19778
-
mzoli7 #9855 http://www.gamestar.hu/bioware-lesz-meg-mass-effect-a-trilogia-utan.html -
#9854 Arra leszek kíváncsi bár az tényleg az abszolút jövő zenéje, hogy ha majd a trilógia után jönnek újabb Mass Effect világban játszódó játékok, akkor a 3 rész mentését lehet-e vinni, tehát Shepard gyereke, vagy valami hasonlónak, esteleg csak abba a világba csöppeni, amit Sepp bácsi/néni hagyott maga után...mindenki a sajátjába... -
sanya200 #9853 Biztos jó lesz a story és ha minden jól megy még a gethek is mellettünk harcolna a kvarikkal vállvetve a kaszások ellen. -
#9852 Erre nagyon kíváncsi leszek én is, mert már van egy-két sejtésem a történetet illetően, hiszen pl. a végén a Getheknél is kiderül, hogy újra lehet őket programozni vagy mi, lehet a Gethek nagyobb szerepet kapnak a következő részben ezáltal, vagy pl a Cerberus elleni fellépés, gondoljunk itt arra a fegyverre ami megölt egy kaszást, vagy amikor találunk kompromittáló adatokat a cerberusról, akkor mondja EDI, hogy egy év a dekódolás...stb apróbb mozzanatok... -
sanya200 #9851 Hát gondolom nem is a 2. részben van jelentős szerepe a tanácsnak hanem a 3.ban, azért szerintem más lesz a kimenetel a 3 rész végén ha megmarad a tanács vagy nem.
Abból gondolom ezt hogy pl az első részben el lehetett dönteni hogy a rekni királynőt elengeded-e és ha észrevettétek a 2.részben illiumon találkozni lehet egy asari-val aki elmondja hogy a rekni királynő él és hálás amiért adtam neki egy esélyt és hogy ők régen nem akartak háborút hanem rákényszerítették őket,mert alapból békés faj lenne.Szóval a királynő felajánlotta a segítségét hogy segít azzal szemben harcolni aki a háborút okozta és ez valószínű a kaszások műve volt. -
#9850 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet velük beszélgetni és néhány másik párbeszéd is más lesz. Ezen kívül semmi extra. -
Zsusensei #9849 megvan 1.02 kllet hozzá de fura valahol azt olvastam az 1.01-en is fut..hmm no mindegy alényeg h már megy XD idegesítő a lávás rész O_O
ja öö egy kérdés még anno mass effect1 végén én hagytam veszni a tanács tagokat nos mennyiben módosítja a játék menetet ha pl megmentem őket? valaki elmondaná ? :) -
sanya200 #9848 találtam pár érdekes képet a játékról elég jól nyomja a srác.
-
sanya200 #9847 akkor lehet az a gond rakd fel az 1.02-t. -
Zsusensei #9846 csak az 1.01 -
#9845 Patchek fönn vannak? -
Zsusensei #9844 lenne egy kérdésem overlode dlc most szedtem le és nem működik tök lefagy a gép amikor elindítanám azt a küldetést...valaki tud segíteni? -
mzoli7 #9843 nekem ATI Radeon HD5470-es vidó kártyám van és tökéletes fut a gépen. -
sanya200 #9842 Hát nálam néha darabos de ez driver hiba lehet vagy maga az ati kártyák sajátja?Írjon már akinek ati-ja van hogy nála jó-e. -
Evoluti0N #9841 Az első résznél elég gázok voltak az árnyékok a karakterek arcán. A 2. résznél már nem volt ilyen problémám, geforce-m van. -
sanya200 #9840 Nekem ő lenne az:
Egyébként azt szerezném kérdezni hogy csak ati kártyáknál van az hogy kockás az árnyék a karakterek arcán vagy nvidiával is olyan. -
#9839 elsőt Vanguard csajjal kétszer (meg egy befejezetlen Infiltrator végigjátszás is volt), másodikat először női Sentinel-el, aztán Infiltrator-ral, majd végül egy hím Soldier-rel - Sentinel volt a favorit ezek közül, sokkal szórakoztatóbb vele játszani mint a többiekkel.
női karakter meg Mass Effect-ben már csak a szinkron miatt is szinte kötelező -
sanya200 #9838 Egyébként érdekelne ki milyen karakterrel tolja a játékot, nekem a női karakterek jobban bejönnek és az élharcos a kedvenc kasztom.Hát nektek? -
sanya200 #9837 nézd meg az opciókban hogy be van-e kapcsolva az internetelérés. -
Lesusius #9836 Csősztök skacok, lenne 1 olyan problémám hogy a ME2 nem akar csatlakozni a cerberus hálózathoz. A tűzfalon ki van engedve a progi, tud valaki adni vmiféle tippet? -
sanya200 #9835 Igazából itt nem csak azzal van baj hogy ebben az országban megélni is nehéz,persze az tudom jól hiszen nem hogy havi 150-et hanem 60-at keresek.
Mégis megvettem a ce-t persze ha a minimálbér is 200-300 lenne akkor az összes dlc-t is megvettem volna, most az az 1-2000ft kéthavonta nem vág földhöz.De itt a hozzáállással is baj van sokan akkor se vennék meg az eredetit ha 500ft lenne,nem egy ilyen embert ismerek és ez szomorú.Jó persze én is torrentezek és sok játékot filmet szedek le de ami nekem tetszik azt megveszem pl a mass effectből mind a 2 eredetibe van meg,általában megvárom még lemegy az ára kicsit és akkor veszem meg de megveszem.
Akkor csinálja azt az ea hogy ezt a dlc-t még kiadja magyarul és ha megveszik xy db számban akkor a köv.is az lesz ha nem akkor nem,de legalább adnák meg az esélyt arra hogy megvegyük nem.Ez lehet egyfajta figyelmeztetés is hogyha nem veszik meg ennyien meg annyian akkor nem fordítják le.Amúgy meg én se vettem meg a dlc-ket de ez nem jelenti azt hogy nem is akartam csak úgy gondoltam megveszem akkor ha megjelent az összes,gondoltam lesz olyan kiadás vagy kiegészítő amiben az összes dlc megvehető egybe mondjuk 6-7000-ért,mert annyiért megvettem volna.Remélem azért majd lesz valami hasonló. -
mzoli7 #9834 akkor végülis jól jártál -
#9833 Én sem vártam és anno 4x ennyiért hozták ki. Mondjuk a késésük miatt felhívtak telefonon és felajánlották, hogy kárpótlásként CE változatot kapok a sima helyett ráfizetés nélkül. Ebben a tekintetben teljesen korrektek, érdemes tőlük rendelni mindig mert gyorsak és megbízhatóak. -
mike01010101 #9832 A cdgalaxisban a mass effect2 1990 Ft, eleg durva. Miert nem tudtam varni. -
#9831 Az Nvidiának jól megfontolt üzleti érdeke van más piacokban, ez a marketing kampány, ettől függetlenül nekik ugyanolyan fontos a pc-kbe való kártya fejlesztés mint eddig... -
#9830 Nem akarok közgazdasági vitába bonyolódni, már csak azért sem, mert én csak kereskedelmi szakközépbe jártam, 4 évig hallgattam közgazdaságot, de a közgazdász szakmától messze vagyok.
Viszont az én meglátásom szerint, a kiadók olyan 20 éves trendet követnek, amikor még a jóléti államok léteztek. Akkor még meg lehetett tenni, hogy annyiért adom a szoftvert, amennyiért lehet, mert megveszik. Ma ez nem járható út, és egyre kevésbé lesz az. (Ritka forint-sűrű fillér)
Erre a DLC-re alapozva néhány hasra ütés szerű szám;
Lengyel-Cseh-Magyar DLC eladás mondjuk a Liara DLC-ből lenne 5000 darab. Az egyébként értékesített 300000 darab mellett ez elenyésző, "nem éri meg" kiadni.
Ugyan akkor ez az 5000db mondjuk 10'000'000Ft A honosítás erre a 3 nyelvre 200'000. A veszteség 9800000Ft, Ha nem adják ki. Most akkor megéri, vagy sem?
Teljesen alap matek. Még csak közgazdásznak sem kell lenni hozzá, és mikor eldöntötték a honosítást ezekre a nyelvekre, gondolom, Ők is hasonlóan gondolkodtak.
de ha tovább megyünk, és hozzá vesszük hogy az ME3-at emiatt nem fogja megvenni ebben a 3 országban 5000 ember, 10000//db, akkor máris kapunk egy szép kerek összeget, amit "lustaságból" bebuknak. Mondván a kis pénz nem számít.
Ezért kerül annyiba egy játék, amennyibe kerül. -
#9829 Az NVidia azért ír ilyeneket, mert nekik éppen nem megy olyan jól, mint pár éve. -
#9828 Félreértesz engem, nekem sohasem volt konzolom, csak pc-m és én sajnálnám a legjobban ha nem lenne több játék pc-re, de észre kéne venni a trendet, hogy sajnos egyre több húzónév már szinte csak konzol exkluzív, a pc-s játékok a néhány kivételtől eltekintve az idióták szintjéig le vannak egyszerűsítve, sehol egy igazán jó kalandjáték amiben az eszét is használnia kéne az embernek. Minden már csak rókabőr és ami igazán felháborító, hogy ráadásul egymás szintje alá mennek.
Amikor már az nvidia is ilyen baromságokat ír akkor komolyan lehet attól tartani, hogy előbb-utóbb elsorvadunk a sok konzolos szemét játék mellett:
Nvidia: az asztali PC lassan a múlt eszköze lesz -
ratgab #9827 Nekem mondod a Közgazdasági sulit? (közgazdász vagyok) Nem azt mondom, hogy ez a jó hozzáállás, csak nagy piaci erővel rendelkező kiadó más léptékben gondolkodik és ez tény!
És amint a mellékelt ábra is mutatja ez a helyzetből (nincs magyar felirat) is leszűrhető. De itt azért nem csak rövid távú profitok vannak, hanem átlagkeresetekről is szó van: nézzétek meg a nyugati országbeli átlagos fizetést (Amerika, Anglia, Franciaország) és nézzetek meg egy magyar átlagfizetést. Hasonlítsátok össze, nagy a különbség (nem mondtam egyáltalán újat, tudom).
Melyik fizetésből telik jobban luxus javak (számítógépes játék szoftverek) vásárlására: a havi 130 000-ból vagy a havi 3-400 000-ből.
És jöhettek itt nekem azzal, hogy ott drágább a megélhetés, de nekem pl.: vannak ismerőseim (Svédország)külföldön, 1 magyar család (apuka időseket ápol, anyuka gyári munkás: 4 gyereket neveltek fel) és amellett, hogy fizették az albérletük költségeit a gyerekek mindent (játék szoftvert is)megkaptak és emellett minden évben jutott pénz 2 hét nyaralásra. Szóval ennyi a különbség az életszínvonal között és ezért is inkább a nyugatra koncentrálnak a kiadók.
Kiadókat nem kell félteni, tudják ők mit csinálnak és miért. Ha nem érné meg nekik így ahogy csinálják, már rég tönkrementek volna.
De én nem akarom őket védeni, és titeket se támadni. Csak érdekel ez a téma és ki akartam fejteni a véleményem, ennyi.
Ezzel szemben természetesen jó lenne, ha több honosított játék, dlc lenne kis hazánkban is. -
#9826 Ez nem konzol vs Pc témakör, hiszen konzolon is hasonló a helyzet, csak ott más az aspektus. (Idióta amcsiknak, japóknak idióta játékok, amikkel egy normális európai fazon nem tud mihez kezdeni, tisztelet a kivételnek, természetesen) Grafika, meg hent, agyhasználat meg ablakba. Ez addig megy, míg az "újdonság" ereje tart, aztán ott is az lesz a helyzet, amit Te PC-re írtál; Előbb utóbb csak a japcsik, meg az amcsik veszik a cuccot, az meg alig tartja el őket. Ott van például a Live! Egy vicc, hogy (azt hiszem talán) 8 támogatott ország van, egyébként marad a trükközés...
Nem vagyok felháborodva, csak kicsit csalódott vagyok a Liara DLC miatt, mindössze arról van szó, hogy a játékipar, azon belül is a kiadók, mintha nem a föld nevű bolygón élnének... -
#9825 Imádom ezt a PC-nek le fog áldozni bla-bla... hülyeség...(bocsi) konzolra csak pc-n lehet fejleszteni, mmo-inkább csak pc-n divat (tudjuk, hogy sok pénz van benne), az indie fejlesztők mindig pc-re dolgoznak (konzolra drága licenc kell) meg egyébként az Activision nagy embere is megmondta, a bevételek nagy része a PC-ktől jön. Ha belegondoltok nem a pc kezdett el konzolosodni, hanem a konzolnak lett egyre több olyan funkciója mint egy pc-nek... -
#9824 Ez így van, először lemorzsolják közép és kelet európát, aztán egy idő után kitalálják, hogy nyugaton is sok a warez ezért egész európát kizárják mindenből, aztán rájönnek, hogy csak egyedül az amerikai piac nem tartja el őket ezért elgondolkoznak azon, hogy érdemes-e egyáltalán pc-re bármit is fejleszteni... -
#9823 Azért nem ennyire 1xű a képlet. Hiszen, mondjuk a Lengyel piac nem annyira kicsi, mint a miénk. Ők is le vannak sz...arvasbőrrel takarva?
Értem amit mondasz, valamennyire egyet is értek vele, de ez azért nem ennyire egyértelmű képlet. Ezért is tart ott a PC-s játékipar, ahol, mert mi az a pár ember, akit ezen a lépésen elvesztünk, aztán lassan már nincs kit elveszteni, mert a játékosok lemorzsolódtak, "menet közben".
A cél a rövid távú profit, a holnap, a holnapután meg le van ejtve. Így, hosszú távon, nem fog megélni.
Sokszor elfelejtik a kiadók, (legyen az akár film, zene, vagy játék) hogy Ők vannak a vásárlóért, és nem a vásárló értük. Közgazdasági suli, első óra. Kicsit ferengi hozzáállás, amit most tapasztalunk.
De abban FELTÉTLEN igazad van, hogy ezen már meglepődni, pláne háborogni, felesleges. -
ratgab #9822 Fejlesztőknek, kiadóknak Kelet-Európa nem piac, lesz...arják, hogy a magyaroknak nincs honosított felirat. Ez van. Megszoksz vagy megszöksz!
Egy nagy amerikai piachoz képest mi az a pár 1000 magyar játékos??? Ha te lennél a helyükben te sem törődnél velük, túl kis pont vagyunk mi ezen a bolygón...
Persze lehet ezen háborogni, de nem érdemes. Ez szín tiszta üzleti megfontolás, hogy a nagy piacokra koncentrálnak, nem a kicsikre (ahonnan egyébként angolul is megveszik tőlük a dolgokat, amúgy is, aztán az a néhány 100 ember, aki a honosítás miatt nem veszi meg hidegen hagy egy ekkora kiadót)!
Esetleg azt csinálod, hogy nem sz..arakszol a DLC-kkel egyenként, hanem amikor már lesz Game of the year csomag (minden egyben), akkor megveszed azt, addig meg w. verzió vagy nem játszol vele.
-
#9821 Ilyen lépésekkel maguk alatt vágják a fát. Vajon hány játékos mondja majd (magában) azt, hogy most megvegyem a DA2-t, ME3-at, hiszen a DLC-k úgyse (mind) jönnek ki majd magyarul? (Csehül, lengyelül) Angolul meg nem tudok annyira, hogy megrendeljem Thaiföldről...
Szóval egyrészt alaposan kicsesznek a kelet-európai verziók vásárlóival, második körben meg saját magukkal. Ez van, ha egy kiadó azért, hogy megtakarítson most 30 ezer forintot, inkább bukik később ki tudja mennyit. Nagyon rövidlátó hozzáállás ez. Hogy lett EA-ból nagy kiadó, ilyen amatőr hozzáállással, nem értem... -
Barnez #9820 Azért én még utána kutatok annak, hogy mennyire fordíthatók a nyelvi fájlok, működnek-e stb... Szerintem van akkora rajongói tábora a Mass Effect univerzumnak, hogy összefogva, valami feliratot összehozzunk. :) -
#9819 Azért az EA az utóbbi időben sokat fejlődött, egyedi ötleteket pártolnak fel, nem ragadnak le egy franchisenál, mint az Activision a CoD-dal... kb csak abból élnek ameg a Gitár Híró X-ik részéből... -
#9818 Azt írja, ezeken a területeken ez nem lesz elérhető.
Azt azért majd várjuk meg, hogy ha letöltjük az angolt, mit lehet vele kezdeni. -
#9817 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1218464576&no=9738]#9738[/URL] -
#9816 A Dragon Age esetében a legutolsó DLC szintén csak angolul jelent meg, ettől függetlenül fel lehetett tenni a magyar alapjátékra, csak nem volt magyar felirat. Biztos, hogy nem hasonló lesz a helyzet itt is ?