Mass Effect 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Nem hiszem, hogy nagy gond lenne nálad, ha úgy mész át az Omega4 relén, hogy elõtte minden betervezett lojális küldetést megcsinálsz, s nem haragtod magadra egyik csapattagot sem.

Az egész küldetéssorozat talán 30 perc, amit a videobejátszások némileg megnyújtanak, igaz mentésre nem sokszor lesz lehetõséged (1-2 alkalom, de ennyi elég is)

Amikor a mûszaki szakértõd a csõben halad, neked kívülrõl kell biztosítani õt, nehézségi szinttõl függõen harcolva nyomulsz elõre, de az elsõ szempont az, hogy idõben kinyisd a szelepeket, különben a csõben lévõ csapattagod megfullad.
8 szelepet kell kinyitni, nálam ez a pályarész volt a legmelegebb, bizony volt olyan, hogy az ellenfeleket hátra hagyva rohantam a zárakhoz (beszivárgó, taktikai álcásás bekapcsolva).
A többi feladatnál már nem kellett az idõvel versenyt futni, így nyugisabb volt, a saját csapatodban elesetteket medigéllel fel tudod gyógyítani, a rossz dontés miatti veszteség szerencsére engem elkerült, de az ellen nem sokat tehet a játékos, legfeljebb visszatölt egy korábbi mentést, ezek a halálesetek a videobejátszásokban esnek, vagy csak hír formájában érte4sül róla Shepard - ehhez azonban valamit el kell rontani (szándékosan, vagy figyelmetkenségbõl), "jajj, most ki fog meghalni" gondolatot ki kell zárni a játékból.

Calver! Ja értem. Hát én nagyon igyekszem, mindenkit szeretnék megmenteni.

Fenrir! Hát akkor végképp nem értem. Már azután mentem vissza, hogy Garrus küldijét befejeztem. Mégsem találtam meg õket! A fenébe, megint biztos valamit benézek!

Szóval az új foltot játék közben is érdemes felrakni??? Vagy inkább csak új játék kezdésekor?
Fenrir
A 2 aszári csak akkor jelenik meg ha Garrus és/vagy Thane küldetése készen van a Fellegvárban.

A halál csupán a kezdet...

Calver
nincs sehol leírva az érték, még wiki-n sem, de nem nehéz megsaccolni: Mordin, Jack és Tali pl. gyenge harcosok, míg ugye Grunt és legfõképp a fél Omegát kiírtó Garrus... hát igen. persze ezt a "védelmi értéket" erõsen megdobja ha a karakter lojális.
szóval: ha mindenki lojális, és Mordin-t küldted vissza a hajóhoz (elvileg õ hajlamos nagyon fûbe harapni), na meg addig jó választásokat hoztál (tehát nem hullott el senki), szvsz teljesen mindegy kiket viszel magaddal, mindenki túl fogja élni.

"The trees move. Do you not see it?"

A paetorianra gondolsz?
Azzal szívtam talán a legtöbbet az egész játékban. Vagy a horizonti csatával, de ott volt 2-3 olyan trükk, ami sokkal könyebbé tette.

A lényeg, nekem ez volt vagy a negyedik taktikám, de bejött:
A paetorian önmagában nem gáz, csak kõrözni kell az oszlop (ahonnan indulsz a jelenet elején) körül és osztani, fedezékbe vonulni és hagyni, hogy a társak is irtsák. Olyan öt-hat barrier visszatöltõdéssel ki lehet nyírni.

A gáz viszont az, hogy jönnek az elején a huskok és a collectorok és ha elkezdek taktikázni a paetorian körül, akkor kb. 4 mp alatt szétszedik a átsómat.
Úgyhogy rájöttem, hogy csak akokr nyerhetek, ha ezeket iradtatlan gyorsan hazavágom.
Tehát a következõ a teendõ:
Nehéz fegyver elõ vesz a jelenet elején (nálam a collector beam volt), huskok gyorsan leszed warppal és collector beammel, utána irtó gyorsan ugyan ez a collevtorokkal (érdemes rájuk uszítani a társakat is), ha ügyes vagy, fél-egy perc alatt le lehet õket darálni.
Ez után lehet kõrözni az oszlop/feljáró körül és csak arra kell vigyázni, hogy ne (nagyon) találjon el a lézerével és elég távol legyél (bár ez szinte mindig így lesz, ha ott kõrözöl, ahol mondtam), amikor robbant és visszatölt.
Miután megvolt a jó taktika, elsõre sikerült. Elõtte olyan 20x próbálkoztam minden félével ...

Insanityn a taktika minden. Még tech armorral is 3-4 lövés voltam, tehát a ramboval nem lehet semmire menni, de ha nem jó fegyverrel, powerrel vagy csapattaggal mész és nem jó a taktika, akkor esélytelen vagy. Ha ezek rendben vannak, akkor viszonylag könnyû ...

Szólj, ah elakadsz máshol.

Hotomi, Calver! Köszi így már értem. Most legalább már tényleg tudom mit kell csinálni. Légio küldije eddig homályos volt neked, de így már tiszta.

Horpeti! Ezek a védelmi értékek engem is érdekelnének. Esetleg priviben vagy spoilerben letudnád írni? A linket azért nem kérem, mert angolból eléggé gyér vagyok sajna. Jól lenne tudni kire mit lehet bízni.

ZÓÓÓcsi! Nekem ez tényleg nem gond! Teljen más valamit megkérdezni és a játékban átélni. Számomra ez nem csökkenti a játékélményt. Nem olyan mit a mozi vagy egy könyv vége, ezek szubjektív vélemények ami nekem segítenek.

Egyébként az új foltot érdemes feltenni? Lehet játék közben is vagy inkább csak akkor ha újat kezdek?

Apropó visszamentem a Fellegvárba a hamis azonosítok miatt megkeresni a két aszárit. Átnéztem az egész állomást, de én nem találtam sehol sem õket. Hát max. ez a küldi megfog maradni.
Jack tényleg nem jó vezetõnek, viszont jó "pajzsnak", ha lojális. Légió jó mûszakinak. Nekem õk ketten haltak meg, köszönhetõen hülye választásaimnak. 😊

sevendoor
Na akkor áruld el, hogy a collector hajón, azt a repülõ izét, hogy élted túl, mert ha az elõl el is futok, a bezúduló húsbábok, -persze mind páncélban- nyírnak ki. 😞

Chuck Norris kitépett egy lapot a Facebookból!

Sadist
Nem csak az a lényeg, hogy mindenki lojális legyen, hanem hogy a megfelelõ posztra a megfelelõ embert kell rakni. Biotic shieldet nem fogja Garrus tartani, egy csapatot meg nem tud Jack vezetni.
Ez kismilliónyi walkthroughban le van írva, még a ME2 wikin is.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Calver
hmmm, jó tudni h más is így gondolkozik... gyakorlatilag ugyanez volt a csapat-összeállításom nekem is végig, kivétel az elején, amikor még Garrus helyett Jacob/Grunt egyikét használtam (Squad Incendiary Ammo). megkockáztatnám, h a lehetõ legjobb verzió ez: csapattársak képességeinek cooldownja Shepard verzióinak sokszorosa, a fegyvereik meg kevesebbet (talán 45%-ot?) sebeznek... viszont egész csapatra ható lõszerekre nem igazán hat a sokszoros cooldown, sebzést meg Shepard is kapja. Miranda meg amúgy is ász a csapatra ható +15% sebzésbónuszával <#vigyor1>

viszont Tech Armor-t megéri maxolni és Power Armor-ra fejleszteni - +15% power damage ugyanis nagyon nem jön rosszul. nagyon nem. konkrétan sokkal jobban megéri azt feltornázni, mint a kaszt skillt (Defender) maximumra.

Na, megvan 1015, meg az insanity.

A legtöbb cumi a Horizonon volt és a Collector Ship után már-már egyszerû volt 😊

Az IFF szinte egyszerû volt már, a végén meg csak vévigrohantam, nem szaroztam az ellenfelekkel. A REaper a végén kicsit szivatott, de itt is csak taktikát kellett váltani.

Mirandát vittem szinte mindenhova, ha organikusok ellen mentem akkor Garrust vittem (team AP Ammo), ha szintetikusok akkor Zaeedet (team distruptor Ammo). Háras tech armor elég volt mindenhova.

Most jön a jutalomjáték casualon 😄😄😄

Tuti minden ásványt kibányászott. 😊 😊

Egy darabig eltarthatott. 😊
Unatkozott:

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

SötétBarom
Én direkt nem olvastam spoilert, és csak úgy érzésre nyomtam a végét - mindenki lojális volt, mégis elvesztettem mordint, jacket és gruntot.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

penge96
Uhh, az szívás!<#szomoru1>

Gooner Forever! \"Az okos ember megoldja a problémákat, a zseni megelőzi őket.\" \"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal...\"

PhantomAss
engem most felhúzott ez a játék
többen is írták, hogy az a lényeg, hogy mindenki lojális legyen, és csinálj meg minden fejlesztést, akkor senki sem fog meghalni
hát nálam mindenki lojális volt, minden fejlesztést kimaxoltam, és rohadtul meghalt Tali és Légió
ráadásul ez a b**i mentési rendszer nem engedett betölteni régebbi mentést, hogy újraosszam a csapatot
köszi, most kicsit felhúztam magam, mert jacket pl nem sajnáltam volna
de Tali...
😊 na mindegy, ez van

GOOBY, pls

Doom 4
Aha mert én 1x próbáltam de akkor ugye azt írta hogy kapcsoljam ki a netet, de akkor meg alapbol korruptnak miõsítette az összes többit is vagy nem tom de írta hogy kapcsoljam be anetet hozzá, mert nem is tudtam folytatni a játékot mert azt mondta hogy nem tölhetõek be a köv kiegészítõk.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Tévedés! Amíg a tört játékkal és DLC-kkel játszottam, addig sose volt gond vele. Nem tiltottam le semmilyen tûzfalon a játékot, vagy ilyesmi. Sõt, amikor az antivírus megkérdezte, hogy engedélyezem-e a netre kapcsolódást, rányomtam, hogy igen. Csak azt a bizonyos hacket futtattam egyszer, és nem volt gond DLC-kkel.
Eredeti játék + tört DLC-vel nem tudom, hogyan mûködne, de kötve hiszem, hogy bármi is másképp lenne, hiszen a DLC-k azok ugyan azok, mintha letöltötted volna, a hack az meg csak az .ini-ben ír át pár sort.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ki is lehet õket békíteni?

Rage47
külöNbözõ 😊 már nem az elsõ, azért szóltam😄
gfreak
igazán az az ésszerûtlen,hogy a végén elháljuk vele a nászt 😉

Racism is a weapon of mass destruction!

Calver
szerintem remek lehetõség, én spec okádtam a fehérköpenyes igazságosztótól, és roppant nagy vigyor terült szét a képemen amikor rájöttem, h ki lehet végezni... és milyen stílusosan <#vigyor1>

mondjuk pont emiatt hiányoltam Mordin lojalitás küldijében egy hasonló lehetõséget, hogy amikor fegyvert ránt a régi asszisztensére, egy renegát interrupt során elegánsán szétdurrantom a kis racionalizáló tömeggyilkos buksiját <#whatever>

horpeti
De persze ez egy igencsak renegát döntés, és lehet is kapni érte szépen. 😊

horpeti
A dominate miatt éri meg egyedül. De mivel fõleg a játék végén lesz, max. a végsõ collectorok elleni harcban jelent nagy elõnyt.
Újrajátszásnál meg egyértelmûen.

Fantusz
Lehetõség, de ésszerûtlen döntés még renegate karaktertõl is egy állandó veszélyt jelentõ ardat-yaksit a csapatba venni.
Meghalni egyszer lehet, más kérdés, hogy hányszor tölti vissza a játékos a jelenetet.

Valaki felvette Morinth a csapatba? Mert fel lehet. Sõt, a végén ki is nyírhatja pásztor kapitányt ha sexelni akarunk vele... Video

Beszarás hány lehetõség van a játékban.

Fenrir
Amikrõl beszélsz azok különféle promo és elõrendelõ DLC-k, pl volt a Gamespot-nap meg Dr. Pepper-nek. Ami mindenki számára hozzáférhetõ az az mit a Cerberus neked felsorol.

Van még pár páncél, de azok nem DLC-k. Lényegében annyi van amennyit felsoroltál.

Fantusz
A játék kommunikál a neten, ha jogtalanul használod a dlc-ket letiltja azokat.
Nem megoldás a warezos dlc csomagban meglévõ aktivátorok használata sem, ha a játék elõtt szabad utat engedsz, az ellenörzésen elbukik.
Le kell tiltani a játékot a netrõl, ha zavartalkanul szeretnéd használni a warezos dlc-ket - mivel a játéknak nincs online módja, így legfeljebb a patch letöltése miatt kell a net, no meg el kell rajta gondolkozni, hogy néhány apróság miatt megéri-e "barmolni" az egyébként eredeti játékot.

Hellosztok most néztem rá az oldalra és van a gamehez magyarítás és ha van akkor belinkelitek, KÖSZI
Doom 4
A DLCkre vissza térve. Ugye bereggeltem a Cerberus Network kártyámat. De csak a collectors armor/wep, cerberus wep/armor, normandy crash site, és Zaeed, kiegészítõket tudtam letölteni. De ha jól tudom van sokkal több és használnám is õket pl a mesterlövész puskát, de nem tom letölteni. De van 1 warez DLC pack amit leszedtem. Amik abba vannak azokat fel tudom rakni simán? Nem fogja kérdezni hogy nekem miért van nekem olyan? Mert ugye collectors armor-nak pl külön kodja volt.

"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."

Fenrir
Nálam Mordin vitte vissza õket háromszor, mindhárom esetben mindenki megmenekült, a doktor is.

AntiHero
Mind1 ma újra próbálom.

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

wesker24
Nálam mindenki életben maradt a szellözöben Tali volt a Csapatvezetõ Miranda volt 2x is a Biotikus Samara volt a legénységet meg tali vitte vissza velem meg Legion és Garrus volt !
AntiHero
Az a fura, hogy lojális mindenki az orvos mégis meghalt😞 Fel van fejlesztve minden. A végén az embereket Zaeed vitte vissza de õk is megmenekültek. Csak a végén a hajón még se volt ott a doki. + 1 koporsó is volt.

Fantusz
Garrus kiváló csapatvezetõ, ha lojális.
A személyzetet visszakisérni sokan képesek, nálam ezt a feladatot Tali kapta, Garuss maradt az utóvéddel megbízott csapat vezetõje.
Ki lehet próbálni Mirandát is csapatvezetõként, õ sem rossz választás, szimpátia kérdése, én nem túlzottan kedvelem a jégcsapot.

AntiHero
Na végig játszottam a játékot.

Igaza végén a doki eltünt:S (meghalt?) Pedig lojális volt mindenki, nem baj ma újrakezdem a végét.

Lehet az utolsó feladatra nem Garrust kéne választanom?

"Just got off the phone with an EA rep.

he said a "Hammerhead Buggie DLC" and "Extra Starmap DLC"
are to be released Wednesday the 24th.

Im hoping it will officially from bioware tommorrow or on wednesday."

Kitudja, mennyire lehet hiteles...

Hivatalosan tudtommal nem határoztak meg semmilyen dátumot. Csak annyit mondtak a megjelenés után, hogy pár héten belül jön. De a linket hivatalos oldalról megköszönném!

Szerintetek megéri feltenni a javítást, ha egyáltalán semmi gondom nem volt a játékkal? Se fagyás, se videó szaggatás, semmi, egyik problémát sem tapasztaltam a javítás leírásából. Nemtudom, talán inkább nem teszem föl...

Vraaanyek
Sajnos ez teljesen téves feltételezés, hivatalos oldalon, illetve GSO-n is volt cikk róla, hogy a következõ DLC március 17 és 24 közöttérkezik!
Sajnos, de bárcsak úgy lenne,ahogy Te mondod!<#worship>

Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX

Köszi. <#worship> Fel is tettem, nem volt gond. <#eljen> <#smile>

Figyelem, Figyelem!

Külömbözõ forrásokból (patch leírás, moderátor megjegyzés, EA alkalmazottak által kiszivárogtatott infók) arra lehet következtetni, hogy a Hammerhead DLC még ezen a héten kijöhet! Egy fórumozó azt írta, hogy egy EA alkalmazottal való beszélgetés közben elkotyogták neki, hogy 24.-én jön ki vagy jelentik be! Emlékezzetek csak! A Cerberus páncél és Eviscarator Shotgunt is csak egy nappal a megjelenés elõtt jelentették be! Egy moderátor is tett érdekes megjegyzéseket a megjelenésre. Aztán ott a patch, amiben a jármû irányításáról írnak. Még a játék megjelenése után azt mondták a fejlesztõk, hogy pár hét múlva jön. Nos ez a pár hét már el is múlt. Szerintem simán elképzelhetõ az e heti megjelenés (netán a holnapi, baszkiii)...

Mekkora meglepetés lenne, ha még ma bejelentenék, és holnap már jönne is! Bárcsak!
<#rolleyes>

SötétBarom
Mondjuk pár milliószor már lejátszották a meccset 😊

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

robotnyk
van magyar patch note, szóval biztos
Az 1.01-es patch-et fel lehet tenni a magyar verzióra is? <#confused> <#smile>

Igen, mindkét részben vannak ilyen bolygók ehez hasonló leírásokkal. Az érdekesség az, hogy mindegyik valami hatalmas õsi fajra utal, vagy azok fegyvereire, esetleg a "szintetikus szörnyek" elleni harcukra.

Szerintem tutira benne lesz a harmadik részben valami ilyesmi, már várom!

Ja igen, erre mondjuk nem gondoltam... az csak egy álca! 😊

SötétBarom
De, egy láncdohányzó Ai 😄Dd

"És semmi nem garantálja hogy happy end lesz a vége."

Szinte biztos, hogy nem lesz happy end, mivel ez egy trilógia, és már lehetett olvasni olyasmit, hogy más karakterrel viszik tovább a ME univerzumot. Aztán lehet persze, hogy happy end lesz, Kapitányunk meg lesz a Galaktikus FÕFÕGóré, akit láthatunk az újabb részekben is itt-ott. Amúgy a rejtõzködõ ember egy robot, szerintem. Legalábbis a szeme ne "igazi". 😊