227
-
Epikurosz #187 Ezek a "Miért pont..." kérdések Pistike kérdései.
Miért pont a Naprendszerben jelent meg az élet?
Miért pont a Földön alakult ki az élet?
Miért pont az ember a legintelligensebb lény a földön?
Miért pont nekem kellene ezekre válaszolni?
:-) -
Soundmaker #186 Amint írtam a kommentemet tudtam hogy a szekcicisták egyből a genetikához fognak nyúlni... Ám legyen!
Kérdésem még mindig nyitott... Akkor csak mi emberek vagyunk olyan "szerencsések" hogy genetikailag mutálódottságunk tett képessé arra hogy magasabb intelligenciát fejlesszünk ki?
és a földi élet kb. 500 millió éves története során csak az embernek adatott meg ez.. illetve ez a genetikai evolúció? És mindez a föld történetének egy időpillanatában? Ez már tényleg "isteni csoda" .. ami visszakanyarodik eredeti témánkhoz...
Kicsit olyan ez nekem mintha a mézesbödön nyalná ki a micimackót.. :)
-
Alfa Of NS #185 "vegyünk egy intervallumot mondjuk 10 millió év, az első kilencben nem fejlődsz semmit, majd a maradék egyben minden hátrányt ledolgozol. Ez nem igy működik"
Dehogynem. Az evolúció során a belső struktúra változik. Előfordul hogy bizonyos lépésekhez alapvetően meg kell ennek változnia. Ehez kell egy csomó idő, de miután kialakult az új strukltúra kezdeti váza utána az villámgyorsan fejlődik. -
Alfa Of NS #184 "Az ember az egyetlen olyan faj földön mely technikán alapuló civilizációt hozott létre. Az exponenciális fejlődés felgyorsította a technikai evolúciót. Na de kérem... Ugyanez miért nem adatott meg más fajoknak?"
Ennek több oka van:
1. Ahoz hogy technikai civilizációt hozz létre intelligensnek kell lenned. Ehez pedig egy jókora agyra van szükséged. Ezen feltétel alapján alig maradt faj akinál elvi lehetősége fennáll hogy civilizációt alkosson.
2. Ha fenn is áll az elvi lehetőség csak kis eséllyel történhet meg a kedvező változás. Mesterséges példával élve: ha 10 fajnak van esélye a civilizáció létrehozására és 10% az esélye hogy létre is tudja hozni, akkor valószínűleg egy faj lesz aki meg is teszi.
3. Nem az ember az egyetlen faj aki bepróbálkozott. Az emberszerü élőlények listája ennél nagyobb. Örök példa a neandervölgyi ősember. "Csak" 24ezer évvel ezelőtt halt ki és már ügyeskedett pár dologban.
4. Semmi sem zárja ki, hogy mondjuk 3 millió év múlva a csimpánzok civilizáiót alkossanak. -
Epikurosz #183 Tipikus példája vagy a hiányos ismeretekkel rendelkező embernek, akinek aztán emiatt nagyon sok a "rejtély".
Az, hogy a technikai civilizáció csak az embernél tudott kifejlődni, egyszerű a magyarázata - a genetikai okok mellett-: nála jelent meg először, és utána kiirtott minden mást, ami esetleg vetélytársa lett volna. Gondolok itt olyan fajokra, mint a Neander-völgyi ember, vagy a Cro-Magnoni ember. Még egyazon fajon belül, a Homo sapiens sapiens esetében sem tűri meg nagyon a vetélytársakat. Lásd az Iránnak címzett fenyegetéseket. -
#182 A majmok nem tudom, hogy felnek-e a tuztol, de az emberek biztosan nem. Sot a legtobb embert inkabb megbabonazza es vonza a tuz latvanya minthogy elijesztene. -
#181 Mondjuk ennek mond ellent az embernél sokkal gyorsabban szaporodó élőlények evolúciós változatlansága. -
#180 "Ez így harmatgyenge. Nem nagyon számítottam másra. :| Sőt, az első 3 találat engem igazol. Erről ennyit."
Gratula. Erről ennyit.
"Erről beszéltem. Gonosz Tudósok Világszövetsége."
Nem hinném, hogy a tudósok gonoszak. Egyáltalán mit jelent a gonosz? Szerinted hány kormánynak van olyan technika, olyan tudás a birtokában amiről álmodni sem mernél? Elég soknak, csak éppen nem kötik az orrodra (és nem azért mert, mondjuk ők gonoszok).
"A nagyságrendekkel nem vagy tisztában. Több millió év bőven elég volt, hogy kialakuljon a jelenlegi ember."
Az evolúciós folyamat szerint nem volt elég. Figyi akkor mégegyszer; vegyünk egy intervallumot mondjuk 10 millió év, az első kilencben nem fejlődsz semmit, majd a maradék egyben minden hátrányt ledolgozol. Ez nem igy működik, és abban még a legelvakultabb evolúcióhívők is egyetértenek, hogy az emberen kívül ez nem is működött sehol. Sem állatvilág, sem növényvilág.
"'lehetetlen, hogy ilyen okosak legyünk alig pár ezer év alatt' hozzáállást rengeteg dolog cáfolja."
Nem is állitottam bármi ilyesmit, evolúciós szempontból a mai ember megegyezett az ötezer évvel ezelőttivel, agytérfogatra és mindenre, sőt nem hinném, hogy ma okosabb lenne egy ember mint 5 vagy 7e évvel ezelőtt a technikai fejlődést leszámítva. Szóval ezzel nincs semmi gond, és ne keverj bele olyat ami itt nem hangzott el.
"Ott van a genetika, ami igazolta Darwin elméletét."
Namost a genetikával van egy kis gond, mégpedig az, hogyha változásokat veszünk alapul (ami nem egyenlő az evolúcióval), akkor az mindig csak olyan mélységben történik az élővilágban ami már genetikailag eleve kódolt az adott élőlényben, és amit megszűnnek a körülmények az eredeti állapot áll vissza. (Lásd: Darwin pinty.)
"Alig pár éve még 56k-s modemekkel erőlködtünk, manapság már nem ritak a 20/20-as net, HD filmeket nézel steamben, egy DVD lejön egy óra alatt, stb."
Ezzel nincs is semmi bajom, ismét leírom, mint már korábban többször, hogy az evolúciót ne keverjük a technikai illetve történelmi fejlődéssel mert nem ugyanaz.
*Na mindegy, megyek füvet vágni.* (: -
#179 "Meglep, hogy ilyen sok UFO/egyéb bisz-basz hívő akad. Szerintem ez azért van, mert nem vagytok tisztában, hogy miről, mit is mond az evolúció. Igazából elég értelmetlen ez a vita."
Hát azt hiszem (mint már korábban is irtam), hogy elég jól képben vagyok evolúciót illetően, egyrészt mert régebben is érdekelt a téma, így elég sok könyvem van a témában. Másrészt a másik szemszögből azért értelmetlen ez a vita, mert te (ti) hajtogatjátok az egyik oldalt mi a másikat. Közeledni nem fognak az álláspontjaink és én mutathatok akárhány könyvet, leírást, professzori cikket a témában akkor sem.
"A tudás nem demokratikus. A linket bvalek adta egy korábbi témánál. Köszönet érte. "
Olvastam ezt a cikket jó cikk, csak nem hiszek benne. Egyébként nem tudom, hogy (rajtam kívül) egyáltalán hányan olvasták a Fajok eredete c. könyvet? Vagy bármely más egyéb könyvet? Esetleg olyat amit mostanában irtak? Ahol az evolúcionisták kedvencéről a Darwin pintyekről van szó, ahol nagyon jól be lehet mutatni (főleg az elszigeteltség miatt) az evolúciót, a baj csak az, hogy az új könyvekben már a problémája is benne van. Gondolom neten megtalálható érdemes utánanézni. -
#178 "Én ha mostanában ilyen ufo-s történeteket hallok, mindig az időutazás jut inkább eszembe. Miért kell azt gondolni hogy egy távoli galaxisból jönnek minket meglátogtani, szánalmas kis bolygónkon."
Ez is egy elmélet. Bár egyébként azzal vannak sokan tévedésben hogy Ufonauta alatt mindig ugyanarra gondolnak, pedig sokféle lényről van szó, elméleti szinten legalább 5-6 féle különböző lény látogatja (vagy tart fent támaszpontot) folyamatosan a földön.
"Mondjuk szeritem még a fele mindig olyan légköri jelenség amit nem tudunk megmagyarázni."
Természetesen ez is így van, sajnos sokszor ha már ferdén süt a nap akkor az elvakultabbak rögtön ufót kiáltanak. -
Soundmaker #177 Sok minden igazság féligazság tévedés félreértelmezés van abban amit eddig leírtatok. Én sem tényt közöltem mikor írtam hogy hiszek egyfajta "külső beavatkozásban"...
Csupán pár kérdés. Az ember az egyetlen olyan faj földön mely technikán alapuló civilizációt hozott létre. Az exponenciális fejlődés felgyorsította a technikai evolúciót. Na de kérem... Ugyanez miért nem adatott meg más fajoknak? a lehetőségük nekik meg lett volna! elég nagy ez a bolygó (vagyis volt az őskorban), hogy más fajok évmilliókkal ezelőtt ugyanúgy technikai eszközökkel felgyorsítsa saját fejlődését. Ma még sincs más faj rajtunk kívül holott a világ csak számunkra lett kényelmesebb. A többi fajnak ráadásul még nagyobb veszélyben kell élnie, mert az ember már az ő létüket is veszélyezteti.
Mellesleg ma is vannak olyan állatfajok amelyek használnak eszközöket. Még sem történt evolúciós ugrás mint az ember esetében... (és ezt tudjuk be szerencsés véletlennek?) Évmilliók távlatából igen nehéz tanulmányozni egy olyan folyamatot mint az értelem kialakulása.
Az eszközhasználat kifejlesztése, saját biológiai hiányosságaink kiterjesztése technikai eszközökkel juttatta az embert vezető pozícióba ezen a bolygón. Mindezt valamilyen biológiai , genetikai deformáció hozta volna létre? Ha így van az eltelt évmilliók alatt miért nem volt erre példa? A feltételek adottak voltak más fajok esetében is. Valamiért a természet pusztán addig hajt egy fajt amíg el nem éri azt a státuszt amiben a túlélése biztosított. Az ember különbözik ebben. Technikai eszközökkel már réges régen túl van a túlélésért folytatott harcon, mégsem áll meg. A technikai fejlődéssel lelassult a biológiai fejlődésünk mert a technikai eszközeinkkel magunk alakíthatjuk a környezetünket az igényeinkhez.
Amiről ti vitáztatok az már mind okozat. Én arra az OK-ra lennék kíváncsi, az eredetére amely kivette az embert az állatvilágból.
Most tegyünk félre minden darwini és más evolúciós elméletet. Az élet mindig produkál valami meglepőt ezzel egyetértek. Mégis őseink életében valami nagyon megváltozott. Ha ezt az akkori környezetünk kényszerítő tényezői váltották ki akkor más fajra is ugyanígy hathatott a dolog.
Vegyük a tüzet. Belecsapott a villám egy fába, tűz keletkezett. Az összes állat elmenekül a tűz elől, de jön egy szőrös majomkezdemény amely odamegy és megnézi majd felemeli az ágat amely lángol.
Vezessétek végig a gondolatmenetet:
1. Kíváncsi
2. Legyőzi az ösztönös félelmet
3. Felismeri az előnyt amit a tűz jelent
4. Használni kezdi
Mutassatok még egy állatfajt amely természetes kíváncsisággal rendelkezik a saját túlélési ösztöne felé emelkedve kíváncsi. Mutassatok még 1 állatfajt amely ezt megteszi... Manapság lehet hogy van ilyen faj mert az emberi beavatkozás kikényszeríti belőlük ezt. De ez is a túlélés miatt van így.
Nem mondom azt hogy csak és kizárólag idegen beavatkozás indított el minket a technikai civilizáció útján. De a genetika és az evolúció nem produkált még egy technikai fajt földünkön. Ha lenne még egy ilyen faj akkor szerintem nem lenne ez egy máig is nagy rejtély. -
Epikurosz #176 "...szerinted egyértelműen, mi emberek állunk a fejlődés csúcsán?"
Ha a Földet nézzük, akkor igen. Már, ha csúcsnak tekinthető, amit csinálunk.
"Lehet az, hogy egy pár 1000, 100000 vagy millió évvel ezelőtt egy életforma szintén ott tartott, mint mi most."
Nem hiszem, hogy volt korábban nálunk fejlettebb civilizáció, mert annak nyoma lenne. Teljesen ki sem zárom azért ezt a lehetőséget.
"Saccold már meg, hogy most képes lennél-e felfogni, észrevenni, ha idekacsintanak a Földre."
Ha valahol velünk egy szinten vannak, akkor igen. Csak hát, jön a paradoxon: ha velünk kb. egy szinten vannak, akkor nincsenek lehetőségeik a hatékony kapcsolatfelvételre. Esetleg palackposta... Semminél ez is jobb.
Én amúgy nem vagyok türelmetlen. Nem is csak saját élethosszomban gondolkodom. Úgyhogy, nem égek a türelmetlenségtől, hogy ufót lássak. Majd az ufók, ha akarják, megmutatják magukat. Van erre egy szép bibliai idézet, már volt itt az SG-n, de nemtom soha megjegyezni: Kb.: Elég a mának a ma baja, majd a holnap törődik a maga bajával.
Ennek persze ellentmond, hogy engem érdekel a holnap baja, de nem úgy, hogy "Add meg Uram, de most rögtön!".
Lehet, hogy tényleg kiégtem, mert fiatalabb koromban türelmetlen voltam. :-) -
Epikurosz #175 Nos, szerkesztgettem egy kicsit a wikit, mert ráfér. Amúgy, hihetetlen, hogy sokszor banális dolgokban tévedések vannak. A szerzők kedvenc hivatkozási alapja ilyenkor, hogy "nincs adat", vagy "nem ismerjük a közbenső láncszemeket", "megmagyarázhatatlan", "rejtélyes" stb. holott legtöbbször, leszámítva a tudomány által tényleg meg nem magyarázott jelenségeket, egyszerűen a szerző tárgyi tudásának hiányosságairól van szó. E hiányzó tárgyi tudást aztán kitöltik fantáziával ("ufók"), vallással, jobb esetben művészettel (népmesék, mítoszok, és regények). -
#174 > http://www.azevolucioscsalas.com/evrimsahtekar.php
Ahh, ezt a konyvet ismerem! Katasztrofa...
Orbitalis okorsegeket halmoz egymas hegyere hatara, hemzseg a pontatlansagoktol, lektoraltlan, a fogalmazas iszonyat. A "szerzo" se a tortenelmi hatternek nem jart utana (a "kommunizmus" meg az Oszman Birodalmas resz kulonosen kiverte a biztositekot), se a biologiainak, se az emlitett vallasoknak. Ha valaki egyszer konyvet ir, meg ha nem is jartas mindenben, legalabb a faradsagot vehetne, hogy kutat es utanajar. Ennek ott nyomat sem latni.
En azt javaslom emberek ha ilyen kategoriaju konyvekbol tajekozodtok egy-egy adott temaban, tartsatok titokban es ne szalljatok vitaba olyanokkal akik esetleg jartasak benne. -
LPG #173 Sikerült alulmúlnod azt a szintet, amivel te őt gyanusítgatod. Gratulálok. -
feamatar #172 a baj ezzel a könyvel, hogy több helyen a szerző evolúciós kérdést feszeget...
elismeri az emberi faj diverzitását, és felismeri hogy bizony a hasonló ősökkel rendelkezők hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, de annak boncolásába sosem megy bele, csak vakon ragaszkodik saját észérveihez. Külön öröm amikor az evolúciót támogató tudósokkal próbálja saját érveit alátámasztani. A könyv ráadásul sehol sem cáfolja magát az emberi evolúciót, csupán felhívja a figyelmet egyes hamisításokra illetve egyes újabb tudományos fejleményekre(néhol elferdítve a saját szájízének). A tudomány nem konstans, főleg a múlt kutatása nem. Az újabb fejlemények pontosítják illetve kijavítják tudásunk, de az alapok egyértelműen alkalmazhatóak.
Egy másik kommentedben megjegyzed hogy az emberi fajra nem vonatkozik az evolúció. Pedig ez nem igaz, hisz az embernek is ugyanúgy génállománnyal rendelkezik mint az összes többi faj. De egyrészt az evolúciót megfigyelni nem lehet folyamatában(pontosabban meglehet mikrobiológiai szinten), ezért nem észleljük pontosan a mivelünk folyó folyamatot. Ezenkívűl a társadalom létezése is lassítja a faji evolúciót, és inkább egyfajta társadalmi evolúciót hoz létre.
-
feamatar #171 nagyon kevés tetemből lesz kövület, nem meglepő hogy nem találjuk jelét a folyamatos fejlődésnek.
Másrészt nem célirányos a fejlődés. Az teljesen véletlenszerű. A környezet szelektál, mégpedig azáltal hogy a kevésbé életképes elpusztul. Tehát nem a növény akar kijönni a szárazföldre, hanem a partmentén azok az egyedek élik túl amelyek tovább bírják szárazság nélkül.
Idő meg miért ne lenne elég? Minnél szaporább egy faj, annál nagyobb az esélye a változékonyságra, hisz annál több mutáció léphet fel. Egy átlag nő 30 éves korára 6 gyermeket ki tud hordani(azért mondom ezt a számot mert pont ismerek egy ilyet), de pl Mária Teréziának 16 gyermeke volt.
A 30 éves példánál maradva: 1 nőből kiindulva 100 év alatt ha ugyesen csinálják több mint tízezer ember születhet(persze ha megélik a 30 éves kort). Ha az elhalálozással is számolunk, akkor is az evolúciós gyorsaságát igazoljuk.
És nagyon fontos dolog, hogy az evolúció egy mindig az adott körülményekhez igazodó kiválasztódás. Tehát nem egy általános jó fejlődik ki, ennél fogva történhet az, hogy a környezet változásával az addigi jónak tűnő mód épphogy hátrányos lehet. -
Alfa Of NS #170 Néhány csalás, de egyik sem az evolúcióelméletnek ellentmondó lelet. -
#169 > "Egyszerűen ird be google-ba hogy evolúció és meglepődsz a találatok sokaságán. Egyébként a témában van jónéhány magyar nyelvű illetve angol nyelvű irodalom is."
Ez így harmatgyenge. Nem nagyon számítottam másra. :| Sőt, az első 3 találat engem igazol. Erről ennyit.
> "Ha hagyják...."
Erről beszéltem. Gonosz Tudósok Világszövetsége.
> "Nem is az evolúciót cáfolom mint olyat, hiszen nem azt mondom, hogy minden élőlényt ideteremtettek, én csak a jelenlegi evolúciós elmélettel nem értek egyet, szerintem a mai ember külső behatás miatt tudott felülkerekedni sokmindenen. A fenti irás egyszerűen csak azt mutatja meg, hogyha az igaz akkor viszont az iskolában oktatott elmélet nem igaz."
A nagyságrendekkel nem vagy tisztában. Több millió év bőven elég volt, hogy kialakuljon a jelenlegi ember. De ezt a 'lehetetlen, hogy csak úgy magától kialakuljon', 'lehetetlen, hogy ilyen okosak legyünk alig pár ezer év alatt' hozzáállást rengeteg dolog cáfolja. Ott van a genetika, ami igazolta Darwin elméletét. Ott van a történelem: Első és Második Ipari Forradalom - hihetetlenül gyorsan zajlottak le a változások. Közelebbi példa is akad, az Internet. Alig pár éve még 56k-s modemekkel erőlködtünk, manapság már nem ritak a 20/20-as net, HD filmeket nézel steamben, egy DVD lejön egy óra alatt, stb.
*Na mindegy, megyek füvet vágni.* (: -
#168 Lehet, hogy az napjainkra látható széles elválás egy folyamat volt, de ettől még eredhet egy bizonyos pontból. (ami nem feltétlen kell, hogy egyetlen esemény legyen persze, hanem akár események összessége) Ahogy például egy autóút is elágazik. Elsőre kevés a különbség a két úton haladó közt, de aztán egyre nő(het).
De az is lehet, hogy a fejlődésük alapvető mozgatórugóit írták le így. Sokkal valószínűbb, hogy volt valami közös okuk rá (akár egymástól függetlenül), mint, hogy véletlenül mind ugyanahhoz a dologhoz ugyanazt a lényt társítsa.
De az is felmerül, hogy tőlünk mit tanulnak el például az állatok. Vajon az milyen hatást fejt ki rajtuk mondjuk 2-3 százezer év alatt? Mert akkor elképzelhető, hogy mi is valami korábbi (pl. hüllő) civilizációtól lestük el a kezdeti lépéseket. -
#167 Meglep, hogy ilyen sok UFO/egyéb bisz-basz hívő akad. Szerintem ez azért van, mert nem vagytok tisztában, hogy miről, mit is mond az evolúció. Igazából elég értelmetlen ez a vita.
A tudás nem demokratikus. A linket bvalek adta egy korábbi témánál. Köszönet érte. -
#166 Én ha mostanában ilyen ufo-s történeteket hallok, mindig az időutazás jut inkább eszembe. Miért kell azt gondolni hogy egy távoli galaxisból jönnek minket meglátogtani, szánalmas kis bolygónkon. Én sokkal inkább elképzelhetőnek tartom az előbbit.Ezzel magyarázható lenne hogy hasonlítanak ránk, vagy hogy a levegőbe érkeznek. Mondjuk szeritem még a fele mindig olyan légköri jelenség amit nem tudunk megmagyarázni. -
JMáté #165 na jó, nyertél :) -
bandypappa #164 Érdekes amit irsz, már én is elgondolkodtam ezen. 1 nagyon fontos tényezö marad ki az evolucios-elméletekből, ez pedig az akarat. Ha visszaszámoljuk az idöt, akkor az nem lenne elég hogy a mai értelemben vett ember kialakuljon, de még az élövilág sem alakult volna igy ki.
Erre a következö elméletem van: Van 1 vízi élölény a devonban pl, ami azt gondolja: bazzeg de jó volna megnézni mi a dörgés odakint. Ez az akarás, ha erös a késztetés pl: túlzsúfoltság, lakhatalan környezet, akkor az utódok ösztönébe beépül és folyamatosan generációról generációra változtatja az utódok felépítését. Ha ez a folyamat véletlenszerü lenne, melynél ugyanugy az elönyös mutáciok késöbb az egész faj általános jellemzöivé válnának akkor ez a "véletlenszerü" folyamat tartana sokkal tovább, ami a faj pusztlásához vezet ha nem tud változni a környezettel. Úgy látom a lényeget, hogy amit evolucionak nevezünk, az valójában célirányultságot jelent, ami nem véletlen folyamat, más esetben a mutáció zsákutcához vezethet.
Ember esetében 2 lehetséges variáció van:
Nagyon rövid idö alatt ment végbe a fejlödés, ez néhány generáció lehet csak legfeljebb, mivel hosszabb távon már reális eséllyel találtunk volna maradványokat. A kérdés hogy ez hogyan mehet végbe ilyen rövid idö alatt? majommutternak ikrei születnek az egyik lány a másik fiu akik az átlagosnál csupaszabbak és okosabbak akik aszongyák hogy csö bunkók, találkozunk mi még a jövöbe, de ti huzzátok a rövidebbet és igy többé-kevésbbé vérfertözésesen alakult ki az emberi faj. Persze ez csak egy a sok elmélet közül.
2. Mi vagyunk annyira botosok hogy nem találtuk eddig meg. -
#163 Pedig ahhoz sem kell kevesebb tudományosan nem igazolható dolgot elfogadni, ráadásul a dugás jó a borotválkozás meg nem :) -
#162 Könyvben is:
http://www.libri.hu/hu/book/tudomany_es_termeszet/az_ember/az_evolucios_csalas_a_darwinizmus_es_ideologiai -
JMáté #161 Azért vannak érdekes dolgok a wikiben. Például találtam egy olyat hogy "Occam borotvája". Ez nagyjából egy filozófiai tétel, ami kb. azt mondja ki, hogy ha egy jelenségre több lehetséges magyarázat van, akkor érdemes azt elfogadni, amihez a legkevesebb tudományosan nem igazolható dolgot kell feltételezni.
Persze lehet hogy földönkívüliek jöttek ide, megdugtak néhány állatot és mi valójában majom-alien hibridek vagyunk, de én inkább maradok a borotvánál. -
#160 Egyébként a legjobb források könyvek, nem otthon vagyok nem tudom beirni a cimüket, de pl volt egy ilyen kisalaku tudományos sorozat egykét éve abból az egyik rész evolúcióval foglalkozik, nagyon érthetően és jól ír le mindent (persze a szokásos nagy lyukakat az a könyv is meghagyja) -
#159 Nem mint autentikus forrás. Viszont talán ezt is meg kellene beszélni hogy kinek mi a jó forrás. Sokan jönnek a wikivel amit nem tudok elfogadni (ott még én is szerkesztettem annyira komoly), és ráadásul attól, hogy valami Dr Prof evolúciókutató vaskalap egyetemi tanár ír le, semmivel sem lesz hitelesebb. -
humanticnc #158 BoCSS !! ERRE !! -
humanticnc #157 Nagyon igazad van !! -
Turdus #156 Nem hiszem el, hogy komolyan erre az oldalra hivatkozol, mint authentikus forrásra.
Részemről ennyi, van, aki továbbfejlődik, de van aki nem... -
#155 Nagyjából egyetértek. A valami bűzlikkel mindenképpen. -
#154 "TEgyük fel hogy az ufok miatt lettek az emberek intelligensek, vagy ez miatt indult el az élet a földön, stb ahogy óhajtod.
A kérdés a következő: végeredményben ez változtat valamit, vagy csak elodázod a kérdést?"
Mi volt az eredeti kérdés? Mit odázok el? Ezt a felvetésedet egyáltalán nem értem. Mégegyszer; nem azt mondom hogy nincs evolúció, hanem hogy a mai moderne ember (tetszik nem tetszik) valami csodafolytán hirtelen változott meg. Olyan mértékben hogy ez az evolúciós elmélet szerint nem lehetséges.
"Merthogy ha az ufok tettek minket intelligensé az nagyon tetszetős elmélet, csakhogy akkor az idegenek miért lettek intelligensek? Vagy őket is valaki megokositotta? És ha igen akkor ő hogy lett okos? És igy tovább."
Azt, hogy a kintiek hogy lettek intelligensek nem az én tisztem megválaszolni, jelenleg ez a kérdés nem is foglalkoztat. Tételezzük fel, hogy evolúció folytán váltak olyanokká amilyenekké, de nem 1 millió év alatt.
"pánspermia elmélet dettó. Ha ide jött az élet akkor valahol keletkeznie kellet. Vagy oda is csak ment? Honnan? stb."
Ez már sokkal több kérdésen túlmutat nemcsak az evolúció kérdésén. Ez innentől már vallás / filozófia / stb.
"Tehát a végeredmény mindig az hogy vagy valahol véletlenül lett egy intelligens faj pl az evolució miatt, vagy pedig visszatértünk a valláshoz ami ugy kezdődik hogy isten mindig is volt van és lesz..."
Olvasd el a hozzászólásaimat. -
#153 http://www.azevolucioscsalas.com/evrimsahtekar.php -
#152 "Szívesen venném, ha megtámogatnád forrásokkal is a mondandód."
Egyszerűen ird be google-ba hogy evolúció és meglepődsz a találatok sokaságán. Egyébként a témában van jónéhány magyar nyelvű illetve angol nyelvű irodalom is.
"Megint jönnek a gonosz tudósok, aki direkt azért, hogy igazuk legyen, eltitkolják a felfedezéseiket. Tudod, hogy mekkora szenzációt keltene egy ilyen lelet? Nincs az a tudós, aki ne publikálná."
Ha hagyják....
"Gondolom a folytonosság érzékeltetése miatt választják az előbbi megoldást."
Persze csak ez igy nem az igazi. Nemrég volt egy cikk arról is valahol, hogy a dinoszaurusz csontokból sosemvolt állatokat állítanak elő, és nagyrészt sejtik is, hogy bűzlik valami csakhogy nincs jobb elven ez van.
"Ez milyen értelemben cáfolja az evolúciót? Szerintem semmilyenben. Tudvalevő, hogy a mai ember több különböző fajjal versenyzett, majd végül lealázta mindent, hogy egyeduralkodó maradjon. Nem értem, ebben mi a furcsa/új?"
Nem is az evolúciót cáfolom mint olyat, hiszen nem azt mondom, hogy minden élőlényt ideteremtettek, én csak a jelenlegi evolúciós elmélettel nem értek egyet, szerintem a mai ember külső behatás miatt tudott felülkerekedni sokmindenen. A fenti irás egyszerűen csak azt mutatja meg, hogyha az igaz akkor viszont az iskolában oktatott elmélet nem igaz.
"Piltdowni ember tényleg szép kis botrány volt, mégsem nem hiszem, hogy ebből komoly következtetéseket kéne levonnunk a tudományra, evolúcióra."
Ez megint csak egy érdekesség, hogy ezek után, hány helyen fordulhatott ez még elő?
"Mára tudományosan igazolt tény, kb. olyan szinten, mint ahogy tudjuk: a Föld nem lapos."
Na ez az ami nem igaz. Az evolúció nem tény hanem egy teória, egy felvetés semmi több. Nincs rá tudományos bizonyíték, és pontosan ezért vitazkoznak rajta az evolúcióval foglalkozó tudósok is. Jelenleg nincs bebizonyított evolúciós tény, tehát ne vezessük félre az embereket. A föld nem lapos ez nem felvetés hanem tény. Az EMBERI EVOLúCIó [a jelenlegi formályában] NEM TÉNY!! -
#151 Várjunk már ezeket nem irtam, hanem weboldalakról idéztem (többek között itteni SG régebbi cikkből. Ez megint azt mutatja, hogy nagyon nincs egyetértés.
Természetesen figyeltem órán, de hogy mit tanítottak vagy mi az igaz, annak nem sok köze van egymáshoz, elég ha végigültél régen néhány történelem órát. -
assdf #150 Ez mind scifi amit irsz, de a problémát nem küszöböli ki. Vagy van egy lény ami mindig van/volt/lesz (és akkor istennél meg a vallásoknál vagyunk amik kb. erre alapoznak) vagy valahol valamikor az értelmes élet egy véletlen folytán alakul ki.
Ugye az első esettel nagyon nem lehet mit kezdeni, kb. olyan mintha kijelentenék hogy azért mert "csak". A második esetnél viszont az egész vita felesleges. Tökmindegy ki hol milyen szinten áll, valahol valamikor elkezdődött.
-
roliika #149 De maradjunk a világunkban. Nekem az evolúció bűzlik.
A dínók éltek cirka 70-100 MILLIÓ éven át. Nem lettek szuper intelligens lények. Legalábbis nem tudjuk. Tök jól elvoltak ennyi időn át és paff kihaltak.
Majd "röpke" 1 milla év alatt hopp lett egy faj aki ott tart, hogy a saját létének értelmére próbál rájönni, és mindenáron ki akar jutni a csillagok közé.
És furcsa mód az agykapacitás alig nőtt, és nincs meg a majomember és ember közötti kapocs. Kicsit sem gyanús?
Szerintem vagy hajótörést szenvedtek itt elődeink, vagy csak kísérleteznek, hogy mikor érünk haza ha "nulláról" kell mindent kezdenünk. De jó kis filmet lehetne csinálni... :D -
roliika #148 Keverjünk bele egy kis Csillagkaput Sliderssel fűszerezve Matrix stílusban :D .
Ha már így fejtegetsz...mi van ha vannak olyan lények akik számára nincs idő. Bár minket látnak, mi őket nem vagy igen ritkán speciális esetekben (halál közeli élmény).
Ide tér vissza minden lélek "leadni" az összegyűjtött tapasztalatot, majd megy tovább amerre elötte saját maga megtervezi. Talán mindíg is léteztek, és talán számukra ez az egész univerzum csak egy játék, vagy kísérlet.
100 éven belül mi is el fogunk jutni oda, hogy lehetőségünk lesz saját világegyetemeket teremteni az informatika eszközeivel. Nem tudhatjuk, hogy nem egy ilyenben élünk.
A attól félek, az egészet sohasem fogjuk átlátni teljesen.
Másrészt, ha jön egy nálunk 10 000 évvel feljetteb civilizáció, és azt állítja, hogy ő teremtett minket, persze ez nem igaz, de akár láthatjuk, hogy a szemünk elött élőlényeket hoznak létre...még akkorsem lehetünk abban biztosak, hogy nem hazudnak, és hogy egy másik faj számára ők is nem-e a hangyák IQ-jával azonos szinten vannak, csak nekünk tűnnek isteneknek.