Máv Ábe-s helyzet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rendõrt kell hívni ilyen esetekben, feljelentést kell tenni ismeretlen tettes ellen, és a MABISZ erre a célra létrehozott alapjából a saját biztosítódon keresztül hozzájutsz a javítás költségéhez - legfeljebb meg kell hitelezned.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
más: Ma próbáltam a Netrisk-en új biztosítást kötni, erre kell valami kötvényszám az elõzõ biztosítótól...qrva jó, vagy hívhatom fel a MÁV-ot amit úgyse vesznek fel, vagy mehetek be az ügyfélszolgálatra ahol millió hatszázezren lesznek...:/
I\'M AWESOME! http://ae86levin.blog.hu
GanXstaZolee#2709
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
az enyémet is ott hagyták már így. beálltam másfél autónyi helyre, de valami okos megpróbált még elém beállni. szerencsére azt is megúsztam egy karcolással.
casco nincs?
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
ha most az öreget hozzák ki hibásnak még kap egy szép büntetést is, mert tök fölöslegesen hívta a rendõröket. amúgy többen mondták, hogy a rendõrök kötelezhették volna ,hogy adjon betétlapot. nem értem ez miért nem történt meg, ha egyértelmû volt, hogy ki a hibás.
Hát ez annyira bosszantó, és szánalmas, hiszen neki közvetlenül nem sok kára származott volna abból sem, ha elismeri a felelõsségét. (Legfeljebb a bónuszfokozata csökken eggyel)
A másik, hogy itt a bunkó megmagyarázós fajtája miatt ragaszkodtam hozzá, hogy rendõrt hívjunk, míg mondjuk amikor egy helyes csaj jött belém hátulról (nagyobb lett a sérülés, mint ennél az elõbbi esetnél), rögtön mondtam,hogy semmi probléma, ne fáradjon a betétlappal.
Szóval néha a károkozóknak is elõnyösebb lenne, ha nem támadnának, hanem próbálnának inkább kedvesnek tûnni.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)
GanXstaZolee#2709
Akkor lenne csak hivatalos a dolog, ha tértivevényes ajánlott levelet küldenének minden ügyfélnek.
Ezzel már eleve elkéstek.
Szóval azért itt lesz jogilag bonyodalom azoknál, akik nem kötnek át. (Márpedig lesz ilyen)
És ha ezek okoznak kárt, akkor szerintem a MABISZ kötelezõ alapból fizetik, vagy legalábbis hitelezik, amíg nem zajlik le a polgári peres eljárás.
Idõs bácsi,néni nem hiszem,hogy netezget.
Csekket befizették szept 30-ig
max tvbõl értesülnek feltéve ha nézik...
GanXstaZolee#2709
Jah, de a usereknek bezzeg illett volna elõre látni. Értem 😄
Az egyesületi forma rejtett némi?! kockázatot, aminek nem a PSZÁF kell, hogy utána nézzen, hanem a szerzõdõ fél. Szabályos, csak szívhatsz vele. Másrészrõl a PSZÁF többször visszavonta már egyes biztosítók szerzõdési jogát. Errõl biztosan hallottál már.
Attól, hogy valamibe törvényesen nem lehet belekötni egy ideig, még nem lesz rendben. Lásd Il Ferro!
Egyébként azt sem értem, hogy miért takarózik itt mindenki a PSZÁFfel. Nem õk vezették az egyesületet. Van némi jogkörük vizsgálódni, de ha a fõnök úgy dönt, hogy a teljes kasszát átutalja egy másik számlára, majd lelép, azt nehéz elõre látni. Ezek szerint csak a PSZÁF vezetheti a biztosítókat? Másképpen hogyan védhetõ az ilyesmi?
Egyébként KFBt kötni nem kötelezõbb, mint tankolni. Te bármilyen naftát beletöltesz a verdádba?
Az meg hogy a többi biztosító folyamatosan piszkálta teljesen érthetõ, mivel komoly konkurenciát jelentettek a pofátlan áraiknak.
Lehet verni a mellét mindenki másnak hogy bezzeg az allianz (én pl velük is szívtam), de attól még nem a máv biztosítottjai a hibásak, sõt, semmilyen formában nem felelõsek a kialakult helyzetért.
Én folyamatosan. Csak mindenki más nem. Persze.
Viszont évek óta köztudott, hogy a MÁV nehezen fizet. Ha mégis rászánja magát, akkor is lassan, ráadásul alulbecsli a károdat. Ha más cég becsli, abba beleköt.
Ettõl volt hangos az összes jogi fórum, az autós újságok, az internet, de még a többi biztosító is folyamatosan azt óbégatta, hogy gáz a MÁV. Az Allianznál van aktív kárrendezés, azaz ha összetör valaki, akkor az Allianz kifizeti, aztán behajtja a másik társaságon az összeget. Namost a MÁVnál óriási kintlévõségei vannak. Ezt sem a MÁVos csalók (nem a biztosítottak, a vezetõk) fogják kifizetni.
Lehet a fejed a homokba dugni, de érdekes módon csak azok nem tudtak a MÁV rossz hírérõl, akik most ügyfelek voltak és megszívták. Valahogy nem hihetõ a mese.
Ha biztosan tudni lehet, hogy a máv nem tudja ellátni biztosítói feladatait, na akkor lett volna felelõtlenség hozzájuk kötni. De ha így lett volna, akkor a PSZÁF-nek már akkor be kellett volna csuknia. Ha már a logikánál tartunk.
Minekután a máv létezett a kínálatban, senki sem feltételezhette okkal, hogy õk valójában nem tudják ellátni a feladataikat. Már csak azért sem, mert a usernek akikre ráerõltetik a KGFB-t ilyen mérlegelési kötelezettsége nincs, és nem is lehet, mivel ez nem egy szabadon választott biztosítási forma.
Sõt, egyszerû jóskapista bácsi a mezûrûl sem a mendemondákat, sem a netes legendákat nem hallhatta a mávról ahhoz, hogy õket elégtelen biztosítónak tartsa.
Urban legendek meg mindegyik biztosítóról keringenek, legyen az máv, vagy allianz, vagy akármelyik másik. Mondhatni legendásan szar MINDEGYIKNEK a híre, ami a kárkifizetések körüli cécót illeti. Ez alapján tehát a mávot se lehetett elmarasztalni, vagy nem jobban mint a többit.
Szerintem is. Én is most egy kicsit drágábbat fogok választani (allianz), meg "jobb" hírût, bár a többi se lehet veszélybe, mert elvileg mindegyik nemzetközi alapokon áll, kivéve a KÖBE ami még kakukktojás (õ egyedül egyesület).
Csak tudnám hol olvastad, hogy szerintem neked kellene fizetned?!
Vagyok én, meg vannak a MÁSOK. Világos, nemde?! ÉN csak magamért felelek Isten, a törvény és magam elõtt is. Mások meg magukért...
Ergó, nem szeretném ha egy kalap alá vonnátok másokkal, mer esetleg morcos leszek! 😄
ad1: megbasz a rendõr
ad2: buod a bónuszt (B10eimet már csak nem kúr*ám el)
ad3: biztosítás nélkül okozok valamit tuti én fizetek sõt mivel érvényes biztosítás nélkül forgalomban sem vehetsz részt tehát ha telibever egy pótos ifa akkor is én leszek a hibás pedig az ifán szart be a fék.
Gondolkodjunk már emberek, kinek mi az érdeke. Speciel leszarom a bukott 1,5 hónapot ezen cigánykodni enyhén szánalom ez van le kell nyelni. Egyébiránt azonnal befizettem nem szarakodtam hogy mi lesz hogy lesz, legyen minden rendben a kocsikkal ha megyek valahova nem kell a para. Elég a 3 lábút sasolni.
GanXstaZolee#2709