Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ME2:
Egyébként RPG-vel játszottál már? Pl: 500 különbözõ kard 1-1pont sebzés/páncélátés stb különnbséggel. Természetes, hogy a legjobbat/legjobbakat tartja meg az ember, a többit meg eladja. Ez így logikus. Vagy ott van a Borderlands több millió fegyvervariációval. Pont ez a lényege a loot rendszernek. Hogy választások, apróbb dilemmák elé állítsa a játékost a bõség zavarával, hogy hatékonyság, stratégia, stílus és szimpátia alapján választhatja ki milyen felszerelést vigyen magával.
ME1-ben igaz hogy 3 tulajdonsága volt minden fegyvernek, viszont 9 upgrade-et lehetett beléjük tömni (a 100-ból), amelyeknek szintén volt 2-5 plsuz tulajdonságuk. Emmellett ugye ott voltak a páncél upgrade-ek a külön biotikus upgrade-ek, stb.
Csak ugye már az elsõ rész megjelenésekor sírtak a népek, hogy túl bonyoltult nekik ez a rendszer... Kb, mintha kivennék a Dragon Age-bõl az intentory-t a felvehetõ tárgyakat. ME2 szintû kellemes egészestés hack&slash mozi lenne abból is.

[merlinw.org]
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
<#rolleyes>#rolleyes>
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Az elsõ részben meg sokkal több skillje volt minden karakternek, volt vagy 15, itt meg 5."
Nemtudom, hogy az ilyen fajta hülyeségeket honnan szeditek, de kiváncsi lennék rá.
[merlinw.org]
"The trees move. Do you not see it?"
Az elsõ részben meg sokkal több skillje volt minden karakternek, volt vagy 15, itt meg 5.
A 100+ fegyverre kiverheted, ha összesen volt 2 modell minden fegyverre meg 3 skin, a többi csak a statokban tért el.
Honnan szedtél olyan baromságokat, hogy a képességek 80%-át kivették? B+, ez egyszerûen nem igaz! Nem vettek ki képességeket, sõt, újakat raktak bele, és a már meglévõk és újak is sokkal jobban ki vannak dolgozva. Csak annyin változtattak, hogy most nem 20 (vagy mennyi) pont kell (minden szintlépésnél egy-egy), hogy kimaxolj egy képességet, hanem "gyûjtened kell", mert egy lépés több pontba kerül, viszont nagyobb a bónusz is.
A párbeszédek nagy részét kivették? Emberke! Pont arról beszéltek megjelenés elõtt, hogy sokkal több párbeszéd van az egész játékban (ami egyértelmûen érzékelhetõ is), mint elõdjében.
Nemtudom honnan veszel ilyen baromságokat, de legközelebb gondold át kétszer, vagy inkább le se írd.
(Megsértõdés: Allowed)
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
PARTTALAN VAZZE
<#idiota>#idiota>
anti hero
Persze csak insanityn. Kisebb fokozaton nem tapasztaltam ilyet, igaz, azokon semmise volt. 😄
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Most így leírva, valóban mennyivel jobb a töltõkéõernyõ...
[merlinw.org]
Nem tudom melyik a jobb, hogy az 1-ben gyakorlatilag nem lehetett elrontani a karakter buildet, társ meg volt 2féle, harcban viszont bármikor elhasalhattál, vagy a 2 ahol a társak közül is lehet rosszul választani és buildbõl is. Viszont ha eltalálod akkor nem nagyon tudnak megfingatni. Nem sok kohézió van a kettõ közt.
-Hajlok affelé hogy a 2. jobb...
Viszont ez a pajzs rendszer elég primkó lett szvsz, de gondolom csinálnának jobbat ha tehetnék, valszeg hülye hozzá az AI hogy taktikusan dobálja magára a barriert amig 3-4en bekerítenek. Azért egy krogan battlemasternek illene elkenni a szádat , fõleg túlerõben.
Mindkettõ szerethetõ, nekem az is tetszene ha megkapnánk az 1-et a 2 mechanikájával (meg a metro grafikájval<#circling>#circling>) de még a fordítottja is (gyerekbetegségeket leszámítva).
Rendben, neked jobban tetszik az elsõ rész. De nem kell úgy beállítani, mintha ez az emberek többségére igaz lenne, és mintha az általatok szajkózott ún. "visszalépések" általánosan elfogadott tények lennének. Mert nem azok. Ezért is linkeltem be a szavazásokat.
De a közérdek végett inkább itt és most zárjuk le a vitát, mert úgyse vezet sehová.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
hogy én hogy utálom, ha valaki elõbb írja le, szóról-szóra, azt amit én akartam. :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
már mint az ME1 vs ME2 link, ugyanis 40%-60%, amire rögtön beugrik egy szép szó: megosztott, vagy a választási hülyeséget meglovagolva, az ME2 alapítja meg a galaktikus tanácsot, de alkotmányt, haderõreformot (hopp, biztos ezért kell Juhász kapitánynak egyedûl lófrálni a galaxisban) egymaga nem tudja módosítani.
na de a hülyeséget félretéve, el kell fogadni, és tiszteletben tartani, hogy 10 emberbõl 4 az ME1-el játszik szívesebben, ja ez szól Dante-nek is :-)
szerintem errõl kár vitázni, pláne, hogy mind két csapat a gabona termesztõkre vadászik :-)
mert az amit te itt most leírtál természetesen semennyire nem sarkított, fullobjektív és különben is, te vagy a megtestesült ME2 fanboy vox populi, szóval neked van igazad...
érdekes hogy átsiklasz afölött is, hogy ugyanúgy utálta az áélettelen bolygókat is, meg a bázisokat is felsorolta a negatívumok közé...azaz: tudjuk hogy az rossz volt, köszönjük, de nem ezért jön be nekünk jobban az egy <#buck>#buck>
a fejlõdésrõl már leírtam én is többször a véleményemet, hogy sokkal kifinomultabb és sokrétûbb karaktereket tudtál létrehozni, amit itt a kettõben lebutítottak rendesen..aztán hogy ezt te elfogadod vagy vakon álítod a konzolharcos generáció bugyuta szintjére süllyesztett játékoktól elvakult fanboyok véleményét, az már a te dolgod..
nem arról van szó hogy a ME2 egy szar játék lett, pusztán arról hogy a ME1-hez képest bizonyos területeken visszalépés (megalkuvás az eladások növelésének érdekében..azaz: akkor jó ha egyszerû mint a faék, mert viszik rendesen)
uff<#bohoc>#bohoc>
Racism is a weapon of mass destruction!
"Ennek ellenére az 1 jóval összetettebb volt, sokkal inkább RPG, mint a 2. 1-ben az ötlet is több volt, kidolgozottabb is volt, stb."
Az ME1 összetetettsége ott merült ki, hogy órákat töltöttél el omnigél gyártással. Nem volt összetettebb, mint a második rész, csak idegesítõbb. Több ötlet volt és jobban ki volt dolgozva? Hooool? Jézusom! Frissítsd már az emlékeidet, kérlek! Üres, élettelen pályák (a "felfedezhetõ" bolygókról már nem is beszélek, azok szimplán bûnrondák voltak), ugyan azok a copy-paste bázisok. Az ME2 egyik legnagyobb erénye, hogy fényévekkel jobban ki van dolgozva.
Aztán azt mondod, hogy az elsõ rész jobban RPG volt. Nemhinném. Eleve nem is annak készült. A Mass Effect széria TPS-Akció-RPG-nek készült. Az elsõ rész ebben elég csúnyán elbukott, mert a lövöldözõs/akciózós rész eléggé gyenge lett és körülményes, sokkal kevésbé élvezhetõbb és tempósabb. RPG elemeket is csak a túlzsúfolt fejlõdésképernyõn (tök jelentéktelen légyfignyi fejlõdések) meg ugyebár az ajnározott inventoryban láthattál, ahol órákat töltöttél a szemét kidobálásán meg omnigélre változtatásán. Kiráz a hideg, ha rá gondolok. A folytatásban kijavították a gyengus harcrendszert, és nagyobb léptékû fejlõdésrendszert vezettek be.
Szóval míg az elsõ rész a Bioware saját elképzelései és a kategória "követelményei" szerint közepesre sikeredett (most a játék mechanizmusáról és kidolgozottságáról beszélek, a történet más kategória...), addig a folytatás sokkal jobban teljesített e téren, sokkal kompaktabb és élvezhetõbb (szvsz) játékká állt össze.
A többi említett dolgot már korábban tízezerszer kitárgyaltuk, azokra tényleg nincs kedvem kitérni. Csak annyit mondok röviden, hogy szerintem nincs igazad és nem értek veled egyet. 😊
Arról pedig, hogy az emberek mennyire csalódtak a második részben és ki melyik részt szereti jobban, itt a válasz:
Csalódtál a Mass Effect 2-ben?
ME1 vs. ME2
Továbbá ott a kritikák, Metascore, eladások. Nincs mirõl beszélni.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Érzékeltetni egy remek kitalált párbeszéddel lehetne:
NASA mérnök1: végre kilövésre vész a Voyager 427,23 ûrszonda
NASA mérnök2: Huráá
NASA mérnök1: mivel szereljük fel, rádióteleszkóppal, röntgen távcsõvel?
NASA mérnök2: ne legyél hülye, kell bele egy kevlár mellény és 2 tár 7,62-es HP lõszer és már mehet is.
[merlinw.org]
ja, liftezés: igen, nekem is hiányzik, fõleg hogy liftezés közben lehetett hallani a rádióban a 'ténykedéseinket' (tudom hogy ez van a kettõben is, de szerintem ez az egyben dobott a hangulaton), meg a társak dumálgattak errõl-arról..
Sokaknak baja volt ugye a mékozással. De ha elolvassa a kritikákat az ember fia, láthatja, hogy nem a Méko volt a gond, hanem a táj, amin autózni kellett vele. A tájnál is a mellékküldetések voltak a gyenge pontok, és ezekben az épületek. Erre ezt gyakorlatilag szkennelésre cserélték. Nálam ez EPIC FAIL.
Liftek is töltõképernyõre cserélõdtek, pedig ez adott egy olyan érzetet az embernek, mintha egyetlen pályán mozogna. Szerintem, annak ellenére hogy unalmas volt, nagy ötlet is volt egyben. Ráadásul, szerintem így az üresjárat ideje is jócskán megnõtt. Az én gépemen legalábbis 3-5x annyi ideig tartott 1-1 töltõképernyõ, mint anno a liftezés.
Fejlõdési rendszer. Valljuk be, az sem az elõnyére változott. Legalábbis annak, aki szereti az RPG-t. Medigél rendszer is "casual" szintre csúszott. Sokkal "hihetõbb" volt az 1 rendszere. Legalábbis nekem.
Míg az 1 egy Akció-RPG volt, (kis jóindulattal azért) addig a 2 egy akciójáték, némi RPG beütéssel.
Történet; Na az az 1-ben volt. 2.-ban alig. Semmi nyomozgatás, semmi infó, amit azok az NPC-k adnak, akik késõbb a társaid lesznek, Cerberus azt mondja hogy... és ennyi. 1-ben belefutsz Liarába, Garrusba, Taliba, és viszik elõre a történetet. 2-ben összeszeded a társakat, és Cerberus megmondja, hová menj.
Elnézést a rajongóktól, de ez a "hûség" rendszer is egy parasztvakítás, hogy a játékidõt dupla annyi legyen. Még akkor is, ha a küldetések többsége nagyon jól ki van találva.
Félreértések elkerülése végett; Szeretem az ME2-t! 1-et kicsit jobban, de a 2 is a polcomon van, azaz megérte az árát a játék, amit ma kevés játékról lehet elmondani. Ennek ellenére az 1 jóval összetettebb volt, sokkal inkább RPG, mint a 2. 1-ben az ötlet is több volt, kidolgozottabb is volt, stb. 2 sem rossz, jó folytatás. Csak szerintem az 1 ben lévõ gondokat sokszor oldották meg gordiuszi módon...
http://www.freetvmaci.info/
különben komolyan mondja, és látod õ is abba a táborba tartozik, amit én is képviseltem már itt nemegyszer 😉 szóval egyetértés úgysem lenne belõle, még most zárjuk le mielõtt el sem kezdõdik (hasonlít ez a vita a reaperek körforgására 😄)
\"Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod.. De próbálj meg csak egyszer fingani...\"
[merlinw.org]
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
\"Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid, ha szíved fáj nincs ki észrevegye fájdalmad, ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod.. De próbálj meg csak egyszer fingani...\"
Attól függetlenül biztos nagyon jó a története az 1nek is, azt nem kétlem. De nem élveztem magát a játékot, és az kb. az elsõ percben lejött, amikor ledobtak.
Amikor a 2vel kezdtem játszani, teljesen az ellentétét éreztem, amikor "felébredtem" és nyomtam az elsõ pályarészt.
DLC-k között nincs olyan ami ad begyûjtõ páncélt?
Mert mintha láttam volna valahol...
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
[merlinw.org]
Soldierral
Aztán kipróbáltam tök más kasztot, és rájöttem, milyen izgis. De még mindig nem insanityn.
Aztán felraktam insanityra, és jöttem rá a jó dolgokra a harcban.
Aztán próbáltam más karikat, de rájöttem, hogy ami insanity ellenes taktikát kidolgoztam, szinte összes kaszttal ugyanazt tolom, így a fõsztori mellett már a csata is uncsivá vált.
Itt tartok most. 😊
Nálam az, hogy egy játéknak 3-4x is képes vagyok neki esni, azt jelenti, hogy nagyon-nagyon-nagyon bejön...
Egy kivétel azért akad: Half-Life 2. Szerintem minden idõk legnagyobb játéka. Nemtudom, miért, de valahogy rettenetesen megfogott a világa. Megjelenése óta nem is tudom hányszor kijátszottam, és még a mai napig sem untam meg, sõt akár még egyszer is nekiállnék (ha lenne több idõm). Az epizódok is mind nagyon tetszettek, a harmadikat már rettenetesen várom.