19778
  • raepa
    Infiltrator + AI hacking mellett nincs szukseg Talira; Wrex es Liara viszont tenyleg remek parost alkotnak, kiveve, amikor epp azt az arcot dobjak el, akit beceloztam. :)
  • Pares
    "1. Az elején Saren/Sovereign sem tudta mi az a conduit. Annyit tudtak hogy van és hogy a kiírtott Prothean nép valamiféle játékszere. Ha tudta volna abszolút nem kellettek volna neki a beacon-ök amikre vadászott hogy a tudást megszerezze."

Ez most teljesen mindegy. Ezt az egész Conduit ügyet a Game Over után is kideríthették volna, vagy legalábbis nem elsődleges volt a prioritása.

"2. A conduit a relay technológia reprodukálása volt a prothean-ok által. Másnak nem sikerült előtte. Egy közvetlen járat a citadel-re.
    Az nem derül ki a történetből hogy mikor került oda, de valószínüsíthető, hogy a végnapokban. Végülis sikerült azt a technológiát kicsiben lemásolniuk amin a birodalmuk kiépült. Szép hogy már csak büszkeségből is beraknak egyet a központba."

Itt a másik önellentmondás: A Relay Monument. Ugyebár ez a Conduit másik vége, szóval azt még a Reaperek érkezte előtt kellett oda építeniük, de akkor hogyhogy a Reaperek és az akkori szolgáik nem érzékelték/nem vették észre, hogy egy Mass Relayjel több van, vagy nem is volt nekik gyanús?

"3. A reaper-ek visszahozásának volt egy baromi nagy bökkenője amit Saren nem tudott áthidalni. Nevezetesen, hogy a kevéske túlélő prothean tudós kicsit belepiszkált a körforgásba mikor kiiktatták a jelfeldolgozó/jelfogó programot (miután elmentek a reaper-ek és ők visszatértek citadel-re) ami elindította volna távirányítással a keeper-ek által a reaper flotta behozatalát. Csakhogy ezt az infót sem Saren, sem Sovereign nem ismerte, csak az VI által tudhattuk meg mi is.

Ezért kellett bejutni valami módon a citadel-re, hogy helyrehozza a problémát Sovereign egy ügynöke.

Namost Saren már igen erősen Sovereign hatása alatt állt, aki viszont nem tudta mi a fene az a conduit, mi a rák történt a keeper-ekkel amik nem teljesítik az utasításait, így esetleg jogos a kíváncsisága ha már az előző, elméletileg teljesen eltakarított civilizáció egy felbukkanó tárgyának akar utánanézni ami esetleg árthat neki (főleg hogy több beacon is feltűnedezett).
    Sőt valahogy azt is ki kellett derítenie mi a fene történt pontosan, ehhez pedig a géphez kellett juttatnia egy ügynökét. Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy akár Saren odaslattyoghatott volna egy olyan konzolhoz amiről esetleg senki más nem tud, és kénye-kedve szerint matathatna ott anélkül hogy ne lesnék árgus szemekkel, esetleg ne akarnák kifürkészni a szándékait vagy helyette dolgozni. Az meg hogy esetleg olyan programokkal babrál láthatóan teljes természetességgel amit meg más nem ért, hát igencsak komoly kérdéseket vethetett volna fel.
    Emiatt még neki is szüksége volt valami elterelésre ami megkönnyíti a mukáját és biztosítja a sikerét a lelövés bizonyossága helyett. Saren ezért játszotta a lótifuti kissrácot és nem izmozott be egyenesen a tanácsterembe."

A keeperek ignorálták a jelet. Igen. De azzal, hogy elkezdték keresni a Conduitot keresni, nem segítettek ezen, sőt a játék végén is ugyan az volt a helyzet a keeperekkel, mint az elején. Akkor is ignorálták a jelet. Annyi történt, hogy Saren Sovereign segítségével manuálisan aktiválta a Citadella kontrol paneljét, szerencsére pont akkor torpant be Shepard, és vége volt a bulinak.
    Az egész Conduit létjogosultsága abban rejlhet csak, hogy Saren, miután már üldözték, képes volt azzal a pár gethel a Presidiumra teleportálni.

Igen, én komolyan azt gondolom, hogy Saren simán képes lett volna bejutni és elzárkózni a Citadel Towerbe még az előtt, mielőtt visszavonták a Spectre státuszát, és még mielőtt Shepard a képbe került volna. Az Eden Prime Gethek általi megtámadása előtt senki még csak nem is sejtette, hogy a Gethek vagy Saren készül valamire, a Reaperek létéről meg szinte nem is tudtak. Ráadásul Matriarch Benezián keresztül Saren egy csomó Asari biotikus kommandóssal is rendelkezett, akiknek még rejtőzködniük se kellett volna. Ha jobban megfigyeled, a Tower szinte alig volt védve.

Saren először is felkészült volna a támadásra (az Asari kommandósaival például). Hirtelen, egy, a játék végéhez hasonlatos meglepetés csapással egy hatalmas Geth sereg Sovereignel az élen megtámadta volna a védelmet. Sovereign átört volna, úgy ahogy azt láthattuk a végén. Eközben Saren és az álcázott csapatai betörtek volna a Toronyba, semlegesítettek volna akár milyen kisebb ellenállást, és simán elzárkózhattak volna. Saren, ahogy azt a játék végén tette, aktiválta volna a Citadel Controlt, átvehette volna az irányítást, és ahogy a végén, miután Sovereign már a Citadellán belül volt, bezárhatta volna a karokat. Mivel Shepard ekkor még sehol se volt, Saren képes lett volna kisebb erőkkel is tartani a Tornyot, ezért miután aktiválta manuálisan a Citadel Relayt, és megérkezett a többi Reaper, Saren és a többiek szerepe elveszti jelentőségét. Már tök mindegy, hogy elkapják őket vagy nem, mert GAME OVER. Közben persze további Geth csapatok is dokkolhatnak a Citadellán (ahogy azt valószínűleg valójában is tették, ezért volt az a nagy pusztítás), de ez is már tök mindegy lenne akkor.

Szóval meg lehett volna csinálni. Sarent senki se állította volna meg a támadás közben, mert akkor még senki se tudta, hogy ebben az egészben Ő is benne van meg a csapatai. Míg nem értek a Toronyba, addig a C-Seces mezei őrök azt hihették, hogy ő, mint az egyik leghíresebb Spectre, biztosan segít, miután meg bejut a Toronyba, már tök mindegy, hogy mit hisznek. Ha megfigyeled, a végén is, amikor Saren oda meg a konroll panelhez, a környéken szinte alig van valaki, holtestek szinte nincsenek is... Szóval feltételezhetjük, hogy az a pár C-Seces, akik a tornyot őrizték, egy esetleges Asari kommandónak Sarennel, a Spectrevel az élen nem okoztak volna gondot.

"4. Az egész Krogan tenyésztésnek is igazán csak addig volt értelme, míg nem sikerült kideríteni mi a fene az a conduit és mire használható. Amint az kiderült már nem volt tényleges szükség a hadseregnyi kroganra, hiszen megvolt a gyors bejutás és a várt az elterelés esélye ami még jobb is mivel abszolút váratlan és a konzol komoly közelségébe juttatható általa egy kisebb hadsereg is.

Addig viszont valahogy el kellett érni, hogy az állomás körül csökkenjen a védelem, hogy valami módon a C-Sec elit egységei és alap csapatai lekötésre kerüljenek, hogy Saren el tudja végezni a feladatát és reaktiválja a relét, behozva a flottát. Erre a nagy halom kitenyésztett krogan tökéletesen megfelelt volna amiket lassacsakán becsempész az állomásra(miközben akár a környező rendszerekre rászabadítja a maradékot elvonva erőket és elterelve a figyelmet), feltünés nélkül el lehetett volna foglalni a kulcsfontosságú pontokat, így a támadás és reaktiválás biztos sikerrel jár.
    Maga a flotta jelenléte volt az ami miatt Sovereign erre önmagában nem volt képes, kellett neki egy ügynök aki legalább a feladat egy részét elvégzi és megkönnyíti az ő dolgát is."

Feljebb már leírtam. Ha nem kezdi el a Conduitot keresni, úgy, hogy azt se tudja mi az, és anélkül is vissza tudja hívni a Reapereket, akkor szépen ugyan úgy belülről el tudta volna foglalni és elbarikádozni a Tornyot, mint a Conduittal tette azt. Szóval a Conduit arra volt jó, hogy megtegye azt, amit a Spectre státuszával is megtehetett volna.

Értem én, hogy Sovereign nem tudta, hogy mi is az a Conduit, de minek kockáztatni a Spectre státusszal bíró ügynökét, ha egyszer a nélkül is aktiválni tudja a Citadel Relayt. És a Reaperek győzelme után is lehetőség nyílt volna számukra a keresésre, vagy nem? Ráadául akkor már minden adat, amit addig összegyűjtöttek, a rendelkezésükre állt volna...

---

Nem próbálok meggyőzni én senkit se. Csak megmagyarázni igyekszem, hogy miért nem lehet az első rész történetére úgy hivatkozni, mint egy tökéletes, hibátlan remekműre, amikor mindjárt az elején ilyen megkérdőjelezhető dolgok vannak.

"A legjobb ha ezt a részt nem is ME2-ként fogja fel az ember, hanem egy felhízlalt DLC-ként ami istenigazából egyetlen kalandban letudható lett volna, hiszen az érdemi nyomozást sem mi csináltuk, nem mi szedegettük össze a morzsákat, nem mi kutakodtunk (még oylan kevéskét sem mint az első részben), hanem készen a karakter segge alá lett tolva minden."

Te meg akkor ne próbálj meggyőzni arról, hogy ez nem is Mass Effect, csak egy nagyobbacska DLC, mert mindjárt nem leszek olyan türelmes. Komolyan mondom, nagyon ki tudok jönni a sodromból, ha ilyen _sületlenségeket állítanak_. Hogy a fenébe mondhatsz olyat, hogy semmit sem derítünk ki? Hogy írhatsz ilyet, hogy mi semmit se nyomoztunk ki? Ugyan azzal a játékkal játszottunk? Rengeteg új dologra került fény, elég csak a Collectorokra vagy a Reaperekre gondolni. Komolyan nem értem, hogyan gondolod ezt... Az, hogy esetlegesen a spoilerekből előre megtudtál valamit, az nem azt jelenti, hogy nem voltak benne meglepetések, és a történet rossz volt.

"Így egy szép, hangulatos, de sajnos azt kell mondjam, eléggé lapos történetű átmenetet kaptunk. El lehet vele játszani és vannak benne variációk ami miatt érdemes esetleg többször is nekivágni. Magyarán leköti az embert. Pusztán az a zavaró, hogy minimál ötletekkel és odafigyeléssel érezhetően sokkal jobbá lehetett volna tenni ezt a részt. Na ez az igazán dühítő, hogy rendben hogy kellemes időtöltés de a hiányérzet az marha rossz és bárki tud olyan javaslatokat tenni amik könnyedén még jobbá tehették volna az egészet..."

Ez az egész szóról szóra elmondható az első részről is.

Nem azt mondom, hogy az első rész szar volt, mert nagy kedvencem mind a kettő. Csak azt nem szeretem, hogy az emberek nem egyenlően látják a két részt. Mármint az első rész nagy benyomás tett mindenkire, mert én például úgy vágtam bele, hogy azt se tudtam előtte, hogy létezik, és ezért óriási meglepetés volt. A második rész legalább olyan jó, mint az első, csak az van, hogy az emberek így meg úgy nyavajognak a második résszel kapcsolatban, ugyanakkor elfelejtik az első rész hiábit, és úgy hivatkoznak rá, mint hibátlan, tökéletes, logikátlanságok nélküli játékra. Igen, ha így tekintenénk az első részre, akkor a második rész tényleg rosszabra sikeredett (bár még így sem nagyon), de a valóság teljesen más. Gondoljátok csak át szépen az elejétől a végéig az első történéseit, és meglátjátok, hogy messze nem olyan jó a játék, mint ahogy azt az első benyomás beállította bennünk.

Persze minden hibájával együtt még így is messze a Mass Effect 1 és 2 a legjobb játék a piacon, szóval e téren nincs miről vitázni.
  • raepa
    Ooo... Aktivalas alatt szerintem a regisztraciot (redeem promo code) erti az olvtars , de ha jol ertem az mar megvolt. De ha a levelet megkaptad role es megcsincs a parancsnoki kabinban a cucc, akkor passz. (Esetleg itt egy video; azt a felso csuszkat kell tologatni. Elsore nekem sem volt tiszta, csak a Normandyn vettem eszre, hogy van ilyen is. Bar hamarabb talan nem is lehet valogatni.)

A ket kuldetesnek a csillagterkepen is nyoma kell legyen, Zaeed konkretan az Omegan van, a Normandy roncsai meg valamelyik szomszed rendszerben.
  • readswift
    Nagyszerű hsz!

"A legjobb ha ezt a részt nem is ME2-ként fogja fel az ember, hanem egy felhízlalt DLC-ként"

-az bizony , 2havonta eltudnék viselni egy ilyen dlc-t :D
    -egyetértek a karakterekkel is , túlságosan sínen van minden, kb nem lóg a levegőben senki...

Első részben nem volt ekkora "sínenlét", pedig nem volt hozzá adott ez a baljós atmoszféra ami a 2nek van.
    Nekem inkább azzal van bajom hogy a játék most afféle árnyékhatalmak marakodására emlékeztet , eclipse, blue suns stb, totális háború jó lenne még a 4. rész előtt.
  • Fantusz
    Az első részben Wrex a legerősebb harcos, nemhiába krogan harcmester, s elég jó beszólásai vannak.
    Mindezzel együtt, ha a főkarakter katona, rohamosztagos, vagy kommandós Wrex helyett Liara sokkal hasznosabb csapattag lehet, Talit pedig képtelenség kihagyni, a műszaki tudományai alapvetőek.
  • krisz255
    nekem amikor zaeed küldetésére akarok menni akkor bemegyek a galaxistérképbe és akkor szólnak hogy nemsokára kész az iff ezért menjek a siklóval inkább szól miranda hogy ott vár utána betölt és semmi fekete képernyő de hang van
    mi a baj?
    ötlet?
  • krisztajo
    Bocs, csak most olvastam a válaszodat. Szóval aktiválni kell? Hát ez király. A Bioware fórumra hiába megyek annyira nem vagyok jó angolból. Akkor hiába kaptam meg a levelet az nem elég az üdvősséghez (akkor a Zaed-es DLC sem működik)? Ott vagyok ahol a part szakad! Nem tudjátok mit kéne még tennem???
  • krisztajo
    Igen, regisztráltam őket. A Blooddragon páncélt még a Dragon Age-nél. Így a letöltésnél rögtön meg is jelent. A Collector páncélt és fegyvert pedig még tegnap a promo kóddal. Erről a kettőről kaptam is levelet ahogy írtam. De sem a páncél sem a fegyver nem jelent meg sehol sem. A kabinban és a fegyvertárban sem. A Blooddragon páncélról meg még csak levelet sem kaptam. Úgyhogy egyszerűen nem értem mi a fene baja lehet???
    Kár, pedig nagyon bírtam Wrexet.
  • raepa
    Hmm. A dlcket regisztralni is kell, nem csak letolteni. Ha ez megvan, akkor kapsz rola levelet a jatekban, hogy kuldtek neked collector pancelt es fegyvert, meg blood dragon armort. Az armoryban, ahol Jacob is tanyazik, a fegyvert tudod felkapni, de mivel assault rifle, ezert csak akkor hasznalhatod, ha soldier vagy. (Meg egyes csapattagoknak lehet berakni.) Es ami szerintem a lenyeg, hogy a pancelok kozott a kabinodban tudsz valogatni, nem a fegyvertarban.

A csapattarsaknal Mordint tenyleg erdemes elsonek felszedni, akkor lehet fejlesztgetni, amugy meg aki szimpatikus. Wrexszel sajna csak talalkozni lehet.
  • Piszkos  Fred
    Utolsóra: nem igaz.
  • SaGa Jr
    Te valamit nagyon elnéztél szerintem. Miranda feladatában (az Illium-on) te egy nyakéket találsz nem hamis azonosítót. Az azonosítót Garrus feladata során találod és majd a citadel-en kell odaadni a megfelelő asari-nak (már ezen az odlalon is le lett írva kinek és mikor de ha nem akkor egyet visszalapozol és megtudod, sak előtte még Thane feladatát is csináld meg).

A Miranda feladata közben talált cuccot meg Illiumon tudod átadni a sírdogáló asari-nak a trade zónában útban a hajód felé (vagy éppen onna njövet).
  • SaGa Jr
    Simán csak a letöltés még nem aktiválja. A letöltés után valami módon aktiválni kell a cuccokat. Erre pontos választ a bioware fórumán kapsz szerintem. Ha meg nem emgy amúgy is nekik kell írnod, leírva pontosan mi a baj és ők majd megmondják a tutit.
  • SaGa Jr
    Szerintem pár apróság elkerülte a figyelmedet, vagy másként látod mint esetleg mások. Nagyon annak fényében gondolkodsz amit a játék végére már megtudtál és feltételezed hogy a tudás mindvégig ott volt valamelyik fél kezében.
    Amúgy sajnos a trend szerint itt is természetszerűen hülyének kell lennie a rosszfiúknak, mert ha teljesen ésszerűen és átgondoltan cselekednek akkor nem lett volna semmi hősies ellenállás, sőt sztori sem. Csak hullák. Akkor nem lett volna ME. Mi meg gyárthatjuk hozzá az elméleteket hogy legalább látszólag elfogadható legyen az egész.
    De ez általában a CRPG-k egyik betegsége, hogy muszáj hibázniuk, meglehetősen gyakran és blőd módon a rosszfiúknak, különben nem lenne esély a hősies megmentegetésre.

1. Az elején Saren/Sovereign sem tudta mi az a conduit. Annyit tudtak hogy van és hogy a kiírtott Prothean nép valamiféle játékszere. Ha tudta volna abszolút nem kellettek volna neki a beacon-ök amikre vadászott hogy a tudást megszerezze.

2. A conduit a relay technológia reprodukálása volt a prothean-ok által. Másnak nem sikerült előtte. Egy közvetlen járat a citadel-re.
    Az nem derül ki a történetből hogy mikor került oda, de valószínüsíthető, hogy a végnapokban. Végülis sikerült azt a technológiát kicsiben lemásolniuk amin a birodalmuk kiépült. Szép hogy már csak büszkeségből is beraknak egyet a központba.

3. A reaper-ek visszahozásának volt egy baromi nagy bökkenője amit Saren nem tudott áthidalni. Nevezetesen, hogy a kevéske túlélő prothean tudós kicsit belepiszkált a körforgásba mikor kiiktatták a jelfeldolgozó/jelfogó programot (miután elmentek a reaper-ek és ők visszatértek citadel-re) ami elindította volna távirányítással a keeper-ek által a reaper flotta behozatalát. Csakhogy ezt az infót sem Saren, sem Sovereign nem ismerte, csak az VI által tudhattuk meg mi is.

Ezért kellett bejutni valami módon a citadel-re, hogy helyrehozza a problémát Sovereign egy ügynöke.

Namost Saren már igen erősen Sovereign hatása alatt állt, aki viszont nem tudta mi a fene az a conduit, mi a rák történt a keeper-ekkel amik nem teljesítik az utasításait, így esetleg jogos a kíváncsisága ha már az előző, elméletileg teljesen eltakarított civilizáció egy felbukkanó tárgyának akar utánanézni ami esetleg árthat neki (főleg hogy több beacon is feltűnedezett).
    Sőt valahogy azt is ki kellett derítenie mi a fene történt pontosan, ehhez pedig a géphez kellett juttatnia egy ügynökét. Azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy akár Saren odaslattyoghatott volna egy olyan konzolhoz amiről esetleg senki más nem tud, és kénye-kedve szerint matathatna ott anélkül hogy ne lesnék árgus szemekkel, esetleg ne akarnák kifürkészni a szándékait vagy helyette dolgozni. Az meg hogy esetleg olyan programokkal babrál láthatóan teljes természetességgel amit meg más nem ért, hát igencsak komoly kérdéseket vethetett volna fel.
    Emiatt még neki is szüksége volt valami elterelésre ami megkönnyíti a mukáját és biztosítja a sikerét a lelövés bizonyossága helyett. Saren ezért játszotta a lótifuti kissrácot és nem izmozott be egyenesen a tanácsterembe.

4. Az egész Krogan tenyésztésnek is igazán csak addig volt értelme, míg nem sikerült kideríteni mi a fene az a conduit és mire használható. Amint az kiderült már nem volt tényleges szükség a hadseregnyi kroganra, hiszen megvolt a gyors bejutás és a várt az elterelés esélye ami még jobb is mivel abszolút váratlan és a konzol komoly közelségébe juttatható általa egy kisebb hadsereg is.

Addig viszont valahogy el kellett érni, hogy az állomás körül csökkenjen a védelem, hogy valami módon a C-Sec elit egységei és alap csapatai lekötésre kerüljenek, hogy Saren el tudja végezni a feladatát és reaktiválja a relét, behozva a flottát. Erre a nagy halom kitenyésztett krogan tökéletesen megfelelt volna amiket lassacsakán becsempész az állomásra(miközben akár a környező rendszerekre rászabadítja a maradékot elvonva erőket és elterelve a figyelmet), feltünés nélkül el lehetett volna foglalni a kulcsfontosságú pontokat, így a támadás és reaktiválás biztos sikerrel jár.
    Maga a flotta jelenléte volt az ami miatt Sovereign erre önmagában nem volt képes, kellett neki egy ügynök aki legalább a feladat egy részét elvégzi és megkönnyíti az ő dolgát is.

Én mindenesetre azokka lértek egyet, akik szerint átmeneti történet ide vagy oda, ez a második rész igenis csapnivaló a sztori szempontjából. Te nem így gondolod és természetesen ennek ellentétét senki ne kényszerítse rád. Ugyanakkor te se akard másnak megmagyarázni hogy jó a történet meg van tényleges történet egy nagyon összecsapott, kimondottan grafikai update-re és nem történetire ráállt játék átmenetben. A legjobb ha ezt a részt nem is ME2-ként fogja fel az ember, hanem egy felhízlalt DLC-ként ami istenigazából egyetlen kalandban letudható lett volna, hiszen az érdemi nyomozást sem mi csináltuk, nem mi szedegettük össze a morzsákat, nem mi kutakodtunk (még oylan kevéskét sem mint az első részben), hanem készen a karakter segge alá lett tolva minden. Már annyival óriásit lehetett volna dobni a sztorin, ha például nem tudjuk kik a beszervezhető karakterek és a kilétüket nekünk kell felderíteni. Esetleg megfejelve azzal, hogy nem ilyen egyszerű fejelsztgetés lett volna, hanem teszemazt minden karakter a kirakós egy darabkájával rendelkezett volna és mi rakjuk ki képet, melynek összeállításába időnként besegít TIM. Semeddig nem tartott volna a dolog és a felfedezés öröme így megmarad, és mindössze ennyivel a játékélmény óriásit lendült volna előrébb.

Így egy szép, hangulatos, de sajnos azt kell mondjam, eléggé lapos történetű átmenetet kaptunk. El lehet vele játszani és vannak benne variációk ami miatt érdemes esetleg többször is nekivágni. Magyarán leköti az embert. Pusztán az a zavaró, hogy minimál ötletekkel és odafigyeléssel érezhetően sokkal jobbá lehetett volna tenni ezt a részt. Na ez az igazán dühítő, hogy rendben hogy kellemes időtöltés de a hiányérzet az marha rossz és bárki tud olyan javaslatokat tenni amik könnyedén még jobbá tehették volna az egészet...
  • Richardix
    Azért azt vágod, hogy geth kíséret nélkül sose jut el ahhoz a kontrolpanelhoz. A Conduit azért kellett, mert a Citadelben azért van annyi security, hogy Saren ne mehessen csak úgy a "szívébe", ellenben a gethekkel együtt egy semmiből jött támadás készületlenül ér mindenkit, és így könnyű dolga van (vagyis lenne, ha nem lennénk a nyomában). a meglepetésszerű támadás amit mondasz, lehet nem emlékszel, de kudarcot vallott, önmagában kevés. Az csak azért volt, hogy lekösse a külső erőket, míg Saren átveszi az irányítást. Vagy úgy gondoltad, hogy a gethek álbajuszt ragasztanak a zseblámpafejükre, és így beosonnak? :D
  • wesker24
    Thx az infot oh Mighty Saga JR !

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miranda küldijén találtam hamis azonositokat de fogalmam sincs hogy kinek kell azt egyáltalán leadni ? THX !
  • krisztajo
    Ha tudnám. De egyik sem jelent meg. Csak és kizárólag az N7-es páncélt tudom kiválasztani! Nincs Collector és a Blooddragon páncél sem. És a Collector assault rifle-t sem találtam sehol sem. Gondolom a fegyvertárban kéne lenni, de nincsen. Az bosszant hogy megkaptam róla a levelet de mégsem jelent meg. Úgyhogy várom a további ötleteket!
    A letöltés megtörtént mert ha fellépek a letölthető tartalmakhoz ott már nem jelenik meg semmi sem. Nem hiszem el, hogy hiába vettem a két CE-t semmilyen bonusz tárgyat sem tudok használni belőle! Szóval még mindig !!!
    Illetve érdeklődnék, hogy van-e valami jó stratégia a csapattársak megszerzésének sorrendjére? Most megyek a tudósért de után a többieket milyen sorrendben érdemes felvenni?
    Ezen kívül azt olvastam, hogy ha importált karival játszom és életben maradt az első részben akkor feltudom venni a csapatba Wrex-et. Ez igaz?
  • Pares
    Itt remekül kifejtik a fórumozók az első rész történetével kapcsolatos logikátlanságokat.
  • SaGa Jr
    Az a második próbához tartozik és amúgy sem azt kell lőni, hanem amiket lapakol. Ha mindent kiírtottál amit kipakolt (több hullámban pakol le) és újra zöldre vált a kapcsoló akkor megnyomod és indul az utolsó próba.
  • Pares
    De hogy mégjobban leromboljam az első rész történetével kapcsolatban dédelgetett illúzióitokat:

A legnagyobb bakija, legnagyobb önellentmondása a fő történetszál maga. Vagyis hogy végigüldözzük Sarent a fél galaxison, aki meg a Conduitot keresi. A Conduiton elgondolkoztatok már, hogy mi is volt valójában? Egy "hátsó" bejárat a Citadellába. Nem valami szuper fegyver vagy valami. Nem. Egyszerűen egy teleport a Presidiumra. De Sarennek mire kellett ez? Miért nem tudta mindjárt az elején, amikor még senki nem is sejtette, hogy áruló, odamenni a Citadel Towerbe, kinyitni a Citadellát kontrolláló panelt, közben meg az egész Geth hadsereg Sovereignel az élen egy koordinált meglepetés szerű támadásban áttör a védelmen, úgy mint azt a végén láthattuk, és Saren bezárja a Citadellát. GAME OVER.

Persze lehet, hogy a Conduitról fogalma se volt, hogy mi az, ezért kereste. Na de minek? A Reapereket anélkül is visszahozhatta volna. Azzal, hogy elkezdte keresni, csak lelepleződött, kiderült hogy áruló, elvesztette a Spectre státuszát, raádásul a nyomába küldték Shepardot, és egy eleve értelmetlen Conduit hajszába kezdtek.

Persze javítsatok ki ha tévedek, de logikusan átgondolva az egész történetnek meg se kellett volna történnie...
  • saxicola
    Köszönöm a segítséget. Este megpróbálom. Azt a sárkányszerű lényt lőttem, de elrepült mindig. Utána meg már nem látom sehol.
  • proway
    sziasztok. eddig nincs semmi híz h a következő dlc-k mikor jönnének ki? szerintetek azok is ingyen lesznek?
  • Fpocok
    LoL 3adszorra tolom már, és még mindig találok új dolgokat. Most pl talátam egy 3adik fajta assault riflet, amit eddig nem is láttam :P
  • Pares
    A történetvezetés szerintem sokkal logikusabb, mint az első részben.
    Ha már ennyire sarkítsátok a második rész történetét, akkor az első részét se hadjuk ki.

Nézzük csak: A történet arról szólt, hogy végig üldözted Sarent, volt három bolygó, ahol a fő történetszál cselekményei kibontakoztak, meg a végén Ilos és a Citadella, útközben pedig felszedtél pár segítőt, akik közül sokuk csatlakozás egyáltalán meg se volt magyarázva. Például Garrus is "csak úgy, mert miért ne", vagy mert megunta a C-Secet, Tali is csak szépen megkért, hogy csatlakozhasson az egyik legmodernebb és legtitkosabb technológiával felszerelt hajód legénységedhez, Wrex csatlakozásánál se emlékszem semmi különösebb okra, de Ashley áthelyezése a Normandiára is eléggé érdekes volt. A történetben emlékezetem szerint nem volt benne semmi olyan, hogy egy csapatot kell toborozni vagy valami ilyesmi, arról volt szó, hogy elkapjuk Sarent, és útközben segítségünkre voltak páran. A második részben meg van magyarázva, hogy ehez az öngyilkos küldetéshez a legjobbakra van szükség. A szereplők és a hátterük is sokkal jobban ki van dolgozva. Szóval ha már a történetvezetést hasonlítgatjuk, akkor az első részben rendesen voltak logikátlan dolgok... Kéretik ezt nem elfeljteni.
  • Richardix
    funny... nem naon illik bele, de funny :P
  • Knabb
    Amint elrabolják a legénységet, húzni kell utánuk, nem szabad küldiket csinálni előtte. Románcolni meg nem lehet vele, de majd hívd fel a szobádba és meglepődsz :D
  • Knabb
    EZ MEKKORA :D több tízórás szórakozás :D
  • rexsimus
    2 év kellett a színpadra vitelhez, de megérte :D
    14 órás előadás XD
  • PeToth
    Helló!
    Azt meg tudná nekem mondani valaki, hogy mi kell ahhoz, hogy Kelly-t meg lehessen menteni a végén? Nekem csak a dr nő meg néhány legény menekült meg, Kelly-t még pont láttam szétfolyni :( Valamint azt, hogy hogyan lehet vele románcolni? Egy kis flört volt vele, de semmi több.
  • SaGa Jr
    Ha mentettél korábban, akkor töltsd vissza. Ha nem akkor a második próba után ha elindítod a harmadikat, látnod kell egy visszaszámlálót a képernyőn. Vagy megvárod míg lejár és addig életben maradsz vagy kinyírod azt a dolgot ami támad téged ha akrcsak egyszer is eltaláltad.
  • SötétBarom
    Ezen meghaltam. A legnagyobb poén evör :D
  • kr1szmester
    NEEE XD Legion dance xD
  • saxicola
    Azt látom, hogy egy bazi nagy épület irányába lőnek, de hiába lövöm én is nem történik semmi.
  • Ron Ragm
    Nézelődj a terepen kívül.
    Amúgy komolyan képesek voltak a "Grunt"-ot lefordítani "Baká"-nak?
  • saxicola
    Sziasztok!

A Baka beavatási szertartás pályán vagyok, de sajnos a második roham utn nem történik semmi. Az e,bereim csak állnak a fedezék mögött és tüzelnek a semmire. Már párszor nekifutottam a pályának, de mindig ez van. Tud valaki segíteni?
  • Ron Ragm
    Human Reaper nem volt más, csak egy gyorsan összecsapott B terv egy olyan reaper gyártására, ami ki tudja nyitni a Citadelt a többieknek, hogy be tudjanak jönni.
    Alapból magától nyílt volna, ám a Protheanoknak sikerült ezt kiküszöbölni, így Sovereignre maradt a feladat hogy aktiválja a Citadelt. Ő viszont kudarcot vallott, ezért volt szükség egy galaxison belüli reaperre.
    "You have failed. We will find another way. Releasing control."
  • krisz255
    hello nekem amikor a zaeed misszióját kell megcsinálnom akkor miután mondta miranda hogya siklónál vár utána fekete képernyő fogad
    ötlet?
  • wedge31
    Nálam is ,föleg az elsö részhez képest.
  • SötétBarom
    Rajtam szinte végig a death mask volt :DDD

• DarkSector
    jó monnyuk van benne valami, ha azt nézem alapnak, hogy felébredsz, toborzás, relé és finálé.
  • Terminátor14
    Nálam a történetvezetés igenis egyhangú minősítést érdemel. :)