19778
  • ferenc001
    Azért van sisak a fejükön, mert elüldözték őket az anyabolygójukról, és a hajón való élet meglehetősen kikészítette az amúgy is gyengécske immumrendszerüket. Szondákat pedig az üzemanyagtöltő állomásokon tudsz venni, ami nagyjából minden rendszerben van, ahova relay.
  • 38tibi38
    Szondákat hol lehet venni mert még korábban vettem 6 ot de nemtom már h hol. Már az omegán, fellegvárba meg az Illium om is néztem de nincs.
  • 38tibi38
    Nektek melyik faj tetszett a legjobban? Nekem a Turiánok,Drellek,Kvárik.
    Csak azt nem értem a Kváriknak miért van sisak a fejükön?
  • sanya200
    Azt hittem karácsony körül esetleg bejelentik az új dlc-t de eddig semmi, remélem azért mihamarább lesz.
  • berlinboy6329
    ja,azé' írtam,h itt kérdezem,közbe' megnézhetném ott is.
  • bendáj17
    sok minden klassz dolgot lehet megnézni a F.A.Q oldalon.
  • berlinboy6329
    mire jó a FAQ-.-
  • berlinboy6329
    Ám a Harbinger az mi lenne?Vmi Collector vezér,v vmi Reaper,ami irányítja őket?
  • adam0615
    Kellemes ünnepeket minden Mass Effect rajongónak! :)
  • bendáj17
    igazad van ott vannak még a aszáriak is. Elég bölcsek meg minden.
  • Hoz_Hun
    Hop nem érdekes, hagyjad, épp sikerült egy nagyon jóminőségű változatot begyűjtenem. :)
  • Hoz_Hun
    Köszönjük szépen. :)
    Igen tisztelem, hogy így mindent lefordítasz, nekem nem lenne hozzá türelmem.
    Nem tudod, hogy az angol változat honnan szedhető le ilyen jó minőségben?
  • Hoz_Hun
    Igen, jól érted.
    Várom! Illusive Man-es lesz.
  • Doom 4
    Lesz új képregény! Ha jól értem...
  • Doom 4
    Na ez igaz, de most a quariánok, hát technikailag zsenik, de nagyon gyengék, nem hiszem, hogy sokra mennének egy quarián reaperrel. Kroganok meg csak egy kettő aki nem csak erős és jó harcos hanem, okos is, illetve a Kroganok nagyon kevesen vannak, és a Quariánok sincsenek túl sokan...
  • sanya200
    Meg szerintem a quarian faj jobban kivan közösítve alig engedik őket be valahova mert megalkották a getheket a kroganok se az a kimondott nép aminek örül a többi lévén szinte mindegyik vagy zsoldos vagy bűnöző.
  • SZEG007
    Szerintem Quarian, Batarian, Krogan, vagy az a különleges faj a Liarás DLC-böl jobban kivan közösitve mint az emberek.
  • bendáj17
    Viszont kívánom mindenkinek.
  • Doom 4
    Azt már tudjuk, hogy úgy szaporodnak, és szerintem azért minket választottak, mert mi legyőztünk egyet közölük, illetve mi vagyunk a legvédtelenebbek, mi terjeszkedünk a legjobban és mi vagyunk legjobban kiközösítve a galaktikus társadalomból. És az is kiderült, mert ők maguk nem osztódással szaporodnak, azért nem elég egy ember DNS-e hanem a sokból épülnek föl. Úgy ahogy egy hajóhoz, repülőhöz stb.-hez sem elég egy kis alkatrész, és ha megnézed, nem is kicsi egy kaszás, és eléggé összetett is.

Ja és persze Boldog Karácsonyt mindenkinek!
  • Pugnax
    Sziasztok!
    Az a próblémám, hogy Mass Effect 2-ben mióta feltettem a liarás dlc-t a játék néha beakad 2-3 másodpercre, nem túl súrún, de elég zavaró.
    Ha valaki tudja hogyan lehetne helyrehozni, kérem írjon. Előre is köszönöm!
  • Slashice
    UI: igaz, hogy csak holnap lesz, de valószínűleg az elkövetkezendő napokban nem fogok fórumozni :)
  • Slashice
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek! :)
  • Prof William
    Csakis az űrjáró fajokat irtják ki. 50 000 éve még csak barlangokban éltünk szólva nem számítottunk. Nem kizárt hogy még most is békén hagynának minket de 2185-táján már sajna rajta vagyunk a listán.
  • berlinboy6329
    Hát csak gagyi az egyik kieg..

Lair of the Shadow Broker..Azt irja,h nem kompatibilis a verziója vminek...

szaros installer lengyelül van vmiért úgyhogy egy kibaszott szót nem értek belóle..Csak a verziót kihámoztam vhogy,úgyhogy gondolom ez a baja...

1.02-es patch+crack már fenn van...Az lenne a baja?A crack?

Mert sehogy nem akar felmenni...
  • bendáj17
    igaz mondták is hogy nem mindenkit írtanak ki.
  • Evoluti0N
    Sztem is. Ha kiírtják az összes fajt egyszerre, akkor következő alkalomra nem lesz kiktől DNS-t szerezni. Azonban, ha a kisebb létszámú fajokat (mint pl. az emberiség 50ezer évvel ezelőtt) életben hagyják és megvárják, h jól megszaporodjonak, akkor már érdemes learatni őket.
  • Barnez
    Kevés volt az ember akkoriban. Így inkább a sok protheánt írtották ki. Aztán hagyták a többi fajt fejlődni, terjeszkedni. Ez csak az én véleményem. :)
  • sanya200
    Ha jól emlékszem 50.000 évente irtogatnak nem 50 millió évente, egyébként is mikor a reaperek utoljára itt jártak az emberiség már létezett, ezt onnan lehet tudni hogy a protheánok figyelemmel kísérték az emberiség fejlődését ezért volt a marson prothean rom.Az hogy miért nem jöttek el értünk rejtély, de valószínű azért mert még az emberiség nem volt elég fejlett hogy az hasznos legyen számukra.
  • bendáj17
    most már akkor értem. Én is remélem hogy a 3 tartalmas lesz és biztos élvezetes lesz.
  • KP27
    te meg megtanulhatnál szöveget értelmezni... dedó..
  • Vraaanyek
    Akit még érdekel a Mass Effect 1 eredetiben, annak mondanám, hogy a Camponában az 576-ban 2000 forintért árulják a Normál kiadást, ajándék újsággal!
  • Slashice
    Amúgy a játékot az SFPortal szervezi, az Electronic Arts Magyarország és a Tuan kiadó jóvoltából.
  • Slashice
    Amúgy, akinek van Facebookja, és még nincs ME2-je, vagy nem 'úgy' van, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy egy nyereményjáték keretén belül megszerezze, hozzá a Dragon Age: Originst, valamint 2x1600 BioWare pontot, valamint a Mass Effect Felismerés regényt és a Dragon Age regényt, továbbá még pólót is...

Itt a link. Holnap délig lehet részt venni a nyereményjátékban :)

Ui: a játékot és a pontokat nem fizikai formában adják, hanem digitálisan, egy letöltő kód segítségével lehet majd leszedni a játék digitális változatát.
  • Slashice
    Kíváncsi vagyok, hogy a BioWare mikor dob majd újabb "infó cafatot" a nagyérdeműnek :D
  • Slashice
    Háború alatt gondolok: geth vs kvariánok, kroganek vs szalariánok (+ turiánok)
  • Slashice
    Egyébként abban mindenki egész nyugodt lehet, hogy nem csak a földön fog játszódni... :)
  • Slashice
    Nekem a következő a teóriám a 3. résszel kapcsolatban:

A játék úgy fog kezdődni, hogy a Föld elveszett. Úton leszünk, de nem érünk oda időben, csak a pusztulás marad, milliárdnyi eltűnt vagy meghalt ember, csak kevesen maradtak életben. Egyikük lesz az, aki a filmben is van, valószínűleg egy cerberus "baka".

Természetesen megint mindenki, főleg a tanács, a getheket fogja hibáztatni, ráadásul maga az egész galaxis a háború szélén lesz, és senkit nem fog érdekleni az emberek baja. Ilyen körülmények között kell majd magad mellé állítani a galaxist, és felkészülni a kaszások valódi támadására.

És hogy hová tűnnek a kaszások, meg miből gondolom ezt az egészet?

Nos, a filmben elég kevés kaszás van, összesen 6, orbitális pályán 0-t látni. Fejedelem anno úgy fogalmazott, hogy számuk (mármint a kaszás flotta) sötétbe borítja az összes ismert világ egét. No, ez nem történt meg. Nagy valószínűséggel egy előőrst küldtek a kaszások, hogy learassák az embereket. És hogy miért? Mivel nem tudtak a Fellegvár relén keresztül bejutni a galaxisba, kénytelenek voltak repülni, amivel valószínűleg brutális mennyiségű energiát használnak el, tehát kell egy kis táp: az emberek. az előőrs visszamegy a "szállítmánnyal" és felkészítik a társaikat az invázióra.

Ez az egész illene a harmadik rész sötét hangulatához, hisz nem tudnád megmenteni sem a földet, sem azt a megszámlálhatatlan lelket, akiket a kaszások elragadtak.
  • berlinboy6329
    Hát remélem a 3. rész nem csak a Földön fog játszóni...Elvenné a feelinget a felfedezésektől meg űrutazástól...ne is játszon a Földön..Csak egy kis része...A végjáték v nem tudom...Minden játék a gagyi Földön játszódik,itt meg még csak nem is jártunk rajta nagoynh elyesen...remélemc sak egy kis ideig leszünk rajta és jó hosszú lesz a játék..
  • Slashice
    Huhh, na akkor kezdjük az elején.

Rest of the crew annyit tesz, hogy a legénység többi része. Tudni kéne a pontos szövegkörnyezetet, és akkor megmondom, hogy mire vonatkozik. Mondjuk, ha "save the rest of the crew" akkor mentsd meg a csapat többi tagját.

DNS mizéria: NEM csak mi vagyunk organikusok, az első részben Fejedelem (Sovereign) elmondta, hogy a ciklus többször ismételte magát, mint azt mi el tudnánk képzelni. Feltételezhetően az őrzők (keepers) voltak az első organikus faj, akiket leigáztak a kaszások (reapers), és felhasználták őket a céljaikra.

Minden jel arra utal, hogy a kaszások 50millió évenként learatják a galaxist: valószínűleg azokat, akiket elég erősnek találnak, azokból szereznek maguknak anyagot a szaporodáshoz, illetve, ha úgy alakul, akkor szolgákat csinálnak belőlük (?->keepers, protheans->collectors). Pontos céljukat, és a miértjüket még nem ismerjük. Ez valószínűleg a 3. részben derül ki.

EDI elmondta, az ember-kaszás lárva felfedésénél, hogy a kaszások egyszerre organikusok és szintetikusok, valamilyen furcsa okból szükségük van a szervesek DNS-re a szaporodáshoz.

Lehet, hogy anno úgy programozták őket, hogy így őrizzék meg az organikusok esszenciáját... nem tudni... az utolsó rész megérkezéséig csak találgatni tudunk, hogy miért teszik, amit teszik.
  • gerey
    Azért emberek, mert Shepard már kinyírt egy reapert és eléggé felkeltette az érdeklődésüket az emberi faj iránt. És azért kell ennyi ember, mert nem minta kell nekik a DNS-ből, hanem (szerintem legalábbis) ebből az ember masszából építik fel a reaper nem fém részét. Ezért is ember "formájú" a készülő reaper. Ezek nagyjából mind elhangzanak a játék folyamán.