1414
  • gio54
    Pedig a Sacred 2 kiegjéhez jó lenne egy magyarítás :)
  • lostprophet
    Köszönöm a segítséget, holnap küldöm a magyarítás egy részét.

Jaj, vigyáznom kell, nehogy rákattanjak most a Sacred 2-re :S:S
  • Cecameca
    Attól, hogy a Dragon Age topikban sokkal több a hsz, attól még nem jobb játék. ;)
    Ha hétvégén sikerül beszereznem az eredetit, én is beszállok szívesen.
  • Indigo
    Nekem van, hamarosan el is kezdem, csak most szombatig még 12 órában melózom, de vasárnap fölteszem a magyarítást.

E-mail-em megy priviben!
  • lostprophet
    Szóval senkinek nincs eredeti Divinity 2-je? :'(
    Nagyon szükségünk lenne egy olyan teszterre is a magyarításhoz.

Email címet lásd pár posttal lejjebb.
  • steweee
    hát tényleg elismerésem. én ezt az oblivionban cisnáltam hogy meglegyen az 5x szorzó szintlépésenként mind a három attribból. azért kényelmesebb lenne a játékon belül jegyzetelni. világítós bill-em van, és amúgy sötétben jáccom.... nincs a közelemben lámpa, de akkor se kapcsolgatnám ilyenekért...
  • IMYke2.0.0.0
    Én üres papír/toll módszerrel jegyzetelek :) Tényleg.
  • steweee
    hát nem tudom, ki fogom próbálni bizonyosan. a gothic 3 egy idő után elég vontatottá válik, főleg hibának tartom hogy a játékon belül nincs napló vagy valami ,amibe be lehetne jegyezgetni menet közhben dolgokat. pl: kinyitatlan láda itt, vagy barlang kemény szörnynel ott. későbbi kifosztás céljából... :)

viszont azért az feltűnő, hogy a dragon agéba mennyi hozzászólás érkezik, meg ide mennyi....
  • lostprophet
    vzajcev: Folyamatosan adagoltam a híreket Twitteren (lásd aláírásom) és a blogomon: http://lostprophet.magyaritasok.hu :P:P
  • vzajcev
    Életjelek
  • lostprophet
    Kedves játékosok!

Nagy kéréssel fordulnánk hozzátok mi, fordítók!
    A fordítás egy részét szeretnénk minél több változaton kipróbálni és a következő lenne a kérésünk:
    -Aki rendelkezik EREDETI Divinity 2 játékkal, legyen szíves írni egy e-mailt a brekiking18 (kukac) gmail (pont) com címre.
    A teendő csak annyi, hogy átküldöm a fordítást, bemásoljátok a könyvtárba és megnézitek, hogy minden működik-e.

Ne felejtsétek az 1.03-as hivatalos patchet sem feltenni előtte;)
    Ui: és benne lehettek a hozzájárulók névsorában;-D
  • fnorbi89
    Sziasztok!

Olyan "bugyuta" kérdésem van hegy ebben nincs olyan gomb vagy más lehetőség (esetleg parancs) a kamera forgatására mármint hogy pl.:szemből tekintsük meg karakterünket. Hasonlóan mint morrowindben vagy az oblivionban??
  • Jocisan
    Köszönöm a választ lostprophet!
    Jó munkát, hajrá.
  • lostprophet
    Köszi szépen az említést, igyekszünk becsületesen. Jelenleg 2en fordítjuk a HUNosítók Team szárnyai alatt és a nem-párbeszédes elemek (amint kiírtam a blogon és jópár másik helyen) teljesen készen vannak, illetve 17/796 párbeszéd fájl is.
  • Jocisan
    Azoldalon írtam a munkátokról, nagyon várjuk.
  • Jocisan
    Nálam a hangulat a lényeg. Elvarázsolt, magával ragadt, beszippantott Rivellon világa. Írtam pár dolgot a játékról én is. Várom a kieget. , és a magyarítást is. Hajrá srácok nagyon várjuk a munkátok elkészültét. Sok sikert, és jó melót. Nagyon nagy élmény lesz honosítva játszani. Köszönjük!
  • Outlander
    Igen, van neki :)
  • steweee
    angol verziója van?németül láttam belőle videókat. akkor nem kell magyarítás (nekem)
  • lostprophet
    Hogyne lenne elég izgalmas, és augusztusban jön a kiegészítője és egy új patch is, ami a grafikát felturbózza és remélhetőleg kijavítja a jónéhány helyen előforduló akadozást.

Emellett meg kész vagyunk az összes nem-párbeszédes elem lemagyarításával, már csak a párbeszédek vannak hátra és előreláthatólag még a kiegészítő megjelenése előtt magyarul is játszhattok vele;)
  • Cecameca
    Hát igen, én is először nekiálltam a Dragon Age-nek, nagyon tetszett, aztán közben kijött ez, és mondom belekukkantok....Teljesen megfogott, csak ezt toltam, Dragon Age maradt a sutban, csak akkor vettem elő, amikor ezt már befejeztem. :)
  • mindero
    Inkább csak nem annyira ismert. Szerintem nagyon jól sikerült.
    Jobban szórakoztam vele mint a Dragon Age-el meg a Risennel. Sokkal.
  • steweee
    nagyon kevés hozzászólás érkezik. még nem próbáltam a játékot. annak idején az első rész nagyon tetszett, ennek az ismertetőjét láttam és nagoyn vártam. de megjelenése előtt elköltöztem, és kevés időm jáccani, így nem foglalkoztam a dologgal. de most kedvet kaptam hozzá.

nem ennyire izgalmaz hogy ilyen kevés a hsz?
  • tenca
    Sziasztok. Elakadtam a Broken Valley erődben a játék végén a bányánál. A teljes játéktér tiszta, de a Mine bejárati ajtaja még zárva van, így nem tudok belépni. Tudja valaki a megoldást?
  • Cecameca
    Hát igen, az újrajátszhatósággal kapcsolatban végülis igazad van, azt hiszem én elfogultabb vagyok, mert kb. a Drakan óta nem volt normális sárkányos játék, vagy olyan game, amiben haverok lettek volna a sárkányok.
    Ebből a szempontból nekem hatalmas élmény volt, sokszor csak a repülés, meg az átváltozás kedvéért szórakoztam jó ideig. :)
    Ha már szóba került a Morrowind-Oblivion, az való igaz, hogy a Morro sok szempontból magasra tette a mércét, azt én 5 évig szinte folyamatosan játszottam, mert mindig tudott újat mutatni, ahhoz képest sajnos az Oblivion visszafejlődés volt játéktechnikailag.
    De ha már összehasonlítunk, itt a Dragon Age, ahol a végigjátszás 100%-a csak több karival jön ki, és elvileg minden eredet más-más, nekem mégis az is kevés. Elsőre jó volt, de másodikra már lanyhult a kezdeti lelkesedés, így is túl sok az átfedés, nem nagyon van kedvem minden részt újra meg újra ugyanúgy végigcsinálni.
  • Outlander
    Hali! Köszi, igyekszem! :)
    Nos, igen persze ízlés/elvárás dolga, hogy ki hogyan értékel egy játékot (vagy akármi mást) :). Én próbálok nem elfogult lenni, sem pozitív, sem negatív irányba amikor értékelek; attól hogy valami nagyon tetszik, még sajnos látom a hibákat és hiányosságokat is, vica versa.
    Szintén a legjobb beállításokkal játszottam, nem mondanám, hogy rossz a gém grafikája, de ennél részeltgazdagabbat és változatosabbat is láttam már, a páncélok, fegyverek egész magas színvonalat képviselnek, de a karakterek/lények kidolgozottsága már felületesebb, nembeszélve a környezetről. Megvan a maga hangulata, de ezt a szintet 4 éve már az Oblivion is hozta.
    Nem mondom, hogy legyen muszáj folyton köpenyes varázslónak lenni, de talán nem túl nagy elvárás egy fantasy RPG-ben, hogy legalább a lehetőséget megkapjuk rá. Szívem szerint azt a megoldást alkalmaznám, ami a Morrowindben volt, hogy páncélra lehetett ruhát/köpenyt felvenni, gond megoldva. Azt elfogadom, hogy a Divinityben a főhős tulajdonképpen egy lovag, és ebből kiindulva leginkább fémet visel, de hogy a legkisebb mértékben se lehessen utalni rá, hogy ez a lovag inkább pl. a mágia területén jeleskedik, azt nem.
    (Ez pedig kicsit off lesz, de leírom: az a véleményem, hogy egy rpg-ben egy adott karakter nézzen ki az archetípusának megfelelően, egy mágus vagy íjász ne rohangáljon tetőtől talpig nehézpáncélban, baltával a kezében, mint ahogy egy debella harcos se suhintgasson varázspálcával egy hegyes kalapban. Szeretem látni, hogy X karaktertől egy tűzlabdára, Y-tól meg két nagy sallerra számíthatok ha morcosan nézek rá. Az én szememben a kasztok közötti hátárok elmosása egy leegyszerűsítés, ami azzal jár, hogy csökken a változatosság, ergo szegényesebb lesz a játék, pedig attól hogy szimpla, lehetne változatos, de a játékkészítőknek így könyebb, egyszerűbb. off vége)
    A küldetésekkel én is viszonylag meg voltam elégedve, kellően változatosak, volt egy-két ötletesebb is, de még több és és még egyedibbek is lehettek volna, frakciókhoz vagy kaszthoz kötődők, vagy ilyesmi.
    "még ha nem is nagyon ad újat másodszorra." - itt a lényeg. Az újrajátszahtóság nem arra vonatkozik, hogy van-e kedved/tetszik-e annyira, hogy mégegyszer nekiess, hanem, hogy tud-e újat felmutatni, hoz-e változást, egy második, netán harmadik végigjátszás. Sajnos a küldetések nem ágaznak el eléggé, ami van attól sem vesz teljesen új irányt a végkifejlet, a szabadelvű skilltanulás, és a tulajdonképpeni kasztnélküliség pedig szintén csonkítja ezt a lehetőséget.
  • meril
    Sziasztok!
    Én azt szeretném kérni, hogy akinek netán németül lenne meg a játék, az kérem küldje el nekem privátban a data\Win32\Packed mappán belül található DialogData.dv2 fájlt, ugyanis szeretnék segíteni a játék magyarításában, és ehhez számomra fontos lenne a fájl. Segítségeteket előre is köszönöm!
  • Indigo
    Küldetések is kifejezetten tetszettek, főleg az, hogy nem szájbarágós-térképenmegmutatós dolgok voltak, hanem igenis gondolkodni kellett rajta, hogy akkor most hogyan tovább.

Jaja, ez nagyon jó ebben a játékban, hogy gondolkodni is kell a küldiken Meg nem az van, hogy GPS-en mutatják, hogy hová kell menned... :)
  • Cecameca
    Hali! Tényleg jó az írásod. :)
    Viszont én is 4-es fölé osztályoznám a játékot, ha már összehasonlítjuk a véleményeket. Grafika nekem bejövős, mert én spec jobban szeretem az ilyen finom vonalas megoldásokat, mint a nagyobb textúrákat, szóval lehet ez is szubjektív, de nálam ez mondjuk 5. (igaz a lehető legjobb beállításokkal játszom)
    Az sem baj, ha nincsenek kaszthoz kötött cuccok, armor stb, így nekem hangulatosabb volt. Miért muszáj nekem állandóan hosszú béna klepetusokban rohangálni, csak mert mágussal szeretek játszani?
    Küldetések is kifejezetten tetszettek, főleg az, hogy nem szájbarágós-térképenmegmutatós dolgok voltak, hanem igenis gondolkodni kellett rajta, hogy akkor most hogyan tovább. A vége felé már húztam az időt, hogy ne legyen még vége, annyira élveztem a mellékküldiket is.
    Na hirtelen ennyi jutott eszembe, ami a leglényegesebb.
    Ja és szerintem simán újrajátszható, az élmény és a hangulat miatt, még ha nem is nagyon ad újat másodszorra.
  • rikkcsicsi
    És azt megtudod mondani ezen a linken,h a pibe lehet nézelödni??????
  • Outlander
    Köszi szépen! :) Nos, lehet kommentelni, nem árt ha megjelenik más vélemény is! :) Azt azért elmondom, hogy nálam a 3-as nagyon jónak számít. 5-öst(mint ahogy 1-est is) nagyon nehezen adok, mert az számomra azt jelenti, hogy (majdnem) kifogástalan egy játék, attól pedig -az említett hibák/hiányosságok miatt- a Divinity 2 szvsz nagyon messze van. Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy Te mit tartasz nagy erősségének, mi az ami szerinted kiemeli az átlagból a Divinity 2-t, miért érdemel meg 4-es fölét!? Hátha egy kicsit másképp látom utána én is :)
  • Jocisan
    Alább az üzenet.
  • Jocisan
    Gratulálok!
    Igényes az oldal, és az írás is, bár a tartalommal nem értek mindenhol egyet, de ezért vagyunk különbözőek. Nálam 4-es fölé lenne az osztályzat.
  • Jocisan
    Nagyon várom a folytatást én is.
    Akit érdekelnek friss képek és infó:

Divinity II: Flames of Vengeance - Infók és Képek
  • ricsa008
    ment egy mail
  • mindero
    Most olvasom hogy igen
  • mindero
    A sztoriról van valami? Ugyanazzal a csókával nyomjuk mint a második részben?
  • Indigo
    Meg ahogy látom az engine-en is változtattak, illetve ígéretük szerint a teljesítmény is javul.

A fene egye meg, szerintem mégis megveszem és végigjátszom még a kieg előtt :)
  • wedge31
    Fellöték a kieg honlapját: Flames of Vengeance.

Sok ujdonság még egyenlöre nincs csak pontositások.

-20 óra lesz a gameplay tehát végre egy normális hosszuságu addon

-több mint 35!! uj küldetés, egy rakat régi szálat elvarnak igy megtudjuk mi történik például Kevinel a beszélö malacal /hurka lesz belöle szvsz/

-a régi mentésekel lehet folytatni majd a kieget de ha csak erre vagy kiváncsi lehet generálni egy lv35 karit és avval belevágni az uj kalandokba.

Release date 2010 summer.
  • Indigo
    Köszi! Elolvastam!

És hát igen (tudom, így nem kezdünk mondatot :D), elég vegyes képet mutat a játék. Alapjában véve tetszik, de az összkép mégsem olyan jó. Szerintem egy "hosszabb demóval" még teszek egy próbát, aztán meglátjuk, lesz-e belőle vásárlás :)
  • Outlander
    Esetleg érdekelhet írásom