19778
  • krisztajo
    Sziasztok! Egy kis segítség kellene.
    Nekem eredeti gyűjtői változatom van és most megkaptam hozzá pár DLC-t igaz csak virágbolti verziót.
    A kérdésem az lenne, hogy eredeti játékra is fel lehet rakni őket, és ha igen akkor hogyan kell, mi a menete?
    Amúgy ezeket kaptam Firewalker, Kasumi, Shadow Broker, Overlord és Arrival.
    Ezen kívül még két kérdésem lenne.
    Most a harmadik rész miatt újra játszom az első kettőt (ezért próbálnám ki a DLC-ket is) miután már nincsenek meg a mentéseim.
    Az első részt Őrszemként játszottam, de anno a második részben Vanguard voltam.
    Ha átviszem a második részbe a mentésemet, akkor tudok a kasztomon módosítni vagy nem lehet?
    Illetve hogyan kell a mentéseket a második részbe átvinni (az első rész is eredeti, ha ez számít)? Köszi a segítséget előre is!
  • farferi
    Köszi, azóta már nyomom.
  • Calver
    ME2-ben egyedül Warp-al lehet kombózni - felemeled az ellenfelet Lift-el vagy Singularity-val (Reave és Stasis nem jó), Warp rá, és bamm. természetesen ahhoz, h ezek hassanak, az unszimpatikust le kellett hp-ig darálni. igazából ME2-ben kombózás elég fos harmadik részhez képest, ahol meg kevés táposabb dolog van ennél. Adept helyett én spec Sentinel-t preferálom, kombózni annyira nem lehet vele, de remekül darál, és kb halhatatlan.

persze előbb felsorolton kívül még van egy lehetőséged, bár az már első részben is megvolt: Lift-el felemeled az ellenfelet, és Throw rá... vicces távolságokat lehet reptetni így, de én még mindig jobb szeretem szimplán lemészárolni a célpontokat, mint játszani velük.
  • Optimus Prime
    Vagy a Config toolal megkeresed az 1 mentéseinek mappáját és voila, kész is. A játékban azonnal látszódni fog, ha új játékot kezdel.
  • Evoluti0N
    Amikor elindítod a játékot, akkor a kis ablakocskában vagy miben, ami megnyílik a játék indítása előtt rámész a beállításokra (gondolom ez a magyar neve, nekem angolul van), utána ott van olyan, h játékmentések, vagy vmi hasonló neve van, klikk a Mass Effect 1 mentések másolására és ott megadod, h melyik mappában vannak a ME 1 mentések. Ezután már az új játék indításánál látnia kell a játéknak a mentéseket.
  • farferi
    Hogyan lehet karaktert importálni? Nemrég végeztem az eggyel, most kezdeném a kettőt de nem talál importálható karit.
  • Panzeradler #19372
    Ohh ezer hálám
  • Evoluti0N
    Van egy olyan program, h gibbed save editor, amivel lehet állítgatni rengeteg dolgot a mentésben. Abban át tudod állítani azt is, h úgy vegye, mintha Kaidan halt volna meg és így ha importálod azt a mentést a 3-ba, akkor ott már Ashley lesz életben.
  • Panzeradler #19370
    Köszi a gyors választ, szerintem játszhatom végig újra 1-2-t mivel:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem tudtam h lehet importálni, buktam első mentésem ahol Ashley-t mentem meg, nem Kaidant, és alapból a 2be Kaidan él, vagy esetleg van másik megoldás, hogy a 2be levő shepardom legyen és Ashley is éljen?
  • Evoluti0N
    Spoilerbe írom, h másoknak ne lőjem le a poént.
    Ashley, Kaidan és Liara (magyarán megmondva az első rész románc lehetőségei) azok, akik a 2. csoportba tartoznak, azaz akikkel akkor is össze lehet jönni velük ha nem románcoltál velük az első részben.
    A másik kérdésre a válasz pedig röviden: lesz :)
  • Panzeradler #19368
    Ohh pedig reménykedtem, hogy legalább a 3ba majd összejövök vele:D 2. csoportba kik tartoznak? És a 3be lesz végre azonos nemü románc? (Magyarítás nélkül nem kezdek bele 3ba, kevés az angolom hozzá)
  • kemenyadam
    Kösz a segítséget a fagyasztással kapcsolatban. Viszont a biotikában nem tud segíteni valaki? Főleg mert most egy adepttel kezdtem végigvinni a játékot.
  • Optimus Prime
    Awesome! A Cryo amúgy is jópofa, ahogy szétfagynak/törnek tőle. :D Mint a BioShockban a Winter Blast plasmid. XD
  • Calver
    csak ha lepörgetted hp-ra őket, de igen, akkor belelősz, lefagy és instant meghal.
  • Optimus Prime
    A Cryo Round? Insanity-n is?
  • Calver
    meg Vanguardnak is.
    és amúgy elég fos (főleg egylövéses Infiltrator-nak), mert csak hp-nál fagyaszt.
    egy ponttal viszont tudja instakillelni huskokat.
  • Fpocok
    Cryo rounds: Ezekkel lehet fagyasztani. Bár most nem tudom melyik klassznak van. Talán a Soldiernek meg az infiltratornak.
  • kemenyadam
    Helló,
    lenne egy kérdésem: biotikus kombókat hogy lehet csinálni? Mert néztem videókat ahol elég durva dolgokat lehet csinálni vele.
    Illetve van olyan lőszer vagy képesség amivel le lehet fagyasztani az ellenséget?
  • Evoluti0N
    Nemet nem lehet váltani Lazarus Procejt-nél. Kasztot, kinézetet igen, nemet, nevet nem. Nőként csak gibbed save editor trükközéssel lehet összejönni Mirandával. Az a titka, h az editor-ral minden alkalommal át kell csinálni férfivé Shepardot, mielőtt a hajón beszélnél Mirandával. Kelly-vel akkor lehet romantikázni, ha senki mással nem romantikázol. Azonban nála nincs tipikus szexjelent, meg az acsit se kapod meg érte. Csupán annyi, h a játék vége után
    ha életben marad
    kapsz tőle egy email-t és utána fel tudod hívni a szobába, ahol ugyanúgy össze lehet vele bújni az ágyban, meg az öledbe ül, ahogy a többi karakternél lehet romantikázás után. Emellett olyan öltözékben van, mint a táncosok a játékban található bárokban, meg van egy plusz animációja, megkérheted, h táncoljon neked.
  • Optimus Prime
    Még nekem se jött össze, pedig építettem rá. :D Én szerintem egy bug lehet a dologba, ha az ME1-es karaktered férfi volt, bár nem vagyok most hirtelen 100%-ig biztos, hogy nemet is lehet-e váltani a Lazarus Project által ,de ha igen egy bug forrása. :D
    Amúgy a Wiki szerint Miranda elvileg úgy megírva, hogy mindkét nemű Sheppel romantikázhat, de törölték. Bár én ezt inkább Jack-ről tudnám elképzelni. Viszont én 4x végigjátszás után se tudtam összejönni Kelly-vel. Nem tudom mit csinálok rosszul... vagy jól. XD
  • Lacoka12
    akkor biztos képzelödtem amikor játsztotam de ha senki nem hiszi el játsza végig úgy mint a férfi-vel tegyen a kedvére segítsen a hugán és mindig beszélj vele
  • vg
    Nem jól tudod, nincs semmi meleg romantika a második részben. Liara az más, ha jól emlékszem a Shadow Broker DLC-ben le lehet fektetni a végén, ha az első részben is összejöttünk vele.
  • Lacoka12
    pedig van nincs semmi editor a mentésbe
  • Evoluti0N
    Akkor nem mod, hanem gibbed save editor. Hótmindegy :D Az a lényeg, h alapból, machinálás nélkül nincs Miranda-női Shepard románc a játékban.
  • Lacoka12
    http://www.youtube.com/watch?v=a-ifZK9rRrw

itt a video nem modal
  • Evoluti0N
    Max valami mod-dal. Alapból nincs a játékban Miranda-női Shepard románc.
  • Lacoka12
    ugyan úgy csináltam mint a male sperdel-nél ha nem hiszed el mutathatok képet róla
  • Evoluti0N
    De jó, két 2-es számot írtam felsorolásnál :D
  • Evoluti0N
    *egyedüli (éljen a szerkesztés hiánya)
  • Evoluti0N
    Mindenféle spoiler nélkül:
    1. vannak új karakterek a 3-ban, akikkel romantikus kapcsolatot lehet kialakítani
    2. vannak olyan karakterek, akik szerepeltek korábbi részekben, ahol ki lehetett velük alakítani romantikus kapcsolatot, de ha ott nem alakítottál velük, attól még itt lehet
    2. és végül vannak olyan karakterek, akikkel csak folytatni lehet a kapcsolatot, ha nem jöttél össze velük az előző részek egyikében, akkor itt már nem tudsz

Miranda a 3. csoportba tartozik, de azonos neműként nem lehet vele. :P

Ja és minden karakterrel lehet folytatni (egy híján) a kapcsolatot azok közül, akikkel az előző részek egyikében lehetett összejönni.

@Lacoka12 Az meg hogy? Kelly az egyedül lehetséges leszbikus kapcsolat a 2-ben.
  • Lacoka12
    nekem fem seperdel is összejöt vele a romantika
  • wesker24
    Hát nekem se jött össze Miranda aztán rájöttem hogy azért nem mert Kelly-vel flörtöltem volt Vacsora a Suicide Mission után meg már nyomatta a táncot ezerrel ! :D
  • Fpocok
    Nem tudom, de akkor ezek szerint amiatt nem jött össze.
  • Panzeradler #19345
    Köszi szépen, még1 kérdés akkor, romantikának lesz valami jelentősége a 3ban? Mert nekem nem jött össze, pedig minden küldi után mentem Mirandával beszélgetni, vagy az azonos nem bekavarhat?
  • Fpocok
    Persze. Olyan mentést lehet importálni, ahol végigvitted a másodikat és túlélte a sepörd.
  • Panzeradler #19343
    Az itteni mentést átlehet majd importálni a 3. részbe? első mentésem benéztem, nem tudtam hogy van ilyen opció:D
  • vg
    Jack természetesen visszatér a harmadik részben, és ha vele romantikáztál, akkor a harmadik rész végén, a búcsúzkodásnál a játéktörténelem legnagyobb "viszlát" szövegét nyomják le parancsnokkal.
  • SH3
    thx, akkor megcsinálom.
  • Evoluti0N
    Újra tudod indítani az uccsó küldit és újra megcsinálni.
  • SH3
    Naja, am közbe rájöttem h rohadtul a pajzsos résznél halt meg a Baka, és Jack volt aki tartotta a cuccot. Most nem tudom játszam-e ezért újra az uccsó küldetést, egyáltalán h lehet újrajátszani? 1 mentésem van, mikor vége a főszálnak. +Baka/Grunt visszatér a 3. részben? Nem szenvedek feleslegesen :D