509

a csődbe ment biztosító
  • Borg
    Aug 15-től nem közlekedhetnek a MÁV ÁBE által biztosított járművek
  • Sir Quno Jedi
    www.mr1-kossuth.hu:

"Folyamatosan postázzák a MÁV Biztosító ügyfeleinek a kártörténeti igazolásokat, de erre az átszerződéshez nincs szükség. Ahhoz a befizetési csekk vagy a banki igazolás is elegendő - mondta Binder István. A pénzügyi felügyelet szóvivője az MR1-Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott: ha az ügyfelektől új biztosítójuk a kötvényszámot kéri, a 25 jegyű számsort megtalálják a befizetéseket igazoló sárga csekken."
  • Sir Quno Jedi
    Szvsz. ja. Bár lehet, hogy az is valami hasonló jóság, de nem néz ki kötvényszámnak. Bebaszna, ha 2005-ben csak 9999-kötvényük lehetne 1x-rre. :D
  • Zetorg
    nekem a rendőrök az igazolásra ezt írták kötvényszámnak: 2005/kgfb/0537
    ezek szerintem megint hülyeséget csináltak? :D
  • Sir Quno Jedi
    Kötvényszám a csekk alján van a MÁV neve alatt (jó hosszú egybeszám), felette meg a számlaszámuk. Amúgy ráér utólag kitölteni a kötvényszámot, a szerződéseidnél bármikor megteheted. Ez csak azért jó ha ki van töltve, mert ez alapján intézik a bonust meg egyebeket a régi biztiddel.
  • Zetorg
    namost 8500é k&h vagy 9500é uniqua?
  • Zetorg
    nekem kér...
  • R0zs0máK
    Nem náluk lett kötve
  • R0zs0máK
    Nem én kötöttem
  • Taranov
    Nekem sincs olyan papírom a MÁV-tól, amin szerepelne a kötvényszám, telefonon pedig tényleg nem lehet őket elérni.
    Megoldás: a biztositas.hu-n nem kérik a kötvényszámot.
  • Taranov
    Nagyon fontos, hogy ezzel téged nem ér anyagi kár.
    Rendőrt kell hívni ilyen esetekben, feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen, és a MABISZ erre a célra létrehozott alapjából a saját biztosítódon keresztül hozzájutsz a javítás költségéhez - legfeljebb meg kell hitelezned.
  • Borg
    Sőt asszem a számlán is amit küldenek. Meg ha netrisknél lett kötve, akkor az ő rendszerükben is.
  • desigo
    a szerződéseden rajta van gondolom...
  • R0zs0máK
    Erőteljesen gondolkozom rajta, hogy nem vezetek 15-éig :DD

más: Ma próbáltam a Netrisk-en új biztosítást kötni, erre kell valami kötvényszám az előző biztosítótól...qrva jó, vagy hívhatom fel a MÁV-ot amit úgyse vesznek fel, vagy mehetek be az ügyfélszolgálatra ahol millió hatszázezren lesznek...:/
  • GanXstaZoleeWrk
    nehogy azt hidd, általában önrészes a casco tehát sokat nem buktál bár a károd nagyságáról nem irsz.
  • peterattis
    nem volt kötelező csak felajánloták a lehetőséget. de mivel eddig is spórolnom kellett az új autóra, gondoltam a cascot ősszel kötöm meg,...hát elszúrtam...
  • nagybek
    Kicsit elkanyarodtunk a biztosító témától, de tök érdekes amiket írtok. Basszus gondolj bele abba hogy ma ütközöl egy ex mávossal...akkor ki fizet...márha ő a bűnös.
  • Pheel
    Akkor sem.
  • M@TriX
    csak ha részletre veszed...
  • Zetorg
    nem kötelező már új autóra a casco?
  • marosiviki
    Csak éppen a legtöbb ember igyekszik kibújni a felelősség alól, sajnos. Naivitás azt hinni, hogy mindenki ott fogja hagyni a telefonszámát a szélvédőn. Neki így könnyebb volt, nem vesztett bónuszt a biztosítójánál (már ha egyáltalán volt neki olyan)
  • havasar
    én egyszer apu kocsiját húztam meg a biciklivel, mikor vettem ki a garázsból, mivel pici a garázs és a bicikli a végén volt, kiállni meg nem tudtam, nem láttam, hogy a kormány végig meghúzta miközbe emeltem ki sréhen az autó mellet-felett. elmentem a közeli benzinkútra és hoztam meggypiros festéket, amivel lefújtuk, és jó lett
  • peterattis
    még nincs sajna:( de mielőbb kötök egyet, mert ez pesten nem állapot...ezért részben magamat is hibáztatom, csak nem értem miért kell elzúzni amikro már bekövetkezett a kár. Mert alapvetően nem az a bajom, hogy megnyomták, bárkivel megtörténik, mi meg ugye emberek vagyunk, meg lehet oldani emberésges módon, főleg ha van kötelező, ami kötelező. Hacsak nem egy szélhámos volt papirok nélküli kocsival, nem értem miért nem volt benne annyi becsület, h. megvár, vagy legalább egy számot hagy ott...
  • peterattis
    tette=tettes
  • Zetorg
    szomorú...
    az enyémet is ott hagyták már így. beálltam másfél autónyi helyre, de valami okos megpróbált még elém beállni. szerencsére azt is megúsztam egy karcolással.

casco nincs?
  • peterattis
    tette=tettes
  • peterattis
    tegnapelőtt az Auchan parkolójában összenyomták a kocsim...fél éves az autó, úgy vigyáztam rá mint a szemem fényére. Tette persze volt olyan kedves, hogy még csak a tel.számát sem hagyta meg. Mire kijöttem az áruházból igy találtam. Na ez a nem mindegy...én kihez forduljak? senkihez. Aki meg csinálta letörném a kezét és legszivesebben jól bemosnék neki egyet.
  • Sir Quno Jedi
    Manapság már mindeképpen rendőrt kell hívni és jegyzőkönyvet vetetni fel velük. Ellenkező esetben, még ha ott helyben el is ismeri a vétkes fél a felelősségét és alá is írja, az sem jelent semmit, mivel később visszavonhatja és a biztosító is semmisnek tekintheti.
  • Zetorg
    akik pampognak, szerintem azt hiszik, hogy majd magadra vállalod...nem is tudom miért, talán félsz a rendőröktől :)

ha most az öreget hozzák ki hibásnak még kap egy szép büntetést is, mert tök fölöslegesen hívta a rendőröket. amúgy többen mondták, hogy a rendőrök kötelezhették volna ,hogy adjon betétlapot. nem értem ez miért nem történt meg, ha egyértelmű volt, hogy ki a hibás.
  • Taranov
    Velem is volt egyszer egy ilyen, hogy mentem az Árpád-hídon a saját sávomban, amikor is bejött elém egy Astrás jómunkásember. Nem hátulról, hanem oldalról nekimentem, abszolút nem figyelte a holtterét. Erre nekiáll vádaskodni, hogy én vagyok a hibás, mert "ő már bent volt a sávjában, én meg nekimentem".
    Hát ez annyira bosszantó, és szánalmas, hiszen neki közvetlenül nem sok kára származott volna abból sem, ha elismeri a felelősségét. (Legfeljebb a bónuszfokozata csökken eggyel)
    A másik, hogy itt a bunkó megmagyarázós fajtája miatt ragaszkodtam hozzá, hogy rendőrt hívjunk, míg mondjuk amikor egy helyes csaj jött belém hátulról (nagyobb lett a sérülés, mint ennél az előbbi esetnél), rögtön mondtam,hogy semmi probléma, ne fáradjon a betétlappal.
    Szóval néha a károkozóknak is előnyösebb lenne, ha nem támadnának, hanem próbálnának inkább kedvesnek tűnni.
  • Sir Quno Jedi
    Mész főúton ez meg belédtolat földútról, meg ilyenek. Szerintük egyértelműen TE vagy a hibás.
  • Taranov
    Akkor az öregnek is sajátos volt a KRESZ-értelmezése :) Ez nem ritka.
  • marosiviki
    Hát csipkedd magad, nem szeretném, ha aug 15-ig belémrohannál, mert akkor a kártérítés csak álom marad számomra...
  • degenerator
    link
  • kismocsokka
    hát jah...itt nem csak a máv csal, lop, és hülyíti a népet. Van itt még jópár hasonló biztosító és pézügyi intézet. Pont nemrég mondta egy külföldön dolgozó ismim , hogy Magyarország az egyetlen ország ahol még ilyen dolgokat megengedhetnek maguknak az emberek. Külföldön, fejlettebb országokban azért már sokkal szigorúbb jogszabályok keretein belül zajlanak az események. De ami pozitív, hogy rengeteg kiskapu áll még rendelkezésre nálunk:)
  • Sir Quno Jedi
    HÁHÁ! Hallagttam hírekben, hogy a biztosítók NEM hírdethetnek emiatt új árakat, hanem a 2008-as alapárakat kell adják most is, nem akciózhatnak, mer azt tiltja a felügyelet most nekik! Peeersze! 1xűen azt mondják, hogy onlány kedvezmény (lásd. felbukkant Generali kedvezmény péntekről -> hétfőre) és akár naponta változtathatja az árait. Szép új világ... :D
  • GanXstaZoleeWrk
    Van benne valami igazság én is net*isktől kaptam 2 mailt hogy lehet átkötni és az okok is szépen leírva. Talán idősek nem tudtak anno neten kötni mávos biztit mert anno azért volt olcsó (elviekben) mert 0 ügyfélszolgálat, stb csak netes kötés stb.
  • Taranov
    Én is pont erről akartam most írni.
    Akkor lenne csak hivatalos a dolog, ha tértivevényes ajánlott levelet küldenének minden ügyfélnek.
    Ezzel már eleve elkéstek.
    Szóval azért itt lesz jogilag bonyodalom azoknál, akik nem kötnek át. (Márpedig lesz ilyen)
    És ha ezek okoznak kárt, akkor szerintem a MABISZ kötelező alapból fizetik, vagy legalábbis hitelezik, amíg nem zajlik le a polgári peres eljárás.
  • desigo
    mi történik azokkal akik nem értesülnek róla?
    Idős bácsi,néni nem hiszem,hogy netezget.
    Csekket befizették szept 30-ig

max tvből értesülnek feltéve ha nézik...
  • Taranov
    Ez nem fegyver, nem háború, csak azt írtam le, ahogy én látom a helyzetet.