19778
  • PeeTeR
    jol van mar tok feleslegesen kontrazol neki, szegeny sotet mint egy kibaszott sikator :D
  • readswift
    Ha már itt tartunk, Legion loyalty küldije is szar.
  • readswift
    Ezt max azzal lehet kibackelni hogy suicide küldire indulunk meg amúgyis halálán van stb, nem azzal hogy mekkora szíve van : DD.

Gátlástalanul kihasználták a storyt hogy filler , B kategóriás loyalty küldiket gyártsanak ( ja és jól jön hogy nem kell új contentet gyártani , whehehe) és ha nem kéne a szint vagy a loyalty akkor 4 djére ki csinálná meg ? Senki!
  • penge96
    Mond már meg Thané miért szánalmas! Mert gondol a fiára és nem akarja hogy olyan sorsra jusson mint az apja? Ha egy karakternek van szíve akkor az már szánalmas? Vagy mert nem agyatlan hentelésből áll a küldije? Amúgy meg a ME-t a MGS4-hez vagy egy GOW-hoz hasonlítani KÉSZ VICC!
  • penge96
    Mirandában az a jó hogy Yvonne, Yvonne-ban az a jó hogy Yvonne(L)
  • readswift
    Szerintem távolkeletiek hamarabb egyetértenének velem mint ti akik Hollywoodal példálóztok (kitérdekel?) . A Metal Gear4 is agyonüti hollywoodot (kitérdekel? *2 ). Loyalty küldik miatt mindenkit muszáj megismerned, éshát ez nem minden esetben vált a játék javára ( Thane-é szánalmas) . Olyan mintha a loyaltyket az;rt pakolt'k volna bele hogy addig is el lehessen hessegetni a sztorivezetest.

Mordin, kőkeményen jellegtelen az első 2 perc után felakad a tű a lemezen, az Unreal engine 3 pedig messze alkalmasabb nehézléptékű páncélbabújt karakterek képernyőrevitelére mintsem nőkére... Talán jobban jártunk volna ha az előbbit erőltetik , akkro sem lett volna egy gears of war , de egy ilyen színkavalkád sem.
  • Pares
    Az a jó Mirandában, hogy neki van valós életben is megfelelője. Igaz csak testileg, és szőke hajjal, de van!
  • penge96
    ...? Én szerelmes vagyok Yvonne-ba szal...:)
  • Pares
    Miranda nekem is a kedvencem, és nem csak a külső miatt. Szegénykém annyira tökéletes lett, hogy alig tud hibázni, ezzel tisztában is van, és sajnos nem is szerénykedik vele. De azért bejövős. Főleg ha megnézek pár képet arról, akiről mintázták...

• Pares
    Ha Mordin jellegtelen, akkor el sem tudom képzelni, hogy esetleg más játékok/filmek/könyvek karaktereit milyen jelzőkkel illeti.

Bocs readswift, de nálam az ilyen kijelentések egy kicsit kiverik a biztosítékot.
  • penge96
    Ha sejtitek hogy itt vagyok, akkor Mirandát TILOS rossz szóval illetnie BÁRKINEK! xD
  • Pares
    Azonos dimenzió? Azonos játék? A vélemény az nem... Az "Engine áldozata" lett? Ezt az új kifejezést felírom a szótáramba, tetszik...

---

Mordin jellegtelen??? Ááá, ezt ugye nem gondolod komolyan... Mit értesz te jellegtelen alatt?
    Jack, Samara és különös képpen Miranda külsejével nem értem mi a bajod.
    Thane, epizódszerep... Ezt hogy érted?
    Legiontól többet vártál? Írd már le, hogy mit! Nagyon kiváncsi vagyok rá!

"túlságosan átüt a karaktereken hogy az alkotóik milyenre szándékoztak formálni őket , nem sok teret hagynak magának a karakternek, kvázi tollba mondás megy, kiszámítható."

Ne kínlódjál már annyit. A karaktereket meg kellet írni, szóval úgy viselkednek, ahogy meg lettek írva. Ergó perszehogy tollbamondás megy, hiszen azt mondják, amit az írók megírtak nekik, és azt a szerepet, viselkedést folytatják, amit szántak nekik. A karakter maga, mint pixelek/0 és 1 kombinációja perszehogy magától nem fog újat kitalálni, legalábbis amíg nem fejlődik AI-é. Vagy hogy értetted ezt?

"Szóval szerintem jobb is hogy akik megalkották a fajokat / karaktereket eltávolodnak a szériától, hagyni kellene a karaktereket kibontakozni."

Erre ugyan az vonatkozik, mint a fentire. Légyszives, fejtsd ki bővebben azt az ún. "kibontakozást", mert nélküle ez számomra egy jellegtelen, karakter nélküli "rant"-nak számít. Bocs, és no offense.

És most az én véleményem: a karakterek messze a legjobban kidolgozottak, a személyiségük esetleg külsejük egyik videójátékban tapasztalthoz sem hasonlíthatóak. Az első részhez képest én jobban tudtam azonosulni a karakterekkel, úgy éreztem, hogy jobban ki voltak dolgozva. Persze ha a modern közlésformát nézzük, vagyis ezt a mozisat, nem pedig az ol' school-t (felülnézetes CRPG-k), mert nem összehasonlítható a kettő. Szvsz a Mass Effect univerzuma, története és karakterei simán kétvállra fektetik akár melyik Hollywoodi Sci-Fi produkciót, kivéve talán az olyan klasszikusokat, mint a Blade Runner, amiből maga a játék is merített ihletet.
  • Hoz_Hun
    Mordin jellegtelen?!?
  • KP27
    szar a sakk, mert nem tudok sakkozni. szerinted ennek van értelme ilyen formában?
  • penge96
    BASSZUS JACOB XDDDDDDDDDDD
  • readswift
    Szegény Jacob annyira jellegtelen h mindenki kifelejti :DD.

Hát nemtom a sztorival mi lesz így , valószínűleg már rég túlvannak a 3. rész történéseinek taglalásán, szerintem a többin is .
    Zaeed cool.
    Garrus cool.
    Grunt 1 "nagy gyerek" , semi-cool.
    Legiöntól messze többet vártam, túl Q / emberközeli lett.
    Jack rajzolva messze jobban nézhetett ki. Shotgun nem illik hozzá, mivel vanguard skillje nincsen hozzá.
    Miranda külseje az engine áldozata, + olyan mintha folyton magával beszélgetne, érdekesen affektál .
    Mordin jellegtelen.
    Tali (és a többi Q) idegesítően affektálnak.
    Jacob lett Ashley fickó kiadása a legjellegtelenebb char.
    Thaneből 1 epizódszerep elég lett volna.
    Samara-t érdekesnek tartom, sajna az engine áldozata akárcsak M .

túlságosan átüt a karaktereken hogy az alkotóik milyenre szándékoztak formálni őket , nem sok teret hagynak magának a karakternek, kvázi tollba mondás megy, kiszámítható.

Szóval szerintem jobb is hogy akik megalkották a fajokat / karaktereket eltávolodnak a szériától, hagyni kellene a karaktereket kibontakozni.
  • PeeTeR
    ja mert mi a faszt kell itt beszologatni hogy ki mivel hogy tud jatszani?
  • penge96
    Jaaj nee ebből megint vita lesz :)
  • KP27
    nagyon jó a vanguard. Az hogy nem tudsz vele játszani, az más kérdés.
  • penge96
    Igen, bár én nem a külső alapkán állítottam sorrendbe őket:)
  • Hoz_Hun
    Nagy Star Wars-os, de azért (hála égnek... meg neki) nyomja a Mass Effectet is ezerrel.
  • Hoz_Hun
    Július vége. Épp ma olvasgattam Karpyshyn honlapját. Ott írja, hogy most fejezte be a könyvet és tette le a kiadó asztalára. A határidő úgy szorította, hogy szinte befonta a haját idegességében. Ráadásul mivel nem csinált rendszeresen másolatot az írásáról három fejezetett veszíttet el, amikor lepadlózott a gépe. Végül a felesége laptopján fejezte be a könyvet.

Van mire büszkének lennie. A könyveiben is nagyon tetszik, hogy logikusan építi fel és sok részletre is gondol, kitér.
    Drew Karpyshyn
  • Pares
    Jah, hát ha csak külsőre nézzük az embereket, akkor nálam Miranda az első, őt követi Samara, majd Tali és Jack. A férfiakat nyilvánvalóan nem számolom, bár Legionnak (és úgy általánosan a Getheknek) tetszik a dizájnja, és őt külömben se sorolnám egyik nemhez se, aztán ott van Thane, aki ismét csak érdekesen néz ki, drellből úgy se látunk sokat (képregényekkel együtt összesen 3-at), Garrus nem valami extra, mert átlagosan kinéző turian, azokból meg elég sokat látunk, végül pedig az emberek.
  • Pares
    Na igen, de még besegédkezik a Mass Effect világának csiszolásához is, mint novella író és mint segéd a történet formázásában. Szóval ott van Ő mindenhol.
  • penge96
    Nah akkor én is :D:

1. Miranda
    2. Thane
    3. Garrus
    4. Tali
    5. Jack
    6. Zaeed/Grunt
    7. Légió/Mordin/Samara (Mondjuk Samara sem panaszkodhat külsőleg khm xD)
  • readswift
    Karpyshyn már a star wórsz mmo-n dolgozik , akivel karöltve alkották az univerzumot meg átment a bethesdahoz elder scrolls mmo-t csinálni.

• Pares
    Jack meg Legion mióta férfi?
  • Doom 4
    Nekem a kedvencek:
    Nők---------------------------------------------Férfiak
    1.Tali/Miranda-------------------------------1.Légió/Grunt
    2.Samara-------------------------------------2.Thane/Garrus
    3.Mornith--------------------------------------3.Zaeed
    --------------------------------------------------4.Mordin
    --------------------------------------------------5.Jack
    A Vanguard meg tényleg jó de nem a nehezebb fokozatokra, én veteránon nyomom vele (muszály volt lejjeb vennem) mert a többiben nem volt túl jó 5let bele charge-olni a tömegbe mert csúfos véget értem.
  • Facek
    Julius aaaaaaaaaa tul messze van :(
  • Pares
    Hú, ez a harmadik része a képregénynek... ez is jó volt nagyon. A végére egy igen érdekes kérdést vetettek fel, kiváncsian várom az utolsó, negyedik részét. Sok mindenre választ kapunk:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Hogy valójában kinek is dolgozik Feron, hogy végül hogyan került a Cerberus kezébe Shepard teste, hogy mi fog történni végülis Feronnal, hiszen Liara azt mondta Illiumon, hogy egy jóbarátot vett el tőle a Shadow Broker, és még pár más dolgot, amiért bosszút akar állni.

Az új regényt is nagyon várom már Karpyshyntől. Bár úgy hallottam, hogy csak valamikor májusban-júniusba adják ki.
  • Pares
    Én is elolvastam a képregény első két részét, most megyek a harmadikra. Nekem is tetszettek! Egyébként nem vagyok nagy képregény olvasó, de a ME-ből mindent meg akarok tudni.

A kedvenc karaktereim pedig (nem a képességeik, hanem a személyiségük szerint):

1. Mordin
    2. Legion
    3. Miranda
    4. Thane
    5. Samara
    6. Tali
    7. Garrus
    8. Zaeed
    9. Jack
    10. Grunt

Ez persze nem azt jelenti, hogy az első helyezettet Istenítem, az utolsót meg rühellem. Szó sincs róla, mind nagyon érdekes karakter, de valami sorrendet mégis fel kellett állítanom.
  • Pretorian
    Régi rossz Playstation-ös emlékek...ennek a játéknak még a Soul Reaver-nél is ratyibb irányitása volt.
  • wesker24
    Ime a játék amiben Legion volt a badass főgonosz ! xD

Ime a játék amiben Legion volt a főboss
  • Hoz_Hun
  • Bugesz
    Én is olvasom :) Bitang jó. :D
  • Vlala #7336
    "Call us a legion 'cause we are many". Az idézet a Bibliából van, Márk evangéliumából, az ötödik fejezetből, a gerazai megszállott történetéből.
    Elképzelhető, hogy a játékfejlesztők felhasználták már egy párszor.
  • gfreak
    akkor dobok egy Megaupload linket is, ha már megelőztél :DDD

Mass Effect Redemption 03 of 05

örülök hogy nem csak én olvasom :DDDD
  • wesker24
    Ez a My name is Legion for we are many mondat nagyon emlékeztet engem egy nagyon régi fantasy horror játékra ! Annak idején nagyon nagy játék volt ! Emlékszik valaki arra a jáétkra ? xD

Legion volt benne a főgonosz badass karakter és lelkeket kellett gyüjteni a játékban ! Valamint 5 sorozatgyilkost kellett el tenni láb alól ! És föhösünk egyik fontos kelléke egy teddy mackó volt !

Egyik kedvenc mondatom a játékból ez volt : Open the Gates Jaunty !

Na nem rémlik valakinek ? xD
  • Pretorian
    Kösz szépen. Igazából szeretném újra végignyomni az 1-et, mert gondolom a második rész történései miatt egy-két dolog teljesen új értelmezést kap az első részben. Már el is kezdtem újra, pénteken szabadnapom van, végig is szaladok a fősztorin. Furcsa egyébként a 2 után újra az 1-et nyomni, szokatlannak hat.
  • Pretorian
    Köszi.