Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

horpeti
"hiszen szintben hozzádnõnek"

Ez mit jelent, hogy lesz nehezebb? Ha pl. újrajátszod, akkor erõsebb ellenfél jön ugyanannál a szakasznál, ahol 2. vagy 25. szintû vagy?

Sir Quno Jedi
Én is a full paragon-omat most full renegade-ben tolom éppen tovább újra, de így gáz, mer semmi fejlõdés...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Nincs növekedés az ellenfeleknél a harcban csak azért mert magasabb szintû lettél. Az elsõ részben valóban volt értelme a továbbfejlõdésnek mert tényleg fejlõdtek az ellenfelek veled együtt. Plusz az elsõ részben a szinted és a class-od sok mindenbe belszólt, így például a HP értékbe is. Most viszont a class és a szint semmit nem befolyásol a HP értékeden, legfeljebb az szól bele hogy a class skill esetében mennyire fejlõdtél. Anno ez több változós téma volt, mostanra ez sokat egyszerûsödött.

Az ellenfelek fix értékekkel rendelkeznek amit csak a nehézség és a típusuk (minion, elite, sub-boss, boss) befolyásol nem a szinted, mint az elsõ részben.
Ugyanígy a sebzésüket (ami alapból is jóval gyengébb mint az általad osztott sebzés ugyanazon fegyverrel) is csak a játék nehézségi szintje befolyásolja semmi más. A spec képességeik használata, annak gyakorisága is csak a nehézségtõl és nem a karaktered szintjétõl függ.

Sokkal jobban rögzítve lettek az ellenfelek értékei és már nem függenek a karaktertõl, cserébe a harcore és insane fokozatokon az ellenfelek túlélõképessége drasztikusan megnõ, mert plusz védelmeket kapnak (nem attól a kevéske bonusz HP-tól lesznek combosabbak, amit a fegyver fejelsztések bõven lehagynak amúgy is).
Mondjuk szegények sebzése még növelés után sem éri el a fegyverek standard alap sebzését jópár esetben, de legalább már nem csak az alap fegyvertípusokkal fognak rohangálni, hanem a fejlettebbek lesznek inkább a kezükbe adva (minion kategóriánál nem mindig, de elitek szinte kivétel nélkül lecserélik fegyvereiket).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Fejlõdés olyan amilyen. Így is sok variáció van a játékban, még most is találok kis apróságokat, amit korábban kihagytam. Tallonban meg ott van egy Renagad karakter, akivel egészen más dialógusokat fogok kapni (láblövés megy egybõl Conrádnak).<#ravasz1>

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Elõzõben tudtál fejlõdni második tolásra is, így volt értelme is. Itt meg a harcok nehezek, hiszen szintben hozzádnõnek, de te magad már nem tudsz fejlõdni. EGy vicc.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Bakker ez túl gyorsan elküldésre került...

Az tény, hogy túl sok motiváció már nem lesz ebben az esetben. De mondjuk ha az ember nem importált karakterrel kezd akkor nem elsz ilyen problémája még úgy sem, hogy ha már egyszer kipörgette a játékot és ezután mindig +25% Xp-t kap az elvégzett munkáért. Pár teljesen felesleges mellékes feladat meg nyugodtan kihagyható, azok egyébként sem az XP mennyiségükrõl híresek (alapból 125, kijátszás után 152; vagy az állomások/bolygók mellékes feladatai 40 illetve 50 Xp-ért elvégezhetõ feladatai).

A lényegiek meg úgyis a fõ feladatok amik mindegyike automatikusan szintlépéssel végzõdik mert 1000 Xp-t ér mindegyik már alapból is, szintlépés meg 1000 pontonként van.

Nem is cél hogy "kimaxold" a karaktert. Legalább ezt az RPG elemet meghagyták.
Így legalább van értelme legalább egy picit elgondolkodni azon, hogy mire pakolsz, de igazából olyan nagy gondban nem lehet senki, mert minden class esetében 1, maximum 2 olyan skill van amit érdemes egyáltalán maximumra fejleszteni a class skill-en túl, a többi csak töltelé, vagy teljesen felesleges mivel úgysem mászkál sehová magában a karakter ahol tényleg harcolni kell, így a társaktól jön a többi támogatás.
Namost mivel összesen 51 pont gyûjthetõ be (valójában csak 50, a plusz egy az a választható bonusz skill miatt jön) a karakternek 30-as szintig, ez 5 skill teljes kitöltését teszi lehetõvé.
Kísérõknek ez 29 pont és maximum 2 skill maximálása, 1 lesz emellett 2-es és egy meg 3-as fejelttségû. Nekik meg ugye összesen van 4 skill.

Dante73
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem ez pont nem az. Belegondolsz, segíteni akartál, hogy mi sül ki belõle, más tészta. Mindent megtettél amit tudtál, de béna vagy, így a küldetésen még inkább szükség van a segítségére. Legalábbis Thane karakterébõl simán ki lehet nézni egy hasonló gondolatmenetet. Szándék a fontos.

http://www.freetvmaci.info/

Sir Quno Jedi
Én azt tartom elfogadhatatlannak, hogy mikor eléred a level 30-at akkor csak dõl az exp, de nem fejlõdsz, pedig bõnyállal nem tudtad kimaxolni a karit, sõt a többiaket meg pláne nem. Egyedi képességeikre már nem marad pont, de a többire sem mindenkinél. Ennek így mi értelme?!?!?

Most a játék 80%-át álló lev30-on toljam végig??!? Így semmit sem érnek a küldik, hiszen pénzem van, nyersanyagom van, fegyók megvannak, csapat tápos így is sbt.-stb.

horpeti
Okés, így már egyértelmû, köszönöm! 😊
Tudtam, hogy jó cucc. 😊

Kézikönyv nem írja, mennyivel sebez többet, de úgy láttam, egy 20%ot dob kb. az egészre, ha nem többet, nagyon halnak ilyenkor, fõleg headshottal. Egyébként belassítva kimondottan élvezet, ahogy az assault rifle-lel repülnek a headshotok és repül hátra az ellenfél, akár 2 célpontra is rárántva... Jó kis FPS beütés, nagy élmény. 😛

Fantusz
Ez a kõbunkó legalább õrjöng egy sort, de aztán, mintha minden a legnagyobb rendben volna, lojális lesz, holott a legnagyobb ellenségét hagytuk elszökni, amiért egyértelmûen minket okolhat.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Másik ilyen sikertelen küldetésem volt Thane, akinek a fiát kell megakadályozni, hogy az apja példáját követve bérgyilkossá válljon.
A célszemélyt kellett követnem, de szem elõl tévesztettem, s nem tudtuk a gyilkosságot megakadályozni, amire Thane reakciója szimplán csak annyi volt, hogy akkor koncentráljunk a küldetésre - lojális lett.
Ennek semmi értelmét nem látom, hogy sikertelenség esetén is lojális legyen.
Elég sokszor visszatöltöttem a mentést, s valaki segített, így Thane küldetését végülis megcsináltam, de furcsán van megoldva a lojalitás, ez már túlbutítás.

Én felrobbantottam a rákba. Nem kockáztatom meg hogy visszavegyék a collektorsok/reaperek. Mindennel együtt a Cerberusban sem bízom. Inkább szétkaptam.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Sir Quno Jedi
Angolban egyértelmû, hogy gyorsabban sprintelsz vele (storm speed és a storm a rövid futás az ME1-ben is). Azaz ha futsz, akkor gyorsabban teszed és így elõbb fedezékbe érsz pl.

Szerintem még így is tisztességesebbek többi fajnál. Alaposan megfizettek a hibájukért és azóta is csak szívnak. A kutya se segít nekik, sõt. Háborút is csak páran akarják, a flotta megosztott. Szerintem a többség inkább letelepedne új helyen, da ahogy mondják ez az egész egy nagyon bonyolult eset.

horpeti
de nem tapasztaltam, hogy adrenalin rush alatt 50%kal gyorsabban rohannék felé a fegyómmal tüzelve.. De lehet... 😊

horpeti
Igen, de a 4. szinten van olyan, hogy az életereje 50%kal lassabban fogy adrenalin rush alatt.

Maga a rush sebessége mit jelent? 😊 vettem olyan cipõt, ahol +10% a rush. Ez hogy érvényesül? Vagy ez jelenti a sebzés +nagyságát? Azt hittem azt jelenti, hogy pl. gyorsabban megy... 😊

Sir Quno Jedi
Meg ugye annyi eszük sincs, hogy letelepedjenek egy jól védhetõ légkör nélküli világon (ahol nem élnek meg a mikróbák, amik megbetegítik õket), huzzanak fel kupolavárosokat és eléldegléljenek békésen, miközben terraformálnak és egy-két generáció után ott is maradhatnak a nyílt ég alatt. Inkább megkockáztatnak egy totális háborút, amiben mindenképen õk húzzák a rövidebbet, mivel a Geth számára nem létezik a veszteség, hiszen egységes rendszert akotnak, ha kiesik pár(száz)ezer, kibírják simán, de a kvariánoknak csak egy életük van és szeretteik.

Én a helyükben kinéznék egy távoli rendszert aminek egy "bejárata" van (azaz egy mass relay, azt jól bevédeni mágneses aknákkal) és élnék, mint marci hevesen, meg fegyverkeznék mint állat, mert sosenem lehet tudni!

Igen valóban kétségessé teszi, hogy érdemes-e küszködni! Õszintén szólva már az elején tudtam, hogy így lesz és a morális döntés után már esély sem lesz. De hogy pont Öt lehet észérvekkel meggyõzni amikor eléggé kõagyú… hát mindenesetre érdekes.

Egy év? Akkor abból sem lesz semmi. Vagy csak tényleg a harmadik részben. Nálam most már így marad.
mert a "rípörök" nem visszataszítóak? 😛

Mondjuk érdekes lenne ha a Rípöröket "megszelídítenénk" és õk is beilleszkednek a társadalomba... aztán Mass Effect 4 : Az elsõ Reaper Spectre XD
Sir Quno Jedi
Szvsz. sokkal misztikusabbak és szerethetõbbek/tisztelhetõbbek voltak a kvariánok, amíg nem láttunk bele az ügyeikbe/életükbe. EVvan.

"emberek is visszataszítóak, lásd. Udina" vagy méginkább lásd Cerberus.

Nekem semmi negatívot nem váltott ki a történet. A Quarianokat, továbbra is nagyon csípem, mint ahogy a Kroganokat meg a maguk módján a többi fajt is. A vorchakat utálom meg a batarianokat is. De õk olyanok, hogy utálni kelljen õket.<#ravasz1>

"miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot" a történetbõl tudjuk, hogy nem így lenne. A Reaperek lesimáznának mindent aztán kezdõdne az újabb körforgás.

Sir Quno Jedi
Nem tom. Kezdetben kedveltem a kvariánokat az elsõ részben, hiszen igazándiból Tali-t ismerhettük meg mélyebben. Azonban idõvel a sok-sok összerakott részlet alapján, plusz Tali tárgyalása, a kutatásaik, az apja és a háborúmániások, meg a kiatszíttatásuk és terveik a Geth-tel mind-mind enyhénszólva is megútáltatja õket az emberrel (ez a többi fajra is igaz, már a Korganak sem a régiek). Így már csak néhány egyed marad minden fajból aki kedvelhetõ. Ez mondjuk reális, csak hát az ember kénytelen egész fajoknak segédkezni a sztoriban így, avagy úgy. (emberek is visszataszítóak, lásd. Udina)

A végén még, ha megjönnek a rípörök, lepaktálok velük és miután kiírtottuk az összes organikus fajt, kezdünk egy szép új világot a szintetikusokkal, meg a maréknyi organikus lagénységünkkel, õk meg meg mehetnek pihenni vissza a mélyûrbe! (ez a B. terv) 😄DD

Érdekesnek találtam valamit, és akik figyeltek a történeti szálra, talán tudnak hozzászólni. Amikor Talit kérdezzük, hogy mennyire gyakori, hogy valakit számûznek a Flotillából, akkor azt válaszolj, hogy ritka és egy esetrõl tud. Lehet rosszul emlékszem, de csak egyet említ; egy csajt, aki a batarianokkal bizniszelt és egy öngyilkos küldetésben helyrehozta a hibáját, posztomusz rehabilitálták. Talinak tudnia kellet volna egy ennél sokkal fontosabb kitaszításról is. Nevezetesen Golo-ét, aki több szempontból is érdekes, igaz ez kb 10 évvel korábban történt (Tali akkoriban tizen pár éves lehetett). Golo-t azért számûzték, mert kéttucat "tiszta" quariant akart eladni a Collectorsoknak technikáért cserébe ("pure" quarian az, aki sosem hagyta el a Migrant Fleet-et, vagy betegség vagy speciális tudása miatt, azaz sosem ment Pilgrimage-ra). Tali csak arra emlékszik, hogy a Cerberus megtámadta a Idenna csillaghajót. Ezek szerint azt nem tudta, hogy ezt is Golo szervezte meg (Migrant Fleet kódjait adta el közvetve a Cerberusnak azáltal, hogy léprecsalta az Idenna-t).

Adrenalin Rush az lelassítja az idõt 5 secre a játékos körül +nagyobb sebzés.

2 nagy alatt mit értesz? Ha a Scionokat akkor igen, Jack Shockwaveje ahhoz hasonló jó kis cucc.

horpeti
A rush sebesség a soldiernél mit jelent? Hogy jelentkezik? Az nem a sprintnek a sebessége, nem?

horpeti
Egyébként igen érdekes a dolog, mert veteránhoz képest már hardcoreon is végtelenítve jönnek. De akkor ezek szerint ez direkt.

Egyik korábbi küldinél értettem ezt meg, mert korábban Veteránon bevártam, míg lelõjük az ellenfeleket, és kész, ott meg egyszerûen nem fogytak el, hanem mindig jöttek... aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag pozíciót kell foglalni, mert úgyse fogynak el. 😊

horpeti
A collector ship tényleg kemény, én veteránon mentem oda elõször. Addig semmi sem tudott gondot okozni, csak a 3 meches mellékküldi (mert oda mentem kb. elõször😄). Nemsokára soldierrel fogom megpróbálni hardcore-on, remélem nagyobb sikerrel, mint a beszivárgóval (most jóval erõsebben megyek oda, mint korábban, mert ugye nem tudtam, mikor jön😄).

Az a hullámlökés az mi, amit az a 2 nagy csinál? Az ugyanaz, mint Jacknek a hulláma? (shockwave?). Mert igen, annál a fedezék se számít, le kell lõni a francba még mielõtt odaér. 😊

Miranda Slam-ja is nagyon jó. Felemeli az ellenfelet és földhözvágja.

Collectors Beam-et használom, az bevált. Cainnek elborzasztott a lõszerigénye így nem használtam, na meg a +health bonusokra nagyobb szükségem van mint tárkapacitásra. A Praetorian önmagában nem gáz még Insanityn sem. A Collectors Shipen az a baj, hogy végtelenítve jönnek közbe a Huskok. Ha ott az elején sikerül a bravúros ajtócsukás akkor már nem probléma legyõzni. Kezdéskor rögtön oda kell rohani az ajtóhoz, ahol a Huskok jönnek be és akkor becsukódik az ajtó és nem jön több Husk. Tactical Cloakkal meg lehet csinálni, csak idõzíteni kell a bekapcsolását+sprintet. Többi kasztal nem tudom, de biztos van rá trükk.

Fantusz
Lángra gyûjtás = hamvasztás.
Leégeti a páncélt, az ellenfél nem képes gyógyulni.

Az ellenfeleket levegõbe emelni Jack képes a lökéshullámmal.

Cainbõl egy lövés elég volt hardcore-on a pretorianra. Lehet insanity-n nem elég. De ha megcsinálod az anomáliákat, kapsz plusz heavy weapon ammo fejlesztéseket. a páncélodra is vehetsz egy olyan fejlesztést ami +10% heavy weapon ammot ad, így el tudod érni a 200-at cain-el, ami két lövést engedélyez.

Amúgy te simán kivitted Insanity-n? Melyik kasztal? Én Infiltratorral nyomom (assult riflet választottam a lõszer miatt, szóval nincs Widow sniperem - pedig lehet ezt kellet volna). Az official guide ajánlása alapján ehhez a kaszthoz Grunt-Miranda párost ajánlja (kiegyensúlyozot csapat összeállítás esetén) ami nekem be is jött.
Általánoságba Grunt szerintem alap Insanityn.

Hát én elsõre átadtam a begyûjtõ bázist a bújkálós fickónak, mert ésszerûnek tûnt, amit mondott (hogy ez a tech. elõnyt jelenthet a pusztítók elleni harcban), de aztán a végén nem tetszett az elégedett mosolya ... szóval csinálok egy olyan mentést is, amikor elpusztítom az egész kócerájt. Van tippetek, hogy hogyan hathat ez a döntés majd a jövõben ? Na jó, lehet, hogy hülye kérdés, mivel senki sem ismeri a 3. részt ...

Egyébként a játék nyagyon jó lett. Sokkal jobban tetszik, mint az ME1- kivéve pár negatívumot: bolygó szkennelés - baromság és nagyon unalmas lesz egy idõ után (úgy néz ki, hogy kell egy idõigényes hülyeség -mondjuk a "mékózásnál jobb" -esetleg egy további fejlesztés a szkenneren segíthetett volna, nagyon le voltak egyszerûsítve a fegyverek és azok fejlesztései- jobb lett volna, ha az elsõ részhez hasonlóan a fejlesztéseket rá lehetett volna aggatni a fegyverekre, több nem is jut eszembe.
wedge31
Hát azt elfelejtettem irni hogy persze célirányos fegyokat kell használni a harbingert és a praetoriant például gyorsan szétszedi a collectors nehézfegyo és igy tovább minden ellenfélnek van nehéz pontja.
A képeségek ugyszintén célirányos használatárol már nem is beszélve ,de abban teljesen igazad van hogy mindenkinek más az értékrendje.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Paragon oipció választása mikor dühöng, mert el tudott menekülni az ellenlábasa. Ha nincs elég paragon pontod még ekkor, abban az esetben valóban nem lesz belõle lojális alárendelt, mert elõ sem kerül dumálásnál még lehetõségként sem ez a megoldás.

Ha túl vagyunk az elsõ pár órán, mikor még nincs fejlesztésünk és az ellenfelekt fél óra agyonlõni, ez még nagyából igaz is. Viszont Collectors Ship csapda részénél Insanity-n vért h*gyoztam. Ott tök mindegy, hogy fedezékben regenerálódok vagy sem, mivel a Harbinger odagyalogol és kampó. És akkor ugyanott kicsit késõbb a Praetorian is szopat (ha nem tudtam volna a taktikát, nem tudom hogy csináltam volna meg).
Erre nem lehet azt mondani, hogy könnyû. Vagy az én értékrendem nagyon más. Lehet páran nagykirályok és mennek mind a gép, de sokaknak problémás ez a szint fõleg a Collectors Ship.

concussive shot = kábító ?!

!!! ?????? !!!

cikasz
Nem értem nektek , hogy lett lojális. Én is megmentettem a finomitót, de nekem nem lett az.

http://www.akciofigura.hu

Fantusz
Engem sem kevésbé lepett meg, hogy bukott küldetés ellenére, némi ordibálás után lojális lett a zsoldos, s vannak más csapattagok, akiktõl bukott küldetéssel is elnyerhetõ a lojalitás - akkor mi értelme?

A megszerzett adatokat megtartottam magamnak (Cerberusban nem bízom, a Szövetség cserben hagyott).
EDI egy üzenetet küldött, hogy dolgozik a dekódoláson, ami legalább egy évig el fog tartani.

horpeti
Azoknál lehet, hogy így van, pl. AI hack sem megy pajzsosra, páncélosra.
A warp=torzítást láttam úgy, hogy ultimate mindenre hat, csak pajzs ellen rosszabbul (tehát ott ha van hasonló szintû túltöltés, akkor az jobb).

A lángra gyújtás az melyik képesség? A hamvasztás? (nekem ilyen fordításban van). 😄

Értem, köszi. Kíváncsi leszek valóban így lesz-e! Sokat gondolkodtam, hogy esetleg megtartom magamnak. De nem akartam rögtön betartani csúnyaszemû csávónak, hiszen elvileg az Ö jóindulatától függünk. Majd meglátjuk.
wedge31
Bár nehezebb lenne de sajnos nem az.
Ez egyébként sajnos az összes ilyen fedezékbe bujok aztán meggyogyulok játékra igaz.
Teljesen mindegy milyen nehézségen tolod a lényeg hogy buj fedezékbe és erre utasisd a társaid is utána már csak türelem játék.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Fantusz
Páncél ellen lángra lobbantás, lángoló lövedék jó, ezekkel átégetheted a páncélt - viszont, ha pajzs is védi, akkor ezek hatástalanok, elõbb a pajzsot kell leszedni.

cikasz
Már hogyne menne win7 64-bit-en. Nekem is fentvan és játszok vele.

http://www.akciofigura.hu

Fuss neki Insanity szinten. Mintha nem is ugyanazzal a játékkal játszanál. Ha úgy is könnyû akkor számodra nem létezik nehéz játék, feltehetõleg az evolúció olyan szintjén jársz ahol a fejlesztõk még nem.<#ravasz1>

horpeti
Azt néztem, hogy 2. szintû torzítás vs 1. szintû túltöltésnél pajzsos ellen még mindig a torzítás sebzi a jobbat.. Vagyis hiába nem "engedi" rátenni, ha mégis ráteszem, jól járok vele. Persze az valószínû, hogy ugyanolyan szintû képességek esetén a túltöltés jobban hat a pajzsra, mint a torzítás...

horpeti
Jah, értem.
Mirandától el lehet tanulni, ha nagyon akarná az ember...
A videót nem láttam, nálam le van tiltva. 😊

Egyébként ez a pajzsos dolog érdekel: a torzításra és pl. a kábító lövésre is írja az ikon, hogy nem mûködik pajzs mellett (a kábító még páncél mellett sem asszem). Nem is engedi csak úgy rátenni a bal shiftes leállításnál.
Viszont ha csak úgy rányomom a csatában, akkor rámegy és sebez valamit. Páncélosra is rámegy a kábító, csak nem nagyon esik hanyatt... Akkor ezek a "nem hat" rá dolgok sem teljesen érvényesek? ill. nem mindegyiknél kell készpénznek venni...

Dehogynem. Csak az nem szerepel a linkelt videóban és az adept képességei között sem. A kérdés meg a videóban szereplõ adept kapcsán történt. Amúgy az áltlad említett képesség (Miranda speciális akciója) szintén nem mûködik pajzzsal védett célpont ellen.

CptObvious
Ennek a döntésednek nincs következménye a játék további folyamán. Viszont lehet, hogy a harmadik részben számítani fog, hogy kinek adtad az adatokat.

A küldetések többségének nincs látható következménye a játékban, 1-2 esetet leszámítva.