19778
-
Pares #8455 -
#8454 ja tényleg, jó hogy Pares mondta a szárnyas fejvadászt: Philip K. Dick is egészen elképesztő..mondjuk ha megnézted a Szárnyas fejvadászt, utána azonnal el kéne olvasnod a könyvet amiből készült (Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal...nem apr. 1, tényleg ez a címe :D )
aztán Orson Scott Card akit szintén remek fantáziával és gördülékeny stílussal áldott meg a Termető..aztán egy kis cyberpunk a legjobbtól: William Gibson (Neurománc és Mona Lisa Overdrive így kezdetnek :D ) -
Pares #8453 A Mátrixot kihagytam, de gondolom azt úgyis láttad... Bár annak is sokkal nagyobb és mélyebb a mondanivalója, mint amit a többség megért belőle. -
Pares #8452 Kedvenc műfajom a Sci-Fi.
Könyvek közül: Asimov és Clarke regényei természetesen kötelezőek.
Filmek közül: Hmmm. Mostanában nem sok említésre méltó Sci-Fi készült, de a Sunshine nagyon jóra sikeredett, véleményem szerint az egyik legjobb az elmúlt évtizedekben. Régebbiek közül, amiket különösen ajánlok, a 2001: Űrodüsszea, a Szárnyas Fejvadász (SZVSZ minden idők legnagyobb Sci-Fi-je), az Alien filmek (az első két rész fenomenális), a Predator filmek (esetleg a könyv is, ami szerint a film készült). Nemtudom, a Star Wars-t meg kell említenem?
Játékok közül: Ott a Mass Effect. De természetesen ott a Kotor vagy a Deus Ex is.
Nem mindegyikük Űr-Sci-Fi, de kivétel nélkül mindegyikük kivételes tagja a műfajnak. -
#8451 hogyne érné meg! könyvtáram egyik legbecsesebb darabjai! mondjuk az ósuli kiadások is megvannak még, enyhén saláta állapotban :D Lem és Bradbury még akiket nyugodt szívvel ajánlok, csak hogy a nagy klasszikusoknál maradjunk.. -
hanta #8450 Egyébként Pares és Renegade, Ti nagy sci-fi fanok vagytok?
Tudnátok ajánlani ebben a kategóriában könyveket vagy filmeket?
Renegade láttam, hogy már említetted A.C.Clarke-tól a Gyermek kor vég-ét.
Már egy ideje erősen gondolkodom, hogy beszerzem Asimov könyveit. Ki van adva ilyen jó kis kötetekben. Szerintetek megéri? -
Renegade #8449 azt vágom, én az első felét hiányoltam a videónak, naívan azt hittem benne lesz a játékban, nem csak a marketing anyagban, hogy Mr Cerberus és Miranda szépen bemutat mindenkit, és amikor már azt hiszed nem tudják fokozni, akkor jön a Normandy-s lezuhanós (ok, én ott sokáig keresgéltem az álam) -
Pares #8448 Van egy pár másodperces videó, ahogy megérkezik az a kis Kodiak szerű űrhajó ahoz az állomáshoz, azután, hogy elhagytad azt az állomást, ahol felébredtél. -
Pares #8447 Mármint a végére gondolsz? Az Horizon. -
Renegade #8446 erről jut eszembe:
még a megjelenés elött a tecsőn volt egy olyan vdeo (talán pont az, amelyiket említettél), ahol bemutatja a karaktereket, na de inkább linkelem, ezt csak én nem találtam a játékban?
trailer -
hanta #8445 Jó, levettem a hangnemet egyből. De pl ez az állomás, ami a képen van nem rémlett. -
Pares #8444 Ok.
hanta: Bocs a szarkasztikus hangnemért. -
Renegade #8443 hülyeség = vicceskedés, no offence ;-) -
Pares #8442 Tudod, nem olyan biztos az, hogy az az űrállomás valójában olyan közel van hozzá, lehet, hogy csak oda van vetítve, érted, holoizé. Meg tudod ám, Mass Effect technológia, meg 2185, meg ha láttad a Sunshine c. sci-fi-t. Jajjj nagy ablak, attól még nem biztos hogy olyan is, mint ami a kerti sufnin van.
Jé, lehet hogy arról a csillagról van szó, amit ezen a képen a bal fölső sarokban látsz? Esetleg beközelítve, kivetítve, lehúzva a fényerőt. Mellesleg ez az a bázis, ahol a TIM-el beszélgetünk, és ahová az ébredés után elrepülünk Mirandával és Jacobbal. -
Pares #8441 Hülyeség? Miért?
TIM meg szerintem tuti nem csak egy AI, hisz a játék elején egy az, hogy Mirandával személyesen beszélget, kettő pedig, hogy láthatjuk, ahogy valaki odanyújt neki egy ilyen Data Pad-ot vagy mit. Szóval nagyon is valós, az már más kérdés hogy hús-vér, vagy valami más... -
Renegade #8440 ehhez még annyi, hogy az éneklés a babilon5 fanoknak ismerős lehet, onnan vették -
Renegade #8439 azért te sem mész a szomszédba a hülyeségért :-)
tényleg Mr Cerberus AI vagy sem? ijesztően logikus szvsz -
hanta #8438 Hát gondoltam rá, hogy valami halódó nap lehet, de a nagy nyitott ablak miatt, ami a csávó mögött van elvetettem, mert elég közelinek tűnt a nagyságából ítélve. Aztán az meg közelről nem olyan egészséges. -
Pares #8437 Csillagnak hívják. -
hanta #8436 Amúgy tudja valaki mi az az izzó sárgás-pirosas gömb, ami mindig látható Illusive Man mögött? A játék végén ilyen kékes-fehérre változik. -
Pares #8435 Ez kész bazmeg! -
Renegade #8434 azért az első rész személyzet elleni lőszerét nem űbereli ;-)
+10 sebzés stewardessek ellen :-) -
Pares #8433 Ja, és mégvalami:
Az egyetlen dolog, amit vissza várok az első rész mechanizmusaiból, az a stat rendszer. Mármint hogy az egyes itemeknek pontokban mutatja a tulajdonságait. Persze nem úgy képzelem ennek visszatértét, hogy minden item 1-2 pontban tér el, és van pár bizonyos dolog, ami überel mindent, hanem ME2-stílusban: "kevesebb mint az elsőben de több mint a másodikban" darab fegyver/páncél/fejlesztés, amelyek mindegyike kinézetre és statisztikailag is egyedi, másra jó (úgy mint az második részben).
A páncél testreszabhatóság remek dolog, még jobb lenne még több páncéldarabbal, és esetleg egy csapattársakra, sőt fegyverekre is kiterjesztett rendszerrel.
Bocs a tripla posztért. -
Pares #8432 Mellesleg az nagyon bejött, hogy küldetés közben nem tudtam cserélni a páncélom, és a fegyvereimet is csak bizonyos helyen. Adott a játékba egy kis realizmust, és valamiért jobban esett a küldetés után megnézni és felhasználni a megtalált vagy megvett fejlesztéseket/fegyvereket/páncélokat, minthogy 150 item között turkáljak, amelyek közül 125 szinte alig tért el egymástól.
Az már kevésbé tetszett, hogy a játék közben nem tudtam levenni a sisakot, a DLC páncéloknál meg egyáltalán, de van egy olyan érzésem, hogy a harmadik részre ezt javítani fogják, elvégre ettől zengenek/zengettek a fórumok, mégha szinte semmiségnek is tűnik. -
Pares #8431 "Ha van eszük"? Ember, ha van eszük, akkor az első rész ún. RPG elemeit olyan messzire elkerülik, amilyenre csak tudják. Nem vagyok ellene az RPG elemek bővítésének, sőt, de ezt ne olyan módon csinálják meg, mint az első részben volt.
Persze, ha neked az hiányzik, hogy órákat tölts el azzal, hogy a fölösleges cuccokat omni-gélre alakítod, vagy hogy "nagy", tüskés hegyekkel és járhatatlan tereppel megáldott, mindenféle érdekesség nélküli (kivéve az eget) üres térképeken bóklássz egy játékautóval, akkor megértelek.
Az emberek többsége viszont, akik játszottak az első résszel is, nem kérnek belőle, vagy legalábbis nem olyan formában, mint az első részben volt.
Én a bővített RPG elemeket úgy képzelem el, hogy még több dialógus, még érdekesebb történet és még érdekesebb döntések, több szint, több és még egyedibb képességek, több fegyver, több egyedi páncél darab, több fejlesztés, egy olyan inventory, esetleg loot rendszer, amiből nem lesz egy idő után szemétdomb és újrahasznosító központ, egy olyan Hammerhead rész, ahol a Kodiak helyett Mako stílusban vezetünk oda a küldetésekhez, viszont egyedi pályákkal, mint a második részben, és normális tereppel, továbbá itt-ott valami egyedi érdekességgel. A harcrendszer nekem tökéletesn megfelel ebben a formában, úgy ahogy van, a fejlődésrendszer is véleményem szerint jobb, mint elődjénél, viszont itt is érvényes, hogy a több képesség nem árt (persze nem olyan fölösleges pontfecsérlő cuccokra gondolok, mint az egyesben, hanem valami egyedi dolgokra).
Szóval ha már RPG elemkhez akarnak nyúlni ebben a nem éppen tiszta RPG-nek készülő játékban, akkor azt ne az első részre való visszatekintéssel tegyék, hanem más játékaikat vegyék figyelembe, és semmit se vigyenek túlzásba. -
zsotesz #8430 Gondolom Miranda -
#8429 hát az 1ben le fektettem xD de ha nem jön vissza hozzám akkor jobb ha "elfelejtem" :) -
#8428 Ha van eszük a makon kivül mindent visszahoznak.
A második rész ujitásaiból én semmit se tartanák meg de valszeg a casual réteg miatt valami mix várható a két részböl. -
#8427 @Calver, Hoz_Hun: Ertem, koszi a valaszokat, akkor megis csak erdemes a veget ujrajatszanom! :)
Amugy a bannerban a bal oldalon az az amazon ki akar lenni? Ilyen szereplore nem emlekszem... -
hanta #8426 Na, a végére értem én is! Nagyon tetszett, most tűkön ülve várom a 3. részt!
Eddig nem értettem mire mondjátok a T-800-ast, de a végén levágtam. De tényleg kb.
Jaaaj, ha tudnátok magyarul milyen hülyén hangzott a neve! Én is csak fogtam a fejem. Kaszás-ember embrió -
Pares #8425 Inkább ne kombináljanak semmit az egyessel. Mellesleg tudom miről beszélsz. És nem azt írták, hogy bármit is visszahoznak az egyesből, hanem hogy megpróbálnak nagyobb hangsúlyt fektetni ezekbe az ún. RPG elemekbe. Remélem ha megint lesz inventory, akkor azt nem kúrják el úgy, mint az elsőben, mert attól agybajt kaptam. -
Pares #8424 Meg a felrobbanó bolygó és az egyetlen, robbanás előtt mentőhajóban kilőtt túlélő... Meg a "crystalline matrices"...
Április elseje!
-
jocika #8423 A kettes egyeshez képesti egyszerűsítéseire értettem. Azt olvastam, hirtelen meg nem mondom, hogy, hol; hogy a bioware a visszajelzések miatt megpróbálja kombinálni az egyes és kettes harci-taktikai jellemzőit. Tehát csak erre értettem. -
#8422 persze :D DC comics és 1932ben találta ki Siegel és Schuster, amjd 1938ban jelent meg először...ergo DC1938 :DDD
na meg az MSV Kent :DDDD
-
Pares #8421 -
Pares #8420 Today, 04/01/2010 - Planet DC1938 Explodes After Core Fusion
“DC1938, a small garden world circling the red supergiant SM2183 Rua,
exploded today in a rare phenomenon called core fusion. The planet's
uranium core collapsed in on itself, igniting a thermonuclear explosion
large enough to rupture the planet into several pieces. The shock wave
and loss of atmosphere has reportedly killed more than five billion
native inhabitants. There is one known survivor: an infant rocketed from
the planet in an FTL escape pod picked up by the human cruiser MSV
Kent. The inhabitants of the planet, previously unknown to the galaxy,
were a spacefaring race who used crystalline matrices for their
computing needs. The infant has been taken to medical facilities in the
local cluster, where he is breathing gases in a ratio similar to the
atmosphere of his home planet: 65% nitrogen, 20% oxygen, and 15%
krypton.”
Haha! Superman!
Cerberus Daily News -
Hoz_Hun #8419 Ja, ha még is kedved szottyanna Jackre, őt külön a raktérben is megdughatod. Csak akkor ugrik a többiekkel a romantika (biztos hangosan csinálják.) -
Hoz_Hun #8418 Ashley nem csatlakozik. Ha romantikáztál vele akkor hűséges maradhatsz hozzá (jutalmad a játék végén kb egy 3 másodperces videó). A képe kint van az asztalodon.
Ha "megcsalod" akkor nem fog örülni, gondolom (pláne Talival, úgy is utálja az idegeneket). Viszont kapsz kefélős videót, meg jó kis párbeszédeket. Ezesetben Ashley fényképét lefordítja az asztalon. -
Pares #8417 "Állítólag a hármasban valamennyire visszajönnek az rpg-s jellemzők."
Bocs, nem kötekedésből, de honnan jönnek vissza? -
#8416 Ha mindenki meghal akkor szó szerint mindenki meghal és csak SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!.Joker marad életben