19778
-
#4486 Hát szerintem a Mass Effect egy full akció-RPG játék, semmihez sem fogható, szal felesleges hasonlítgatni.... -
#4485 Elég sok helyen levan irva a neten hogy hogyan definiáljuk a crpg fogalmát az nem szubjektiv.
Van a hagyományos crpg mint pl a BG 1-2 ,Fallout 1-2 ,Planetscape ,NWN 1-2 ,stb.
Van a akció-rpg mint pl a TES sorozat ,Witcher ,Bloodlines ,Fallout 3 ,stb
Van ez a vadi új shooter-rpg mint a ME 1-2
Van a hack & Slash rpg mint pl a Diablo , Sacred , Dungeon Siege ,stb
Vannak játékok rpg elemekel ilyen rengeteg van Borderlandstól kezdve Bioshockig de ezek már nem rpg-ék.
Elégé élesen el lehet különiteni öket ha valaki veszi a fáradságot és nem mossa össze a szubkategoriákat. -
raepa #4484 Azert az elso resznel nem rosszabb a jatek, csak mas. Valoban nem a foszal a legelonyosebb pontja, de van helyette a csapattagok toborzasa es patyolgatasa, ami az elodbol nagyjabol kimaradt. A mellekuldetesek pedig egyertelmuen jobbak lettek; mar az is eleg, hogy nem ugyanannak a bazisnak/banyanak n+1. verziojaban tortennek az esemenyek.
(Egyebkent erdekes ez a pontozas, filmeknel egy 7-8 pont az imdbn nezheto, sot legtobbszor igen jo muvet jelent, jatekmagazinoknal meg ha 95 helyett 90 %ot adnak valamire, akkor kitor a forradalom...)
A halal talan nem feltetlenul szukseges, eleg lett volna elkeveredni a nagy zurzavarban, de kulonosebben nem erdekelt; amikor megkaptam az iranyitast, felcaplattam a cic-be, es felneztem oda, ahol elozoleg a plafon volt, akkor azert leesett az allam, es ugy maradt jonehany pillanatra. Vegeredmenyben az elodbol is az ilyen pillanatok maradtak meg (move in, save the council; hit it with everything we've got), nem a huje nikkelbolha, meg a pisztollyal agyonlodozott geth colossusok. -
#4483 God of War-t nem ismerem, de a Diablo az H&S az ziher, vannak RPG-re jellemző elemei, mint ahogy a Me-nek is, de attól még nem az. -
Nightcrawn #4482 Nem tudja valaki hogy mennyi mellék küldi van a játékban mert csak a 23 szintig tudtam elvinni a karaktert:S
Valszeg kimaradt egy csomó pedig az összes naprendszert 100% ra felfedeztem... -
#4481 DLC-be lesz jármű. Ja én is el voltam a Mako-val. -
#4480 Nane a Diablo hack n slash? Az nem inkább a God of War? -
#4479 Csasztok, arra lennék kíváncsi hogy ha a billentyűzetkiosztásnál ott van h jármű irányítása mért nincs benne semmi vezethető jármű? MOst vittem végig teljes galxist bejártam, stal nem maradhatott ki küldetés. Nem értem. :( és amúgy kicsit rövidke volt az egész sokmindent kihagytak sajna, ami az ME ben barmomi jó volt. -
#4478 Végigjátszottam én is végre :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tali -val szűrtem össze a levet Alien bitch Mindenki megmenekült A következő kombóval sikerült mindenkit életben tartani a végéig
1. fázis
Techspec.: Legió (Legion)
Második csapat vezetője: Garrus
Saját csapatod: Tali és Samara
2. fázis
Tűlélők segítsége: Mordin
Biotikus pajzs: Samara
Második csapat vezetője: Ismét Garrus
Saját csapatom: Jack és Zaeed
Végső harc:
Saját csapat: Tali és Garrus
Mindenki legyen lojális azaz mindenki küldetését csináld meg és minden fejlesztést szerezzél be az Omegán, Illiumon és Fellegvárban lévő boltokból és a lehetőg legtöbb legyen is kifejlesztve, főleg a hajófejlesztések. Ennyi
Amúgy ezzel az Illusive Man -nel semm sincs rendve, a szeme is rosszul áll. Érzem, hogy sok gond lesz vele majd a 3. részben ami legkésőbb 2012 -ben jön, de hát jó munkához idő kell Addig is reméljük sok letölthető tartalom jön a 2. részhez.
Most befejezem a galaxis felfedezését meg megcsinálok a melléküldetéseket. Most lesz rá idő nem mint az első rész végén. Mondjuk az ottani melléküldetések eléggé uncsik voltak, de legalább lehetett tápolni Shaperd -et :D -
#4477 Jah és nem siettem, de annyira beleéltem magam, meglepő hogy ilyen rövid volt, pedig a Normandián és a városokban is sok időt töltöttem el... -
#4476 Persze, ha jól számoltam ugy 45 mellék küldetést csináltam meg, a csapatt társaktól kapottakat mindent, és az Omegán, Fellegváron mindent. -
#4475 Gothic 3. Még a fő NPC-k (akik kellenek a végigjátszáshoz) halandók, vagyis olyat is megölhetsz, aki nélkül nem tudod végigjátszani a fősztorit, vagy mellékküldetést bukhatsz azon, hogy meghal valaki... Fontos küldetéstárgyakat el lehet adni (más játékokban a sztorihoz kötődő tárgyak eladhatatlanok). -
Pares #4474 Azért melléküldetéseket csinálhattál volna... Hova ez a siettség?
-
#4473 Diabló nem RPG, hanem hack & Slash.... -
Pares #4472 Példának mondhatnál egy ilyen játékot!
Tudtommal olyan CRPG, de még játék sem készült, ami annyira szabad lett volna, hogy abszolút mindent te döntöttél el, és minden egyes pislantásodnak fatális következményei lehettek.
Az egyetlen olyan játék, ami eszembe jut erre, az évtizedes távlatokból az eredeti RPGk atya, a jó papíros-dobókockás játékok. Na abban tényleg csak a képzeleted szabja meg a határt. Sajnos vagy szerencsére, ki hogy érzi, azok az idők már rég elmúltak. -
#4471 Jah nálam is Thaane halt meg,de csak ő. -
#4470 Hát sztem az ME1-2 sokkal jobban rpg,vagyis szerepjáték,mert tényleg egy szerepet játszunk,nem úgy mint a sok "kattinthatós" rpg-nél mint wow,diabblo. De én a sci-fi miatt is elfogult vagyok:),viszont az ilyen orkos varázslós fantasy baromságokat általában messziről kerülöm. Szvsz -
#4469 Üdv mindenkinek!
Tegnap játszottam ki a játék fő történetszálát sajnos röpke 10 óra alatt:(.
És mit ne mondjak...a valaha készült legjobb játékról beszélünk!
Minden percét élveztem, az első részt is bele értve!
A történet egyszerűen zseniális, a látvány világ lenyűgöző, a kivitelezés hibátlan, kell ennél több?Igen.Egy kicsivel hosszabb főszál:D De majd a ME3...:)
És hát a játék végén elveszítettem 2 csapattársam, az egyik, és egyben az egyetlen akinek nem nyertem el a bizalmát, az Jack volt, viszont a másik, a kedvenc szereplőm, Thane volt.:( Nagyin szomorú vagyok hogy elveszítettem, annak ellenére hogy "gyilkos" volt, tiszta lelkű Drell volt!
Alig várom a 3. részt, addig is fejlesztem Shepardot!
További szép estét! -
Pares #4468 Miért kizárt? Ha belegondolsz, hogy a Bioware által meghatározott alap Shepard döntései mind Renegade döntések... Külömben is, a Renegade többnyire inkább "a cél szentesíti az eszközt", mint gonosz. Persze a kettő nem zárja ki egymást.
Egyébként azt mondták a Biowarenél és az EA-nál, hogy nem kizárt a film adaptáció, de saját maguk fogják kiválasztani a rendezőt és színészeket (vagy valami ilyesmi), mert legalább olyan ütős filmet akarnak, mint a játék. Nem pedig egy Uwe Boll-os szarságot. -
#4467 Félreértesz vannak választások, de azok előre meghatározott helyen vannak. Egy RPG-ben bármelyik küldetésben dönthetsz, hogy így vagy úgy, itt meg van 3-4 előre meghatározott pont, ahol dönthetsz és kész. -
Pares #4466 *"These days, games are all about big choices and visceral combat..."* -
Richardix #4465 ha belegondolsz, Shepard egy hős, egy galaxist megmentő híró... kizárt h egy yilen ember renegát legyen... És az h férfi lesz több mint biztos. -
Pares #4464 Pedig mekkora annak a Salarian-nak a beszólása a Citadel Game Shopban...
"These days, games are all big choices and visceral combat..."
-
readswift #4463 Szerintem meg nem fognak lepaktálni hollywoodal. -
Pares #4462 Szóval azt mondod, hogy a Mass Effectben, az eddig megjelent két részben nincsenek választások, és következmények?
-
Pares #4461 No offense! Mert sokszor voltak "véleményben" fals tények említve. Próbáltam szarkasztikus lenni. Látom nem sikerült. Bocs. -
#4460 Tévedsz én teszek a lootra, engem egy dolog érdekel egy RPG-ben (és ezt az sg-n valahol már kifejtettem régebben), mégpedig a választás lehetősége. Ami nem azt jelenti hogy választhatok és ugyanaz lesz a vége, hanem legyen döntési lehetőségem a feladatok megoldásában. Ha megbíznak egy gyilkossággal, akkor beszélhessek az áldozattal és lehet hogy kiderül, hogy a megbízom átvert, stb... Legyenek eltérő módon megoldható feladatok, ha tolvaj vagyok, akkor had lopakodjam és kerüljem ki az ellenfeleket, ilyesmi... De erről nem itt kéne vitáznunk. -
Richardix #4459 előre megmondom neked, hogy férfi lesz, és paragon jellemű... Hollywoodról van szó :P
Ha ezek közül kell választani akkor Matthew Fox... sztem illik rá a karakter. -
krisz255 #4458 megnéztem egy videót a youtube-on és rájöttem hogy amikor az iff előkészítése történik akkor mi a siklóval megyünk ez nálam is így volt aztán kéne jönnie a videónak hogy felszállunk a siklóra és elmegyünk
de ehelyett fekete képernyő
lehet hogy hibás a videó fájl?
valaki help pls -
readswift #4457 Én már csak halkan mondom hogy én az egyben is űrharcot vártam, ehhez képest a járműves rész is borzasztó elnagyolt lett. Most várhattam volna igazi járműves részt , de akár űrharcot is.
Az érdekes lesz h a DLC-be hogy lesz járműharc , elvégre harc nélkül minek adnának ki egy új tankot. Nem votl a makoval semmi baj csak nem volt éles küldetés. -
#4456 Ez mondjuk igaz... lehetne több ajtó, növelné a tér érzetét, még ha zárt ajtók is... hiszen egy űrállomás csak nem egy folyosó...főleg ha 2 millió Geth van rajta... -
Pares #4455 Véleményed szerint! Véleményem szerint nem lehet rá azt mondani, hogy ez nem egy RPG (vagy CRPG, hogy pontosak legyünk), mert eleve nem tisztázott a CRPG fogalma. Mármint mindenkinek mást jelent. Le merném fogadni, hogy véleményed szerint egy RPG-t a loot és az inventory tesz ki, véleményem szerint viszont nem, mert ezek más, köztudottan nem CRPG játékokban is benne vannak (lásd: Borderlands). A Mass Effect igenis rendelkezik RPG elemekkel, ha szigorúan szó szerint vesszük a jelentését, miszerint Computer role-playing gam, vagyis számítógépes szerepjáték. Igaz, az olyan klasszikus, vagy inkább hagyományos RPG adalékok, mint a Loot vagy inventory nem teljes fényükben tündökölnek.
Szóval ez egy Shooter-RPG trilógia. Nem csak véleményem szerint. -
#4454 Azért nem állnak mellénk, mert már eltelt 2 év tovább léptek... feldolgozták, hogy meghalt Sepörd bácsi/néni, és az új életükbe nem illeszkedik a hősködés...logikus volt a halál, bár túl zúzos volt a nyitány lehetett volna a játék közben is, akkor nagyobbat szólt volna... mondjuk a közepén... -
#4453 Kinek a véleménye lenne ha nem az enyém? Ez egy fórum, persze, hogy mindenre értendő az, hogy "véleményem szerint". Én nem írom oda a hozzászólásaim végére, hogy Tény, mint sokan mások, mert attól még nem lesz valami tény, hogy odaírom... -
Rodman6 #4452 Olyan hozzászólásoktól pedig falnak megyek hogy: "többet vártam a pénzemért". Annakidején a Super Mario 3-at adták 11 ezerért Cartridge-om. (KB 1995-ben.) Akkoriban volt akinek ez volt a fizetése egyharmada, ráadásul egy fél megás játékról van szó. Tehát el lehet gondolkodni. -
Pares #4451 Elképzelhető? Kötelező! Véleményem szerint! -
#4450 Ez nem RPG és igaz, hogy néhol van választási lehetőséged, de az kevés. Persze élvezd a játékot az a lényeg. -
Pares #4449 Annyit kifelejtettél a hozzászólásod mondataiból, hogy véleményed szerint. Ebben a topikban szigorúan kötelező ez a szóhasználat! Külömben súlyos és maradandó következményei is lehetnek az elhagyásának!
Annyit még, így összefoglalónak a te összefoglalódra, hogy:
Véleményem szerint nem, én nem tapasztaltam ilyet, nem értek egyet. Hogy rövid és tárgyilagos legyek.
-
Rodman6 #4448 Én nem ismertem eddig a Mass Effect2-t, sem az 1-et, de annyira be volt reklámozva hogy gondoltam kipróbálom. És azt kell hogy mondjam nagyon jó játék. Régen találkoztam olyan játékkal ami ennyire lekötött volna. Végre nem egy olyasmi amelyben csak végiglövöldözöm magam arra várva hogy jöjjön már a következő pálya, hanem beleélem magam a történetébe is. Szerintem nagyon el lett találva.
A fílingje a 2003-as Unreal2-höz hasonlít(nem összetévesztendő az Unreal Tournament-el, igaz ugyanazok készítették), van benne egy kis Fallout és egy kis Dead Space hangulat is. Azaz összegyúrták a 3 kedvenc játékomat :)Szerintem végig fogom vinni még egy párszor mert ahogy elnézem elképzelhető hogy többféleképp is végig lehet vinni, ezért kételkedem az előttem szóló 30 órájában. RPG-ket a végtelenségig lehet játszani. -
#4447 Van benne reláció.... Viszont a régi bajtársaknak, akkor is mellettünk kéne állni azok után, amiken átmentünk, cerberus ide vagy oda....