Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez mit jelent, hogy lesz nehezebb? Ha pl. újrajátszod, akkor erõsebb ellenfél jön ugyanannál a szakasznál, ahol 2. vagy 25. szintû vagy?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az ellenfelek fix értékekkel rendelkeznek amit csak a nehézség és a típusuk (minion, elite, sub-boss, boss) befolyásol nem a szinted, mint az elsõ részben.
Ugyanígy a sebzésüket (ami alapból is jóval gyengébb mint az általad osztott sebzés ugyanazon fegyverrel) is csak a játék nehézségi szintje befolyásolja semmi más. A spec képességeik használata, annak gyakorisága is csak a nehézségtõl és nem a karaktered szintjétõl függ.
Sokkal jobban rögzítve lettek az ellenfelek értékei és már nem függenek a karaktertõl, cserébe a harcore és insane fokozatokon az ellenfelek túlélõképessége drasztikusan megnõ, mert plusz védelmeket kapnak (nem attól a kevéske bonusz HP-tól lesznek combosabbak, amit a fegyver fejelsztések bõven lehagynak amúgy is).
Mondjuk szegények sebzése még növelés után sem éri el a fegyverek standard alap sebzését jópár esetben, de legalább már nem csak az alap fegyvertípusokkal fognak rohangálni, hanem a fejlettebbek lesznek inkább a kezükbe adva (minion kategóriánál nem mindig, de elitek szinte kivétel nélkül lecserélik fegyvereiket).
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az tény, hogy túl sok motiváció már nem lesz ebben az esetben. De mondjuk ha az ember nem importált karakterrel kezd akkor nem elsz ilyen problémája még úgy sem, hogy ha már egyszer kipörgette a játékot és ezután mindig +25% Xp-t kap az elvégzett munkáért. Pár teljesen felesleges mellékes feladat meg nyugodtan kihagyható, azok egyébként sem az XP mennyiségükrõl híresek (alapból 125, kijátszás után 152; vagy az állomások/bolygók mellékes feladatai 40 illetve 50 Xp-ért elvégezhetõ feladatai).
A lényegiek meg úgyis a fõ feladatok amik mindegyike automatikusan szintlépéssel végzõdik mert 1000 Xp-t ér mindegyik már alapból is, szintlépés meg 1000 pontonként van.
Így legalább van értelme legalább egy picit elgondolkodni azon, hogy mire pakolsz, de igazából olyan nagy gondban nem lehet senki, mert minden class esetében 1, maximum 2 olyan skill van amit érdemes egyáltalán maximumra fejleszteni a class skill-en túl, a többi csak töltelé, vagy teljesen felesleges mivel úgysem mászkál sehová magában a karakter ahol tényleg harcolni kell, így a társaktól jön a többi támogatás.
Namost mivel összesen 51 pont gyûjthetõ be (valójában csak 50, a plusz egy az a választható bonusz skill miatt jön) a karakternek 30-as szintig, ez 5 skill teljes kitöltését teszi lehetõvé.
Kísérõknek ez 29 pont és maximum 2 skill maximálása, 1 lesz emellett 2-es és egy meg 3-as fejelttségû. Nekik meg ugye összesen van 4 skill.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.freetvmaci.info/
Most a játék 80%-át álló lev30-on toljam végig??!? Így semmit sem érnek a küldik, hiszen pénzem van, nyersanyagom van, fegyók megvannak, csapat tápos így is sbt.-stb.
Tudtam, hogy jó cucc. 😊
Kézikönyv nem írja, mennyivel sebez többet, de úgy láttam, egy 20%ot dob kb. az egészre, ha nem többet, nagyon halnak ilyenkor, fõleg headshottal. Egyébként belassítva kimondottan élvezet, ahogy az assault rifle-lel repülnek a headshotok és repül hátra az ellenfél, akár 2 célpontra is rárántva... Jó kis FPS beütés, nagy élmény. 😛
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A célszemélyt kellett követnem, de szem elõl tévesztettem, s nem tudtuk a gyilkosságot megakadályozni, amire Thane reakciója szimplán csak annyi volt, hogy akkor koncentráljunk a küldetésre - lojális lett.
Ennek semmi értelmét nem látom, hogy sikertelenség esetén is lojális legyen.
Elég sokszor visszatöltöttem a mentést, s valaki segített, így Thane küldetését végülis megcsináltam, de furcsán van megoldva a lojalitás, ez már túlbutítás.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Maga a rush sebessége mit jelent? 😊 vettem olyan cipõt, ahol +10% a rush. Ez hogy érvényesül? Vagy ez jelenti a sebzés +nagyságát? Azt hittem azt jelenti, hogy pl. gyorsabban megy... 😊
Én a helyükben kinéznék egy távoli rendszert aminek egy "bejárata" van (azaz egy mass relay, azt jól bevédeni mágneses aknákkal) és élnék, mint marci hevesen, meg fegyverkeznék mint állat, mert sosenem lehet tudni!
Egy év? Akkor abból sem lesz semmi. Vagy csak tényleg a harmadik részben. Nálam most már így marad.
Mondjuk érdekes lenne ha a Rípöröket "megszelídítenénk" és õk is beilleszkednek a társadalomba... aztán Mass Effect 4 : Az elsõ Reaper Spectre XD
Nekem semmi negatívot nem váltott ki a történet. A Quarianokat, továbbra is nagyon csípem, mint ahogy a Kroganokat meg a maguk módján a többi fajt is. A vorchakat utálom meg a batarianokat is. De õk olyanok, hogy utálni kelljen õket.<#ravasz1>#ravasz1>
"miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot" a történetbõl tudjuk, hogy nem így lenne. A Reaperek lesimáznának mindent aztán kezdõdne az újabb körforgás.
A végén még, ha megjönnek a rípörök, lepaktálok velük és miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot a szintetikusokkal, meg a maréknyi organikus lagénységünkkel, õk meg meg mehetnek pihenni vissza a mélyûrbe! (ez a B. terv) 😄DD
Egyik korábbi küldinél értettem ezt meg, mert korábban Veteránon bevártam, míg lelõjük az ellenfeleket, és kész, ott meg egyszerûen nem fogytak el, hanem mindig jöttek... aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag pozíciót kell foglalni, mert úgyse fogynak el. 😊
Az a hullámlökés az mi, amit az a 2 nagy csinál? Az ugyanaz, mint Jacknek a hulláma? (shockwave?). Mert igen, annál a fedezék se számít, le kell lõni a francba még mielõtt odaér. 😊
Leégeti a páncélt, az ellenfél nem képes gyógyulni.
Az ellenfeleket levegõbe emelni Jack képes a lökéshullámmal.
Általánoságba Grunt szerintem alap Insanityn.
Egyébként a játék nyagyon jó lett. Sokkal jobban tetszik, mint az ME1- kivéve pár negatívumot: bolygó szkennelés - baromság és nagyon unalmas lesz egy idõ után (úgy néz ki, hogy kell egy idõigényes hülyeség -mondjuk a "mékózásnál jobb" -esetleg egy további fejlesztés a szkenneren segíthetett volna, nagyon le voltak egyszerûsítve a fegyverek és azok fejlesztései- jobb lett volna, ha az elsõ részhez hasonlóan a fejlesztéseket rá lehetett volna aggatni a fegyverekre, több nem is jut eszembe.
A képeségek ugyszintén célirányos használatárol már nem is beszélve ,de abban teljesen igazad van hogy mindenkinek más az értékrendje.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Erre nem lehet azt mondani, hogy könnyû. Vagy az én értékrendem nagyon más. Lehet páran nagykirályok és mennek mind a gép, de sokaknak problémás ez a szint fõleg a Collectors Ship.
!!! ?????? !!!
http://www.akciofigura.hu
A megszerzett adatokat megtartottam magamnak (Cerberusban nem bízom, a Szövetség cserben hagyott).
EDI egy üzenetet küldött, hogy dolgozik a dekódoláson, ami legalább egy évig el fog tartani.
A warp=torzítást láttam úgy, hogy ultimate mindenre hat, csak pajzs ellen rosszabbul (tehát ott ha van hasonló szintû túltöltés, akkor az jobb).
A lángra gyújtás az melyik képesség? A hamvasztás? (nekem ilyen fordításban van). 😄
Ez egyébként sajnos az összes ilyen fedezékbe bujok aztán meggyogyulok játékra igaz.
Teljesen mindegy milyen nehézségen tolod a lényeg hogy buj fedezékbe és erre utasisd a társaid is utána már csak türelem játék.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Mirandától el lehet tanulni, ha nagyon akarná az ember...
A videót nem láttam, nálam le van tiltva. 😊
Egyébként ez a pajzsos dolog érdekel: a torzításra és pl. a kábító lövésre is írja az ikon, hogy nem mûködik pajzs mellett (a kábító még páncél mellett sem asszem). Nem is engedi csak úgy rátenni a bal shiftes leállításnál.
Viszont ha csak úgy rányomom a csatában, akkor rámegy és sebez valamit. Páncélosra is rámegy a kábító, csak nem nagyon esik hanyatt... Akkor ezek a "nem hat" rá dolgok sem teljesen érvényesek? ill. nem mindegyiknél kell készpénznek venni...