Edgar Mitchell, az űrhajós aki megtanult hinni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Feltaláltuk a pattintott kõbaltát, megtanultunk a tûzzel bánni, eszközöket tudtunk készíteni. Kellett rá cirka 1.285.000 év... De a lovasszekértõl a lézerig és az ûrutazásig nem kellett csak 3-4 ezer év...

Most õszintén én erre a felgyorsult exponenicális fejlõdés indítatására vagyok kíváncsi.. hogy mi volt ez? Miért volt ez?
"

Az egyik oka ennek, hogy az evolúció mindig exponenciális fejlõdést mutat. Például ott van a biológiai evolúció. Az elmúlt 500 millió év alatt fejlõdtek ki a ma elõ állatok a puhatestûekbõl, ízeltlûábuakból stb. Elõtte 2,5 miliárd év kellett ahoz hogy az egysejtûekbõl ejusson az evolúció a primitív ízeltlábuakik, puhatestûekig stb.

Másrészt az emberi agy az elmúlt 100ezer évben szoftveresen fejlõdött elsõsorban, vagyis nem genetikailag. Ezért az a hirtelen kiugrás az állatvilágból.
Ezt nem igazán értem.
"A természetes kiválasztódás viszont ellentmond az értelmetlen mutációk megtûrésének sorozatán."
A természetes kiválasztódás azt mondja, hogy ha egy adott területen ugyanarra az erõforrásra több faj is pályázik, akkor a hatékonyabb marad életben és kiszorítja a többit. Hol mond ez ellent annak, hogy verseny híjján bármi is megmaradjon? Gondolj csak Ausztráliára. Nem volt számottevõ a jelenség mindaddig, míg az európai emlõs fajokat be nem hurcolták.

Másik: miért is kéne egyszerre kialakulnia az ultrahangnak? Én simán el tudom képzelni, hogy sötétben üvöltesz egyet, majd a visszaverõdõ hangokat figyeled. Idõvel (több generáció) a kiadott hang egyre magasabb lesz, mivel távolabbra megy és kevésbé nyelõdik el (itt a szelekciód), míg végül annyira magas lesz, mint ma a denevéreké.

ziipp
Egyébként ezek az általatok emlegetett 'mission impossible-ek' is csak újabb bizonyítékként szolgálnak az evolúcióhoz. Link.

> "A természetes kiválasztódás viszont ellentmond az értelmetlen mutációk megtûrésének sorozatán."
Éppenséggel nem mond ellent. A véletlen mutáció nem feltétlenül rossz, sõt ha elõnyt ad, megmarad.

narumon
Egyrészt hagyjuk már a wikit, egyszerû átlagemberek irják, vicces amikor azt hozzák le hivatkozási alapnak.

Más aspektusból: ~2,5 millió évvel ezelõtt történt valami az ember fejlõdésében, ugyanis ebben az idõben jelent meg a szerszámhasználat illetve az agy térfogatának jelentõs növekedése. Néhány tudós egy genetikai mutáció számlájára irja ezt, amikor is egy gén segitségével a rágóimaink kisebbek lettek, az álkapocs mérete is jelentõsen csökkent, igy lehetõvé tette egy fejlettebb agy kialakulását.

Egy másik aspektus: Állításuk szerint a korai emberszabásúakból keletkezett az Australopithecus. Azt találták, hogy az Australopithecusnak számos faja létezik. Ezek közül a legkorábbi körülbelül négy vagy ötmillió évvel ezelõtt keletkezett. Egyikükbõl vált ki a Homo habilis, az elsõ szerszámkészítõ. Ezután következett a Homo erectus, az elsõ olyan emberszabású, aki tüzet is használt. Majd ezek után jöttek a korai modern emberek és a neandervölgyi õsember. Végül nagyjából 100 000 évvel ezelõtt léptek színre az anatómiailag modern emberek. Mindez tökéletesen világosnak tûnik, hogyha egy tanár beszél róla, egy könyvben olvassuk, ha egy múzeumi képen, vagy éppenséggel a televízióban látjuk. Ám a kulisszák mögött ma is éles viták folynak a fejlõdés minden egyes állomásáról.
Mivel egyes leletek-tények ellentmondtak az elfogadott evolúciós paradigmának, azokat a tudományos értékelésekbõl, vitákból az elmúlt 150 év bizonyos idõszakaiban egyszerûen kihagyták. Ezek olyan leletek, amelyek azt igazolják, hogy az anatómiailag modern ember már több millió évvel ezelõtt is létezett. Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor magától összeomlik a fent felvázolt evolúciós séma. …Így aztán az Australopithecus, a Homo habilis, a Homo erectus és a Neander-völgyi õsember sem tekinthetõ többé emberi õsnek. Ezek egyszerûen csak olyan élõlények voltak, amelyek egyidõben éltek az anatómiailag modern emberekkel.

Azután még : Nincs olyan konkrét lelet, ami azt a "majomember" képet támogatná, amelyet a média és az evolucionista tudományos körök folyamatosan sulykolnak a köztudatba. Ecsettel a kézben az evolucionisták képzeletbeli lényeket hoznak létre, de a tény, hogy ezeknek a rajzoknak egyáltalán nincs megfelelõjük a leletek között, kissé mégis zavarja õket. Az egyik érdekes módszer, amelyet a probléma áthidalására alkalmaznak az, hogy "legyártják" azokat a leleteket, amelyeket nem találnak. A Piltdown-i ember, a tudománytörténet egyik legnagyobb botránya, ennek a módszernek a tipikus példája.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Amiga
A zsiráf szíve eszméletlenül erõs, hihetetlen szív, amelyre azért van szüksége, mert csak így képes a vért a fejbe pumpálni. Ha nem lenne ilyen erõs szíve, az állat simán elveszítené az eszméletét.

Ugyanakkor a nyak hosszára szüksége van, hiszen az élelem jelentõs részéhez csupán így tud hozzáférni.

De a nyak felvet egy igen komoly problémát, ez pedig az állat egyensúlyának kérdése.

Tudományos szempontok szerint az állat annyira problémás, hogy evolúciós szempontokból nem célszerû és nem is üzemszerû a "mûködése".

Ezért szerintem a "kevert elmélet" állja meg a helyét. Eszerint bizonyos szintû és mértékû evolúció folyamatposan zajlik (ez tagadhatatlan), viszont rendezõ elv vagy akarat van mögötte.

Ezt én Istennek hívom. De lehetnének akár az UFO-k is (azt viszont akkor is tagadom, hogy a technikai fejlõdésünkhöz közük lenne 😊).

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ziipp
> "Ilyen és ehhez hasonló példából milliónyi van, ezért nem is folytatom. Házi feladat: miért mission impossible evolúciós szempontból a zsiráf nyaka?"
Mert nem használja ki. 😊 Ezzel a nagy, hosszú nyakával is az alacsonyabb bokrokról/fákról eszi az élelmet, plusz az ivás során is nehézségeket okoz neki.

Nem vicc. Tényleg egy sejténk indulsz (zigóta), és végigmész az emberi fejlõdés összes lépcsõjén, csak gyorsítva. De nemcsak emberre igaz: a delfin embriónak pl rendes lába nõ, majd átalakul uszonnyá mielõtt megszületne.

Epikurosz, kíváncsi vagyok mit gondolsz a következõrõl. Te olyan okos vagy.

Figyelembe véve a világegyetemünk méreteit és korát, valamint a Föld és Földi élet (a tudomány jelenlegi koholmányi alapján) korát, valamint az ember, mint tudatos lény korát, szerinted egyértelmûen, mi emberek állunk a fejlõdés csúcsán? 1000 évvel ezelõtt pár látnoki vízióban szerepelt az, amit te a mindennapok velejárójaként élsz meg. Lehet az, hogy egy pár 1000, 100000 vagy millió évvel ezelõtt egy életforma szintén ott tartott, mint mi most. Saccold már meg, hogy most képes lennél-e felfogni, észrevenni, ha idekacsintanak a Földre.
Amiga
Például a nem csökkenthetõ bonyolultságú rendszerek.

Ilyenek a szem, vagy a denevér észlelõrendszere.

Ezek vagy egyben jelennek meg, vagy értelmetlen lépések sorozataként. A természetes kiválasztódás viszont ellentmond az értelmetlen mutációk megtûrésének sorozatán.

A denevérnek például két rendszerre van szüksége: az egyik az, amellyel kibocsátja az ultrahangot, a másik az, amellyel felfogja. A tudomány mai állása szerint egyáltalán nem találnak magyarázatot arra, hogyan jöhetett volna létre a denevér észlelõrendszere természetes folyamat eredményeképp.

Ilyen és ehhez hasonló példából milliónyi van, ezért nem is folytatom. Házi feladat: miért mission impossible evolúciós szempontból a zsiráf nyaka?

narumon
Bocsi az elírás abból adódik, hogy közben ezer plusz egy dolgot csinálok és elég gyorsan gépelek.
Amit viszont utána irtál az egy vicc. A születésnek semmi de semmi köze az evolúcióhoz, de remélem te is csak poénból irtad be.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

megint hülyeséget beszélsz. itt egy cikk: link

idézetek belõle:
-"A habilis tulajdonképpen 2,4-1,5 millió évvel ezelõtt élt.Ez az agyméret egyébként változik, 500 és 800 cm3 közöt"

-" A Homo erectus (egyenesen járó ember) kb. 1,8 millió évvel ezelõtt lépett fel ... agyméret pedig nagyon változó volt: 750 és 1225 cm3 között volt"

"Homo sapiens (archaikus)...Kb. 500 000 évvel ezelõtt élt...1250 cm3 körüli átlaggal"

"Homo sapiens sapiens (a mai ember)...E formájában elõször 195 000 évvel ezelõtt jelent meg, agyméret átlagban 1350 cm3"

Tehát durván 2.5 millió év alatt a 3-szorosára nõtt az emberi agy. Tehát nettó hülyeség a te néhány tizezer vagy százezer éved.

A másikra most nem keresek példát nem vagyok régész meg evolució kutató, de gyanitom hogy a wiki segitségével találsz olyan állatot amelyiknek néhány millió év alatt a duplájára vagy triplájára nõtt az agyara vagy más testrésze stb.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Zsoltika 007
jogos

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Írnál ilyen mission impossible-t?

Amiga
Nem, ez már nagyon régen eldõlt, csak mi pár hónapja tudjuk. ;-)

"amit ezen a szinten a tudomány állit az semmivel sem megalapozottab, vagy akárcsak hihetõbb"
Egyrészt két "b", másrészt a megalapozottságról: amit a tudomány állít, arra konkrét bizonyítékok vannak.
Ha nem hiszed, nézz végig egy képsorozatot arról, hogy hogyan élted Te is át az evolúciós lépcsõket az anyaméhben. Bizony, bizony, kezdetben egy sejt voltál Te is, aki a tengervízzel közel azonos folyadékban voltál csak képes lélegezni... (és ennek az égadta világon semmi köze sincs a hithez vagy a hihetõséghez, ez bizony tény...)

narumon
Errõl beszélünk. Innentõl az egész egy teória és nem több.

Zsoltika 007
Csak jelzem a toshiba vesztett a sony nyert. Már eldõlt pár hónapja 😊

i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360

Amiga
Az evolúcióban rengeteg mission impossible van. Ezért önmagában az evolúció nem is áll meg.

narumon
"Öszintén szólva, nem tudom milyen "fejlett" õsemberrõl beszélsz. Az ember csak eszközhasználatban fejlõdött kiemelkedõen, másban nem. 1 millió év alatt 2-3-szorosára nõtt az agya."

Csakhogy ez igy egy téves csúsztatás és pont ez a gond, az a két háromszorosára nõtt agytérfogat nem évmilliók terméke hanem néhány tizezer / százezer évé ami evolúciós léptékben gyakorlatilag egy mission impossible.

"Meg szörtelenebb lett. És? Más állat ennyi idõ alatt a 2-3 szorosára nõtt, és 2-3szor akkora agyara lett. Kinek mi volt az eszköze a túléléshez"

Most igy hirtelen egy ilyen állat vagy élõlény sem jut eszembe ahol ez megfigyelhetõ lenne úgyhogy kiváncsi vagyok.

Ha ezt igy magadra vetted, akkor megérdemled!
Szerintem a sok kommentezés elvette az eszedet. Nem éri meg vitatkozni sok kis gempával, mert ilyen emberi szemét lesz az emberböl, mint te, persze a kommentjeid tükrében mondom ezt. Néha kommentelgetek és azt látom minden tudományos cikkhez kommentelsz, eleinte még értelmes voltál, de ma már kiégtél. mindenkinek meg akarod mondani a frankót, de érdektelenek a hozzászólásaid. Ennyi sok szabadidövel kezdj inkább másba, ez neked se jó és a másiknak sem. Ez persze a saját véleményem, foglalkozz inkább az életed fontos dolgaival, mert mi marad meg ha visszatekintesz az életedre?

A wikin van egy jó cikk a technologiai-szingularitásról, érdekes.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Amiga
Az utóbbi száz-kétszáz év tudományos kutatásainak és a technikai fejlõdés felgyorsulásának számos oka van és szinte fáj itt egynémely régebbi hozzászólást olvasni arról, hogy nekünk erre UFO-kra volt szükségünk.

1. A tömegkommunikáció

Ez olyan óriási lépés volt a 19. században, amely kikényszerítette a fejlõdési ütem felgyorsulását. A telefon összekapcsolta az embereket, a tudástárakat, egész egyszerûen lehetõvé tette a konzultációt nem csak különbözõ elmék, de különféle szakterületek között, amire addig szinte egyáltalán nem volt mód.

2. A nyomtatás

Egész egyszerûen a korabeli tudósoknak nem állt rendelkezésükre elegendõ nyomtatott anyag. A legtöbb nagy elme élete alkonyáig tanult, és csak néhány (ezer) kivételes képességû ember ért el valóban átütõ erejû felfedezéseket.

3. Vallásosság és társadalom vs. polgárosodás és "felvilágosodás"

Nyilvánvalóan az újkorig a tudományos fejlõdésnek a társadalmi berendezkedésnek is köszönhetõ, hogy a feltalálók élete nem volt mindig üdvös. Elégették õket, éhenhaltak vagy elhurcolták katonának sokukat.

4. Populáció

A világ mai népessége 7 milliárd fõ, de pl. 100 évvel ezelõtt még 2 milliárd alatt volt, a római korban pedig negyed milliárd. kisebb volt a lángelmék születésének valószínûsége is.

5. Gazdaság

Ma már nagy biznisz a tudomány, a szabadalmaztatás (elég csak a Toshiba - Sony versenyfutásra gondolni a következõ DVD-jellegû formátummal kapcsolatban). De régen az állattenyésztés és a földmûvelés volt a biznisz, meg a kereskedelem. Nem ment akkora kapacitás a tudományos munkára.

Tehát: tömegkommunikáció + elérhetõ adattárolási technológiák + tudományt támogató társadalmi forma + nagyméretû populáció + piac = gyors ütemû fejlõdés.

Nem kell itt UFO-kat gyanítani!

Milyen hülyeség már... megmutatták Madame Curie-nek a radioaktivitást, de elfelejtettek szólni neki arról, hogyan védekezzen a sugárfertõzés ellen?

narumon
"Az evolucionisták szerint is vannak lassú araszolások, majd ugrásszerû fejlõdés. Ha nem hiszed, járj utána"

Nem is mondtam hogy nincs ilyen, sõt egész konkrétan evolúcióból jól képben vagyok, de amit ezen a szinten a tudomány állit az semmivel sem megalapozottab, vagy akárcsak hihetõbb, mint itt a fórumon valaki meséje az õ éjszakai kintik általi klónozásról, és ezt a tudomány is (már a józanabbak) elismeri.

"inkább úgy néz ki hogy x millió év evolució alatt nüansznyi változások majd hirtelen néhány ezer év és "fejlett" õsember"

Öszintén szólva, nem tudom milyen "fejlett" õsemberrõl beszélsz. Az ember csak eszközhasználatban fejlõdött kiemelkedõen, másban nem. 1 millió év alatt 2-3-szorosára nõtt az agya. Meg szörtelenebb lett. És? Más állat ennyi idõ alatt a 2-3 szorosára nõtt, és 2-3szor akkora agyara lett. Kinek mi volt az eszköze a túléléshez. Én ugy látom hogy a mai ember ugyanannyira fejlett mint a 10 ezer évvel ezelõtti csak a technikai fejlõdés haladt. Ugyanugy van tömegmészárlás, ugyanugy van háború földért, hatalomért vagy csak hüyeségért, ugyanugy kibaszunk a másikkal, ugyanugy nincs összetartás, ugyanugy a különbségeket nézzük és nem a hasonlóságokat stb.
Külsõ jegyeket tekintve szintén.

Szóval ember evoluciós szinten az utóbbi 1 millió évben szinte alig fejlõdött, legalábbis más állatokhoz képest egyáltalán nem nagy változások történtek. Egyszerüen csak nekünk az agyunk fejlõdött és nem az agyarunk, és igy egyre látványosabb technikai dolgokat tudunk alkotni, de még a gondolkodásmodunk is maradt ugyanaz az õsrégi.

Egyébként meg, nüansznyi változások is okozhatnak óriási változásokat. Ha egy nagy sziklát meglöksz a hegytetõn, akkor az végigzug a hegyoldalon és legyalul mindent. Pedig ehhez az energiához kéepst a meglökés csak egy lópikula. És ha kivülrõl néznéd nem értenéd hogy lehet hogy egy pici lökés ekkora energiát szabadit fel, biztos az ufok voltak.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

1. nem voltak a holdon
2. visszafele betéptek mint állat 😄

Szerintem a A Védelmi Minisztérium X-aktái cimû dokumentumfilm hiteles (http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=7471510&i_where=1&i_where_tv=1) a viasat exploreren láttam, csak lakapták a mûsorról.
Az evolucionisták szerint is vannak lassú araszolások, majd ugrásszerû fejlõdés. Ha nem hiszed, járj utána.

Kara kánként folytatom tanításom.

narumon
"és igy tovább. Pedig ez csak ~1000 év különbség és nem 10000,"

Hát az a baj, hogy nem technikai különbségrõl beszéltek itt elõttem hanem Evolúciós különbségrõl. Az amiket teirsz abban semmi különbség nincs, sima és nyomon követhetõ technika fejlõdés. Semmi különleges és fõleg "nem mintha két külön faj lenne".

"ergó hogy 1000 év kõbaltafejlesztés után hirtelen 100 év alatt fejlõdtek annyit mint az elõtte lévõ 1000 évben"

Az a baj, hogy ez inkább úgy néz ki hogy x millió év evolució alatt nüansznyi változások majd hirtelen néhány ezer év és "fejlett" õsember. Az evolúció nem igy mûködik ezt könnyen beláthatod.

"Ha ez megismétlõdött néhányszor, máris megkapod hogy 20 ezer éve még kisgatyában szaladgáltak õseink, majd 5000 évvel ezelõtt már piramist épitettek."

Ismét leirom, bár a felvetõ kommentet nem én irtam, hogy rossz helyen kapizsgálsz, ofcorsz nem arról van szó, hogy 100 év mulva már ürben rohangálunk ez sima, egyszerû és nyomonkövethetõ technikai fejlõdés.

narumon
"Erre rácáfol a tudomány."

Hol is cáfol rá a tudomány?

"Amúgy, ha beavatkoztak, elég kétbalkezes módon tették, mert pocsék az eredmény. Lehet, hogy csak kontárkodtak. ha."

És miért tették volna kétbalkezes módon? Lehet hogy pontosan úgy tették ahogy azt õk azt tervezték.

narumon
"Én hiszek abban hogy kb. 12-13 ezer évvel ezelõtt idegenek felfedezték bolygónkat, és beavatkoztak fejlõdésünkbe."

Nagyjából én is valami ilyesmiben "hiszek"

narumon
"Az idegenek olyan jószívûek, hogy átvállalják a földi ingyenélõk segélyeinek költségeit, sõt, még egy bazi nagy rakomány színesfémet is küldenek le a földre, ingyért."

A szinesfémeket egyébként jelenleg elfele viszik innen 😞

narumon
"Ha lesz valamilyen komoly bizonyíték, tegyétek már fel a jutyubra, hogy én is megnézhessem. Addig is mehet az üres duma, ártani nem árt."

Így van, de ne felejtsd el, hogy addig az ellenkezõje is csak üres duma, és persze az sem árt.

narumon
"ha meg esetleg tényleg itt járkálnak a csészealjak, akkor hogyhogy nem európa felett?? fényéveket utaznak, de nem értik meg a kultúránkat??"

Európában sem láttak semmivel sem kevesebb ufot mint amerikában. Minden EU kormánynak megvan az adott témával foglalkozó ügyosztálya.

narumon
"Persze, több száz U.F.O. köröz a Föld körül, meg-meg villantják magukat néha a közönségnek."

Vagy éppen mindenféle álcázóberendezésük van, de néha néha becsúszik egy kis baki.

"Ha egy idegen civilizáció, amely messze nem zárható ki, h valhol a világegyetembe létezik, felfedezné a Földdet, nem hiszem, hogy ez lenne a módszerük a "kapcsolatfelvételre", vagy biztos csak valami "

Vagy már régen megtörtént a kapcsolatfelvétel azon formája amit õk akarnak, és nem kötik a te orrodra a többit.

"Emellett ~viszonylag elképzelhetõ, hogy egy kóbor U.F.O. Roswellnél lezuhant, de sztem ennek is kicsi az esélye."

Nem éppen kóbor ufo volt és nem véletlen zuhant le. Ráadásul kettõ volt az az egy.

Ez ennél összetettebb kérdés azért. Ugyebár ha valami exponenciális mint ahogy irtad, akkor pont hogy úgy kell viselkednie amit irsz és furcsának tartasz. Gondolj bele az exponenciális görbébe. Pont az látszik rajta hogy relativ nagyon sokáig alacsony a görbe, majd hirtelen az egekbe szökik. Ezzel kapásból magyarázható hogy 1 millió éven át miért nem volt semmi majd "hirtelen" sokminden fejlõdött.

Másrészt az emberiség fejlõdése azért nem csak szimplán egy matematikai görbe, hisz egy csomó minden más is közbeavatkozott.
Vegyük például a római birodalmat. A maga korában a világ egyik legfejlettebb állama volt. Majd összeomlott a saját súlya alatt és mi maradt utánna? A többi nép sokkal fejletlenebb volt nála igy erõsebb kutya b@szik elven jól porig égették a birodalom maradványát. Majd szépen visszaestünk a sötét középkorba többszáz éven át. Pedig hát ott volt egy nagyon fejlett civilizáció, mégsem ért az egész semmit, mert amikor már nem birta eltartani magát összeomlott a többi fejletlen nép meg nem fogta fel az alkotásaikat, hanem legyalulta õket. És máris visszaesett az exponenciális fejlõdés.

"Most õszintén én erre a felgyorsult exponenicális fejlõdés indítatására vagyok kíváncsi.. hogy mi volt ez? Miért volt ez?"

Hát öszintén, ha a mi történelmüket nézem el, akkor igen valószinünek tartom hogy az exponenciális fejlõdést valamilyen "háború" inditotta be.
A dologhoz nem kell nagy ész, régen éltek az õsemberek. Igen ám, de annyira kevesen voltak hogy nemigen találkoztak egymással, igy igazából csak a túlélés és az élelemgyüjtés volt a cél, ehhez pedig nem kell túl nagy technológia. Csakhogy egy idõ után eljött az a korszak amikor egy-egy területen már annyian éltek hogy egymás elõl vették el a forrásokat. Igy hát két lehetõség volt, vagy elvándoroltak, vagy megküzdöttek egymással. És mint tudjuk a háború az egyik legnagyobb fejlõdés gyorsitó, lásd csak 1. és 2. világháborús találmányok.
Szóval az én véleményem szerint mindössze annyi történt hogy valamikor 20-30 ezer évvel ezelõtt az együttélés már komoly gondot okozott és ez vszinüleg gyakori háborukhoz vezett, amik viszont beinditották a technológia fejlõdést, hisz az emberek esetében egy gyõzelmet két dolog dönthet el: létszám vagy technikai fejlõdés.

Szóval ennyi. És igen valószinü lusták voltunk fejlõdni 1 millió évig mert nem volt rá szükség. Nézd meg pl. az indiaikat v afrikaikat vagy pl. a saját kisebbségünket, amelyik olyan jól alkalmazkodott a jelenlegi eltartó rendszerhez hogy semmiféle fejlõdést nem produkál, sõt mi több inkább visszafejlõdést, mert nincs rászorulva hogy mozgassa az agyát. Szóval a mai napig vannak a földnek olyan népei amelyik "lusták" és többszáz évvel vannak mögöttünk mert nem akarnak/tak fejlõdni ilyen v olyan okok miatt.

Az a baj hogy ném értitek a dolgot... én nem krisztus utáni vilgáról beszélek mert ott már exponenciálisan fejldõött egy adott társadalom technikai tudása.

Hogy érthetõbb legyen...

Mi történt ie. 1.300.000 és ie. 15.000 között?

Feltaláltuk a pattintott kõbaltát, megtanultunk a tûzzel bánni, eszközöket tudtunk készíteni. Kellett rá cirka 1.285.000 év... De a lovasszekértõl a lézerig és az ûrutazásig nem kellett csak 3-4 ezer év...

Most õszintén én erre a felgyorsult exponenicális fejlõdés indítatására vagyok kíváncsi.. hogy mi volt ez? Miért volt ez?

Lehetett földönkívüli beavatkozás vagy lusták voltunk fejlõdni másfél millió évig? Ezután jönnek majd az evolúciós dumák hogy mert az agyunk fejlõdött...

Ha ez igaz akkor mára miért nem duplázodott meg az agytérfogatunk? 10 ezer év alatt már látványos fejlõdésen kellett volna átesnünk (ennyi idõ alatt felvirágzott a Cro-magnoni ember és el is tûnt) szóval van a történelmünkben egy elég zavaros 10 - 20 ezer év ahol hirtelen robbanásszerûen kiteljesedett a civilázicónk.

És ezzel nem az õskori emberek tudását becsmérlem le... Elég eszesek voltak ahhoz, hogy életben maradjanak egfy veszélyel teli világban. De ha nincs az a bizonyos fejlõdés gyorsító tényezõ még mindig törzsekben vadászva járnánk, még ma is élnek ilyen törzsek afrikában õk miért nincsenek velünk egy szinten? Mert elutasítottak minden technikai vívmányt? Ha az egés zemberiség így tett volna akkor még mindig mi is ilyen szinten élnénk nem?
UFO--->nem tudom pontosan mit higyjek...nekem ez addig amíg nem látok kézzelfogható bizonyítékokat olyan mint hogy van-e Isten...
"Fikázhattok ti akármennyi ufos videot-sztorit, de 1 valódi eset is elég ahhoz, hogy elnémuljon a szarrágók népes tábora."

Hát, akkor lássuk a medvét!
Szeretnék elnémulni.<#mf2>

Palira vették a fószert, és õ meg benyalta a rizsát...

Ezzel az a gond, hogy nézzük a következõ idõtartamot:
i.u. 896
i.u 2008

ló vs autó,
lovas futár vs müholdas telefon
nemezre vésett rovásirás vs laptop
repülõ nyil vs repülõ 😊
nyil vs géppuska
gyógynövényfõzet vs mesterséges megtermékenyités, géntechnológia

és igy tovább. Pedig ez csak ~1000 év különbség és nem 10000, és azt láthatod hogy mintha két különbözõ faj lenne nem is egy... De azt is láthatjuk hogy az utóbbi 100 évben technikailag legalább annyit fejlõdtünk mint az elõzõ 1000 évben együtt. Márpedig ha mi képesek voltunk megtizszerezni a technikai tudásunkat 100 év alatt, akkor ilyen léptékü változás bármikor máskor is bekövetkezhetett az emberiség történelmében, ergó hogy 1000 év kõbaltafejlesztés után hirtelen 100 év alatt fejlõdtek annyit mint az elõtte lévõ 1000 évben. Ha ez megismétlõdött néhányszor, máris megkapod hogy 20 ezer éve még kisgatyában szaladgáltak õseink, majd 5000 évvel ezelõtt már piramist épitettek.

"A tudomány mai vaskalapos képviselõit alighanem sokkolja az a tény, hogy az ókori tudósok komolyan számoltak az UFO-kkal,"

Megnéztem a kalapom, nem vas, hanem csak szalma. :-)

Te, figyelj, ha szószerint vesszük amiket leírsz, akkor az istenek létezése is bizonyított, mert írtak róluk az ókoriak.

Különben, eddig még egyetlen görögországi turista sem talált az Olümposz hegyen isteneket, tehát az ókori szerzõk nem éppen írtak igazat. ha nem hiszed, járj utána.

" Nekem elég nehéz bemagyarázni hogy a baltát majdnem évezredek alatt fejlesztette az ember tökélyre"

A baltát neked nehéz bemagyaRÁZNI, DE AZ UFÓS hülyeségeknek bezzeg bedõltél.

"Én hiszek abban hogy kb. 12-13 ezer évvel ezelõtt idegenek felfedezték bolygónkat, és beavatkoztak fejlõdésünkbe."

Erre rácáfol a tudomány.
Amúgy, ha beavatkoztak, elég kétbalkezes módon tették, mert pocsék az eredmény. Lehet, hogy csak kontárkodtak. ha.

Zsoltika 007
Megfeledkezel egy aprócska tényrõl. Attól hogy az emberek korábban éltek, még nem voltak primitívek agyilag. Pár ezer éve is ugyanolyan eszes volt az ember mint most. Hajlamosak vagytok hülyének nézni õket. Pedig annyira okosak voltak mint most bárki.

ziipp
Hm, nagyon kitartasz a kígyó mellett, bár lehet, hogy a Jolly Joker név találóbb lenne. 😊 Az tény, hogy az ember nagyon elvált a majmoktól. Napjainkra. De ez nem egy varázsütésre ment végbe, pillanatok alatt, hanem lassan alakult így, a szelekciós erõk hatására. Ha kijelölnénk egy pontot, ahol az elválás szerintünk elkezdõdött, az elején alig tapasztalnánk különbséget a két 'faj' között! Többek között ezért nincs értelme a faj kifejezésnek, de praktikus okokból használjuk.

NEXUS6
Jogos!😉
Elektrohidrodinamikus akart az lenni.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

ziipp
Az emberi fejlõdést próbáld folyamataiban vizsgálni. Ha kijelölsz két pontot a történelemben, és összehasonlítod egymással õket, elképesztõen nagy különbséget fogsz találni. Ilyen alapon gyakorlatilag bármikor jöhettek UFO-k. Egyébként ezzel az egész témával kapcsolatban az probléma, hogy a hiteles forrásokat mindig elkerülik az idegenek.

valamit
De bizonyos tekintetben az ember nagyon elvált még a majmoktól is. (és ez nem is feltétlen jó) És lehet, hogy ezt a különbséget adta a "kígyó", bármilyen értelemben is.

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

m minnifield
a legönteltebb dolog az embertõl, hogy azt hiszi egyedül õ az értelmes lény a világegyetemben.

ziipp
> "Írta: TVR"

Akarod mondani, TVR-hét? 😄

(Bocs, ez magas labda volt.)

Kis hazánk UFO észlelései közül az egyik:

Kazincbarcikai UFÓ

Mellesleg elhangzott itt pro és kontra érv. De egyvalami érdekes... A kõkorszakból épp hogy kilépõ ember pár ezer év alatt egy igen fejlett technikai civilizációt hozott létre. Mibõl és hogyan? Nekem elég nehéz bemagyarázni hogy a baltát majdnem évezredek alatt fejlesztette az ember tökélyre, épp hogy elkezdte a földmûvelést, és pár száz évre rá már felhúzták a Szfinxet és az elsõ piramisokat. Mégha az idegen segítséget ki is zárjuk akkor is... komplett és bonyorult matematikai és asztrológiai számítások kellettek, ahhoz hogy ilyen mérnöki csodákra az ember képes legyen. mindezt kb. 5-6000 év alatt érte el a vadászó gyûjtögetõ társadalomból! Egészen addig majdnem 1 millió évig élt törzsi szinten az ember! Valami megdobta az emberiség fejlõdését. Én hiszek abban hogy kb. 12-13 ezer évvel ezelõtt idegenek felfedezték bolygónkat, és beavatkoztak fejlõdésünkbe. És mindez egy igen szûk idõsávban történt. (kb. i.e.: 13000 és ie 5000 között.) Nézzük sorra : Ádám és Éva teremtéstörténet, Óegyiptomi égbõl érkezett istenek akik tudást hoztak (elektromosság, matematika, csillagászati ismeretek, rengeteg neolit kori és ókori kõépítmények keletkezése) ezek mind mind nyomot hagytak a civilizációnkban. Mind vallások születését inspirálták. (Indiai vallások, Kereszténység, és egy tucat ma már kihalt vallást.) A Szkeptikusoktól csak annyit kérdezek: Milyen emberi tényezõ válthatott ki elszigetelt törzsek között olyan közel egységes jelképeket, közel azonos kultúrális alapokat, amelyek nem évezredek alatt hanem évtizedek évszázadok alatt terjedtek el szinte az egész földön (gyengébbek kedvéért: Piramisok, égbõl érkezett istenek stb.). Szóval valami történt anno ezen a véleményen vagyok.

Hogy ma miért titkolóznak. Egyszerû... te elismernél-e egy olyan kormányt amely tehetetlenül állna szemben egy olyan intelligenciával és fejlett technológiával amely messze felül múlja a miénket. Az amúgy is szkeptikus ember megveszne nagy tömegben, összeomlana a mai társadalmi sturktúra. Viszont fokozatosan mégis "szoktatnak" minket az idegenekhez. 15 éve még ha egy ufóról készült képet nézett valaki az megrémült megilyedt tõle. Manapság az UFO szó már beépült a mai kultúrába így egyre hétköznapi jelenséggé válik. Sok a fake UFO észlelés, és már csak mosolygunk ezen. Talán pont ez a lényege a félreinformálásnak azon kívül hogy el lehet rejteni az igazságot a sok maszlag között. Talán még 1 évtized és már azon se lepõdünk meg ha Ferihegyen leszáll egy UFO kiszállnak az idegenek és megkérdezik hol a legközelebbi benzinkút....(vagy atomreaktor 😄)

Hosszúra sikerült... bocs 😄