Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
az az "ûrhörcsög" az mellesleg Boo, Minsc hörcsöge a Baldur's Gate sorozatból <#hehe>
(avagy még egy a sok easter egg közül)

"The trees move. Do you not see it?"

JethroHUN
<#eljen><#taps>

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

baaka
thx!

Ez a játék egyszerûen fantasztikus! Annyira durván magába szippant az egész, amikor azt mondták, hogy nagyon le fogja kötni az embert akkor nem hittem! De most azt veszem észre, hogy 4-5 óra csak elrepül játék közben! És egyszerûen alig bírom abbahagyni!

Na mindegy ennyit az én élményemrõl, nem offolok tovább.

Nálam a Dragon Age szintjét azért nem érte el a játék de a többi dologgal egyetértek. Jó játék lett nagyon, ebben is benne van jópár végigjátszás, csakúgy mint az egyben.

Why so serious?

wedge31
Soha se csinálta meg senki.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

baaka
Srácok a F.A.Q. miért nem mûködik?

böröczk
PS: az életben se tudnál nagyon sprint közben kanyarodni : P

Kumiho #2179

böröczk
<#eljen>

Kumiho #2179

wedge31
Azért kiváncsi volnék hogy amikor megalkoták Tali kariját gondolták e volna hogy ilyen sokunknak ö lesz a kedvence.

The Protector
Nah egy kis értékelés.
A játék a szokásos bioware alkotás.Profizmus mindenütt.A karakterek is zseniálisak.Csak az a baj h bioware játékokban megvannak a maga sablon karakterek,kotor,dragon age,mass effect stb....Azért fel lehet fedezni egyes jellembeli közösségeket.De azért még mindíg profi munka.
A másik dolog az h látszik h egy másik célközönséget is meg akartak a játékkal kaparintani.....a konzolosokon belül az értelmi fogyatékos konzolosokat is akik egy kurva játékot sem tudnak feltelepíteni vagy akármi.Mert ez egy rpg,és ahhoz képest teljesen lineáris.Ami még zavart az h kész a küldetés és egy gombnyomással vége is:nem kell visszamászni a map elejére és ûgy elhúzni onnan.ez kifejezetten zavart benne,nem vagyok mazohista csak ez rpg vagyis akció rpg ahol nincs kinyalva a segged.Az elsõ rész óta sokat fejlõdött és sok dologban picit más lett.A bolygó scannelgetés nekem pl tetszett,szerettem vele szórakozgatni pedig volt itt aki unalmasnak tartotta pedig sztem egész jó kis minijáték.Jobb is mint Mako-zni egy kietlen terepen ami ocsmány és üres.nah mind1.......A harcrendszer továbbra is nagyon jó lett.A fedezékrendszer néha picit bugos de nem jellemzõ.Az akció pörgõs és ad lehetõséget taktikázáshoz a terep.Meg lehet kerülni az ellenfeleket stb...+tereptárgyak.Ami még jó h gyakorlatilag egy interaktív filmet njátszunk.NAgyon profik a vágáások és a kamerakezelések.

Grafika😄öbbeneteset alkottak.Én nem tudom de vmit csalnak vele vagy nem is tudom mert a mass effect1hez képest sokkal jobban néz ki pedig az is durva volt itt viszont szenzációs.És sokkal jobban is fut mint az elsõ része.Nem mintha az elõzõvel problémám lett volna.Bár mintha az elsõ részben a krogaok arca mint Wrex jobban ki lettek volna dolgozva.A mimika is nagyon jó.Az effektek egyszóval minden szuper.Egyedül néha lehet találni üresebb tereket ahol kevés a tereptárgy de nem zavart engem
Hangok:A zenék nagyon jók és jó minõségben keverték ki õket a srácok.A hangok mind profi munka.
Hangulat:Ez az amivel még nagyot üt a játék
Irányíthatóság:Apróbb fedezékbeli bugok + roham közben nagyon gyengén irányítható az ellenfél,gyakorlatolag csak egyenesen lehet ilyenkor futni.
Szavatosság:Megéri párszor végigvinni.+sok a mellékküldi de nem egetrengetõen de a bolygókat jó bejárni.

Egyszóval profi munka egy picit butított módon.

Saját:Jómagam Talival jöttem össze a gameban.Õ volt nekem is mindíg a fav,legszimpibb meg aranyosabb karakter(látjátok ezért durva a játék,h ilyen jellemzõkkel lehet ellátni pár poligont meg mp3 hangfájl összességét😊)Mirandat utáltam,ott szopattam ahol tudtam.A többi karakter is teljesen okés volt.Garrus volt még a másik kedvencem.
Nekem a végsõ harcban csak Mordin Prof halt meg senki más,õ benyelt az arcába egy rakétát.
NAh összességében igazi boware alkotés és folytatás.Nekem nagyon bejött.A a butításokat leszámítva hozza a dragon Age szintjét.

Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér&#8217; De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

wedge31
Tuchanka.

és mi a neve a Kroganok bolygójának?

wedge31
Magyarul nem tudom de a citadel a Serpent Nebulába van.
Jack meg Milky Way/Hourglass Nebulán.

Fantusz
Térköz reléken keresztül utazhatsz másik rendszerbe.
Küldetéseket jelöli a térkép, így a börtönhajõ helyét is látod, ha bemész egy relébe (ugrás másik rendszerbe, és látod az ismert csillagködöket).

Garruról a szétlõtt páncélját nem lehet levenni, miután lojális lesz, akkor is a csorbanyakú páncélban feszít, hiába cserélem le <#eplus2>

Értem, köszi. Biztos, de melyik rendszerben keressem???
Gondolom, ha nem jó helyen vagyok a térképen belül, akkor nem láthatom.
Én most abban a rendszerben vagyok ahol Garrus-t és profot beszereztem. Itt nem látom egyiket sem. Hová kéne mennem hogy lássam? Tudom, hogy elvileg mindkettõ ki van jelölve, talán csak nem vettem észre. De sem a börtönhajóra sem a Fellegvárra nem találtam jelzést sehol sem.
wedge31
Ha a cerberus armor meg puskára gondolsz nem nagy szám de legalább ingyenes.

robotnyk
meg, csak a gunshipnek kevesebb lesz a hpja.
másik kettõhöz: elvileg mutatja a térkép.
Lenne pár kérdésem. Ha mielõtt odamegyek Garrushoz kiütõm a fazont aki a Koptert javítja akkor is meglövik? Vagy ez mindenképp megtörténik?
Merre találom a börtönhajót, melyik rendszerben?
És hogyan lehet a Fellegvárba utazni? Már elfelejtettem pontosan hol van.
Új DLC?

az új dlc-t próbálta már valaki?

Saga Jr,én minden esetben azt választottam ami csak +70% paragon/renegade pontot adja, és mégis el tudtam simítani a dolgokat. Igaz én eléggé paragon beállítottságú vagyok, a renegade pontjaim csak az elsõ fekete csíkot érték el a game végére.

Tudtommal Miranda/Jack konfliktusához 80% kell, ha meg ki akarod békíteni Jack-et ahhoz meg 100%. És lehet hogy Miranda lojális marad, de tudtommal ha nem õt választod onnantól románcba kezdeni vele már nem tudsz. persze lehet nem jól tudom.

JethroHUN
Kelly a halak megmentõje 😄

Ha megnézed jobban az Ûrhörcsögöd akváriumát, akkor az egyik sarkában látni egy kis tálacskát teli valami bogyókkal.
<#finom>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Bizony és több fajtát is be lehet tenni az akváriumba. <#vigyor0>

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

robotnyk
lehet újra venni, nem? 😊
cikasz
Amúgy érdekes, hogy a halakat etetni kell de az ûrpockot meg nem <#idiota>
Az elsö nekifutásban ki is döglöttek a halaim 😊 De érdekes, hogy most a végigjátszás után gondoltam felfedezem a bolygókat és beszélgettem Kelly-vel is ahogy tanácsoltátok. Vacsoráztam vele és utána megemliti, hogy etetné a halaimat szivesen. Amik ugye már nincsenek!

http://www.akciofigura.hu

böröczk
Én elküldtem Mirandát a halálba, és lojális maradt. Mert én pont kettõjük küldijét csináltam elõször, a végén mindenki túlélte, heppiend.

Kumiho #2179

Nem szól bele a lojalitásba a nehézség, legalábbis nem a játékban állítható nehézség, mert az csak a harcok nehézségét befolyásolja annyiban, hogy az ellenfelek és a saját telejsítményt módosítja (sebzés, HP, pajzs mennyisége és töltõdési ideje, tech/biotic képességek újratöltõdési ideje).
Helyette van az, hogy ha nincs megfelelõ mennyiségû pontod, akkor egyszerûen nem lesz elérhetõ számodra adott esetben a P/R megoldás. De ez fixált minden eseményre és nem függ attól, hogy most normal vagy insane fokozaton játszol.

Amire figyelni kell, hogy a karaktert megfelelõ irányba kell specializálni az ilyen gondok leküzdése érdekében, tehát nem a harci teljesítményt jobban növelõ utat, hanem a másikat kell választani, mert csak így nyílnak meg a végsõ lehetõségek, amikkel az ilyen problémák is elsimíthatóak. Meg ugye a lojalitási összeütközéseket csak maximális P/R értékkel lehet elsimítani.

nem hiszem. hardcore-on játszottam végig, ami felett már csak az insanity van. és mindenki lojális maradt, és megmaradt mindenki a végére.

a lényeg az, hogy a Reaper IFF küldetés elõtt mindenkinek a küldetését megcsináldd, és Jacké vagy Mirandáé legyen az utolsó. Addigra lesz elég pontod hogy ne veszítsd el egyikük lojalitását se.

fegyverek és upgrade helyek:

http://masseffect.wikia.com/wiki/Mass_Effect_2:_Upgrade_Locations

pusztulat1
valaki tudna segiteni??felraktam a patch et a játékba.a 2 lépés a magyarositás lenne de itt már elakadtam. hová kell beletölteni?és át kell nevezni mert nekem ha csak a játékba töltöm bele akkor uninstall ini.tölt bele.ezt az oldalt megtaláltam de...http://resi4.uw.hu/masseffhun.htm nincs valami gyorsabb modszer.segitsetek már légyszives aki tud köszönöm szépen

JethroHUN
Kezdek arra gyanakodni h ezeket a lojalitás gondokat a nehézségi szint is befolyásolja.

Daffit
Most viszem végig másodszorra és úgy akartam, hogy mindenki hûséges legyen, de Miranda Vs Jack harcánál szomorúan láttam, hogy a 90%-os Paragon szintem kevés. Vajon van még esélyem, még pár pontot tudok összekaparni, de nem hiszem, hogy 100%-os lesz?

Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.

Rögtön a Windowsba való belépés után, ahogy elindítom a játékot csinálja. Csomószor újra indítottam a gépet, meg kikapcsoltam, mert én is erre gyanakodtam, de ugyan úgy szaggat. Egyébként a szaggatás mértéke is változó. Ritkán van az, hogy normálisan teljesen szaggatás nélkül fut a játék. Ja és csak ez a játék csinálja ezt. Köszi a választ.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

cikasz
Akkor csak nem figyeltem meg a nevét a csajnak. köszönöm az infót, az én hibám, hogy nem figyelek a legénységre. <#falbav>

http://www.akciofigura.hu

Dante73
Nem fejleszthetõ. Nekem legalábbis nem engedte az utsó fokozatú pisztoly fejlesztést, hiányolta az elõzõt, amit valahol elnéztem.
Wedge31!
Lehet venni. Pl a Kroganok bolygóján nem fejlesztéseket, hanem konkrétan páncélokat lehet venni, igaz, nem a csapatnak, csak, és kizárólag saját magadnak.

http://www.freetvmaci.info/

Fantusz
Fegyverek, páncélok fejlesztéséhez tudsz venni cuccokat, de egy-egy modernebb fegyver típust csak küldetések közben találhatsz meg.

Ezzel kapcsolatban én sem vagyok tisztában a dolgokkal: mi van, ha a játékos figyelmetlen, s nem veszi fel a fegyver fejlesztést?
Valahol kompenzálja a játék ezt a figyelmetlenséget, vagy az adott fegyver nem fejleszthetõ tovább?

wedge31
Sajnos olyan hely nincs fegyokat és páncélokat nem lehet venni.

sziasztok tudnátok valami olyan helyet mondani ahol vehetek újabb fegyvereket és páncélokat?

Ha megbízást kapsz ilyen szinten, akkor meg fogod találni a csillagtérképen a cluster-t is, a rendszert is. Csak menj ki a nagy térképre, ahol minden ismert és meglátogatható cluster meg van jelenítve. Ott lesz a neked szükséges hourglass nebula is. Olyan elõfordulhat hogy ha sok a felirat mert sok feladat vár elvégzésre, akkor ezek takarják el elõled a célterületet. CSak mozgassad kicsit a térképen az egeret és meglesz a cél ne aggódj.

Amirõl KP27 ír, az más kategória. Valóban lehet venni 4 területrõl térképet, de az ott található feladatokról nem is kapsz közvetlen üzenetet. Ha valamirõl, pontos helymegjelöléssel üzenet érkezik a terminálodra, akkor az automatice meg is jelenik a térképen.

Olvass vissza egy kicsit! Az #5404-ben linkelt videót nézd meg. Érthetõ a viselkedése (bár az is igaz, hogy én nem jöttem vele össze az elsõ részben, de akkor is). Plussz a Redemption is rá fog világítani sokmindenre. Pont most olvastam el az elsõ és második részét. Bár sok minden egyelõre nem derült ki, de egyébként remek! Várom a másik két részét!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Doc Hooliday
köszi! Akkor ezek szerint még nem is jelöli a térképem azért nem találom

Illium-on lehet venni néhány csillagtérképet, azok közül az egyiket ha megveszed, akkor már oda fugsz tudni menni a normandyval. Legalábbis nekem ez volt a problémám az egyik ilyen mellékküldinél. Ha úgy sem jó, akkor nem tudom.

Doc Hooliday
Hali keresnék egy bolygót, de nem találom! kéne egy kis segítség! Az egyik mellék küldetésben a cerberus megbíz hogy menjek a homokóra ködbe a faryar rendszerbe a daratar bolygóra de nem találom egyiket sem! merre van ez???

robotnyk
a redemptionbõl csak kiderül, mitõl kattant be.
Doc Hooliday
skacok...kéne egy kis segítség! nem találok egy bolygót! <#vigyor3> A homokóra ködben van, a Faryar rendszerben a Daratar bolygó(Az egyik mellék küldetés miatt kell oda menni a cerberus állítólag jól fozet majd az ott talált szajréért)...de marhára nem találom egyiket sem, tudtok valami elérési útvonalat??? Hol a francban lehet ez a hely? Köszi elõre is!

azért kíváncsiságból, milyen nehézségi szinten játszottál vele?

penge96
Hát én most tolom újra a ME1-et és ott nagyon édes volt, de a második részben...egyszerûen utálom...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

aricsi
Én megkértem rá de nem etette a halakat,megdöglöttek.<#vigyor3>

AMDPhenom II X4 945|4GBDDR2 1066Mhz|XFXHD5870 1gb|Chieftec550W|PioneerDVR-216D|Samsung250GB|RazerDiamondback3G|Windows7 Prof.64bit|Xbox 360| steam:gunnerx87 BF3: GdP-GuNn3r

wedge31
Engem liara megváltozott egyénisége zavar nagyon a második karimal hüséges maradtam hozzá jutalmul hancur helyet képnézegetés volt...<#nyes>
A harmadik részben remélem visszahozák a régi liarát azt jobban birtam.

penge96
Jah de én valahogy nem tudtam ellenálni Miranda külsejének szóval mindenhova magammal vittem xD...de tényleg nagyon rideg...bár ez vonzó is lehet...

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"