Microsoft: jól halad a Windows 7 fejlesztése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Boáhll! :S
ismét egy hazugság. (vagy baromság, nekem mindegy)
A ms egyik hardverhez se ad online támogatást. Oem esetén a szoftverhez se, az a számitógépgyártó dolga. Én downgradeltem már vista-t egy oem vista-s hp gépen. Betettem a rendszervisszaállitó DVD-t, megkérdezte xp vagy vista, hun vagy eng, kiválasztottam, és 20 perc múlva ott volt a mûködõ xp minden driverrel, kiegészitõ szolgáltatással. Hát ennyit az urban legendekrõl és a fud-ról. Elõbb járd ki a sulit, menj el dolgozni, húzz le pár évet valós környezetben (közben tanulj sokat) és akkor majd lesz fogalmad hogy mûködnek ezek a dolgok... <#vigyor2>#vigyor2>
"Mi meg használjuk tovább minden gond nélkül." -- ismételd ezt sokszor magadban, közben erõsen koncentrálj, hátha úgy is lesz...
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Két hozzászólás szólatt két hatalmas szakmai butaság? Nem lesz ez sok? <#ravasz1>#ravasz1>
A superfetchnek nem dolga az egyszer elinditott programot a memóriában tartani. Az a filecache dolga. A superfetch a rendszeresen (itt napok, hetek, hónapok alatt megismert programinditási szokások megismerésérõl beszélünk) betöltött alkalmazások idõponthoz/eseményhez kötött elõtöltésével foglalkozik.
Az inditás utáni superfetch vinyó kerregtetés pedig semmit nem lassit, mivel idle IO priority-n fut, nyugodtan elindithatsz mást, addig megállitja a saját vinyó mûveleteit.
õ egy régi m$ vérfanboy. 😊
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ez konkrétan hazugság. Az összes oem business downgrade jogos, ha neked az xp tetszik legálisan használhatod az oem vista license-éve.
"A használatához meg sok szerencsét, kell is hozzá "
ismételd ezt sokszor magadban, közben erõsen koncentrálj, hátha úgy is lesz... <#vigyor2>#vigyor2>
Mi meg használjuk tovább minden gond nélkül.
Ja 😄DD a 300 megás patch-re (amit 1x indítottam) nyilván baromi nagy szükségem lesz még, mert azt is betöltötte, és olyan jó hallgatni a vinyó kerregését minden rendszerindítás után x percig míg az 1x használt fájlokat tölti be 😄DD
úh kikapcs
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Mongyuk ilyeneszközpark esetében nem javasolnám nekik a firmware frissítést sem, nemhogy a migrációt
Mivel a jelenleg forgalmazott gépeket már majdnem kizárólag csak vistával lehet beszerezni, nyilván az ember próbálja használni hamár hozzávágták. A használatához meg sok szerencsét, kell is hozzá 😉
Attól még hogy én nem futottam bele elhiszem hogy vannak vele bajok 😊 Nem azt mondom hogy aki nem tudja összehozni az buta lenne hozzá. Én is belefutottam megoldhatatlan hibába. De nehogy már a vista miatt ne kapjon ip-t a gépe dhcp-n!
fene tudja, még mindig 100x jobban kell a cégeknek mint a linux. Nyilván akkor az mégszarabb...
Mi a cégnél a lassú vista-ra migrálást választottuk. Egyetlen fillért nem költünk pluszban el, hogy egy mûködõ xp-t vista-ra cseréljük, de a leselejtezett gépeket ill. az újonnan felvett embereknek vett gépekre kizárólag vista-t rakunk. És kevesebb gond van velük mint az xp-kkel.
Egyébként nem általában beszélt róla, nem kell h neked is legyen vele gondod, neki ez is elég volt. Én belefutottam hálózatkezelési gondokba, memória/vinyó/wifi/usb problémákba, Aero marhaságokba, és szerintem még korántsem tártam fel kellõ mélységben a rejtelmeit. Megjegyzem nem is áll most már szándékomban tovább szívni vele. Nem nevezném azt korszerûnek, de még elõremutatónak sem ahogy elpazarolja a rendelkezésre álló erõforrásokat olyan feladatokra, amit elõdje, sõt a konkurenciája is tökéletesen el tud látni. Ezért nem kell a cégeknek.
ekkora marhaságot rég hallottam... a gyorsitótár tartalmát az ég egy adta világon semmilyen rendszer nem menti vinyóra, mivel épp forditva mûködik, amit beolvas vinyóról azt elmenti memóriába. Nincs értelme visszairni vinyóra, mivel onnan származik... A superfetch-ben épp az a jó, amivel teli nyomja a memóriát arra jó eséllyel szükség lesz. Ha tévedett és te teljesen mást inditasz el, akkor éppenhogy kerregés nélkül át tudja adni a memóriát az új programnak, mert egyszerûen csak eldobja a beolvasott memória lapokat. (hiszen azok mind megvannak már vinyón)
Amúgy minek idézted a ram+proci írásom ha végül a vinyó tekerésbe kötöttél bele? 😊
Mondjuk hozzáteszem nekem 64 bites van fent. Azzal már sp1 elõtt se tekerte ész nélkül de a 32 bites igen.
Persze olyan kellemes a vinyó durva kerregését hallgatni játék indításkor, amikor tölti be a játékot, és mellette menti a vinyóra a gyorsítótár tartalmat, amivel meg is hosszabbítja rendesen a nagy memóriaigényû programok betöltését.
Na meg amúgy is full marhaságokat csinál a superfetch.
Hogy nem kap ip-t mert vista? A dhcp az egy protokoll. Olyan nincs hogy itt megy ott meg nem. Pont ezért vannak protokollok hogy ilyen ne lehessen!! Ahol gond van ott szar van a palacsintában. Gány hw vagy tré driver. Egyik sem a vista hibája. Az most mellékes hogy emiatt nem tudja alkalmazni az operációs rendszert. Valaki hibás? Persze! De nem a vista.
Korábban mi is "kísérleteztünk" vele, és egyéb hálózati gondok miatt downgrade-eltünk. Megjegyzem h ami a gond volt a vista esetében általánosan, az gond volt ubuntunál egy bizonyos realtek hálókártya használatakor is (nem volt elég "okos" a driver), más egyéb esetekben nem.
Kiegészítésképpen: a cégek a zökkenõmentes átállást várnák el, nem pedig azt h a vista problémáira azt a választ kapják h miért hülyék, és mekkora járulékos beruházásokból lehet a migrációt folytatni. Ha egy router mûködik valahogy, és mindenki más OS elfogadja, akkor a vista azért gáz, mert kevésbé hibatûrõ/hülyeálló, nem helyettesíti a korábbi OS-t egyenértékûen.
nem rossz, csak nem követi a szabványt
"Ezek szerint minden OS ami mûködött ezekkel a routerekkel szintén hibás?"
lásd fent. Nekem egyébként egy linuxos linksys routeren van ami dhcp-ként is mûködik és az is szabványos, simán ad a vista-nak ip cimet a registry állitás nélkül is.
Mármint most kitalálták, vagyis rájöttek, hogy nagyon fontos a felhasználói élmény. Ezért a sok csillivilli.
Akár a teljesítmény rovására is...õk mondták...na de miért?
Hát azért mert ha 2 azonot tudású terméket állítasz egymás mellé, sokkal több user fogja megvenni a szebbet, a könnyebben használhatót. Ha képes rá a technika akkor miért ne.
És a vistánál pont ezért van ugye home, home premium...stb. kategória, hogy el lehessen dönteni, hogy a vasam ennyit bír akkor ezt teszem rá és nem az Ultimate-t. Most egy kicsit így had védjem meg a vistát, nem szokásom....de lesz ebbõl még jó rendszer. Most még nem az(nem feltéten a saját hibájából).
Muterom gépén Vista fut, és legalább 2* gyorsabban tölt be, és jeleníti meg a formokat mint az én gépem, ...XP-t használok, pedig a két vas azonos amúgy (Core duo proci, Centrino chipkészlet, 1,5 giga ram).
De a 7-essel már a legtöbb progi át lesz írva hiszen a fejlesztõknek van rá cirka 2 évük,megjelenik a multi touck felület,jó kis WPF alkalmazások lesznek rá és a procik is akkor már vigyorogva fogják futtatni aeroval...ezek az olcsó notik is valószínûleg. A Vistának annyi a baja, hogy túl hamar adták ki, és túl nagy elvárások elõzték meg.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Az meg hogy egy flag xp-ben ki van kapcsolva vistában meg be, nem feltétlenül jelenti hogy a router rossz. De legyen igazad, akkor már csak 1 kérdésem lenne.
Ezek szerint minden OS ami mûködött ezekkel a routerekkel szintén hibás?
Linux vs. Win - A Linuxban elõbb és jobb segítségeket kaphat az ember. Ez igaz, amennyiben el tudta indítani a rendszert gond nélkül, elindult az Internet, megtalálta a megfelelõ fórumot, stb. A Windowshoz meg csak át kell menni a szomszéd Karcsikához 😊 Engem ez a sok linuxos leírás, doksi, segítség, stb. a Galaxis: Útikalauz stopposoknak elejére emlékeztet, amikor Arthur Dent elmondja, hogy hol találta meg a házának lebontásáról szóló határozatot.
"Húzd újra a Windows-t, és minden helyrejön" - Erre két apró példával jönnék. Az egyik egy kedves ismerõsöm, akinek 120GB sorozata lett az enyészeté, mert a vinyójának második particióján saját használatba vette a teljes tartalmat, mint rendszergazda, majd az újratelepítés után nem tudta megnyitni a fájlokat. És ugye jött a szomszéd Pistike, aki néhány voodoo varázslat után azt mondta, hogy ennek annyi. Formázd meg, és töltsd le újra! Pár napra rá futottunk össze, és mesélte el az esetet. Én meg csak annyit kérdeztem: rendszergazdaként bejelentkezve próbáltátok megváltoztatni a fájlok és könyvtárak Tulajdonosát?... Ezt egy szakmai fórumon bárki megmondta volna nekik. Csak itt megint a találjuk meg a megfelelõ fórumot a probléma kulccsa. Nem beszélve arról, hogy a felhasználók 95%-a nem tudja megfogalmazni, hogy mi a hiba!!
A másik történet pedig egy kolléga története, aki négyszer telepítette fel a Vistát egy nap alatt, majd megállapította, hogy ez a rendszer egy nagy rakás fos, és visszatette az XP-t. Persze rövid beszélgetés után kibukott, hogy az egyik hardveréhez még nem volt Vista driver, és õ gondolva egy merészet feltette az XP-s, amitõl azután minden egyes alkalommal rekonstruálhatóan össze is omlott a rendszer. De persze ennek a fordítottja is elõ szokott jónéhányszor fordulni. Vagyis hiába a tökéletes driver, ha a hardver hibás. Akkor azután lehet 77-szer újratelepíteni a rendszert, akkor sem fog helyreállni a dolog! De persze ebbõl a hangos kiabálás csak annyi lesz, hogy ilyen meg olyan szar az oprendszer, és még halkan sem nagyon kerül elõ, hogy ilyen meg olyan szar vasat vettem, mert az volt az olcsó.
Egyik kedvenc mondatom az ilyen vitákban a "Minek a Vistába az a sok csilli-villi..." Hát tessék mondani, a Linuxba minek? Dobálóznak itt a 3D-s doboz szerû asztalokkal, meg hasonlók. Lehet, hogy bennem van a hiba, de én a Vistában is csak a legszükségesebb dolgokat hagyom bekapcsolva, hogy még az új dizájn életképes legyen, de ha Linuxra térnék át, ott is kapásból kikapcsolnám a pörgõ forgó csilli villit...
Ja! És egy dolgot szeretnék leszögezni: én szeretem a Vistát, elõtte szerettem az XP-t is, SOHA semmi gondom nem volt velük, ami azért lett volna, mert nem én telepítettem fel valami hülyeséget, amit nem kellett volna. És a másik fontos: SOHA nem telepítettem Tomato alaplapos noname videokártyás, noname memóriás gépre. Jelenleg egy eredeti Intel alaplapban "dübörög" a 6850-es procim, ott van mellette 2x2GB KingMax memória, egy 512-es 8600GTS-es MSI videokártya és 3,5TB HDD. És az érdekes az, hogy ha jól utána számolok, akkor ez a gép sem kerül többe 200.000-nél. És mindenre jól használható. Persze ebbõl a HDD elviszi az egyik 100-ast az árból 😊 De nálam pl. még ennél a vasnál is az lenne az elsõ, hogy lefuttatok egy Windows Vista Upgrade Advisort, mielõtt felraknám a Vistát, mert utána már hiába szenvednék a nem kompatibilis driverekkel. Amikor elõször telepítettem a Vistát, akkor is még XP-n felmentem a netre, MINDEN drivert letöltöttem, amire a telepítéskor és utána szükségem lehetett, és csak utána csaptam a lovak közé. Ez szokott sajnos nagyon sokszor elmaradni, és utána szenvednek...
- nem kezeli a scanneremet (persze... vegyek újat)
- nem kezeli az audigy hangkártyám külsõ rackjét (persze... használjam az alaplapit)
- nem kezeli tökéletesen a digitalizáló kártyám távirányítóját (ennek és az elõzõeknek is próbáltam újabb drivert, mindhiába)"
-Nem a ms hibája.
-Nem a ms hibája.
-Nem a ms hibája.
Mi köze winnek a hiányos supporthoz?
"- az XP-hez képest több erõforrást eszik" Mindennek ára van. Most áruld már el minek a ram a gépbe ha nem akarod használni? Hogy miért van tele? Azért mert berakja a leggyakrabban használt cuccaidat hogy gyorsabban indúljanak. Nem azt kell nézni hogy úristen tele a ram és nem fut semmi! Hát persze! De ha indítasz olyan progit aminek kell az összes ram, akkor úgy ki tudja pucolni hogy kevesebb marad foglalva mint xp-n. Persze ezt kevesen tudják...
Több procit eszik, de cserébe sokkal gyorsabb mint bármelyik elõzõ win. Mint írtam mindennek ára van. Ha gyorsabban akarsz autózni jobb autót kell venned. Ha meg jó a döcögés is akkor jó a régi öreg autó is. (itt most ne menjünk a dolog anyagi oldalára)
A mai memória árak mellett meg nehogy már ne lehessen belerakni 2gb ramot. 2008-ban már nehogy ez legyen a gond. És a leglolcsóbb core2 procikon is vígan elmegy.
Az általad leírt programok még vista elõttiek vagy nem vették figyelembe az új rendszert ezek készítésénél. És? xp-nél is lassú volt minden az elején. Aztán szépen jöttek az újabb verziók és most érdekes módon ez az etalon. Megsúgom ugyanez lesz itt is.(Vagy esetleg nem, de ez is csak azért történik mert hamarabb jön a váltás. Mert ugye az xp-nek nem 3 éve volt felfutni)
"- Az USB-s másolás lassabb, mint XP alatt"
SP1 óta nekem ugyanolyan gyors. Chipset drivert néha frissíts! Hátha neked is jó lesz.
" A játékok lassabban futnak" Az aktuális játékok már nem. Itt is csak azt tudom írni mint amit a felh programokhoz írtam. Ráadásul már elég régi, több éves a vga karid amivel elvileg nem kellene gondnak lennie fps terén, de mégis, köszönhetõen nvidia-nak akik a régi karikkal nem törõdnek és ezért nincs normális driver a te szériádhoz. Ez megint csak nem a win/ms baja.
"- A nyomtatóm alap driverét kezeli csak, a hozzáadott (vagy a netrõl leszedett frissebb verziójú) kezelõprogramot hozzá nem. pl. nem mutat tintaszintet, a nyomtatófejek állapotát sem lehet lekérdezni és a nyomtatófej tisztítás programot sem lehet elérni."
Driver hiányos megírása/bugos/ nemtörõdömség. Szóval még tedd össze a két kezed hogy az alap driver benne van a rendszerben és megy.
"- nem DirectX 10-es a viedokártyám, így ezt a Vista fícsört nem tudnám úgy se kihasználni." Nem vesztettél vele sokat.
Annyit tudok javasolni hogy olyan hardvereket vásárolj a jövõben aminek általánosan jó a driver supportja. Sok gondtól megkíméled magad. Mellesleg ha tervezed a köv win7-re váltást akkor gondolkodhatsz jókat mert ugyenez a driver alrendszer marad abban is jelen állás szerint. Tehát úgy lesz kialakítva hogy mûködjenek a vistás driverek is benne.
Persze ez a tényen nem változtat hogy számodra nem jó választás a vista. De az informatika már csak ilyen. Fejlesztesz vagy lemaradsz. Ha lemaradsz akkor viszont ne csodálkozz hogy már nem számolnak veled. Ha pedig ezért valakire mutogatni akarsz nem pont a Ms/vista a jó célpont. Mert a gondjaidrõl nem õ tehet.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Én kikapcsoltam, szerintem borzalmasan zavaró, mondjuk nem is rinyálok 😊
Nem csak poén lenne hanem valóban poén 😊
Google -> RocketDock
Be lehet úgy is állítani, hogy a dokkra minimalizálja az ablakokat. Nekem ez a megoldás nem annyira tetszik mint a Windows tálca, lehet hogy csak megszokás miatt, de jópofa.
Meg lehet oldani azt is, hogy alulra teszed a dokkot, a tálcát pedig elrejted, így teljes az OSX-feeling. Az ablakok a dokkra minimalizálódnak, tálca pedig nincs.
Amikor elõször felraktam, én is kételkedtem benne, de aztán kellemes meglepetésemre azonnal felismert minden hardvert, feltelepítette a drivereket. Az általam használt összes program is simán megy rajta. A végsõ teszt az volt, hogy a régi nagy kedvenc Age Of Empires 2-t próbáltam telepíteni (ami már XP alatt se akart gyárilag elindulni). Láss csodát: ez is szuperül mûködik rajta. Van egy kis grafikai hiba benne (nem dx10-re készült a játék), de az is orvosolható, ha tálcára helyezzük, majd újra visszahozzuk a képernyõt.
Szóval nekem nagyon kellemes meglepetés volt a Vista. Az UAC is hasznos dolog, aki kikapcsolja, és az után rinyál a biztonságért az nem normális. Ez kb olyan, mint ha Linuxban mindent root-ként futtatsz, és aztán szidod a Linuxot, mert feltörték a gépedet.
Én ezek után nem reklámoznám hogy IT-s vagyok. Már ne haragudj! <#wow2>#wow2>
LZ forever
LZ forever
Az pedig, hogy vállalati téren nem tarol a Vista az a nagy hardverigénynek köszönhetõ. Amíg sok vállalatnál fut terminál rendszerben egy csomó minden, és így a kis vas is elég az egy-két kliens program elindításához, addig hülye lenne bárki is olyan vasat venni, amin elfut a Vista is. De erre mutatólag is van már reménysugár, ha esetleg valaki hallott már a Windows 2008 Server Core Systemrõl... Ha egyszer egy ilyet kiadnak desktop PC-khez is, akkor bizony nagyot tarolhatnak a vállalati szegmensben is... Az egésznek az a lényege, hogy csak azok a minimális szolgáltatások vannak a rendszerben, amik tényleg szükségesek. (Pl. a Server Core-ban még grafikus felület sincs. De ez nem is baj, hiszen szerintem ember nincs, aki úgy vesz vállalati szervert, hogy abban GeForce 9xxx-es vagy Radeon mittoménmilyen kártyát tetet, hacsak azért nem, mert már semmi olcsóbb nem kapható.
A windows 7-re én is kíváncsi leszek, és ha a Vistánál is jobb lesz, biztosan megveszem.
Az IE-rel viszont már gond van, lassú, hatalmas biztonsági hibái vannak és emellett sok memot eszik. Egy bbiztos, ha az I8 jobb lesz, és javítanak ezeken a hibákon, elfelejtem a tûzrókát 😄 amit csak 1 hónapja használok..
Szóval visszatérve, a Vista jó, csak ajánlani tudom. (persze csak akinek legalább két magos prockója van, meg 512-es vga-ja, nomeg 2G ramja minimum.) 😄
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
és szinte gyorsabb mint az xp....
program kompatibilitással még nem volt gondom
játékok ugyanugy futnak szal van olyan jó mint az xp
Visszatérve az eredeti témára ezek az érintõképernyõs dolgok egyelõre túl drágák ahhoz, hogy tényleg otthonra lehessen venni x ilyen cuccot (legalábbis ahhoz tényleg drága, hogy második monitornak ott figyegjen az asztalon), de hétha a Win7 terjedése majd lenyomja ezt, fõleg ha annyira erre (is) lesz kiélezve a dolog.
Az iExplorert viszont el kellene felejteni már nagyon gyorsan...
Starcraft + Diablo III - esemve
egyépként miért írták akkor el minden ajánlott rendszerkövetelményt, ha akinek megvan az ajánlott azoknak sem dolgozik rendesen a vista? az újan vásárolt gépeknél elhiszem hogy dolgozik (ettõl még nem jó op rendszer) de ok legyen, de akkor miért írtak olyan ajánlott! vagyis nem minimum rendszerkövetelményt aminek az 5 éves jobb gépek is simán megfelelnek, ja mert nem merték odaírni hogy sajnos nem sikerültek a terveink de ki kellett valamit adnunk ezért inkább vegyél az os mellé gépet is.
amúgy régebben volt egy elejtett megjegyzés, hogy a win7-ben benne lesz 1 feature, ami a Mac Os Leo-ban is benne van. kééváncsi lennék, hogy mi az? Dock poén lenne én ellentétben gondolom itt sokakkal sokkal praktikusabbnak tartok 1 dock-ot, mint a windows-os tálcát.