Mass Effect 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aha értem, köszi a választ, tényleg jól néz ki, a képregény megvan képregény formájában (CE révén <#nevetes1>#nevetes1>) a többit még nem olvastam, de nem vagyok angolos, úgy hogy csak nagyjából értem azt is ami van.
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Hát ha akarod lehet illegálisan is használni a dlc-ket megy eredetivel játékkal is simán. A múltkor lemaradtál az akcióról feleannyiért árulták a bw pontokat 4000-bõl lett volna 3200 pontod ami bõven elég lett volna és még maradt volna pontod is.Hogy megéri-e az relatív nekem mindegyik fizetõs dlc tetszett a katsumi jó volt az overlord egy kicsit jobb de a legutóbbi egyenesen király lett kár hogy csak 2h lett a játékideje de az utolsó bõven megéri az árát szerintem.Mondjuk ahhoz hogy megértsd az utolsó dlc el kell olvasni a képregényeket.
Lair of The Shadowbroker Trailer
Lair of The Shadowbroker Trailer
Hali! Megjött a kedvem hogy megint elõvegyem, és látom hogy azóta van egy két új (fizetõs) kiegészítõ. Pontosabban az összes fizetõs még új nekem. De ahogy látom, ha az összeset megakarom venni minimum két Bioware pontkártya kell, az meg (CD galaxisban) 7.180 forint... és most van betervezve egy videokártya és proci, ill apa vesz egy tápot, de pont ki van számolva a pénzem... ha meg addig szerezek inkább erõsebb dolgokat vennék... Úgy hogy szeretném kérdezni, hogy tudom megoldani, hogy tudjam használni a többi kieget fizetés nélkül, vagy egyáltalán megéri e megvenni a DLC-ket? Esetleg nem tudtok-e olcsobban bioware pontoka?
"...közösség elleni izgatás, már lassan minden nyelvbotlás..."
Amúgy van egy kifejezés "fell of the grid", amit Garrus használ az Illiumon. A magyar úgy fordította, hogy könnyû kiesni a hálóból, elég rossz szerzõdést aláírni, bla-bla. Viszont, a fell of the grid az egy kifejezés arra, ha valaki eltûnik a világ elõl, nem pedig kiesni a hálóból :)
Azt kéne megtudni, hogy a lengyel/cseh/szlovák nyelvben elkülöníthetõek a tegezõ/magázó mondatok úgy, mint a magyarban. Mert szerintem ugyanazt a lokalizációs kitet kapta a 4 ország, azaz ez az 1 régió. Esetleg az magyarázatot adhat erre a kavalkádra :)
Bár lehetséges, hogy nem kaptak leírást, hogy ki hol tegez/magáz... bár kétlem, ha mégis így lenne, akkor az a projekt vezetõ mulasztása, hisz ha nincs ilyen, akkor kérni kell :) (bár szerintem biztos leírták, hogy ez most formal vagy informal... aztán lehet nem... passz)
Szerintem biztosan rendelkezésükre állt, hiszen akkor hogyan fordíthatták olyan vagányra/bunkóra Jack szövegeit? Egyszerûen az látszik, hogy pl az elsõ játékról halvány lila gõzük sem volt :) Pl, amikor Shepard találkozik Garrussal, Garrus magázza Shepardet.
Prince 23: Amúgy, csak, hogy megerõsítsem, hogy a Lázár megállja a helyét a Lazarus-al szemben, egy idézet a mass effect wikirõl:
The Lazarus project is likely a reference to Lazarus of Bethany, who in the Bible was restored to life by Jesus Christ, four days after his death.
A magyar Bibliában nem fogsz találni Lazarust, csak Lázárt, akire viszont igaz a fenti történet :)
És az angol Lazarus az a magyar Lázár.
http://masseffect.wikia.com/wiki/Lazarus_Project
Prince 23: Amúgy, csak, hogy megerõsítsem, hogy a Lázár megállja a helyét a Lazarus-al szemben, egy idézet a mass effect wikirõl:
The Lazarus project is likely a reference to Lazarus of Bethany, who in the Bible was restored to life by Jesus Christ, four days after his death.
A magyar Bibliában nem fogsz találni Lazarust, csak Lázárt, akire viszont igaz a fenti történet :)
És az angol Lazarus az a magyar Lázár.
http://masseffect.wikia.com/wiki/Lazarus_Project
Amivel meg volt (Baka) azt ki is javítottam.
Egyébként nem is ezek a magyar fordítás igazi rákfenéi, hanem a tegezés/magázás. Shepard mindenkit tegez, de õt váltakozva tegezik, vagy magázzák a szereplõk, ami elég zavaró.
És ezért nem is nagyon lehet a fordítókat okolni, mert szerintem nekik se volt meg, hogy melyik mondatot ki kinek mondja.
Egyébként nem is ezek a magyar fordítás igazi rákfenéi, hanem a tegezés/magázás. Shepard mindenkit tegez, de õt váltakozva tegezik, vagy magázzák a szereplõk, ami elég zavaró.
És ezért nem is nagyon lehet a fordítókat okolni, mert szerintem nekik se volt meg, hogy melyik mondatot ki kinek mondja.
nekem is megfelel.
Pontosabban Begyûjtõk. Egyébként nekem nincsen ezzel gondom, sõt tetszik. Szerintem misztikusan hangzik
No meg a Lázár projektet is nem értem miért kellett lefordítani, és nem is beszélve a Gyûjtõkrõl sem.
csak amit tényleg kell azt fordítják le.
Milyen szépen hangzana...
Nagy Tömegû Effektus!
Masszív Effekt!
Tömeghatás!
Nagy Tömegû Effektus!
Masszív Effekt!
Tömeghatás!
Fontos mindent lefordítani? Szerintem vannak dolgok, amiket úgy kell hagyni ahogy van. Azért a "mass effect" címet ugye nem akarjátok magyarosítani? Engem már az is zavart, amikor bakára fordították a névnél, miért?
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
ez tényleg elég vicces.
Én azt nem is fordítanám le, szerintem jó az angolul. Egyébként az országh szótár szerint "Metszõfog mesterlövész puska" lenne.
Találtam, egy vicces hibát a fordításban.
Mikor Shep Mirandával beszélget az apjáról, van egy kérdés, ami angolul így hangzik:"How angry was he?". Ez a fordításban így szerepel: "Mennyire volt éhes?" :-)
Mikor Shep Mirandával beszélget az apjáról, van egy kérdés, ami angolul így hangzik:"How angry was he?". Ez a fordításban így szerepel: "Mennyire volt éhes?" :-)
nekem kevesebb dlc van mint 20 de lehet azért több mert benne van a patch meg a crack is a mappában bocsi.
Tényleg, ki minek fordítani az Incisor mesterlövész puskát? Én esetleg a szaggatóra gondoltam, ez még úgy ahogy "fegyveresen" hangzik, és az eredeti jelentéstõl sem esik nagyon messze. Még tán a hasító lehet ilyesmi.
igen, összesen 20 db van, de ebbõl 2 feleslegessé vált, mert az Inferno páncélt tartalmazza az Equalizer pack, az Incisor puskát pedig az Aegis csomag
Össz-vissz 20db dlc van azt hiszem nálam legalábbis annyi. de nincs 5gb pedig az összes nagyobb megvan.
nálam is több mint 5 gb. :)
nekem is megvan mind a gépen már nem is fér rá egy dvd-re 4.79gb.
nekem megvan külön packban a dlc-k.
Megtalálod õket a bioware profilodban, a social.bioware.com oldalon (profil->my registered game promotions).
Újratelepítettem a ME2-õt. De az új DLC-ket (Zead, kasumi, stb) honnan tudom feltelepíteni? elvileg megvoltak...
Az Enkindlers-t Fellelkesítõknek fordították a ME2-ben.
Javítottam Csillantókra
(és a soksok páncél és fegyver DLC-s hibát is)
Javítottam Csillantókra
(és a soksok páncél és fegyver DLC-s hibát is)
aki segít kiconfigolni az ME1-bõl a kék villogást meg a HUD-ot annak fizetek
Ó bocsi, hogy nem írtam le.A DLC honosítást kerestem.Köszi szépen!
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget, de azért megnézem ha már 1x-er felraktam. A BDTS DLC-nél azt tudom hogy csak egy levél, és asszem csak annyi, hogy emlékmûvet állitanak rólad. És hogy minden évben megemlékeznek rólad.
Én pedig nagyon élveztem a Pinnacle Stationt, szerintem remek volt.
Pesze, ha valaki könnyûre veszi a nehézségi fokozatot, annak tényleg lehet, hogy uncsi lesz, de én csillagvadászon nyomtam és igencsak izzasztó volt, 5-6 óráig is eltartott, míg minden pályát, mindegyik játékmódban megcsináltam. Egyszóval én melegen ajánlom.
Pesze, ha valaki könnyûre veszi a nehézségi fokozatot, annak tényleg lehet, hogy uncsi lesz, de én csillagvadászon nyomtam és igencsak izzasztó volt, 5-6 óráig is eltartott, míg minden pályát, mindegyik játékmódban megcsináltam. Egyszóval én melegen ajánlom.
Szerintem sincs hatása rá, ráadásul az is olyan hogy nem lehet magyarul játszani csak angolul jelent meg, az eredetire is alig tudtam felrakni.Amúgy meg sokan le is húzták mert 0 szerepjáték van benne a hammerhad dlc-hez tudnám hasonlítani a 2-bõl. Amúgy csak egy kiképzõ program vagy szimulációról szól az egész rajtunk tesztelik hogy mennyire hatékony én kb 5 perc után meguntam, még csak az ellenfelek se igaziak leszeded õket szétesnek mert csak hologrammok.Szerintem semmit nem vesztesz vele ha kihagyod ha nem hiszed nézd meg ezt.
Egyedül a hajóról látható kilátás fogott meg semmi más azért meg nem éri meg még felrakni se.
pinnacle station
Egyedül a hajóról látható kilátás fogott meg semmi más azért meg nem éri meg még felrakni se.
pinnacle station
Amennyire tudom, egyedül a Bring Down the Sky-nak van hatása a ME2-re. De ez csak egy e-mailt és/vagy hírbemondást jelent :)
Köszi, javítani fogom.
Tegnap találtam egy rakás hibát: a Normandián a személyes terminálon csomó üzenet szövege hibásan, illetve egyáltalán nem jelenik meg.
Tegnap találtam egy rakás hibát: a Normandián a személyes terminálon csomó üzenet szövege hibásan, illetve egyáltalán nem jelenik meg.
Sziasztok!
Újra elkezdtem játszani az ME1-el és a kérdésem az lenne, hogy a Pinnacle Station DLC ki hat e valamilyen formában az ME2-ben. Mert régebben nem játszottam ezzeel a DLC-vel.
A válaszokst elöre is köszönöm!
Újra elkezdtem játszani az ME1-el és a kérdésem az lenne, hogy a Pinnacle Station DLC ki hat e valamilyen formában az ME2-ben. Mert régebben nem játszottam ezzeel a DLC-vel.
A válaszokst elöre is köszönöm!
Intel core i7 4770K; Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming; 16 GB Kingston HyperX
Tehasut: Még valami eszembe jutott. Van az Enkindlers, elsõ részben Csillantóknak fordították, másodikban asszem valami Emelkedettek, vagy valami ilyesmi, de teljesen más, mint az elsõben.
melyik magyar nyelvi fájlokra gondolsz?A liarás dlc-é fentvan a magyaritasok.hu-n, de ha a játéké kell akkor:
magyar felirat
magyar felirat
Sziasztok!
Valaki lenne olyan kedves és elküldené a magyar nyelvi fájlokat.
Elõre is köszi!
Valaki lenne olyan kedves és elküldené a magyar nyelvi fájlokat.
Elõre is köszi!
Slashice, Sanya200 - köszi!
Bármire bármit megfestek. Commodore 64 floppy meghajtóval és két mikrokapcsolós joystickal.
Nincs magyar neve, ahogyan a radar-t sem tudod lefordítani egy az egyben.
A mûködési lényege ugyanaz a ladar-nak mint a radar-nak csak itt rádióhullámok helyett lézerrel határozzák meg a céltárgy helyzetét, magasságát, sebességét, stb.
A mûködési lényege ugyanaz a ladar-nak mint a radar-nak csak itt rádióhullámok helyett lézerrel határozzák meg a céltárgy helyzetét, magasságát, sebességét, stb.
A halál csupán a kezdet...
ezt a játékot nem lehet megunni :D
Azokat a hangokat effektelték :) Bárkinek lehet olyan hangja, a megfelelõ hangeffektek hozzáadása után.
Akarom mondani betûszó.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
Ha jól emlékszem nem elírás, hanem egy névszó, Laser Detection and Ranging. Arra viszont már nem emlékszem magyarban mi a neve.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
egy betûhibát észrevettem én is mikor shepardot csapdába csalják a begyûjtõhajón mielõtt odaérünk joker vagy edi mondja hogy valamit lát a radar vagy mit de radar helyet ladar van írva.
Amúgy a játékszinkronnal kapcsolatban még szerintem úgy jó ahogy van pl a shadowbroker hangját nem lehetne megcsinálni vagy csak nagyon gagyin de így angolul baromi jó hangja van de tényleg.
Amúgy a játékszinkronnal kapcsolatban még szerintem úgy jó ahogy van pl a shadowbroker hangját nem lehetne megcsinálni vagy csak nagyon gagyin de így angolul baromi jó hangja van de tényleg.