Divine Divinity 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fantusz
Köszi, ez egy fontos info, hogy a talált küldetési tárgyaknak a közelben van szerepük, vannak játékok, ahol sokáig kell cipelni a cuccot, valahol a távolban kapnak értelmet.

A kovácsnál nem vettem észre a falon a kapcsolót, azért nem tudtam kijutni (fáradt is voltam a játékhoz).

A világító gombás raktárban van valami érdekes a rácson túl?
Keresgéltem valami rejtett gombot, kapcsolót, de nem találtam.

BEAST
Nem éppen semmi infoból kell kitalálnod mit merre, mert a legtöbb tárgyat azon a területen tudod használni ahol találtad. 😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

- Lovis kovácsánál meg kell nyomni minden gombot és akkor kapod meg azt a tárgyat amit a pap keres. Az egyik gomb a lángoló szobában van. Fuss be, nyomd meg és kifelé igyál.

- Az égtájas amuletteket például abban a barlangrendszerben tudod használni aminek 3 be/kijárata van. Keresd meg a déli amulettet és a 3 amulettel menj a középsõ terembe. Ott egy szobor elõtt kell használni õket sorrendben. A sorrend most nem ugrik be hirtelen.

- Ha a jósnõnek megengeded, hogy megmondja a jövõdet, akkor mindegyik prófécia valóra válik valamilyen formában. Az elsõ az amikor a fehér nyulat kell követned a rejtett kincsig.

- Bellegar a helyi bolond varázsló, ha Broken Valley szerte kiállod az összes próbáját, akkor megjutalmaz. Ha jól emlékszem 7 helyszínen zaklat téged. Mindegyik útba esik más fontosabb helyekhez, igazából ha szeretnéd sem tudnád elkerülni. 😊

- A vadonban lévõ karokból 4 darab van, ha megtaláltad mindet egy láda jelenik meg a bánya közelében.

- A necro barlangja elõtti teleportert õ maga használja. Ha jól emlékszem a tekercsek összegyûjtése után a meg kell fejtened a tartalmukat amiben egy Zixzax nevû goblin igen sokat tud segíteni. A megfejtés lesz a teleporter kulcsa.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Fantusz
Én a torony tetején ragadtam be egy terembe.
Igazából nem tudom, hogy van-e még dolgom a toronyban, Lovissal beszéltem, csak a falubéli papnak a sárkány kegytárgyairól nem sok info van (tartsam nyitva a szemem), de nem találtam semmi érdekeset, bár ki tudja mi van a Lovis mögötti ládában (csak az egyiket nyitotta ki a gondolatolvasás).
Felcaplattam a torony tetejére, ahol Lovis kovácsa zörgeti a csontjait, néhány kapcsoló a falon (ártó mágia), az ajtó meg nem nyitható - piszmogtam egy ideig, de nem találtam megoldást.

Az egyik titkos raktárnál (illuminatus) is feladtam a kutakodást, kulccsal kinyitottam a belsõ rácsot, de a világító gombákon kívül nem találtam bent semmit, pedig végigpásztáztam a földet-falat.

Tetszik a játék, de sokszor semmi infoból kell(ene) küldetéseket megoldani, van nálam 4-5 kulcs, ki tudja mit nyitnának, találtam két amuletet (kelet, nyugat), ha megvizsgálom, hajszán híján agyoncsap, azzal a megjegyéssel, hogy nem megfelelõ helyen állok.

Megjelent egy fehér, mágikus nyúl, fogalmam nincs, hogy ennek volna-e komolyabb jelentõsége.
Követtem, egy vízesés közelében felbukkant egy láda, benne két használhatatlan kacattal, s a nyúl köddé vált.
Egy szertartási körnek tûnõ helyen felbukkanó mágus hárm goblint uszított rám, nem volt gond a leverésükkel, de csak pislogtam, nem igazán tudtam mire vélni az egészet, a mágus köddé vált (talán van köze a közelben, semmibõl elõbukkanó goblin hordához, de ellenük még kevés vagyok, ott reload volt, egyenlõre még kerülöm a helyet).

Arról sem találtam még semmi infot, hogy a vadonban lévõ kapcsolóknak mi lesz az értelme (egy ilyen mellett álldogál Egér az erõdtõl nem messze), a necromanta barlangja felé haladva meg valami teleport szerû létesítmény jelszót kérne.

lostprophet
Abban a teremben van egy holttest, figyelj jól, mert eléggé eldugták (egy kõrakás mellett fekszik, az egyik kis boltív alatt). Attól felveszed a tekercset, ráállsz a platformra, felolvasod a tekercset és a megjelenõ lifttel leutazol Lovishoz.

Jocisan: köszi, pont ma néztem😊

Magyarítások: http://lostprophet.hu Magyarítás videók: http://youtube.com/elveszettprofeta

Lostprophet-nek küldtem a 809-et! BOCSI!

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Maxtreme
Köszi, csak ép a link nem müxik 😊 (gondolom mikor ide beraktad akkor még ment)

wedge31
Holnap már elérhetö steamen a saga, jó lenne ha a dobozosra se kellene sokat várnunk.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Arnold12
Megakadtam egy helyen, vagyis másodzor visszatértem a toronyba ahonnan a Lovis látókövével kerültem/teleportáltam ki. Ninmcs nálam a látókõ, az ajtó zárva...Hogy birnák ujra kijutni innen? Semmi ötletem nincs...Az ezelõtti mentésem pedig nagyon régi...

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

wedge31
Haladj a föküldetésel, Maxos templom és a sárkány barlang után jön.

Fantusz
A lovag halála után be is kerül a naplóba, hogy talán más is megveheti a goblin szíveket.

A kengyelfutó kereskedõ skriptelve van, mindkét hídnál elém toppant.
Elõbb kért 500 aranyat, majd újabb 500-at az elkorhadt gerendák javítására.
Legszebb az egészben az volt, hogy harc közben léptem a hídra, alig volt a kariban élet, erre jön, hogy adjak neki zsetont...
Ha adok eltûnik, ha nem adok kapon 1 (azaz egy) XP-t.

Murder3
amúgy az a csatatorony mikor lesz elérhetõ?

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Murder3
amúgy érdekes h a nyúlas küldinél hiába olvasol a fejükbe onnan se derül ki😄
amúgy ha a kereskedõ sikertelennek véli akkor ha utánna olvasol a fejébe asszem leesnek az árai.legalábbis kiírja😄
Nem tudom megéri e a szív biznisz, de én egy idõ után egy szivet se találtma a goblinoknál...
meg azt mondja ha olvasol a fejébe h ahova õ viszi ott sokkal drágábban el tudja adni.
mivel 400xp-be került sztem lehet h késõbb eljutunk oda nem tudom.

amúgy abba a házat ajánló kereskedõnél felmerül egy kérdés, hogy a picsuba jutott át az amúgy élõholtaktól,goblinoktól és banditáktól hemzsegõ utakon?és ugye fegyver nélkül😄

Fantusz
Sokszor hozzuk fel kritikának, ha egy kalandjátékban nincs választási lehetõségünk...
Itt néhány melléküldetésnél dönthetünk, milyen megoldást választunk, de nem tudom, csak nekem tûnik némileg tökéletlennek, vagy valamit nem jól csinálok?

Itt van ez a nyulas küldetés - nem igazán derül ki kinek van igaza.
Ha az õrt megfenyegetem, ide adja a pénzt, bár meglehet ártatlan, ha viszont a kereskedõnek azt mondom, hogy nem igazán tudok hinni neki, sikertelen lesz a küldetés (visszavonja), égbe szöknek nála az árak.
A malacszabadítás is elég faramuci, éhezõktõl kell megmenteni a disznókat, amiért XP jár.
A lovag egyértelmûen korruptnak tûnik, õ is az éhezõk kárára próbál sefetlni velem, amikor nemet mondtam neki, elfutott, majd a helyõrségnél ránk támadt (ugrott ezzel a goblin biznisz).
A romos torony közelében elém toppanó kereskedõ valami házat akar rám sózni - ki tudja ebbõl is mi sül ki...

Nem problémázom a játékon, csak próbálom megérteni mi zajlik körülöttem, s ez nem mindíg sikerül <#eplus2>

KaszaN
Ezt hogy csináltad? Tök poén. 😄

Windows7Ultimate,4GBRAM,IntelCore2QuadQ6600,AtiAsusEAH57501GB

BEAST
Igen, mindkét sebzés érvényesül közelharcban és míg az egyiket az erõ a másikat az intelligencia befolyásolja.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
Nem a kérdés butaság, hanem az, hogy egyesek szerint erre vagy arra KELL fejleszteni a karaktert.

Fantusz
Egy másik kérdés: a fegyverek sebzése.
Van egy közelharci, vagy távolsági sebzés, ami egyértelmû, de a mágikus sebzések mûködésének mi az alapelve?
Hozzáadódik a normál sebzéshez, vagy a castolt mágiára van hatással?
Gyanítom az elsõ verzió, találtam olyan fegyvert, amelyiknek alig van normál sebzése, mágikus viszont elég jó, s jól is sebez - de ezt a mágikus sebzést befolyásolja az intelligencia?

Fantusz
Azért kérdezek ilyen "butaságot", mert nem régen kezdtem a játékot, nem tudom mi lesz magasabb szinten, de most a mágia tûnik a legkevésbé használhatónak.
Egy alap tûzlabda alig karcol valamit az ellenfelen, reg ideje katasztrófális, lényegtelen, hogy íjat, vagy kardot ragad a kari, de harcolni kénytelen - tehát messze áll attól, hogy mágusnak nevezzük.
Mágikus lövedék 1 másodperces reg idõvel meg valami vitaminkúrát lövöldöz - harc.
Érdekes, hogy az idézett zombi viszont jól sebez a zöld (mérgezõ?) tûzlabdájával, leginkább így boldogultam, 7-es szinten elmentünk 9-10-es szintû banditákat pofozgatni, igaz rengeteg gyógyital fogyott.
11-es szintûek ellen már esélytelenek voltunk, valamit talán el is ronthattam, mert az alacsonyabb szintû ellenfelekbõl kifogyva kénytelenek vagyok ezekkel a góliátokkal birkózni.
Talán volna még szintemhez való ellenfél, de a goblinok barlangjain lévõ ajtók kulccsal nem nyithatók, küldetés sincs oda.

Murder3
érdekes én szétosztottam úgy a pontoakt hogy erõre is meg inteligenciára mégis 1-2 goblin szarrá ver a sebzésével.

wedge31
Full ijászal a legkönnyebb szerintem föleg ha megvan a hunter set.

Közelharci karival már nehezebb volt egy fokkal de ha távolra sebzö lényt raksz össze azzal is lehet jól haladni.

Mágust még nem probáltam majd a sagával talán.

BEAST
Butaság. Valószínûleg mindegyik ág életképes. Én meg olyanokat olvastam, hogy csak íjászkodva lehet hard szinten játszani. Érdekes, de a warriorom-mal is megoldottam mindent.
Elsõ játékra próbáltam egy harcosabb mágust csinálni, de mindig azon kaptam magam, hogy nem is varázsolok mert jobban élveztem a pörgösebb közelharcot. Második játékra már teljesen warrior ágra mentem, de ettõl függetlenül ugyan úgy fejlesztetem az intelligenciát az erõ mellett.

Murder3
sztem az íjjal többre megy az ember.

Fantusz
Még nagyon az elején tartok a játéknak, de valamit nem értek.
Egy (fél)hivatalos fórumon azt olvastam, hogy a játékban kiemelet szerepe lesz a mágiának, sõt magasabb szinten már fegyverre sem lesz szüksége a karakternek, ezért nem is érdemes fegyveres képességre pontokat elherdálni, intelligenciát, életerõt kell fejleszteni.
Mágus a 15-20 másodperces reg idõkkel hogy fog elboldogulni fegyver nélkül?
Nem inkább egy harci mágus lesz az életképesebb karakter magasabb szinten, aki a fegyverhasználat mellett alkalmanként varázsolni is tud?

Az erõre, éeterõre fejlesztett harcosomat dobjam a kukába?
Kedvelem a mágusokat, de ebben a játékban pont azért indultam harcosként, mert nálam az nem varázsló, aki 15 másodperces reg idõvel képes eldobni egy tûzlabdát, mágia helyett inkább karddal hadonászik.

Tudom, hogy a továbbiakban bármerre fejleszthetem tovább, csak azon gondolkozom, mi lenne a helyes?
A gyakorlat azt mutatja a harc, némi mágiával fûszerezve, az "útmutató" szerint a mágiára kell rámenni, a harcra még pontot se nagyon áldozni.
(yuotube-n harcosokat láttam, igaz skillfát nem sikerült meglesni)

Murder3
ajj még mindig nem találom a kobór lényeket...
ajtón vagy min kell lemenni és hol screenshotot vki nem tudna dobni nekem róla?

meg lenne még más is élõhalott és a szellem-nek valahol nem lehet emgnézni miylen a stattja?
mert látom h egyre magasabb szintû jön, de nem tudom h milyen a statt mert azt nem írja és mivel mágus vagyok inkább a sebzõ varázsokat vagy a közelharci segítségeket fejleszteném ha nem éri meg.
viszont a lényidézés elengedhetetlen egy nekrónak szóval azt nem adhatom fel😄
és még valami, kb meddig tudok fejlõdni?

A térképen 2.6-os jelzésnél van a nekró barlangjakatt

Maxtreme
Én meg elfelejtettem hogy hol találkoztam a nekromantával. 1-2 testrészt már találtam, csak vissza akarom vinni. Csak nem jegyeztem meg hol h az az állat😊

Valaki bejelölné a térképen, és bedobna egy képet ha szépen megkérem? 😊)
Ezentúl megfogadtam hogy minden fontos helyszínt odaírok a térképre, illetve szedem a Cavintonom. <#idiota>

Érdemes õket elolvasgatni. Azoknak a könyveknek amiket nem a küldetés cuccok közé rak be, nem nagyon van jelentõségük. A csata torony elfoglalása után lesz majd egy nagy ládád.

Fantusz
Talált könyveknek ugye nincs komoly jelentõsége?
Tele van az inventory-m, el kellene adnom a fölösleges cuccokat, leginkább a könyvek tûnnek haszontalannak.
Tároló láda lesz valahol?

Murder3
kösz.

Kössz a segítséget, így már mûködik!!
Gery - gondolom tört verzió van fent, rakd újra a játékot és ne crackeld, nyomd fel a patchet és utána a 1.03 cracket.

Sziasztok! Hivatalos oldalról leszedett patch ( a 400 mb-s 1.3-as)is jó? Mert nekem nem engedi telepíteni! Hibaüzenet: Could't identify the installed version of Divinity II - Ego Dracoins.
wedge31
A sagával gondolom semmiképp se müködne de majd kiderül.

grebber
Én is megvenném de eredetivel nem mûködik a magyarítás 😞 Legalábbis ezt mondják!

Next PC upgrade: 2022

igen, sztem annyiért én is megveszem, megérdemli. ahogy a sacred 2 bõvített diamond kiadása is majd

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Van egy elpusztított bánya Lovis tornyától nyugatra, térképen a 2.12-es jelöli térkép

Murder3
amúgy a nekromantának a lényeit merre lehet megtalálni?
mert kéne az a rohadt csatlós mert így is elég nehéz a harc.

Murder3
csak pocsék az optimalizálás...
nálam majdnem játszahhtalan szinten van.

wedge31
Én biztos arra várok 3k baráti ár egy ilyen játékért, remélhetöleg még novemberben kijön a bövitett verzió.

Fantusz
Fene se gondolta, hogy fel kell kúszni egy hegycsúcsra :-)
köszi..

BEAST
A goblinos rész közepénél választja ketté a területet egy szikla, arra kell felugrálnod. 😊

Fantusz
Hatalmas segítséget találtam a neten: "egy sziklán" van a könyv most bogarászok minden kavicsot, nem lehet, hogy véletlenül elrepült?

Fantusz
Skillnövelõ könyvet hol lehet megtalálni a kezdõpályán?
A ládakulcsot megtaláltam a goblin tábortûznél, olvastam, hogy van valahol egy könyv, mielõtt elhagyom a települést jó lenne megtalálni, de hol kellene keresni?

jajj,kezdem érteni a torrentes dolgot...

még nem jelent meg a saga, az átdolgozott kiadás, ugye ?

azért vár mindenki már arra.

Nem bánom hogy megvettem jó game......

wedge31
Állitólag a saga grafja majd rátesz még egy lapáttal erre a látványra.

Tudja valaki hol lehet megtalálni a játék mentéseket, vagy uninstall esetén megmaradnak?
idétlen...

mûködõre gondoltam...

a torrent-finder kidob nagyon sok jó találatot, de vhogy mégse akar egyik se indulni. nem értem, tegnap lehúzta egykét óra alatt így más dolgokból vagy 2 gigát

Szép grafja van, ja és köszönet LP-nek a magyarításért....ha nincs az mp.hu akkor kihagytam volna ezt a gyöngyszemet...de igy neem...<#wave><#worship>