Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mármint mi nem logikus?

Mivel Sir Quno Jedi esetében akárhányszor próbálta mindig halálhoz vezetett, simán lehet nálam programhiba Tali életben maradása ilyen felállással. Másutt is voltak érdekességek a játékban, szóval ez még nem bizonyító erejû.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Speciel nekem Jack arcáról (amit egyébként a játék elején közvetlenül a mentõkabinba bejutás elõtt, robbanás miatt eltaknyoló és elhalálozó nõ is visel) a borotvált fejû Natalie Portman ugrott be a Vendetta címû filmbõl.

Hát akkor úgy tûnik mégsem logikus a dolog.

sziasztok!
végigvittem megcsináltam mindent és a mentésem elraktam a mass effect 3-ra remélem jó lesz!
Sziasztok!
Meg kell kövesselek, úgy látszik én tévedtem és számít a vezér is bár nem tudom milyen szinten szól bele a dolgokba. Sõt hogy ne legyen egyszerû, találtam még pluszban egy kis furcsaságot is.

Az imént gyorsan betöltöttem az állást és megcsináltam a kérdéses rövidke szakaszt úgy, hogy Legion csõbe, Samara vezetõnek, velem meg jött Garrus és Miranda (ha már móka akkor legyünk táposak). Elpatkolt Legion (ez komolyan meglepett).

Ezen felháborodbva akkor már megnéztem Tali-val a dolgot(minden más maradt ahogy volt) és õ meg életben maradt, úgyhogy most komolyan meg vagyok zavarodva. Vagy a Tali-s eset volt anomália vagy valami más furmány lesz itt.

Nem kell ahoz fajgyûlölõnek lenni, hogy belássuk a tényeket. Az Asarik az elsõ részben kontroll alatt tartották/tartják a Galaxist, ez egyértelmû volt. Mind biológiai, mind politikai hatalmuk meg volt/van rá. Mégha a Councilt nem is mentetted meg, akkor is csak a politikai fölényükön esik kis csorba.

Egyébként meg Terra Firma, ha valami... <#alien2>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

BEAST
De ha ezt tudom, akkor nem szabaditom ki... 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Látod, már a programozók is tudták, hogy börtönben a helye.<#ravasz1>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

BEAST
Igen, mondja is ha beszelgetsz vele. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Na SuZe-t vajon kirõl mintázták?

<#hehe>

ÁÁÁÁÁÁ, hol az Airlock!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Az a csóka egy fanatikus Terra Novás fajgyûlölõ állat. Ha igaza lenne az Asarik már rég leigázták volna a galaxist.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

õõõ... Samara többi lánya is Ardat-Yakshi?
Sir Quno Jedi
Én is többször nekiestem, de aztán meguntam.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Összvissz 3 démon volt Morinth-et is beleértve aktuálisan (Samara 3 lánya), ergó kicsi az esélye, hogy idegsokkot kapjál... 😄DD

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Érdekes, na mindjárt elõkapom a mentésemet azt nekiugrok egy ilyen variánsnak is. Szerintem nem fog elpatkolni, de az egész 5 perc alatt úgyis kiderül.

Biztos igazad van, ezeket én is csak olvastam, szóval nem kombináltam végig.

én úgytudom márpedig, hogy a másik csapat vezetõje is fotnos a "csövesnek" 😛
Hát nemtudom... Ha valahol akár csak egy Asari is megtelepszik, ott pár száz év múlva egészen biztosan jóval több lesz, hála a mindíg Asari utódoknak. Így aztán könnyen elképzelhetõ, hogy az Asarik a legnépesebbek az egész galaxisban, és ha a Reaper veszély után valaki nem állítja meg õket, akkor könnyen lehet, hogy pár ezer éven belül (ami náluk még mindíg csak egy generáció, míg más fajoknál minimum 10) az egész galaxist Asarik fogják lakni!
Békésen, de kiírtanak minket! Wháááá!
<#wow2><#wow1>

Apropó szex: Inkább egy Miranda-féle klasszikus test-test, mint egy Morinth-féle idegsokk...

Sir Quno Jedi
Pedig mi ketten és félteracsilliárd gyermekünk uralhatná a galaxist-e!!! Shepard-RachniQueen pova + Normandy 2 = Reaper-ek összexarják magukat, ha megérkeznek -> Organix WON!

Az úgy nem teljesen igaz, noha a legkézenfekvõbb választások tényleg õk ketten.
Noha Mordin lazán megcsinálta nekem a feladatot, ahogy Jacob is. Thane-t speciel még erre nem neveztem ki csak hordozónak és ott prímán szerepelt.

A neten meg azért írták ezt, mert az elsõ próbálkozók õket választották mivel (amúgy teljesen érthetõen) a legjobbak a feladatra. Tali egy tech zseni, gyors és tapasztalt, Legion meg egy strapabíró robot, egy kvázi AI.

De ha van esetleg mentésed a kérdéses feladatról és mindenki lojális, kipróbálhatod magad is bármelyiküket. Sikerülni fog nekik elhalálozás nélkül mindaddig, míg kellõen gyorsan kapkodja Shepard a csülkeit hogy idõben nyitogassa a lezárt szakaszokat.

Ahogy írtam; csapatkapitánynak Garrus, Miranda, Jacob. Mindenki másnál a "csöves" meghal, függetlenül a személyétõl.

Rachni Queen mint szexpartner. Nagy húzás lenne az biztos.<#hehe>

Sir Quno Jedi
Nekem Legion is kurva hûséges volt és Tali is, de tök 8 kit küldtem be és mennyire siettem, a végén az ajtózárásnál fejbelövik bármelyiket. Én a másik cspatot Samara-ra bíztam (benne bízom Garrus-on kívül), Garrus-t meg vittem magammal. AZt mondják ez a baj, mert Garrus-ra kellett vón bízni a fireteam-et.

Sir Quno Jedi
Na aztán engem hidegen hagy. Ha szexelni jó velük és az utódaink fejlett Asari-k lesznek, csúcstechnóval és kihalunk emígyen békésen, nemleszarom!?!? Gyõzzön a jobb. A kroganok, vagy a rachni-k amúgy is veszélyesebbek és velük szexelni sem biztos, hogy jó...

Neten ezt írják: "Pick: Tali or Legion. Do not pick: Thane, Jacob, Mordin or Garrus as they will die."
Nem tudom igaz e.

A csõben halál az kétféleképpen következhet be. Vagy megsül benn a szerencsétlen vagy ha nem volt lojális akkor miután elvégezte a feladatát lelövõdik az átvezetõ animációban. Ha lojális volt és nem sütötted meg akkor életben lesz és a videóban sem halálozik el. Nincs több variáns és tök mindegy ki megy be a feladatot elvégezni.

A búrás dologban ha egyvalaki is nem lojális akkor a csapatod valamelyik tagja fogja bánni. Nem feltétlenül az aki nem hûséges, hanem bárki a jelenlévõk közül. Ha többen problémásak akkor többet is elveszíthetsz, akárcsak akkor ha a hordozó egyén kegyeit nem siekrült elnyerned.

Zaeed nem vezetõ tessék már megérteni. igen, egy vérszomjas gyilkos, neves zsoldos, tehetséges gyilkos de ennyi. Nem vezetõ!
A halálozást erõsen elõsegíti ha valaki nem hûséges a team leader vezette brigádból (akinek személyét te választod ki), lényegtelen hogy õ lett kiválasztva vezetõnek vagy sem. Akkor ott lesz halál akár szeretnéd akár nem.
Ha mindenki hûséges, minden fejlesztésük megvan akkor az utolsó esetben ha nem vezetõt választasz akkor is csak összesen 5%-os esély lesz arra hogy valaki elpatkol (legalábbis nekem 20 próbálkozásból egy alkalommal sikerült teljesen hûséges csoport esetén halált generálni ilyen helyzetben).

Hoz_Hun:
A csõben lényegtelen ki megy a lehetõségek közül. Egy a fontos hogy õ maga hûséges legyen és ne hagyd megsülni odabennt. A videóban ami ezt követi nem lesz belõle darálthús/kitömnivaló akciófigura/hulla. Ha nem hûséges meghal és ez ellen nem lehet tenni.

Ez most teljesen komoly:

Az Asarikat ki kell írtani!

Ez a fórumozó véleményem szerint nagyon jól és komolyan kifejti, hogy az Asarik úgy viselkednek, mint a vírusok. Röviden kifejtem:

-Az Asarik szinte bármilyen fajjal képesek "közösülni", ráadásul az utódok mindig Asarik lesznek.
-Szaporodási szokásaik miatt úgy terjednek el a többi faj közt, mint a fertõzõ vírusok.
-"Szeretnek" sokasodni, mindenhol ott vannak, a bárokban is Asarik táncolnak, a Consort is Asari volt.
-Az Asarik több száz, ezer évekig élnek.
-Az Asarik voltak az elsõk, akik megtalálták a Citadellát, és hamar az egész galaxisban szétterjedtek. Az elsõ részben egyértelmûen õk képviselték a galaxis legerõsebb faját. A legnagyobb hajójuk is nekik van/volt (Destiny Ascension), az elsõ rész Counciljában is lehetett érezni, hogy az Asari konzulnak is mintha nagyobb szava lenne, mint a másik kettõnek, õ áll középpen, õ beszél elõször és utoljára, stb.
-Bárki genetikai kódja, aki az Asarikkal társul, megszakad, mert mint feljebb írtam, az utód mindíg Asari.

A többit olvassátok el!

"This is why they are a plague they must be stopped at every opportunity. The Destiny Ascension is full of Asari it has to go, ditto for the Asari on Vermire, that Asari on Feros? She says that she wants to stay with the colony which as the wiki points out "The Matron stage of life begins around the age of 350, though it can be triggered earlier if the individual melds frequently. This period is marked by a desire to settle in one area and raise children." leaving her alive will doom the colony to be another Asari nest.

"Given their political influence, an embargo by the asari would prove disastrous to the Alliance." If you don't destroy the council humanity will become another Asari pawn, too weak to fight back. This is why for the good of all species you must kill Asari where ever you find them."

Muhahhahahha! Milyen igaz! Nálam is szép tüzijáték lett a Destiny-bõl, hát még az idióta Councilból! Kár, hogy nem lehetett olyan szituációt létrehozni a kettes részre, mint a Star Warsban a Birodalom felemelkedésénél!
<#gonosz2><#vigyor1><#eplus2>

BEAST
"...és mind-mind kiváló szexpartner is."

Nincs tobb kerdesem. <#idiota>

Sir Quno Jedi
Namost egy szintúgy harcos és vérszomjas katonának/kommandósnak, aki történetesen Asari, annak egy ilyen genetikailag kegyetlen (de intelligens) ragadozó faj egyenesen fõnyeremény!!! A krogan életöszötn és szívósságot ötvözve az Asari elmével, találékonysággal és biotikus hatalommal kaphatunk egy durvántápos csirkét! Csapatomba ilyeneket vennék fel. Egy pureblood Asari-t, meg egy Krogan-ost, meg egy Salarian-ost stb.-stb., így lenne mindenféle habitusú és képességû és mind-mind kiváló szexpartner is.

Akkor tisztázzuk:
A csõbeküldött társad akkor hal meg az ajtóban, ha rossz vezetõt választottál a másik csapatnak.

Darazsas résznél MINDENKINEK lojálisnak kell lennie aki veled megy, ha így is megmurdelnek, akkor sztem az is fontos, hogy milyen gyorsan mész végig.

Zaed meg egy magányos farkas... csapatvezetõnek nem jó! Miranda jó oda, mert õ egyértelmûen seregek élére van "tervezve" 😛 Illetve Garrus is, ha csak belegondolsz, doszt ugyanaz a szitu mint omegában.
viszont minden választás logikus.. természetesen nem lehet MINDEN logikus variáció jó, mert akkor senki nem halna meg soha. Megszoksz, vagy megszöksz...
Sir Quno Jedi
Meg amilyen kegyetlenül uncsi, és taszító lett Liara (elsõ részben õ volt a kedvenc minden téren) ebben a részben, annyira jó fejek a többi asari, még az uccsó NPC-k is.

BEAST
Nem a kulsore gondoltam, bar most, hogy mondod az sem utolso dolog. 😄 A legtobb krogan verszomjas es fanatikusan harckereso (bar vannak erzekeny lelku koltok is, de a kivetel csak erositi a szabalyt 😄) nem eppen parnak valo lenyek. 😄

Sir Quno Jedi
Jah mert most takarította ki a bárt! 😄 Képzelem hogy szokta intézni a szexet, ha ezért aggódik...

Tudom. Szép piros karika lesz alattuk (vagy paca nevezze aki ahogy akarja), meg az info ablakukba is beíródik hogy õk mostmán nagyon hûségesek.

Viszont van akit lojálissá teszel, de aztán késõbb valami okból el is bukhatod a dolgot és onnantól már nem lesz alatta a jelzõ sõt az infóban sem lesz benne hogy lojális. Ilyenkor még nyugodtan öltöztetgetheted.

Meg lesz olyan is akinek a feladatát elvégzed ugyan de nem lesz lojális mert nem a megfelelõ döntést hoztad a feladata során.

Sir Quno Jedi
Meg miért is néznék a fizikális külsõt??!? Nekik az elméd és a DNS-ed, illetve a tehetséged, életképességed (ez is DNS-bõl fakad nagyrészt) kell. Ebbõl tudnak még erõsebb, még fejlettebb, még sokszínûbb utódokat nemzeni. A tisztavérû Asarik már ritkák és vannak genetikai betegségeik is (meg kitudjamég milyen problémáik). Õk a genetikai elkorcsosulást szépen átlépték ezzel.

A Krogan háborúk elõtt egy Krogan generális igen vonzó lehetett egy fiatal Asari fõtiszt számára és mivel együtt harcoltak a Rachni ellen, volt aklamuk megismerni egymást a csatatéren (is). Ésszerû, hogy egy ennyire (élet)erõs párt választott. Az más kérdés, hogy egyik sem volt szülõnek való típus (a nagyok átka)és így kissé hanyagolták a "lányukat".

Pedig igaza van!! Ha szétnézel a neten ott vannak a kombinációk.
Szerintem egyedül a gethet találtad el. De lehetett az a legszuperebb választás is, ha a második csapatot nem jól raktad össze. Oda Garrus/Miranda/Jacob kell. BÁRKI mást választasz a csõben lévõ MINDENKÉPPEN meghal. Bonuszként itt még a kapcsolóhoz is idõben oda kell érned.
Innentõl nem is folytatom, de fogadd meg a tanácsát.

BEAST
Folytathatod a felfedezest. 😊

Igen. Foyltathatod a mászkálást és ami mellékes feladatot még nem végeztél el azt nyugodtan megcsinálhatod a sztori lezárása után is.

Jó a dumája az biztos (azon szakadtam mikor utalt rá, hogy a balfék elsõ részben ránk akaszkodott és itt visszatérõ "rajongónkat" kinyírja ha nem tûnik el még akkor is ha az rosszat tesz az üzletnek mikor a vendégek elõtt kell valakit agyonvágnia).
Vagy mikor megkérdi hogy mi kell, de hozzáfûzi gyorsan hogy szex az nem lesz, csak pia vagy info. <#nyes>

InfectedMann
Egy kérdésem lenne azokhoz akik már végigvitték:
A fõ történeti szál befejezése után lesz lehetõség még felfedezni a galaxist vagy ha ilyen idíttatásaim vannak inkább az elõtt foglalkozzak ilyesmivel mielõtt lezárom a történetet?

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

BEAST
Veluk talalkozhatsz kesobb az Urdnot campben is, ott is beszelgetnek egy jot. 😄

A az egyes mellékküldetések teljesítése után kijelzi a csapatkiválasztó menüben, ki lett lojális és ki nem.

Hahaha, emlékszem. Én is összehoztam õket.

Az a helyzet, hogy ezeket amiket mondtál, mind meg tudom cáfolni.

Ahogy korábban is írtam, a geth nem a csõben halt meg, hanem az ajtóbezárós jelenetnél(shepardal ketten próbálták bezárni az ajtót kézzel). Lojális volt, és nem is hagytam a csõben megfõni, szóval a logikád máris megdõlt.

A darazsas résznél Garrus halt meg, õ szintén lojális volt, mégis elragadták a dögök, szóval ez a rész sem áll meg.

Zaeednek pedig "a galaxis legbrutálabb zsoldosa"-ként, lojálisan el kellett volna vezetnie egy csapatot meghalás nélkül.

Szóval magyarázhatjuk ahogy akarjuk, ezen is látszik, hogy a választás nem a logikán alapul. Egyszerûen a készítõk hasraütésszerûen elgondolták melyik posztra melyik embert kell választani, és ha ettõl eltérsz, meghalhat valaki, függetlenül attól hogy lojális e vagy sem.

Persze a zavarodottságba közrejátszik, hogy majdnem az összes karakter (talit és a négert kivéve) legyõzhetetlen félistenként van beharangozva, és a játék közbeni képességeik meg se közelítik az átvezetõ jelenetekben látottakat. Szóval ebben a játékban bevehetnéd te csapattársnak a robotizálódott Sarent is (ha még élne), akkor is három képsséget tudna csak használni a valódi harc közben.

Nekem tényleg marhára tetszett ez a játék, mert az utóbbi évek legjobbja, de ez a végsõ személykiválasztós rész egyértelmûen egy tervezési hiba.

Sir Quno Jedi
Jah, az 1000 éves bárosra gondolsz, aki befolyásos matriarcha volt, aztán elment pultosnak?!?!? 😄 Az kurva jó fej és jól el lehet vele beszélgetni.

Sir Quno Jedi
És mikor az egyik Asarinak udvarol egy költõi lelkû Krogan, az meg nem mer hozzámenni, mert bár kurvára szerti, de még fiatal és mivel a Korgan-ok is sokáig élnek, nem meri elkötelezni magát ilyen "korán", meg azt hiszi csak csecsemõgyártó inkubátornak kell a Krogan számára, akinek a genophage miatt kicsi az esélye (közel zéró), hogy utódai legyenek Krogan nõtõl?! Azon a Korgan-on bexartam, tök jó fej. Persze összehoztam õket újra...

Ki mellé álltál mikor veszekedett Miranda-val (ez ugyanis elerülhetetlen ha mindkettejük nyûgjének utánajársz)?
Ha nem mellé, akkor el is veszíted a lojalitását (visszaszerezhetõ de maximális Paragon vagy Renegade bar kell hozzá és beszélni kell vele).

Azt nem tudom el lehet egyáltalán rontani az õ lojalitásos küldetését, de vannak karakterek akikét be lehet bukni (Tali, Zaeed ha nem vagy elég meggyõzõ és tele paragon ponttal, Samara esetében meg ha nem figyelt oda az ember arra amit tanácsolt) és olyankor a maximum amit nyerünk, hogy más színû ruhába bújtathatjuk. Lojális az nem lesz.

BEAST
Naja, amikor eppen nem eroszakoljak meg az elmedet, akkor tenyleg idealis par. 😄 Mondjuk ME2 soran talalkozunk 2 Asarival is, az egyik epp egy Krogant valaszt parjanak, a masik pedig egy hasonlo kapcsolat eredmenye... felelmetes, az Asarik tenyleg nem valogatnak. 😄

Sir Quno Jedi
Nekem Samara belopta magát a szívembe, mer ideális társ a nõi invizítor Shepardom mellé. Szemrebbenés nélkül öl, megbánás és morális problémák nékül, hûséges, szuperül néz ki és idõvel talán rá lehet venni a tudjátokmire is (maj 3. részben)... 😄DD Liara túl fiatalka volt még és bohó, de talán Samara majd megtanítja, hamár az édesanyját ki kellett nyírjuk és így nem volt anya/szexszimbólum példa elõtte. Samara a lányát, mi Liara anyját nyírtuk ki, így összehozhatjuk õket és szép nagy családként élhetünk tovább!!! Sok friss Asari Shepardot hozva az univerzum nyakára a jövõben... Ámen!

Nem a Citadellán van, hanem abban a nagyvárosban (... Illium) ahol Liara tevékenykedik.
Pár asztallal odébb egy Turian udvarol egy Quarian csajnak. A csaj épp azt meséli, hogy nemrég egy emberrel randizott. A turian meg folyton fikázza az emebreket és azt bizonygatja, õ jobb parti. Nagyon ott van az a beszélgetés is! Quarian csaj meg nagyon rá van izgulva a szexuális témára... ha arra járok hallgassátok ki õket. "Worth it!"