A doppingolás olimpiája következik?

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ziipp
Még nem quadoztam. Talán túl hamar ítéletet mondtam. Tudom hogy a Forma1-ben is több kilókat fogynak egy verseny alatt, meg brutális G hat a nyakra, fejre, amit tartani kell, emelett még jó döntéseket hozni, és minnél jobb helyen végezni. Gondolom különbözõ szinten lehet ûzni a quadozást is. Van aki nagyon vadul tolja, ha egy olyannak helyére ülnék be, valószínûleg kikészülnék. De egy kis tekergetés a sárban - mert ezt csinálta, azért talán még bírható. Meg ha nem vagy formában, igazából bármit csinálsz, lefáraszt. Nem rég fociztam 3 órát egyhuzamban, aztán egy hétig húztam a lábam. 😄

aaasdd
Teniszbe is van szerintem dopping, de ott nem mindenki tolja, csak egy-egy ember (pl. Nadal)
Ahol pénz van ott dopping is. Nem szeretik a véletlenre bízni a nagy lóvét.

q6600, 4870x2, 8gb ddr2, asus p5b deluxe, meg ilyenek

Van meg olyan sport ahol dopping nelkul lehet vilagbajnok valaki? En ezekre tippelek: golf, tenisz, forma1. Talan nem veletlen hogy ezekben van a legtobb penz is 😊
"Sosem értettem, hogy mi a jó az atlétikában. Ezek számomra olyan lineáris sportok. Adott egy paraméter, távolság, sebesség - húzd az igát!

Anyám palija cangás, neki mondtam egyszer, hogy szerintem a profi biciklisek mazohisták. Mi értelme van végigmenni egy vonalon, miközben szenved az ember? Kegyetlen szintkülönbségek, szembeszél, rugdosódás a bojban (valami más neve van), ráadásul ha tisztességes marad az ember, és nem doppingol, kb. boírtékolható, hogy nem nyer semmit, vagy csak kisebb szakaszgyõzelmeket, versenyeket. Még a többszörös Tour de France gyõztes Armstrong is megírta, aki szereti ezt csinálni, az bizony szenvedni is szeret. 😊 Megsértõdött. Azt hiszem ott hibáztam, amikor agárversenyhez hasonlítottam a biciklizést. :b Pedig ezt komolyan gondolom, mert a lényegi különbség nincs a két dolog között."

akkor még sosem próbáltad uúgy igazán például az atlétikát. Az igazi "hõsök" nem az olimpián vannak, azt elárulom. Bocs a "hõs" szóért, de itt valahogy így is gondolom.
A doppingolással pedig nagyon sok gond van. Pl az hogy nem mindenki ugyanazt használja, ergo nem egyenlõek az esélyek. Ez pedig mind abból következik, hogy nem mindenkinek van meg a pénze/laborja az egyenlõen jó szerre. Ha mindenki az EPO-t használná akkor ugyanúgy egyenlõ lenne a verseny, mintha senki sem használná. De srácok... ez 4 éve volt újdonság, nehogy azt higgyétek, hogy ez most nagyon elterjedt lesz. Ez, és még ezer új dolog.
Idõvel biztos lesz génmanipulációs dopping is. De lehet hogy már most is van.

A bajnokok itt kisemberek. A mögöttük álló szponzorok,gyógyszergyárak és sportdiplomácia "olimpiázik".
Lehet hogy inkább az orvosoknak kéne összeülniük, és aki komolyabb molekulát rajzol, az nyeri az aranyat. 😄D

Ennyi erõvel miért nem lehet egy terminátort indítani az olimpián? ^^

Van még egyáltalán olyan induló akármelyik versenyen aki nem doppingol? Az nagyon pénztelen lehet.

Doppingolás undorító... de nem sok újat mondtak ebben a cikkben sajnos

Az utolsó mondat viszont tetszik:
"még olyan nagyon elõvigyázatosnak sem kell lenniük ahhoz, hogy ne bukjanak meg a teszteken."
Aztán ha nem veszik komolyan nagyobb eséllyel bukik le. Én is bíztatnám 😊
Molnibalage
Mert Olimpia csak egy van (persze téli/nyári bontásban).

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Griphons
Miért nem csinálnak egy olyan olimpiát, ahol meg van engedve mindenkinek minden doppingszer? Egy-két ilyen olimpia, és a hülyébb sportolók mehetnek a levesbe, meg a föld alá 6 láb mélyre. Lehet hogy akkor majd értékelnék - a szurkolók meg a sportolók is - a doppingszerek nélküli gyõzelmeket.

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Nehéz kérdés. Egyfelõl ott az élsportoló, aki egész életét arra teszi fel, hogy a versenyeken és az olimpián a dobogó tetején álhasson. Másfelõl viszont ott a dopping, ami növelheti az esélyeit, csakhogy ekkor már nem önmagának, hanem a szernek köszönheti az eredményeit.
A teljes Bolgár súlyemelõ válogatott megbukott az elõzetes olimpia dopping teszten..és ez csak a jéghegy csúcsa.
Nem akarok én senkit se bántani, de tuti, hogy az olimpiára kiutazó magyarok is szedik mint a cukrot.
Súlyos szavak ezek! Dopping vagy nem dopping! Dopping nélkül manapság nem lehet nyerni. A gyõztes azért nem bukik meg a dopping teszten, mert ilyen még nincs fent a listán, vagy ilyen irányban nem végzik a tesztet. Az már más kérdés, hogy évekkel késõbb a sportolónkat milyen betegségekkel kell majd kezelni sok-sok pénzért. Mert ugyebár aranyat hozott az olimpiáról, mégsem hagyhatjuk magára! No meg mi adtuk neki azt a sok sze(a)rt amitõl tönkrement a szervezete. Summa summárum sokba kerül az olimpia, de sokba kerül késõbb is annak az embernek, aki részt vesz benne.
Biztos vagyok benne, hogy a nemrégiben hirtelen rosszul lett sportolóink (ide értve a focistákat is) is kaptak szert.
- Volt ragtapasz?
- NEEEEEEM!
- Igen. Hát persze, de az nem káros, és csak azért kapta, hogy jobb oxigénellátása legyen az izomzatának.
Hát igen. Ez már dopping kõkeményen. És lehet sajnálkozni, hogy mennyire sajnáljuk. Lehet pityeregni egy kicsit a kamera elõtt, hogy több idõt töltöttem vele, mint a saját lányommal. <#falbav>
alma2
Bar konkretan nem lattam a dokumentum filmet, de egy egy ora quadozas utan tuti remegni kezd a labad majd a tested, a faradtsagtol ugy kimerulsz. izomlaz stb, ha nem vagy formaban. Palyara se kell menni hozza csak probalni a nyeregben maradni padlogazon a hatarban 😊 Persze napokat is el lehet rajta ugy docogni, hogy tenyleg csak a huvejk ujjad farad el, annak tenyleg nem sok ertelme van, max hogy friss levegon vagy 😊

szerintem

ziipp
Úgy tudom, hogy az NBA-ben megengedett a dopping. Különben hogy is bírnák az évi 80+ meccset rájátszással együttvéve?

Mostanában egyébként az IGF a menõ a doppingpiacon. Insulin-like growth factor. Tulajdonképp azt tudja mint az inzulin, csak közben a sportoló életben marad (legalábbis amíg meg nem nyeri a versenyt), és nem mutatható ki!

ziipp
> "Nincs olyan verseny, ahol garantálni tudod, hogy kizárólag a befektetett munka arányában kapják az érmeket, pedig az lenne a teljesen fair play. Nem is tartanánk igazságosnak és érdekesnek, ha közepes vagy gyenge számszerû eredménnyel valaki nyerhetne, csak mert edzett, mint a güzü."
Pedig a biológia fejlõdésével errefelé tendálunk. Megszületik a kis gyerek, lemérik, megforgatják, oké, ebbõl akkor futó lesz. Meg lesznek/vannak hozzá az eszközök. Sõt, már a születése elõtt úgy ügyeskednek, hogy futónak legyen jó. Oké, rendben, remélhetõleg itt még nem tartunk. De olyan már van, hogy beviszed a csemetéd valami sport centerbe, ott mindenféle tesztnek vetik alá, milyen vádlija van, reakcióideje, teherbírása, akármi, majd kiadnak pár 'találatot'. 1. Kalapácsvetõ, 2. Diszkoszvetõ, 3. Súlyemelõ. Egyéb esetben nem tudjuk garantálni gyereke sikerességét.

ziipp
Egyszerûbb lenne neked elmenni egy szigetre, nyomogatni egy piros gombot, amivel mindennap 'lebombáznod' a világot... És nincs probléma. 😄 Neked se, nekünk se.

Sosem értettem, hogy mi a jó az atlétikában. Ezek számomra olyan lineáris sportok. Adott egy paraméter, távolság, sebesség - húzd az igát!

Anyám palija cangás, neki mondtam egyszer, hogy szerintem a profi biciklisek mazohisták. Mi értelme van végigmenni egy vonalon, miközben szenved az ember? Kegyetlen szintkülönbségek, szembeszél, rugdosódás a bojban (valami más neve van), ráadásul ha tisztességes marad az ember, és nem doppingol, kb. boírtékolható, hogy nem nyer semmit, vagy csak kisebb szakaszgyõzelmeket, versenyeket. Még a többszörös Tour de France gyõztes Armstrong is megírta, aki szereti ezt csinálni, az bizony szenvedni is szeret. 😊 Megsértõdött. Azt hiszem ott hibáztam, amikor agárversenyhez hasonlítottam a biciklizést. :b Pedig ezt komolyan gondolom, mert a lényegi különbség nincs a két dolog között.

Errõl jut eszembe, egyszer láttam egy amerikai féldokumentum filmet, ahol a csajszi attól volt nagy sportember, hogy minden reggel felpattant a quadjára, és körbe járta a farmot. >_< Nem mondom, biztos rázta a seggét, de bazze' csak egy gázkart kellett tekergetnie.

> "De akkor mi a helyzet a génállománnyal? Mi lesz, ha az élsportoló génjeit már születésekor módosítják, hogy húsz évvel késõbb világsikert érjen el? Az most akkor dopping?"
Nem, azt úgy hívják, hogy Yao Ming, vagy Sun Ming Ming. Azért azt érzitek, v2.0 helyett a Minget használják a típusjelzésre. 😊 Pár év, és itt van Chang Ming Ming Ming.

Nincs annyi sziget a Földön, amennyi neked elég lenne.

Kara kánként folytatom tanításom.

Egyszerûen szólva nagyok, szõrösek és férfiasak lettek a beadott tesztoszterontól.
Mi volt az NDK-úszónõkkel?

LZ forever

nemtom én lapból nem is vagyok kíváncsi a xar mû olimpiára, nem is értem hogy lehet ebben ekkora pénz 😞 Technikai sportok kellenek és amerikai foci, no meg egye fene Tour de France, de az csak a szép táj és a két ESZMÉLETLEN JÓ magyar kommentátor miatt. Többit be kéne tiltani, a sportolókat meg számûzni 1 szigetre és hetente bombázni õket, úgyis saját beleegyezésükkel tették tönkre a testüket, most mit számít nekik az atom? <oh a szomszédos szigetre meg a khm... BUZIKAT kéne számûzni>

<#mf1><#violent>

semmivel sem jobb amúgy a drognál a dopping. a hivatásos sportolás ráadásul önmagában is nagyon kimeríti a szervezetet, hát még ha meg is szívatják ilyen szörnyûségekkel. vicc ez az egész.
iko
Már csak sakkban nem doppingolnak.

spam. sry

Adott sportágban az elsõ 50 helyezet biztosan doppingol. Mondta egy eredményes sportoló! Mellesleg, ez egy nyílt titok, csak érdekek állnak az eltusolásuk mögött.
"setleg elvehetnék feleségül a falu legszebb szûzleányát, mint az ókori olimpikonok. Nem lenne itt semmi gond."

Nem-e? Az összeset lecsukhatnák pedofiliáért...
Legalábbis ha komolyan veszik a szüzlány kitételt 😊

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Aham. És miért nem pisilt? Mert ugye normál esetben tud ilyent csinálni, de a doppingszer hatása épp az, hogy nem megy neki. Bizony.

A megoldás amúgy egyszerû, itt is a JPÉ segít: a bajnokok ne kapjanak hatalmas pénzösszegeket, hanem csak kitüntetést, plecsnit, esetleg elvehetnék feleségül a falu legszebb szûzleányát, mint az ókori olimpikonok. Nem lenne itt semmi gond.

Kara kánként folytatom tanításom.

Tudom, hogy most egyeseknél túllendítem az ingát, ígyhát kérdésben gondolkodok:
Hogy lehet, hogy Egerszegi Krisztinának 14 évesen 1988-ban sikerült legyõznie az NDK-s úszónõket?

Valószínûsíthetõ egyébként, hogy a korábbi nagy sztár, Kárl Lúiz is doppingolhatott, csak õ nem bukott le, nemúgy, mint Ben Dzsonszn.

A mostani olimpia esetén tarolnak a kínaiak és az amerikaiak. (Egyébként is sok aranyérmet nyernének a nagy számok törvénye alapján, de ez most ugye nem fontos-)
Az amerikaiaknak úgysem mernek beszólni, hogy doppingoltál öreg, mert akkor megsértõdnek, s bojkottálják a versenyeket, s ugye ez az egész már semmi másról nem szól csak pénzrõl. A kínaiakkal kapcsolatban, pedig aki kutakodni próbál, azt "lecsapják", + további érveket lásd az amerikaiaknál...

Hattyú? Hol?

Nem tudom, emlékeztek-e a 4 évvel ezelõtti Olimpiára?
2 magyar már attól doppingolt, h nem pisilt eleget.
Ez az egész doppingvizsgálat csak arra jó, h megszivassák akit akarnak, és az nyerjen, akinek nyernie kell.
A sportoló személye, teljesítménye csak egy kis szorzószám a sport-költségvetésben. Semmi sem számít, csak kinek mennyi pénze van. Akinek sok van, az gyõz. Ha másként nem megy, akkor a gyõztes "doppoingolt" és kész.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

De akkor mi a helyzet a génállománnyal? Mi lesz, ha az élsportoló génjeit már születésekor módosítják, hogy húsz évvel késõbb világsikert érjen el? Az most akkor dopping?

Ahogy egyre többet tudunk az emberi testrõl, egyre finomabban tudjuk szabályozni is. Végsõsoron az élsportoló sem csak azért fut gyorsabban, mert keményen edz, hanem mert tehetséges is. A tehetség pedig a testében van, azzal születik, tehát kémia.

Nincs olyan verseny, ahol garantálni tudod, hogy kizárólag a befektetett munka arányában kapják az érmeket, pedig az lenne a teljesen fair play. Nem is tartanánk igazságosnak és érdekesnek, ha közepes vagy gyenge számszerû eredménnyel valaki nyerhetne, csak mert edzett, mint a güzü.

Ha viszont legalizáljuk a doppingot, hol a határ? NDK-úszónõk? Amíg bele nem hal? De miért is ne szerelhetnének akkor csónakmotort a lábukba az úszók?

Szép kérdések ezek, és a biológia további fejlõdésével jönnek majd még ennél is cifrábbak... 😄

Igazatok van, a legtöbb ember tudja hogy mi folyik a profi sportban. Mégis nézi, élvezi. Tehát egyetért a doppingolással, egészségrombolással.

Ez azt eredményezné hogy senki sem vállalná fel a doppingot ,a dopping mentes versenyen mennének ,kimuthatatlan szerekkel./Az engedélyezett doppingon a végeredmény az NDKs ûszónõkre emlékeztetne.
Lentebb már leirták,itt nem csapatok versenyeznek,mint a F1ben hanem játékosok,és az õ tudásuk számít,nem az vegyészeké.

Minnél több időt töltök emberek között , annál jobban szeretem a kutyámat.

mi lenne ha engedélyeznék a doppingot nem lenne tiltva de külön indulnának a doppingosok akkor legyenek nagyok amikor nem csak 1-2 doppongol 1-1versenyszámban hanem mindenki ott már akkor nem biztos hogy lenne elõnye

\"Amikor a szeretet hatalalma legyőzi a hatalom szeretetét, a világ megismeri a békét\"

"az csak 1minimális része egy sportolonak az egész éves felkészülését nézv"
Ez hülyeség. Az élsportban a sportolok 1000%-ra ki vannak hajtva. Ilyen esetekben néhány %-os erõfölény is aranyat jelenthet. Hisz gondolj bele, sok esetben elég néhány század vagy tizedmásodpercel jobbnak lenni az ellenfélnél és máris nyertél. Ilyen kis különbségek esetén pedig igenis számit a drog.

"Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?"
Azért mert ennyi erõvel azt is csinálhatnánk hogy a súlyemelõ mögé odaállitunk egy targoncát aztán azzal emeli a súlyt... hisz a dopping tulképpen ezt csinálja, olyan erõt ad amit egyébkét normál állapotban nem érhetnél el. De ugyanugy a futok is rápattanhatnának egy robogóra és azzal "futhatnának". Tudom szélsõséges példa, de kb. ugyanaz az elv, valamilyen külsõ eszközt használunk fel arra hogy erõsebbek gyorsabbak stb legyünk.

Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.

Egyrészt mert a legtöbb szernek vannak elég durva hosszútávú mellékhatásai, másrészt mert ugye -elvileg- az EMBEREKNEK kéne összemérniük a tudásukat, felékszültségüket, nem pedig a csapatok orvosainak.
totál igazad van atol hogy valaki doppingol miért nem érdekes az eredménye? az csak 1minimális része egy sportolonak az egész éves felkészülését nézve.a másik nincs is nagyon olyan sport ahol ne doppingolnának...
1 kérdés.
Miért baj, ha egy profi sportoló doppingol?
Szerintem tök elfogadható hogy a sportnak lenne egy ilyen "technikai" része is.
Szerintem legalizálni kéne, és ha a sportoló belemegy akkor belemegy, ha nem hát így járt 😊

Szent tűz lobog bennem, Olthatatlan lángal, Űz az árral szemben, Harcba a Világgal!

Amcsiban evente 500 millat koltenek erre az iaparagra, es ez kb 4eve volt!
Szerintem sincs olyan ember aki elhiszi a mai profi sportolokrol, hogy nem doppingolnak. Nem lehet minden evben csucsot donteni ez kamu ennyit nem alakul az ember genetikaja par ev alatt.
Én úgy tudom h hegy alján kiveszik és a hegy tetején ahol kevesebb oxigán van a vérben visszaztöltik.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Davidus
a legtöbb sportban már a laborban dõl ez az eredmény. kínaiakat a kutya se fogja ellenõrzi majd szóval õk nyernek mindent😄
lolimpia

V9ykn8_TZL0

Nethyrrea
és kik árulják? kínaiak.

szookat ócón!

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Egy nagy igazságot mondott régebben valaki, hogy kétféle profi kerékpáros van. Aki lebukott, és aki le fog bukni...
Az atléták, és úszók doppingtesztjei sajna nem olyan szigorúak, mint a pro tour bringások tesztjei. De szvsz. az sem elég szigorú.
Azt is marhaságnak tartom, ha egy csóka megbukik a teszten, akkor egyedül csak õt kell okolni, mivel ezek a szerek már nem úgy mûködnek, mint régen, hogy a paplan alatt nyomta a csóka a cuccot, ide nagyon komoly orvosi felügyelet is kell, fõképp pont a lebukás miatt.
Az EPO a jéghegy csúcsa, a vérdopping sokkal durvább, és szinte teljesen kimutathatatlan. A saját vérébõl csinálnak tuningolt vért, így nem különbözik a vizeletminta.
Egy bringás mondta el, hogy miként csinálják. Nagyon tudatosan, elõre megtervezve, mikor legyen a csúcsteljesítmény. Elõször levesznek kb. fél liter vért. Ezt "feltuningolják" majd, kb. 2-3 hét múlva visszaadagolják. Ezután már le tudnak venni közel 1 liter vért, amit szintén preparálnak, és 2-3 hét múlva visszanyomják, gyakorlatilag fél év alatt teljes vércsere történik, és a vér sûrûbb, és jobb oxigénszállító lesz. Erik Zabel volt, aki ezt elmesélte.
A dolog lényege, hogy egyes versenyzõket kötelezi is a csapatfõnök erre, vagy mehet a csapatból.

Jó hát mondjuk van ember aki elhiszi hogy ezek a sportolók nem használnak doppingszert? Miközben évrõl évre megdöntik a rekordokat, sok esetben a sajátjaikat is... És hát persze évrõl évre derülnek ki az olimpiai/világbajnokokról is hogy keményen nyomatták/ják a doppingszert...

Szerintem ma már talán a technikai és a csapat sportokat kivéve, nem lehet semmiféle komolyabb eredményt elérni dopping nélkül, sajnos.
A különbség csak annyi hogy kinek van több pénze és hogy ki tud ezáltal hamarabb olyan drogot venni/kifejleszteni amit még épp nem tudnak/akarnak kimutatni

← ElőzőOldal 2 / 2