19778
  • Seth
    Akkor miért pont 2. résszel akarod kezdeni?
    Az első természetesen jobban belevezet az ME univerzumba, 2. részben nem fogsz érteni sokmindent
  • Muttley
    negative
  • Seth
    Csak egy kérdés. Első rész megvolt?
  • Muttley
    #13769: THX :) tehát egy igen szerteágazó RPG
    #13768: a FIkÁ-val rossz helyen kopogtacccccc :) ki mondta, hogy annak van értelme? ;)
    #13770: amennyi játék nem ragad meg elsőre, viszont nagy rajongótábora van. én vok a hunyó, mert nem írtam, h kialvatlan és/ vagy gamerek hsz-ei thx, no
  • vg
    Erre elég könnyű válaszolni, talán arról lesz a játék jó, hogy egy kicsit úgy érzed, hogy te tudod alakítani a történetet(ami persze nem igaz, mert a történet ugyanaz). Ha nem tudod beleélni magad, hogy egy űrhajó parancsnoka vagy, akkor tök mindegy az egész, úgysem fogod megérteni. Én például nem tudtam beleélni magam a Dragon Age világába, ezért az az egész univerzum pontosan annyira hidegen hagy, mint ez téged. Teccikérteni? Ha nem, kapcsoljaki!
  • Seth
    Kezdődik, hány játéknál csinálod még ezt?
    Ha én azt mondom hogy a a játék rohadt jó, hangulatos, fordulatos, izgalmas,szerethető karakterekkel, viszont más meg azt mondja hogy egy ócska, túlhypeolt lövölde,akkor kinek hiszel?
    Tényleg próbáld már ki, aztán eldöntöd hogy kell e. De ha a tesztek, reviewek nem győztek meg, hogy ez neked kell,akkor hagyd inkább. "Nem akar átjönni az egész ME2 feeling", nyünyünyünyünyü
  • Metalmilitiakid
    Azért mert tényleg nagyon komplikált ezért 100 szor is ki tudod játszani úgy, hogy nem ugyanaz lesz fullban. Értve itt a választható kasztokat, nemet, """sötét/fény oldalát""" (6ezer idézőjelben). Építhetsz benne kapcsolatokat, lehetsz benne leszbi ezen mondjuk kicsit meglepődtem :D ( a homok részét ki sem próbáltam) Szóval néha megtud lepni a játék, mert igazából lehet, hogy egy rossz döntés az elején visszaüt majdnem a játék legvégén. A többszöri végigjátszás egyetlen hátránya, hogy ugyanazon beszélgetéseket újra és újra végig kell tolni, de hálistennek el lehet benne a mondatok végéit nyomni egyben.
  • Marci0115
    ennyi erővel a fifának mi értelme? valahogy nem hiszem el hogy nem uncsi hogy ugyan az a lényeg 11 rész óta
  • Muttley
    engem meg kéretik felhomályosítani :)
    olyan ME2 fan(ok), aki képes viszonylagosan tárgyilagos érvelésre
    nézem-nézem, olvasom-olvasom a teszteket/review-kat/gameplay videokat, de
    vhogy nem akar átjönni az egész ME2 feeling
    pedig a nyitottságom meglenne
    A fő varázsa gammának egymástól független forrásokból megerősítve - a játék MINDEN elemét befolyásoló RPG jelleg
    a körítés viszont egy langyi Star Wars, Star Gate utánzatnak tűnik csili-vili köntösbe öltöztetve
    A kérdés tehát: mitől annyira addiktív a gamma (a változatos RPG jelleg és az eye-candy graf-on KÍVÜL)?
    Csak szólok, az nem érv, hogy "jáccáveleésmegtudodmeeehűűűdepiffpuffihajcsuhajnagyonsirály" :)
  • Metalmilitiakid
    Na most mindenki szépen olvasson vissza, hogy én egyetlen rohadt szót nem szóltam a Black Ops ról, mert az egy kalap szar. Én az Modern Warfare 2 ről beszélek, amit nem tudom megszámolni hányszor játszottam végig egy év alatt single ben is. És az alap dolog, hogy egy FPS től ne várja kielégítő történetet, és főleg ne hasonlítsd egy ME hez, mivel két teljesen külön világ. De játékként jobban megfogott a Cod és ismétlem a Modern Warfare 2 és nem a Black Ops. Én úgy játszom amúgy is a cod ot, ha én vagyok az admin akkor kötözködés, szidás, gyanusítgatás(ha alaptalan) akkor kick, meg persze a gránát vető. Szóval nálam ezzel sincs baj, hogy 12 éves vérpistikékkel játszom vagy olyanokkal mint ez a Gegen itten, aki még rosszabb mert ő még követ is mindenhova :D
  • sanya200
    Én pl a történetre értettem hogy a cod eléggé gyenge mert tényleg nem szól másról minthogy jön egyik pálya a másik után mindegyiken ugyanazt csinálod mész és lősz ehhez nem kell akkora ész.A multi az jobb nyílván de az is csak arról szól azzal a különbséggel hogy okosak az ellenfelek de a játékosok fele azt az elvet követi hogy megy előre és gyepál mindenféle gondolkodás nélkül, én jobb szeretek sunyizni hátulról mögéjük osonni majd hangtompítóssal leszedni az egész bagászt.Persze nincs annyi killem mint másnak van hogy csak 10-12 de annak nem tudom mi értelme hogy beállok a fal másik oldalára és gépágyúval végiglövöm ez egészet az ilyeneket tudnám jól fejbe lőni semmi csapatmunka némelyik meg befekszik a respawn pontra aztán ennyi, na ilyenkor szoktam kilépni.
    A Black Ops-ot pl végig se toltam baromira untam már az elejét is csak azért játszottam vele mert unatkoztam de a helikopteres irányítós rész után befejeztem és semmi késztetést nem érzek hogy hát be kéne fejezni, a mass effectel meg úgy vagyok hogy a 16 végigjátszás se volt elég amint befejeztem ez első részt ugrok neki a 2-nek.A cod-nak nincs újrajátszhatósági faktora mármint a singlinek max 2x végigtolja az ember de ennyi.
  • vg
    Death Race 2 filmben játszik Jacob-ot alakító színész, elég morbid a hangját hallani a film elején, mikor olvassa a szöveget...
  • bendáj17
    én jobban kedvelem a Mass effect szériát.
  • Bogdogege
    Na mi van elő-szilvesztert tartottál azt be vagy b.szva
  • lilathrone
    ME2 mögött sokkal több munka és tartalom van. Nézzük meg a CoD SP részét. Agyon scriptelt szar, ami mögött alig van történet és az egész csak 'mész és lősz'. BO-ra azt mondták a legjobb sztorija van a CoDok között, hát nem azért, de én 5 perc alatt összedobok egy hasonló sztorit. Arról már nem is beszélve, hogy 4-5 óra alatt végigjátszható. MP része is agyatlan, elég megnézni mi megy chatbe, bár én CoD2-vel játszottam utoljára, kb:
    "megint bemakkoltál te s*arláma low ge*i"
    "ne szólj má be a k**** anyád nekem legalább van barátnőm te lowlife s*ar"
    Persze két más kategória, egyik RPG, másik FPS, de mivel év játékáról beszélünk, szerintem mindenképpen az ME2 érdemli pont azért, mert sokkal igényesebb, de valószínűleg a CoD fog nyerni, akiknek a fejlesztői (treyarch) pont les*arták a játékosokat, egy igénytelen fost kidobtak a piacra, mert tudták, hogy bármilyen igénytelen, mégis a legtöbben megfogják venni.
  • Metalmilitiakid
    Ezt írtam én is. Most ezt ne vedd leszólásnak ez fullra most jutott eszembe. Az me2 az olyan mintha egyszerre sims eznél és cod oznál :D

Én a 10 nuke után kivettem, mert unalmas volt a vége felé a sok bujkálós hogy az utsó kill is meglegyen.

Amúgy nekem pont az hiányzik me2 ből amit a codban megkapok, a csapatmunka, értve itt hogy haverral játszom TS el. Ezért is BF2 őztem évekig.
  • Doom 4
    Na oké, de az emberek, többsége pontosan, annak csak mészt oszt lősz még ha nem is szó szoros értelmében... Én is játszok az MW2 vel de messze nem az a kedvencem, néha ha kedvet kapok akkor játszok vele és van amikor össze szedek egy 20-2 es statot van hogy 12-20... de pl. eddig egyszer nem szedtem össze a nuke-t.

ME2 ben döntened kell a karakterek sorsáról, beszélgetni kell, segíteni kell nekik meg ilyenek. És ez neki bonyolult. Nem a CoD-ot szólom le, mert nekem van haverom aki úgy játszott, hogy csak néztem mint Jozi a moziban, de ő belőle sajnos nem sok van.
  • Metalmilitiakid
    Ez hülyeség, aki a codban megy és lő az halott. Jobb tervezőnek is improvizálónak kell lenned codban mint me2 ben. Mert az me2 ben vannak szünetek, nyomhatod a shiftet, hogy gondolkozz, vannak képességeid. A codban csak a saját ujjaidra és agyadra számíthatsz ha túl akarod élni az ellent és nem csak menni lőni halni. Bár persze ez csak a rendes gémerekre igaz, aki csak láma az minden nap írja is rám, hogy csalok, csak mert olyan jól ismerem már a lámákat, hogy hamarabb tudom mit lépnek egy helyzetben , minthogy nekik csak eszükbe jutni azt megtenni (ebből lesz a wh gyanú rajtam) és van egy jó egerem és viszonylag jó célzó reflexem (ebből lesz az aim gyanú rajtam). Szal a codot sem szabad leszólni, mert az emberek többsége aki mit sem ért a harchoz megy és lő.
  • Doom 4
    Ez annyira így van hogy átjött multkor haverom, mondja hogy mutassam meg az ME2-t de nem tetszett neki mert "túl komplikált" meg "nekem olyan egyszerű kell mint a CoD mész oszt lősz" -.-
  • bekasybalazs
    nah most kezdem el a küldit...megcsináltam talis küldit légió kíéretbéen..elég viccesvolt...:D durva hogy felengedtek egy lényt a hajóra, ami miatt elkellett hagyniuk a szülőbolygújukat:D

Egyébként jobban megnéztem az ME 3 trailert...amit a csávó lelőtt, az egy húsbáb volt..szinte 100%...sikerült ma hentelnem vagy 100at, megmaradt bennem hogy hogy esnek össze:D
    +most jöttem rá hogy az ME2ben lévő húsbábok proteaiak voltak...xDmiután sikerült kozelebbről szemügyrevennem a egyik egyed fejét:D
  • bendáj17
    nem baj én is mostanában mindig mass effect, meg hasonló.
  • Metalmilitiakid
    Én codozom elég sokat, meg mellette sok más is beficcen néha néha, de akkor is inkább az mw2 őt szavaznám meg ha ez éven adták volna ki, mert még mindig azzal játszom a legtöbbet :D
  • sanya200
    Sajnos ez így van de legalább vannak olyanok mint mi akik nem csak codoznak:)
  • lilathrone
    Szavaztam, de nem hiszem, hogy ME2 fog nyerni, a magyar népnek az agyatlan CoDok kellenek...
  • bendáj17
    ez természetes.
  • sanya200
    szavazzatok a gamestar.hu-n az év játéka címre.Gondolom egyértelmű hogy mire kell:)
  • sanya200
    Windows 7 és mennie kell rajta.Mert azelőtt is ment hogy újraraktam.
  • Slashice
    Milyen OP rendszrered van?
  • sanya200
    Sziasztok, tudnátok segíteni lenne egy kis problémám felraktam a mass effect első részét de nem akar menni.Elindítom de nem csinál semmit a játék eredeti szóval nem crack probléma. Most raktam újra a windowst de valamiért nem megy a vga driver a legfrissebb.
  • bendáj17
    igen elég érdekes.
  • sanya200
    Hát a doki nem tud meghalni sehogy azt hiszem ő mindenképp megmenekül de kelly nem ha nem mész időbe.Azért az fura hogy mikor kiszabadítjuk őket és állnak körbe a csapattagokon kívűl talán ha 2-3 ember van pluszba. Most az az egész legénység?Hol a többi ha ők is megmenekültek miért nem látszódnak?Ha meg visszamegyünk a hajóra akkor meg mindenki a posztján van, érdekes.
  • vg
    Én Jack-et én direkt utolsóként csináltam meg tudva, hogy össze fognak veszni, paragorn a maxon volt, és úgy le lehetett őket kibékíteni. A végén legió ment a csőbe, társam garrus és miranda volt, majd samara tartotta a erőteret, garrus ment első eltelerőre, aztán jacob ment vissza a többiekkel, majd a végén garrus és miranda volt a társam. Így túlélte mindenki.

Arról pedig nem is tudtam, hogy a doki és kelly is meg tud halni, meg is nézem mindjárt youtubon. :)
  • sanya200
    Jó lenne egy olyan dlc amiben nem shepit kell irányítani hanem egy kisebb földi rohamosztagot, akció közben shep súlyosan megsérül és a mi feladatunk lenne átvonszolni ellenséges területen egy evakuációs pontra.Na az ilyen dlc bemutatná legalább hogy ő is csak ember és ugyan olyan törékeny mint bárki más.Nekem tetszene:)
  • Seth
    Jó helyre kell beosztani a végén. Vagy legyen veled, erőteret is fenntarthatja.Másik csapatot vezetni nem tudom hogy ideális e, nem próbáltam,de nem hinném hogy megállná a helyét.A csőbe se őt küld ha lehet :D
  • bekasybalazs
    remélem akkor Jackike és túléli a küldit.:)
  • Seth
    Max paragon vagy renegade szint kell asszem,hogy megbékéljenek. Amúgy nem baj ha nem lojális vmelyikük, a lényeg hogy a küldijét pozitívan végezted el.
  • bekasybalazs
    nem hiszem el, hogy semmi nem akar összejönni....:D kivittem az ME2-t először, és csak jack halt meg...minden dlct kivittem meg szinte az összes mellékküldit megcsináltam, aztán elkezdtem ME1ezni, aztis kivittem...importáltam a 2-be az egy mentéseit, és belevágtam még1x, és meg akarom csinálni úgy,k hogy mindenki túlélje. namost mindneki lojális jacekn és talin kívül, tali azért nem, mert majd Légióval akarok elmenni megcsinálni a tárgyalásos questet a lváriknál :P naszóval nekiálltam jackes qeustnek...szépen megcsináltam, a végén is a kék dialógusra mentem, így túlélte a csávó és jack is "szeret" visszamegyek a hajóra, és Joker szól, hogy bunyóvan mirandánál...bemegyek, és csak a két választási lehetőségvan, hoy állítsd le jacket, vagy hogy állítsd le mirandát...és a két szélső nem(a kék szürke és nem leshet kiválasztani)ha jacket választom nemlesz lojális, ha mirandát akkor meg elveszik miranda lojalitása, ami már megvan..:S mit lehet tenni hogy azis elérhető legyen? a példakép csík az utolsó rublika negyedénél van...köszi előreis a válaszokat
  • bendáj17
    igen légió küldetését meg taliét csináltam utána. A francba na mindegy már végig tolom. Köszi szépen a választ.
  • ferenc001
    Jól mondja sanya, VGA a ludas, nekem akkor csinált ilyet amikor behalt a videokártyám.
  • lilathrone
    Nekem a Kotorral volt hasonló gondom, csak ott a falak bas*ódtak el, én catalystba addig állítgattam a dolgokat, amíg jó lett.