Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horpeti
Az ejtés nem csinál emelést, majd odavágja? 😊 Nem tudom, melyik az angolul..

Shockwave lesz az ami feldobja az ellenfelet (már ha nincs rajta pajzs, barrier). De még a singularity is tudja emelni, csak ez sosem biztos, lehet hogy nem emel majd csak keringeti.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Sound
Felmerült egy kérdés bennem, ezen video láttán:

http://www.youtube.com/watch?v=16go7iUIK9o&feature=fvsr

Most a csávó mit használ az enemy-k megemelésében? Lift lenne a válasz, de ilyen nincs ME2-be, Pull nekem csak magam fele húzza az enemy-t, nem pedig kiemeli ilyen módon a fedezéke mögül. Oda akarok kilyukadni, hogy kellõképpen benne vagyok már a játékba, de ilyen gameplay-t adept-al nekem nem sikerült összehozni, és nem feltétlen önön skillben érzem a problémát. Persze ettõl függetlenül lehet ez minden gondom forrása 😄

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Fantusz, wedge 31! Köszönöm szépen, közben rájöttem mit kell csinálnom és megtaláltam.
Újabb kérdésem lenne. Elmentem megmenteni a Cerberus ügynököt. Sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak, de végül is a Cerberusnak adtam le az adatokat.
Ennek van valami következménye illetve lett volna ha máshogy döntök?

Befejeztem Zaeed küldijét csak épp nem úgy sikerült ahogy terveztem. Miután nem voltam hajlandó beáldozni a finomító munkásait a fõmocsok elmenekült amit Zaeed eléggé nehezményezett. Bár némi morcizás után jobb belátásra tért, de azért meglepõdtem. Azt hittem így buktam a küldit, de nem így is lojális lett. Erre nem is számítottam.
horpeti
Én minden küldi után végigmegyek a csapaton dumálni, mert általában akkor ad újakat. Ennyi nekem pont élvezetes.
Megjegyzem, sosem játszottam ME1-gyel és más szerepjátékkal sem, nekem az a balance nagyon bejön, megfogott. Úgyhogy egyelõre nem elmélkedem, hogy vajon jobb lenne-e bonyolultabb fejlõdésrendszer, vagy egyéb dolgok.

Mirandához pl. rögtön rohantam elsõnek dumálni, hogy haladjunk a "témában"... Minden új beszélgetés öröm volt. 😄 A többieket annyira nem hajtottam.
Mondjuk még csak a játék felénél vagyok, mert másik karakterrel kezdtem újra a felétõl kb., így nyilván a beszélgetések már annyira nem izgik, az elsõ menetre volt nagyon megfogós. Most már több volt a space az elején, hisz tudtam, mit mond. De majd felétõl megint új lesz.

teljesen jól megy az elsõ rész win7 64 biten, annyi, hogy amikor elõször indítod, elég sokat kell várni, mire betölt a játék, plusz a késõbbi indításoknál is várni kell egy kb. 1 percet. Ha nagyon nem megy, akkor rakd át winxp kompatibilitási módba

Fenrir
Amúgy ha már egyszer végig lett játszva a játék és utána megint újrakezdjük, de teljesen új karakterrel (nem importált ME2) akkor is megkapjuk a pénz és tapasztalat bónuszt, viszont nem lesznek meg a páncélkiegészítõk és 1-es szintrõl indulunk.

A halál csupán a kezdet...

Reszcsi, simán megy az elsõ rész is win7 64bit-en, tudom, mert az van fent nekem és vígan fut.

Asus H81-PLUS Intel H81/Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell)/Sapphire Radeon R9 480 4096MB GDDR5/ Corsair Vengeance Pro Gold 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz

wedge31
Igen ott a vége.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Ja, a bányászást én is baromira unom, kár hogy nem lehet valahogy a végén felfejleszteni az egészet. Jó, az elején még elvan vele az ember de aztán már csak monoton idõtöltés.

Volna egy kérdésem. Én is nyomom a gámát, és tetszik, megvan az azonosító, ha beépül a hajó rendszerébe gondolom neki lehet futni a fõellenségnek. Azzal a játéknak vége, lesz egy nagy csata és hali?
Csak látni szeretném mekkora a játék. Kár, hogy az 1. rész nem megy win764biten, végig akartam játszani elõtte de így nem tudtam.

Én is inkább dumálnék a csapattal bányászás helyett, dehát annyi csevegést felvenni, megrendezni sokkal több idõ, pénz, mint kidolgozni a bányászást :/

Mondjuk így is elég sokat lehet velük beszélni. Kijátszás után még egy csomót dumáltam velük.

BattleTag: zydar#2910

így van. nekem fentvan még az elsõ rész. most játszottam vele egy kicsit. a harc egy nulla a kettõhöz képest. Amiben jobb, hogy nagyobb hangsúlyt kapott a fõsztori, és a citadella elég jól meg lett csinálva.

Prince23
Hova lett már a banner megint?

Fantusz
Nem szerencsés játékokat, azon belül karaktereket összehasonlítgatni, de szerintem is a DAO karakterei lényegesen kidolgozottabbak lettek, s elsõsorban nem a kinézetükre gondolok.
Nem szerencsés az összehasonlítgatás, nem egyformák a játékosok igényei sem.
DAO-ben többször, hosszasan el kell beszélgetni a karakterekkel, mire azok annyira megbíznak a vezetõjükben, hogy elárulják a titkukat (személyes küldetés), s a beszélgetésekbõl egyre többet tudhatunk meg az adott karakterrõl, akik nem mellesleg egymással is beszélgetnek, alkalmanként marakodnak.
A ME2 leegyszerûsített utat választott, a csapat tagjait kikérdezve elárulnak valamennyit a múltjukból, de ennél sokkal többet késõbb sem fogunk megtudni róluk, s szinte azonnal meg is kérnek, hogy valami nagyon fontos dologban segítsük ki õket.
Amennyiben a kérésüknek eleget teszünk a legnagyobb utálkozásuk ellenére is azonnal lojálisak lesznek, amit csak az egymás közötti marakodásuk következménye képpen tudunk legfeljebb elveszíteni.
Beszélgetni szinte fölösleges velük 1-2 párbeszéd után minden lényeges elmondtak (személyes küldetés, hajó fejlesztés), még a románcot is le lehet tárgyalni "majd, ha alkalmas lesz az idõ rá" ígérettel.

Inkább csevegnék a csapat tagjaival az idõ alatt, amíg bolygókat kell szkennelnem, de gyanítom azért választotta ezt a megoldást a Bioware, mert sokan meg a cseverészést unják.
Problémám nincs ezzel a rendszerrel sem, csak kellett bizonyos idõ, mire rájöttem, hogy fölösleges a csapat tagjait kérdésekkel nyaggatni, úgysem mondanak semmit.

"a többség, aki játszott az elsõ résszel, megkönnyebbült, hogy nem kell többet szenvedni a régi rendszerrel"

Ott a pont!<#eljen>

Nekem kifejezetten bejött, hogy nem kell az inventory-val, meg a skillekkel vacakolni.

BattleTag: zydar#2910

Akik kisérletezõs kedvükben vannak:

Dog kisser's Ammo Mod

Egy nagyon kezdetleges mod, csak saját felelõsségre használja akárki, aki kipróbálja. Elméletileg egy hibrid rendszert hoz létre, a reload mellett az elsõ részhez hasonló "újratöltõdés" (vagyis lehûlés) kerül a játékba. Viszont a mod készítõje megjegyzi, hogy elég komolyan szétcseszi a gamebalance-ot...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Télleg, mikor jelenik meg a képregény többi része?

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

Ugye most csak viccelsz? Modok visszaszépítették olyanra, amilyen a trailerekben volt, mert az alapjátékban, hogy is mondjam... azok a szemek...persze Szvsz...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

penge96
szvsz Miranda tökéletes...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

JethroHUN
Mondjuk Morrigan (másik bioware kulcsfigura dao-ból) szebb fejet kapott.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Hát a Csillagkapu 12 évadával 😄 + az Atlantis. á sorozatnak nem lenen jó, Egy 3 órás (mint Karib tenger) trilógia az a tuti. Annyira zsír lenne 😊

BEAST
aha 😄D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Esetleg egy film tri/tetra/penta/hexalógiába? Egy remek rendezõvel, remek forgatókönyvel, jól kiválogatott színészekkel és BioWare közremûködéssel simán...

penge96
Hát azért a Stargate 1, 10 évados menetelése...😄 Példát vehet róla minden sci-fi sorozat

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

szerintem túl nagy a története, hogy beleférjen egy 90perces-kétórás mozifilmbe. egy sorozatot el tudnék képzelni, de tekintve hogy a scifi sorozatok nagyrészt befuccsolnak néhány rész után, nem hinném hogy erre valaha is sor kerül.

penge96
Ronda? Ezt komolyan mondtad?

wedge31
Ki tudja ,még senki se látta.

JethroHUN
Mert Tali szebb? 😄

cikasz
Edi "hangkölcsözöje" szvsz marha jól néz ki. Shohreh Aghdahsloo hangja pedig iszonyatosan tetszik! Már a 24-ben is tetszett 😄

http://www.akciofigura.hu

sevendoor
Miranda nemcsak ronda, de kancsal, köcsög, köpönyegforgató és hideg is. Csak a küldijére vittem magammal, máskor soha. Egyébként a játék -így utólag- tényleg elég lineáris és szájbarágós. Ha csak egy kicsit is figyelsz, nem tudod elrontani. Ettõl függetlenül remek darab.

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Egy héttel azelõtt, hogy elõször kijátszottam a második részt, a mentések miatt még gyorsan kijátszottam az elsõ részt is. Frissek az élmények. Igazán megmondom, nemtudom hogyan fogom mégegyszer kijátszani az elsõ részt. Egyszerûen ha az inventory rendszerre gondolok, már hánynom kell.

Nem, a vastagon arról van szó, hogy extrém irritáló volt az inventory és a loot rendszer, a fejlõdésrendszerben fölösleges (és logikátlan) dolgokra kellett pontokat osztogatni, a Makózás szimplán szar volt (a második rész alapjátékában nincs benne az autókázás, de DLC-nek jön), a harcrendszer unalmas volt és nem tett semmit hozzá a játékhoz. Az elsõ rész után a community minimum 70%-a egyetértett ebben, és ezek azok, amiket javítottak. Persze vannak, akiknek nem tetszenek a változások, nem lehet mindenkinek a vágyait kielégíteni, de észrevehetõen õk vannak kissebbségben, és õk a leghangosabbak (legalábbis a hivatalos fórumon ez egyértelmûen látszik. Van olyan fórumozó, aki 10x megnyitotta ugyan az a rant topikot, hogy a végén jól leoltsák a hülyeségeiért). Ez nem azt jelenti, hogy a többség agyatlan, egyszerû gyilokjátékos, azt jelenti, hogy a többség, aki játszott az elsõ résszel, megkönnyebbült, hogy nem kell többet szenvedni a régi rendszerrel.

Nem igaz. Az elsõ és második része is már egy ideje kint van. Én már mind a kettõt elolvastam.

JethroHUN
Ha a Mass Effectbõl valaha lesz egy film, az tarolna 😄 Transformerst és társait :d év filmje lenne 😊

penge96
Ez nagyon nagy videó😄
Seth marha nagy arc!

ilyesmilyen

wedge31
Vastagon van rola szó.
A kor igényeihez mérten le lettek egyszerüsitve vagy ha ugytetszik butitva a játék egyes elemei /szerintem gyak mindenbe visszalépés tapasztalható/ az elsö részhez képest ,pedig már az is egyszerü volt mint egy faék.

Nekem megvan az elsõ rész pdf-ben(tegnap jelent meg az elsõ), akinek kell elküldöm szívesen(26 mega).

http://www.youtube.com/watch?v=QznjOF9e7sY

itt láthatod az élõ mirandát is 😊

penge96
Nah mivan, senki sincs itt?

penge96
Lol, ezt még nem láttam 😮 köszi nagyon😄
Amúgy az elõbbi kommentedhez hozzászólva: Teljes mértékben igazad van, és sztem csinálj egy makrót errõl a kommentrõl, hogy mindenkinek újra- és újra eltudd magyarázni hogy itt nincs szó butításról...

Mass Effect: Redemption Issue #4 Cover Art (képregény, eddig az elsõ két része jelent csak meg)

Mi ez a divat "butított"-ozás? Mit nem lehet felfogni azon, hogy a Mass Effect nem Baldur's Gate III-nak készült, és sose állt szándékukban azt a játékstílust visszahozni a Mass Effect szériával?

Az elsõ részéhez képest egy fikarcnyit sem "butult". A változásra a "megtisztulás" szó vagy a "szemét kitakarítása" szókapcsolat a megfelelõ kifejezés. Egy csomó dolgot, például az elsõ rész totálisan elkúrt, irritáló és frusztráló loot-inventory-upgrade rendszere a második részben egy sokkal pörgõsebb, átláthatóbb és kényelmesebb rendszerre lett lecserélve. Mennyiség helyett minõségre mentek. A mennyiséget meg DLC-kkel fogják pótolni (a "hiányzó" Mako-s résszel együtt! Jön a Hammerhead DLC!). Példának okáért az összes fegyver és páncél egyedi, ellentétben az elsõ rész átszínezett felszereléseivel. A fejlõdés rendszer is letisztult, nem lebutult. Semmi sem hiányzik belõle, csak a haszontalan 1-2%-ot javító köztes pontok. Az olyan értelmetlen dolgok, mint a fegyverek pontosságának javítása érthetõ módon és közkívánatra kerültek ki. Shepardnak nem kell megtanulnia lõni. A hasznos képességekbõl még több is van (nincs kedvem részletezni, nézzetek utánna, ez tény). A harcrendszerrõl nincs mit beszélni, egyértelmû javuláson esett át. Hah, az is igaz, hogy az elsõ rész 0 értékû harcrendszeréhez képest csak javulni lehet... Stb. Sorolhatnám itt, hogy miért _nem_ butult le az elsõ részhez képest, de minek? Már számtalanszor leírtam, hogy nem igazak a vádak, de végülis ettõl függetlenül ragaszkodhattok a kifejezéshez.

A Mass Effect Sci-Fi Shooter-RPG-nek készült. Magyarul úgy lehetne lefordítani a köznyelvbe, hogy "Tudományos-fantasztikus Lövöldözõs-Szerepjáték", vagy valami hasonló. És ezt tökéletesen be is tartja mindkét játék.

Ne értsetek félre. Rühellem, amikor egy játék játék a kibaszott konzolok miatt lesz rossz/abb PC-n, csak az a bökkenõ, hogy ez még véletlenül sem a Mass Effect játékok esete. Tökéletesen van optimalizálva, az irányíthatósága kiváló, és a második rész további játékelemeinek változásai (javulásai) sem a konzolok miatt történtek, hanem azért, mert az elsõ részben el voltak kúrva, és mert az elsõ rész után a játékosok többsége ezt kívánta.

Mégegyszer hangsúlyozom. A Mass Effect nem keményvonalas RPG. Ha olyan játékmechanizmusokat kerestek benne, mint amik BG szériára voltak jellemzõek, akkor nagyon rossz helyen jártok!

penge96
Olyan kár hogy Mirandáról csak egy valamire való fan art van...ha esetleg valaki ért a photoshophoz össze dobhatna egyet nekem!<#ravasz1><#nevetes1>

penge96
Minap én is ezt kérdeztem, mert én pl. teljesen oda vagyok Mirandáért, annyira vonzó <#szeret>, nekem õ a kedvencem Garrus-szal egyetemben...

Prince23
Én se értem 😄

JethroHUN
Mért utálja mindenki Mirandát? Még a DAO ban Morrigant. Nállam mind2 a fav 😄 + Grunt, Garrus

BaLeeX
Én is ma értem a végére. Amit így megállapítottam, hogy szerintem túl könnyû. Egyrészt direkt veteránt választottam, hogy legyen bent valami kihívás, de nem nagyon volt. Persze lehet ez azért mert okosan csináltam és igyekeztem minden küldetést megcsinálni így fejlõdtek is a karakterek.

Amit a konzolosokról írtál az mondjuk úgy hülyeség ahogy van. Globálisan butulnak a játékok de ez nem a konzolok hibája, hanem a fejlesztõké. A mai játékokban már szinte el sem lehet akadni, tíz éve fordítva volt, ott végigjátszások nélkül volt nehéz végigvinni valamit, valami kettõ közötti egyensúlyt igazán találhatnának. Ugyanez van PC-n, konzolon meg bárhol, csak itthon még divat mindenért a konzolosokat szidni.
Lineárisnak nagyon lineáris, sehol nem kell túlzásba vinni a keresgélést mert az arcodba tolják a megoldást.

Azzal sem értek egyet, hogy ha vége a küldetésnek akkor mászkálj vissza 15 perc alatt a pálya elejére. Ennek semmi értelme nincsen, ne ilyennel tolják ki a játékidõt. Optimális ez így, hogy a küldetés végén rákérdez (már ha rákérdez) hogy nézelõdsz még vagy visszamész a hajóba.
Dragon Age megoldása is hasonló volt, mondjuk ott úgy oldották meg, hogy általában ilyen esetben egy sokkal rövidebb úton visszajuthattál a kezdõpontra.

Az utolsó küldetés érdekesre sikerült, jó ötlet, hogy mennyi minden befolyásolja a végkifejletet. Bár ez is elég szájbarágósra sikerült, elég ha kiválasztod azokat az embereket akik ajánlkoznak így ha itt nem követtem volna a hozzászólásokat akkor is sikerült volna halál nélkül végigvinni.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bár elsõ nekifutásra visszaküldtem a legénységet a hajóra, mivel félreértelmeztem a párbeszédet és azt hittem nekem kellene visszakísérgetnem õket. Aztán másodikra meg sikerült pont Jack-et visszaküldenem aki a Mirandás balhé miatt nem volt lojális így ott is hagyta a fogát. Elsõre elvittem a terveket a megbízónak de a végén amikor szépen összevesznek Shepard-al utána röhög a markába az nem tetszett így másodikra inkább megsemmisítettem. Pont Miranda volt velem a végén amikor visszautasítom a megbízó parancsát és utasítja, hogy állítson meg, na ott ha nem lojális vajon mi történt volna?

A Dragon Age egy újabb üde színfolt ez a játék!

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit