181
-
floatr #141 Volt a fősulin olyan tankörtársam, aki eü szakközépből jött :) Az emberek többsége ott látott először közelről szgépet, nemhogy automatizálást. Az egyetemen egy kicsit még ennél is rosszabb volt az arány. 2-3 ezerért oldottunk meg kiadott feladatokat másoknak, ilyen szempontból jó biznisz volt.
Kb 6 évvel ezelőtt annyira felhígult a szakma emiatt (ti h félkegyelműek is kaptak papírt), h már lehetetlen volt felvételiztetni, nomeg az erdélyi magyarok is jöttek rendesen. Ettől függetlenül egy csomó cég szereti az újoncokat, mer olcsók. (szvsz rövid távon) -
NintendoGC #140 Pontosan... én is így vagyok vele.... Linux mellet Wint is használok természetesen.. (azért írtam, hogy Linux user vagyok, hogy a nagyokosok ne higgyék hogy csak MS-t tolok)
Ezért nem értem mire jó ez az okoskodás!
Bár röhögni marha jó rajta.... ritkán írok de napi szinten olvasom az SG-t ... igazi humor fórum! :D -
Sajnos igen. :(
Diploma az van ész az nincs. -
Menjél forgass kernelt! :)
Amúgy nekem egyik oprendszerrel sincs bajom. Mindegyiknek megvan a célja. -
NintendoGC #137 "Én már telepítettem mérnök infósnak windows-t mert nem tudta hogy kell."
Zsoltika ez komoly? Döbbenet! Áh... erre már nem tudok mit mondani.
Bár nekem az egyik ismerősöm programozó de nem tud egy gépt összerakni... szóval... /vicces/... -
Kheller #136 "Tehát az nem támogatás, amikor a windóz update talál egy driver"
legalább azt értenéd amit te leirsz... Nem, a winupdate driver találatai egyáltalán nem online támogatás a HARDVERHEZ. De aztán folytatod ezzel: "max a netről szeded le" LOL
Most akkor döntsd már el, hogy hardverről beszélsz vagy driverről, vagy winupdate-ről... Bár neked nyilván mindegy, csak valamivel fikázhasd a vista-t. (vagy ha az nem sikerül, akkor az xp-t, az sem sikerül akkor a ms-ot, ha az se, akkor azt aki ezeket használja. Szerezz már egy nőt végre...
)
"látom sikerült leérettségizned, és végre dolgozol"
igen egy jópár éve sikerült lediplomzáni is. De egyet se félj, ha keményen tanulsz pár év és neked is sikerült majd az érettségi, én drukkolok!
-
NintendoGC #135 Jaja... kész kabaré. Komolyan mondom jobb mint a Fábry Show... annyit röhögök néha, hogy már-már "sírok" lol...
Szánalom... ez már szánalom komolyan. Linux userként mondom ezt!
Áhhh.. ez LOL! -
Hát figy amit fősulin mérnök infó néven osztottak lehet több köze van hozzá mint pár diplomásnak. ;)
Én már telepítettem mérnök infósnak windows-t mert nem tudta hogy kell. Szted?
-
floatr #133 Tehát az nem támogatás, amikor a windóz update talál egy driver, amire feltétlenül szükséged van. Ezt kezdtem már én is így érezni ;)
"Előbb járd ki a sulit, menj el dolgozni, húzz le pár évet valós környezetben (közben tanulj sokat) és akkor majd lesz fogalmad hogy működnek ezek a dolgok..." -- látom sikerült leérettségizned, és végre dolgozol, ügyes vagy
-
Ps1ch0 #132 mmillio emner es mindenki rohadt okos. Ez az ami mitt jarok az sg-re:) -
NintendoGC #131 Olyan jó nézni, ahogy pattog a sok nagytudású vitéz János... és nyomatják a Vista és a MS fikázást mert attól mennyire MAYER már valaki.
Boáhll! :S -
Kheller #130 " Installálhatod újra adott esetben olyan hardverrel, amihez a mikorszoft nem ad online támogatást, max a netről szeded le."
ismét egy hazugság. (vagy baromság, nekem mindegy)
A ms egyik hardverhez se ad online támogatást. Oem esetén a szoftverhez se, az a számitógépgyártó dolga. Én downgradeltem már vista-t egy oem vista-s hp gépen. Betettem a rendszervisszaállitó DVD-t, megkérdezte xp vagy vista, hun vagy eng, kiválasztottam, és 20 perc múlva ott volt a működő xp minden driverrel, kiegészitő szolgáltatással. Hát ennyit az urban legendekről és a fud-ról. Előbb járd ki a sulit, menj el dolgozni, húzz le pár évet valós környezetben (közben tanulj sokat) és akkor majd lesz fogalmad hogy működnek ezek a dolgok...
-
floatr #129 Konkrétan mi hazugság ebben? A downgrade jog a tiéd, de attól még vistával szerezted be, bakker. Installálhatod újra adott esetben olyan hardverrel, amihez a mikorszoft nem ad online támogatást, max a netről szeded le. Kész nyeremény, egy rencergazda ebbe beleőrül, mire akár csak pár tíz gépen küzdi át magát
"Mi meg használjuk tovább minden gond nélkül." -- ismételd ezt sokszor magadban, közben erősen koncentrálj, hátha úgy is lesz... -
Kheller #128 pontosan -
Akkor jól tudom :D -
Kheller #126 egyébként, ha meg kikapcsoltad, akkor mit fröcsögsz róla? Nem tetszett, kikapcsoltad, hát nem egyszerű? (azzal most ne foglalkozzunk, hogy azt se tudtad, hogy mit kapcsolsz ki) -
Én úgy tudom a superfetch idő alapján tölti be a dolgokat a memóriába. Pl ha minden este outlook fut 7-8 körül akkor azt betölti a kellő időben. Vagy ha minden boot után nyomsz egy firefoxot akkor azt is. Adatbázist vezet mit mikor mennyiszer használsz, és az alapján tölti előre a dolgokat. Nem lehet hogy minden nap lefuttattad azt a patch-et? :D Mert különben aligha azt nyomta be.
-
Kheller #124 "a 300 megás patch-re (amit 1x indítottam) nyilván baromi nagy szükségem lesz még, mert azt is betöltötte, "
Két hozzászólás szólatt két hatalmas szakmai butaság? Nem lesz ez sok?
A superfetchnek nem dolga az egyszer elinditott programot a memóriában tartani. Az a filecache dolga. A superfetch a rendszeresen (itt napok, hetek, hónapok alatt megismert programinditási szokások megismeréséről beszélünk) betöltött alkalmazások időponthoz/eseményhez kötött előtöltésével foglalkozik.
Az inditás utáni superfetch vinyó kerregtetés pedig semmit nem lassit, mivel idle IO priority-n fut, nyugodtan elindithatsz mást, addig megállitja a saját vinyó műveleteit. -
floatr #123 todom, csorog a vér a fogai közül most is éppen -
"De mi ez az akut tartózkodás a linuxtól? :)"
ő egy régi m$ vérfanboy. :) -
Kheller #121 "Mivel a jelenleg forgalmazott gépeket már majdnem kizárólag csak vistával lehet beszerezni, nyilván az ember próbálja használni hamár hozzávágták"
Ez konkrétan hazugság. Az összes oem business downgrade jogos, ha neked az xp tetszik legálisan használhatod az oem vista license-éve.
"A használatához meg sok szerencsét, kell is hozzá "
ismételd ezt sokszor magadban, közben erősen koncentrálj, hátha úgy is lesz...
Mi meg használjuk tovább minden gond nélkül. -
"A superfetch-ben épp az a jó, amivel teli nyomja a memóriát arra jó eséllyel szükség lesz."
Ja :DDD a 300 megás patch-re (amit 1x indítottam) nyilván baromi nagy szükségem lesz még, mert azt is betöltötte, és olyan jó hallgatni a vinyó kerregését minden rendszerindítás után x percig míg az 1x használt fájlokat tölti be :DDD
úh kikapcs -
Áttételesen ja. De mégsem a vista hibás hanem a szar driver/eszköz. Ráadásul a routeren még fw-t se akar frissíteni máris dobná ki. (szakértelem sugárzik) -
floatr #118 pedig áttételesen a vista miatt nem kapja meg :)
Mongyuk ilyeneszközpark esetében nem javasolnám nekik a firmware frissítést sem, nemhogy a migrációt -
floatr #117 "fene tudja, még mindig 100x jobban kell a cégeknek mint a linux." -- nyilván ha a jelenlegi rendszerük windózos, akkor a belső vonalon mozognak. Nem mellesleg félnek is tőle... De mi ez az akut tartózkodás a linuxtól? :)
Mivel a jelenleg forgalmazott gépeket már majdnem kizárólag csak vistával lehet beszerezni, nyilván az ember próbálja használni hamár hozzávágták. A használatához meg sok szerencsét, kell is hozzá ;) -
Itt most a dhcp van napirenden.
Attól még hogy én nem futottam bele elhiszem hogy vannak vele bajok :) Nem azt mondom hogy aki nem tudja összehozni az buta lenne hozzá. Én is belefutottam megoldhatatlan hibába. De nehogy már a vista miatt ne kapjon ip-t a gépe dhcp-n! -
Ezt így is kell. Régi gépekre és hardverekre nem érdemes erőltetni. -
Kheller #114 " Ezért nem kell a cégeknek. "
fene tudja, még mindig 100x jobban kell a cégeknek mint a linux. Nyilván akkor az mégszarabb...
Mi a cégnél a lassú vista-ra migrálást választottuk. Egyetlen fillért nem költünk pluszban el, hogy egy működő xp-t vista-ra cseréljük, de a leselejtezett gépeket ill. az újonnan felvett embereknek vett gépekre kizárólag vista-t rakunk. És kevesebb gond van velük mint az xp-kkel. -
floatr #113 "Pont ezért vannak protokollok hogy ilyen ne lehessen" -- gondolom a kerberos-ról is ez a véleményed.
Egyébként nem általában beszélt róla, nem kell h neked is legyen vele gondod, neki ez is elég volt. Én belefutottam hálózatkezelési gondokba, memória/vinyó/wifi/usb problémákba, Aero marhaságokba, és szerintem még korántsem tártam fel kellő mélységben a rejtelmeit. Megjegyzem nem is áll most már szándékomban tovább szívni vele. Nem nevezném azt korszerűnek, de még előremutatónak sem ahogy elpazarolja a rendelkezésre álló erőforrásokat olyan feladatokra, amit elődje, sőt a konkurenciája is tökéletesen el tud látni. Ezért nem kell a cégeknek. -
Kheller #112 "és mellette menti a vinyóra a gyorsítótár tartalmat,"
ekkora marhaságot rég hallottam... a gyorsitótár tartalmát az ég egy adta világon semmilyen rendszer nem menti vinyóra, mivel épp forditva működik, amit beolvas vinyóról azt elmenti memóriába. Nincs értelme visszairni vinyóra, mivel onnan származik... A superfetch-ben épp az a jó, amivel teli nyomja a memóriát arra jó eséllyel szükség lesz. Ha tévedett és te teljesen mást inditasz el, akkor éppenhogy kerregés nélkül át tudja adni a memóriát az új programnak, mert egyszerűen csak eldobja a beolvasott memória lapokat. (hiszen azok mind megvannak már vinyón) -
Ki lehet kapcsolni. Amúgy érdekes módon nekem a sima olcsó 400gb-os samsung vinyóimon egyszer végigtekert és azóta nem nagyon csinálta. Akadni emiatt nekem nem akadt. Sp1 előtt viszont még nekem is ez volt a legnagyobb gondom vele.
Amúgy minek idézted a ram+proci írásom ha végül a vinyó tekerésbe kötöttél bele? :)
Mondjuk hozzáteszem nekem 64 bites van fent. Azzal már sp1 előtt se tekerte ész nélkül de a 32 bites igen. -
"- az XP-hez képest több erőforrást eszik" Mindennek ára van. Most áruld már el minek a ram a gépbe ha nem akarod használni? Hogy miért van tele? Azért mert berakja a leggyakrabban használt cuccaidat hogy gyorsabban indúljanak. Nem azt kell nézni hogy úristen tele a ram és nem fut semmi! Hát persze! De ha indítasz olyan progit aminek kell az összes ram, akkor úgy ki tudja pucolni hogy kevesebb marad foglalva mint xp-n. Persze ezt kevesen tudják... "
Persze olyan kellemes a vinyó durva kerregését hallgatni játék indításkor, amikor tölti be a játékot, és mellette menti a vinyóra a gyorsítótár tartalmat, amivel meg is hosszabbítja rendesen a nagy memóriaigényű programok betöltését.
Na meg amúgy is full marhaságokat csinál a superfetch. -
Logikus lenne ha olyen egyszerűen működne a világ ahogyan elképzeljük. Csak hogy itt rengeteg dolog van amit figyelembe kell venni. Nem csak leszarozni valamit. Amúgy nem mondtam hogy kötelező átállni vistára, csak már baromira unalmas olvasni a sok hozzá nem értő értelmetlen siránkozását. Ráadásul minimum 70-80%-ban erről nem is a vista tehet. Már nem azért de nekem miért működik eddig tökéletesen a dhcp vistán? Eddig ilyen gondom soha sem volt vele mióta kiadták a bétát. És azóta kismillió routeren zökkenőmentesen működött.
Hogy nem kap ip-t mert vista? A dhcp az egy protokoll. Olyan nincs hogy itt megy ott meg nem. Pont ezért vannak protokollok hogy ilyen ne lehessen!! Ahol gond van ott szar van a palacsintában. Gány hw vagy tré driver. Egyik sem a vista hibája. Az most mellékes hogy emiatt nem tudja alkalmazni az operációs rendszert. Valaki hibás? Persze! De nem a vista. -
floatr #108 Szerintem teljesen logikus elvárás bárki részéről, hogy ami műxik xpvel, és egyébbel, az megy majd vistával is. És ezért bukta a vista.
Korábban mi is "kísérleteztünk" vele, és egyéb hálózati gondok miatt downgrade-eltünk. Megjegyzem h ami a gond volt a vista esetében általánosan, az gond volt ubuntunál egy bizonyos realtek hálókártya használatakor is (nem volt elég "okos" a driver), más egyéb esetekben nem.
Kiegészítésképpen: a cégek a zökkenőmentes átállást várnák el, nem pedig azt h a vista problémáira azt a választ kapják h miért hülyék, és mekkora járulékos beruházásokból lehet a migrációt folytatni. Ha egy router működik valahogy, és mindenki más OS elfogadja, akkor a vista azért gáz, mert kevésbé hibatűrő/hülyeálló, nem helyettesíti a korábbi OS-t egyenértékűen. -
Gyány hw, gány eredmény. Esetleg még egy router firmware frissítés talán orvosolja. Nem véletlenül találták ki... De könyörgöm ne itt égesd már magad ezzel! Annyira nem értesz hozzá hogy már fáj! És akkor mered magad informatikusnak hívni?! -
floatr #106 "ha 2 azonot tudású terméket állítasz egymás mellé, sokkal több user fogja megvenni a szebbet, a könnyebben használhatót." -- az emberek 80-90%a nem választ, hanem elfogadja, amit a szájába adnak -
Kheller #105 "nem feltétlenül jelenti hogy a router rossz"
nem rossz, csak nem követi a szabványt
"Ezek szerint minden OS ami működött ezekkel a routerekkel szintén hibás?"
lásd fent. Nekem egyébként egy linuxos linksys routeren van ami dhcp-ként is működik és az is szabványos, simán ad a vista-nak ip cimet a registry állitás nélkül is.
-
roliika #104 "de ha Linuxra térnék át, ott is kapásból kikapcsolnám a pörgő forgó csilli villit..." :) Én nem. :) Múltkor voltam 2 MS konferencián és végülis be kell látnom, hogy igazuk van.
Mármint most kitalálták, vagyis rájöttek, hogy nagyon fontos a felhasználói élmény. Ezért a sok csillivilli.
Akár a teljesítmény rovására is...ők mondták...na de miért?
Hát azért mert ha 2 azonot tudású terméket állítasz egymás mellé, sokkal több user fogja megvenni a szebbet, a könnyebben használhatót. Ha képes rá a technika akkor miért ne.
És a vistánál pont ezért van ugye home, home premium...stb. kategória, hogy el lehessen dönteni, hogy a vasam ennyit bír akkor ezt teszem rá és nem az Ultimate-t. Most egy kicsit így had védjem meg a vistát, nem szokásom....de lesz ebből még jó rendszer. Most még nem az(nem feltéten a saját hibájából).
Muterom gépén Vista fut, és legalább 2* gyorsabban tölt be, és jeleníti meg a formokat mint az én gépem, ...XP-t használok, pedig a két vas azonos amúgy (Core duo proci, Centrino chipkészlet, 1,5 giga ram).
De a 7-essel már a legtöbb progi át lesz írva hiszen a fejlesztőknek van rá cirka 2 évük,megjelenik a multi touck felület,jó kis WPF alkalmazások lesznek rá és a procik is akkor már vigyorogva fogják futtatni aeroval...ezek az olcsó notik is valószínűleg. A Vistának annyi a baja, hogy túl hamar adták ki, és túl nagy elvárások előzték meg. -
An-Dee #103 nem haragszom zsoltika -
An-Dee #102 Amikor mi ebbe a hibába belefutottunk nem volt megoldás rá, nem mai a dolog.
Az meg hogy egy flag xp-ben ki van kapcsolva vistában meg be, nem feltétlenül jelenti hogy a router rossz. De legyen igazad, akkor már csak 1 kérdésem lenne.
Ezek szerint minden OS ami működött ezekkel a routerekkel szintén hibás?