19778
  • Pares
    Miért? Részben jól emlékeztem. 15 bolygót szkenneltem le alaposan, a többi 11-et meg csak úgy átfutottam. Eleve nem is számoltam akkor szóval csak "kb." tudtam megmondani.

A Makózás "felejthetetlen". Pár nappal a második rész megjelenése előtt játszottam ki mégegyszer, szóval frissek voltak az élményeim abban a korábbi vitában. Ráadásul ott mire kellene emlékezni? A szörnyű terepre? A jármű szörnyű viselkedésére? A bugokra? Mert nagyon más nem volt benne, az ásványok és a medálok keresgélésén kívül.

Még valami, amibe bele akarsz kötni?
  • gfreak
    nem übereli, mert nem is igen lehet versenyeztetni egymással a kettőt..megvalósításra mindegyik vérprofi, ugyanúgy van mindegyikben egy-két dolog amin lehetett volna még dolgozni egy keveset (pl a lent említett párbeszédek alatti némaságot mindenki sajnálta) de a karakterek kidolgozása, viselkedése mindkét játékban egyedülálló :) én bátram ajánlom minden megfáradt ME2 játékosnak, ha nem idegenkednek a fantasytől :D
  • Sir Quno Jedi
    Azért nem tudsz ebből már kimosakodni, mert veled ellentétben mások képesek visszaolvasni (én is) és ott van minden feketén-fehéren leírva. Ezt már buktad.

Egy dolgot tehetsz, de arra úgyse vagy képes -> hogy nyilvánosan elismered, hogy a szkennelés egy nagy rakás szar, unalmas, sótlan és elcseszett koncepió, még akkor ia ha neked tetszik. A Mako-zás pedig sokkal jobb és játszhatóbb/élvezhetőbb/kiváló szórakozás volt, még ha neked nem is tetszik, viszont az emberek többségének meg IGEN. :DDD [felőlem még hozzá hamut is szórhatsz a fejedre, az már nem oszt-nem szoroz, de látványosnak látványos]
  • Hoz_Hun
    Elismerte, hogy alulszámolta a szkenelt bolygókat. Szerintem ez elég becsülendő dolog. Szekenelés/Mako meg csak izlés kérdése.
  • PhantomAss
    hali
    lenne egy kicsit off kérdésem:
    tudnátok esetleg ilyen "akció-rpg"-ket ajánlani még, mint a me1-2, vagy a witcher?
    úgyértem, hogy tetszik az rpg stílus, de az agyonbonyolított irányítást és inventoryt nem szeretem
    pl a dragon age nem fogott meg, a fallout 3 sem, ezek nekem túl szöszölősek
    a me1-2 , witcher viszont megvan eredetiben, a kedvenceim
    szerintetek van még a ezekhez hasonló játék, akár régebbi is?
  • Pares
    Nem kívánok tovább süllyedni a Te szintedre, ezért nem is kívánok fölösleges személyeskedésbe kezdeni. Majd ha valami értelmes dologról is képes leszel írni, akkor majd vitázhatunk.
  • Hoz_Hun
    Nekem a DA nincs meg, de majd be akarom szerezni. Mass Effect-et úgy sem übereli, de nagyon szeretem a Biowares játékokat és sok jót hallotam róla.
    Amúgy ha jól emlékszem anno a Baldur's Gate-ban is így volt a hangválasztás; kiválasztottad a játékban meg csak nyögött, kiáltott meg sikított azt kész.
  • Sir Quno Jedi
    Én arra vagyok kíváncsi, hogy ha a szkennelésről is csak ilyen hagymázas elképzeléseid vannak, pedig most csináltad/csinálod, akkor vajon az általad gyűlölt Mako-zásról milyen információid/emlékeid lehetnek és vajon mennyi tárgyi hibával, pontatlansággal és valótlansággal fűszerezve. Brrrr... Jobb bele sem gondolni asszem...
  • Pares

Persze. Először is kit "vádoltam" meg a valótlan állításaival? Senkit se vádoltam meg, ellenben veled. Csak leírtam, miért nem igaz, amit mond (pont neked).

Másodszor meg elismertem a tévedésem, de neked ez sem elég, ezek után is belémkötsz, hogy tőled is kérjek elnézést a szánalmas kötekedéseidért. Ráadásul ki világított rá? Én állítottam (nem teljes bizonyossággal), és később én bizonyítottam be, hogy tévedtem.

Harmadszor meg milyen facepalm floodról beszélsz? 1 darab képet illesztettem be, majd később (humorból) egy videót. LoL?

Sorozatosan félrebeszélsz, kötekedsz, apróságokon akadsz fenn, nemtudom kinek képzeled magad. Ez vagy te.
  • Sound
    Mind a két ötlet remek! Köszi
  • Hoz_Hun
    Szerintem nem érdemes, itt vitatkozni. Most már csak egymás sértegetése megy.
  • Fantusz
    Nincs tökéletes játék, a DA-ben a főkarakter párbeszédek alatti némaságát meg lehet szokni.
    Cserébe beszélnek a csaapat tagjai, mókás kis párbeszédet, olykor veszekedéseket hallgathat a főkari a küldetések nyugisabb pillanataiban.
    A csapattagok bizalmát el lehet nyerni, de el is lehet veszíteni, sőt legrosszabb esetben a főkarakter ellen fordul - inspirált képességeket kaphatnak a csapattagok, amivel a harcbabn jelentősen erősödhetnek, megéri tahát jóban lenni velük.

A DA fórumon sajnos a skennelés szórakoztató fontosságán, vagy a lópatkók minőségén nehéz összevszni - ezek a lehetőségek kimaradtak, gyalogosan teleportálhatnak a harcosok a térképen, de a lovat nem ismerik.
  • gfreak
    ha humor fikarcnyi szikrája nélkül léteznék, biztosan egy olyan arrogáns pöcs lennék mint te...borzalmas lenne

a hozzászólásom legalján, egy humorosnak szánt mondatba kötsz bele te gyökér, és csodálkozol hogy nagyjából a papucsállatkák szintjére lövöm be az értelmi képességeidet?

mert ugye az előző hsz nem arról szólt hogy mekkora egy össze-vissza beszélő idióta keljfeljancsi vagy,de téged még egy kis beszólás is akkora személyes sértésként talál be, hogy egyből ugrasz vendettáért..és még te pofázol trollkodásról? lehet hogy jobb lenne ha néha kitolnád magad alól a kurva széket és kimennél az életbe hülyegyerek...
  • Sir Quno Jedi
    Itt kizárólag te vagy pofátlan, aki másokat vádol valótlanságok állításával és kötekedéssel, miközben sem szavazások, sem maguk a tényadatok nem győznek meg, sőt, ha durván tévedsz bizonygatásaid közepette, akár számszakilag (is), akkor is kötekedésnek veszed, ha erre rávilágítanak, sőt, neked áll feljebb. Meg persze facepalm flood-ból 5-ös (máshol már kibanoltak volna azért is). Ez vagy te. Egyéb probléma?!
  • Pares
    Hihetetlen... Hiába írom oda, hogy elismerem, a számokkal egy kicsit tévedtem, te akkor is ide jösz, hogy beböfögjél valami hülyeséget. Csak kötekedni tudsz. Buta vagy, de nagyon. Azt nemtudom, hogy szándékosan, és csak élvezetből csinálod, vagy ösztönösen. Minden hozzám intézett hozzászólásodból világosan látszik.
  • Vlala #7155
    Bevallom őszintén, én most elkezdtem számolgatni 10 faktoriálisát, de nem ennyi jött ki.

Igen, most már leesett. :)
  • Pares
    Dehogyse nem! Amikor az ajtókat nyitogatod meg az ellent nyírod, akkor ilyen random mondatokat bekiabál...

• gfreak
    KP27: hmm...egész tápos buildnek tűnik...a claymore-t nem izzadni találták ki, hanem megőrülni :DDD de megnyugtat hogy már legalább két tagot számlál a Vanguardok Vad Vértestvérisége :DDDD

scanfüggők: aki meg fejben tudja tartani hány bolygót szkennelt le, az írjon a hivatalos fórumra, hogy csináljanak neki bolygószkennelő játékot...ha nem kéne a fejlesztésekhez, egy rohadt szondát nem lőnék ki nyersanyagszerzés céljából, ott rohadjon meg akinek ez a fergeteges ötlete támadt...remélem a háromban valami teljesen más lesz, mert ez dögunalmas...

SirQuno: úgysincs igazad, hagyd rá..10=26 és kész :D

penge96: remek választás, azzal is el lehet röptetni észrevétlenül órákat az életedből ;) és nem fogod megbánni ;)
  • Pares
    Az én tévedésemért tőled kérjek elnézést? Te csak abba voltál képes belekötni, hogy az egyik hozzászólásomban "össze-vissza 10"-et, a másikban meg "nagyjából 10-15"-öt írtam.

Az saját tévedésemért már kértem elnézést.

Hihetetlen, hogy milyen pofátlan vagy.
    Obvious troll is obvious.
  • baaka
    Jah elején kiválasztod a karaktered hangját, aztán játék közbe meg egy árva szó nem hagyja el a száját!
  • Fenrir
    Hogyne, a hűségküldetés nem függ semmitől.
  • baaka
    Létezhet az, hogy még nincs minden ember betoborozva a csapatomba, de már úgy elkezdtem a meglévő csapattagjaim küldetését?
  • Fenrir
    Egyetlen baja van csak annak a játéknak, hogy az ME-hez képest a játékos karakter nem beszél, csak a szöveget írja le. Ez eléggé zavaró ME után, amúgy a játék teljesen korrekt, jó a magyarosítása, jó a történet, sokkal inkább szerepjáték mint az ME.

Tudom ajánlani
  • Hoz_Hun
    Hát paragon/renegade ponttól függ. Két dolog jut hirtelen eszembe. Az egyik, hogy Shepard alapképessége 4-szintre felnyomva vagy +70%, vagy +100% parogon/renegade pontot ad. Ez nagyon nem mindegy!!! Minél több pontod van annál nagyobb ez az arány. Ezt nézd meg és esetleg a fejlesztéseknél oszd ki újra a pontjaidat és válaszd a +100%.
    A másik, hogy Zaeed lojalitás missziója elég sok ponttal jár. Ha még nem csináltad meg érdemes Samara/Morinth küldi előtt felvállalni.
  • Sir Quno Jedi
    10!=26

csak gerinced nincs hozzá, azt látom...

Én kérek elnézést, hogy a te fajtád maximum a facepalm linkelgetéshez ért.
  • penge96
    Látom megy a szokásos vita, én viszont beszereztem a Dragon Age-et is. Kiváncsi vagyok, ha fele olyan jó lesz mint a ME, az más siker!:P
  • Pares
    Tőled?

Mégis miért?
  • Hoz_Hun

Amúgy könnyű elveszni abban hogy az ember mennyit is szkennelt. Egy idő után egybefolyik. Bzzzz-bzzzz-briiiiii-[Launching Probe]-bzzzz-bzzzz. Én a [Poor] bolygokhoz hozzá sem nyúlok. A [Moderate] gyorsan forgatva bele-bele kattintok. A [Good-Rich] bolygókat szkennelem csak, de kb úgy hogy 2-4 perc az amit maximum rászánok (kb 10-15 probe), általában poor vagy moderate szinten ott is hagyom.
    Megvan az Official Guid ahol minden bolygó (úgy értem az összes játékban fellelhető), benne van leírásal ásvány ellátotsággal mindennel együtt. Ásványokra számadatot még ott sem közölnek. Azt gyanítom, hogy ez be van lőve értékhatárok közé. Csak ez kb 10 vagy 15 oldal (vagy több) tömény adat egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy átbogarásszam hova is menjek szkennelni.
  • Sir Quno Jedi

Fogadjunk, hogy nem fog elnézést kérni tőlem!
  • SötétBarom
  • Sound
    feldobom újra a kérdést, hátha valaki tud most már rá reagálni érdemben:

Morinth-ról meg Dominate-ről kérdeznék. Gond az, hogy nem volt elég paragon pontom, így aztán nem lett meg az ability, amit papiron én elég jónak tartok, és hasznos lehet a második végigjátszás során. Kérdésem az, hgoy milyen tippetek van, hogyan tudom mégis csak valahogy megszerezni, a második végigjátszásra? Két dolog jutott eszembe:

1. Ha esetleg létezne paragon/renegade cheat, visszatölteném Samara loyality questjét, feltolnám a paragon reput, megszerezném morinth-ot, és végignyomnám úgy a játékot.

2. Vagy, ennek jobban örülnék, valami olyan savegame trainert szerezni, amivel utólag aktiválni tudnám az ability-t.

A gond csak az, hogy eddig egyik verzióra se találtam megfelelő progit.
  • Pares
    Na, nagyon gyorsan végignéztem a galaxist, mert nem hagyott nyugodni a dolog. Szóval:

Az Omega ködben a Batalla rendszer kivételével az összes rendszer összes bolygóját leszkenneltem abszolút 100%-ra, átlagban 45 szonda/bolygó (tudom, kicsit beteges XD). Ez így összesen 15 bolygó, ha jól számolom.

Továbbá még, e 15-ön kívül, ha jól számoltam, 11 bolygót szkenneltem le szerte a galaxisban, de ezek csak amolyan gyors szkennelések voltak, 5 percnél nem tartottak tovább, és 6-7 szonda/bolygó átlaggal szkenneltem őket, csak a legnagyobb lelőhelyeket + az eezo lelőhelyeket.

Szóval az igazat megvallva 15+11 bolygó, plussz a küldetésekből az _összes_ megszerezhető ásvány.

Ennyi. Elismerem, kicsit tévedtem, de az a +10 bolygó összesen nem tett ki annyi időt, mint az első 15-ből egy darab :D.

Tehát így (nem pontosan) kb. 250-270 ezer egységnyi iridium, palladium és platina jött össze.

• Pares
    A vicces az, hogy a wikit megnézve 10-15 bolygóból tényleg nem lehet 200 ezret még meközelíteni se.

Akkor nekem hogyan sikerült? Bár a bolygókhoz igaz hogy csak "Aproximate Value-t" írtak, szóval azok is csak nagyjából mutatják, valszeg csak a legnagyobb nyerőhelyeket.

Nekem mégis sikerült valahogy összekaparnom majd 300 ezret... És mondom, összesen max. 3 vagy 4 naprendszernyi bolygót szkenneltem le, de az is igaz, hogy totál fullra. 45 szonda/bolygó átlaggal...

• Pares
    Még a játék legelején fogtam neki a szkennelgetésnek, szóval most kapásból nem emlékszem a bolygók nevére.
    Annyit elárulhatok, hogy én nagyon alaposan leszkenneltem azokat a bolygókat. Ezt értsd úgy, hogy majdnem minden bolygóra akár 45 szondát is küldtem. Egyetlen egy kis ásványnyerőhelyet sem hagytam szabadon. Szóval elég sokat kerültem, de mondom, kb. 10 és 15 között lehetett a bolygók száma, plussz az N7-es küldetések, és úgy összesen lehetett 250-270 ezer a iridiumból, platinából, palládiumból. Jelenleg kb. 100 ezer van mind a háromból, mert már egy csomó fejlesztést kifejlesztettem.
    Szóval gyakorlatilag azóta csak Eezo miatt szkenneltem le a bolygókat (ez esetben igaz hogy ismét minden ásványt, de már csak nagyjából a legnagyobb lelőhelyeket, szóval 1 bolygóra kb. 10 szondát küldtem, és eddig kb. 3 ilyen bolygót szkenneltem le eezoért, nemtudom, hogy ez beleszámítódik-e).
    És nem importáltam karaktert, szóval nem kaptam bónuszt se.

Ha lesz egy kis időm, körbenézem a galaxist, hogy melyik bolygókat vagy naprendszereket szkenneltem le.
  • KP27
    ha izzadni akarsz, vidd a claymore-t. lövésenként újra kell tölteni, ha véletlen mellélősz akkor futás van igencsak :D

amúgy nálam improved get shieldboost(ami +10% sebzést ad), Miranda mint csapattárs(+15% sebzést ad), n7 armoron minden fegyversebzésre állítva, kivéve a visort (az fejlövésre ad +10%) elég ütős kombót adott. a geth shieldboost +75% pajzsot ad, amit a charge mindig feltölt(persze ez addig aktív amíg van még shielded), és champoinra fejlesztettem magam, nem destroyerre, a kicsit több hp és a kicsit rövidebb lehűlési idő miatt.
  • KP27
    ha ezzel nehézséged van akkor ajánlom pc-d eladását, és egy konzol vételét.
  • KP27
    beszúrtam volna url-t én is, de mivel kevesebb mint 1 hónapja vagyok tag "biztonsági okokból új felhasználók nem szúrhatnak be url-t az üzenetbe" blabla üzenet fogad.
  • gfreak
    a hozzászólás beviteli mezője alatti harmadik gombot ajánlom figyelmedbe...url beszúrása ;)
  • Tomihawk
    És úgy tudod, hogy csak rá kelljen kattintani, ahogy MerlinW csinálta itt:
    http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1218464576&no=6468
  • gfreak
    jaja...vérpist kaszt, fulltáp...ezért jön be még mindig a Vanguard..ott meg kell küzdenem folyamatosan...mondjuk az Eviscerator jó társ ebben :DDD

aztán...fene tudja...egy idő után mindegyik karakterből durva hentest lehet faragni...lehet hogy nekimegyek egy sima engineer-el (bár Dead Space óta tudjuk, hogy a mérnökök a legdurvábbak :DDDD)