Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gfreak
frankó 😄 kösz arcok 😄 csak olvasgattam hogy kiherélték a Vanguardot, gondoltam rápróbálok valami 'viccesebbre' a kettõben...de az egyben komolyan osztja 😄

Racism is a weapon of mass destruction!

Calver
ilyen
olyasmi mint a Incinerate, csak nagyobb területre, kisebb sebzéssel. szerintem mókás kis képzettség.

"The trees move. Do you not see it?"

Fpocok
Ja bocs, te is ezt írtad, csak rosszul írtam sry.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Fpocok
Elsõ rész mentés importálásakor lehet kasztot váltani.

Fpocok
DLC-t még nem raktam fel, milyen gránátja van?

Calver
nem, válthatsz kasztot az elején, karakterimportálásnál.

gfreak
most tolom végig az elsõt, és azt a karimat akarom behúzni a kettõbe...a kérdés az, hogy ha az elsõt Vanguardként játszom végig, akkor a kettõben is Vanguardként játszahtok csak? (mármint az importált karakterrel)

Racism is a weapon of mass destruction!

Calver
Energy Drain aranyos, olyan kasztnak akinél nincs Overload szerintem kötelezõ is. Zaeed gránátja se rossz, Slam viszont szörnyen gyenge, többit annyira nem próbálgattam... viszont lõszer képzettséget fõkarakterrel megtanulni szvsz baromság - max ha nagyon van felesleges pontod - mivel csapattársaknak elõnyösebb passzív képzettségeket adni. (a cooldown ugyanis minden képzettségüknél többszöröse)

SötétBarom
Szar. Adeptem stukkere kb 2 percenként kifogyott, mert belefért kemény 18 lõszer 😄D Az elsõ részben meg végtelen mennyiségben puffogtathattam.. Upgrade 22nd century style 😄DDD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Calver
én spec mindet végigpróbálgattam mire döntöttem Sentinel mellett <#hehe>
nem használhatsz minden kaszttal minden fegyvert, viszont késõbb lesz lehetõséged megtanulni egy extra fegyvercsoportot - szóval pl Sentinel-el is képes leszel Assault Rifle-el pusztítani.

Katonaként szerintem egyértelmûen a krogan 'begubózás' képességét érdemes választani, maxra feljesztve nagyon durván megnöveli a védelmedet, három(!) percen keresztül.

SötétBarom
Viszont a kettõben 3 perc, amíg a bioticbubble eléri az ellent. :C Az meg, hogy a pajzsos enemy-ket nem lehet eldobálni totál elbassza a feelinget (ugyanis akirõl már lelõttem a shieldet meg az armort is, többnyire két golyóba belehal -.-)

Mondjuk én adepttel toltam, és ott ez roppant irritáló volt.. Egyedül a sok husk, meg az amatõrebb gethek ellen lehet látványosan hajigálni 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Hát én pedig Soldierként a Heavy Pistolhoz négy tárnál(24 lövés) több lõszert sose tudtam magammal vinni, és fejleszteni se tudtam ezt. Persze katonaként ilyenkor elõhúzza az ember az Assault Riflet és oszt tovább, de azért marha zavaró volt. Az elsõ részben kifejezetten élvezetes volt pisztollyal lövöldözni, az volt az egyik legjobb fegyver.

Fpocok
Szerintetek melyik csapattag képességét érdemes megtanulni? Melyik a legjobb? Az elõbb az energy drainnel nyomtam. Tetszett.

Prince23! Én anno az elsõ részben nem mertem az Õrszemet választani, mert azt írták, hogy nincsenek harci képességei csak biotikus és tech képességei vannak.
Ez most is így van, vagy azért már ellehet vele lenni a fegyveres harcban is?
Fpocok! Az Õrszem a Sentinel az Infiltrator a beszivárgó. Egy darabig én is kacérkodtam ezzel a kaszttal. De én inkább a közelharcot szeretem így letettem róla.
Calver! Próbáljam ki, de melyiket? Az Élharcost? Hisz most írtad le hogy elég gagyi lett. Vagy te is az Õrszemre gondolsz?
És jól tudom, hogy bármelyik kaszttal használhatok bármilyen fegyvert?
Ja és ahogy már mások is említették, a pajzsos vagy páncélos ellenfelekre NEM hatnak a biotikus képességek. Szóval biotikus kariddal könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy egy nagyobb ellenfélre a fasza kis biotikus erõidet egyáltalán nem használhatod, amíg a páncél/pajzs rajtuk van, és ilyenkor aztán az egy szál pisztolyodra hagyatkozhatsz.

Hamár mindenáron biotikust akar indítani valaki, akkor talán a mérnök/biotikus keverék lenne a legjobb választás, mert a mérnöknek vannak képességei a pajzs kiiktatására. Tisztán biotikus karakterrel halál lehet játszani, a fejlesztõk jól tönkretették õket sajnos.

Korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló lõszer?
Annyi van mint a szemét még Insane-en is. Persze ha csak egyetlen fegyverrel akarsz harcolni akkor elfogyhat így oda kell figyelni hová céloz az ember, de amúgy pont a katona az akinek a legkevésbé van aggódnivalója, mert szinte bármit használhat a fegyverek közül és azt jól fogja használni. meg aztán nem dísznek van a két egyén Shepard mellett, használni kell õket is.

Heavy fegyveren kívül másból még nem sikerült elfogyasztanom lõszert (az valóban elég korlátozott). Mindig volt elég.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Szerintem a sima katona kaszt a nyerõ. Az elõzõ részben a biotikusok is durván nyomták, de itt le lett korlátozva ugyebár 2+1re a tanulható biotikus képességek száma, ami számomra kevésnek tûnik egy hatékony karihoz. Bár azt is el kell mondani, hogy a mindíg korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló lõszerrel a katonákat is korlátozták, szóval mondhatjuk, hogy ki van egyensúlyozva.

Sentinel lesz az õrszem ha úgy fordították le.

Calver
próbáld ki szerintem <#vigyor3> én is imádtam Vanguard-ot elsõ részben, most is azzal tolom (mármint ME1-et), viszont amit itt csináltak belõle... na az nagyon nem jött be. én is úgy jöttem rá h milyen karaktert akarok, h elindítottam karaktergenerálást, amíg a rohadt átugorhatatlan intro ment neteztem kicsit, aztán minden kasztot szépen végigpróbálgattam <#hawaii>
mindenesetre össznépi vélemény az, h Infiltrator és Sentinel a két gusztustalanul erõs kaszt most, persze attól függõen kinek milyen játékstílus jön be.

Nekem nagyon bejött a Sentinel, smgvel kifejezetten jól aprít, és van a tech armorja amit ha lelõnek rólad a környéken szinte mindenkit harcképtelenné tesz egy kis idõre + fagyaszt+ ellök, pl Jacobbal kombinálni nagyonjó. Õ nyom egy lift-et ekkor elkezd az ellenség lebegni, te meg belelõsz egy throw-ot és majd csak kilóméterekkel alrébb landol 😄

Positive Mental Attitude

Fpocok
Nem tudom melyik az õrszem 😛 Én ifiltratorral toltam. Az jó, mert jó nehéz fokozaton ellehet bújni aztán visszarohanni hogy ne halj meg.

Prince23
Legyél Õrszem, most én is azzal tolom (2x)... de még így is könnyû veteránon.
A hajón majd tudsz még választani egy bónusz képzést is, amelyet váltogatni is tudsz, ha enm jön be
Az Ejtés képzést melegen ajánlom neked, biotikus képzés am.

Calver
én is most tolom újra elsõ részt, de azért a fedezésrendszerrel én is vitába szállnék <#hehe>
az erõk meg... hát, elsõ részben kb a biotic karakterek voltak az istenek (na jó, Infiltrator se volt rossz, fõleg mert kb feleslegessé tette a Soldier kasztot), és simán megcsinálhattad h hihetetlen mennyiségû ellenfelet lógatsz a levegõben... na, ez ME2-re ezt szépen kiherélték, most már nem lógatsz semmi a levegõben hacsak pajzsot/barriert/gumióvszert le nem szedted róluk, szóval "kicsit" megnyirbálták biotic karaktereket... viszont ami nekem nagyon feltûnt - hogy mennyivel kevésbé volt pörgõs az elsõ rész. 1-1 harc között simán van sokszor 2-3 perc szünet, az erõket egy reumás öreg bácsi sebességével lövöldözi a karakter, minden sokkal ritkábban használható, sok bolygón fél évig mászkálsz a Mako-val mire eléred a küldetés célját, hasonló finomságot. ezt sikerült így a második részre szépen felpörgetni, bár azért egy-két helyen csöppet túlzásokba estek - messze túl nagy linearitás, inventory rendszer eltüntetése fegyver és páncél modolással együtt, na meg még ha nincs is Mako, akkor is legalább legyen valamilyen jármû <#vigyor3>

viszont a képességeket szvsz sikerült nagyon szépen letisztítani, és electronics/decryption eltüntetése végképp öröm a köbön.

Na akkor most kezdem elveszteni a fonalat. Amióta tudom, hogy megjött a CE azon gondolkodom, milyen kasztot fogok az importált karimnak választani.
Eddig többen az Élharcosra esküdtek és én is ebben gondolkodtam meg esetleg sima Katona kasztban. De most már nem tudom.
Legyek inkább Õrszem?
Én szerettek benne lenni a sûrûjében anno ezért játszottam harci adepussal. Tetszett, hogy a tápos pisztollyal is milyen jól bírta. De akkor most mi lenne a jó választás?
Fpocok
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Na sikerült végigtolnom, megmentettem minden társat, összejöttem Talival.

Most azt hiszem elkezdem megint insane en. De ezúttal megmentem kellyt is, és elérem a 30as szintet.

Calver
õ se rossz, de én Garrus-t jobban csíptem: táposabb a lõszer amit adagol, ugyanúgy van Concussive Shot-ja, de neki Overload van mellette egy pajzsnövelõ erõ helyett, ami megint nem egy hasztalan dolog.

Calver
szerintem igen, ha õ volt az elsõ rész magyar verziójában az a srác aki biotikus és harci képességeket kombinálta és a mese szerint shotgun-nal közelharcban irtotta a népet... a valóság szerint meg én spec nem láttam shotgun-os Vanguard-ot, mindenki pisztollyal tolta, mert hát sokkal táposabb volt.
na mindenesetre õ most az Élharcos nevet viseli, és õ lett az ME2 dühös részeg törpéje... mindenkinek nekimegy (konkrétabban rohamozik), majd lepattan róluk (már ha egy pajzs védi az illetõt), aztán hirtelen darálthússá változik, ahogy az ellenfelek meghálálják a kedvességét. durvább nehézségi szinteken kb játszhatatlan, normális képességei gyakorlatilag nincsenek - adept (adeptus?) mókái közül is megkapta a két talán legrosszabbat - gyakorlatilag elpusztították az elsõ rész hõsi gyilkológépét <#rinya>

viszont cserébe a Sentinel iszonyat szórakoztató <#vigyor3>

Amúgy nem tudja valaki megmondani, hogy ez a tetves fórum jelenleg éppen milyen képfeltöltõ oldalakat engedélyez? Csak mert ez általában havonta változik.

Na ezzel vitába szállnék. Egyértelmûen a krogan a legjobb csapattag, mert 600 fölött van az életereje(másfélszer annyi, mint egy soldier karinak), plusz ott van neki a begubózás képesség, ami maxra fejlesztve ad még neki +100% páncélt, és három percen keresztül mûködik.

Gyakorlatilag elpusztíthatatlan. A játék során nekem mindössze egyszer dõlt ki, amikor két brutál mech lõtte egyszerre, két méterrõl.

Calver
baszki írtam volna én is h Warp ammo annyira nem isten képesség (fõleg Sentinel-nek, aki Mirandával úgy megy át a barrier-en mint tigristank a vajon), de mindent leírtál elõttem, gyakorlatilag teljesen ugyanúgy játszottunk ahogy nézem <#nyes>
avagy: Sentinel + Miranda + Garrus (hiszen õk a legjobb csapattagok), Tech Armor-ral és Garrus féle AP Ammo-val <#eljen>

persze ez alatt nem azt mondom,hogy az 1. rész ne lenne jo😄az is nagyon jo sõt az egyik kedvencem csak arra akartam célozni,hogy nekem jobban tetszett a játék storyja is meg ugy egészben mint az 1. rész!

PSN ID:misi2mezei

ezt a játékot ugy fogd fel,hogy itt toboroztad a sereget a 3. részhez az utolso nagy osszecsapáshoz😊az a begyujtos kis story már csak azért volt,hogy legyen valami😄de szerintem még igy is jobb volt mint az 1. rész....

PSN ID:misi2mezei

Nem alánézni kell, lehet vele sokkal kellemesebb dolgokat is csinálni. <#vigyor>

Majd szenvedek vele egy sort :/. Sajnálom hogy ezt a Cerberusos networkos dolgot nem úgy csinálták meg mint az Assassin Creed II-ben a UPlayt. Az egyértelmübb volt.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Bocsánat, de engedtessék már meg eldöntenem, hogy a saját értékítéletem szerint mennyire jó egy játék vagy mennyire nem, és ne kelljen magam, általam nem is ismert emberek véleményéhez tartanom és azt visszhangoznom.

Itt egy folytatásról van szó, így igenis a korábbi részt is figyelembe fogom venni mikor magam számára minõsítem a játékot. A korábbi részben megtapasztaltakhoz is viszonyatani fogom a játékot. Ahhoz képest nekem nem hozott annyi új élményt, emiatt annál gyengébben szerepel az értékrendem szerint. Ez miért baj? A folytatás csak jobb lehet mint az elõdje máskülönben eretneknek minõsülök? <#wow2>

Ez teljesen egyéni elbírálás alá esik. Attól hogy egy kritikus szerint valami frenetikusan jó és csodás és szuper, attól még nekem lehet hogy nem fog tetszeni és emiatt nem értek vele egyet, kevésbé tartom jónak.

A játékot én azért tartom csupán annyira amennyire, mert az elõzetes híresztelések, amiket a Bioware csapott a játék körül, nem egészen azt az eredményt hozták, mint amit reklámoztak. Ezt elfogadtam és elkönyvelem, hogy ez egy amolyan átmeneti rész, kicsit amolyan "befogjuk a folytatásért reklamálók száját egy kis átmeneti történettel míg a tényleges sztorit kivitelezzük és befejezzük, mert úgyis az lesz az igazán ütõs".

Azt is elmondhatom hogy nem találkoztam még 10-esre értékelhetõ játékkal sem de ettõl nem esek kétségbe. Ha egy játék leköt és ad elfoglaltságot, akkor játszom vele.
Meglesz róla a saját véleményem és ha valami nem tetszik azt miért ne mondhatnám el? Hogy másnak tetszik és õ jobbnak tartja akkor számára értelemszerûen jobb "helyezést" ér el a játék, de emiatt ne kelljen már nekem is többre tartanom mint amennyit számomra ér.

robotnyk
hát pedig valahogy az EA oldalán kell az armort is aktiválni, akkor is ha xboxról van szó.

szerk:
ahogy látom az eas fiókomnál jelez xboxos és psnes gamertaget is, talán az alapján aktiválja a konzolodon, nem?
Végigvittem én is a játékot, egyszerûen zseniális volt. Évente egy ilyen, ha akad, tavaly a Call of Juarez:BiB volt ilyen. Nagyon igényes a cucc, durva ahogy kimagaslik a sok trash game közül. Nagyon nehéz lesz kivárni a harmadik részt. <#eljen>

Addig is elteszem a mentésem, hogy a ME3-ban felhasználhassam majd.

Én a Ceberus networkot jól elb*sztam (XBOX360). Véletlen megvettem MS pontért. Így jártam. Arra még nem jöttem rá hogy A CE-hez tartozó páncélt vagy mit hogy kapom, meg, mert arra azt írja EA honlapjára menjek, de Xboxal hogyan? Hogy adom hozzá a Game tagomhoz az még rejtély számomra. A cerberusos Normandy küldi, meg Zaeed az megvan.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

SZEG007
nekem nem tölt szinte semit fedélzetek közt, valoszinüleg kevés a ramod.

Deus ex 1 et aze nehezen lehetne már mai standardokhoz hasonlítani, fõleg mai fejjel, de akkorriban tényleg elképeszõ ugrás volt.

75% értékelés azért elég silány. Nézzd már meg milyen gamek vannak metacriticen azon a szinten. Nehogymár azt mondd nekem, hogy ez a game, annyira szar, mint a Star Wars: Galactic Battlegrounds. (persze metacritic nem a legmegfelelõbb sajtó egy ilyen összehasonlítás elvégzésére, de ezt nevezhetjük viszonylag a legpontosabbnak) Teljesen abszurd feltételezés.
Egyetértek! Nagyon igényes a CE változat (nem egy olyan nyomi Batman:AA). Nekem az elsõ része is CE-ben van meg, és már az is nagyon igényes volt. A képregény meg külön királyság benne!

Kiváncsivá tett az a "camel toe" kép amit még multkor belinkelt valaki Mirandáról 😄

Phenom II X4 955 BE 3.02 ghz 8 Gb Ram

köszi. amúgy nemtom de a második rész nagyon feelinges. Az elsõ részt 2 hete pörgettem ki, ma felraktam a kettõt, még nagyon az elején vagyok de idáig nincs panasz. A liftes részeket hiányolom azok nem voltak rosszak, plusz így nem tudok Miranda alá nézni a liftben.....😄

Phenom II X4 955 BE 3.02 ghz 8 Gb Ram

Ez a sokkal több képesség egyébként honnan jön mindenkinek?
Matematika óra túl összetett volt?

24 képesség van (a kaszt és ammo képességeket értelemszerûen nem számoltam bele)
Ami már csak így is több hárommal, mint amennyi összesen az elsõ részben volt. Beleszámolva a fegyver skill-eket és minden marhaságot is.
DarkSector
jah de lehet nem mindegy kik vannak meletted utoljára.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

robotnyk
"sokkal jobb a fedezékrendszer"

wait, wut?
BEAST
Enis beleneztem megint az egybe, es rosszul lettem a makotol... :c

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

SötétBarom
Valaki (több valaki) itt örült, hogy nincs lift. Hát baszki, az SR2-n minden szintre loadingképernyõ visz.. Az elsõ részben csak egy lift van, az is leér 5 sec alatt.. -.-

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
LoL, most, hogy végignyomtam a kettõt, ugye nagy hévvel gondoltam újrakezdem az egészet az elsõ rész elejérõl. Hát paszmek, az elsõ rész kurva jó 😮

Van gránát, sokkal több képesség, sokkal jobb a fedezékrendszer, a biotikus erõk sokkal látványosabbak/hatékonyabbak, és nem mellesleg éppen csak egy hangyafasznyit néz ki szarabbul.. Meg a MAKO <3

😄D