Edgar Mitchell, az űrhajós aki megtanult hinni

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ziipp
Az értelem már az ember elõtt is jelen volt, például a majmoknál. Természetesen nem olyan magas szinten, de ettõl még létezett. Ezért ha a valóban a kígyó hozta el a gondolkodást, akkor elég furcsán oldotta meg, mert fokozatosan adagolta az évmilliók alatt. Akkor már valószínûbb az evolúció.

Repülõ csészealjak az ókorban

A tudomány mai vaskalapos képviselõit alighanem sokkolja az a tény, hogy az ókori tudósok komolyan számoltak az UFO-kkal, és azokat a lehetõ legtermészetesebb módon, mint valós, létezõ dolgokat említették.

Példa rá az ifjabb Plinius (élt. Kr. e. 23 és 79 között), aki élete fõ mûvében, a Historia naturalisban - amely mellesleg a középkor természettudományának legfõbb forrása lett - huszonhat helyen említ UFO-t. A többi között ezt írja: "Amikor Lucius Valerius és Gaius Marius, voltak a konzulok (Kr. e. 85 - N. I.), Itália egén egy égõ, szikrázó pajzs repült keresztül." Marcus Tullius Cicero (Kr. e. 106-43) nemcsak szónok és ügyvéd, hanem történetíró is volt. Fennmaradt munkáiban kilenc helyen bukkantak azonosíthatatlan repülõ tárgyakról szóló beszámolóra. Persze könnyû lenne minden Plinius, Cicero és mások által felsorolt esetet egyszerûen meteornak és más természeti jelenségnek tulajdonítani. Ám olykor egy-egy beszámoló nagyon is világosan céloz céltudatosan repülõ, irányát megváltoztató, ezüstös színû diszkoszra, ami semmiképpen sem emlékeztethet bennünket ûrbõl ideszálló, élettelen kõdarabra...

Vimana A történetíró Titus Livius (Kr. e. 69-Kr. u. 17) 142 könyvben, vagyis inkább hosszú fejezetben írta le Róma történetét. Ebben mindenrõl szó esik, ami így vagy úgy érintette a rómaiakat. Könyveiben nemcsak el-elszálló UFO-król lehet olvasni, hanem olyan esetrõl is, amikor létrejött a találkozás az idegenek és az emberek között! Legalábbis döbbenten említi, hogy fehér ruhás, emberhez hasonló, de szemlátomást nagyon idegen lények bukkantak fel Amiterno város közelében, és mind egyforma volt. Aztán megemlíti az Arpi városa fölött egyhelyben lebegõ, "az égen lógó tüzes pajzsot", ami ismét csak UFO-ra utal. Hiszen tudjuk, hogy egyes UFO-k képesek percekig, nemegyszer órákig is lebegni ugyanazon ponton.

Livius harminc (!) helyen említ efféle rejtélyes esetet és történetet. Idõrendben az elsõ szerinte Kr. elõtt 213-ban volt látható, méghozzá a Velencei-öböl fölött. Amit persze akkor nem így hívtak, már csak azért sem, mert Velencét több évszázad múlva alapították: Az utolsó, Livius által említett jelenség Kr. után 16-ban volt látható Umbre környékén.

Ezzel nincs vége a különös sorozatnak. Volt egy ma már kevésbé ismert, csak a szakemberek által nyilvántartott római történész, bizonyos Julius Obsequens. A melléknév nem éppen hízelgõ, hiszen obsequens latinul szolgálatkészt, esetleg megalkuvót is jelent. Ez azonban feltehetõen Julius egyéb emberi és nem történetírói értékeire vonatkozik. Nehéz elképzelni, kinek akart volna kedvezni, amikor könyvében, a Liber prodigiorumban tipikus UFO-esetet ír le. Igaz, a szavak, amelyeket használ, nem illenek mai elképzeléseinkhez és a ma megszemlélhetõ eseményekhez. De ne feledjük el, Julius nem azt írta le, amit a saját szemével látott, hanem mások beszámolóit, szóbeszédeket, történeteket örökített meg. Ez azonban nem zárja ki, hogy a politikailag-társadalmilag semleges UFO-jelenségrõl objektíven számoljon be. Hiszen nem fûzõdött érdekük sem azok eltitkolásában, sem megmásításához. Mellesleg éppen a mai UFO-események igazolják az akkori szerzõk igazmondását! Ma is történnek hasonló események, ezúttal már dokumentálhatók, bizonyíthatók.

Julius Obsequens szerint Kr. elõtt 91 körül Spoletum környékén (a mai Spoleto városa) "aranyos gömb" szállt le a földre, és ott növekedni kezdett, majd kelet felé repült. Olyan rendkívül erõs fényt árasztott, hogy elnyomta még a napot is...

A fényerõ növelése kelthette a szemtanúkban azt a képzetet, hogy maga a gömb indult növekedésnek. Meteoritok nem szoktak leesni, aztán megint elrepülni...

Julius említett mûvében még hatvankét esetben számol be ehhez hasonló, rendkívüli esetrõl. Ami azért nem kevés. Egy dolgot mindenképpen bizonyítani látszik: hogy ilyesmi már az ókorban is elõfordult. Az akkori emberek is csodálkoztak, hitetlenkedtek, de mivel világképük egyszerû és egyoldalú volt, általában valamilyen meghatározhatatlan "istennek" tulajdonították a titokzatos repülõ diszkoszok felbukkanását.

Írta: TVR
erdekes cikk. viszont marad a kerdes: ha mindez igaz vala miert nem tud mindeki rolla? miert nem jelent meg a hirekben, ujasagokban, blikk nekik jol jott volna...

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

az aranygyapju legandaja nem afrikaban hanem a kaukazusban keresendo.

Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.

Nem tudom hanyan hiszitek hogy a vilagegyetem vegtelen ha vegtelen akkor az elet is lehet vegtelen benne csak a tavolsag szigetel el mivel a vegtelenben kiszurni hogy hol van a masik elovilag az lehetetlen csak a szenencsen mulik!!
Fec papa
<#duma><#banplz><#zavart2><#nevetes2>

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Fec papa
Most ezt tényleg komolyan kéne venni?+társaik

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Nekem a halálcsillagról a Iapetus jut eszembe, a Szaturnusz egyik holdja:
Iapetus - moon
Olyan mintha szabályos sokszögekbõl épülne fel.
m minnifield
nem semmi képek ezek, az egyik üstökösben ülõ férfi feltünõen hasonlít a palenque-i szarkofágra.

m minnifield
mármint hiddentruth linkjén, na...

m minnifield
nem tudok még linket beszúrni, de ennek az oldalnak a 2. lapján bal felül mintha a halálcsillagot látnám...<#alien>

Akit jobban érdekel a téma, annak itt egy könyv:
Egyesített Teremtéstörténet
Nem mondom, hogy mindennel egyetértek ami ott le van írva, de kiindulási alapnak jó.
m minnifield
mondjuk ha olyan pofát látok, mint ez a geronazzo mari, akkor meggondolandó, hogy az idegenek már köztünk vannak...

Például itt:
ancient UFOs
Egyáltalán nem újkeletû ez az UFO téma, régen is láttak furcsa dolgokat az égen, csak nem úgy hívták, hogy azonosítatlan repülõ tárgy.
Te, sejtem mire gondolsz.
Az idegenek olyan jószívûek, hogy átvállalják a földi ingyenélõk segélyeinek költségeit, sõt, még egy bazi nagy rakomány színesfémet is küldenek le a földre, ingyért.

Kara kánként folytatom tanításom.

Ha lesz valamilyen komoly bizonyíték, tegyétek már fel a jutyubra, hogy én is megnézhessem. Addig is mehet az üres duma, ártani nem árt.

Gerbill
Például?

A jó kislány már nyolckor ágyban van... hogy tízre hazaérjen.

Torcipepe, számos középkori festményen látható "ufó", egyértelmûen, tisztán. Nem a második világháború után kezdték el látni, belátod, ha kicsit utánakutatsz. 😊
Adam II:
"Egymást is utáljuk az idegenek jelenléte csak új értelmet adna a rasszizmusnak."

Vagy egyesítene bennünket a felismerés: ha az idegenek képesek ránk úgy nézni, hogy nem utálják a másságunkat, mi miért ne lehetnénk erre képeseket fordítva?

Vagy: ha az idegenek - helyesen: kintik - annyira mások és mégis annyira hasonlóak hozzánk, idejönnek, óvatosan vizsgálgatnak, vigyáznak hogy ne hozzák hirtelen a frászt az emberiségre, kilopják az anyukádból a rákos daganatot stb, akkor az a másság, amit mi emberek egymásban látunk, talán nem is olyan nagy.
Adam II
Egymást is utáljuk az idegenek jelenléte csak új értelmet adna a rasszizmusnak.

Egyszer mikor gyerek voltam En is lattam vmit.
Mai napig nem tudom mi lehetett az, hosszukas volt sargas szinu, atrepult az egbolton es ennyi. Lattuk akkor paran nem azt mondom, hogy idegenek de ki tudja.😊)
Ki mondta, hogy európa felett sosem láttak UFO-t? Csupán Magyarországon több száz esetrõl van tudomásunk, én szabad szemmel is láttam nem is egyet, volt ami csak párszáz méterre volt tõlem, engem meggyõztek a látottak.
Nem hiszem, hogy fényéveket utaznának (milyen unalmas lenne), egyszerûen ismerik a világegyetem mûködését és képesek a "térugrásra". Azért tartanak tõlünk, mert primitíven viselkedünk velük szemben. Állj oda pár vad oroszlán elé és mondd meg nekik, hogy békével jöttem ... <#vigyor1>
volt az a tunguzka rejtély
3teóriát is halottam😄
1.meteorit csapódott be
2.UFO
3.Nikola Tesla kísérletezett vmi uj fegyvert 😄

az elsõ a leghihetõbb - tesla kíséletét fucsrának találom hogy akkor robbanást idézett elõ de még el is lehet hinni róla mivel nem 1xerû fazon lehetett és volt jópár érdekes találmánya de akkor is olyan robbanást elõidézni?!😄

\"Amikor a szeretet hatalalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét\"

igen, hát persze, a Stargate filmben is úgy van, hogy a németek ásták ki és a háborúban került az USA-ba. bár elég rég láttam már a filmet. 😄

ez amúgy nagyon vicces, a háború után elkezdtek az USA-ban UFO-kat látni. aztán elkezdõdött az, hogy el is rabolták õket, miközben Mexikóban is egyre többet kezdtek látni. nade kérdem én, miért csak ott?? szerintem egyszerûen arról van szó, hogy az amerikai "kultúra" átlépett a déli határon és ennek az átvételnek az egyik mellékterméke a "hiszek az UFO-kban".
ha meg esetleg tényleg itt járkálnak a csészealjak, akkor hogyhogy nem európa felett?? fényéveket utaznak, de nem értik meg a kultúránkat?? bár lehet, az az ok, hogy az usa-ban mindenkit szivesen látnak, még feketéket is vittek oda, hogy jól meglegyenek. európától meg tartanak, mert itt utálják a hivatlan vendégeket, mit pl a cigányokat vagy a zsidókat, mindnek volt helye, mi a facér jöttek ide?? lehet úgy gondolják az idegenek, hogy õket is így fogadnánk.

A "Miért lennének humanoidok?" kérdésre a válasz az, hogy az általunk ismert felépítések közül ennél a legvalószínûbb hogy az értelem felé fog fejlõdni (elbújni túl nagy, visszaharapni nem tud... vagy felismeri a bunkóban a fegyvert, vagy kihal). Persze ez az emberi önteltségre is viszavezethetõ 😄
És a legfontosabb:

Fikázhattok ti akármennyi ufos videot-sztorit, de 1 valódi eset is elég ahhoz, hogy elnémuljon a szarrágók népes tábora. És itt van a kutya elásva, mi igaz és mi kamu. Attól a ponttól kezdve a "hitetlenek" lesznek kisebbségben. hány, de hány ilyen eset volt már a múltban. De ez nem baj, ez a fejlödés, a baj az hogy nem vagyunk nyitottak az alternativákra, az a gond hogy mindent amit hallunk olyan emberektöl, akiket tekintélyeseken tartunk, azt ugy értjük, mint ha köbe lenne vésve.

Én sem találkoztam eddig ilyen valódi esettel.

És még valami: Az emberiség még olyan korai fejlödési stádiumban van, hogy ha hirtelen egy nagyon fejlett technika jut a kezébe, képes elpusztitani magát. Pl: kubai válságkor majdnem.

Szóval még várhatunk az Asgard technologiára! <#pias><#buck>

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

Amire gondolsz, az az amerikai felderítõ hadmûvelet volt közvetlen a II. V.H után.
A hadmûvelet az Operation High Jump névre hallgatott, az egész szépen le vam írva a neten. Végül is elindult kb 6000 fõ (tengerész, pilota, tudományos munkatárs), vittek repülõgéphordozót, meg több kisebb hajót. Parancsnoknak azt a kapitányt tették meg, aki már járt a Déli-sarkon hajóval. 4-6 hónaposra tervezték az utat, de pár hét után mondhatni pánikszerûen menekültek onnét.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

LÉTEZNEK IDEGENEK?

IGEN, de mindenki saját maga döntse el, hogy melyik történet valós, melyik nem. Ha vannak akkor hol? Ez Fermi-paradoxon.

Kik vagyunk mi, hogy kétségbevonjuk a másik ember hitét? Ürhajósként jobban tudja mi a dörgés, jobb az ismeretsége is.

EGYETÉRTEK azzal, hogy titkolják az idegenek létezését, mert:
-egyes vallások hitelessége megkérdöjelezödik
-pánik alakuhat ki. Miért van az, hogy az ember egyénileg okos, de tömegben birka?
-titokban tudom tartani az elönyömet.

Még nem érkeztünk el arra a szintre, hogy elfogadjuk az idegenek létezését.
Feltünt, hogy mostanában egyre többször veszik elö ezt a témát, szerintem okkal. Nem lepödnék meg, ha pár éven belül történne valami.
Azt a pillanatot is le kell szervezni, amikor megtörténik a kapcsolat, mert ha a kormány ilyen hevesen tagadja valami létezését, és kiderül, hogy más a helyzet, akkor legközelebb senki sem fog hinni a hivatalos cáfolatnak.

MIÉRT "EMBERSZABÁSUAK" AZ IDEGENEK?
Mennyi az esélye, hogy 2 totál idegen faj szinte azonos vonásokkal rendelkezzék? Miért hasonlítanak az emberekre? Szerintem vannak idegenek, de ezek a szürke teremtmények inkább földiek, mint sem, jövöböl, vagy párhuz. dimenziobol, de ezek is csak találgatások.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

TommyC
Persze, több száz U.F.O. köröz a Föld körül, meg-meg villantják magukat néha a közönségnek.
Ha egy idegen civilizáció, amely messze nem zárható ki, h valhol a világegyetembe létezik, felfedezné a Földdet, nem hiszem, hogy ez lenne a módszerük a "kapcsolatfelvételre", vagy biztos csak valami próbarepüléseket hajtanak végre a légkörbe.
Emellett ~viszonylag elképzelhetõ, hogy egy kóbor U.F.O. Roswellnél lezuhant, de sztem ennek is kicsi az esélye.

dixitque deus fiat lux

valamit
Nem hiába mondják, hogy az idegenek már köztünk járnak. Ráadásul a titkosításuk is jó, de legalábbis vetekszik a TOR-ral 😄

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

valamit
Á, egyesek látták fénysebességre is kapcsolni a földszint magasságában 😊

http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f

Jut eszembe: volt egy másik ûrhajós, egy nõ, aki féltékenységi rohamában el akarta tenni láb alól a pasija szeretõjét. Ûrhajósok.

Ennyi?

valamit
Persze, kidobom az a ablakon a tizedikrõl az uborkát és kilenc család jelent UFO-t 😊 Elbeszéléseik szerint "szivarformája volt és hihetetlen gyorsan szállt lefelé, majd mire kinéztem az ablakon eltûnt" 😄

valamit
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, FÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ, HOGY TE MIKET TUDSZ 😄

valamit
Nem arra akar kilyukadni, amit mondtál. Lehet persze az is. De ahogy írtam, lehet például, hogy a (z emberi) természetben van a magyarázat rá. Lehet, hogy például a kígyó fallikus szimbólum. Mert ilyen értelemben ez minden civilizációnál adott volt, anélkül, hogy valaha is beszélniük kellett volna egymással róla.

És lehet sok minden más is. Egyikünk se olyan õsi ember, így valószínûleg õk nagyon sok mindent másképp láttak, ahogy például Weber vallásszociológiájából ez le is jön. És az olyan ember, aki úgy gondolkodik a világról, akinek az a természetes, könnyen lehet, hogy sok minden mást is másképp lát. És lehet, hogy az a gondolkodás közelebb áll a természethez, míg a miénk távolabb, és jobban (vagy inkább?) civilizált. Az elõbbi lehet, hogy inkább érzés alapú, az utóbbi tudatos, és ezt a különbséget, amivel mi kiváltunk a természetbõl és elkezdtünk gondolkodni, lehet, hogy "a kígyó" hozta el (valamiképp) nekünk.

Haunebuk a Déli Sarkon:
Persze-persze, mert nem mindenki tud elkocogni oda, és leellenõrizni.
Amíg gond volt eljutni Afrikába, vagy Ázsiába, ott lakozott mindenféle csodabogár: hétfejû sárkány, unikornis, aranygyapjú, Szent Grál, frígyláda. Amióta összement a Föld, azóta egyre nehezebb ilyen titokzatos helyeket találni, jószerével csak az Antarktisz maradt az ufók utolsó mentsvára.

Uborkát vegyenek!

A magneto-hirdodinamikus meghajtás, csak akkor mûködik, ha van mit mágnesezni. Pl tengervízben oldott ásványi anyagok, vagy plazma.

Repülõ szerkezeteknél nem tudom...plazmát állít elõ, majd ezt "ellöki" a magneto meghajtással? kopi rájt. 😄

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

NEXUS6
Azért az ion-szél-hajtómû nem olyan rossz hatásfokú. A befektetett energiát, kb mint a légcsavar alakítja át felhajtóerõvé, ha a szerkezet tömegét nézzük.

2 gond van: hogy marha nagy felületûnek és könnyûnek is kell lennie, a mai repülõszerkezetekhez képest, ez nagyobb/használható méretben nem igazán jó. Pl a multkor egy egeret emeltek fel lifterrel és ahhoz több négyzetméteresnek kellett lennie a szerkezetnek.
Szerkezeti szempontból talán még egy léghajónál is problémásabb, másrészt elfújja a szél a nagy felület miatt.

A legnagyobb probléma viszont, hogy jelenleg nincs olyan technológiánk, ami kis fizikai méret mellett megfelelõ mennyiségû elektromos energiát is biztosítana.

De pár napja volt, hogy már kisérleteznek a magneto-hidrodinamikus hajtómû újabb generációjával és az már egy használható technológiát jelenthet. Ha másra nem kisméretû zajtalan felderítõ eszközöknek a sereg számára.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Jah az ilyenek inkább mennének film stúdiókhoz dolgozni (ennyi fake videót 1 csokorban még nem láttam 😄)

NEXUS6
Höhöhö, jó kis videók!

Azért ez a mai technika már mi mindenre nem képes!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

ziipp
Németek nagyon jó dolgokat fejlesztettek ki a világháború alatt. Elég csak a VW bogárra, vagy a sugárhajtómûre gondolni. Ezek mellett kerestek Szent Grált is, meg zsidókat is ettek néha. (: A tudósaikat pedig szépen felszippantotta az USA, vagy a SZU. Attól függõen, hogy ki ért oda elõbb.

"Érdekes, hogy amikor Bush-nak hirtelen nagy ellenség kellett, akkor nem az idegeneket találta meg!😉))
" Gyaníthatóan villámháború lett volna. <#eplus2>

NEXUS6
Gondolom ezt a téma alapos és több éves kutatását követõen elmélyült tudásodnak köszönhetõen mered így kijelenteni!
;D

ziipp
Valahol láttam/olvastam.

Ha tényleg tudnánk az élet értelmét, nem íródna annyi különbözõ verzió. 😉