23
-
#23 Hat nemtom h megoldja-e az izmfeszulos promlemat.. ugyanis az a szar minden egerben, h alapbol is feszul a csuklod meg az ujjaid, ugyanis 1iket sem teheted le teljesen.
Ha lerakom a csuklomat kb 1 ora altt elkopna a "teflon"lab, meg recseg ropog ami muanyag; ha az ujjamat, hamar tonkremenne a mikrokapcsolo, raadasul folyamatosan be lenne nyomva..
Szal, ez az eger biztos szenszalas es az ujjforma belso felulete a nyomaserzekeny, ha megoldottak a fennt emlitett problemat. :P -
kvp #22 "Én valami olyan egeret tudnék elképzelni, amelyik a kézfejhez csatlakozna (mondjuk egy állítható tépőzáras textilövvel). Akkor a hüvelyk és a kisujj felszabadul, mind az 5 ujjnak lehetne gombot kialakítani ( gyakorlatilag egy szétterpesztett tenyér negatívja)"
Jopar egeren van oldalgomb, amit a ket szelso ujjal lehet lenyomni. Nemelyiken oldalt ket-ket programozhato gomb is van.
"Az a balkezes cucc érdekes, de én már csak maradok a jóöreg WASDnél BF2 közben :D :D Van egy "csíter" A4tech X7-es egerem, amiben van egy duplaklick gomb, így a shotgun egyszerre 3-at lő :D :D az elég a boldogsághoz:D"
Az osszes eger programozhato, csak szoftver kerdese. En anno win3.1 alatt az egerem kozepso gombjat allitottam duplaklikkre. De letezik olyan szoftver is, ami bekapcsolas utan szaggatja a kattintasokat, ami akkor jo, ha az egergomb felengedesere tolt ujra a fegyver, majd ujboli lenyomasara tuzel. (pl. felautomata)
Balkezre pedig van a microsoft-nak (a hasznalhatatlan billentyuzetei mellett) egy nagyon jo talalmanya. Microsoft sidewinder strategic commander neven fut es egy eger formaju joystick-rol van szo, jo sok gombbal. Wasd helyett sokkal kenyelmesebb es akar a fordulast is ra lehet mappelni, tehat az egerrel csak celozni kell. (alapbol terkepkezelesre es parancsokhoz terveztek, de fps-ekhez is jo) Ha kenyelmesek vagyunk ra lehet fogatni egy karosszek karfaira az egeret es ezt a vezerlot, igy ellazitott karral is lehet jatszani.
ps: Persze en meg mindig egy regi mikrokapcsolos compaq billentyuzetet es golyos egeret hasznalok, de nam akarnak tonkremenni. (regi logitech gyartmanyok, meg a design idoszak elottrol) -
dez #21 Ezt nem egészen értem, de ha már csuklóőv, akkor néhány szenzorral érzékelhető lenne a kézujjakat mozgató inak v. izmok legkisebb mozdítása is... Virtuális egér... -
HUmanEmber41st #20 Én valami olyan egeret tudnék elképzelni, amelyik a kézfejhez csatlakozna (mondjuk egy állítható tépőzáras textilövvel). Akkor a hüvelyk és a kisujj felszabadul, mind az 5 ujjnak lehetne gombot kialakítani ( gyakorlatilag egy szétterpesztett tenyér negatívja)
Az a balkezes cucc érdekes, de én már csak maradok a jóöreg WASDnél BF2 közben :D :D Van egy "csíter" A4tech X7-es egerem, amiben van egy duplaklick gomb, így a shotgun egyszerre 3-at lő :D :D az elég a boldogsághoz:D -
#19 Ja, meg van a görgő rajta, amit csak tényleg végszükség esetén konfigolok be, nem túl jó használni. Bár arra is lehet külön a lenyomásra, külön a fel-le görgetésre bármit konfigolni...
Na és nem is 15 gomb, az csak a számozott feketék, azon felül van még a hüvelykujjnál 4(8)+1, tehát összesen 20(vagy 24, az átlókkal, 27 a görgővel együtt) -
#18 Hát, van benne valami, de azért működik a dolog. Azért persze nem árt, ha az egéren is van egy-két plusz gomb...
A hüvelykujjnál lévő pad 8 különböző gombnak számít, bár az igaz, hogy az átlós irányokkal nem érdemes szarakodni, azt akció közben lehetetlen pontosan megnyomni.
Nekem a BF2-t maradéktalanul sikerült rákonfigolnom, pedig ahhoz azért kell néhány funkció...
Jellemzően a hüvelykujj-padra teszem a sprint-ugrás-guggolás-hasalás funkciókat, egérre a nyilvánvaló lövés és zoom mellett az "alap" fegyverre váltást(3), a tárazást és a gránátot(4), a nagy narancssárga gombra a kést(1), jobbra le a laposra a járműből ki-beszállást. A négy iránygombtól jobbra a maradék felszerelés(2-es 5-ös 6-os gomb, megvan a 6 fegyver, ha egy játékban több kell, akkor egérgörgő), balra a földön lévő fegyverek felvétele, balra fent spawnképernyő, pontlista, irányok alatt meg térkép, parancsok, voip. Az "igazi" billentyűzeten szinte csak az ejtőernyő, a kameraváltás, a járműben pozícióváltások, meg néhány csapatnak adható parancs marad csak...
Ez egyébként 15 gomb, plusz 5 az egéren. Nem nagyon van játék, ahol egyszerre több is kellene...
Egyébként programozható minden gomb, olyan rendszerrel, hogy külön van gomb lenyomása, felengedése, meg a különböző akciók közti időt be lehet állítani, ezredmásodperc pontossággal. Bár ez online elég gebaszos, mert van ping és lag, van, amikor a tizedmásodpercre kicentizett kombinációt végrehajtja, van amikor nem. Olyat próbáltam csinálni, hogy előveszi a gránátot, eldobja, és visszavált alapfegyverre, de inkább letettem róla a bizonytalanság miatt.
Ellenben AutoCADhez igen jól jön, olyan parancsokat rakni egy-egy gombra, hogy pl "dimlinear[enter]"...
Belkin örülhet az ingyenreklámnak, amit itt lenyomok, kéne érte pénzt kérnem. De szvsz annyira kurvajó ez a cucc, hogy nem tarthatom magamban az infót... :) Nem húzós az ára egyébként, kb feleannyi, mint egy gamer-egér.
Két hónap alatt totál függő lettem, ha rajzolok vagy játszok(mondjuk másik gépnél), és nem érzem az ívét a tenyerem alatt (és nem tudom használni a jól megszokott funkcióimat), teljesen rosszul vagyok... :P -
chuky123 #17 Szerintem nem az egerekkel van a baj hanem az emberekkel Bár ezt a RSI szindromát nem ismerem. De szerintem vmi izomsorvadás szerü betegség lehet.
Én csak azt tudom mondani aki sokat használja a billt és az egeret annak nemárt néha csuklóerősitő gyakorlatot végezni. -
#16 Nekem 3 eve mar tonkrementek a kezeim. Azota vastag kotott kesztyukben programozok, vagy ha hosszabb szoveget irok akkor ket ceruzaveggel gepelek. Azota lecsereltem az egeremet meg a billentyuzetet is. (mondjuk nekem mas okbol vannak gondjaim, nem RSI miatt, de hasonloak a tunetek)
A piacon jelenleg ertekesitett egerek, billentyuzetek 95%-at szivem szerint szejjelvernem a tervezoik/kivitelezoik fejen, vagy legalabbis addig kattintatnek veluk - azokon mikrokapcsolokon amiket belejuk tesznek - mig mozditani birjak az ujjaikat. A masik katasztrofa, hogy en meg nem lattam egyetlen olyan szamitogep boltot sem ahova beteszem a labamat es kiprobalhatok 10-20 fele billentyuzetet/egeret stb. Az ember ha vesz egy autot a minimum, hogy beleulhet es kezebe foghatja azokat a kezeloszerveket amikkel majdan napi szinten kozvetlen kapcsolatba fog kerulni.
1 ev alatt harom billentyuzetet vettem ugyanahhoz a gephez mert egyszeruen keptelenseg helyben kiprobalni. Egeret is zsakbamacskakent vettem, bar azzal szerencsem volt:
Puhak a mikrokapcsoloi, nem kell hozza favago kez, hogy lenyomja az ember es kicsi. Konnyen meg tudom fogni kesztyuben is, zsebben is elfer ha arrol va szo, a kabel az elere tekerheto a csatlakozo pedig a talpara felpatentolhato. Ha masik gephez kellene odaulnom csak elorantom a zsebbol, USB be es kesz. -
KarmaXXL #15 TrackPoint all the way! -
Myron #14 és ez mégis mire jó? mert játékra tuti nem. ahhoz túl kevés a gomb h minden fegyvert külön gombbal vegyek elő -
sanyynn #13 Én már jópár éve touchpad-ot használok, de teljesen meg vagyok vele elégedve. Rengetegen mondják, hogy használhatatlan, meg hogy egérrel könnyebbek a műveletek, de szerintem ez nem igaz. Csak meg kell szokni ezt is mint mindent. Eleinte rá voltam kényszerítve, mert itthon nincs hely az asztalon egy egérnek, nem véletlenül van hordozható gépem.
Erre használom a gépet: Programozás, Net, Játék, Suli -
#12 Viszont bal kéz alá, a billentyűzet helyett ajánlani tudom ezt:
Nagyon kényelmes, nagyon hasznos. -
Skareb #11 Jópár éve használok egeret billzetet és még semmi bajom nem lett tőle.Most éppen Razer Copperhead és Razer Tarantulát, nagyonjók, megáruk is van.Játékra ajánlom! -
#10 Érdekes cikk, mert sok hasznos tanács mellett próbál ránk tukmálni egy terméket.
Repetitive strain injury. Ismétlődő terheléses sérülés, kb.
Namármost, ezzel az egérrel tán nem ismétlődve terheljük a kezünket ugyanúgy? -
Ajnasz #9 Ebben az esetben az ember olyan window managert hasznal, ahol gyakorlatilag nincs vagy csak nagyon keves egerhasznalatra van szukseg. Egy notebookon pedig meg konnyebben megoldhato a felesleges egerert nyulkalas. Ha pocokeger is van, akkor pedig elegendo a mutato ujjat mozditani, hogy az eger funkcionalitasat elerd. -
Turdus #8 Sosem értettem ezeket a csoda egereket... Én idestova több, mint 10 éve használok egeret, de még sose volt semmi csukló stb. bajom. Mondjuk az is igaz, hogy egy dologra mindig figyeltem: az egész alkarom legyen alátámasztva... -
#7 Ez baromira tetszik, mi a neve pontosan, és hol lehet kapni? EEE PC-hez buszon ülve pont tökéletes lenne. -
RecoPhile #6 Ettől az egértől tutti nem lesz bőrkeményedése az embernek vagy éppen új fájdalmai... -
#5 tracbkall.... nincs tobb csuklofajdalom.
amiota trackballt vettem azota atszokott a tesom is, a legjobb haverom is es anyam tesoja is.
Eloszor mindenki utalta, rajtam kivul senki nem tudta iranyitani:D
en imadom hatradolok, feldobom a pataimat az asztalra, a hasamra teszem az egeret es onnan iranyitgatok. soha nem valtanek vissza sima egerre. -
#4 Játékra valóban nem, de szövegszerkesztés/programozás közben kényelmesebb lehet ha nem kell ugrálni a billentyűzet és az egér között. -
dez #3 Kerüljük a súlyra nehéz, és nehezen nyomogatható gombos egereket... Csak épp a legtöbb vagy az egyik, vagy akár mindkét kategóriába beleesik. (Vagy nem áll kézre.) Én is úgy lezítottam a gombok feszességén, de ezt kevesen teszik meg.
Lazarus: jópofa. -
szedRick #2 jól néz ki ez a kis vacak is, de játékra nem jó az biztos ...
mind a kettő innovatív -
#1 Ha már spéci egér akkor inkább ez: