónapot a lényeg hogy meglegyen.

Sajnos nincs hír a 2. könyvrõl. Én amikor kérdeztem kb. 3-4 hete akkor azt írták hogy (idézek): "A Mass Effect második kötetén tudomásom szerint már dolgoznak a kiadó munkatársa" tehát még õk sem tudják :D

Pont tegnap este kérdeztek rá hogy mikorra várható, reméljük hamarosan írnak rá választ.

Amúgy ápr. 15-re ígérték a megjelenést, de erõs csúszás várható szerintem, kb 1 hónap.
Tegnap délben vettem 10dolcsiért Bioware pontot az accountom alól PayPallal. A PayPaltól kaptam emailt a tranzakció sikerérõl, az OTP kártyámról rögtön le is szedték a lóvét! Kb. 2 ezer pénzt. A Bioware pontom a mai pillanatig 0!!! Tegnap beszéltem a supporttal chaten, kérték a felhasználónevem és szerintük nem vettem már 2010 Augusztusa óta tõlük semmi sem, õ látja! Elküldtem neki a PayPal számlát és az EA fiókom tranzakciók összesítését tartalmazó képernyõmentést, de õ egyet hajt egyfolytában, hogy tõlük én nem vettem semmit! Mondom any*d akkor hova ment a lóvé?! Lesza*nak! Mi van ilyenkor? Invoiceoljam PayPalban a dolgot vagy mit tudok tenni? Lehet az a baj, hogy nem Euróban hanem dolcsiban fizettem és ezért veszett el a pénzem? Fogyasztóvédelem? EA magyarország telefonszámát kerestem de nem találom, csak ez a f*s chat van meg email, de azon úgy is leráznak! Nagyon mérges vagyok!

Van itt olyan aki ps3-on tolja a játékot?

Ezt mondom én is ezért lett volna jobb egy anime.Ami kizárólag a rajongóknak szól és nem a nagyközönségnek, mert általában úgy van hogy elbasszák, ahhoz hogy moziba lehessen változtatni kell rajta, plusz az se mindegy milyen színészek lesznek benne.Anime-nál ezzel nem lenne probléma,a játékból ismert szinkronhangok maradhatnának.De a filmben ha pl benne is lesz Anderson nem biztos hogy az játssza aki a hangját adta hozzá, így meg a rajongóknak elég furcsa lesz.

hogyha rajongók számára, akkor max egy anime legyen, akár a dead space és a dante's inferno esetében, de ha moziba vinnék, akkor soha nem lesz sikeres, ha más történetet dolgoznak fel, bámilyen stáb álljon mögötte...

Hát igen, de nekem az a véleményem hogy a filmet elsõsorban a rajongóknak kéne készíteni, elvégre õk már tudnak egysmást a történetrõl-szereplõkrõl...stb Mint Pl a dead space filmek, elõzmények az elsõ film a játék elõtt játszódik, a 2 meg az elsõ és a 2. rész között.Jó lenne mondjuk egy elõzmény film hogy shepard hogy lett az aki de azzal meg úgye az a gond, hogy ugye a 3 féle múlt van a játékban.A legjobb talán ha az elsõ és a 2. rész között játszódna ott van 2 év amirõl a játékosok se sokat tudnak, a képregények csak arról szólnak hogy liara hogy kereste meg shepard-öt.Bár akár ezt is megfilmesíthetnék.

Fpocok
Ne idegesítsd magad. Nyilvánvaló, hogy az egész csak megrendelésre készült, hogy reklámozzák a portalt... ugye most jön ki a második rész.
Ilyen listát nem szabad komolyan venni.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fenrir
Elsõ százba nem fért be a sok hulladék elé a Dungeon Keeper és a Jagged Alliance sorozat? Vicc...

A halál csupán a kezdet...

Jó, de ha a filmet csak a játékosoknak csinálnák, és nem a már bevált történetrõl és hõsérõl, Shepardrõl szólna, akkor hatalmasat bukna, a világ nagy része nem ismeri Shepard és a Reaperek történetét. Az, hogy most megfilmesítenék mondjuk az ember - turian háborút az csak zavart keltene a nagy közönség szemében, persze, mi akik már ismerjük a trilógia történetének a 2/3-át szívesebben látnánk egy elõzmény filmet, vagy legalább a trilógia történetét, de más valaki szemszögébõl....szerintem a már meglévõ, jól bevált történetet kellene filmre vinni, nem pedig valami újba kezdeni bele, gondoljatok itt pl. a Prince of Persia-ra, a Doomra, a Hitmanre, a Resident Evilre(bár õk helyesen felismerték az utóbbi részekben, hogy a játékokból is sokat kell meríteniük a sikerhez), a Max Paynre, Silent Hillre, vagy a Tomb Raider filmekre - én egyiket sem nevezném remek alkotásnak, nemcsak a megvalósítás terén, de fõleg a történetük terén van a hiba. Úgy kellene gondolni a játék adaptációkra, ahogyan a könyv adaptációkra, csak keveset változtatni a történeten, hogy az könnyebben érthetõbb legyen, mi lett volna, ha mondjuk Peter Jackson nem hitelesen adja vissza A Gyûrûk Ura történetét? Akkor valószínûleg nem kapott volna 17 oscart, hiába jók az effektek, meg a színészek munkája. Még a legzseniálisabb színész sem tud mit kezdeni egy szar forgató könyvvel.

A könyvrõl egyébként nem tudtok valamit?Mármint a 2 regénnyel kapcsolatban hogy mikor jelenik meg magyar nyelven is.Már nagyon várom, az elsõt is már 2x kiolvastam de lesz az még több is<#eljen>

Hát én is nõvel tolom:)
De nem is tudom mi lenne jobb történet szempontjából.Nekem tetszik az alapstory is.Úgy lenne a legjobb hogy mindenki a saját karakterét láthatná a filmben:)De ez még odébb van egy 50 évvel:)Ez a star trek holoszoba nagyon bejön:)
Viszont tényleg nagy potenciál van ebben az univerzumban nagyon sok rajongója lett a 2, résznek köszönhetõen, talán ha nem marad abba a lelkesedés az érdeklõdés, és ha nem bukik be a film akkor felemelkedhetne a nagyok közé.Star Trek és Star Wars mellé 3. nak:)

Én olyan pletykákat hallottam, h benne lesz Shepard a filmben és Matthew Fox fogja alakítani. Én személy szerint örülnék egy filmnek, mivel sok potencia van a Mass Effect világában. Ugyanakkor jobban örülnék egy Shepard mentes Mass Effect filmnek, ami nem a játék történetét meséli el. Számomra zavaró lenne, h nem az én Shepardomat látnám (ráadásul nálam Shepard nõ); és miért érdekelne egy film, ahol nem én hozom meg a döntéseket, amikor végigjátszottam egy filmszerû játékot, ahol az én kezemben van a döntés. Mondjuk a nézõk nagy része valószínûleg a filmen keresztül fognak elõször találkozni a Mass Effect világával, szóval õket nem fogják zavarni ilyen "apróságok" :).
Egyébként a filmrõl mi a véleményetek?Nem tudom hogy az élõszereplõs megoldás jó-e, ha csak nem azokat szerepeltetik akiket lemodelleztek.Pl jokert én tuti beleraknám úgy lenne az igazi.Ezért is lehet jobb lett volna egy animációs film, egy olyan minõségû mint a me3 trailer odatett volna.Azért a történetre kíváncsi leszek, mennyire lesz köze a játékhoz, benne lesz-e shepard...stb.Mert lehetnek jók az effektek meg akár a színészek is ha gagyi a forgatókönyv.Nem sok pozitív példa van a játékból készült filmekre.Szinte egytõl egyig bukás volt, pl Doom egy rakás ürülék lett vagy még sorolhatnám.

Hát igen ahány ember annyi vélemény.Egy játék se volt még amit ennyiszer végigjátszottam volna.A dragon Age se rossz de maga a korszak amiben játszódik nem érdekel annyira.Sci-fi az én világom:)
Megnéztem megint a 3. rész trailerét és még mindig a hideg ráz tõle.Már alig várom a megjelenést.De ennek 2 oldala is van ha végre megjelenik, utána már nem lesz mire várni:( Lehet hogy lesz még ME univerzumban játszódó játék de az nem Shepard-rõl fog szólni.Persze érthetõ sokan már unnák a 4. részt de én szívesen játszanék azzal is.Nem feltétlen kell hogy az is világmegmentõs legyen, az a téma már uncsi.
Szívesen megnézném viszont a 2. rész launch trailerét abban a minõségben ahogy a 3-at megcsinálták.

Tökéletes lista nem létezik. Az ilyen összeállítások csakis szubjektívek lehetnek. Nem egy futóversenyrõl van szó, ahol egyértelmûek a helyezések. Én se értek egyet sok játék helyezésével, listán való szereplésével, illetve nem szereplésével.
MerlinW
Számodra legalábbis:)

[merlinw.org]

Csak érdekességnek linkeltem be de a fele hülyeség.Számomra a me1-2 nem az év hanem az évtized játéka:)2000-2010 ig nincs jobb szinte.

Tehasut
A C:\Program Files\Mass Effect\BioGame\Config\DefaultEngine.ini-ben a Language=HU sort írd át Language=INT-re és máris angol lesz a játék.
Portal egy nagyon jó techdemo aminek a 3/4ede tutorial nemtudom mit keres az 1. helyen. Mass Effect2 korrekt helyezést kapott, ME1 mehetne top3ba. Tetris nemtudom mit keres itt ennyi erõvel egy kis szalmabábut is berakhattak volna az is játék... Nálam összes Nintendo termék kilõve utálom mindet. GTA4 helyett Vice City. Uncharted 2 legalább top3ba. KoTOR meg MGS 3 oda vissza picsázza mindet.
szerintem se érdemes ezzel foglalkozni minden embernek más én pl. a Portalt ki sem próbáltam.

Calver
meh, elég idióta lista... oké, Mass Effect 2 jó lett. nagyon jó. de - az elsõ rész köröket ver rá, 75. helyen lévõ Knights of the Old Republic meg kb az egész listát elpicsázza játékélmény szempontjából. a negyedik helyen lévõ GTA4-rõl meg nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni...

"The trees move. Do you not see it?"

Snexi
fákk,attól még remélem a 3. részben megmutatják hogy hogyan is néztek ki :D

Le kell tépni valahonnan az angol nyelvû fájlokat.Ha más nincs akkor torrent.

igen úgy lett volna értelme de így találták ki.

Valaki nem tudja véletlen, hogy eredeti magyar nyelvü ME1-et, hogy lehet angollá tenni?
Végül is úgy lett volna értelme a dlc-nek ha meghagyják a döntés lehetõségét.Felrobbantod a relét vagy nem.Mert így mikor importálsz tök mindegy hogy végigvitted-e a dlc-t vagy nem.Így is úgy is az lesz hogy felrobbant a relé.

durva lenne. :D

Kopiati
C, az ilyen nem játszottad döntéseket, valószínûleg a saját új játék karakter amúgy is renegát döntéseivel pótolják...(mint a 2-ben az új karakter indításánál)

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Szóval ha valaki nem játsza, akkor:
a.) Úgy veszik, mint ha Shepard nélkül pusztították volna el a relay-t
vagy
b.) meg se fogják említeni a 3. részben.

Mondjuk így elveszik a dlc-ben történteknek a jelentõsége.
Érdekes mi? :D

ME3
...
Import ME2 Save
...
You Have not completed the Arrival DLC!
Reapers arrived, Shapard can nothing to do about it!
Mission Failed! End Universe! End Game!
...
<Start New Game>
<Exit>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Pedig érdekes lett volna az biztos.

Nem. Ha valaki nem játszik az Arrivallal akkor "csak" lemarad errõl az eseményrõl. Shepard nélküle csinálja meg, tehát a játék úgy veszi mintha megtörtént volna. Vagy úgy veszi, mintha sose lett volna extra Relay és senki nem csinál semmit.
Lényeg; biztos nem jönnek elõbb a Reaperek azoknál, akik kihagyták az Arrivalt. :)

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Asszem nem így van mert ha elfogták volna õket a reaperek a fellegvárban nem tudták volna megbütykölni az õrzõket és akkor a mi idõnkben szépen kinyitották volna a fellegvár relét.Azért is kellett Soverign-ek megtámadni a fellegvárat mert az õrzõk nem válaszoltak a jelre.Meg csak azután mentek el a kutatok ilos-ról hogy a reaperek visszatértek a mélyûrbe.De az sem kizárt hogy maradtak túlélõk csak senki nem tud róluk, na majd a 3-ban egyszer csak elõjönnek valami super weapon-al.

Szuper! :) Nem akarlak siettetni, csak gondoltam rákérdezek.
Vraaanyek
Azért az sem kizárt, hogy, habár ilyen nem hangzott el soha, a megmaradt túlélõk vissza tértek a fellegvárba, ahol is belesétáltak a pusztítók csapdájába, így azt a maradék prothean-t is elfogták, akikbõl késõbb a begyûjtõket is "kitenyésztették"...

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Tegnap kivégeztem az Arrival-t. Röviden: tetszett. Hosszabban: jó volt. Szal összességében jó volt. Féltem, h kiszámítható sztori lesz, de pl amikor Dr. Kenson elárult kicsit meglepõdtem, plusz tetszett a robot irányítós rész is :). Egyébként arra vagyok kíváncsi, h ez az utolsó dlc hatással lesz-e a 3. rész történéseire. Mert ugyebár lelassítottuk a Reaper inváziót. Ha most valaki nem játsza végig és úgy importálja a mentést, akkor az õ esetében elõbb jönnek a reaperek és nem lesz idõ felkészülni a támadásra, vagy mi? Vagy most csak azért mert dlc, nem lesz jelentõsége és mindenkinél ugyanakkor jönnek? De úgy meg mi értelme lenne a dlc-ben történteknek?