Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DarkSector
tudod te is a "nincs rend" mire értettem.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

na beraktam az armor dlc-ket, csak az a szívás hogy szépek meg jók csak azzal hogy a sisakot nem lehet levenni a fejérõl és full zárt sisakok így valahogy mocskosul elveszti az értelmét a testre szabott arc 😄

Phenom II X4 955 BE 3.02 ghz 8 Gb Ram

a sztori minõsége és a sztori rendetlensége között van némi különbség. az hogy a "sztoriban nincs rend" ellentmondásos történetre utalna, amirõl itt nincs szó.

Mellesleg az öreg Normandián a kinetikus pajzsok a székében tartották Jokert, de Shepard ott is elég nehézkesen lépkedett, és levegõ se volt. a végén viszont minden rendben volt, egy hasonló helyzetben... apró baki 😛
wedge31
Ez egy mese nem kell bele valóság elég ha a kodexekben adnak hozzá tudományos halandzsát.

Storyról meghát ugye nehéz beszélni mert gyakorlatilag kimerül a toborzásban...

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ne is izgasson az a tény, hogy pont most magyaráztam meg, miért nem logikátlan... De sebaj... Sztoriban meg hol van keveredés? Ugyan már! Ne kezdjük már megint a rinyát...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Vki tudna segíteni:

A game indul,de nem tudok továbbjutni a karakterkészítésnél,a betöltõképernyõ bejön,de nem tölt be.

Pls help!
DarkSector
ez játék, itt ne keressetek logikát, a storyban sincs rend, akkor ez má ne legyen nagy ügy...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Azt hiszem a kódexben le is van írva, hogy a kinetikus pajzsok gyengébb változatait különféle célokra használják, mert képesek megtartani a különféle gázokat és a nyomáskiegyenlítõdés ellen is védenek. Szóval olyan helyeken, mint pl.: az elsõ részben a Citadel dokkja, ahol a Normandia is be van dokkolva, egy nagyon vékony, gyenge kinetikus pajzsal van ellátva, ami épphogycsak a nyomást és a levegõt tartsa bent, így nem kellenek nagy hangárajtók, hanem minden ûrhajó szabadon ki be mozoghat. Joker pilótafülkéje is ilyennel van/volt védve... Így gondolom a többi hajónál is van ilyen. Persze az öreg Normandiának a többi része azért nem volt védve, mert ott kicsit súlyosabb károk voltak, pontosabban a fél hajó hiányzott...

ÕÕÕ, a legelején a lyukas Normandiának a lyukas pilótakabinja is, ahol Joker üldögél, egy gyenge pajzsal van körülvéve, ami épphogy a nyomsákülömbség ellen véd...

CptObvious
Még jó, hogy a "kiszakadt falrészen"-t egy ilyen <#vigyor> szmájli követi. Különben még valaki komolyan venné.<#buck>

Vagy csak itt is lemaradt a megfelelõ szmájli......

DarkSector
huh én úgy emlékszem, hogy az egy ablak elõtt állt, nem létezhet hogy kiszakadt legyen az ûrhajó, akkor már halottak lennének.

CptObvious
Lehet, hogy a kiszakadt falrész helyére építettek egy szép nagy panoráma ablakot.

Vagy valami erõtér védi az ott lévõket.

Még az is lehet, hogy az egész csak egy projektoros vetítés a falra😛 Mert egyébként egy pincében van az egész...

CptObvious
Ami a 3. részt illeti

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ahogy eddig olvastam a bioware-es fórumokat, a történet úgy van megírva, hogy Shepard mindenképp túléli a 2. rész végét. Ez ugye logikus, hiszen egy halott karakterrel nehezen lehetne folytatni a történetet. Így a 3. résznél ugyan az lesz, mint most.
Ha importálod a mentésed, akkor annak megfelelõen folytathatod a játékot. Tehát ha mindenki túlélte, akkor meglesz a teljes csapat.
Azok pedig, akik mentés nélkül kezdik, megkapják az elõre megírt történetet. Ahogy itt a 2. rész esetében is.
Szóval nem kell amnéziától tartani 😛

téll.. ottmeg hogyafrancba volt levegõ?
Ablakon? Úgy érted jókora kiszakadt falrészen... <#vigyor>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

DarkSector
a játék végén van ugye egy final videó, mikor kinéz a ablakon, nah elhet a 3. részben ott lesz kis pofozkodás, és ennyi, meg ugye még 1 mellékes minden karakternek...😄

DarkSector
<#vigyor3>

jah ez a: "Mass Effect 1.5 - A galaktikus toborzás"
a 3. rész: "Mass Effect 1.9 - A "majdnem" befejezés...

lehet levágtak egy 6órás részt a mass 1 végébõl, és azt 2 részre osztva kibõvitették, és lett a 2. 3. rész...😄

DarkSector
irtam már, mirandát szétkúrtam, õ olyan mint egy kis pincsi, mégis elfáradt a végére.

többféleképpen is lehet hárítani ezt a problémát... biztos megoldják.
Gubberx
<#worship><#worship><#worship><#law>

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

robotnyk
Gubberx
Valaki lenne kedves megadni az oldal linkjét ahol mass effect 1-es mentések vannak? 😄 igérem mostmár lementem de sehol nem találom 😊

[Gigabyte AORUS 360B] [I5 8500 3,0 Ghz] [2x8GB CORSAIR DDR4 2666 Mhz] [Aorus GTX1060 6GB] [ZALMAN NEO+THERMALTAKE SMART 550W] [WIN10 64bit] "Best game player" Uplay: Dear0ne

Dante73
Én pont emiatt "félek" a 3. résztõl. Ugye, eleve valahogy a friss játékosoknak is el kell, hogy kezdõdjön valahogy, másrészt, a fél csapatot el lehet hagyni a végén. Nagyon attól tartok, Shepard minimum amnéziás lesz a 3 elején. És, építhetünk újra csapatot...

http://www.freetvmaci.info/

itt van az eb elásva... lojálisat vigyél.
Fpocok
Szerintem a bubisat nem támadják direktbe, mert amikor társaim pihentek kicsit én meg elbújtam akkor nem támadta meg.

Parasite Eve 2, best game EVER!

Nekem sikerült véletlenül ráröptetnem az enyémre (Jack) egy husk-ot (pull). 😄
Az felállt és épp ütni készült rá mikor fejbe lett lõve. Ebbõl gondoltam azt hogy õt is támadják, mert õ is csak célpont.

De a lojalitás hiánya a legbiztosabb hátráltató tényezõ az tuti.

DarkSector
köszönöm a tippeket, de samara nem lojális, mert a küldetésén gondolom vissza kellett volna tartanom a célpontját, meg Zahed-nél is a fickót lehet nem kellett volna futni hagynom, nem tudom....

meg jack nem lojális már, mert lepattintottam mikor miranda ellen fellázadt.

nos, a pajzshordozó harcoknál fedezékbe vonul, szal sztem az h eltalálják valótlan. Sztem tempó és/vagy pajzshordozó lojalitása.. ez logikus.
aha.. csakhogy valami eldönti, hogy mindenki túléli a bogaras részt, avagy sem... és miért ne lehetne az a sebesség?
Á teljesen mind1, hogy milyen gyorsan mész, vagy, hogy találatot kap-e, az egy scriptelt jelenet, a pajzshordozó csak úgy van amellett hogy fogja a pajzsot.

Positive Mental Attitude

Bejátszhat esetleg az is, hogy az ellenfél támadja amúgy a pajzshordozót is, akit védeni kell. Ha netán õ kap találatot akkor elképzelhetõ hogy hamarabb "lemerül". Nem hinném, de bármi elõfordulhat.

hm.. akkor ami még logikus, hogy Samara lojális-e? Mert lehet hogy csak akkor fog utolsó erejébõl szétrobbantani a mezõt, ha eléggé tisztel téged, vagy mi...
Vigyél magaddal két erõs biotic-ot akik közül az egyik viszi a pajzsot. Samara amúgy inkább való plusznak mint hogy õ vigye a pajzsot. Ahhoz túl jól harcol.

Egyébként tényleg az lehet a gebasz, hogy valaki nem lojális.
Esetleg Miranda (ha megvolt a nagy összeveszés egy másik csapattaggal akkor a választásod következtében elbukhatod egyikük lojalitását, amit csak fullos P/R értékkel szerezhetsz vissza)?

Ki viszi a másik csapatot? Ez is fontos hogy rombolni kell elõre mint állat, nem leállni feleslegesen harcolgatni, mert fárad a "pajzshordozód". A harcokat intézd el a lehetõ leggyorsabban és amint látszik a célegyenes irány elõre mintha rakéa lenne Shepard seggében. Amint eléri a peremet a pajzs széle már legyél ott.

Ennél a résznél még nem sikerült elvesztenem senkit, bármilyen kombinációt próbáltam is ki.

DarkSector
Te meg takarodj a büdös gecibe a szaroddal!
remélem a modik azzonnali bannt adnak te <#kocsog>

DarkSector
mirandát megdugtam, akkor se segit.

DarkSector
hiába sietek.

Törölt felhasználó
Valaki gyorsan bannolja már ezt a pöcsöt, mert mindenhova beteszi a szar linkjét és mindig valami fasz linkét próbálja eladni<#falbav>
sztem ott az a fontos, hogy siess.. Samara is mondja, hogy nem bírja sokáig.. ha megpróbálsz sietni, talán mind megússzák.. nálam egybõl túléltük... nálam csak 2-en haltak meg, õk is rossz döntésbõl.
Talán mert valamelyik embered nem loyális a háromból, Samara nálam visszatartotta a dögöket.

Positive Mental Attitude

robotnyk
anyádhoz, ahhoz.
Daell Drow
Szép gyujtemeny. <#eljen>
DarkSector
a büdös kurvaéletbe mostmár!!!
mi a fasznak viszik el mindig a bogarak az egyik emberemet?

a videóban a youtube-on samara a végén visszaveri egy nagy lökéssel az ellenséget, az én helyzetemben mindig samara és miranda is összeesnek, és a bogarak így elviszik az utólsó kintmaradt emberemet....

óbasszamár meg...

monnya meg végre valaki, hogy miért van ez?<#banplz>

Tudom hogy a sima pisztolyhoz több golyó van, de a hand cannon meg bazi erõs. Kábé mintha egy 9mm-es beretta helyett egy .357-essel lövöldözgetne az ember.

Egyébként csak hangulatfokozóként lövöldözgettem vele, mert sajnos korántsem olyan jó fegyver mint az elsõ részben volt. Ott szerintem a pisztoly volt a legjobb fegyver.

Katonaként persze úgy vittem végig hogy az esetek 90%-ában Assault Riflet használtam, ami ebben a részben szerintem a legjobb fegyver, fõleg a kaptárhajón megszerezhetõ harmadik fajta, a piros. Az brutál.<#smile>

Megelõztél. 😊
Na mindegy nálam pár plussz cucc is látható. Amúgy soha egy játékhoz sem vettem ennyi mindent mint a ME-hez. Ami azt illett, más játékhoz nem vettem semi sem a játékon magán kívül.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Mass Effect 1 Collectors, igen van egy képem, de ezen a teljes saját ME gyûjteményem rajta van, úgy hogy nem nincs ennyi minden benne!
A ME1 CE kiadásában a kép felsõ részében látható dolgok vannak:
- fémdoboz, mellete a mûanyag lehúzható borító
- a tok két lemezzel (a bonus lemez renget plusz anyagot tarlamaz)
- Galaxis codec és manual (nam az a vacak amivel itt kiadták, ez vagy 30-40 oldalas)
- art book Mass Effect: Future Imagined (kivonat, mert van egy nagy art book is, ld lentebb a képen)

Az öszes többi a képen pluszban vettem neten:
- Mass Effectes poló (sajna a lényeg lemeradt a képen az N7 jelzés és a piros-fehér csík a váltól végig a karon)
- Audió cd
- A két hivatalos regény: Revelation, Ascension
- az official game guide
- Art book (ebben sok van, keménytáblás könyv)
- meg vagy két poszter

Mass Effect (1) Collector Edition + egyébb MEs cuccok

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Tinman
Tudtommal Mass Effect elsõ részébõl CE csak konzolra volt:

Nekem a CD Projekt-féle elsõ kiadású Mass Effect van PC-re, mely csak annyival több a nem olyan régen újsághoz árult ME-nél, hogy van benne egy hangulatnovella, melyet Kolozsvári Zsófia írt.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Válts vissza a hand cannon-ról az alap pisztolyra.
Abba 60 skuló fér és annyival nem rosszabb a sebzése, fõleg ha fejleszted is. Lõszernövelésre van fejlesztés (pisztoly esetében ez tényelg nem sok) meg van karra rakható páncélkiegészítõ is (újabb plusz skulók).

De ha már katona vagy akkor miért pisztolyozgatsz ha van sokkal hatékonyabb fegyver is az arzenálodban?
A pisztoly nem boldogul jól sem a pajzsokkal, sem a barrier-rel, sem pedig az armor-ral (már nem az alap páncélzattal, hanem az armor csíkkal rendelkezõ ellenfelek védelmével de ezt a leírásában is kifejtik).
SMG (géppisztoly) ellenben gyalázza a barrier és shield védelmeket, ahogy az assault rifle is. Alap sebzésük kicsi a pisztolyhoz képest, de 2 lövés a fejbe általában elég. Sniper rifle alap változata nem a leghatékonyabb a pajzzsal védett célpontok ellen, de a fejlett változattal már nem lesznek ilyen gondok, ráadásul 10 helyett lényegesen több lõszered lesz hozzá.

Az "élharcos" (maradjunk a normál leánykori nevénél, Vanguard, elsõ részben meg harci adeptusra ferdítették) használható, amíg nem akarsz hardcore vagy insane fokozaton játszani. Ott az alap rohamozós képessége (mindenen átmegy, akár szakadék felett is és odaérve célpontfoz lever neki egy sallert) már nem lesz olyan hatékony.

Ezek mellett tanulhatja a pull (mikor magad felé húzod az ellenfelet), Shockwave (ellenfél irányába megindított gejzír szerûségek, feldobják a célpontot ha nincs pajzsa vagy egyéb védelme), Incendiary ammo (gyújtó lõszer, szervesek ellen kifejezetten hatékony, gátolja a rengerációt), cryo ammo (fagyaszt és a fagyott ellenfélbe elég egyet beleütni és széttörik). Használhat alapból nehéz pisztolyt, géppisztolyt (ez új csúzli kategória) meg shotgun-t.

Igazából ha pajzsos vagy egyéb módon védett a célpont akkor nem árt ha megfelelõ kísérete van akik ezzel a fajta védelemmel el tudnak bánni, mert neki nincs erre semmilye.

A katona (soldier) annyival jobb nála, hogy többféle fegyvert használhat, alap képessége segítségével kicsit felgyorsul (minden lelassul körülötte míg õ normál sebességgel cselekszik, így adott idõ alatt lényegesen több találatot bevihet egy célpontra ami nem igazán tud erre mit reagálni), vagy negy lövési képessége amivel fellökheti a célpontját és sebez is vele (tulajdonképpen felfogható a biotic throw képesség megfelelõjének is csak nem olyan sokoldalú). Meg õ is megtanulhatja a gyújtó, fagyasztó lõszerek használatát, plusz a distruption ammo-t (gépek és pajzsok ellen nagyobb sebzés).

Van még a két említett top kategóriás class, az infiltrator (beszivárónak lett fordítva ha jól tudom) és a sentinel. Az elõbbi a mesterlövész, aki ha ezt a fegyvert használja és távcsövébe néz, ugyanúgy lelassul körülötte minden mint a katona képességénél. Õ még el tud rejtõzni, meg tudja gyújtani az ellenfeleit (nem lõszerrel, képességgel), valamint ideiglenesen maga mellé állíthat gépi ellenfeleket. Továbbá fagyasztó és distruption lõszert is használhat. Fegyverekbõl mesterlövész puskák, géppisztoly és nehéz pisztoly állnak rendelkezésére.

Sentinel az vegyes class. Tech képességei az overload (gépeken sebez jó nagyot, plusz pajzsokat gyilkol), cryo blast (fagyasztó támadás). Biotic képességei a throw (ellököd az ellenfelet), warp (ez meg simán sebzi az ellenfelet). Kombinált skill-je ami a játék legerõsebbje, a tech armor, ami plusz védelmet ad, magasabb szinten még a sebzéseit is erõsíti, ha meg legyilkolják róla ezt a védelmet akkor elég nagy körzetben ellökdösi az ellenfeleket. Csak pisztolyhoz és géppisztolyhoz ért alapból.

Az adept (adeptus) a tisztán biotic karakter. Fegyverválasztéka ua mint a sentinel esetében. Képességei a singularity (magához cincálja a környezetébõl az ellenfeleket), pull, shockwave, throw, warp.

Végül van az engineer (talán mérnökre fordították). Tud AI hack-et (gépek magad mellé állítása), combat drone (kis segítõ "droidot" hoz létre ami támadja és leköti az ellenfeleket), incinerate (gyújtogatás), cryo blast (fagyasztás), overload (pajzs és gépegyilkolás). Fegyverzete mint az adept és sentinel esetében.

Daell Drow
Mien a ME1CE? raknal fel képet?