Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
http://www.youtube.com/watch?v=16go7iUIK9o&feature=fvsr
Most a csávó mit használ az enemy-k megemelésében? Lift lenne a válasz, de ilyen nincs ME2-be, Pull nekem csak magam fele húzza az enemy-t, nem pedig kiemeli ilyen módon a fedezéke mögül. Oda akarok kilyukadni, hogy kellõképpen benne vagyok már a játékba, de ilyen gameplay-t adept-al nekem nem sikerült összehozni, és nem feltétlen önön skillben érzem a problémát. Persze ettõl függetlenül lehet ez minden gondom forrása 😄
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
Újabb kérdésem lenne. Elmentem megmenteni a Cerberus ügynököt. Sokat gondolkodtam, hogy mit csináljak, de végül is a Cerberusnak adtam le az adatokat.
Ennek van valami következménye illetve lett volna ha máshogy döntök?
Befejeztem Zaeed küldijét csak épp nem úgy sikerült ahogy terveztem. Miután nem voltam hajlandó beáldozni a finomító munkásait a fõmocsok elmenekült amit Zaeed eléggé nehezményezett. Bár némi morcizás után jobb belátásra tért, de azért meglepõdtem. Azt hittem így buktam a küldit, de nem így is lojális lett. Erre nem is számítottam.
Megjegyzem, sosem játszottam ME1-gyel és más szerepjátékkal sem, nekem az a balance nagyon bejön, megfogott. Úgyhogy egyelõre nem elmélkedem, hogy vajon jobb lenne-e bonyolultabb fejlõdésrendszer, vagy egyéb dolgok.
Mirandához pl. rögtön rohantam elsõnek dumálni, hogy haladjunk a "témában"... Minden új beszélgetés öröm volt. 😄 A többieket annyira nem hajtottam.
Mondjuk még csak a játék felénél vagyok, mert másik karakterrel kezdtem újra a felétõl kb., így nyilván a beszélgetések már annyira nem izgik, az elsõ menetre volt nagyon megfogós. Most már több volt a space az elején, hisz tudtam, mit mond. De majd felétõl megint új lesz.
A halál csupán a kezdet...
Asus H81-PLUS Intel H81/Intel Core i5-4590 3.30GHz (Haswell)/Sapphire Radeon R9 480 4096MB GDDR5/ Corsair Vengeance Pro Gold 16GB (2x8GB) DDR3 PC3-12800C9 1600MHz
Csak látni szeretném mekkora a játék. Kár, hogy az 1. rész nem megy win764biten, végig akartam játszani elõtte de így nem tudtam.
Mondjuk így is elég sokat lehet velük beszélni. Kijátszás után még egy csomót dumáltam velük.
BattleTag: zydar#2910
Nem szerencsés az összehasonlítgatás, nem egyformák a játékosok igényei sem.
DAO-ben többször, hosszasan el kell beszélgetni a karakterekkel, mire azok annyira megbíznak a vezetõjükben, hogy elárulják a titkukat (személyes küldetés), s a beszélgetésekbõl egyre többet tudhatunk meg az adott karakterrõl, akik nem mellesleg egymással is beszélgetnek, alkalmanként marakodnak.
A ME2 leegyszerûsített utat választott, a csapat tagjait kikérdezve elárulnak valamennyit a múltjukból, de ennél sokkal többet késõbb sem fogunk megtudni róluk, s szinte azonnal meg is kérnek, hogy valami nagyon fontos dologban segítsük ki õket.
Amennyiben a kérésüknek eleget teszünk a legnagyobb utálkozásuk ellenére is azonnal lojálisak lesznek, amit csak az egymás közötti marakodásuk következménye képpen tudunk legfeljebb elveszíteni.
Beszélgetni szinte fölösleges velük 1-2 párbeszéd után minden lényeges elmondtak (személyes küldetés, hajó fejlesztés), még a románcot is le lehet tárgyalni "majd, ha alkalmas lesz az idõ rá" ígérettel.
Inkább csevegnék a csapat tagjaival az idõ alatt, amíg bolygókat kell szkennelnem, de gyanítom azért választotta ezt a megoldást a Bioware, mert sokan meg a cseverészést unják.
Problémám nincs ezzel a rendszerrel sem, csak kellett bizonyos idõ, mire rájöttem, hogy fölösleges a csapat tagjait kérdésekkel nyaggatni, úgysem mondanak semmit.
Ott a pont!<#eljen>#eljen>
Nekem kifejezetten bejött, hogy nem kell az inventory-val, meg a skillekkel vacakolni.
BattleTag: zydar#2910
Dog kisser's Ammo Mod
Egy nagyon kezdetleges mod, csak saját felelõsségre használja akárki, aki kipróbálja. Elméletileg egy hibrid rendszert hoz létre, a reload mellett az elsõ részhez hasonló "újratöltõdés" (vagyis lehûlés) kerül a játékba. Viszont a mod készítõje megjegyzi, hogy elég komolyan szétcseszi a gamebalance-ot...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"
http://www.akciofigura.hu
Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!
Seth marha nagy arc!
ilyesmilyen
A kor igényeihez mérten le lettek egyszerüsitve vagy ha ugytetszik butitva a játék egyes elemei /szerintem gyak mindenbe visszalépés tapasztalható/ az elsö részhez képest ,pedig már az is egyszerü volt mint egy faék.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
itt láthatod az élõ mirandát is 😊
Amúgy az elõbbi kommentedhez hozzászólva: Teljes mértékben igazad van, és sztem csinálj egy makrót errõl a kommentrõl, hogy mindenkinek újra- és újra eltudd magyarázni hogy itt nincs szó butításról...

Az elsõ részéhez képest egy fikarcnyit sem "butult". A változásra a "megtisztulás" szó vagy a "szemét kitakarítása" szókapcsolat a megfelelõ kifejezés. Egy csomó dolgot, például az elsõ rész totálisan elkúrt, irritáló és frusztráló loot-inventory-upgrade rendszere a második részben egy sokkal pörgõsebb, átláthatóbb és kényelmesebb rendszerre lett lecserélve. Mennyiség helyett minõségre mentek. A mennyiséget meg DLC-kkel fogják pótolni (a "hiányzó" Mako-s résszel együtt! Jön a Hammerhead DLC!). Példának okáért az összes fegyver és páncél egyedi, ellentétben az elsõ rész átszínezett felszereléseivel. A fejlõdés rendszer is letisztult, nem lebutult. Semmi sem hiányzik belõle, csak a haszontalan 1-2%-ot javító köztes pontok. Az olyan értelmetlen dolgok, mint a fegyverek pontosságának javítása érthetõ módon és közkívánatra kerültek ki. Shepardnak nem kell megtanulnia lõni. A hasznos képességekbõl még több is van (nincs kedvem részletezni, nézzetek utánna, ez tény). A harcrendszerrõl nincs mit beszélni, egyértelmû javuláson esett át. Hah, az is igaz, hogy az elsõ rész 0 értékû harcrendszeréhez képest csak javulni lehet... Stb. Sorolhatnám itt, hogy miért _nem_ butult le az elsõ részhez képest, de minek? Már számtalanszor leírtam, hogy nem igazak a vádak, de végülis ettõl függetlenül ragaszkodhattok a kifejezéshez.
A Mass Effect Sci-Fi Shooter-RPG-nek készült. Magyarul úgy lehetne lefordítani a köznyelvbe, hogy "Tudományos-fantasztikus Lövöldözõs-Szerepjáték", vagy valami hasonló. És ezt tökéletesen be is tartja mindkét játék.
Ne értsetek félre. Rühellem, amikor egy játék játék a kibaszott konzolok miatt lesz rossz/abb PC-n, csak az a bökkenõ, hogy ez még véletlenül sem a Mass Effect játékok esete. Tökéletesen van optimalizálva, az irányíthatósága kiváló, és a második rész további játékelemeinek változásai (javulásai) sem a konzolok miatt történtek, hanem azért, mert az elsõ részben el voltak kúrva, és mert az elsõ rész után a játékosok többsége ezt kívánta.
Mégegyszer hangsúlyozom. A Mass Effect nem keményvonalas RPG. Ha olyan játékmechanizmusokat kerestek benne, mint amik BG szériára voltak jellemzõek, akkor nagyon rossz helyen jártok!
Amit a konzolosokról írtál az mondjuk úgy hülyeség ahogy van. Globálisan butulnak a játékok de ez nem a konzolok hibája, hanem a fejlesztõké. A mai játékokban már szinte el sem lehet akadni, tíz éve fordítva volt, ott végigjátszások nélkül volt nehéz végigvinni valamit, valami kettõ közötti egyensúlyt igazán találhatnának. Ugyanez van PC-n, konzolon meg bárhol, csak itthon még divat mindenért a konzolosokat szidni.
Lineárisnak nagyon lineáris, sehol nem kell túlzásba vinni a keresgélést mert az arcodba tolják a megoldást.
Azzal sem értek egyet, hogy ha vége a küldetésnek akkor mászkálj vissza 15 perc alatt a pálya elejére. Ennek semmi értelme nincsen, ne ilyennel tolják ki a játékidõt. Optimális ez így, hogy a küldetés végén rákérdez (már ha rákérdez) hogy nézelõdsz még vagy visszamész a hajóba.
Dragon Age megoldása is hasonló volt, mondjuk ott úgy oldották meg, hogy általában ilyen esetben egy sokkal rövidebb úton visszajuthattál a kezdõpontra.
Az utolsó küldetés érdekesre sikerült, jó ötlet, hogy mennyi minden befolyásolja a végkifejletet. Bár ez is elég szájbarágósra sikerült, elég ha kiválasztod azokat az embereket akik ajánlkoznak így ha itt nem követtem volna a hozzászólásokat akkor is sikerült volna halál nélkül végigvinni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Dragon Age egy újabb üde színfolt ez a játék!
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit