A doppingolás olimpiája következik?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek
Anyám palija cangás, neki mondtam egyszer, hogy szerintem a profi biciklisek mazohisták. Mi értelme van végigmenni egy vonalon, miközben szenved az ember? Kegyetlen szintkülönbségek, szembeszél, rugdosódás a bojban (valami más neve van), ráadásul ha tisztességes marad az ember, és nem doppingol, kb. boírtékolható, hogy nem nyer semmit, vagy csak kisebb szakaszgyõzelmeket, versenyeket. Még a többszörös Tour de France gyõztes Armstrong is megírta, aki szereti ezt csinálni, az bizony szenvedni is szeret. 😊 Megsértõdött. Azt hiszem ott hibáztam, amikor agárversenyhez hasonlítottam a biciklizést. :b Pedig ezt komolyan gondolom, mert a lényegi különbség nincs a két dolog között."
akkor még sosem próbáltad uúgy igazán például az atlétikát. Az igazi "hõsök" nem az olimpián vannak, azt elárulom. Bocs a "hõs" szóért, de itt valahogy így is gondolom.
A doppingolással pedig nagyon sok gond van. Pl az hogy nem mindenki ugyanazt használja, ergo nem egyenlõek az esélyek. Ez pedig mind abból következik, hogy nem mindenkinek van meg a pénze/laborja az egyenlõen jó szerre. Ha mindenki az EPO-t használná akkor ugyanúgy egyenlõ lenne a verseny, mintha senki sem használná. De srácok... ez 4 éve volt újdonság, nehogy azt higgyétek, hogy ez most nagyon elterjedt lesz. Ez, és még ezer új dolog.
Az utolsó mondat viszont tetszik:
"még olyan nagyon elõvigyázatosnak sem kell lenniük ahhoz, hogy ne bukjanak meg a teszteken."
Aztán ha nem veszik komolyan nagyobb eséllyel bukik le. Én is bíztatnám 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
A teljes Bolgár súlyemelõ válogatott megbukott az elõzetes olimpia dopping teszten..és ez csak a jéghegy csúcsa.
Nem akarok én senkit se bántani, de tuti, hogy az olimpiára kiutazó magyarok is szedik mint a cukrot.
Biztos vagyok benne, hogy a nemrégiben hirtelen rosszul lett sportolóink (ide értve a focistákat is) is kaptak szert.
- Volt ragtapasz?
- NEEEEEEM!
- Igen. Hát persze, de az nem káros, és csak azért kapta, hogy jobb oxigénellátása legyen az izomzatának.
Hát igen. Ez már dopping kõkeményen. És lehet sajnálkozni, hogy mennyire sajnáljuk. Lehet pityeregni egy kicsit a kamera elõtt, hogy több idõt töltöttem vele, mint a saját lányommal. <#falbav>#falbav>
szerintem
Mostanában egyébként az IGF a menõ a doppingpiacon. Insulin-like growth factor. Tulajdonképp azt tudja mint az inzulin, csak közben a sportoló életben marad (legalábbis amíg meg nem nyeri a versenyt), és nem mutatható ki!
Pedig a biológia fejlõdésével errefelé tendálunk. Megszületik a kis gyerek, lemérik, megforgatják, oké, ebbõl akkor futó lesz. Meg lesznek/vannak hozzá az eszközök. Sõt, már a születése elõtt úgy ügyeskednek, hogy futónak legyen jó. Oké, rendben, remélhetõleg itt még nem tartunk. De olyan már van, hogy beviszed a csemetéd valami sport centerbe, ott mindenféle tesztnek vetik alá, milyen vádlija van, reakcióideje, teherbírása, akármi, majd kiadnak pár 'találatot'. 1. Kalapácsvetõ, 2. Diszkoszvetõ, 3. Súlyemelõ. Egyéb esetben nem tudjuk garantálni gyereke sikerességét.
Sosem értettem, hogy mi a jó az atlétikában. Ezek számomra olyan lineáris sportok. Adott egy paraméter, távolság, sebesség - húzd az igát!
Anyám palija cangás, neki mondtam egyszer, hogy szerintem a profi biciklisek mazohisták. Mi értelme van végigmenni egy vonalon, miközben szenved az ember? Kegyetlen szintkülönbségek, szembeszél, rugdosódás a bojban (valami más neve van), ráadásul ha tisztességes marad az ember, és nem doppingol, kb. boírtékolható, hogy nem nyer semmit, vagy csak kisebb szakaszgyõzelmeket, versenyeket. Még a többszörös Tour de France gyõztes Armstrong is megírta, aki szereti ezt csinálni, az bizony szenvedni is szeret. 😊 Megsértõdött. Azt hiszem ott hibáztam, amikor agárversenyhez hasonlítottam a biciklizést. :b Pedig ezt komolyan gondolom, mert a lényegi különbség nincs a két dolog között.
Errõl jut eszembe, egyszer láttam egy amerikai féldokumentum filmet, ahol a csajszi attól volt nagy sportember, hogy minden reggel felpattant a quadjára, és körbe járta a farmot. >_< Nem mondom, biztos rázta a seggét, de bazze' csak egy gázkart kellett tekergetnie.
> "De akkor mi a helyzet a génállománnyal? Mi lesz, ha az élsportoló génjeit már születésekor módosítják, hogy húsz évvel késõbb világsikert érjen el? Az most akkor dopping?"
Nem, azt úgy hívják, hogy Yao Ming, vagy Sun Ming Ming. Azért azt érzitek, v2.0 helyett a Minget használják a típusjelzésre. 😊 Pár év, és itt van Chang Ming Ming Ming.
Kara kánként folytatom tanításom.
LZ forever
<#mf1>#mf1><#violent>#violent>
semmivel sem jobb amúgy a drognál a dopping. a hivatásos sportolás ráadásul önmagában is nagyon kimeríti a szervezetet, hát még ha meg is szívatják ilyen szörnyûségekkel. vicc ez az egész.
Nem-e? Az összeset lecsukhatnák pedofiliáért...
Legalábbis ha komolyan veszik a szüzlány kitételt 😊
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
A megoldás amúgy egyszerû, itt is a JPÉ segít: a bajnokok ne kapjanak hatalmas pénzösszegeket, hanem csak kitüntetést, plecsnit, esetleg elvehetnék feleségül a falu legszebb szûzleányát, mint az ókori olimpikonok. Nem lenne itt semmi gond.
Kara kánként folytatom tanításom.
Hogy lehet, hogy Egerszegi Krisztinának 14 évesen 1988-ban sikerült legyõznie az NDK-s úszónõket?
Valószínûsíthetõ egyébként, hogy a korábbi nagy sztár, Kárl Lúiz is doppingolhatott, csak õ nem bukott le, nemúgy, mint Ben Dzsonszn.
A mostani olimpia esetén tarolnak a kínaiak és az amerikaiak. (Egyébként is sok aranyérmet nyernének a nagy számok törvénye alapján, de ez most ugye nem fontos-)
Az amerikaiaknak úgysem mernek beszólni, hogy doppingoltál öreg, mert akkor megsértõdnek, s bojkottálják a versenyeket, s ugye ez az egész már semmi másról nem szól csak pénzrõl. A kínaiakkal kapcsolatban, pedig aki kutakodni próbál, azt "lecsapják", + további érveket lásd az amerikaiaknál...
Hattyú? Hol?
2 magyar már attól doppingolt, h nem pisilt eleget.
Ez az egész doppingvizsgálat csak arra jó, h megszivassák akit akarnak, és az nyerjen, akinek nyernie kell.
A sportoló személye, teljesítménye csak egy kis szorzószám a sport-költségvetésben. Semmi sem számít, csak kinek mennyi pénze van. Akinek sok van, az gyõz. Ha másként nem megy, akkor a gyõztes "doppoingolt" és kész.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ahogy egyre többet tudunk az emberi testrõl, egyre finomabban tudjuk szabályozni is. Végsõsoron az élsportoló sem csak azért fut gyorsabban, mert keményen edz, hanem mert tehetséges is. A tehetség pedig a testében van, azzal születik, tehát kémia.
Nincs olyan verseny, ahol garantálni tudod, hogy kizárólag a befektetett munka arányában kapják az érmeket, pedig az lenne a teljesen fair play. Nem is tartanánk igazságosnak és érdekesnek, ha közepes vagy gyenge számszerû eredménnyel valaki nyerhetne, csak mert edzett, mint a güzü.
Ha viszont legalizáljuk a doppingot, hol a határ? NDK-úszónõk? Amíg bele nem hal? De miért is ne szerelhetnének akkor csónakmotort a lábukba az úszók?
Szép kérdések ezek, és a biológia további fejlõdésével jönnek majd még ennél is cifrábbak... 😄
Lentebb már leirták,itt nem csapatok versenyeznek,mint a F1ben hanem játékosok,és az õ tudásuk számít,nem az vegyészeké.
Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.
\"Amikor a szeretet hatalalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét\"
Ez hülyeség. Az élsportban a sportolok 1000%-ra ki vannak hajtva. Ilyen esetekben néhány %-os erõfölény is aranyat jelenthet. Hisz gondolj bele, sok esetben elég néhány század vagy tizedmásodpercel jobbnak lenni az ellenfélnél és máris nyertél. Ilyen kis különbségek esetén pedig igenis számit a drog.
"Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?"
Azért mert ennyi erõvel azt is csinálhatnánk hogy a súlyemelõ mögé odaállitunk egy targoncát aztán azzal emeli a súlyt... hisz a dopping tulképpen ezt csinálja, olyan erõt ad amit egyébkét normál állapotban nem érhetnél el. De ugyanugy a futok is rápattanhatnának egy robogóra és azzal "futhatnának". Tudom szélsõséges példa, de kb. ugyanaz az elv, valamilyen külsõ eszközt használunk fel arra hogy erõsebbek gyorsabbak stb legyünk.
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?
Szerintem tök elfogadható hogy a sportnak lenne egy ilyen "technikai" része is.
Szerintem legalizálni kéne, és ha a sportoló belemegy akkor belemegy, ha nem hát így járt 😊
Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!
Szerintem sincs olyan ember aki elhiszi a mai profi sportolokrol, hogy nem doppingolnak. Nem lehet minden evben csucsot donteni ez kamu ennyit nem alakul az ember genetikaja par ev alatt.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
lolimpia
V9ykn8_TZL0
szookat ócón!
RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX
Az atléták, és úszók doppingtesztjei sajna nem olyan szigorúak, mint a pro tour bringások tesztjei. De szvsz. az sem elég szigorú.
Azt is marhaságnak tartom, ha egy csóka megbukik a teszten, akkor egyedül csak õt kell okolni, mivel ezek a szerek már nem úgy mûködnek, mint régen, hogy a paplan alatt nyomta a csóka a cuccot, ide nagyon komoly orvosi felügyelet is kell, fõképp pont a lebukás miatt.
Az EPO a jéghegy csúcsa, a vérdopping sokkal durvább, és szinte teljesen kimutathatatlan. A saját vérébõl csinálnak tuningolt vért, így nem különbözik a vizeletminta.
Egy bringás mondta el, hogy miként csinálják. Nagyon tudatosan, elõre megtervezve, mikor legyen a csúcsteljesítmény. Elõször levesznek kb. fél liter vért. Ezt "feltuningolják" majd, kb. 2-3 hét múlva visszaadagolják. Ezután már le tudnak venni közel 1 liter vért, amit szintén preparálnak, és 2-3 hét múlva visszanyomják, gyakorlatilag fél év alatt teljes vércsere történik, és a vér sûrûbb, és jobb oxigénszállító lesz. Erik Zabel volt, aki ezt elmesélte.
A dolog lényege, hogy egyes versenyzõket kötelezi is a csapatfõnök erre, vagy mehet a csapatból.
Szerintem ma már talán a technikai és a csapat sportokat kivéve, nem lehet semmiféle komolyabb eredményt elérni dopping nélkül, sajnos.
A különbség csak annyi hogy kinek van több pénze és hogy ki tud ezáltal hamarabb olyan drogot venni/kifejleszteni amit még épp nem tudnak/akarnak kimutatni