Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

A Mass Effect 2 10/10-et kapott a Games(TM)-en...

Csak a 9. játék, amelyiknek sikerült. Itt a review:

+ One of the most memorable opening sequences ever.

+ Improved combat. It not only rivals dedicated 'cover-shooters', it actually betters them (aside from Gears 2 and Uncharted).

+ Brilliant dialogue interrupt system.

+ More refined inventory/equipment management. Improvements to weapons, armour etc (which carry across all party members) are carried out on the Normandy via 'research documents' that you buy or find. Quality of the research is dependant on the 'elements' that you find when scanning planets.

+ Less planets to explore, but much more varied and diverse. Some kick off quests that send you off to other planets/locations.

+ Near 'miraculous' art direction. All the worlds create a cohesive looking universe, but are never derivative or repetitive.

+ Sharper cinematics. Snappier editing, restless camera movement.

+ Memorable, well written and deep characters (a career best for Bioware).

- Repercussions of choices made in the first game aren't as keenly felt as they'd have liked

10/10

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

0:26-0:30

<#nyes><#worship><#szeret><#puszis><#law><#taps>

Jóságos. Atya. Úr. Isten. Ez mekkora lesz már?!

Miranda gyûlölõk: Kötelezõ videó 😄DDD

Akik aggódnak, azok itt olvashatnak pár bejegyzést az egyik fejlesztõtõl, hogy milyen az a "lebutított" invertory és harcrendszer.

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Kis érdekesség

Sci. vs. Fi. interjú Mass Effect 2rõl
Van benne pár spoiler

Szolnokboy1
baszki, de megijedtem. évente kb egyszer várok játékot és kb egy játékkal is játszom, ez most az.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

CptObvious
Rágugliztam erre a késére.
A ELSÕ résznél volt anno csúsztatás, pont májusra. (Érdekes, nem?)
google keresés eredmények

A második részrõl semmi ilyen infót nem találni. (Leszámítva a találgatások egyes fórumokon - amiknek persze szintén nincs valóság alapjuk)

Bár tény, hogy mostanában szívatják a pc-seket, de közel 10 nappal a hivatalos megjelenés elõtt bejelenteni, hogy 3 hónap csúszással jelenik meg pc-re. Hááááááát.....

pxxl
érdekes, mert a hivatalos oldalon is jan. 26-28-29 van írva, és egyik nagyobb oldalon sem láttam hogy késne. szóval a forrást plz!

All hail the double x!

wedge31
Sajnálom ha neked drámainak tünt a hsz én csak leírtam a véleményemet a változásokrol.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Azért ne dramatizáljuk túl a témát. Szerintem azok a dolgok, amiket kivettek belõle, nagyon is logikusak voltak. Például a fegyveres specializációk. Az elsõ részben úgy utáltam, hogy meg kell tanulni lõni, miközben a galaxis hõsét játszuk. Szerintem teljesen jó döntéseket hoztak, és külömben is az egész fejlõdés rendszert átdolgozták. Szerintem nem kell félni. A Mass Effect minden téren jobb lesz, mint az elõdje.

Ui.: A fegyvereken nem a lõszert számolja, mivel a fegyverek most is gyakorlatilag végtelen lõszerrel rendelkeznek. Az, amit számol, azt jelenti, mennyit lõhetsz, amíg le kell cserélned a fegyver "hûtõrácsát" (heat sink). Szóval a fegyókban nem a lõszert kell cserélni, hanem a hûtõrácsot, amik bizonyos mennyiségû lövedék kilõvését (és az azzal keletkezett hõt) képes csak elviselni. Így ment az elsõ részben is, csak ott várnod kellett, amíg lehûl a fegyver. Most kapásból kicserélheted és lõhetsz tovább.

wedge31
Ilyenkor irjál forrást is.

Halo-t nem szidni,ezerszer értelmesebb játék mint az MW2.

koschwarz
szerintem a skill alapú tüzelési pontosság és hasonlók pont nem valók egy akció rpg-be. egy klasszikus rpg-nél, ahol az avatarodat úgymond ráküldöd az ellenre, és a taktikád és a statisztikák döntenek, oda jó, de itt, ahol konkrétan te irányítod a harc közben is a karaktert, ott furcsa. tehát, ha ráirányítod a célkeresztet a ellenre, akkor eltalálod, ott nincs helye a pontosság "mérésének". én az elsõ részben pl. egyáltalán nem érzékeltem, hogy most 4 %-kal növekedett a pontosságom...

akkor már lehessen stabilizátorokat, hosszabb csöveket, stb. rakni a fegyverre, és ez döntsön, hogy milyen pontos a lövésed, vagy mennyire rúg vissza.

az automata regenerációt én sem szeretem, ha beleraknak a játékba úgymond "fehérkeresztes piros dobozkákat" is. vagy regenerálódjunk és harc közben kelljen ezzel taktikázni, és nincs kötszer, vagy van, de akkor meg azzal kell takarékoskodni, taktikázni.
ha mindkettõ van az olyan "casual" gyógyjáték megoldás.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

wedge31
Nekem minden nagyon fog hiányozni amit kivettek mert már az elsöre is csak jóindulatal mondhatuk hogy rpg ,igaz akció-rpg-nek tökéletes.

Most még azt a kevés rpg elemet is mégjobban levágták én sajnálom de mint olyan sokszor ennek se a Bioware hanem a mai gamer elvárások az oka ,minél egyszerübb legyen nehogy egy percre megkeljen állni a darálásban és átgondolni valamit.
Nekem a fegyokon az bazi nagy löszerszámláló se tetszik az életeregeneráció ugyszintén / ezt aki kitalálta...<#violent>/

Ebbe a szisztémába a skilleknek már semmi értelmük mivel a harcban minimális szerepük lesz akkor már inkább átkénne állni a perk rendszere.

De szerencsére az eddigi infók alapján mindezt észre se fogjuk venni annyira jó lesz a game összeségében.

Prince23
Csúszik a Mass effect 2. Májusban érkezik PC-re.

Egyértelmûen.
Ezért is RPG, szerepjáték. Mert szerepet játszunk, ez a lényege, nem feltétlenül az, hogy skillpontokat pakoljunk jobbra-balra, és felszerelést cserélgessünk minden sarokban. Ez is része az cRPG hagyományoknak, de nem ez az esszenciája.
Azért van, ami hiányozni fog. A HALO fanok kedvéért (MW2-t nem mertem írni, félek a lincseléstõl 😛 ) kivették a skill-alapú tüzelési pontosságot, amit én szerettem az elsõ részben. Eltûnik a szintén skill-alapú zártörés is. Vagy akár az életerõpontok, amit ezzel a hülye regenerációs rendszerrel helyettesítenek, ezt én egyedül az R6Vegas epizódokban kedveltem, komolyabb ízt adott az 'egy találat után húzódj fedezékbe'-elvnek. De hát ez van, a csata részét tekintve shooter lett, nem RPG, ez tény.
A párbeszédek, a választások viszont -állítólag- erõsödött az elsõ rész óta, kicsit jobban hajaz a BDtS döntéshozatali válságára. És ha valóban marad a koncepció, a döntéseink továbbra is számítanak, s a korábbiaknak is súlyos következményei lesznek. Ettõl lesz ez RPG, és -számomra- ettõl lesz a BioWare mestermûve.
blackcalibra
Elõrendelõi akció!
koschwarz
"difficult ethical decisions make Mass Effec 2 even more immersive"

nekem ettõl lesz rpg.

meg, õszintén szólva, az elsõ rész fejlõdésrendszerét nem is kellett annyira butítani, hiszen különösebben nem volt az sem bonyolult.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

wedge31
Ez csak nekem tünik értelmetlenek ?

balee4
Persze, hogy jobban megéri. Márcsak a fémdoboz miatt is, a Dragon Age CE doboza is gyönyörû... 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

blackcalibra
Próbáld megrendelni az 576-nál.
Ott egy ezressel olcsóbb lesz mint a sima.
Gyûjtõi: 10.999,-
Sima: 11.999,-
Atkamon
Igen. De ez nem egyértelmû amúgy? Fémdoboz, 2 bónusz DVD, Artbook, képregény és ingame bónusz cuccok...

Jaka923
Szerintetek megér a Gyûjtõi Kiadás, +1000 Ft-ot? (fõleg, hogy az is magyar feliratos lesz)

hát.. nekem az 1 elsõ végigtolásra kb 70% sztori-párbeszédek és 30% akció ami lekötött. utána viszont ez 40-60%-ra módosul szal nekem igenis számítanak a változtatások.. áh.. biztos jólesz.
ProGabe
mindig is akció-rpg volt. majd meglátjuk, pontosan milyenek lesznek ezek a változások

van egy olyan érzésem, hogy a sztori, az akciók kivitelezése, a karakterek mélysége, a párbeszédek minõsége, a szinkron és még sok egyéb miatt igen magasról szarni fogunk ezekre az "egyszerûsítésekre"

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

egyetértek.. mi lesz a kövi? nem szabható személyre a külsõ v mi?
RPG-nek indult,most meg nem az. Nincs vele bajom, fõleg a történet érdekel.A lényeg,hogy a játék nem a jó irányba halad,SZERINTEM.

Hát,
-mostmár lesz lõszer pl.
-üzemanyagot használ az ûrhajó
-van értelm bányászni
-saját fegyvereket fejlesztesz

Szerintem ûrszimulátorosodik, mégjobb lenne ha jármûvesedne, ehhez pedig nem kö inventory.

Ami nem jó: az alapvetõen egyszerû játékot még tovább egyszerûsítették...

szerintem jó , nehéz megint megbarátkozni az inventoryval mosthogy másodjára játszom. De elsõre is szopatott, szóval menjen a búsba.

ProGabe
összefoglaló az elsõ rivjúról

"Faster paced action and difficult ethical decisions make Mass Effec 2 even more immersive than the excellent original."

"you no longer have an inventory. its been replaced by a more abstract system, similar to a pure action game. Instead of loot drops abd containers full of equipable gear, you find technology pickups that can be researched on your ship to unlock new weapons."

"Also gone are equipment mods, replaced by castable abilities.... The miserably clunky inventory system of ME1 is no longer a problem, although the new weapon load-out and research interfaces aren't great either."

"character development(skills) has also been culled down to six or seven upgradeable skills for shepard and just four for companions. Has ME2 been dumbed down? Yeah abit, but these changes don't make it a worse game than its predecessor; it just haas some different priorities this time around,"

"Where Mass Effect 2 completely won me over was in the amazing climacitc mission, easily one of the best game endings i've played in recent years."

" The charm and intimidation skills that unlocked special conversation options in the first game have been melded into the Paragon/Renegade system, which now unlocks options based on how much of a swell guy or jerk you've been. "

" The way Paragon and Renegade points are handed out could have been better, however. Often you're dealing with an issue so ambiguous that either path could be seen as good or bad, and when I'm trying to be a good guy it awards me Renegade points without telling me what it was that I did to earn them. "

" The levels are attractive, but a bit blocky and workman like. Some have inexplicable waist-high barriers that pop out of the ground when combat begins to provide cover. It's so contrived it feels like an in-joke for cover-based shooter players. "

" But each has two character specific missions : one to recruit them and one optional personal that exposes their backstory and unlocks a special skill and new outfit. "

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

balee4
Na aCD Galaxisszerint is magyarul jelenik meg a CE. Yes. 😄 Akkor a CE-t veszem meg. 😊

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Lesz Shephard-os Fight for the Lost videó is nemsokára.

Amcsi TV reklám már van belõle

ProGabe
a hivatalos oldalon ez is fenn van, csak nincs linkelve! 😊
tehát kell tudni a videó nevét, és akkor be lehet próbálkozni
Soldier 720p mov

pxxl
ok, nem vagyok egyedül ezzel 😄

All hail the double x!

Rage47
sztem ennyire nem vicces 😄

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Végülis egy ME1-es artwork-ön láttam turiánt pácél/ruházat nélkül, nem volt sokkoló, egész tûrhetõen nézett ki....

Atyaég. Ez az amit most inkább elképzelni se próbálok... 😊

Why so serious?

LOLOLOLOL

Na, ezen hangosan és nyerítve röhögtem 😄😄😄

<embed src="http://blip.tv/play/AYG2q38C" type="application/x-shockwave-flash" width="480" height="390" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>

wedge31
Ezt most megprobálom nem elképzelni...

Rage47
<#wilting><#idiota>
böröczk
inkább krogan nude patch <#eplus2>

Kumiho #2179

böröczk
Inkább csak csalódás, concept artokon baromi szimpatikus volt, mondom, végre a csökevény Esli után kap egy menõ nõstény társat, erre már megint eshet pofára : D

Kumiho #2179

Rage47
kapsz egy meztelen Tali figurát az akváriumba😄

MerlinW
Komoly a csaje😄 "Im fighting because thats what I was make for" 😄

[merlinw.org]