93
-
gombabácsi #13 Igazatok van, a legtöbb ember tudja hogy mi folyik a profi sportban. Mégis nézi, élvezi. Tehát egyetért a doppingolással, egészségrombolással. -
Cleawer #12 Ez azt eredményezné hogy senki sem vállalná fel a doppingot ,a dopping mentes versenyen mennének ,kimuthatatlan szerekkel./Az engedélyezett doppingon a végeredmény az NDKs űszónőkre emlékeztetne.
Lentebb már leirták,itt nem csapatok versenyeznek,mint a F1ben hanem játékosok,és az ő tudásuk számít,nem az vegyészeké. -
sylas #11 mi lenne ha engedélyeznék a doppingot nem lenne tiltva de külön indulnának a doppingosok akkor legyenek nagyok amikor nem csak 1-2 doppongol 1-1versenyszámban hanem mindenki ott már akkor nem biztos hogy lenne előnye
-
assdf #10 "az csak 1minimális része egy sportolonak az egész éves felkészülését nézv"
Ez hülyeség. Az élsportban a sportolok 1000%-ra ki vannak hajtva. Ilyen esetekben néhány %-os erőfölény is aranyat jelenthet. Hisz gondolj bele, sok esetben elég néhány század vagy tizedmásodpercel jobbnak lenni az ellenfélnél és máris nyertél. Ilyen kis különbségek esetén pedig igenis számit a drog.
"Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?"
Azért mert ennyi erővel azt is csinálhatnánk hogy a súlyemelő mögé odaállitunk egy targoncát aztán azzal emeli a súlyt... hisz a dopping tulképpen ezt csinálja, olyan erőt ad amit egyébkét normál állapotban nem érhetnél el. De ugyanugy a futok is rápattanhatnának egy robogóra és azzal "futhatnának". Tudom szélsőséges példa, de kb. ugyanaz az elv, valamilyen külső eszközt használunk fel arra hogy erősebbek gyorsabbak stb legyünk. -
DompR #9 Egyrészt mert a legtöbb szernek vannak elég durva hosszútávú mellékhatásai, másrészt mert ugye -elvileg- az EMBEREKNEK kéne összemérniük a tudásukat, felékszültségüket, nem pedig a csapatok orvosainak. -
mad363 #8 totál igazad van atol hogy valaki doppingol miért nem érdekes az eredménye? az csak 1minimális része egy sportolonak az egész éves felkészülését nézve.a másik nincs is nagyon olyan sport ahol ne doppingolnának... -
rhonkhan #7 1 kérdés.
Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?
Szerintem tök elfogadható hogy a sportnak lenne egy ilyen "technikai" része is.
Szerintem legalizálni kéne, és ha a sportoló belemegy akkor belemegy, ha nem hát így járt :) -
bmw #6 Amcsiban evente 500 millat koltenek erre az iaparagra, es ez kb 4eve volt!
Szerintem sincs olyan ember aki elhiszi a mai profi sportolokrol, hogy nem doppingolnak. Nem lehet minden evben csucsot donteni ez kamu ennyit nem alakul az ember genetikaja par ev alatt. -
Cat 02 #5 Én úgy tudom h hegy alján kiveszik és a hegy tetején ahol kevesebb oxigán van a vérben visszaztöltik. -
#4 a legtöbb sportban már a laborban dől ez az eredmény. kínaiakat a kutya se fogja ellenőrzi majd szóval ők nyernek mindent:D
lolimpia -
#3 és kik árulják? kínaiak.
szookat ócón! -
syn7h37ic #2 Egy nagy igazságot mondott régebben valaki, hogy kétféle profi kerékpáros van. Aki lebukott, és aki le fog bukni...
Az atléták, és úszók doppingtesztjei sajna nem olyan szigorúak, mint a pro tour bringások tesztjei. De szvsz. az sem elég szigorú.
Azt is marhaságnak tartom, ha egy csóka megbukik a teszten, akkor egyedül csak őt kell okolni, mivel ezek a szerek már nem úgy működnek, mint régen, hogy a paplan alatt nyomta a csóka a cuccot, ide nagyon komoly orvosi felügyelet is kell, főképp pont a lebukás miatt.
Az EPO a jéghegy csúcsa, a vérdopping sokkal durvább, és szinte teljesen kimutathatatlan. A saját véréből csinálnak tuningolt vért, így nem különbözik a vizeletminta.
Egy bringás mondta el, hogy miként csinálják. Nagyon tudatosan, előre megtervezve, mikor legyen a csúcsteljesítmény. Először levesznek kb. fél liter vért. Ezt "feltuningolják" majd, kb. 2-3 hét múlva visszaadagolják. Ezután már le tudnak venni közel 1 liter vért, amit szintén preparálnak, és 2-3 hét múlva visszanyomják, gyakorlatilag fél év alatt teljes vércsere történik, és a vér sűrűbb, és jobb oxigénszállító lesz. Erik Zabel volt, aki ezt elmesélte.
A dolog lényege, hogy egyes versenyzőket kötelezi is a csapatfőnök erre, vagy mehet a csapatból.
-
assdf #1 Jó hát mondjuk van ember aki elhiszi hogy ezek a sportolók nem használnak doppingszert? Miközben évről évre megdöntik a rekordokat, sok esetben a sajátjaikat is... És hát persze évről évre derülnek ki az olimpiai/világbajnokokról is hogy keményen nyomatták/ják a doppingszert...
Szerintem ma már talán a technikai és a csapat sportokat kivéve, nem lehet semmiféle komolyabb eredményt elérni dopping nélkül, sajnos.
A különbség csak annyi hogy kinek van több pénze és hogy ki tud ezáltal hamarabb olyan drogot venni/kifejleszteni amit még épp nem tudnak/akarnak kimutatni